Respectiä maahanmuuttajille

Suomessa on poliitikoita, joiden koko poliittinen ura on rakennettu maahanmuutolle ja sen vastustamiselle, koska se nähdään jatkuvasti pelkästään negatiivisena asiana. Sitten on niitä poliitikoita, jotka käyttävät tätä hyödyksi omassa politikoinnissaan, mutta silloinkin vain vaaleja edeltävinä kuukausina, epätoivoisessa yrityksessään osoittaa, mitä he poikkeavat niistä toisista poliitikoista.

Maahanmuuttajataustaisena suomalaisena ”tasavertaisuus”, ”syrjimättömyys”, ”rasisminvastaisuus” ja ”yhtäläiset mahdollisuudet” kuulostavat kovin kauniilta sanoilta. Valitettavan usein pelkiksi sanoiksi ne myös jäävät.

Sen tajuaa joka kerta kun näkee kansainvälisen maisterisihmisen paistamassa burgereita Mäkkärissä, vaikka hän aktiivisesti hakenut koulutustaan vastaavaa työtä.

Joka kerta kuulleessaan taas jostain väitöskirjan tehneestä uussuomalaisesta, joka nyt kelpaa vain siivoamaan vessoja.

Joka kerta kun sinut sivuutetaan työnhaussa, asuntomarkkinoilla ja kaikkialla muuallakin vain siksi, että olet Matin sijaan Muhammed.

Joka kerta kun kotoasi lähtiessä joudut psyykkaamaan itsesi kaikkien niiden herjojen, päällesi sylkemisten ja fyysisen käsiksikäymisen varalle vain siksi, että haluat osoittaa sisäistä vakaumustasi myös ulkoisesti jonkun kankaanpalan kautta.

Ovathan oikeusvaltion periaatteet kauniita sanoja, mutta näyttävät ulottuvan vain tietynvärisiin ihmisiin. Muille ne jäävät turhan usein unelmiksi, joiden turvin he pakenivat noita samoja asioita ja periaatteita julmasti polkevista maista. Vaaleaihoiset suomalaiset ovat tasa-arvoisempia kuin muut suomalaiset.

Kaupunginvaltuutettuna käyn tätä samaa keskustelua jatkuvasti kollegoideni kanssa ja joka kerta se tulee heille yllätyksenä:

”Eihän noin voi olla. Ei täällä Suomessa!”

Näin se ikävä kyllä on.

Te valtaväestön edustajat vain olette siinä onnekkaan etuoikeutetusta asemassa, että teillä on mahdollisuus purjehtia läpi elämän ilman pelkoa siitä, että ne yhtäläiset mahdollisuudet päättyvät ihonväriisi. Tai sitä, että kaikki sinun edellytyksesi mitätöidään pelkästään taustasi perusteella.

Ruskeat siskot ja veljet. On aika vaatia enemmän yhteiskunnaltamme ja niiltä ihmisiltä, joista se koostuu. Aika lopettaa piileskely pelon tai häpeän vuoksi. Aika sanoa, että nyt on saatu tarpeeksi ja asioiden on parempi alkaa muuttua. Ei valheita, tyhjiä lupauksia eikä silmien ummistamista – on ihan sama, kuinka noin tekevät ihmiset motivoivat tekonsa tai kuinka he perustelevat nykytilanteen oikeutuksen.

Te kaikki varmaan jo tiedättekin, että mm. eläkkeet ovat niitä asioita, jotka muut maksavat. Ei, sinun työuran jälkeistä elämääsi ei todellakaan makseta, sillä rahalla, joka jokaisesta palkkakuitistasi vietiin. Sinun eläkkeesi maksavat ne seuraavat sukupolvet. Ja jos olet havahtunut tuohon, olet varmaan tajunnut myös, kuinka paljon ihmisiä tämä maa tarvitsee työskentelemään, maksamaan veroja ja pitämään eläkkeitä ja koko maata pystyssä?

Maahanmuutto ja talouskasvu korreloivat läntisissä yhteiskunnissa. Vilkaisepa tilastoja ja vilkaisepa esimerkiksi länsinaapuriin. Pelkästään viime vuonna noita ihmisiä tuli tähän maahan 17 000 lisää. Ne 17 000 tulivat tänne juuri maahanmuuton kautta.

Valtaväestöä sen sijaan kuoli viime vuonna enemmän kuin tilalle syntyi. Niin monella tapaa maahanmuutto on ainoa kestävä keino ylläpitää tätä maailman onnellisinta hyvinvointiyhteiskuntaa, etenkin sellaista, jossa kymmenet tuhannet eivät joko pysty tai halua työskennellä. 

Me maahanmuuttajat tehdään niitä duuneja jotka monille suomalaisille eivät kelpaa. Meikäläiset todellakin muuttaa työnperässä. Me maahanmuuttajat pidetään huoli niistä vanhuksista, joiden asia monia ei kiinnosta muulloin kuin silloin, kun sillä pääsee lyömään maahanmuuttajia. Me maksetaan niitä veroja, joista sossurahat tulee niin, ettei lusmuilijoiden tarvitse vahingossakaan ottaa vastuuta omasta elämästään. 

Kaikki te mutsienne kellarissa asuvat, internetin keskustelupalstoilla aamukolmelta kännissä ahdistustanne möykkäävät tyypit, jotka syytätte maahanmuuttajia kaikesta, joka teidän omassa elämässänne on pielessä (Esimerkkeinä: koulutuksen, työn, naisen ja näköalojen puute…), miettikääpä voisiko syy olla ihan omassa itsessänne ja omissa valinnoissanne?

Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset. 

abdirahimhussein
Sitoutumaton Helsinki

Abdirahim ”Husu” Hussein on Suomen PENin sananvapauspalkinnolla palkittu kansalaisaktivisti ja helsinkiläinen 5 lapsen isä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu