Husu

Elämä on Soinille pyhä kunhan se on valkoinen, irlantilainen ja kristitty

  • Elämä on Soinille pyhä kunhan se on valkoinen, irlantilainen ja kristitty

Irlannin viikonlopun kansanäänestyksen tulos on innoittanut Suomen ulkoministerissä aikaan blogin;  Soinille tyypillistä tyylilajia edustavan lyhyen ja epämääräisen tekstinpätkän, jossa hän esiintyy ”elämän puolustajana”.

Jos (etenkin lapsen) elämä on niin pyhä, että sen nimissä voidaan surutta unohtaa naisen itsemääräämisoikeus omaan ruumiiseensa, hänen oma terveytensä, valinnanvapautensa tai oikeus turvalliseen terveydenhoitoon, niin miksi se ei ulotukaan kaikkiin?

Välimereen hukkuviin ihmisiin? Kertaalleen kuolemaa paenneisiin, mutta Migrin tapettavaksi palauttamiin ihmisiin? Mitä absurdimpien tulkintojen perusteella toteutettaviin ristiriitaisiin päätöksiin, joissa pakkopalautuksin hajoitetaan perheitä, tuomiten osa niistä käytännössä kuolemaan?

Sinänsä kiva, että ulkoministerikin havahtuu välillä kiinnostumaan ulkopolitiikasta, mutta tämä siihen tuskin kuuluu? Hänen tehtävänsä on kai edistää Suomen edistyksellistä ja naisen oikeudet huomioivaa linjaa?

Vuosikausia jatkunut kampanjointi naisten oikeuksien puolesta kantoi viikonloppuna Irlannissa vihdoin hedelmää ja demokraattisen maan järjestämä kansanvaali näytti kirkkaasti kansan tahdon: yli 2/3 osaa äänesti raskaudenkeskeyttämisen laillistamisen puolesta. Aihe oli niin tärkeä, että äänestämään matkustettiin ulkomailta saakka: tuhannet irlantilaiset osoittivat sosiaalisessa mediassa tukensa tavoitteelle päästä eroon yhdestä koko Euroopan aikansa eläneimmistä laeista.

Tyytyessään runoilemaan yhdestä rikkinäisestä miehestä, meidän maisteritasoisesti kouluttautunut ja maailmaa nähnyt ulkoministerimme unohtaa kätevästi, mitä tämä on merkinnyt kaikille naisille.

Sitä, että et ole saanut laillisesti ja turvallisesti keskeyttää raskauttasi edes tilanteissa, joissa se on seurausta vaikka oman isäsi vuosia jatkuneesta hyväksikäytöstä. Tai sinuun kenen tahansa taholta kohdistuneesta raiskauksesta.

Et kun se on esimerkiksi ehkäisyn pettämisestä seurannut vahinko, jolle sinulla ei ole sen hetkisessä elämäntilanteessasi mahdollista tarjota lapsen ansaitsemaa taloudellista, sosiaalista tai vaikka fyysistä turvaa.

Et kun on tiedossa, että sikiö on vakavasti sairas ja/tai epämuodostunut, kärsii jo nyt ja syntyessään kuolisi saman tien tai jäisi eloon määrittelemättömäksi ajaksi vain kipuja, kärsimystä ja komplikaatioita koko jäljellä olevan elämänsä kokien.

Onnekkaat ja parempiosaiset irlantilaisnaiset ovat viime vuosikymmeninä pystyneet matkustamaan ulkomaille saadakseen tarvittavan lääketieteellisen toimenpiteen, laillisesti ja turvallisesti. Heitäkin on Irlanti tosin yrittänyt estää pääsemästä maasta, kuten tapauksista tunnetuimmat, 14-vuotiaan raiskauksen uhrin tapaus vuodelta 1992 ja 13-vuotiaan raiskatun tapaus vuodelta 1997 osoittavat.

Vähemmän onnekkaat ovat kautta aikojen joutuneet turvautumaan erinäisiin laittomiin vaihtoehtoihin (epämääräiset puoskarit tai kotona tehdyt yritykset), joista aiheutuneissa komplikaatioissa menehtyneiden naisten määrää on mahdotonta edes arvioida. Heidän hengellään ei ulkoministeri Soinille ole kai väliä?

Ainoaksi vaihtoehdoksi on siis jäänyt lapsen synnyttäminen jossain Irlannin katolisen kirkon ylläpitämissä, aviottomille äideille tarkoitetuissa laitoksissa, joissa vuosikymmenten ajan harjoitettu julmuus, pakkotyö sekä henkinen ja fyysinen väkivalta on nyt onneksi jo yleistä tietoa.

Viime vuodet ovat mahdollistaneet myös netistä tilattavissa oleviin, raskauden keskeyttäviin pillereihin turvautumisen, mutta omin päin ja vailla minkäänlaista terveydenhuollon ammattilaisen seurantaa. Mikäli jokin on mennyt pieleen, ei naisilla ole ollut mahdollisuutta hakeutua sairaalaan saamaan apua ja niinpä nämäkin tilanteet johtavat pahimmillaan kuolemiin.

Jos muunkin kuin Irlannissa alkunsa saaneen sikiön elämä on Soinille pyhä, ei tästä maasta lopu keinot, joilla hän voisi osoittaa sen ihan käytännössä. Tekstin alussa mainitut ovat vain muutamia esimerkkejä. Mutta mikäli pelastamisen arvoinen on vain valkoinen, kristitty ja suomalainen henki, niin apua kaivataan sielläkin.

Ylikuormitettu lastensuojelu ei enää pysty suojelemaan niitä lapsia, joita ei ole koskaan suojellut kukaan muukaan. Syrjäytyminen, köyhyys ja sukupolvelta seuraavalle periytyvä huono-osaisuus asettavat koko ajan suuremman osan suomalaisista jopa hengenvaaraan. Etenkin nuorten parissa ovat mielenterveydenhuollon resurssit täysin riittämättömät ja juuri ennaltaehkäisevä hoito on kriittisellä tasolla.

Naisiin Suomessa kohdistuva lähisuhdeväkivalta on Euroopan mittakaavassa hälyttävän korkeaa. Silti niin EU:n, YK:n kuin ihmisoikeusjärjestöjen kritiikkiin ei ole katsottu tarpeelliseksi vastata eikä asiaan kiinnittää huomiota. Turvakoteja ei ole riittävästi eikä uhreilla mahdollisuutta saada tarvitsemaansa apua.

Niin että mistä aloitetaan, ministeri Soini? Kenen elämä näistä olisi sinulle tarpeeksi arvokas?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Väinö Hirvelä

Onko somaliassa abortti laillinen?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuskinpa Hussein olisi pahoillaan jos olisi mutta Soini varmaan julistaisi koko koillisen Aahrikan turvattomaksi ja haluaisi suojella kaikkia somaleja abortin turmiolta koska onhan se itsestään Saatanasta ja sielunvihollisen hujelluksia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Abortti ja hallitsematon maahantulo sotkettu suloisesti keskenään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Likaisen veden soliseva lähde, mölymystön pää-äänenkannattaja Soini on Irlannin aborttiäänestyksen tuloksesta niin mielensä pahoittanut. Se on siis ollut oikea päätös. Jos Soini vastustaa, minä kannatan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Viimeaikoina on äänestetty Irlannissa, Italiassa, Unkarissa ja Suomessakin. Kohtalaisen demokraattisissa maissa.
Aina on kuitenkin ihmisiä, jotka eivät hyväksy äänestystuloksia; kuten T. Soini(Irlannin aborttivaalit), arkkipiispa Mäkinen (Suomen kirkkohomovaalit), Italian presidentti (hallitusvaalit) ja Soroskin Unkarissa.

Demokratia on vaikea laji.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa Soini ei ole kaikkein luontevin henkilö otettavaksi kohteeksi, kun kritisoidaan epäinhimillistä pakolaiskohtelua, Välimeren kuolemia tai tylyjä karkottamisia. Hänessä on myös aidosti humaani ulottuvuus persoonassaan, vaikka onkin siinä ja siinä sietänyt entisen puolueensa "haukkoja" poliittisista syistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En tunne Soinia henkilökohtaisesti joten en tiedä hänen "puolistaan". Mutta joku saattaisi kysyä voiko hänellä olla "aidosti humaania puolta" jos hän on suvainnut puolueessaan kyseistä falangia, poliittis-taktisista tai yleensä mistään syystä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Mitää pahaa elämän suojelemisessa on,merkillistä jos sitä joutuu edes perustelemaan tai selittelemään !?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Husu saa kytkettyä rasismin osaksi mitä keskustelua tahansa.

Kannattaisi lukea sadun nimeltä poika joka huusi "susi" ja miettiä miksi tavallisetkin tallaajat alkavat muuttua apaattisiksi antirasistisille aatteille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Muslimi puolustamassa naisen oikeuksia! Oxymorooni?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset