Husu

Oikeus on voittanut taas

  • Abdirahman Ismail Ali Suomessa.
    Abdirahman Ismail Ali Suomessa.

Abdirahman Ismail Ali, ystävilleen Suldaanka, saapui Suomeen turvapaikanhakijana syyskuussa 2015. Suomeen saavuttuaan hän eli niin kuin muutkin, pelasi jalkapalloa ja suoritti vuoden kestävän valmentavan VALMA kurssin opiskellen samalla suomea ja valmistuttuaan hän haki ammattikouluun rakennuslinjalle, johon hänet hyväksyttiin. Hän suunnitteli hankkivansa pätevyyden voidakseen rakentaa elämänsä Suomeen ja antaakseen lopulta takaisin sille maalle, joka häntä oli auttanut hädän hetkellä.

Mutta kaikesta huolimatta hänen turvapaikkahakemuksensa hylättiin. Hän valitti päätöksestä maahanmuuttovirastoon, mutta turhaan.

Viime vuoden elokuussa Suldaanka oli viettämässä Eid juhlaa ystäviensä kanssa, kun poliisit hakivat hänet Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksesta. Seuraavana päivänä hän astui kahden poliisin sattamana Turkish Airlinesin koneeseen, joka vei hänet pois Suomesta ja lopulta Mogadishuun.

Tiistaina 7.5.2019 paikallisten militanttien vaatteisiin pukeutunut mies avasi tulen ja Suldaanka kaatui useita luoteja ruumiissaan eikä noussut enää ylös, vaan menehtyi ampumapaikalle. Ampujaa ei ole tavoitettu.

Miksi hänet käännytettiin pois? Ja miksi näin tapahtuu uudestaan ja uudestaan? Miksi hänen täytyi lähteä kohti kuolemaansa ilman mitään järkevää syytä? Miksi jälleen kerran väitettiin, että hän ei ole muka tarpeeksi suuressa vaarassa?

Poliisi ja Maahanmuuttovirasto ovat käännyttäneet monia ilman kunnollista syytä, kuten on niin surullisesti käynyt ilmi viime aikoina. Monia on palautettu Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan, vaikka he eivät olleet rikollisia, eivätkä syyllistyneet mihinkään.

Ja pahimmissa tapauksissa useat, kuten Suldaanka, ovat joutuneet tapetuksi siellä, mistä he olivat pyrkineet pois juuri tämän kohtalon välttääkseen. Onko tämä oikeutta? Tähänkö pyritään? Onko niin, että näin sen pitää mennä, että näiden ihmisten henki on niin halpa, että sen epäsuoralla tuhoamisella ei ole mitään väliä, eikä siitä seuraa mitään? Käännytettyjen kuolemaa ei lasketa. Mutta ihmisiä hekin ovat.

Ja kun ihminen kuolee tai hän joutuu vaaraan ja vahingoittuu, oletus on, että joku on siitä vastuussa, että henkilö, joka on pistänyt toivonsa maahamme voi odottaa, että oikeusvaltio kohtelee häntä oikeudenmukaisesti. Eikö hän muka ollut oikeutettu siihen? Mikä oikeusvaltio sellainen edes on?

Kun Suldaanka saapui Suomeen monien muiden mukana syyskuussa 2015, hän ei tullut aiheuttamaan harmia, vaan hakemaan suojaa ja apua. Neljä vuotta myöhemmin hän on kaiken maallisen avun ulottumattomissa.

Ei näin.

Vai pitäisikö tästä olla hiljaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Miten se Hassisen koneen biisi jatkuikaan?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta mitkä ovat ne käännyttämisen perusteet? Joten tähän tapaukseen ei kenenkään ole järkevää ottaa mitään kantaa.

Tiedän tapauksia, joissa on tapahtunut myös päinvastoin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Yleensäkään puutteellisin tiedoin ei kannata ryhtyä tekemään johtopäätöksiä. Se taas, että viranomainen ei julkista yksityishenkilöiden tapauksissa kaikkia ratkaisun pohjatietoja, on yleensä yksilön suojaksi. Niin raadollisia me kanssaihmiset olemme, että tartumme mielellämme erityisesti meheviin yksityiskohtiin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ei tartte olla hiljaa, kiitosko jaksoit kertoa, kyllä pikkuhiljaa systeemi kehittyy ja vastuu alkaa painaa...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #18

En syötä mithän ideologiaa(?), kannatan ihmisoikeuksia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #19

Ei ihmisoikeuksiin kuulu turvapaikan saaminen, jos ei ole turvapaikan tarpeessa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #21

No höh, ei tietenkkään, tässä ei kyse semmosesta!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #22

Tässä Husun kirjoituksessa oli nimenomaan kyse sellaisesta tapauksesta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #23

Hän ois tarvinu turvapaikan, Jyrki.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #26

Mistä ihmeestä sinä tuon keksit? Ihmisiä tapetaan ympäri maapalloa, myös Suomessa. Husun kirjoituksesta ei mitenkään ilmene, etä ko. henkilö olisi tarvinnut turvapaikan tai hänen kuolemansa johtuisi henkilöjohtaisesta vainosta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #28

Täytyy vielä eritellä tuo "henkilökohtainen vaino".
Jos rikollisjengi riitaantuu keskenään ja alkavat vainota toisiaan niin onko se peruste turvapaikalle?
No ei aivan varmasti ole. Silloin on kyse ko. valtion viranomaisista joiden tulee hoitaa asia. Ei meidän.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko Vastaus kommenttiin #19

Miksi minun tai kaltaisteni pitäisi hyväksyä asia mitä sinä kannatat, perustele.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #24

Ei sinun tartte, Petri, saat kannattaa minun puolesta mitä itte haluat.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä sanoo hra husu siihen että maastasi lähti 3 kaveria pakolaisiksi ,he ostivat väärennetyt passit ja saivat itsensä rahalla Ruotsiin josta 1,kavereista jatkoi suomeen,koska kaverinsa kehoittivat Suomeen jatkamaan,Ruotsi ei kuulemma ollut niin hyvä maa..

Kaveri osti lipun ja tallusti poliisiasemalle hakemaan turvapaikkaa.2 kaverusta palasivat VAPAAEHTOISESTI KOTIMAAHANSA.Nyt tämä 1.kaveri käy kotimaassaan lomailemassa ja sai suomalaisten hyväntekijöiden avulla harjoittelupaikan veronmaksajien yle:stä ,joten kuinkas tässä nyt näin kävi?

Suomalaisten asia ei missään tapauksessa ole maanne,entisen kotimaasi ongelmien kontalle ottaminen ,kuten ei muidenkaan niiden maiden,joista suomeen tulee koko ajan lisää ihmisiä.Eikö suomalaisen koulutuksen saaneet olisi parasta ainesta rakentamaan kotimaataan?2 kaverusta oli ainakin tätä mieltä.

Vieläkö hra husu halveksii suomalaista miestä,se on niin jäänyt mieleen.Vaikka fakta on se,että turvakoteihin menee eniten juuri ulkomaalaistaustaisia naisia,vaikka hra husu olikin sitä mieltä että "suomalainen mies on lastensa ja vaimonsa hakkaajia,juoppoja nurkkiin kuseksijoita"

Mietippä tykönäsi miltä kuulostaa suomalaisten isien ja äitien,lasten korvaan /silmien eteen.Vai oliko keskustan perhepolitiikkaa tukevaa mustamaalaamista?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"Poliisi ja Maahanmuuttovirasto ovat käännyttäneet monia ilman kunnollista syytä, kuten on niin surullisesti käynyt ilmi viime aikoina."

No jos ihminen ei ole turvapaikan tarpeessa ja on vielä jopa valehdellut olevansa sen tarpeessa, niin sehän on todella hyvä syy karkoittaa tämmöinen ihminen..

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tähänkö pyritään, kysyt.

Kyllä, jotkut meistä pyrkivät juuri siihen. Onneksi meitä muita on valtaenemmistö. Meitä, joilla on jopa inhimillisiä tunteita – ja järkeä katsella kauemmas kuin omalle kotipihalle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Miksi hänet ammuttiin?
Ketkä olivat ampujia?
Oliko heillä kenties jotain keskinäistä josta emme tiedä?

Jos ammuttiin ihan ilman mitään "syytä", sattumanvaraisesti, niin eihän sellaisen tapahtuminen voi olla peruste turvapaikan hakemiselle?
On vaikea uskoa että edes Mogadishussa ammutaan tuosta vain, sattumanvaraisesti yksi henkilö, ihan vain siksi että ammutaan.
Vai oliko kyseessä nämä "fellov jihadist fightersit"?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Elämä on sattumusten summaa. Migrillä tai oikeusviranomaisilla
ole kristallipalloa, josta näkyisi jokaisen turvapaikkashopparin
elämänjuoksu kuukausien päästä, kun on Suomen jättänyt. Näitä
sattuu.

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

Ulkomaalaisen kuolema ulkomailla ei ole Suomen vastuulla eikä kuulu suomalaisille.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/05/72-neits...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Somali siis haki Suomesta perusteetta turvapaikkaa ja hänet palautettiin lopulta Somaliaan kaikkien kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Myöhemmin hän sattui kuolemaan Somaliassa, koska jostain syystä somalialaiset eivät osaa elää keskenään sovussa. Ja kirjoittajan mielestä ongelma on jotenkin Suomessa?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Hyvä muistaa että suomesta on käännytetty noin tuhansia turvapaikanhakijoita.

Ainoastaan kouralliselle on toisten maahanmuuttajien antamien tietojen mukaan tapahtunut mitään

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Monia on palautettu Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan, vaikka he eivät olleet rikollisia, eivätkä syyllistyneet mihinkään.”

Jos kannattaa Suomen omaa lainsäädäntöä ja kansainvälisiä sopimuksia ja vaatii niiden noudattamista, niin silloin pitää hyväksyä se, että henkilö, joka ei erilaisten säädösten perusteella ole oikeutettu turvapaikkaan, palautetaan kotimaahansa.

Muuten, ainakaan minulle ei selvinnyt, miksi Suomi olisi vastuussa melkein vuotta aikaisemmin palautetun henkilön kuolemasta. Kausaliteetti ei toimi näissä tapauksissa lainkaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Miksi kaverin piti tulla tänne maailman toiselle laidalle hakemaan turvapaikkaa, eikö olisi ihan sieltä Afrikan suunnalta löytynyt joku maa joka turvapaikan olisi myöntänyt, jos siihen siis olisi oikeaa tarvetta ollut?

On melkoisen röyhkeää kun Husu tässä syyttää Suomea tuon somalin kuolemasta, tyyppihän olisi voinut jäädä vaikka auton alle ja kuolla. Olisiko sekin sitten ollut Suomen vika?

Minusta Husun pitäisi keskittyä paremminkin siihen, että millä saisi nämä maanmiehensä täällä töihin. Nimittäin Kelan viime vuoden tiedot kertovat, että ulkomaalaisten perustoimeentulon saajien Top 10:ssä somalit ovat listalla toisena heti irakilaisten jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset