Husu

Venäjä on lännen vihollinen

  • Venäjä on lännen vihollinen

Venäjä on ilmoittanut, ettei se "tule sietämään länsimaiden röyhkeyttä". Siis sama maa, jonka totaalinen välinpitämättömyys kansainvälisistä laeista, sopimuksista tai naapurimaidensa itsenäisyydestä on valitettavan hyvin dokumentoitu fakta, josta olen kirjoittanut aiemmin täällä. Sama maa, joka on yrittänyt horjuttaa tilannetta Virossa sen venäläisväestön kautta; sama maa, joka parhaillaankin miehittää Ukrainalta Krimiä ja sama maa, joka vetelee naruista myös ainakin Tsetsenian kulisseissa. 

Nämä sopimukset ja sitoumukset sekä niiden hengessä tehtävä kahdenkeskinen ja kansainvälinen diplomatia ja yhteistyö ovat juuri niitä työkaluja, joilla me pyrimme säilyttämään maailmassa sen tilan, jonka tulisi olla kaikkien tavoitteena: rauhan. Venäjän tavoite tämä ei selvästikään ole. 

Syy Venäjän vihaan on se, että nyt jo yli 20 eurooppalaista maata on päättänyt karkottaa venäläisdiplomaatteja maastaan, Suomi heidän joukossaan. Tämä on vastalause Iso-Britannian maaperällä tehtyyn rikokseen, jossa Venäjän suututtanut entinen venäläisagentti yritettiin murhata venäläisperäisellä hermomyrkyllä. 

Jokseenkin ymmärrettävästi länsimaat uskovat Venäjän olevan iskun takana. Venäjä  itse tietenkin kiistää syytteet ja jatkaa valitsemaansa linjaa pitää muuta maailmaa ja yhteisiä sopimuksia pilkkanaan. Tästä huolimatta mm. entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja on sitä mieltä, että toimenpide on virheliike. Hän haluaisi Suomen jatkavan linjaa, jossa Venäjän kanssa käydään sivistyneitä keskusteluja, joiden seurauksena hän ilmeisesti olettaa Venäjän huomaavan ihan vahingossa tehneensä kansainvälisiä rikoksia, katuvan ja muuttavan tapojaan. 

Minä taas näen Venäjän vähemmän (ruusun)punaisten lasien läpi: Venäjällä ei uskota kansainväliseen diplomatiaan. Venäjällä uskotaan uhitteluun, voimankäyttöön, kiristykseen, pelolla taktikointiin, laittomiin pidätyksiin, kidutuksiin, vainoon, salamurhiin ja tarvittaessa sotaan.

Muistetaan nyt kuitenkin, ettei tämä ole ensimmäinen (eikä varmasti viimeinen) kerta, kun tällaista tapahtuu. Kaikki muistavat varmaan vielä tapaus Litvinenkon - Iso-Britannian maaperällä tapahtuneen henkirikoksen, jossa Venäjän suututtanut entinen venäläisagentti murhattiin venäläisperäisellä myrkyllä? Ilmeisesti Venäjä pitää muuta maailmaa todella tyhmänä?

Ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, todisteet Venäjän informaatiovaikuttamisesta (jolla se pyrkii murentamaan myös Suomen sisäistä vakautta) alkavat olla jo niin selviä, että siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyksiä kellään. No, ehkä erästä donetskilaisdiplomaattinakin kunnostaututunutta Helsingin Yliopiston dosenttia lukuunottamatta. Joka itse on ehkä räikein esimerkki koko operaatiosta.

Yhä kiistattomammaksi on nousemassa myös näyttö Venäjän taannoisten vaalien laajamuotoisesta vaalivilpistä. Mutta ei kai kukaan enää mitään muuta olisi odottanutkaan?

Venäjä haluaa niin kovasti pitää kiinni ajatuksesta jostain kultaisesta suurvaltamenneisyydestään. Aika vain on ajanut sen ohi. Se yrittää epätoivoisesti todistella olevansa yhä yksi isoista pelureista mm. asevarustelulla, johon sillä ei yksinkertaisesti ole varaa ja jatkamalla tätä älytöntä peliään, jonka läpi se ei ilmeisesti ylemmyydentunnossaan vieläkään tajua ulkomaailman näkevän. 

Olen tähän saakka vähän hämmentyneenä ihmetellyt tiettyjen Euroopan maiden "benefit of doubt"- linjaa, jossa Venäjästä on haluttu uskoa vain hyvää, mutta eihän se varmasti sitä ole (ehkä koskaan?) ollutkaan. Kyse on ollut siitä, että pidetään ystävät lähellä ja viholliset vieläkin lähempänä. Nyt se raja alkaa ilmeisesti tulla vastaan ihan tosissaan. 

Ei venäläisdiplomaatin karkotus varmasti helppo päätös ollut. Ei vähiten siksi, että meidän asemamme on geopoliittisen sijaintinsa vuoksi erityisen hauras vielä jatkossakin. Eikä siksi, että seurauksena on melko varmasti se, että Venäjä kostaa tapahtuneen karkottamalla suomalaisdiplomaatin. 

Se oli kuitenkin päätös, joka oli tehtävä. Suomen maaraja Venäjän kanssa ei tule häviämään mihinkään, mutta Suomen on jo aikakin vetää uusia rajoja; rajoja, joilla se tietoisesti asettuu lännen kanssa samaan rintamaan. Venäjän yhä kestämättömämmäksi käyvä ylimielisyys ja piittamattomuus niistä arvoista sekä käytännöistä, joihin me muut olemme sitoutuneet, tulee vain ajamaan sitä kauemmas kansainvälisestä yhteisöstä. Meitä muita se puolestaan ajaa entistä enemmän miettimään, olisiko Nato sittenkin oikea ratkaisu. Ja siitä Venäjä saa syyttää vain omaa röyhkeyttään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aiheellinen kysymysmerkki:

Ei Venäjän toimia pidä hyväksyä kritiikittömästi, mutta miten toteuttaa näyttävä tolkun viestin lähettävä kampanja, joka ei järkytä diplomaattisuhteita, mutta kertoo selkeän kannanoton itänaapurimme naapureiden ja Euroopan ja ihmiskunnan puolesta?

No, ruohonjuuritasolla tätä on osittain jo ratkaistukin:
https://twitter.com/hashtag/ruohonjuuriBoikotti?sr...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Blogin kirjoittaja Husu sortuu asiattomuuksiin, tietämättömyyteen ja russofobiaan. Tyypillistä sosialidemokraattista vihanlietsontaa 1930-luvulta.

Husu kirjoittaa Venäjää tarkoittaen: "Siis sama maa, jonka totaalinen välinpitämättömyys kansainvälisistä laeista, sopimuksista tai naapurimaidensa itsenäisyydestä on valitettavan hyvin dokumentoitu fakta..."

Voisitko kertoa Venäjän kansainvälisen lain ja sopimusten rikkomukset? Ja minkä maan itsenäisyyttä Venäjä on loukannut. Tshetshenia ei käy esimerkiksi, sillä se on ollut aina osa Neuvostoliittoa ja Venäjää ja kuuluu nytkin Venäjän federaatioon.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Oletko tosissasi? esim. Georgia, Ukraina......

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Olen tosissani. YK:n, EU:n ja ETYj:n raporttien mukaan Georgia hyökkäsi Etelä-Ossetiaan ja siellä myös rauhanturvaajien kimppuun. Tapahtui juuri päinvastoin kun väität.

Venäjä ei ole hyökännyt Ukrainaan. Ukrainan 2014 vallankaappauksen, jota länsi tuki aivan avoimesti, teki oikeisto ja uusnatsit. Tämän jälkeen Krim julistautui itsenäiseksi ja kansanäänestyksen perusteella haki Venäjän federaation osatasavallaksi.

Kummallinen hyökkäys Krimille, jonka aikana ei ammuttu laukastakaan?

Venäjä ei ole sodassa Ukrainan kanssa. Ukrainassa on käynnissä sisällissota.Jos Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan, maa olisi miehitetty viikossa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #13

Venäjä on tunkeutunut Ukrainan Krimille ja Itä-Ukrainaan, mutta Lintunen suostu tosiasioita tunnustamaan, kun ne eivät hänen agendaansa sovi. Lintusen mielestä pitää aseiden aina lauetea, ennen kuin voitaisiin puhua toisen valtion suvereeniteetin loukkaamisesta. Lintunen onsaanut lukemattomia linkkeja Krimin vaalin laittimuudesta ja vilpeistä.

Venäjä on imperilaistinen laajentunishaluinen roistovaltio, jota johtaa vallanhimoinen diktaattori-psykopaatti. Ja tämä ei ole loukkaus, vaan totuus.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #24

Venäjä ei ole tunkeutunut Irakiin, Syyriaan, Libyaan, Jemeniin, eikä etenkään keskiseen Afrikkaan.

Krimin kansanäänestys ja hakemus Venäjän federaatioon liittymisestä oli yksinomaan krimiläisten ja Krimin parlamentin asia.

Linkit eivät äänestä tai liity minkään itsenäisen valtion perustuslailliseen toimintaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #29

Höpöhöpö. Krimillä ei ollut Ukrainan perustuslainkaan mukaan oikeutta äänestää toiseen valtioon liittymisestä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #24

Suomen Kuvalehti kirjoitti että 1991 kun Ukraina äänesti itsenäisyydestä niin krimiläiset halusivat oman äänestyksen Moskovaan liittymisestä.
Venäjänkielisen Krimin valloitus ei ollut niin mahdoton kuin esimerkiksi Suomen olisi.
Maan voi vallata muttei kansaa se näkyy vaikka nyt Irakissa ja Afganistanissa.
Ei edes suurvalta USA Husun kotimaata pystynyt muuttamaan.

Sama saattaa koskea myös Venäjän muuttamisessa tai toivossa.

Käyttäjän RantanenTapio kuva
Rantanen Tapio

Kukahan sitä Ukrainaa kiusasi toien maailmansodan jälkipuoliskolla ?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Ihan uteliaisuudesta: mikä on sinun näkemyksesi talvisotaan? Uskotko ihan oikeasti että pikkuriikkinen Suomi olisi etenkään sen aikaisessa tilanteessa lähtenyt hyökkäämään Neuvostoliiton kaltaiseen jättiläiseen? Suomi on joskus (ei ehkä ihan omasta tahdostaan) ollut osa Venäjää, joten olisiko heidän vaikka nyt oikeutettua tulla tänne ottamaan "omansa takaisin"?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Leninin johtama Neuvostohallitus myönsi Suomelle itsenäisyyden 31.12.1917. Suomi liittoutui heti tämän jälkeen keisarillisen Saksan kanssa ja Saksan Itämeren joukot tilattiin murskaamaan Suomen työväen vallankumous.

Suomi oli menettää itsenäisyytensä jo talvi- ja jatkosodassa liittoutumalla Hitlerin Saksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan. Suomen onni ja itsenäisyyden jatkuminen oli, että Neuvostoliiton kommunistisen puolueen poliittisessa toimikunnassa istui O.W.Kuusinen, joka vakuutti puolueen pääsihteerin J.V.Stalinin Suomen taipumisesta rauhanpolitiikkaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #42

Hyvä Rauno, ymmärrä tämä yksinkertainen asia: kukaan ei ole _myöntänyt_ meille itsenäisyyttä! Leninin johtama Neuvostohallitus _tunnusti_ Suomen itsenäisyyden. Syynä oli mitä luultavimmin se, että Lenin ei halunut Suomen mitenkään sekaantuvan Venäjän sisällissotaan.

Oletko eri mieltä? Jos olet, ihmettelen sinun historian tuntemustasi. Anteeksi, mutten oikeastaan ihmettelisi sitä ollenkaan, sillä sinähän väität Suomen olleen talvisodassa Saksan liittolainen? Onko sinulla aivoja ylipäätään?

Suoraan sanottuna vastaat totuuden asteessa suuriin piirtein Alex Jonesia...

PS. Kai asuit joskus ihannevaltiossasi eli Neuvostoliitossa? Sinä kai kaipaat sinne vieläkin? Miten kestät asua tässä hirvittävässä kapitalistisessa Suomessa?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #42

Lintunen unohtaa aivan joka kerta sen faktan, että NL ja Saksa olivat 1939 liittolaisia, sopivat etupiireistään (Suomi ja Baltia kuuluivat NL:n etupiiriin) ja hyökkäisivat liittolaisina sovitusti Puolan kimppuun. Myös Jatkosodan hyökkäystoimet aloitti NL. O.W. Kuusinen oli maanpetturi pahinta lajia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Turhaan Husu yrität logiikkaa tässä kohtaa. Lintunen on niin niin syvällä kommariudessaan ettei häntä todennäköisesti voi enää oikein pelastaa harhoistaan :( Ideologia voittaa kaiken logiikan/järjen. On huomattu aikaisemmista kommentoinneistaan.

Pätee monilla muilla myös heidän omissa sokeissa kohdissaan ettei nyt sen puoleen... Kaikilla meillä on omat sokeat kohtamme. Lintusella sokea kohta on Venäjä/Neuvostoliitossa (jotka 99% eivät koskaan ole olleet väärässä ja jos ovat niin muut vielä enemmän :) ).

**********
"Suomen onni ja itsenäisyyden jatkuminen oli, että Neuvostoliiton kommunistisen puolueen poliittisessa toimikunnassa istui O.W.Kuusinen, joka vakuutti puolueen pääsihteerin J.V.Stalinin Suomen taipumisesta rauhanpolitiikkaan."

Oho. Lintunen olikin laittanut tekstin tuohon ylle, jossa ylisti Suomen itsenäisyyden säilymisestä O.W.Kuusista..... - no niin sitä pitää, ja mitä sanoinkaan ideologisesta sokeudesta. Tyyppiesimerkki tuossa miten luja ideologia johtaa järkyttäviin harhoihin ajattelussa.

Kovasti toivoisin että tuollaiset kirjoittajat olisivat parodialinjalla ja huumorimiehiä..... valitettavasti useinkaan eivät ole, vaan aidosti uskovat. Eikä uskovaisuus tässä(kään) kohden ole hyve.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Itseasiassahan Suomi kuului Ruotsiin joten Heillä on suurempi "oikeus" Suomeen kuin Venäjällä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Eikö ne kannattaisi käydä ihan paikan päällä haukkumassa? Tuossahan asuvat aivan naapurissa. Jo muinaiset suomalaiset tiesivät, että nukkuvaa karhua kannattaa käydä tökkimässä suksisauvalla, niin se oppii olemaan.

Juha Hämäläinen

Nyt Husu menee alueelle, jota ei tunne. Se näkyy siitä, ettei hän tuo esille mitään uutta eikä hän osaa käsitellä valtioterroria laajemmin.

Ihmisoikeuksia loukkaavat ja salamurhia tekevät monet maat. USA, Englanti, Kiina tai Israel ovat esimerkkejä näistä. Venäjä ei ole mikään poikkeustapaus.

Valtioterrori on laaja ongelma ja sitä pahentaa kansalaisten urkinta, joka on todella vakava ongelma verrattuna kaksoisagentin murhaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mielenkiintoinen avaus kuitenkin. Poikkeaa virkistävästi Husun tavallisista teemoista.

Juha Hämäläinen

Kyllä se tekee sen, joten pidättäydyn enempää moittimasta. Husun halu laajentaa aihepiiriään on kyllä hienoa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #31

Joo, sellainen on harvinaista täällä. Mikä se yksikin kaveri on joka taistelee tuulimyllyjä vastaan väittämällä joka ikisessä kirjoituksessaan ilmastonmuutosta huijaukseksi...

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #31

#31 Positiivista on tietenkin aihepiirin laajennus – blogissa ei ollut ainuttakaan viittausta suomalaisten rasismiin – , mutta jos aikoo rakentaa vakavasti otettavaa poliittista uraa, on panostettava Suomen historian syvällisempään tuntemiseen, jollei halua antaa vastustajilleen helppoja aseita. ”Ihan uteliaisuudesta: mikä on sinun näkemyksesi talvisotaan?” Suomessa kaikilla kommunisteja ja perussuomalaisia myöten on likipäin samanlainen näkemys talvisodasta. Ei näitä näkemyksiä tarvitse liiemmälti keneltäkään udella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mielenkiintoinen avaus kuitenkin. Poikkeaa virkistävästi Husun tavallisista teemoista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No jaa haamukirjoittaja Husulle ei niinkään poikkeava teema kun taas kaikki tietänevät, että Venäjä on Somalialle ystävä ja liittolainen eikä ilman Venäjää meillä olisi Husuakaan Suomessa (jos oikein muistan).

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #18

Vaihda jo Engren levyä ja lopeta haamukirjoittajista nälvintä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Blogin kirjoitustyyli poikkeaa merkittävästi aiemmista Husun teksteistä ja uutta on myös karkea asiavirhe koko blogin asiapohjana (murhaväite).

Haamukirjoittajaa on jälleen vaihdettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

Joo, se oli murhayritys eikä murha. So?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #27

#27 Mielestäni Husun pitäisi olla tyytyväinen, jos epäillään, ettei hän ole tuota tekelettä kirjoittanut. Jäsentelemätön sillisalaatti, josta ei löydy mitään uutta eikä asiaa siteeksikään.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Follow the money, asevienti on tärkeä etenkin Venäjälle, Yhdysvalloille, Kiinalle, Britannialle.

Paljastunut agentti ei kukaan tarvitse, joten hän on yhteisen hyvän takia uhrattavissa.

Muu on sitten viihdettä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Eiköhän yksi suurimmista, jo sisällä olevista uhista Euroopassa
ole islam, kovan linjan islamia ja sharia-lakeja EU-maiden oman
lainsäädännön ohi kannattavat "rauhan uskonnon" edustajat ?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvä kirjoitus blogistilta. Toivottavasti Husun edustama järkilinja alkaisi voittaa nuorten demareiden joukossa. Kun vanhat jäärät tekevät lähivuosina ns. luonnollisen poistuman puolueessa, järki saattaisi palata sinne.

Husun kirjoituksesta voisivat ottaa oppia monet persut, kommarit ja muut vastaavat Venäjä-kumartajat.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Taitaa nyt eksyneen kyllä ihan väärään puolueeseen. :-D

Vanhat sosialistit eivät nuorta sosialistia hyvällä katso, kun tällaista kirjoittelee. ;-)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomalaiset tuntevat varmasti hyvin venäläisen hapatuksen ja totuuden laadun jo yli sadan vuoden ajalta sortokausien käynnistyttyä seurauksineen. Väkivalloin ryöstetty Karjalakin on edelleen mielessä monilla.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Suomen ainoa etu tässä asiassa on yhtenäinen linja muun euroopan kanssa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Sauli Niinistön Brysselin vierailu: "Presidentti Sauli Niinistö on tänään tavannut Brysselissä keskeistä EU-johtoa, mm. ulkopoliittisen edustajan Federica Mogherinin sekä EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin.

Keskustelujen pääaiheeksi nousi Salisburyn kaasuisku ja venäläisdiplomaattien karkottaminen, joka näyttää jakavan EU-maita kahteen leiriin."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"joka näyttää jakavan EU-maita kahteen leiriin.""

Venäjän taktiikka näyttää toimivan. Lintunen voi nyt juhlia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Kahdesta leiristä puhuminen on kyllä liioittelua. Venäjälle lojaalina pidetty Unkarikin liittyi Saksan, Suomen ja Ruotsin rinnalle, kuten kaikki merkittävät EU-maat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikä on Suomen ulkopolitiikka?

Radio Jerevan (nyk, Radio Helsinki) vastaa: Kysykää Merkeliltä.

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

Ei Husun kannata spekuloida tällaisesta aiheesta, kun ei siitä mitään tiedä.. Silkka poliittinen näytelmä yhden agentin myrkytyksestä..
politiikot leikkii medialla tässäkin aiheessa, ja antaa toimittelijoitten mellastaa aiheesta, KUIN NE MUKA JOTAIN TIETÄISIVÄT ...
Typerää mässäilyä aiheesta, ei muuta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Husu kirjoitti:
"Siis sama maa, jonka totaalinen välinpitämättömyys kansainvälisistä laeista, sopimuksista tai naapurimaidensa itsenäisyydestä on valitettavan hyvin dokumentoitu fakta, josta olen kirjoittanut aiemmin täällä. "

Niin missä on dokumentoitu? Ja sinun blogissasi, johon viittasit, oli ainoastaan mutua ja mielipiteitä.
Antaisitko vähän faktoja. Vaikkapa Georgia, Ukraina ja Krim. Mielellään joku aikajana kustakin.

Henry

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, Ukrainassa on muitakin Venäjän miehittämiä alueita kuin Krim. Ja Georgiassakin on pari. Kyllä ne vuosiluvut on helppo löytää. KVG.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Venäjä on tuikitarpeellinen vihollinen, koska muut viholliset ovat käymässä vähiin.

Venezuela on kaukana ja kohta selvä tapaus. Pohjois-Korean pelimerkkiarvo on pieni. Kiina olisi hyvä vihollinen, mutta kun sen kanssa pitäi käydä kauppaa samalla. Albania ja Libya olivat ja menivät. Intia oli pitkään hyvin epäilyttävä, mutta taitaa olla nyt lännen kirjoissa. Sitten on sellaisia paikkoja, joista ei tiedä, ovatko ne vihollisia vai puolustettavia ystäviä. Syyria ja Somalia ovat tämmöisiä.

Pieni Suomi voisi päästä jälkimmäiselle listalle. Me olemme vieläkin epäilyttäviä, koska olimme ainakin joskus puolueettomia, kritisoimme varsinkin sotatoimia molempiin ilmansuuntiin. Ruotsi on vieläkin hiukan epäilyttävä, samoin Itävalta.

Käyttäjän RaimoLaakso kuva
Raimo Laakso

Kyllähän se on selvä, että meidän olisi jo viimein aika liittyä Natoon. Tuolla olisi jo kansalliselle itseluottamukselle suuri merkitys. Tämä nykyinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka Venäjän suuntaan on täysin itsemme pettämistä. Asioita mietitään Venäjän näkökulmasta ja nekin kaikki väärin. Kuvitellaan olevamme puolueettomia, vaikka EU jäsenyys viimeistään vei sen statuksen. Onneksi sen jälkeen on tehty isäntämaasopimuksia ja nyt kahdenvälisiä sopimuksia Britannian ja USA:n kanssa. Josko meillä pikku hiljaa kansakin ymmärtäisi, että nöyristelyllä Venäjän suuntaan ei ole mitään vaikutusta, se toimii joka tapauksessa vain ja ainoastaan omista lähtökohdistaan. Nykyinen Venäjän johto on ryöstänyt kansalta satojen miljardien edestä varallisuutta, joten Venäjällä tuskin palataan demokratiaan heidän elinikänään tai kyseinen porukka istuu siperialaisessa vankilassa. Siksipä tuo voimapolitiikka tuleekin jatkumaan vielä aikoja ja Naton ulkopuolisena valtiona mekin voimme siitä saada vielä osamme.
Suomen johdon pitäisi myös tuoda kansalle esiin enemmän faktapohjaista tietoa niin Natosta kuin Venäjästäkin, koska nykyään galluppien mukaan kansalle nimenomaan syötetään väärää tietoa tai jätetään oleellisia asioita kokonaan kertomatta. Tämä suomettunut keskusteluilmapiiri ei palvele loppujen lopuksi kenenkään muun kuin Venäjän intressejä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Pitää paikkaansa. Virallinen optimismipolitiikka aivopesee suomalaisia siihen luuloon, että on joku turvallisuuspoliittinen hyöty saavutettavissa Venäjän tarpeet huomioon ottavaa politiikkaa noudattamalla.

Samalla täydellisesti ohitetaan se, mikä pitäisi olla ensisijaisesti tarkastelun kohteena, eli mikä palvelee Suomen puolustustarpeita eniten.

Tuo on perua ajalta, jolloin Suomella ei ollut vaihtoehtoa puolueettomuuspolitiikalle. Tosiasiassa silloinkaan Suomi ei ollut puolueeton, mutta propaganda palveli Suomen ulkopoliittisia tarpeita. Kävi valitettavasti niin, että samalla suomalaiset aivopestiin samaan harhaoppiin. Nyt poliitikot luonnollisesti mielistelee yleistä mielipidettä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Skribal ja tytär vielä hengissä, ilmeisesti kriittisessä tialssa yhä, mutta hengissä. Altistus tapahtunut aamu-uutisten mukaan kotiosoitteessa, oven kahvasta tms. Johtaako jäljet Moskovaan, heillähän on tapa roudata jätteet ainakin 100 kilometrin päähän pääkaupumgista? Jätteenkäsittely metropolissa kehitysmaitten tasolla. Terveysviranomaiset kadottaneet koetulokset ja saman perheen sairastuneille jäsenille diaknoosit olivat vatsakatarri, allergia ja mikä se yksi nyt olikaan? Ihmiset barrikadeilla, ihmeellistä miten YLE:n Marjo Näkki oli saanut "viisumin" tähän kaupunkiin? Eilinen Uutislähetys; uskomaton tarina vuonna 2018.....

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Blogisti vahvisti ainakin sen etten ensi vaaleissa äänestä sosialidemokraattia. Oli kyllä suunnitelmissa, mutta suunitelmia voi muuttaa.

Ratkaisuni ei tietenkään demareita haittaa, kuten ei ketään muutakaan. En vain pidä vihanlietsonnasta, kohdistuu lietsonta sitten maahanmuuttajiin tai johonkin valtioon.

Blogisti osuu kyllä tahattomasti otsikossaan napakymppiin. Ehkä hän ei itse sitä huomaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hyvä dokumentti nyky-Venäjältä haastaa kysymykseen : Onko tämä suurvalta ?

Kannattaa katsoa:

https://areena.yle.fi/1-4301739

Käyttäjän karipenttikemppi kuva
Kari Kemppi

Olen monesti miettinyt miksi lähestulkoon kaikki vasemmistolaiset (sosialistit ja kommunistit) vieläkin suurella sydämmellä tukee Venäjää ja kaikkea mitä se vaan keksii tehdä. Ideologisen taustan vuoksi asian vielä loogisesti ymmärsi, kun Neuvostoliitto oli olemassa. Sehän tunnusti kommunistista ideologiaa selkeästi. Venäjä ei ole kommunistinen maa. Itseasiassa sen kapitalistisempaa yhteiskuntaa saa hakea. Yritysrakenne kertoo tästä. Siellä ei ole kuin suuria ja pieniä yrityksiä. Keskisuuret lähestulkoon kokonaan puuttuvat. No ei se ole demokratiakaan. Siellä lienee vieläkin käytössä tämä demokratian demoversio. Ja mitenkä se voisikaan olla. Neuvostoliitto syntyi venäläisen feodaaliyhteiskunna päälle, jossa vallitsi melko täydellinen maaorjuus. Eli mentiin feodaaliyhteiskunnasta kommunismiin, jossa taas pidettiin huolta kovalla kädellä siitä ettei soraääniä tai minkäänlaista oppositiota suvaittu. Kun Neuvostoliitto hajosi ja sen sisällä olleet kansakunnat itsenäistyivät, monet niistä pyrkivät kohti demokraattista hallintoa, mutta aika on näyttänyt kuinka vaikea tuo polku on varsinkin, jos ei ole ollut mitään kokemusta demokratiasta aiemmin. Näinhän se on ollut Venäjälläkin ja se jatkuu. Mutta palatakseni siihen alkuperäiseen kysymykseen. Miksi ihmeessä edelleen Venäjä edustaa esikuvaa näille entisille sosialisteille ja kommunisteille. Sanon entisille, koska kukaan ei enää ääneen tuo sosialismia tai kommunismia esille politiikassa. Miksi se ei ole Kiina tai Pohjois-Korea? Nehän ovat vielä selkeästi kommunistisia yhteiskuntia. Löytyisikö tähän selkeää ja loogista vastausta?

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

"välinpitämättömyys kansainvälisistä laeista, sopimuksista tai naapurimaidensa itsenäisyydestä on valitettavan hyvin dokumentoitu fakta"

Ei ole dokumentoitu, eikä ole fakta. Ainoa, mitä länsi pystyy tuottamaan, on salaliittoteorioita.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kaikki tietävät sen tasan tarkkaan ilman dokumentaatiotakin. Paitsi agendasokeat.

Juha Hämäläinen

Yksi erillinen huomio Husulle. Edellisessä kirjoituksessasi on 88 kommenttia!

Käy heittämässä sinne vielä yksi, koska tuo 88 on paha luku ja kaikkien vihollinen!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Viittaatko 88-viskiin? Se on kyllä pahaa.

Juha Hämäläinen

Arvaa uudestaan. Kolme pisteen vihje: HH

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #73
Käyttäjän MikaTeuvoPrinkkil kuva
Mika Prinkkilä

Tämän vakoojan taustat ovat aikasten pahat, joten vihamiehiä on takuulla molemmilla puolilla. Meinaan, jos vakoojan uran valitsee, niin siinä on oikeesti vaarassa tulla tapetuksi... jotenkin vaan jutussa on tehty perustavaa laatua oleva virhe, kyseessä on vieläkin elossa oleva vastavakooja, joka petti kotimaansa ja Venäjä vangitsi hänet, joten miksei häntä tapettu vankilassa ollessaa??? Vankien vaihdossa pääsi Britanniaan vapaaksi, ja muutenkin myrkky vaikuttaa heikkotehoiselta??? Uransa valinnut vakooja, miksi pidetään tämmöstä meteliä?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Husu, olet saanut monta Venäjän propagandistia kimppuusi.

Petri Hämäläinen

Palopuhe valehtelevien länsimaiden, katteettomien syytösten ja Venäjään kohdistuvan koulukiusaamisen puolesta

Jenni Martin

Tarvitaan maahanmuuttaja sanomaan ääneen se, minkä sanomiseen suomalaiset ovat liian pelkurimaisia, sisuttomia ja munattomia.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#76 Nykyään voidaan Venäjästä kirjoittaa kriittisesti, ei se rohkeutta vaadi, mutta jos kirjoittaa kriittisesti yhdestä Abrahamin uskonnosta, tai sen harjoittajista, on syytäkin olla {pelkurimaisia, sisuttomia ja munattomia [sic]}, mikäli aikoo säilyttää kirjoitusoikeutensa tai välttyä suorastaan käräjätuvalta.
Husulla ei näitä ongelmia ole, hän voi käyttää meistä suomalaisista ja kulttuuristamme varsin värikästä kieltä joutumatta siitä mitenkään edesvastuuseen. Omaa uskontoaan tai kansaansa en ole kuullut hänen koskaan kritisoivan, joten näyttää hänenkin sananvapaudella olevan rajat.

Käyttäjän TapioAngervuori kuva
Tapio Angervuori

Hyvin kirjoitettu! Nämä länsimaiden toimenpiteet pakottavat ainakin Putinin & kumppanit ottamaan selvää, kuka heidän "ystävistään" puuhaavat rikoksia heidän piikkiinsä, jos asia on näin, miltä näyttää. Jo rikoseen yllyttäminenkin on rikos suomen lain mukaan, ja myös rikosen peittäminen. Putin on myös vastuussa alaistensa toimista. Sopisi venäjän johdon miettiä, kenen kanssa kaveeraavat!

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Olisi kyllä mukava tietää kuka nämä Husun tekstit kirjoittaa? Voisin lyödä aika ison hatullisen vetoa, että jos tämän mielipidekirjoituksen antaisi Husulle (sisältöä ensin selittämättä) luettavaksi, hän ei ymmärtäisi siitä puoliakaan. Ei vaikka annettaisiin sanakirja viereen.

"Donetskilaisdiplomaattinakin"...edes 10 yrityksellä tuo sana ei mene ulkomaalaiselta oikein. Ja Suomen passi ei korjaa asiaa.

Uusi Suomi kuitenkin systemaattisesti sallii tämän toisen nimissä esiintymisen. Miksi?

Käyttäjän PaavoLambropoulos kuva
Paavo Lambropoulos

Heh....

>Syy Venäjän vihaan on se, että nyt jo yli 20 eurooppalaista maata on päättänyt >karkottaa venäläisdiplomaatteja maastaan, Suomi heidän joukossaan. Tämä on >vastalause Iso-Britannian maaperällä tehtyyn rikokseen, jossa Venäjän suututtanut >entinen venäläisagentti yritettiin murhata venäläisperäisellä hermomyrkyllä.

Iso-Britannia on täynnä entisiä KGB:n agentteja ja venäläisiä oligarkkeja rahoineen, osa on Vladimirin kanssa hyvissä väleissä ja osa ei ole. Yhden tappaminen Poloniumilla ja toisen jollain kaasulla on kuin 007 elokuvasta, nämä tapahtumat tarjoavat hyvää käsikirjoitusmateriaalia tuleville elokuville.

Venäjän suurin ongelma on se, että Venäjä on orjavaltio. Demokratia ei ole ainakaan vielä astunut Venäjälle, eikä sielä ole länsimaissa tuttua monipuoluedemokratiaa, vaan vieläkin eräänlainen nykyaikainen versio Romanovien imperiumista, jota johtaa moderni tsaari Vladimir Putin. Venäjällä on valtavasti sisäisiä ongelmia. Kuitenkin ero menneeseen on se, että vaikka Venäjä on hyökännyt ja miehittänyt Krimin, ja joitakin Vladimirin varpaille astuneita henkilöitä on eliminoitu, ei maassa ole kuitenkaan Stalinin aikaisia massavainoja. Ja Putinin aseuho on samanlaista kuin Ronald Reaganin aikainen "Tähtien Sota" -projekti, paljon puhetta tosin käytännössä Putinin ihmeaseet ovat olemassa vain hänen omassa fantasiamaailmassa. Kas kun Donald Trump ei pistäisi paremmaksi ja ilmoittaisi, että USA alkaa rakentamaan Kuolontähteä avaruuteen :)

Mitä Suomen asemaan tulee maan itsenäisyys oli puhdas Vahinko, eli ensimmäisen maailmansodan jälkiselvittelyjen lopputulos. Vaikka suomalaisilla oli oma osuus itsenäisyydessä säilymiseen varsinaiset päätökset tehtiin kuitenkin Suomen rajojen ulkopuolella. Mitä tulevaisuuteen tulee, niin itsenäisyyden säilyttäminen edellyttää yhtenäisyyden säilymistä Suomessa. Mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että tätä yhtenäisyyttä ei olisi. Ja Venäjänkin kanssa on totuttu elämään

Juha Hämäläinen

Δεν πιστεύω αυτό που είδα. Χαιρετίσω τον φίλο μου.

Matti Nupponen

Tätä keskustelua ei kannata jatkaa yhtään pidemmäksi. Lintunen pyrkii kommenteillaan lietsomaan eripuraa ihmisten keskuuteen levittämällä perättömiä "faktoja". Tämä sama taktiikka kuuluu myös Venäjän keinovalikoimaan. Toteuttavina portaina esimerkiksi internetissä toimivat ns. trollit, yksittäiset henkilöt, kuten dosentti Bäckman... Vain muutamia toimivassa roolissa mainitakseni. Näiden toimijoiden väitteet kannattaa jättää heti alkuun omaan arvoonsa. Keskustelun aloittaminen ja väittely vain tukee niiden tavoitteita.

En jatka keskustelua pidemmälle. Totean kuitenkin vain lyhyesti, että Georgian sota oli pitkään jatkuneiden jännitteiden eskalaatio. Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että Venäjä oli valmistellut operaatiotaan jo pitkään, todennäköisesti keväästä 2008. Venäjän tavoitteena oli eri asteisilla provosoivilla keinoilla saada Georgia ansaan ja aloittamaan toimet joko Abhasiassa tai Etelä-Ossetiassa. Tässä Venäjä onnistuikin. Kiistanalaisena kysymyksenä on säilynyt se, kumpi sodan varsinaisesti aloitti. Joidenkin todisteiden valossa osa venäläisjoukoista oli tunkeutunut Etelä-Ossetian alueelle jo 7. elokuuta. Joukot olivat ainakin lähteneet tukikohdistaan liikkeelle ennen Georgian hyökkäyksen alkua Etelä-Ossetiaan. Varmaa on se, että Venäjän sotilastiedustelu GRU toimijoita työskenteli Etelä-Ossetian separatistien joukossa. Niiden tehtävänä oli organisoida separatistien väkivaltaiset toimet alueella ja pakottaa Georgia puuttumaan aseellisesti tapahtumien kulkuun.

Krimin operaatiossa Venäjä keskitti 22-26.2.2014 erikoisjoukkojaan pieninä osastoina eteläisen sotilaspiirin kautta Krimille Sevastopoliin Mustanmerenlaivaston tukikohtaan. Hämäykseen käytettiin mm. Ukrainan vastaisella rajalla järjestettyjä laajoja sotaharjoituksia, jotka liittyivät Läntisen sotilaspiirin valmiustarkastukseen. Niistä tiedotettiin laajasti, jotta huomio saatiin keskitettyä niihin. Varsinaiset "vihreät" miehet ilmestyivät Simferopolin parlamenttitalolle 27.2 aamuyöllä. GRU oli tätä ennen rekrytoinut paikallisväestöä ja kuljettanut alueelle useita eri yksityistoimijoita Venäjältä operaation tueksi. Kaikilla niillä oli vahvat kytkökset Venäjän valtioon mm. valtion rahoituksen kautta. Osa henkilöistä oli myös Venäjän asevoimien entisiä erikoisjoukkosotilaita. Jokainen toimija puhui samaa kieltä: "Alueella ei ollut venäläisjoukkoja, vaan kaikista toimista vastasi Krimin itsepuolustusjoukot". Tämä oli operaation harhautustarina johon kaikki epätavanomaiset keinot linkitettiin. Yksipuolisen tiedottamisen avulla tässä onnistuttiinkin aluksi sekoittamaan kansainvälisen yhteisön ymmärrys ja tilannekuva alueen tapahtumista. Edes Venäjän asevoimien uusin taistelijavarustus (mikä sotilailla oli päällä) ei täysin vahvistanut Venäjän roolia, vaan aiheutti edelleen hämmennystä. Venäjä vaihtoi Krimin päämisterin rikollispiireistä tuttuun Aksjonoviin ja päätti kansanäänestyksen järjestämispäivän. Tämän jälkeen alue eristettiin, yhteydet katkaistiin. Olosuhteet haluttiin luoda sellaisiksi, ettei kansainvälinen yhteisö kyennyt puuttumaan peliin. Maaliskuun 4 päivä Aksjonov pyysi Venäjän hallinnolta apua Krimin tilanteen ratkaisemiksi. Tämän jälkeen Venäjä lähetti alueelle tavanomaisia joukkoja, ilman että toimia enää peiteltiin. Olihan kyse laillisesta toimesta, kun ne perustuivat viralliseen avunpyyntöön. Kansan äänestys järjestettiin kansainvälisten vaalitarkkailijoiden valvoessa. Vaalitarkkailijoiksi kelpasivat kaikki Venäjän toimia tukenee henkilöt.

Molemmat operaatiot oli Venäjän pitkään suunnittelemia hyökkäyksellisiä operaatioita, joissa tavoitteena oli estää sekä Georgian että Ukrainan valuminen läntisen yhteiskunnan piiriin.

Käyttäjän PasiMattila kuva
Pasi Mattila

siitä jos menemme natoon ei ole taloudellisesti muuta kuin menoja meille, ja aika helskutin paljon sinnehän poliitikot ovat meitä tarkoituksellisesti ajamassa. viimeisissä eu:n puheissa ei puhuta enää maista vaan eu:n liittovaltiosta. eli meitä ajetaan vaan syvemmälle siihen rahan ahneeseen politiikkaan mistä ei oo loppujen lopuksi meille varsinaista hyötyä ollut muuta kuin tuolle poliittiselle päättäjäjoukolle saavat lisää paikkoja. eu:n maksujen korotuksistakin ruvetaan puhumaan vasta sen jälkeen kun pääministeri on alustavan sopimuksen jo allekirjoittanut. mitäs luulette et suomelle käy kun venäjä tosissaan haluaa tulle siin ei mikään nato mitään auta, saavat ainoastaan sen mitä haluavat sotia meidän maaperällä jolloin ei vanhat natomaat joudu mihinkään sotilaallsien toimen kohteeksi suoraan. se tässä tarkoituksena on, eikä mikään meidän turvaaminen. meidän tarvitsee pysyä edelleen vaan siinä puolueettomassa linjauksessa ja ne poliitikot ketkä sinne natoon haluavat voivat mennä ihan vapaasti ja muuttaa pois täältä suomesta. itsenäisyys saavutettiin talven ja omien menetetyje sotilaiden avulla ja nyt nuo poliitiikot ovat sitäkin tuhoamassa. sellaisia talvia ei enää tule ja aseet ovat paljon kehittyneemmät nykyään. ja ihan hiton turhaa tuo on muita maita haukkau asekaupoista koska ihan samalla lailla suomi sitä tekee pimennossa koko ajan. tanska menee tällä hetkellä pakolais asioissa sitä linjaa pitkin mikä on oikein. meidän tarvitsisi lähteä ajamaan samaa linjaa ja tukea ruotsia siinä myös. ajatellq tätä asiaa pohjoismaisena asiana. talous nousi niin paljon noususuhdanteen takia, se oli tulossa sieltä muttei siitä kerrottu, pakolaisten virta on ollu ainoastaan määrätylle osalle tulonlähde ei mikään hyvää hyvyyttä tehtyä asiaa. julkisuudessa peitellään asioita. ja valehdellaan kansalle. ei uskalleta myöntää et ollaan oltu väärässä. vaikka kekkonenkin rikastutti itseään niin hän sentää ajatteli kansaa eikä omaa persettään pelkästään

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mattilalla ei ole hajuakaan NATO:n toiminnasta, eikä kappalejakoon perustuvasta oikeinkirjoituksesta. Ensinnäkin NATO:n kustannukset ovat pienemmät kuin että kustannettaisiin oma puolustus uskottavaksi.

Jos Suomi olisi NATO-maa, olisi sillä jo jäsenyyden tuoma pelotevoima ja uskottavuus, jota Vebäjä ei uskalla testata. Puoleetona Suomea ja linjausta ei ole enää olemasakaan EU_jäsenyyden ja NATO:n isäntämaasopimuksen myötä. Suomen puolustusvoimat harjoittelee myös NATO:n ja USA:n kanssa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niin, itse asiassa Suomesta tuli puolueeton kun se pääsi yya-sopimuksesta eroon.

Käyttäjän PasiMattila kuva
Pasi Mattila

Valitettavasti en ole niin tarkka että viitsisin ruveta kirjoittamaan kieliopillisesti oikein. Laskepa et natossa tavoite on 2% bruttokansantuloksesta vuodessa. Kanada pääsee halvimmalla nykyään 1.02%. se on aika iso raha kun sen lisäksi maksetaan eu:n suuntaan koko ajan huomattavasti. Nyttenkin tuo sopimus yhteisistä harjoituksista maksaa meille aika paljon, kaikki tarvittavat ruoka yms toimitukset kuuluvat isäntämaan maksettavaksi. Eihän se haittaa niitä ketkä ovat sitä varten jo tehneet firmoja hoitaakseen näitä asioita. Eli sisäpiirin tietojen perusteella eläviä. Samoja omistajia on jo pakolais bisneksessä takana, väittäen kuinka he tekevät hyvää, koko ajan sieltä sivusta siirtäen rahaa firmasta firmaan, kun yllättäen ne onkin tytäryhtiöitä ja rahaa voi siirtää siellä sisällä ilman et jouttu verottajalle siitä maksamaan. Tätä kaikke kutsuisin sisäpiirin korruptioksi vaikka se lain mukaan meneekin oikein. Ja jos sua häiritsi ettei tässäkään ole kapale jakoja niin ole hyvä vain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset