Husu

Respectiä maahanmuuttajille

  • Respectiä maahanmuuttajille

Suomessa on poliitikoita, joiden koko poliittinen ura on rakennettu maahanmuutolle ja sen vastustamiselle, koska se nähdään jatkuvasti pelkästään negatiivisena asiana. Sitten on niitä poliitikoita, jotka käyttävät tätä hyödyksi omassa politikoinnissaan, mutta silloinkin vain vaaleja edeltävinä kuukausina, epätoivoisessa yrityksessään osoittaa, mitä he poikkeavat niistä toisista poliitikoista.

Maahanmuuttajataustaisena suomalaisena ”tasavertaisuus”, ”syrjimättömyys”, ”rasisminvastaisuus” ja ”yhtäläiset mahdollisuudet” kuulostavat kovin kauniilta sanoilta. Valitettavan usein pelkiksi sanoiksi ne myös jäävät.

Sen tajuaa joka kerta kun näkee kansainvälisen maisterisihmisen paistamassa burgereita Mäkkärissä, vaikka hän aktiivisesti hakenut koulutustaan vastaavaa työtä.

Joka kerta kuulleessaan taas jostain väitöskirjan tehneestä uussuomalaisesta, joka nyt kelpaa vain siivoamaan vessoja.

Joka kerta kun sinut sivuutetaan työnhaussa, asuntomarkkinoilla ja kaikkialla muuallakin vain siksi, että olet Matin sijaan Muhammed.

Joka kerta kun kotoasi lähtiessä joudut psyykkaamaan itsesi kaikkien niiden herjojen, päällesi sylkemisten ja fyysisen käsiksikäymisen varalle vain siksi, että haluat osoittaa sisäistä vakaumustasi myös ulkoisesti jonkun kankaanpalan kautta.

Ovathan oikeusvaltion periaatteet kauniita sanoja, mutta näyttävät ulottuvan vain tietynvärisiin ihmisiin. Muille ne jäävät turhan usein unelmiksi, joiden turvin he pakenivat noita samoja asioita ja periaatteita julmasti polkevista maista. Vaaleaihoiset suomalaiset ovat tasa-arvoisempia kuin muut suomalaiset.

Kaupunginvaltuutettuna käyn tätä samaa keskustelua jatkuvasti kollegoideni kanssa ja joka kerta se tulee heille yllätyksenä:

”Eihän noin voi olla. Ei täällä Suomessa!”

Näin se ikävä kyllä on.

Te valtaväestön edustajat vain olette siinä onnekkaan etuoikeutetusta asemassa, että teillä on mahdollisuus purjehtia läpi elämän ilman pelkoa siitä, että ne yhtäläiset mahdollisuudet päättyvät ihonväriisi. Tai sitä, että kaikki sinun edellytyksesi mitätöidään pelkästään taustasi perusteella.

Ruskeat siskot ja veljet. On aika vaatia enemmän yhteiskunnaltamme ja niiltä ihmisiltä, joista se koostuu. Aika lopettaa piileskely pelon tai häpeän vuoksi. Aika sanoa, että nyt on saatu tarpeeksi ja asioiden on parempi alkaa muuttua. Ei valheita, tyhjiä lupauksia eikä silmien ummistamista – on ihan sama, kuinka noin tekevät ihmiset motivoivat tekonsa tai kuinka he perustelevat nykytilanteen oikeutuksen.

Te kaikki varmaan jo tiedättekin, että mm. eläkkeet ovat niitä asioita, jotka muut maksavat. Ei, sinun työuran jälkeistä elämääsi ei todellakaan makseta, sillä rahalla, joka jokaisesta palkkakuitistasi vietiin. Sinun eläkkeesi maksavat ne seuraavat sukupolvet. Ja jos olet havahtunut tuohon, olet varmaan tajunnut myös, kuinka paljon ihmisiä tämä maa tarvitsee työskentelemään, maksamaan veroja ja pitämään eläkkeitä ja koko maata pystyssä?

Maahanmuutto ja talouskasvu korreloivat läntisissä yhteiskunnissa. Vilkaisepa tilastoja ja vilkaisepa esimerkiksi länsinaapuriin. Pelkästään viime vuonna noita ihmisiä tuli tähän maahan 17 000 lisää. Ne 17 000 tulivat tänne juuri maahanmuuton kautta.

Valtaväestöä sen sijaan kuoli viime vuonna enemmän kuin tilalle syntyi. Niin monella tapaa maahanmuutto on ainoa kestävä keino ylläpitää tätä maailman onnellisinta hyvinvointiyhteiskuntaa, etenkin sellaista, jossa kymmenet tuhannet eivät joko pysty tai halua työskennellä. 

Me maahanmuuttajat tehdään niitä duuneja jotka monille suomalaisille eivät kelpaa. Meikäläiset todellakin muuttaa työnperässä. Me maahanmuuttajat pidetään huoli niistä vanhuksista, joiden asia monia ei kiinnosta muulloin kuin silloin, kun sillä pääsee lyömään maahanmuuttajia. Me maksetaan niitä veroja, joista sossurahat tulee niin, ettei lusmuilijoiden tarvitse vahingossakaan ottaa vastuuta omasta elämästään. 

Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute...), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?

Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (94 kommenttia)

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Somalialaistaustaiset maahanmuuttajat siis elättävät meidät?Miten se huoltosuhde ja työllisyysaste kertovat aivan muuta.

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen

Niinpä, väittämät eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Myös He-me-vastakkainasettelu on outoa. Ja ns. toisen puolen alatyylinen solvaaminen on outoa, kovin outoa.

Teksti oli typerä, se oli oma maali - ja aivan varmasti kunnioitusta ei ole ainakaan enempää. Jos joku suomalainen kirjoittaisi tällaista jonkinlaisena suomalaisten yleisedustajana, olisin helvetin vihainen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta."

***

No valitettavasti tilastot eivät käsittääkseni tue tuota. Muutenhan huoltosuhteen takiakin olisi loogistakin ottaa paljon maahanmuuttajia (työperäistä pääosin..). Mutta heidän jäädessään enemmän työttömiksi kuin kantaväestö, niin se vain pahentaa tilannetta. Toki mieluusti olisin väärässä, mutta kun ei oikein siltä vaikuta. Eri kansalaisuuksien työllistymisessä on jokseenkin suuria eroja. Toivottavasti syitä siihen joku tutkii...

Työvoimapulaakaan ei (taaskaan) taida tulla. Pankkien henkilöstö on jo suureksi osin poissa, kauppojen kassat seuraavat, taxit ja bussit kulkevat ilman kuskeja jatkossa ja asiakaspalvelijakaan ei useinkaan taida jatkossa olla ihminen - vain muutamia esimerkkejä lukuisista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos maahanmuutto kerran on rikkaus, niin miksi halutaan kovasti tätä "taakanjakoa"?

Eikö se ole niin, että kell' onni on, se onnen kätkeköön?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olen käsittänyt "taakanjaon" koskevan pääosin pakolaiskysymystä eikä niinkään työperäistä maahanmuuttoa. Työperäisen maahanmuuton lisääminen on joskus, muttei aina, kannattavaakin. En juuri nyt jaksa siitä laittaa tekstiä tähän.

Mutta tuo "taakanjako" länsimaihin on tuomittu epäonnistumaan tai olemaan lähinnä kallis ja tehoton tapa auttaa. Kustannustehokkaampi ja enemmän ihmisiä auttava olisi järjestää apua kriisien lähialueille ja mieluiten tietenkin jo ehkäistä kriisit ennalta. Jos länsimaat haluavat feel-good fiilistä, niin toki jokainen länsimaa voi omat muutamat tuhannet ihmiset vuoteen napata, mutta turha tulla väittämään että kyse olisi kovinkaan tehokkaasta auttamistavasta. Jos taas puhutaan että miljoonia tulisi jatkuvalla syötöllä vaikkapa EU-alueelle, niin se olisi resepti jolla takuulla saa yhteiskunnat järkkymään (ja vieläkin suurempi joukko siirtyisi kannattamaan maahanmuuttovastaisia puolueita.. ).

Entinen ja osin nykyinenkin järjestelmä, missä pakolaiset saavat vaellella pitkin Eurooppaa on järjettömin. Sen takia EU taitaakin jo maksaa Turkille miljardeja ettei pakolaisia vyöry vielä enemmän. Saman nyt saisi aikaan kyllä muutenkin, mutta kai laastariratkaisu on tarkoitus väliaikaiseksi. Käsitin että EU on laittamassa tiukempaa linjaa nykyiselle sekoilulle ja korvaavana hommana sitten jokaiselle maalle ehdotetaan tuota kiintiöpakolaisten määrää... en nyt ole ihan vakuuttunut toimiiko tuokaan, mutta onhan se edes aavistuksen järkevämpää kuin entinen (ainakin keskimääräistä enemmän aidosti hätää kärsivät tulisivat valituiksi, ehkä). Pakolliset kiintiöpakolaismäärät eivät kuitenkaan kaikille maille käy ja siihen ongelmaan taidettiin alustavasti ehdottaa rangaistussakkoja maille, jotka kieltäytyisivät pakolaisia vastaanottamasta.... tapahan se on tuokin tuhota EU:ta.

****
Nykyinen sisäministerimme vihdoin myöntää ettei sama meno voi jatkua :
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/244005-sisaminist...
Tuon tajuaminen nyt on ollut varsin selvää vuosikausia. Onhan se kiva että hyvin hi-li-jal-leen päättäjätkin uskaltavat tuon sanoa julkisesti.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Suositus tuli viikon parhaan huumoripläjäyksen tarjoamisesta. Lisäksi sain jotain lohtua siitäkin, että sentään jollain on vielä pahemmin todellisuudentaju hukassa, kuin Suomen hallitusherroilla.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Ei, sinun työuran jälkeistä elämääsi ei todellakaan makseta, sillä rahalla, joka jokaisesta palkkakuitistasi vietiin. Sinun eläkkeesi maksavat ne seuraavat sukupolvet".

Mie en nyt ymmärrä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kuka liene sitten maksanut sen ensimmäisen sukupolven eläkkeet? Varmaan maahanmuuttajat?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Minäkin laitoin suosituksen. Toivoisin että kaikki lukisivat tämän ja hieman, hm, ajattelisivat...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Maahanmuutto myönteisille on tärkeää talous, ei ihmiset. Maahanmuuttaja yleensä joutuu tekemään kaikki likaiset duunit, he eivät kuulu ammattiliittoihin "myönteisten kiusaksi" ja elämään palkallaan kädestä suuhun periaatteella. He mielellään jättävät sen huolen yhteiskunnalle. Missä siis vastuu?.

Itse en vastusta ihmistä ihonvärin perusteella, mutta tuota maahanmuutto myönteisten Politiikkaa vastustan, se on vain hyväksi käyttöä. Tunnen pari sinun maamiehiäsi ja olen haastatellut heitä mm. pärjäätkö palkallasi, miten työnantaja kohtelee sinua jne. Ei hirveän ruusuista ole tulevaisuus.

Käyttäjän amgs kuva

"Ruskeat siskot ja veljet. On aika vaatia enemmän yhteiskunnaltamme ja niiltä ihmisiltä, joista se koostuu. Aika lopettaa piileskely pelon tai häpeän vuoksi. Aika sanoa, että nyt on saatu tarpeeksi ja asioiden on parempi alkaa muuttua. Ei valheita, tyhjiä lupauksia eikä silmien ummistamista – on ihan sama, kuinka noin tekevät ihmiset motivoivat tekonsa tai kuinka he perustelevat nykytilanteen oikeutuksen...

Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute...), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?

Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset. "

Ymmärrän, että jokainen saa kutsua itseään ihan miten hän haluaa, mutta kaikki maahanmuuttajat eivät edes katso ihonväriin tai siihen, että he ovat maahanmuuttajia. Moni elää arkensa kuten kaikki muut. Kuulostaa oudolta sulkea ihmisiä pois omasta ryhmästä ihonvärin perusteella. Et tarkoittanut niin, ehkä, mutta siltä se näyttää.

Toiseksi, emme tiedä ketkä oikeasti ovat ne, jotka solvaavat ja syyllistävät maahanmuuttajia kaikesta. Itse en tiedä ja ehkä sinä tiedät varmasti. Varmasti maahanmuuttajia vastaisissa (en kirjoittanut maahanmuuttovastaisia) on myös hyvinvoivia ”kunnon” kansalaisia ja varmasti on myös niin, että kaikki alkoholiongelmaiset tai aamuyöhön netissä olevat eivät ole ne, jotka solvaavat.

Jos me ollaan samassa veneessä, miksi jakaa ihmisiä heihin ja meihin?. Arvosi poliitikkona on nimenomaan siinä, että ihmisenä pystyt tuomaan omia ajatuksia omalla tavalla. Yhdessä tekeminen ja sovinto on tarkeintä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tuleepahan näköjään sekin päivä, jolloin olen Ana Marian kanssa jostain samaa mieltä.

Tämä Husun blogi on suorastaan loistava esimerkki siitä täydellisestä logiikan puutteesta ja kaksoisstandardeista, jotka tätä keskustelua hallitsevat.

Yleistäminen, ihmisten jakaminen kategorisesti meihin ja niihin, ja vieläpä ihonvärin perusteella on väärin, joten loogista on kirjoittaa blogi jossa jakaa ihmiset meihin ja niihin ihonvärin perusteella, ja sen jälkeen yleistää "niihin" nipun pahoja asioita.

Husun töräys ei millään tavalla eroa kritisoimiensa tavasta käydä keskustelua.

Ehkä nämä sankarit voitaisiin vähitellen jättää horisemaan keskenään, ja alkaa käydä dialogia niiden ihmisten kesken, jotka eivät jaa ihmisiä ryhmiin ihonvärin tai jonkun muun toisarvoisen taustamuuttujan perusteella.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Minusta emme ole samassa veneessä.Tai jos olemme, niin soudamme eri suuntaan.

Husu voisi laittaa vähän tilastotietoa kirjoituksiinsa eri ryhmien työllistumisestä ja työllisyydestä, kun kerran meitä "elätätte".

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Olet Husu hieno esimerkki maahamme hyvin kotoutuneesta somalista. Jo erinomainen kirjallinen ilmaisusi kertoo sen.

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen

Husu on esimerkki ihmisestä, joka ei yli 20 maassaolovuoden jälkeen kykene laatimaan yo. tekstiä ilman haamukirjoittajaa, koska suomen kieli ei vain taitu eikä ole tekstin kokonaishahmotusta, mutta siitä huolimatta hän on voinut toimia näkyvissä mediatehtävissä. Yksikään hänen kieliosaamisellaan operoiva kantasuomalainen ei saisi media-alan töitä.

Eikä siinä, voin minäkin olla huomaamatta, jos toimittajalla on sijamuodot hieman haussa, mutten tällaisen suunsoitto-uhriutumisen jälkeen: Suomi on antanut Husulle kutakuinkin kaiken ja aika paljon saadusta pohjaa pelkästään hänen etniseen taustaansa, ei osaamiseensa.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

”Joka kerta kun kotoasi lähtiessä joudut psyykkaamaan itsesi kaikkien niiden herjojen, päällesi sylkemisten ja fyysisen käsiksikäymisen varalle vain siksi, että haluat osoittaa sisäistä vakaumustasi myös ulkoisesti jonkun kankaanpalan kautta.”

Olen lukenut tästä ilmiöstä. Suomessa taitaa olla melko vähäistä, mutta Ruotsissa tästä kärsivät erityisesti Kipan kantajat. Ihon sävyyn katsomatta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Osaatko itse tai osaako avustajasi suomentaa otsikkosi?
Kerrotko myös, mitä olet tehnyt somalien rasistisuuden vähentämiseksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ehkä siinä pitäisi lukea "työperäisille maahanmuuttajille"?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Respectiä ei saada vaatimalla vaan ansaitsemalla.
Monet maahanmuuttajista ovat toimineet arvostusta ansaitsevalla tavalla ja siksi ovat sitä myös saaneet. Monet muut taas eivät.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Herra HUSU Hussein kirjoittaa: "Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset."

Ellen olisi pohjimmaltani hyväsydäminen ja kaikkia ymmärtävä, pitäisin noita lainaamiani lauseita liki vihapuheena. Käskyttämistä tuo on ja aika hurjaa. Onko jotenkin lapanen lähtenyt?

Käännetään tilanne. Jos kantasuomalainen vaatisi noin tiukkaan sävyyn: "Alahan siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta."... niin pian "häkki heilahtaisi".
Hyväsydämisenä jotenkin pahoitin mieleni tuollaisesta. Respectiä - ystävällisesti.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Mites meidän valkoisten työmarkkinat somaliassa,,oisko homia ?

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Jo heti ensimmäisessä lauseessa:

"Suomessa on poliitikoita, joiden koko poliittinen ura on rakennettu maahanmuutolle ja sen vastustamiselle, koska se nähdään jatkuvasti pelkästään negatiivisena asiana."

Taidat kertoa itsestäsi. Koko poliittinen urasi on nähdäkseni keskittynyt maahanmuuttajataustaisuutesi esille tuomiseen. Sen enempää ei lienee tarvetta asiaasi edes kommentoida!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Husun logiikassa on myös totuuden siemen. Minulla on kolme lastenlasta, kaikki poikia, iät 7, 4, 1,5 ja ennenkuin nämä jälkeläiseni käyvät koulunsa, valmistuvat ammanttiinsa, astuvat työelämään on hintalappu heidän kohdallaan varsin suuri verrattuna siihen jos saamme aikuisen maahanmuuttajan vaikkapa kolmessa vuodessa koteutettua ja mukaan työelämään jos asiaa katsoo pelkästään ekonomisesta näkökulmasta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Puhumattakaan, että kouluttaa heistä puolessa vuodessa koodareita. Suomalaisella voi mennä samaan hommaan monta vuotta - ainakin hämäläisillä.

Tiina Teittinen

Pitää nyt muistaa että ennen kuin lapsenlapsesi ovat valmistumassa koodareiksi, ohjelmoinnin opiskelijoita on runsaasti tällä hetkelläkin. Omat tyttäreni opiskelevat yliopistossa, toinen matematiikkaa ja toinen mikrobiologiaa ja genetiikkaa. Molempien opintoihin kuuluu koodausta ja lisäopintoja aiheesta voi hankkia kiinnostuksen ja resurssien mukaan. Puhdasta koodaamista pääasiallisena kiinnostuksen kohteena opiskellaan useissa erilaisissa opinahjoissa. Myös yritykset kouluttavat tarpeidensa mukaan osaajia. Millään alalla ei tulevaisuudessa voi välttyä näiltä osaamisvaatimuksilta vähintäänkin perustasolla.

Osaamisen nopeassa täydentämisessä ratkaisu voi olla tietenkin työperäinen osaamismaahanmuutto, jossa kotouttamisen tarve ei ole niin suuri, koulutus sopiva ja englanti työkielenä on sujuva. Tuolloin katse kohdistunee esim. Aasiaan, ei niinkään Afrikkaan tai arabimaihin. Olen saanut maahanmuuttajien kotoutumisohjelmissa työskentelevien ammattilaisten kertomuksista käsityksen, että matematiikan opiskelu on erityisen haastavaa somalitaustaisille maahanmuuttajille, koska Suomeen tuloa edeltävä perusopetus on ollut vaihttelevan tasoista tai -kestoista. Jos matemaattisen ja loogisen ajattelun perusteet eivät ole hallinnassa, tie koodariksi on pitkä ja kivinen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" jos saamme aikuisen maahanmuuttajan vaikkapa kolmessa vuodessa koteutettua ja mukaan työelämään jos asiaa katsoo pelkästään ekonomisesta näkökulmasta"
**********************************************

Niin. Olen periaatteessa ihan samaa mieltä. Noin sen pitäisikin olla ja toimia. Siinä on vain sinunkin lisäämäsi JOS. Valitettavasti se ei ole noin toiminut enkä tiedä miten se toimisi jatkossa noin erinomaisesti. Esimerkit maista, joilla on kokemusta enemmän kuin Suomella eivät pääosin myöskään ole rohkaisevia. Mutta aina voi elää toivossa kai...

Periaatteessa siis haluaisin että noin se menisi. Mutta kun se ei mene tilastojen mukaan noin, niin on vähän pakko suhtautua kriittisesti kunnes joku löytää sen viisasten kiven, millä asiat toimivat. Tosiasiat jos eivät vastaa toiveita niin mitäs tehdä..... Tosiasiat pitäisi tunnustaa ja etsiä vastauksia sitä kautta, mutta eihän tämä helppo kysymys todellakaan ole.

Husun teksti on kyllä tällä kertaa ylimielinen ja asiavirheitä täynnä eikä ainakaan paranna asioita. Harvemminhan kärjistetyllä syyllistämisen ja uhriutumisen yhdistelmällä saa tilanteita parannettua.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Oliko Husunkertomassa edes totuudensiementäkään hänen kertoessaan tulleensa suoralla lennolla Nairobista Vienankarjalaan ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Oliko Husunkertomassa edes totuudensiementäkään hänen kertoessaan tulleensa suoralla lennolla Nairobista Vienankarjalaan ?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jos, jos ja jos. Eipä vain vielä tuo jos ole muuttunut todellisuudeksi missään suuressa määrin tiettyjen humanitääristen maahanmuuttajien kohdalla. Unelmilla ei voi reaalipolitiikkaa harjoittaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ennenkuin nämä jälkeläiseni käyvät koulunsa, valmistuvat ammanttiinsa, astuvat työelämään on hintalappu heidän kohdallaan varsin suuri verrattuna siihen jos saamme aikuisen maahanmuuttajan"

Näitä pitää opettaa ensiksi lukemaan ja kirjoittamaan sekä oppimaan suomea, vasta sitten voi opettaa korkeampaa matematiikkaa ja ohjelmointia. Suomalaisella valmiudet ovat vähän eri tasoa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Sinun kannattaa katsoa pakolaisiksi ilmoittautuneiden työllistymistä. Sieltäkin löytyy karmeita hintalappuja. Ja kolmessa vuodessa työllistyminen oikeisiin töihin on varsin monelle utopiaa.

Sakari Rönkkö

Somalit elättää meidät 20% työllisyydellään? Taas yritetään sekoittaa haitallinen työperätön maahanmuutto ja hyödyllinen työperäinen maahanmuutto. Aika harvassa on ilman tulonsiirtoja toimeen tuleva somali. Pitäisi perehtyä tosiasioihin, eikä levittää valheellista propagandaa.

Tiina Teittinen

Arvoisa kaupunginvaltuutettu. Kuten aiemmat kommentit aiheellisesti toivat esille, tilastot maahanmuuttajataustaisten työllistymisestä ja osallistumisesta tulonsiirtojen rahoittamiseen, kertovat toistaiseksi varsin karua kieltä. Toivo lepää sellaisissa toisen polven maahanmuuttajissa, jotka osaavat suomen kieltä, haluavat integroitua Suomalaiseen yhteiskuntaan, osoittavat kunnioitusta maan laeille ja kantasuomalaisille arvoille, sekä arvostavat mahdollisuuksia kouluttautua, hankkia työtä ja elättää itse perheensä.
Itse suhtaudun erittäin epäilevästi esimerkiksi juuri oman kulttuurisi työikäisten naisten työllistymispyrkimyksiin. Kun iso veronmaksajien subventoima lapsikatras on kasvatettu aikuiseen ikään, näillä naisilla on kova kurominen työelämässä tarvittavissa taidoissa saadakseen itsensä työmarkkinoille.

Oman kansallisuutesi edustajat ovat tietenkin vain yksi esimerkki. Olen työskennellyt maahanmuuttajien työllistymis- ja työkykyarviointipalveluissa ja satun asumaan sellaisella alueella Helsingissä, jossa maahanmuuttajien osuus on huomattava ja näkyvä. Koen etten vetele ihan hatusta näkemyksiäni työperäisen maahanmuuton ohuesta argumentoinnistasi.

Mitä syrjintään tulee, niin se kohdistuu työmarkkinoilla ihan taustaltaan syntyperäisiinkin suomalaisiin. Myös 55-vuotiaan maisterin täytynee asennoitua tyytymään pikaruokapaikan kassaksi tai siivoojaksi, sillä erotuksella ettei ikänsä puolesta kelpaa edes niihin tehtäviin. Jos Suomen työmarkkinat vetäisivät, työtä olisi tarjolla sekä korkeasti koulutetuille suomalaisille, että maahanmuuttajille. Tällä hetkellä korkeakoulutettuja työttömiä on n. 40 000.

Valitettavasti mainitsemasi 17 000 maahanmuuttajaa hyvin vaihtelevine taustoineen eivät kuitenkaan ihan vielä ansaitse varauksetonta respectiä siitä, että olisivat joukolla suomalaista kansantaloutta vahvistamassa.

Katja Andersen

"Me elätetään teitä eikä toisinpäin" = Täysin faktojen vastainen vale. Siis EMÄVALHE. Ihmettelen, että kirjoittaja kehtaa. Tosin tätä ei olekaan Husu itse kirjoittanut vaan hänen haamukirjoittajansa, kuka sitten lieneekään. Joku kovan luokan suvakkipropagandisti joka tapauksessa.

Varsinkin tämä yleistävä, pilkkaava ja ala-arvoinen kohta paljastaa, että millainen kirjoittaja on kyseessä: "Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute...), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?"

Kokonaisuudessaan hävytön, vihaa uhkuva, aggressiivinen, röyhkeä ja riitaa haastava kirjoitus. Tällä ei kyllä Husu eivätkä muutkaan somalit saa yhtään sympatiaa eikä varsinkaan sitä heidän vaatimaansa kunnioitusta. Mitään siltoja ei tällaisella tyylillä rakenneta.

PS. Laitapa muuten konkreettinen selsvitys siitä kun teikäläisiä on syljetty, siis kirjaimellisesti syljetty jossakin kadulla. En todellakaan usko moista tapahtuneen. Sylkeminen toisen päälle ei ole koskaan kuulunut suomalaiseen kulttuuriin. Jossain muualla maailmassa semmoista kyllä näkee halveksunnan osoituksena.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Miksi teillä menee niin huonosti Somaliassa, vaikka olette eteviä, oikeudenmukaisia ja osaavia?

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Suomi on onnellisin maa ja vähiten epäonnistunut yhteiskunta vastaavasti Somalia on maailman epäonnistunen yhteiskunta!Miksi näin Husu?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Me maahanmuuttajat tehdään niitä duuneja jotka monille suomalaisille eivät kelpaa. Meikäläiset todellakin muuttaa työnperässä. Me maahanmuuttajat pidetään huoli niistä vanhuksista, joiden asia monia ei kiinnosta muulloin kuin silloin, kun sillä pääsee lyömään maahanmuuttajia. Me maksetaan niitä veroja, joista sossurahat tulee niin, ettei lusmuilijoiden tarvitse vahingossakaan ottaa vastuuta omasta elämästään."

"Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset. "

Onkohan blogistin päähän koskaan pälkähtänyt ajatus, että tämmöiset kirjoitukset tekevät pikemminkin hallaa niille ei-valkoisille suomalaisille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niklas Renner, mielestäni olet väärässä, juuri tälläiset ulostulot pakoittaa avamaan silmiämme ja pohtia ongelmaa, ongelmaan mistä Husu puhuu, toki karrikoiden, siihen, että miten vastaamme haasteeseen joka väistämättä on edessämme, kansakuntamme ikäntymiseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"... että miten vastaamme haasteeseen joka väistämättä on edessämme, kansakuntamme ikäntymiseen."

Tuomalla maahan lisää huollettavia, ei ratkaise ikääntymisongelmaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tarkoitatko ongelmalla huoltosuhdetta? ja tarkoittaako lisäämällä maahanmuuttoa ratkeaa ongelma?

Mielestäni ei ratkea. Ikääntymiseen Japani on tuonut omat visionsa ja se on robotisaatio, tekoäly jne. Myös globaalimarkkinatalous on ongelma (rahavirrat), jotta pystymme kerämään varoja hyvinvointivaltion palveluiden ylläpitämiseen.

Vesa Rouvali

Annetaan lapsilisät sellasille jotka sitä oikeasti tarvitsee, niin on varaa tehdä lapsia.

"No miten se muka lasketaan, missä menee raja? "

"Perusosa on vuonna 2018 yksin asuvalla 491,21 euroa kuukaudessa."

Toimeentulotuen raja on laskettu CENTILLEEN, joten ei voi olla mahdotonta arvioida missä menee tuloraja jolloin myönnetään lapsilisät.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" juuri tälläiset ulostulot pakoittaa avamaan silmiämme ja pohtia ongelmaa, ongelmaan mistä Husu puhuu, toki karrikoiden, siihen, että miten vastaamme haasteeseen joka väistämättä on edessämme, kansakuntamme ikäntymiseen."
______________________

Pulma kai on lähinnä siinä että tilastojen mukaan monet maahanmuuttajat vain pahentavat tilannetta johon viittaat.... Ajatus että ihmiset työllistyvät tosi kivasti muutaman vuoden opiskelulla on hauska, muttei toistaiseksi ainakaan vastaa todellisuutta. Suomeen moneen asiantuntijatehtävään kyllä ehdottomasti tarvitaan työläisiä, ja heitä palkataankin sen mukaan mitä voidaan. Ja pääosin kannatan työperäistä maahanmuuttoa (joitakin epäkohtia siinäkin on ilmennyt muttei niistä nyt tässä).

Loppupeleissä kansakunta kyllä ikääntyy, mutta myös työpaikat laskevat mm. tietotekniikan kautta eikä maahanmuutto kaikissa tapauksissa todellakaan auta asiaan, vaan voi pahasti pahentaakin tilannetta eli tulevista turhan suuri osa jää työttömiksi ja tuille. Tätä ei Suomen järjestelmä loputtomiin kestä. Jo nyt tilanne monilla köyhimmillä johtaa leipäjonoon ovat sitten eläkeläisiä, opiskelijoita, tuloloukuissa jne.. En ennusta kovin kivaa tulevaisuutta jatkossa, mutta ainahan toivoa pitää olla.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ja itseäni ärsyttää tuo kuvitelma että maailman väestön kasvun ja erilaisten kriisien ongelmat voisi ratkaista tuomalla länsimaihin ihmiset suurissa määrin. En ymmärrä minkälaisen älyllisen höpsähtämisen tuon kuvitteleminen vaatii, koska se on ekologisesti, taloudellisesti, moraalisesti ja niin monin muin tavoin järjetöntä. Jos ja kun aidosti haluaa helpottaa ihmisten ongelmia tällä planeetalla, niin konstien täytyy olla edes loogisesti selitettävissä. Yhtälailla sekopäistä on kuvitella että (ainakaan nykyisenkaltainen) maahanmuutto auttaisi väestön ikääntymiseen... jos tilastojen mukaan se pahentaa huoltosuhdetta, niin täytyy olla voimakas ideologia mikäli edelleen pysyy kannassaan. Edelleen, tietynlainen työperäinen maahanmuutto on erittäin kannatettavaa, mutta se ei tarkoita sitä että kaikenlainen olisi.

Vesa Rouvali

"Me maahanmuuttajat tehdään niitä duuneja jotka monille suomalaisille eivät kelpaa. Meikäläiset todellakin muuttaa työnperässä. "

Työ -ja elinkeinoministeriö 2014 maahanmuuttajien työllistyminen: afrikasta ja lähi-idästä tulleista 60% on työttömänä 10v. Maassaolon jälkeen.

Vuonna 2008 tulleista 60% on työttömänä.

Kyllä, virolaiset ja venäläiset tekee työt jotka ei kelpaa. Niillä on maahanmuuttajista kaikista suurin työllistymisaste.

Kunnia niille joille se kuuluu, ja se kunnia ja kiitos ei kuulu niille, joista 60% on työttömänä / suomen veronmaksajien elätettävinä

Juha Hämäläinen

Tuota tuota.... Jos nyt kuitenkin oltaisiin ensin kiitollisia siitä, että saadaan olla olemassa siellä missä ollaan.

Nyt varmaan nousi niskatukka pystyyn, mutta se on vain hyvä, koska lisää on tulossa.
Minä uskon kykeneväni kertomaan miten vieraassa maassa kototudutaan ja ansaitaan kunnioitus mamuna.

Olen sen kaksi kertaa kahdessa ei kulttuurissa tehnyt ja molemmilla kerroilla omin avuin ilman apua yhteiskunnalta. En ole vaatinut kunnioitusta keneltäkään olen sen ansainnut tekemisilläni ja asenteellani. Integroitunut ympäristöön ja maan tapoihin kuitenkin säilyttäen oman kunniani.

Kaksi kieltä olen opetellut ominvoimin ja kahden maan byrokratian läpi seilannut omilla voimilla ja hippusella kärsivällisyyttä. Apuja, edes rahallaisia, en ole keneltäkään missään saanut ja hyvin meni, kunnes tulin takaisin tänne Suomeen.

Minulle tuli hieman hämmentynyt olo, kun luin blogisi. Olet kuitenkin otettu ilmeisen hyvin vastaan, kuten muutkin jotka tänne pohjolaan ovat raahautuneet.

Tästä onnesta voin kertoa sinulle esimerkin. Kreikassa jokaisessa kapungissa on tori, jossa maahanmuuttajat ovat aamulla tyrkyllä töihin. Minäkin olen käyttänyt näitä orjatoreja tilapäiseen työvoimantarpeeseen. Ne toimii niin että menet capon juttusille, joka on maahanmuuttaja, joka jo osaa kreikkaa. Hänelle kerrot tehtävän työn ja työntekijöiden määrän. Capo selvittää laumansa taidot ja halut yhteen ja sovitaan summa. Summa maksetaan capolle ja duunarit lähtee matkaasi. Minä maksoin aikoinani 30 euroa päivä per pää tälle orjakauppialle ja "pimeästi" työntekijöille 20 extraa, vaikka 30 oli tuolloin kova raha päivän töistä.

Teillä on asiat vielä hyvin kun olette Suomessa, joten olisitte iloisia siitä, koska kunnioituksen saa vain kunnioittamalla sitä mitä on.

Rasismiin sen verran, että Saksassa olen useilla työmailla joutunut selvittämään tarkastajille papereitani, koska paikallinen teki "vierasta keiltä" puhuvista duunareista ilmoituksen. Se ei mielestäni ollut rasismia, vaikka ulkomaalaisuutemme oli tilanteen laukaisia. Se oli alkuasukkaiden oikeus turvata omiaan ja maataan. Näin minä sen näen.

Sama oli Kreikassa. Olin Xenos (vieras), jolla oli velvollisuutensa ja oikeutensa, mutta oikeutta vaatia heitä muuttamaan systeemiään en tuntenut omaavani.

Kreikassa nousi viimeisien oleskeluaikojeni lopulla Kultainen Sarastus puolue parlamenttiin. Kreikka muuttui sen mukana, mutta tuon muutoksen aiheutti politiikka ja hillitön maahanmuutto, ei kyseinen puolue. Katukuviin ilmestyi myös "Xenos exo! Ellada ja stin ellinas!" kirjoituksia. Kun näin ensimmäisen eräässä sillassa laskeutuessani eräältä vuorelta, jossa tein paljon töitä, minua vitutti. Katsoin tuota tekstiä ja mietin hetken, että tähän on tultu, mutta pian tajusin, että tämä on heidän maansa. Heidän maansa ja he tekevät sillä mitä haluavat. Minä olen vieras.

Lakatkaa itkemästä ja vaatimasta, sillä suomalainen ei anna kun vaaditaan, vaikka lahjoittaa paitansa, kun pyydetään! Ottakaa se kunnioitus kunnioittamalla tätä maata sillä että integroidutte siihen ja sen ajoittain omituiseen kulttuuri-ilmapiiriin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Juha!,

todella ytimekäs kannanottosi asiaan! - "Maassa maan tavalla/kunnioituksella tai maasta pois". Piste.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Kuten tässä on jo tullut esille, niin rispekti täytyy ansaita. Saat toki vaatia sitä niin paljon kun huvittaa, mutta jos joku sitä sen jälkeen osoittaa, se on feikkiä.

Valitettavasti olen törmännyt maahanmuuttajien joukossa samantyyppiseen asenteeseen aika usein. Reilun ja kohteliaan käytöksen sijaan vaaditaan kaikkea mahdollista ylimielisesti. Jos tätä tarpeeksi kauan jatkaa, niin ei se ihmekään ole, jos iso osa suomalaisista suhtautuu nihkeästi.

Suomi on moneen muuhun maahan verrattuna suhteellisen antirasistinen ja suhtautuminen vieraisiin on varovaisen positiivista. Mutta jos tätä ennakkoasennetta käyttää väärin, suhtautuminen voi lipsahtaa helposti negatiiviseksi. Ja kun suomalaiset tuppaavat olemaan jääräpäitä, niin sitä ei sitten enää ihan helposti takaisin myönteiseksi käännetä.

Tämä kirjoituksesi käänsi todennäköisesti ihmisten suhtautumista maahanmuuttajiin enemmän negatiivisempaan kuin positiivisempaan suuntaan. Jos oikeasti haluat taistella rasismia vastaan, niin kannattaa vähän miettiä jotain toisenlaista retoriikkaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Tämä kirjoituksesi käänsi todennäköisesti ihmisten suhtautumista maahanmuuttajiin enemmän negatiivisempaan kuin positiivisempaan suuntaan. Jos oikeasti haluat taistella rasismia vastaan, niin kannattaa vähän miettiä jotain toisenlaista retoriikkaa."

***********************************************

Pulma voi olla jos Husu aidosti ei haluakaan keskustelua tai asioiden parantamista, vaan ratsastaa "rasismilla" ihan jo palkkansakin takia eli suosiota pitää saada. Mieluusti haluaisin että Husu olisi aidosti rasismia vastaan. Tämän kaltaisilla ulostuloilla (ja niitä on ollut muutama ennenkin) alkaa vähän epäilyttämään.

Missä Husun omat kommentit edes ovat? Tuntuu yhtä tyhmältä kuin kommentoida esim. Väyrysen kirjoituksia, jolloin tietää ettei vastauksia tasan ole tulossa. En kamalasti pidä siitä että Puheenvuorossa on jotain julistuspalstoja.... pisteet kuitenkin siitä että tänne saa edes kommentoida (toisin kuin joihinkin muihin).

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Pulma voi olla jos Husu aidosti ei haluakaan keskustelua tai asioiden parantamista, vaan ratsastaa "rasismilla" ihan jo palkkansakin takia eli suosiota pitää saada. Mieluusti haluaisin että Husu olisi aidosti rasismia vastaan. Tämän kaltaisilla ulostuloilla (ja niitä on ollut muutama ennenkin) alkaa vähän epäilyttämään."

Ja sattumalta ensi viikko on rasisminvastainen viikko. Jos silloin haluaa optimoida uhriutumisen määrää, niin tämän viikonlopun aikana olisi varmaan hyvä provosoida rasisteja...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #51

Voi luoja että minä vihaan näitä tiettyjä päiviä/viikkoja.. Ei siinä mitään, jos jotkut sellaisia haluaa pitää. Mutta kun nuita päiviä ei voi mitenkään välttää, kun niistä on joka paikassa toista toisempaa paskempia kirjoitusta/tarinaa.

Ilkka Huotari

"syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä"

Esimerkkejä tällaisesta?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Luoja taas mitä tekstiä.. Mites se kirjotuksien poisto Uusi Suomi? Voisiko tälläiset vihanlietsonnan ja täyttä valetta olevat tekstit poistaa? Ja vaikka kirjoittajalle antaa huomautus (30pv. bannit?)

Pistää nimittäin Suomalaisena työttömänä aika vihaiseksi tälläiset kirjoitukset! Voisi sanoa että tämä blogi kirjoitus on sitä kuuluisaa vihapuhetta (kirjoitusta).

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Husun teksti antaa tietyissä piireissä pisteitä hänelle ja antaa samalla vähän lisää ääniä. Ja toisaalta siirtää monia äänestämään ihan muita.. eli samalla on "omilleen" haitallista, mutta se jää piiloon. Classikko-tapaus miten asioita kärjistetään eikä todellakaan auteta yhtään ketään. Husulla on kokemusta "hassuista" kommenteistaan jo aikaisemmin eli ei mitään uutta. Taitava somen käyttäjä omalla tavallaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Jaahas, kritiikkiä onkin tullut ihan mukavasti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Aiheesta. Bonuspisteet Husulle kuitenkin ettei bannaa porukkaa kuten nykyään monella on tapana Uudessa Suomessa.

Vielä kun hän vastaisi kritiikkiin, niin tilanne olisi optimaalinen. En oikein tiedä miten hän perustelisi kantansa, mutta kovasti olen kiinnostunut....

Nyt kun sai tekstissään syyllistettyä kaikki vastustajansa (ja leimattua heidät surkimuksiksi jne. jne.). Eihän moisten säälittävien surkimuksien kritiikin tuhoaminen pitäisi olla muuta kuin lasten leikkiä... oletettavasti näin..

Toivon mukaan odottavan aika ei ole liian pitkä..
Ihan havaintona, niin tuo Husun "pahiksien/luusereiden" lokerointi taitaa täyttää rodullistamisen sun muut määreet ja Husu olisi niillä määrityksillä itse rasisti. Mutta eihän näin voi olla.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

On näköjään sellaisia politikoija, joiden koko poliittinen ura perustuu siihen, että näkevät rasismia joka paikassa.
Puhut maahanmuuttajien puolesta, puhuisit vaan omasta puolesta, maahanmuuttajat eivät antaneet teillä mandaatti puhua heidän puolesta, enkä usko, että edes kaikki suomessa asuvat somalit ovat antaneet teillä mandaatti.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#59 Tätä minäkin olen ihmetellyt, aina kun julkisuudessa puhutaan rasismista, syrjäytymisestä, jne. Maahanmuuttajia edustaa lähes aina Somali.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Tuli vaan mieleen, saisiko Husu kirjoitella tällaista bulshittiä siellä rakkaassa Somalian maassansa??

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Somalit ovat olleet yksi kalleimmista maahanmuuttajaryhmistä veronmaksajille. Usein vielä hankkivat suuren lapsilauman yhteiskunnan elätettäväksi. Uskoisin, että pärjäisimme paremmin jos somalit respektin puutteessa siirtyisivät käyttämään taitojaan ja ahkeroimaan kotikonnuilleen itäiseen Afrikkaan.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#61 Somalinaisten kokonaishelmellisyysluku on kaksinkertainen suomalaisten naisten vastaavaan. Tämä selittää paljolti sen, ettei heitä Valintaljojen kassoilla kohtaa. Kun lukee heidän perhetarinoitava vaikkapa Hesarista, niin osa heistä on kolmekymmenvuotiaaksi asti käytännössä koko ajan raskaana.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ihmisoikeusaktivisti myöntää: Muslimipakolaisilla ei ole mitään aikomusta hyväksyä länsimaisia arvoja:

"Nainen on aina toisarvoinen, esine, jolla on tiettyjä tehtäviä. Länsimaiset naiset ovat patjoja ja trampoliini, ja lopulta heitä kohdellaan entistä huonommin"

http://www.oikeamedia.com/o1-56307

Atte Kaleva: Jihadistisen terrorin uhka kasvaa Suomessa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005604325.html

Atte Kaleva: Radikalisoituva muslimi kokee Suomen instituutiot hurskaiden sortajiksi:

https://www.verkkouutiset.fi/atte-kaleva-radikalis...

Atte Kaleva: ”Suomessa valkopestään islamia ja ummistetaan silmät sen kielteisiltä piirteiltä”

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/atte-kaleva-s...

Atte Kaleva: Kalifaatin vetovoima ei ole hävinnyt – Isisin vaikutus tuntuu vielä pitkään:

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/atte...

Tutkija Atte Kaleva: Islam on us­ko­mus­jär­jes­tel­mä­nä suvaitsematon ja militantti – kaikkia muslimeja ei saa leimata ter­ro­ris­teik­si:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tutkija-atte-...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jihadismin tutkija: Islam-keskustelu kaipaa tervettä kritiikkiä:

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3877556/Jihad...

Jihadismin tutkija Atte Kaleva: Poliittisesti korrektin kumartelun on loputtava, samoin leimakirveen heiluttamisen:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/jihadismin-tutkij...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kaikki tilastot osoittavat, että somalit ja irakilaiset ovat työllisyystilastojen alinta kastia. Kotiin alistetut naiset eivät käytännössä työllisty ollenkaan. Vain jotain tekaistuja omaa heimoa palvelevia "maahanmuuttokoordinaattoreita" löytynee. Eli tämä kirjoitus on täyttä soppaa - jälleen kerran.

Kysymys Husulle: kun ensimmäiset somalit muuttivat Suomeen, naiset pukeutuivat kuten länsimaissa yleensä,hameisiin eikä kenelläkään ollut huntuja saati niqabeja. Miksi 25 vuoden aikana olette vajonneet jonnekin vuosisatojen taakse ja pakotatte somalinaiset kulkemaan kuin mustat aaveet pitkin katuja? Kuinka sellaisessa asussa kukaan voisikaan työllistyä?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Sen tajuaa joka kerta kun näkee kansainvälisen maisterisihmisen paistamassa burgereita Mäkkärissä, vaikka hän aktiivisesti hakenut koulutustaan vastaavaa työtä.
Joka kerta kuulleessaan taas jostain väitöskirjan tehneestä uussuomalaisesta, joka nyt kelpaa vain siivoamaan vessoja.”
Kyllä tämä ongelma on myös suomalaisilla maistereilla, ja tohtoreilla, yhä useammat lähtevät ulkomaille töitä, etsimään. Mikä estää uussuomalaista lähtemästä?
”Joka kerta kun sinut sivuutetaan työnhaussa, asuntomarkkinoilla ja kaikkialla muuallakin vain siksi, että olet Matin sijaan Muhammed.” Käsittääkseni kaupunkien asuntojonoissa syrjäyttävät Muhammedit Matit. Työmarkkinoilla tilanne on toisenlainen ainakin yksityisellä puolella yrityksethän toimivat kannattavuusperiaatteella, eli sinne ei palkata sopivia vaan päteviä. Ihonvärillä tuskin on merkitystä. Julkisella sektorilla siitä valkeasta ihon väristä ei ole etua, eipä siellä taida monikaan kulttuuritulkki olla kantasuomalainen. Somaleita on saapunut maahamme jo kolmannesvuosisata, heitä on siis täällä jo toisen polven kansalaisina. Kuitenkin heidän työttömyys asteensa on järkyttävä, en voi uskoa että se johtuu pelkästään rasismista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Husulta ihan hyvä kirjoitus, joka on yksi mieleipide.

Jos Husu kirjoittaa tänne, että hauki on kala, niin ainakin muutama kommentti tulee, että mitäs sinä somali puutut meidän haukiin. :)

Se koira älähtää..... jne.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón

Kerro sinäkin joskus jotain faktaa, äläkä vain älähtele. Jos haluat nuolla jonkun jotain, tee se, saahan siitä ainakin ruskean kielen.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Kerrotko tai tiedätkö Husu, kuinka moni somaliperhe maksaa esim. Helsingissä
omalla työllään ja liksallaan asuntonsa ym. juoksevat kuukausittaiset kulunsa ?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#74 Eiköhän se määrä ole hyvin lähellä nollaa, niin kuin koko maassa ylipäätään. Tuskinpa kulttuuritulkin virkaa hoitava kahdeksan lapsosen perheen yksihuoltaja äitikään vuokraansa maksaa. Tästähän on jo vakavasti keskustelu, että kannattaako joitakin kansanryhmiä ylipäätään työllistää, koska se palkanmaksun vaikutuksesta tuo ainoastaan lisäkustannuksia yhteiskunnalle. Tämä johtuu siitä, että siihen vastikkeettomaan rahan jakoon ei pystytä eikä uskalleta puuttua. Suomalainen työtön joka onnistuu saamaan työtä, menettää välittömästi kaiken hänelle kuulumattoman tuen, näin ei ole positiivisesti syrjittyjen kohdalla.

Käyttäjän OssiAlakelmi kuva
Ossi Karjalainen

Husu,minä en tarvitse sinua tai verorahojasi.Ja olisit toki lyönyt tilastoa pöytään maahanmuuttajien ja pakolaisten työllistymisestä,samoin kuin heihin menevästä,suomalaisen työläisen selkänahasta revitystä rahasta. En tiedä mistä olet fantasiasi repinyt,mutta tosin faktat eivät ole koskaan ollut vahvin lajisi. Olisit sinäkin MIES ja menisit auttamaan omaa kansaasi.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Laitoin naamakirjaan moneen keskusteluryhmään tällaisen postauksen:

Usarin blogissa puolue"toverini" Abdirahim Husu Husseinin äärimmäisen typerä suomalaiset syyllistävä ja epälooginen kirjoitus joka on saanut aiheellisesti vihat niskoilleen ja 1000 jakoa ja tykkäykset sellaisilta henkilöiltä, jotka näkevät, että Husun kirjoitus ei palvele maahanmuuttajien asiaa.

Samaan aikaan siellä on Ujuni Ahmedin erittäin hyvä kirjoitus, josta tämä ekserpti:

"Olen erittäin huolissani rinnakkaisyhteiskunnista, joissa vallitsee muiden lieveilmiöiden lisäksi patriarkaalinen hierarkia, joka sanelee tietyt mallit ja odotukset, joiden mukaan toimia. Kulttuureissa, joissa miehillä on lähtömaissa ollut vankkumaton valta-asema, saattaa tämä asetelma vain vahvistua uudessa kotimaassa kun rooleja pitää sovittaa ja suojella uudelta ympäröivältä yhteiskunnalta. Syitä tähän ovat yksiselitteisesti eri arvot joihin kuuluu sekä tasa-arvo, normit, uskonto että heimo ja klaanijärjestelmät."

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

En jaksanut lukea tuota sinun rasistista diipadaapaas loppuun, kun ärsyttää tollanen erottelu ihmisen ihonvärin mukaan. Olet sitä mieltä, että Jos Muhametti niminen maisteri paistaa pihviä, niin se on jotenkin tärkämpi, kun jos Mäkeläinen niminen maisteri näin tekee. Pitäisköös harkita, että miltä se meno maistuis siellä kotomaassa, jos täällä on niin kurjat oltavat?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu,

Et suinkaan ole "maahanmuuttotaustainen suomalainen" vaan olet maahanmuuttotaustainen Suomen kansalainen.

Suomeen olet muuttanut 15 vuotiaana vuonna 1994. Olet syntyperältäsi somali, et suomalainen.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón

Siinä humanitäärisessä maahantunkeutumisessa ei ole kuin negatiivisiä piirteitä. Urasta on helppo puhua, varsinkin sellaisen, jonka "ura" on pelkkää verovarojen tuhlausta ennen, nyt ja aina. Somaliassa on muuten kiva lomailla veronmaksajien piikkiin, kun siellä on se sotatilakin, ja juokseehan fattakorvaukset sinnekin nätisti fedexin kautta. Tuossa vähän ansaitsemaanne kunnioitusta.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Espoossa ja Kauniaisissa oli viime vuonna Kelan mukaan 17 638 toimeentuloasiakasta, joista 38,9 prosenttia puhui äidinkielenään jotain muuta kuin suomea tai ruotsia. Vantaalla vastaava luku oli 35,9 prosenttia yhteensä 18722 asiakkaasta ja Helsingissä 31,3 prosenttia yhteensä 54 033 asiakkaasta.

Koko pääkaupunkiseudun toimeentulotukiasiakkaista 33,7 prosenttia oli vieraskielisiä.

Luvut ovat huomattavan korkeita, sillä espoolaisista ja helsinkiläisistä on vieraskielisiä 13,5 prosenttia ja vantaalaisista 14,4 prosenttia.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Noista luvuista voisi yrittää päätellä jotain.

Oletetaan Espoon väkiluvuksi 277 000.

- Suomen/ruotsinkielisiä on 86.5% eli 239 605
- Muun kielisiä on 37 395

- Toimeentuloasiakkaista muunkielisiä on 38.9% * 17 638 = 6861
- Suomen/ruotsinkielisiä asiakkaita on 10 777

- Toimeentulotukeen turvautuu 4.50% suomen/ruotsinkielisistä ja 18.35% muunkielisistä.

- Todennäköisyys olla toimeentuloasiakas on siis 4.1-kertainen, mikäli äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi.

Vieraskielisissäkin on huomattavia eroja; muutama kieliryhmä on selvästi yliedustettuna tilastossa. Heillä tietenkin toimeentuloasiakkaita on yli 4.1-kertaisesti suomalaisiin verrattuna.
Ehkäpä nuo tarkemmatkin tilastot tulevat joskus julkisuuteen. Silloin voimme luotettavasti arvioida, kuka meitä elättää. Todennäköisesti hollantilaiset, norjalaiset ja saksalaiset. Saattaa olla Aasiastakin joku.

Käyttäjän JensHelin kuva
Jens Helin

Totta on että ”maahanmuuttajat” tekevät merkittävän osan matalapalkkatöistä. Totta on myös se, että Husun oma viiteryhmä, eli Somalitaustaiset, eivät kuulu pääosin edes tähän ryhmään. Koko väestönosa on Suomessa hieman yli 20.000 (somalinkieltä äidinkielenään puhuvat) ja heistä töissä alle 2000 (2016 tilasto). Lisäksi on mainittava että valtaosa edellisistä tekee juuri matalapalkkatöitä, eli jopa ne harvat työssäkäyvät ovat yhteiskunnassamme pääosin nettosaajia (ansiot alle 3000), eli eivöt edes kata omia yhteiskunnallisia kulujaan, saatikka viiteryhmänsä ja perheensä kuluja. Varsin perusteetonta siis esittää, että ko viiteryhmä elättäisi kantaväestön, kun asia on räikeästi päinvastoin. Ihonväriin Husu viittaa perusteettomasti, koska esimerkiksi Kenialaiset ovat työllistyneet ja integroituneet yhteiskuntaamme loistavasti, heitäkin Suomessa jo yli 2500 ja työikäisten työttömyys vain 7%. Sinänsä on ikävää, että valtamedia käyttää yleistermiä ”maahanmuuttajat” eikä puhu spesifisemmin maahanmuuttajaryhmistä, joiden työllistymisessä, integraatiossa ja pärjäämisessä on huimat erot. Edellinen ei ole reilua niitä maahanmuuttajaryhmiä kohtaan jotka integroituvat, työllistyvöt ja menestyvät, ja aidosti tuottavat kontribuution maallemme.

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen

"Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute...), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?"

Mahtaakohan tällä virkkeellä irrota paljonkin lisäkunnioitusta? Voisi olla hyvä idea lopettaa esiintyminen maahanmuuttajien edustajana. Eihän tällaisella satunnaissuunsoitolla voi saada asioita kuin huonompaan suuntaan!

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#84 Sarkastisesti voisi sanoa, että meille on saapunut kansanryhmiä, jotka ovat tulleet etsimään vihreämpää ruohoa karjalleen. Me olemme se ruoho. Ei tässä ole kysymys hätää pakenevista, vaan puhtaasta kolonialismista. Muutama vuosisata sitten olimme Ruotsin vallan alla, ja meitä käytettiin heidän sodissaan, joista emme mitään hyötyneet. Tämä tapahtui, koska olimme pääosin voimattomia ja sivistymätön kansa. Nyt me olemme rikas ja sivistynyt kansa, nyt sivistys näyttää olevan este sille, ettemme näe keskuuteemme pesiytyneitä loisia, joiden röyhkeys on kasvanut järjettömiin mittasuhteisiin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Tämmöistä oli tuolla linkissä kerrottavaa:
Somalin­kielisten ja afgaanien työttömyysaste, 50 prosenttia, poikkeaa useimmista ryhmistä selvästi. Ilmeisesti turva­paikan­hakijoilla ei ole ensimmäisenä mielessään työpaikan hankkiminen. Toisaalta kielitaidottomina heidän kysyntänsä työmarkkinoilla on ollut vähäistä.

Somalinkielisillä on poikkeavaa se, että naiset pyrkivät työmarkkinoille harvoin, he eivät siis hakeudu työnhakijoiksikaan. Somalinkielisiä työikäisiä on 7 555, joista töissä on 1 689 ja työttömänä 1 775. Työttömiä on 25 prosenttia työikäisistä ja työllisiä 22 prosenttia, eli hieman yli puolet opiskelee tai on kotitalouksissa. Kulttuurierot lienevät syynä siihen, että naiset eivät juuri tule työmarkkinoille, niin somalinkielisillä kuin afgaaneillakin. https://vaestotiede.wordpress.com/2015/06/23/suome...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tuli Husun nimissä tehdystä kirjoituksesta mieleen, tietääkö hän itse mitä vihaa kirjoittajansa kirjoittaa?

Somalialaiset maahanmuuttajat näkyy kyllä tilinauhassani, ei kylläkään plussa-merkkisenä.

Tällaiset kirjoitukset ei kyllä ole edesauttamassa somalialaisia eikä myöskään kantaväestöä lähestymään toisiaan.

Harmi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Respectiä ..... Sitä saa teoilla ei sanoilla.

Valitettavasti, aika paljon sakkia valunut tänne ja tehnyt tekoja joilla respecti menee miinukselle.

Valitettavasti, aika paljon
Sakkia on valunut tänne ja jäänyt vuosiksi odottamaan että joku muu tekee heidän puolestaan, miinukset kasvavat.

Tästä on samaa mieltä kanssani myös kaverini joilla on maahanmuuttajataustaisten, ainakin näin he ovat kertoneet. Pitävät isona virheenä sitä että tänne otetaan kaikki jotka osaavat kiekaista rajalla taikasanan.

Perusteena kaiken sotkemiselle ei käy että tarvitaan väestönkasvua. Täällä on porukkaa ihan tarpeeksi, laittamalla asiat kuntoon pienempikin väestömäärä riittää pitämään hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä.

Ottamalla maan täyteen ihmisiä ei saada kuin miinukset kasvamaan, voitaisiin panostaa aidosti hädässä olevien auttamiseen, se olisi kestävä tapa

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

Ei mitään respektiä tipu tyhjän päälle, maahanmuuttajat, joista puhut, ovat ihan muuta kuin yrität maalailla. Tällaista puhetta ei pitäisi levittää edes hupimielessä, koska sisältö on täyttä sontaa

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Miksi ihonväri on husulle niin tärkeä ja merkittävä asia? Ei ihonvärin sävyllä ole mitään merkitystä.

Käyttäjän MikaSainila kuva
Mika Sainila

Ja tällainen ihminen on valittu Helsingin kaupunginvaltuustoon vuoden 2017 kuntavaaleissa SDP:n edustajaksi? Kenellä on niin pieni aivokapasiteetti, että on valinnut?! Vihapuhetta ja suorannaisia valheita suoltaa minkä ehtii, kuten tosin kunnon demarin kuuluukin, mutta silti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kenellä on niin pieni aivokapasiteetti, että on valinnut?!"

Ehkä toisella somalilla?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Taksitkaan eivät kulje ilman muslimikuljettajia. Tai ainakin huonosti, jos kyydissä on opaskoiraa tarvitseva sokea. Sen sai kokea helsinkiläinen nainen, laulunopettaja, jonka kyyti sai synkän lopun. Koira on muslimille "haram":

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/617669-n...

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Pitääkö kirjoittaja suomalaisia niin tyhminä, että uskoisivat tätä soopaa.

Tämä on vihapuhetta suomalaisia kohtaan, niitä,jotka kritisoivat nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Tiina Keltanen
Käyttäjän PerttuHuovinen kuva
Perttu Huovinen

Tiedätkös, Husu, että Suomessa kunnioitus ansaitaan, ei anneta. Koko tämä kirjoitus oli ainoastaan jonkinasteinen itkuvirsi siitä että "Meille somaleille ei anneta tarpeeksi, ilmaiseksi ja aiheetta".
Koska esimerkiksi termi "uussuomalainen" on tyystin typerä.
Sinäkin olet asunut mitä ilmeisemmin jo yli 20v Suomessa. Ja olet malliesimerkki siitä miksi te ette integroidu mihinkään.
Kysyppä 20v kantasuomalaiselta, mitä meinaa suomalaisuus. Ilman poliittista agendaa. Siellä ei vaadita, pikemminkin mietitään että miten tehdään Suomesta vielä parempi.
Sinä höpiset jotain omituisuuksia siitä miten somalit/afgaanit jnejne pelastavat Suomen. Työttöminä.
Sinä olet työllistynyt, ei siinä mitn, mutta ainoastaan työpaikkoihin missä Suomen kansa maksaa verojen kautta palkan. Oletko tehnyt yhden ainutta päivää tuottavaa työtä ikinä?
Ja jos somalit ovat niin ääri-ihmeellisiä, niin miksi Somalia on afrikan top5 surkeimpia maita.
Minä itte tykkään ulkomaalaisista, ihan väristä riippumatta, koska olen paljon turistien kanssa tekemisissä. On aivan mahtavaa päästä näyttämään muunmaalaisille sitä miten upea maa Suomi on. :)
Eikä minulla myöskään ole mitään oikeata maahanmuuttoa vastaan, päinvastoin.
Tosin Simon Elop olisi voinut olla käymättä edes Euroopassa.
Hyvä maahanmuuttaja tulee tänne tekemään töitä, oikealla palkalla, ihan niinkuin suomalainen joka lähtee ulkomaille töihin, saa ihan oikean palkan. Suomesta kun mennään työn perässä ulkomaille, niin työpaikka on aina valmiina, mihinkään ei mennä sosiaaliturvan perässä ja sitten "aleta vaatimaan".
Ja. Tällä hetkellä jos lähestulkoon 80% on sosiaaliturvan varassa ja pitkässä juoksussa aiheetta maassa, niin laskeppa itseksesi millainen on Suomen huoltosuhde 30v päästä. Ei tasan varmasti enää ilmaista täysylläpitoa jonkin heimosodan tiimoilta.

Käyttäjän LauraSaarela kuva
Laura Saarela

Mitä mä just luin? Minä teen töitä kuntouttavalla sekä palkkatyössä yhtaikaa niskalimassa, ja aloitan uuden ammatin opiskelunkin syksyllä että sais lisää töitä. Ja silti täytyy kerjätä kelalta apuja,joskin turhaan. Pakollisten asumiskulujen jälkeen jää n. 20-100 euroa kuussa taloustarvikkeisiin ja ruokaan. Siitä ei sitten enää muuhun jääkään. EN tilaa edes lehtiä tms ylimääräistä. Vaatteet yms onneksi saadaan lahjoituksina hyväsydämisiltä ihmisiltä. Ajokortiton olen ja siihen ei tuu jäämäänkään rahaa tällä menolla. Onneksi lapseni ovat vähään tyytyväisiä ja tykkään työstäni, vaikka raskasta ja kiireistä onkin. Joudun lasteni kanssa pärjäämään yhdellä puhelimella kun ei oo varaa ostaa lapsille omia. Silti ollaan onnellisia vaikka tiukkaa tekee.
Mutta minua riepoo tämä meiän maahanmuuttopolitiikka suunnattomasti. Kun itse pyytää apua yhteiskunnalta, sitä ei saa. Ja näille muualta tulleille maksetaan lähes kaikki ja jää vielä hupirahaakin.
Meillä vanhuksetkin kärsii, kun ei kunnalla ole varaa palkata tarpeeksi työntekijöitä vanhuksistamme riittävästi huolta pitämään yms.yms. Itse en välitä rahasta, vaikka olishan se kiva lasten kans vaikka tivoliin tms päästä, mutta rahat ei riitä edes linja-autoon. Onneks mun lapset tykkää olla mun töissä mukana, kyn muutoin meidän yhteinen aika jää tosi vähiin, kun olen niin paljon töissä! Oma tavoite on siltikin päästä kokonaan tukien piiristä pois ja mahdollisimman omavaraiseksi ja oon valmis tekemään lujasti töitä sen eteen!

Riepoo tämmöset typerät aivopieru-blogit joissa ei oo päätä eikä häntää!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saarelan on turha kuvitella, että vaikka jos maahanmuuttajilta otettaisi kaikki heidän tukensa pois ja heidät ajettaisi maasta niin "säästyvät" rahat päätyisivät tukea tarvitseville tänne jääville. Kyllä niille joku reikä löydetään. Poltetaan vaikka taivaalla lentävissä puhalluslampuissa jos eivät muuta keksi.

Ei pidä sortua eliitin ajamaan taktiikkaan jossa erilaisia hädänalaisia ajetaan toistensa kimppuun jotta he eivät etsisi juurisyitä yhteiskuntamme rakenteista ja tuotantosuhteista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset