*

Husu

Kaikki blogit puheenaiheesta Nobelin rauhanpalkinto

Älä kerro Martille tästäkään...

PSST! Virallisempien huomionosoitusten lisäksi on kahdeksankymppisiään Suomineidon 100-vuotisjuhlavuonna viettävää rauhannobelistiamme ajateltu alustavasti muistaa myös kuvan kertomalla huomionosoituksella - ja nyt Sinäkin pääset vaikuttamaan lahjahankkeen toteutumiseen!  

Obama, tuo kaunopuheinen hirviö

Uskoin viimeiseen saakka Hillaryn voittavan. Näin ei kutenkaan käynyt ja nyt meidän kaikkien on vain hyväksyttävä totuus. Ainakin seuraavan neljän vuoden ajan Yhdysvaltoja – ja vanhan sanonnan mukaan koko vapaata maailmaa – tulee johtamaan Donald Trump. 

Tunteeni ovat vieläkin hieman sekavat. Päällimmäisenä ovat pelko ja epävarmuus, ja tiedän, etten ole tässä yksin. Pakko on kuitenkin kysyä: mikä meitä oikeasti pelottaa?

IDEOLOGIA / IDEALISMI TEKEE HÖLMÖKSI!

En ole idealisti enkä ideologisti vaan optimistinen realisti ja tässä eräät syyt siihen ...

Rauhan-Nobel liittokansleri Merkelille

Rauhan-Nobel liittokansleri Merkelille

*

Saksan liittokansleri Angela Merkel laskeutuu Suomeen tänään kello 3.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1427549414951.html

*

Syyllistymättä vieraan nuoleskeluun on syytä esittää, että Merkelille myönnetään tämän vuoden Nobelin Rauhanpalkinto.

*

Vertailu

Natoon vai ei?

Kun on lähtenyt synnyinmaastaan sodan ja konfliktien takia, sitä haluaa tehdä kaikkensa, ettei tuollaista tilannetta enää satu. Kun menettää omia sukulaisia, kotinsa ja omaisuutensa, sitä miettii, että ei koskaan enää. Kun saapuu maahan jossa rauha ja tasapaino vallitsevat, haluaa sitä rauhaa ylläpitää keinolla millä hyvänsä.

Suomi on ollut kotini yli 20 vuotta ja kun sitä katsoo tällaisin kantaväestöä tummemmin silmin, näkee kenties myös asioita joita ei välttämättä muille näy. Mielestäni tällaiset asiat pitää jakaa muillekin.

Kaksi tyttöä kuoli pommituksissa vappuna 1942 Nurmoilassa..

Kaksi tyttöä kuoli pommitusten uhrina vappuna 1942 Nurmoilassa…

*

Torstaina jaettiin vuoden 2014 Rauhan-Nobelit. Tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin työstä lasten oikeuksien puolesta.

http://yle.fi/uutiset/nobelin_rauhanpalkinto_kaila...

Se meni aivan oikeaan paikkaan.

Rauhanpalkinto

Opettajana onnittelen Nobel-komiteaa erinomaisista rauhanpalkinto valinnoista. Urhea tyttö, joka taistelee naisten koulutusoikeuksien puolesta pelottomasti henkensä uhalla on erinomainen valinta. Luoti päähän Taleban barbaarilta ei musertanut Malala Yousafzain taistelutahtoa. Myös intialainen lasten oikeuksien puolustaja Kailash Satyarti on palkintonsa ansainnut. Hän taistelee uhrien puolesta vääryyttä vastaan. Nobel komitea osaa asiansa ja nostaa hienosti esiin sen kuka on uhri. Jos Suomessa joku syytön hakataan joukolla kadulla, hän on rikosuhri eikä olosuhteitten uhri.

Ilon kyyneet Nobelin rauhanpalkinnosta

Ilon kyyneleet tulivat silmiini, kun katsoin Nobelin rauhanpalkinnon julkistamistilaisuuden suoraa lähetystä Oslosta. Vihdoinkin ja odotetusti urheista urhein Malala-tyttönen sai sai sen tunnustuksen, minkä hän on miltei henkensä uhraten ansainnut.

 

Urhea Malala-tyttönen

Nobelin saaneet ajattelevat isosti kuten iso Arskakin neuvoo

Voiko pieni ihminen ajatella isosti! Voiko uutisia lukeva välttää kyynisyyttä ja sen kaveria, pelkoa? Nyt on pakko voida! En ollut kuuntelemassa Schwarzeneggeriä, kunhan lukaisin aviisista hänen teemojaan. Luin ja innostuin, minä pieni ihminen, Mr.Nobody, korjaan Mr.Anybody! Kukaanhan ei ole 'Ei-kukaan', vaan jokainen on 'Joku'. Minäkin. Sinäkin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä