Husu

Annetaanko Myanmarista tulla uusi holokausti?

  • Annetaanko Myanmarista tulla uusi holokausti?

Syyskuussa kirjoitin ensimmäistä kertaa Myanmarin tilanteesta ja siitä, miltä se sai maan siviilijohtajan, Nobelin rauhanpalkinnollakin palkitun Aung San Suu Kyin näyttämään. Pohdin tuolloin, olisiko käynnissä olevien tapahtumien vuoksi syytä tehdä historiallinen päätös ja ottaa tuo arvostettu palkinto pois. 

 

Syyskuun jälkeen tilanne on muuttunut vain hirveämmäksi. 

 

Helsingin Sanomat kertoo naisten ja lasten joukkoraiskausten olevan Myanmarin etnisessä puhdistuksessa järjestelmällisesti käytetty ase. Lisää Myanmarin kauheuksista selvinneiden rohingya-pakolaisten kokemuksia löytyy niin New York Timesin kuin Al Jazeeran videoilta. 

 

Tässä vaiheessa pitäisi olla jo kiistatonta, että etninen puhdistus tuolla on käynnissä, ihan koko maailman silmien alla. Se kohteena ovat rohingya-vähemmistöön kuuluvat muslimit ja toteuttajana maailman rauhaarakastavimpana pidetty uskonto buddhalaisuus. 

Keskeisessä roolissa rohingya-väestöön kohdistuvan vihan lietsonnassa on ollut yksi Myanmarin buddhalaismunkkien johtohahmoista Ashin Wirathu, joka on jo on kertaalleen tuomittu vankilaan islaminvastaisista saarnoistaan. 

Guardian-lehdelle antamassa haastattelussaan hän muistuttaa uskontonsa ytimestä. Ollakseen hyvä buddhalainen on osattava olla empaattinen, samaistua muihin ja olla vahingoittamatta edes hyttystä.

Rohingya-muslimeihin, hänen kanssaihmisiinsä, ei munkin myötätunto kuitenkaan ulotu. Ne muodostavat Myanmarin koko väestöstä vain noin 5%, mutta Wirathu haluaa ajaa heistä jokaisen ulos kodeistaan. Heitä ei Wirathun mukaan ole edes olemassa. Väitteet heihin kohdistuneista joukkoraiskauksista eivät Wirathun mukaan "voi pitää paikkaansa, koska rohingyat ovat liian iljettäviä edes raiskattaviksi". 

YLE kirjoitti juuri YK:n ihmisoikeuskomissaarin määränneen kansainvälisen rikostutkinnan Myanmarin armeijan toimista rohingyaväestöä vastaan. Hänen mukaansa Aung San Suu Kyitä saattaa odottaa syyte kansanmurhasta. Vaikka julkisuudessa haluttaisiin kuinka väitellä siitä, millaista valtaa Suu Kyi oikeasti maassa käyttää, en jaksa uskoa, että tämän laajuista operaatiota olisi mahdollista toteuttaa ilman hänen hiljaista tukeaan. 

Reilu viikko sitten New York Times kysyi, onko nyt jo aiheellista puhua "etnisen puhdistuksen" sijaan kansanmurhasta. On. Samaan on päätynyt joulukuun alussa jo YK:kin

Koko tilanne saa minut järkyttyneeksi, surulliseksi ja vihaiseksi. Mutta se myös pelottaa ja huolestuttaa minua. 

Meillä on jo nyt maailmassa äänekäs joukko ihmisiä ja ääriliikkeitä, jotka kiistävät holokaustin, maailman tarkimmin tutkitun ja dokumentoidun kansanmurhan koskaan tapahtuneen. Tuleeko rohingyoiden teurastus kokemaan jälkipolviemme muistissa saman kohtalon? Annetaanko yhtä uskontoa kohtaan koetun silmittömän vihan taas voittaa järjen ja sivistyksen ääni?

En jaksa uskoa, että joudumme taas, vain muutamia vuosikymmenia edellisen jälkeen pohtimaan samaa kysymystä: millaisina ihmisinä me haluamme historiaan jäädä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saamme olla ylpeitä siitä, ettei Suomessa koeta islamia ja muslimeja kohtaan ”silmitöntä vihaa” kuten Myanmarissa.

Syytä moiseen vihanpitoon en tiedä. Suomessa tataarit ovat jo kotoutuneet erinomaisesti ja näyttävät hienoa esimerkkiä kaikille myöhemmin maahamme muuttaneille muslimeille.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Ei tule sekoittaa poliittisen, taloudellisen tai väkilukuun perustuvan heikkouden ”suvaitsevaisuutta” aitoon liberalismiin. Jos tataareja olisi tullut puolimiljoonaa, ja jos yhteiskuntamme olisi tuolloin ollut yhtä ”anteliaan suvaitsevainen”, eläisimme kenties aivan toisenlaisessa yhteiskunnassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jostain syystä niitä ihmisiä, jotka ovat paenneet Bangladeshiin Myanmarista vailla Myanmarin kansalaisuutta, ei pyritä kotouttamaan tai integroimaan Bangladeshiin, vaan heidät eristetään leireihin. Näinkö paperittomiin tulisi suhtautua, pyrkiä palauttamaan heidät siihen maahan, josta he ovat vainoa paenneet?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Uskonnollisia vainoja järjestetään valitettavasti edelleen laajassa mitassa. Toisena osapuolena kärhämässä on usein ne puhdasmieliset ja suvaitsevaiset rauhan uskonnon oikeamieliset edustajat.

http://www.bbc.com/news/magazine-24864587

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onkos Revolla vaikeuksia pysyä asiassa? Nyt on kysymys Myanmarin tapahtumista.
https://www.theatlantic.com/international/archive/...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

” Uskonnollisia vainoja järjestetään valitettavasti edelleen laajassa mitassa ”
Myanmarissa on käynnissä uskonnollinen vaino, vai kuinka ?

Onko Kämäräisellä vaikeuksia siis tulkita lukemaansa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

Blogisti puhuu holokaustista, joka ymmärretään ihmisten joukkotuhona tai yksinkertaisemmin joukkotuhontana.
https://www.kotus.fi/nyt/kolumnit/kieli-ikkuna_(1996_2010)/holokaustin_kieltaminen

Ymmärtääkö Repo uskonnollisen vainon ja joukkotuhonnan välisen eron?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #13

” Rohingyat ovat islaminuskoinen kansanryhmä, joista osa on tullut maahan satoja vuosia, osa 1800–1900-luvuilla. Suurin osa heistä on kuitenkin asunut maassa Burman itsenäistyessä 1948. Myanmarin buddhalaiset kansat ja islaminuskoiset rohingyat ovat olleet aina riidoissa keskenään. Rohingyat ovat olleet toisen luokan kansalaisia. Hallitus on useaan otteeseen hyökkäillyt rohingya-kyliin vastauksena rohingyoiden parissa kytevään kapinointiin. Maasta on paennut ajoittain paljon rohingyoita. Vuonna 2012 rakhinelaiset ja rohingyat polttivat toistensa taloja ja hyökkäsivät toistensa kimppuun. Seurauksena oli myöhemmin väkivalta-aalto ” ( wikipedia )

https://fi.wikipedia.org/wiki/Myanmarin_rohingyojen_etninen_vaino_(2016%E2%80%93)

Etnisyyteen ts. uskonnon harjoittamisen ja uskontojen välinen riita on kytenyt ilmeisen kauan. Demokratialle eikä suvaitsevaisuudelle ei ole tuolla sijaa. Eikä osapuolet näytä puheista huolimatta pääsevän sopuun keskenään. YK n on aika puuttua konkreettisesti peliin.

Ettei käy, kuten kävi Ruandassa, jossa kädettömyys johti satojen tuhansien tappamiseen.

Ymmärtääkö Kämäräinen syyn ja seurauksen suhteen ?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #19

Ymmärrän joukkotuhonnan ja uskonnollisen vainon välisen eron.

Kädettömyys johti muuten myös äskettäin Euroopassa joukkotuhontaan.
https://www.hmh.org/la_Genocide_Bosnia.shtml

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Jouko, oli uskonto mikä hyvänsä, ei minun mielestäni voi vaatia vapautta noudattaa sitä ellei ymmärrä antaa sitä samaa vapautta myös muille uskonnoille. Vain tuollaisella molemminpuolisella kunnioituksella ja live and let live-asenteella voisi taata kestävä rauha erilaisten ihmisten kesken.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#6 ” live and let iive asenteella ” Täysin samaa mieltä tästä.

Kuitenkin jatkuvasti saadaan lukea eriasteisista murhenäytelmistä, jotka ovat vailla järjen häivää. Ketkä näitä mielettömiä siviilien vainoja ja vihatappamisia sitten pääosin järjestävät ja mikä lienee motiivina ja miksi ihmeessä näitä tappajaisia ei saada päättymään ?

Ihan totta, olet oikeassa. Uskonvapauden myöntämisen on oltava tosiaan samanlaista kaikille ja kaikkialla. Toteutuuko tämä nykyaikana myös esim. islamistisissa maissa ?

Juha Hämäläinen

Periaate on hyvä. Ikävä kyllä moneen uskontoon kuuluu piirteenä suvaitsemattomuus.

Uskontoja ovat myös poliittiset aatteet kuten kommunismi, kapitalismi, sosialismi, fasismi, punavihreys, kokoomuslaisuus, militarismi, kepulaisuus, patriotismi, persulaisuus, ateismi, nationalismi, globalismi, sateenkaarikouhotus, legalismi, siionismi, jihadismi, liberalismi, suvakkius jne.

Kaikki nämä ryhmät suhtaantuvat aggressiivisesti vastustajiinsa ja yrittävät murskata tai käännyttää heidät.

Ainut lääke sosiaalisia pakoteryhmiä vastaan on anarkistinen käytös ja itsenäinen ajattelu, jotka vastustavat kaikkea ideologioiden pakonomaista tuputusta ainoana oikeana toimintatapana.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kristinusko hallitsi ihmisten elämää vuosisatojen ajan, kunnes se kaatui teollisen yhteiskunnan tulemiseen. Tämä vaati myös demokraattisen hallintomallin. Uskonnolla ei yksikertaisesti ollut mitään annettavaa tälle vääjäämättömästi etenevälle kehitykselle. Valtaojaa lainatakseni, se oli saavuttanut kehityksensä katon, jota ylemmäksi sillä ei ole mahdollisuutta edetä. Tätä kehitystä ei ole läpikäyty islamissa. Myönnän auliisti, että eurooppalaiset ovat velkaa oppineille muslimeille, jotka käänsivät esimerkiksi Aristotelesta, ja täten vaikuttivat kiertoteitse renessanssiin. Kristinusko on ”suvaitsevainen”, koska sen on oltava suvaitsevainen. Suvaitsevaista uskontoa uskonnon alkuperäisessä merkityksessä ei voi olla. Kaikki ovat perverssillä tavalla samaa mieltä yhdestä perustavan tärkeästä asiasta: muiden uskontojen tai uskottomien näkemysten ”kunnioittaminen” ei ole Jumalan tukema asenne.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #78

"Suvaitsevaista uskontoa uskonnon alkuperäisessä merkityksessä ei voi olla. Kaikki ovat perverssillä tavalla samaa mieltä yhdestä perustavan tärkeästä asiasta: muiden uskontojen tai uskottomien näkemysten ”kunnioittaminen” ei ole Jumalan tukema asenne."

Olen katolinen kristitty. Mielestäni muita ihmisiä pitää kunnioittaa, tuli ne mistä kulttuurista tai uskontokunnasta tahansa. Mutta pahoja tekoja ei pidä kunnioittaa, vaan pahuutta pitää vastustaa aina ja kaikkialla. Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi, mutta ihmiselle on toisin kuin muille eläimille annettu vapaus valita hyvän ja pahan välillä. Pahuutta löytyy eri muodoissa kaikista kulttuureista enemmän tai vähemmän. Esimerkiksi muslimeilla tyttöjen ja naisten huono kohtelu - Meillä suomalaisilla vanhusten huono kohtelu jne...

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Mitenkäs ne muslimimaiden kristityt ja heidän kirkkohaaveensa?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Suomen Sosiaalidemokraatit yhtenä monista puolueista allekirjoittavat
ihmisoikeudet, naisten tasa-arvon, lasten oikeudet, sananvapauden sekä
kovasti tämän tästä esilletuodut ns. "eurooppalaiset arvot" ym. meille
jo normeiksi aikoja sitten todetut oikeudet...

Mitä yhteisiä arvoja ensisijaisesti poliittisella "hallintajärjestelmällä"
islamilla ja toissijaisesti islam uskontona on meidän suomalaisten tai
EU:n joka käänteessä esilletuotujen arvojen kanssa ?

Ja ovatko nämä arvot pudonneet, kuin täplät hyeenasta EU:n ulkorajan
ylityksen yhteydessä ? Terrori-iskuihin, raiskauksiin tai massiivisiin
joukkoahdisteluihin ei ole tarvittu aina edes Isisin "jäsenkirjaakaan"

Voisiko näiden ihmisarvojen yön ja päivän erot olla se perimmäinen syy
ongelmiin, niin Myanmarissa, Ruotsissa, kuin Suomessakin ?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En kyllä ymmärrä, miksi Husulle pitää vittuilla, kun hän kirjoittaa asiaa. Eivät muslimimaissa tapahtuvat ihmisoikeusloukkaukset ole mikään oikeutus Myanmarin tapahtumille. Nähdäkseni on jo kohtalaisen kiistaton näyttö siitä, että Myanmarin hallinto vainoaa rohingya-väestöä järjestelmällisesti.

Sinänsä tietenkin havahduttavaa tämä Suu Kyin tapaus, vaikka onkin ilmeisesti vain yksi monien vastaavien joukosta. Matka vainotusta vainoajaksi tai ainakin vainonnan hyväksyjäksi on yllättävän lyhyt...

Mika Sarivaara-Satta

Olleessaan vähemmistönä muslimit veisaavat rauhaa, rakkautta ja suvaitsevaisuutta, mutta ollessaan enemmistönä veisu muuttuu sodaksi, tuhoksi ja vainoksi muita kohtaan.

Sitäpaitsi eivätkös muslimit rakasta kuolemaa enemmän kuin muut elämää, joten ihmisrakkaat myanmarilaiset vain auttavat rohingoyja saavuttamaan rakkautensa kohteen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sarivaara-Satta kirjoittaa mauttomuuksia (suomalaisetkin muuten enemmistönä ollessaan tappoivat toisiaan sata vuotta sitten).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta

Syytönhän minä olen siihen, että mauttomuudet ovat olennainen osa islamia, ja mitä tekemistä Suomen sisallissodalla on enemmistö-vähemmistö asetelmassa.

https://youtu.be/jSUePsOVk3g

It is of utmost importance that man should hold death dear and consider it an opportunity of meeting with his Almighty, and not hate it and consider it as evil, but should take lessons from it. https://www.al-islam.org/articles/death-beautiful-...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #25

"Mauttomuudet" ovat osa ihmiskunnan toimintaa uskonnosta riippumatta. Onkos Sarivaara-Satta unohtanut esimerkiksi Saksan harjoittaman joukkotuhonnan, jonka aloittamisessa islamin uskolla ei ollut mitään tekoa?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #27

No enpä ole unohtanut sitä, enkä myöskään sitä, että Natsi-Saksa oli kovasti muslimien suosiossa myöskin silloin, kuin nykyäänkin.

"The Arabs were Germany's natural friends, Haj Amin al-Husseini(Grand mufti of Jerusalem) told the Nazi leader in 1941, because they had the same enemies -- namely the English, the Jews and the Communists"

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #47

Natsi-Saksa oli kovasti myös suomalaisten (ainakin päättäjien) suosiossa Jatkosodan aikana.

Ja mitähän merkitystä "muslimien suosiolla" on tämän hetken tapahtumiin Myanmarissa?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #63

Voi Pyhä Yksinkertaisuus. Meinaatko, että samasta syystä suosiossa, kuin muslimeillakin?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #67

En meinannut mitään muuta kuin, että "suosiossa" se natsi-Saksa oli meilläkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Jospa Kalevi Kämäräinen hieman valottaisi analogiaansa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #81

Onkos siinä mitään epäselvää?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #82

Miksi kysyisin, jos asiassa ei olisi jotain epäselvää? Jollet kykene asiallisesti vastaamaan, ei sinulla ole mitään asiallista sanottavaakaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #85

Sarivaara-Satta totesi natsi-Saksan olleen muslimien "suosiossa" ja minä sen jälkeen natsi-Saksan olleen myös ainakin suomalaisten päättäjien "suosiossa" Jatkosodan aikana. Mikäs meistä tekee tuossa vertailussa "muslimeja" parempia?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #86

Jerusalemin suurmuftilla oli Himmlerin kanssa selkeät suunnitelmat saksalaistyylisten tuhoamisleirien perustamisesta Palestiinaan, jos ja kun saksalaiset sodan voittaisivat. Suomalaiset ”suosivat” natseja käytännön pakosta, koska apua muualta ei Neuvostoliittoa vastaan saatu. Suomen rintamilla taistelivat juutalaiset täysin yhdenvertaisina muiden kanssa. Muslimit suosivat natseja, koska vihasivat [eivät he juutalaisia erityisesti rakasta nykyäänkään, mutta tästä asiasta ei ole kysymys nyt ] juutalaisia yhtä lailla kuin natsit. Natsit eivät keksineet juutalaisvihaa, vaan se kulki ja kasvoi kirkon kannattamana vuosisatojen ajan.

Juha Hämäläinen

Nyt Mika et pysy asiassa. Vinoilu ei kuulu aiheeseen eikä whataboutismi. Maailma on täynnä vääryyksiä, mutta yhdellä vääryydellä ei voi perustella toista, varsinkin jos niillä ei mitään syy-yhteyttä.

Mika Sarivaara-Satta

Toiset toivoo kuolemaa, ja toiset hyvyyttään auttaa. win-win situation, no harm done.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ei tämän rohingya-vähemmistön historia ja takavuodet Myanmarissa ole niin
kovin mairittelevia. Uhriutuvat ja ovat hölkäsen pöläyksen tietämättömiä
omista tekosistaan buddhalaisia kohtaan. Periaatteessa lähes kammottavan
identtistä islamilaista osaamista, kuin Ruotsissa, Berliinin joulutorilla
tai Helsingin Tapanilan joukkoraiskaus taannoin yms. Toisella tuli mitta
täyteen. Kuvaavaa on, ettei tätä porukkaa halua kukaan, ei edes alkuperäinen
lähtömaa ! Tämä keskinäinen viha on mennyt tiettyjen rajojen yli Myanmarissa.
Kahden kulttuurin ja uskonnon välinen ristiriita täydessä kukassa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Juutalaisetkin siis uhriutuivat takavuosien Saksassa?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pasi Karlsson

Eikös sininen Soini hiljattain vieraillut Myanmarissa avaamassa lähetystön ja samalla antoi ymmärtää ettei syy ole Aung San Suu Kyin?

Taisi Soini taas olla hyväksynnän haku - matkalla, aivan Turkissa nöyristellessään Erdogania?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kukahan osaisi selittää miksi aloittajan mainitsemia tapahtumia tapahtuu tietyissä maissa ja maanosissa?
Eurooppa ja eurooppalaiset eivät tietenkään täydellisiä ole, mutta kovin paljon harvinaisempia täällä vastaavat katastrofit ovat.
Onko kysymys kansojen rodullista eroista vai kenties eri uskontojen välisistä erilaisuuksista?
Koirarotujen välillä on luonne-eroja. Joku rotu on rauhallinen, toinen väkivaltainen, joku tottelee, toiselle ei juurikaan kuria saada. Olisiko
ihmisrotujenkin välillä vastaavia eroja?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Maineikkain" joukkotuhonta on tapahtunut juuri Euroopassa eikä se yhteen kertaan loppunut.
https://www.ushmm.org/learn
https://www.ushmm.org/confront-genocide/cases/bosn...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Juha Hämäläinen

Jouko Viitala

on kiellettyä nykyään yleistää mitään ikävää ominaisuutta mihinkään ryhmään. Sitä pidetään vihapuheena.

Mutta tietenkin eri kansojen luonteessa on merkittäviä eroja. On ehkä vaikea erottaa liittyvätkö ominaisuudet kulttuuriin vaiko perimään. Itse näen asian niin, että alkusyynä on perimä, joka mahdollistaa tietyn kulttuurin, jollei peräti luo sitä yhdistettynä kansan ympäristöön. Kansan pitkän ajan kokemukset ja tapahtumat vaikuttavat myös perimään eli geeneihin. Raakuudet kuten sodat ja kansanmurhat tai nälänhädät ja kovat luonnonolot muovaavat eli jalostavat henkiinjääneiden myötä geenikantaa.

On selvää, että näin on kehittynyt väkivaltaan taipuvampia kansoja, jotka ovat olleet halukkaita hyökkäyssotiin ja tappamiseen omien etujen takia.

Samaa kehityskaarta tulee joistakin kansoista enemmän psykopaattisia eli toisten kärsimyksistä piittaamattomia.

Suomalaiset ovat vuosituhannet eriytyneet omaksi "rodukseen". Meille on tyypillistä alistuminen, heikko itsetunto, itsensä syyttäminen, sopeutuminen annettuun, rauhallisuus, pelokkuus, vahva kyky empatiaan, oikeudenmukaisuus ja sotiminen vain puolustaaksemme itseämme. Suomalainen valittaa auktoriteettien vallasta, mutta tottelee lopulta aina.

Jos meitä verrataan saksalaisiin niin ero on valtava. Heidän perimäänsä kuuluu laajalti aggressiivisuus, uskallus, kilpailuhenki, kunnianhimo, vahva itsetunto, auktoriteettien voimakas vaaliminen ja tottelevaisuus omasta halusta, hyökkäyssodat, armoton tappaminen, empatian poispyyhkiminen, katumattomuus ja siihen liittyvä eriasteinen tunnekylmyys eli psykopaattisuus. Nämä piirteet ovat tehneet Saksasta sen nykyisen talousmahdin.

Eli kyllä mielestäni olit aivan oikeilla jäljillä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"on kiellettyä nykyään yleistää mitään ikävää ominaisuutta mihinkään ryhmään. Sitä pidetään vihapuheena."

Voisiko tätä siis pitää vihapuheena:

"Maineikkain" joukkotuhonta on tapahtunut juuri Euroopassa eikä se yhteen kertaan loppunut."

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #31

Missäs se ryhmä kommentissani on?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

Mahdollisesti saksalaiset tai laajemmin eurooppalaiset. Yleisemmin ottaen valkoiset lihaa syövät heteromiehet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #35

"...lihaa syövät..."
Hitler oli kasvissyöjä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kannattaa aiheesta guuglata syvemmältäkin taustoja yms.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Virallisen historiankirjoituksen vastaisesti kerrotaan Stalinin juutalaisvainoista, joissa menehtyi 10 miljoonaa juutalaista.

Ukrainaan järjestetyn nälänhädän uhreina väitetään menehtyneen miljoonia ukrainalaisia vuosina 1931-1934 Stalinin ollessa Neuvostoliiton diktaattorina.

Monenlaista totuutta/valhetta uskonnollisista vainoista ja joukkotuhonnasta on tarjolla.

P.S. Hitlerin toteuttamassa holokaustissa menehtyi 11-17 miljoonaa ihmistä, mutta jostain syystä se on haluttu rajata ainoastaan juutalaisia koskevaksi. Heitä menehtyi 5-7 miljoonaa, joista Saksan juutalaisia oli 300 000.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Husu kannattaisitko sinä Raamatun ja Koraanin tekstien saattamista Suomen uskonnonvapaus- ja rikoslain vaatimaan muotoon?

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239562-t...

Juha Hämäläinen

Se ei tarpeen. Molemmat eepokset historiallisia tarinoita.

Se mikä uusittava onnoppien tulkinta opetuksessa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Se on todella tarpeen, sillä tänäkin päivänä ja tulevaisuudessa niistä teksteistä otetaan syyt väkivaltaan ja syrjintään.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Millä tavoin tämä helpottaisi rohingya-pakolaisten tilannetta?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Buddhalaiset eivät kokisi heitä uhaksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #39

Tuo on kyllä tekosyy, kun otetaan huomioon Myanmarin väestömäärä.
http://www.worldometers.info/world-population/myan...
http://time.com/4936882/myanmar-ethnic-cleansing-r...

Ja eikös tuolla logiikalla saksalaistenkin toiminta olisi ollut oikeutettua 1930- ja 1940-luvuilla? Uhkaksi juutalaiset epäilemättä koettiin kaiken maailman rotulakeineen sun muineen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta

Myanmarin buddhalaiset helpottavat rohingyojen kuolemankaipuuta parhaan kykynsä mukaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #43

Että voikin joku jatkaa mauttomuuksilla. Sanotaan, että viisaskin tekee virheitä, mutta oppii niistä. Tyhmä ei sitten opi kantapäänkään kautta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #48

Tosiasiat voivat tosiaankin olla mauttomia, mutta toisaalta niissä ei ole virheitä.

Tunisian intellectual Al-Afif Al-Akhdar says; "Why do expressions of tolerance, moderation, rationalism, compromise, and negotiation horrify us Muslims, but when we hear fervent cries for vengeance, we all dance the war dance? Why do other people love life, while we love death and violence, slaughter and suicide, and even call it heroism and martyrdom?"

Hannu Töyri

Kyllähän Isis järjesti holokaustiin verrattavan kansanmurhan ja tätä Husun ei kannata unohtaa.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Voi kun joku Suomen eliittipoliitikko kertoisi tyhmälle vaalikarjalle -
mitä hyvää islamilainen invaasio on meille tuonut esim. 2015 jälkeen ?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Kovin on vaikeaa muutamien malttaa pysyä asiassa, joka on siis Myanmarin rohingya-väestön vaino. Luulisi ihmistä nolottavan, jos hän ei löydä muuta sanottavaa kuin "nii, mutku Stalin," vuosikymmeniä myöhemmin tuhansien kilometrien päässä tapahtuville vääryyksille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Osuit asian ytimeen.

Vainosta on pitkä matka Stalinin ja Hitlerin ajan holokausteihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eivät nämä rohingya muslimit täysin syyttömiä ole vainoonsa. Ennen nykyisiä väkivaltaisuuksia nämä muslimit tekivät useita aseellisia hyökkäyksiä Myanmarin poliisilaitoksia vastaan ja selkkauksia heillä oli myös siviiliväestön keskuudessa. Jostakin syystä halutaan antaa yksipuolinen kuva, ehkä juuri koska kyseessä ovat muslimit. Maailman "rauhaarakastavin" uskonto ja politiikka sekoilee myös Aasiassa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oletko Makkonen aivan varma, että juuri ne joukkoraiskatut naiset ja lapset hyökkäilivät poliisiasemia vastaan? Millä tavalla he ovat syyllisiä vainoonsa?

Mika Sarivaara-Satta

Islamilla on veriset rajat- S.Huntington

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #49

Niin on muuten myös Suomella ainakin idän suuntaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #54

Jos ja kun ne on verellä rakennettu, "edelleenkin" pitää paikkansa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #61

Islam on ideologia, mutta Suomi ei, joten näiden kahden vertaaminen toisiinsa on älyllistä epärehellisyyttä tai silkkaa typeryyttä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #64

Kommentissani 61 puhun rajoista ja Sarivaara-Satta löytää siitä islamin "ideologian". Varsin kauas tämäkin kommentointi on eksynyt itse aiheesta. Jos Sarivaara-Satan "järkeilystä" jotain pitäisi päätellä, rohingyaväestön joukkotuhonta lienee sallittua, koska islam on "ideologia".

Itse olen eri mieltä. Ihmiskunta vain tuntuu olevan valitettavan kädetön estämään tällaisia tapahtumia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #74

No mitäpä vastauksesi 52., kommenttiini 49. sitten tarkoittaa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #88

Verisiä rajoja kuten kirjoitin.

Omasta puolestani lopetan tämän sivuojuonteen kanssa jankkaamisen tähän.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #52

#52

Ja Neuvostoliitolla /Venäjällä tänne meille lännen suuntaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Teillä punavihreillä on jokin sisäsyntyinen taito väärinymmärtämiseen vai onko tahallista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mistähän Makkonen löytää tästä blogista punavihreät? Onkos sitten vaikka perussuomalaisilla taito ymmärtää, mikä on oikea ja väärä holokausti?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Punavihreyttä löytyi Janne Salosen vastauksesta asialliseen kommenttiini. Punavihreyttä löytyy usein muslimien pahantekojen puolustajissa, yrittävät valkopestä silkat joukkomurhatkin niin Euroopassa kuin muualla maailmassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Punavihreyttä on siis Makkosen kommenttien haastaminen eikä ympäristötietoinen vasemmistolaisuus tai vasemmistolanen ympäristötietoisuus niinkuin minä olen sen itsestäni tunnistanut. Olemmekin siis vain anti-makkosia. ;}

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Mitä hyvää kristinusko on maailmaan tuonut, entä budhalaisuus tai islam?

Mika Sarivaara-Satta

Kristinusko on antanut hienon ihmisen arkkityypin, aivan kuten buddhalaisuus, mutta islam ei ole tuonut maailmaan mitään hyvää, ainoastaan hyveellisyyden perversion.

Hannu Töyri

Rohingya-muslimit ajavat omaa islamilaista valtiota Myanmarin pohjoisosaan. Apuna siinä ARSA terroristijärjestö, joka saa rahoitusta Saudi-arabialta ja omaa ISIS-kytköksiä. Tämä on Huhun projekti
Islam on suuri ongelma myös Aasiassa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Tässä jälleen esimerkki siitä miksi monikulttuurisuus on vaarallista.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Tällä keskustelupalstalla ei tietty Myanmaria pelasteta. Tuskin siihen pystyy
munatonta historiaansa toistava YK.

Perusongelma on islam, joka on ensisijaisesti agendansa mukainen hallintajär-
jestelmä, toissijaisesti uskonto. Islamin oma rakenne kypsyttää konflikteja jo
islamilaissa maissa sisäisesti ja takuuvarmasti kaikissa niissä maissa, joissa
yhteiskuntajärjestelmä, lait, uskonto ja käsitykset ihmisoikeuksista ovat
aivan eri galaksilta, kuin mitä islam pehmeimmilläänkin ( ! ) edustaa.

Roviolla polttamisen uhallakin olen sitä mieltä, että islamin hedelmä on nyt
Myanmarissa ylikypsänä pudonnut jalkoihin poljettavaksi oman kivikautisen ja
sopeutumattoman sisäisen agendansa ansiosta. Saksassa, erityisesti Ranskassa
ja Ruotsissa hedelmä on jo puolikypsä ja Suomessa vielä hyvällä alulla oleva
raakile. Kunhan pidämme kyseisistä orientin hedelmistä hyvää huolta, niin
toivottavasti Myanmarin historia ei toistu omalla takapihallamme ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Rohingyojen kohtelu on todella sietämätöntä ja n.s. kansainvälisen yhteisön käyttäytyminen kaikessa kaksinaismoralismissaan pöyristyttävää.

Toivottavasti, jos tilanteeseen oikeasti puututaan, se ei johda taas vastaavasti yleistämiseen ja oranssikaapuisten buddhalaisten ahdisteluun täällä. Siis niiden jotka ovat hyväuskoisuuttaan kuvitelleet, että joku uskonto olisi jotenkin toistaan parempi ja rauhantahtoisempi (tai huonompi ja väkivaltaisempi). Ne ovat kuitenkin kaikki "vain" keinoja ihmisten hallitsemiseen.

Mika Sarivaara-Satta

Höpötipöpöti. Buddhan opetuksista, samoin kuin Jeesuksen opetuksista, ei kehoitusta väkivaltaan löydy. Muhammedin voimassaoleva opetus taas kehoittaa jatkuvaan sotaan vääräuskoisia vastaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sarivaara-Sattan käsityksiin nähden kristinuskon nimissä on paljon siunattu aseita ja ristiretkeilty.

Toisaalta Luuk.22:36:ssa sanotaan: "Silloin Jeesus sanoi: "Nyt on toisin. Jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, samoin laukun. Jolla ei ole rahaa, myyköön viitan päältään ja ostakoon miekan." Ja vanha testametti on täynnänsä Jahwen kehotuksia mennä ja tappaa ja tapettu onkin jotta kirjoitukset täyttyisivät.

Buddhalaisista uskoin parempaa kunnes muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran luin Myanmarissa astaloiden kanssa kulkevista munkeista. Tosin aikaisemminkin tibetiläiset buddhistit ovat surutta tappaneet eritavalla uskovia ja eri mieltä olevia.

Muhamettilaisuuden opit eivät siis ole yhtään sen väkivaltaisempia jos ei rauhanomaisempiakaan, loppujen lopuksi.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #68

Jeesus ja Buddha eivät opettaneet väkivaltaa, toisin kuin Muhammed. Todistustaakka on siis sinulla Myyryläinen. Luukas 22:36 ei kehoita tappamaan KETÄÄN.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Koska Sarivaara-Sattalla on ylenmääräisiä vaikeuksia ymmärtää lukemaansa niin toistan hieman paksummalla rautalangalla:

Väitin, että kaikkia noita mainittuja uskontoja on käytetty väkivallan lietsomiseen. En siis erotellut Jeesusta, Buddhaa enkä Muhammedia toisistaan tässä suhteessa. Kaikki nuo uskonnot, kuten muutkin, ovat keinoja hallitsemiseen. Mikään niistä ei ole siinä suhteessa toistaan parempi.

Kristittyjen Raamatussa Jahwe on laitettu käskemään monissa eri paikoissa ja tilanteissa menemään ja tappamaan kaikki. LISÄKSI heidän "rauhanlähettiläänsä" on laitettu kehottamaan hankkia miekkoja. Mikähän mahtoi olla tarkoituksena kun tarinankertoja on sellaisen kehotuksen keksinyt tuohon laittaa päähenkilön suuhun tarinassaan? Mihin mahdettiin miekkoja tuolloin käyttää a) konkreettisesti ja b) kuvaannollisesti?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #79

"Kristittyjen Raamatussa Jahwe on laitettu käskemään monissa eri paikoissa ja tilanteissa menemään ja tappamaan kaikki."

Missä kristityt nykyään heiluttelevat miekkaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #80

Samainen armeija joka tässä taannoin oli johtajansa Jahweltaan saamansa käskyn mukaisesti ristiretkellä Irakissa, sotii parhaillaan ainakin Syyriassa ja Afganistanissa sekä kalisuttelee miekkaansa P.Koreaa vastaan sekä levittäytyy itäiseen Keski-Eurooppaan ja vahtii muutenkin miekka tanassa kansallisia etujaan. En usko heidän luopuneen uskostaan.

Toki noissakaan sodissa uskonto ei ole pääasia vaan se on ollut keino yllyttää sotimaan. Nykyisinkin niin kovin monessa armeijassa on palkatut saarnamiehet sitä varten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #83

"Samainen armeija joka tässä taannoin oli johtajansa Jahweltaan saamansa käskyn mukaisesti ristiretkellä Irakissa"

Viemässä kristinuskoa? Älä nyt viitsi, ei yhtäkään kirkkoa heidän jäljiltään perusteta, ei edes Saudi-Arabiaan joka on jenkkien ystävä. Öljy on näiden jenkkien uskonto niin pitkään kuin se takaa taalan vahvan aseman.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #79

Väitit kommentissasi 68, että muhammettilaisuuden opit eivät eroa kristinuskon tai buddhalaisuuden opeista, joissa ei kehoiteta käyttämään vakivaltaa, toisin kuin islamin opetuksessa, jossa kehoitus väkivaltaan on suoraan johdettavissa kirjoituksista ilman minkäänlaista teologista aivojumppaa. Se, että ihmiset ovat toimineet rauhanomaisen uskonnon varjolla väkivaltaisesti onkin sitten toinen juttu.

Raamatussa kristittyjen ohjekirja on UT, ei VT, joka on tarkoitettu juutalaisille ja sitäpaitsi VT:n taistelukaskyilla on parasta ennen päiväys, toisin kuin koraanin vastaavilla.

No, eipä kahdella miekalla ainakaan sotimaan lähdetä:
(KJV 1789)
Luuk. 22:38 And they said, Lord, behold, here are two swords. And he said unto them, It is enough.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #87

kehottaisin sekä Sarivaara-Sattaa että Makkosta lukemaan kommenttini uudelleen ja yrittämään ymmärtää mitä ne tarkoittavat.

Kaikilla kristillisillä fraktioilla heidän Raamattuunsa kuuluvat molemmat osat eikä kukaan niistä ole kumonnut Jeesuksen suuhun laitettuja sanoja joissa hänet on nimen omaan laitettu vetoamaan vanhojen kirjoitusten täyttämiseen.

Sarivaara-Satta on irroittanut itselleen sopivammaksi katsomansa kohdan Luukkaan nimiin laitetusta tekstistä. Se tarkoittanee, että kyseinen opetuslasten porukka olisi Jeesuksen mukaan saanut tarpeeksi pahaa aikaiseksi kahdellakin miekalla.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #90

# kehottaisin sekä Sarivaara-Sattaa että Makkosta lukemaan kommenttini uudelleen ja yrittämään ymmärtää mitä ne tarkoittavat.#
"Muhamettilaisuuden opit eivät siis ole yhtään sen väkivaltaisempia jos ei rauhanomaisempiakaan, loppujen lopuksi"-näin kirjoitit kommentissa 68. Todista väittämäsi, äläkä siirrä maalitolppaa.

#Kaikilla kristillisillä fraktioilla heidän Raamattuunsa kuuluvat molemmat osat eikä kukaan niistä ole kumonnut Jeesuksen suuhun laitettuja sanoja joissa hänet on nimen omaan laitettu vetoamaan vanhojen kirjoitusten täyttämiseen.#

Jeesus täytti lain ja hän oli Messias, josta VT:ssa ennustettin, mutta kristityn ohjekirja on UT.

#Sarivaara-Satta on irroittanut itselleen sopivammaksi katsomansa kohdan Luukkaan nimiin laitetusta tekstistä. Se tarkoittanee, että kyseinen opetuslasten porukka olisi Jeesuksen mukaan saanut tarpeeksi pahaa aikaiseksi kahdellakin miekalla.#

Vastasin jakeeseesi jakeella, joka antoi hieman lisävalaistusta irroittamaasi jakeeseen. Mielestäsi pahanteko oli Jeesuksella mielessä, kun luet Uutta Testamenttia?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #69

Eikä se silti tarkoita sitä, etteikö molempien nimissä sitä tapahtuisi tai olisi tapahtunut.Missä vika siis on? Siinä, miten seuraajat itse uskontoaan ja sen oikeutuksia tulkitsevat?

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #92

Väkivalta, joka tehdään Islamin nimissä, on täysin kirjoitusten mukaista, eikä vaadi mitään teologista aivojumppaa, koska islam ei ole rauhantahtoinen uskonto, kuten kristinusko ja buddhalaisuus.
Äärimmäinen uskonnollisuus ei ole ongelma, vaan uskonnon äärimmäisyys on varsinainen ongelma.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #92

Kristityt lopettivat miekkalähetyksensä tuhat vuotta sitten, muslimit tekevät sitä tänäkin päivänä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

Makkonen kertoo kristittyjen jopettaneen miekkalähetyksen tyhat vuotta sitten. Ehkä hän tutustuu hieman tarkemmin kristinuskon historiaan viimeisimmän tuhannen vuoden ajalta ihan viime vuosiin saakka ennen noin vahvoja väitteitä.

Samaten Sarivaara-Sattakin voisi tutustua hieman enemmän eri uskontojen oppeihin ja etenkin niiden nimissä tehtyihin tekoihin. Kaikkien niiden pyhinä pitämistä kirjoituksista löytyy tarvittaessa dogmit joilla puolustella väkivaltaa ja uhriutua jatkaakseen kostonkierrettä.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #99

Mikä Jeesuksen tai Siddhartha Gautaman opetuksessa oikeuttaa seuraajia poliittiseen väkivaltaan, tai edes väkivaltaan?

Koraanista ja sunnasta kehotuksia kaikenlaiseen väkivaltaan löytyy runsain mitoin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #100

Sarivaara-Satta kyselee ihan väärästä suunnasta. Hänen tulisi suunnata kysymyksensä niille jotka eri uskontojen nimissä haluavat usuttaa ihmisiä väkivaltaan. Esimerkiksi Rohingyonien Myanmarin hallitukselta johtajanaan nobel-palkittu A.S.S.Kyi tai USAn aik. hallitukselta johtajanaan Jahwen valittu G.Bush jr. ja myös vaikka joiltakin imaameilta.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Rohingya-muslimien kansanmurha maan länsiosassa on osa samaa poliittis-etnistä puhdistusta kuin karen-kristittyjen kansanmurha maan itäosassa. Buddhalaiset temppelit näyttelevät tässä Myanmarin kansalliskommunistisen sotilashallinnon toteuttamassa yhtenäistämispolitiikassa lähinnä hyödyllisten idioottien roolia.

Aung San Suu Kyi taas on puolueineen lähinnä parlamentaarinen ikkunakoriste maolaiselle sotilasdiktatuurille samalla tavoin kuin Neuvostoliiton miehittämillä Itä-Euroopan valtioilla oli monipuoluehallituksia Stalinin vallan alla.

Myanmarin regiimiltä siedetään kuitenkin kaikenlaista johtuen siitä, että se on Kiinan suojeluksessa.

Myanmarin todellinen ongelma eivät ole kristityt tai muslimit vaan maan oma rikollinen hallinto.

Käyttäjän PerttuHuovinen kuva
Perttu Huovinen

Myanmar on siis suomalaisen ongelma jälleen kerran miten? Lähinnä kun luin Myanmarin muslimipulmasta, niin tuumasin että jos Buddhalaiset tuumaavat että Islamista pitää päästä eroon nopeasti ja väkivalloin, koska muslimit olivat alkaneet väkivalloin "vaatimaan", niin aletaan olemaan asian äärellä. Ei sitä porukkaa tarvia ihan oikeasti kattella. Myanmarissa ei tykätä muslimeista ja/tai islamista. Missään ei oikeasti tykätä. Mitään ei ole kuin vaivaa ja haittaa koko porukasta. Koko maailmalla olisi parempi olla, jos alkuperäistä "muhammedia" ei olisi ollut, mokomaa ihmishirviötä, narkkaria ja pedofiilia ei oikeasti tarvita kuin varoittavana esimerkkinä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Myanmarissa ei ole tietääkseni julistettu yleistä islamista eroon pääsemistä, vaan kyse on paperittomista muslimeista, joista halutaan päästä eroon. Ainakin olen lukenut haastatteluja, joissa Myanmarin kansalaisuuden omaavat muslimit toteavat jääneensä vainoa vaille. Näin siis tuon Rakhinen alueen ulkopuolella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Esitin esimerkin miten itsesensuurilla aiheitetaan rasismiaa mutta sensuuri poisti kirjoituksen. Pistän saman lainauksena Iltalehdestä:

"Yli 1400 lasta raiskattiin brittikaupungissa - poliisi ylenkatsoi uhreja

Pakistanilaistaustaiset miehet raiskasivat satoja lapsia brittikaupungissa. Tekoja hyssyteltiin rasismin pelossa."

Hyssyttely ja itsesensuuri siis sai paljon pahaa aikaan, asioista ei haluttu puhua.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Kaikki uskonnot liian vakavasti otettuna ovat hankalia. Uskontoonhan kuuluu jo sisään rakennettuna vastakkainasettelu oikeassa olevan uskovaisten joukon ja väärää elämää viettävien muiden välillä. Mitä tiukemmin vaaditaan muita "kunnioittamaan" ja sallimaan oma yhteiskunnan toimintaa usein vaurioittavakin toiminta uskonnon nimissä sitä vahingollisempi uskonto on. Suomesta katsoen kiihkeimpiä uskovaisia, jotka suurin joukoin jopa vaativat oman uskontonsa loukkaajia tapettavaksi näyttäisivät olevan muslimit.

Monissa muslimimaissa uskon- ja mielipiteenvapaus muista vapauksista puhumattakaan tuntuvat olevan heikoissa kantimissa. Uskontoon kuuluva perhe-elämän malli näyttää johtavan heikkoon yhteiskunnan kehitykseen ja ylikansoitukseen. Tällä näytöllä ymmärrän, ettei muslimeita oikein toivoteta tervetulleiksi minnekään. Ei edes rikkaimpiin muslimimaihin, kun ovat keskenäänkin niin riitaisia. Ainoastaan itselleen vahingollisen suvaitsevainen Eurooppa on toiminut vastoin omaa parastaan. Tällä taustalla en usko, ettei muslimeilla olisi myös omaa syytäkin kohtaloonsa Myanmarissa. Uskonnon perinteiden perusteella todennäköisesti syyllisiä ovat miehet ja kärsijöinä naiset ja lapset.

paavo paatero

Paavikin käänsi selkänsä.
Kun paavi kävi Myanmarissa hän ei maininnut sanaa rohingya-kansa.
Eli hän noudatti Myanmarin viranomaisten kehoitusta.

Mika Jansson

Kaikella kunnioituksella - Rohingya-kansan tilanne on eittämättä vaikea.
Toisaalta he ovat itse kapinoineet vuodesta 1947, koittaen joko saada asumansa alueen osaksi Itä-Pakistania (nyk. Bangladeshia) tai omaksi islamilaiseksi valtioksi jossa muilla uskonnoilla ei ole sijaa.

Rohingyat ovat Sunni-muslimeja (kuten sinäkin Husu), ja monien lähteiden mukaan jokainen väkivallan eskalaatio alueella on alkanut terroriteoista joita sunnijihadistiliike on suorittanut buddhalaisia kohtaan. Näin myös alkoivat nykyiset levottomuudet 2016 kun Rohingya-jihadistit tappoivat burmalaisia sotilaita ja rajavartioita. Tätä faktaa lienee kukaan ei kiellä.

Todistusaineisto noista "hirmuteoista" ontuu edelleen suuresti, kovasta mediahuomiosta huolimatta.

"Myanmarin armeijan sotilaat ovat joukkoraiskanneet lukemattomia rohingya-naisia ja -tyttöjä sotilaallisen kampanjansa aikana, joka on pakottanut tuhannet rohingyat pakenemaan Myanmarista rajan yli Bangladeshiin, ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch sanoi.

....Raporttia varten haastateltiin 29 rohingyaa."

Siis koko maailma, Suomen iltalehti mukaanlukien, toistelee tarinaa jonka KAKSIKYMMENTÄYHDEKSÄN konfliktin aloittaneen osapuolen puolueellista henkilöä ovat toistaneet. ???

Todisteita ei ole, eikä tarvitakaan - onhan homman jo päätetty näin olevan. Missä se journalismin laatu, varsinkin kun aihe on näin vakava? Missä ne todisteet, joukkohaudat, valokuvat, raiskauksista syntyvät lapset ja raskaana olevat naiset?

Koko Rohingya-kohua vaivaa suuri todellisten todisteiden puute. Ja puolueellisuus. India Times sen sijaan kertoo faktaa: Rohingya-ryhmien jäljiltä rajaseudulta löydettiin iso joukkohauta (olemassa, todistetusti) täynnä Rohingyoiden tappamia Hinduja.

Kaksi pahaa ei tee hyvää, mutta...jännä miten naapurimaan Bangladeshin vuosikymmeniä jatkunut vähemmistöjen systemaattinen annihilointi ja tuhoaminen viranomaisten, valtion ja militioiden taholta ei kiinnosta lainkaan mediaamme. Se kuitenkin liittyy alueen konfliktiin olennaisesti.

Bangladesh ei sekään halua Rohingyoita maahansa, kuten ei myöskään Intia. Saudeissa asuu iso määrä Rohingya-kansaa oloissa jotka muistuttavat orjuutta.

Bangladeshin armeija ja militiat vainoavat systemaattisesti ja raa'asti vähemmistöjä, mm. buddhalaisia. "The Chittagong Hill Tracts are located bordering India, Myanmar and the Bay of Bengal, and is the home to 500,000 indigenous people. The perpetrators of are the Bangladeshi military and the Bengali Muslim settlers, who together have burned down Buddhist and Hindu temples, killed many Chakmas, and carried out a policy of gang-rape against the indigenous people. There are also accusations of Chakmas being forced to convert to Islam, many of them children who have been abducted for this purpose. The conflict started soon after Bangladeshi independence in 1972 when the Constitution imposed Bengali as the sole official language, Islam as the state religion - with no cultural or linguistic rights to minority populations."

https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Buddh...

"Since 2013 the country has been hit by a series of violent incidents targeting its religious minorities by militant groups.
Furthermore, communal violence driven by political rivalries – long a problem for religious minorities – continues to take place, with perpetrators enjoying apparent impunity."

http://minorityrights.org/2016/11/17/religious-min...

YK EI ENÄÄ OLE PUOLUEETON ASIAN SUHTEEN. YK:n Zeid Ra’ad Al Hussein on jordanialainen Sunnimuslimi hänkin. Jordanian omissakin ihmisoikeuksissa on edelleen paljon korjattavaa; kunniamurhat, jumalanpilkkasyytökset ym., kuolenmantuomiot. Samoin sama mies ei ole myöskään millään tavalla vaatinut esim. Bangladeshia parantamaan ihmisoikeuksiaan, joten ei liene ihme jos YK:n ihmisoikeuskomissiota pidetään vitsinä. Istuuhan siellä mm. Saudi-Arabian edustaja päättämässä asioista - maa joka on tunnettu ihmisoikeuksien suuri ongelmapesäke. Tuntuukin siltä että Sunnit maailmanlaajuisesti ajavat innolla Rohingyoiden asiaa nyt kun se sopii agendaan: Sen sijaan esim. orjan asemassa Saudeissa asuvien ongelmat tai Bangaldeshin suorittama vähemmistövaino ei kiinnosta pätkääkään.

http://www.hindustantimes.com/world-news/mass-grav...

Juha Himanen

Kysyisin että ketkä me, sinä Husu et kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan muuta kuin virallistettujen paperiesi kautta, turha alkaa täällä pätemään jos omassa syntymaassa leikellään pikkulikkoja puukoilla ja ties millä, mene sinne saarnaamaan ongelmistasi jos uskallat, sun yhteiskunnan hyväksikäyttö ja poliittinen urasi on jo kuollut ja kuopattu!!!

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Alueen muslimivaltiot Pakistan ja Bangladesh ovat vainonneet kristittyjä, hindu- ja buddhalaisvähemmistöjään jo pidempään, tai sallineet vainon. Nyt on silti todennäköistä, että Rohingojen vaino ja vastavuoroisesti heidän kapinointinsa burmalaishallintoa vastaan liittyy myös valtaan ja asuinalueisiin, ei pelkästään uskontoon. Rohingojen asuttama rantakaistale lähellä Bangladeshin rajaa lienee kiinnostavaa seutua.

Rohingojen asiassa maailmalla on näytön paikka. Ehkä suurempi
näytön paikka on kuitenkin alueen muslimivaltioilla Pakistanilla ja
Bangladeshilla, joiden olisi lopetettava vähemmistöjen vaino myös omilla
alueillaan. Myanmar tuskin uskoo kaksinaismoralistisia vaatimuksia,
joita sille asetetaan.

( Ps. Tuntuu vain, että nyt Myanmariin halutaan rummuttaa koolle jihadin hotspotteja, kun Syyrian tilanne alkaa viilentyä.)

https://www.buddhistdoor.net/news/hundreds-of-home...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset