Husu

Vaalien todelliset voittajat? Myös maahanmuuttajat.

Olen viimeisen neljän päivän aikana nukkunut pois univelkaa systeemistäni. En edes tiennyt ihmisen voivan olla näin väsynyt! Onneksi vaalit ovat nyt ohi ja pääsee keskittymään ainakin hetkeksi olennaiseen: perheeseen, kevään tuloon ja kiitollisuuteen.

Laitoin somekanavat ja puhelimeni kiinni, koska halusin rauhassa palautua, mutta samalla reflektoida, mitä kävi ja käydä palautekeskustelua. Avasin someni vasta keskiviikkona huomatakseni, kuinka kaikki puhuvat persuista ja heidän suuresta vaalivoitostaan. Demokratia on taas näyttänyt voimansa ja kansa on puhunut. En voi sanoa olevani riemuissani tuloksesta ja persujen menestyksestä, mutta kunnioitan demokratiaa ja vaalitulosta.

Suomalaisen puoluekentän perinteiset toimijat ja niiden ajama, toisten kunnioitukseen perustuva yhteiskuntarauha ei enää ole normi. Sen sijaan normaaliksi on annettu kasvaa vihaa ja epäluuloa kylvävän populismin. Se näyttäisi tosin olevan globaali rikkaruoho. Oikeuksia rikotaan eri puolilla maailmaa niin ääriryhmittymien, diktaattorivaltioiden… kuin vapaan maailman johtajaksi tituleeratun Yhdysvaltain presidentin toimesta. Trump lietsoo vihaa vuoron perään vähän kaikkia vastaan. Tällä hetkellä hänen tähtäimessään on juuri tehtäväänsä valittu kongressiedustaja, nuori musliminainen Ilhan Omar. Trumpin masinoima vihakampanja on nyt saanut sellaiset mittasuhteet, että Omar tarvitsee ympärivuorokautista suojelua. Ja kaikki tämä vain sen vuoksi, että hän, nuori, maahanmuuttajataustainen musliminainen, yrittää käyttää demokraattisilla vaaleilla tehtäväänsä valittuna juuri niitä oikeuksia, jotka demokraattisen oikeusvaltion hänelle kuuluisikin turvata.

Samalla kun meillä revitellään persujen vaalivoitosta, en voi olla miettimättä, että persujen pääsyn pääministeripuolueeksi estivät juuri itseni kaltaiset maahanmuuttajaehdokkaat. Demareiden (546 471 ääntä) ja persujen (538 805 ääntä) ero äänimäärässä on noin 7666 ääntä. Huomaatko? Jokaisella äänellä on väliä. Jos kuitenkin katsotaan Demarien maahanmuuttajataustaisten ehdokkaiden saamia äänimääriä, niin alkaa yhtymäkohtia löytyä. Meitä oli täällä pääkaupunkiseudulla viisi ehdokasta ja yhteenlaskettu äänimäärämme oli noin 7500. Juuri sen verran persut olisivat tarvinneet päästäkseen valtakunnan ykköspuolueeksi. Näin ollen… ehkäpä näiden vaalien suurimmat voittajat ovatkin maahanmuuttajat?

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277916-eduskuntavaalien-lopullinen-tulos-julki-sdpn-ja-perussuomalaisten-valilla-6800-aanta 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Palataan asiaan v. 2023.

Vasemmisto kaikkine puolueineen sai kaikista annetuista äänistä vain 26,06 %.

Vaalivoitoksi tätä voi toki nimittää, mutta sinänsä riemu noilla pisteillä on aiheetonta ja älytöntä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

En ole perehtynyt kuinka monta ulkomaalaistaustaisia ehdokkaita oli ehdolla perussuomalaisissa, miksi pitäisi edes erotella?
Sen tiedän että oma tytär sai Kaakkoissuomen vaalipiirissä 1941 ääntä.

Tosin hän ei markkinoinut itseään minun tyttärenä, vaan omana itsenä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Tämä oli varmaa vitsi?

Jollei ollut, en voi usko tyhmyyden tyhmyyttä...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Heh, aika hauskasti ajateltu :) Jokainen ajatelkoot oman näkökulman kautta, lasketko muuten Junes Lokan äänet maahanmuuttajille?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Junes Lokan äänet ei tule demareille.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mutta maahanmuuttajille kyllä. Anteeksi ymmärsin väärin, tarkoititkin tässä blogissa pelkästään SDP:n maahanmuuttajia..

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vielä kun siirretään Suomeen vaikka 10 miljoonaa somalia olette enemmistö demareissa. Sinänsä huvittavat vaalit kun pigmenttiä tärkeämmäksi nousi vihervasemmistossa sukupuoli, eli nainen, mikä on törkeää kun vaikka Husu on enemmän sorrettu kuin joku random nainen.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Väsymys voi johtua D-vitaminin puutteesta, auringonvaloa täällä pimeässä pohjolassa on kovin vähän. Olisiko lomamatka Somaliaan Husu ajankohtainen, saisit valosta voimaa

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Persuissa ei näkynyt maahanmuuttajakansanedustajia. Suomen kansaa edustavien kanssa puntit tasan.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Sen verran saanee korjata, että Perussuomalaiset eivät olleet vaalien voittaja. He tulivat toiseksi. He saivat 14000 ääntä enemmän kuin viime vaaleissa, ja yhden paikan lisää eduskuntaan. Heidän sisäiset sotkunsa ja puolueen hajoaminen eivät missään vaiheessa näkyneet Sinisten kannatuksena tai selkeänä siirtymänä muihin puolueisiin, joten voidaan pitää vertailun lähtökohtana heidän eduskuntavaalitulostaan vuonna 2015.

Touko Laine

Toiseksi suurin puolue 0,2% päässä suurimmasta, antaa kansalta hyvän mandaatin.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Persut pieni voitto kuitenkin oli.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Nyt ei ole kyse samoista perussuomalaisista kuin silloin 2015. Nykyinen perussuomalaiset on paljon enemmän kuin entinen ja paljon yhtenäisempikin. Jos 2017 kannatusmittauksesta lähtee, niin heillä oli lähes rakettimaien nousu siihen mihinkä he päätyivät "omana itsenään" ilman soineja ja cota.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kyllä tämä täytyy jo vastustajienkin uskoa. Onhan itse Jari Tervo vahvistanut asian HS:n kolumnissaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä blogikirjoitus ei herätä mitään muita ajatuksia kuin maahanmuuttotaustaisen uuden kansanedustajan Hussein al-Taeen (sd.) aiheuttamat ongelmat omalle puolueelleen : rasistiset ja ihmisarvoa loukkaavat kirjoitukset somessa.

P.S. Husu, älä poista tätä blogia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Onhan ne tekstit tallessa, ja tarvittaessa tulevat esille.

Olisi Husu kannattanut kirjoittaa omista asioista, siis SDP:n asioista eikä haukkua muita.

SDP sai yhden kaikkien aikojen huonoimmista vaalituloksistaan. Ja siihen on varmastikin omat syynsä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no ilmeisesti ehkä Rinne joutuu ottamaan Kokoomuksen hallitukseen, kun muuten ei tule enemmistöä. Sdp ja Kokoomus joutuvat tekemään kompromissejä. Uuden Testamentin mukaan kaikkia ihmiSIÄ pitää rakastaa, kaikki ihmiset ovat lähimmäisiä, vaikka Kristus aikookin viimeisellä tuomiolla jakaa ihmiset vasemmalle ja oikealle. Eli siis osa ihmisistä joutuu vasemmalle ja osa oikealle, muttä tätä jakoa ennen meidän on tässä ajassa silti rakastaa kaikkia

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"yhteenlaskettu äänimäärämme oli noin 7500. Juuri sen verran persut olisivat tarvinneet päästäkseen valtakunnan ykköspuolueeksi. Näin ollen… ehkäpä näiden vaalien suurimmat voittajat ovatkin maahanmuuttajat?"

Toisaalta maahanmuuttajat mahdollistivat koko persupuolueen selviämisen ylipäätään äänirajakynnyksen yli eli sen alkeellisimmankin menestyksen. Molemminpuolinen kiitoksen paikka?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kyllä heillä on muutakin agendaa kun vaan maahanmuutto, mutta ihmiset ovat laput silmillään kun hevoset taikka aasit, eivätkä näe kokonaisuutta.
Mitä muuten sinä, Husu, olet saanut aikaiseksi päivänpolitiikassa? Et edes sitä, että tyttöjen Somaliaan lähettäminen silvottaviksi, olisi loppunut.
Se olisi ollut miehen työ, se ja sillä olisit saanut sitä arvostusta meiltä kantasuomalaisiltakin jo.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Siinäpä se.

Sosialismi aatteena on kuin syöpä. Kun kansa kaatuu sosialistien verotaakan alle, tuovat sosialistit maahan husuja, joilta saa äänet veroilla kustannettua ilmaista elämää vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset