Husu

Sotaveteraanit natsien tulilinjalla

  • Sotaveteraanit natsien tulilinjalla

Suomalainen kirkko on parin viime vuoden aikana pitänyt ihmisyyden puolta täällä meillä Suomessa. Siihen on kohdistettu myös vihakampanjaa, mutta he ovat pitäytyneet periaatteessaan, eivätkä ole muuttanut linjaansa hädänalaisten ihmisten auttamisessa.

Tällaista arvojen vaalimista kaivataan Suomessa enemmänkin – etenkin, kun maan johdosta ei ole löytynyt halukkuutta Suomen juuri nyt tarvitsemaan arvojohtajuuteen.

Nyt Suomen Sotaveteraaniliitto on puhunut Twitterissä kauniisti… Suomen historiasta ja kunnioittanut kaikkien niiden muistoa, jotka sodassa Suomen puolesta taistelivat. Tämän myötä veteraaniliiton uuteen työntekijää kohtaan on aloitettu henkilökohtaisuuksiin menevä vihakampanja; kenenpä muunkaan kuin Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toimesta.

Liiton uusi tiedottaja on nyt leimattu monikulttuurisuuspropagandastiksi, vaikka hän ei ole puhunut mistään muusta kuin sotiemme veteraaneista. Häntä syytetään maahanmuuuttomyönteisyyden levittämisestä, vaikka koko maahanmuuttoa ei liiton sivuilla ole mainittu lainkaan. Kaiken lisäksi häntä syytetään liiton tiedotuksen käyttämistä "kommunistianarkian" lietsomisesta, vaikka twiiteissä on koko ajan nimenomaan puolustettu Suomen valtiojärjestystä demokratiaa sekä oikeusvaltiota ja lainkuuliaisuuden tärkeyttä.

Siis häh? Eikö juuri noiden arvojen takana seisominen ole sitä isänmaallisuutta, jonka puolesta siellä sodassa taisteltiin?

Vastarintaliikkeen jengi on nyt ottanut vihansa kohteeksi hienon organisaation, joka ylläpitää maamme veteraanien perintöä elävänä keskuudessamme. Siis jengi, joka mm. Poliisihallituksen mukaan rikkoo paitsi Suomen lakia, myös maan hyviä tapoja.

Uussuomalaisena koen suurta ylpeyttä siitä, että veteraaniliitto on rohkeasti puolustanut veteraaniensa perintöä ja muistuttanut niistä tosiasioista, jotka nämä kiusaajat haluaisivat sensuroida ja pyyhkäistä pois Suomen historiasta, koska se ei sovi heidän ajamaansa linjaan suomalaisuuden puhtaudesta.

Esimerkiksi itsenäisyyspäivän sankarihautojen tapahtumista ja ympäri Suomea pidetyistä seppeleenlaskuista ja kunniapuheista twiitatessaan liitto muisti mainita myös juutalaisen seurakunnan ja tataariyhteisön sankarihaudoillaan kaatuneidensa muistoksi pitämät puheet. Vaikka heidän väkilukunsa on määrällisesti pieni, kutsuttiin heidät rintamalle isänmaansa puolesta ihan niinkuin kaikki muutkin.

Toivon, ettei Suomen Sotaveteraaniliitto anna periksi näille kiusaajille niinkuin niin moni on tehnyt. Juuri sitä he haluavatkin: pelotella ja kiusata kaikki muut hiljaisuuteen. Toivon, että he jatkavat rohkeaa linjaansa puolustaa sitä Suomea jota veteraanitkin puolustivat: vapaata, demokraattista, itsenäistä ja yhdenvertaista.

Pysykää rohkeina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Veteraaniliiton tiedottaja tekee poliittisia lausuntoja, mainostaa vasemmistolaisia kirjoja ja kannattaa anarkisteja poliittisesti sitoutumattoman järjestön nimissä edustaen veteraaneja joiden mielipidettä kannanottoihin ei haluttu edes arvata.

Naurettavaa potaskaa. Ottaa kupoliin että vastarintaliikkeen idiootit olivat ne, jotka toivat asian ensimmäisenä julkisuudessa esiin (näin asiasta muuallakin kohinaa ennen sitä) mutta pointti on silti oikea.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Husu ei välttämättä ei-natiivina suomen kielen käyttäjän huomaa, että tiedottajan käyttämä diskurssi paljastaa taustaideologian. Vain tietynlaisen poliittisen suuntauksen sisällä käytetään esimerkiksi termiä "fasisti", "antifasisti", aivan kuten jotkut eivät kutsu kavereitaan kavereiksi vaan "tovereiksi".

Sotaveteraaniliiton tiedottajan agenda on aivan ilmeinen, mutta Husulla on saattanut asia aidosti lipsahtaa ohi, toisin kuin näillä blogin suosittelijoilla, jotka esittävät tyhmää vain siksi, että asian otti ensimmäisenä esille vähemmän kunniallinen taho - on olemassa paljon itselleen epärehellisiä, joille on substanssia tärkeämpää se, kuka asian esittää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisi hyvä muistaa, että fasisti-sanalla on hyvin laaja merkitys. Se tarkoittaa niin italialialaista G.Gentilen ja B.Mussolinin kehittelemää poliittista ja yhteiskunnallista äärioikeistolaista järjestystä kuin yleensä äärioikeistolaisuutta kuin ihmisten jokapäiväisen elämän mestarointia. Terveysfasismista suomalaisen äärioikeiston kautta italialialaisiin fascisteihin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Näin ulkopuolisena ja asiasta vasta tämän blogin kautta kuullena katselin hieman pintaa syvemmälle ja sain taas todeta, ettei Husun puolueettomuuteen voi luottaa ollenkaan näin poliittisissa asioissa.

PVL:n idioottimaisuudet ja salaliittoteoriat juutalaisista menivät aika rankasti yli, mutta itse perussanomassa oli jotain totuutta. Veteraaniliiton twitter-vastaava todellakin näyttää poliittisen puolensa välillä hieman persuja kolauttamalla ja välillä jotain muita oikeistolaisia. Kyseinen liitto on omien sanojensa mukaan poliittisesti sitoutumaton ja ei ota mitään kantaa politiikkaan, mutta kummasti heidän twitter-vastaava kyllä politisoi.

https://twitter.com/sotaveteraanit/status/94051200...

Harmi kyllä suurimmat häviäjät tuossa tulevat olemaan sotaveteraanit, joiden avustustulot pienevät poliittisen sodan takia.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kuka ikinä kirjoittaakaan svl:n kannanotot ansaitsisi kirjoittamisestaan jonkin pokaalin. Aihe voisi olla vaikka puput ja ruusut mutta silti he saavat ujutettua siihen juutalaisten salaliiton, punavihermädätyksen ja valkoisen rodun ylivoiman. Siellä on kai joku olettama, että laittamalla tekstiin 10% totuuden siementä he saavat lukijat uskomaan ne loput 90% potaskaa, propagandaa ja salaliittoteorioita.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"..liitto muisti mainita myös juutalaisen seurakunnan ja tataariyhteisön sankarihaudoillaan kaatuneidensa muistoksi pitämät puheet. Vaikka heidän väkilukunsa on määrällisesti pieni, kutsuttiin heidät rintamalle isänmaansa puolesta ihan niinkuin kaikki muutkin."

Totta, juutalaiset ja muslimit taistelivat yhdessä kantasuomalaisten ja jatkosodassa myös saksalaisten apujoukkojen rinnalla. Se ei tehnyt suomalaisista tai maahanmuuttajistamme natseja silloin enempää kuin nytkään, eikä Mannerheim antanut saksalaisnatseillekaan oikeutta sortaa juutalaisiamme. Eivät ihan kaikki venäläisetkään olleet tai ole nytkään fasisteja, vaikka Stalin ja Hitler olivat enemmän kuin vain sotilaallisessa pakkoratkaisuliitossa Neuvostoliiton hyökätessä Suomeen 1939 ja ryöstäessä mm. Martti Ahtisaarelta kotikaupungin.

Ruotsissa eri uskontokulttuuriryhmät ovat viime aikoina suuntautuneet huolestuttavassa määrin keskinäiseen vihanpitoon. Siellä ei ole kaikilla samaa yhteenhiileen puhaltamisen perinnettä kuin meillä. Pääministeri Löfven voisi ehkä silti vilkaista myös peiliin ja olisi voinut miettiä uudelleen vastuukysymyksiä julkaistuaan julkilausumansa synagoganpoltosta ihmisoikeuksien päivänä. Pahimpien väkivalta-ismien liput onkin jo aika heittää historian roskakoriin ja roviolle, kaikkien ja kaikkialta. Myös pohjoismaiden nykytilanteessa on syytä tehdä kaikkemme, etteivät osittain noudattamamme politiikan vuoksi vahvistuneet tunnukselliset viharyhmät pääse enempää uhkaamaan kunnon kansalaisten ja toistensa turvallisuutta Vihanpidon on aika vaihtua yhteiskuntarauhan jälleenrakennushengeksi, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247568-i...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Husu onkin varmasti oikea poliitikko täsmentämään niiden harvojen veteraanien tuntoja, jotka ovat vielä vanhuudestaan huolimatta hengissä.

Husu ei tiedä sitä, että sotaveteraaneja halveksittiin Suomessa vasemmiston taholta kymmenien vuosien ajan. Jos nyt tämä demari käyttää veteraaneja keppihevosenaan omissa pyrkimyksissään, niin voisiko poliittisessa ällöttävyydessä pohjemmalle enää päästä ?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Husu ei välttämättä ymmärrä, mitä politrukit hänen nimissään kirjoittavat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

On esitetty (perusteltu) epäily, että sotaveteraanien nettisaitti ja Twitter-tili on kaapattu. Ks. toinen kuva blogissa:

http://harrirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Nettisaitti kyllä pelittää. Tosin mielestäni se on päivitetty uutisten ja blogien kohdalla "uuteen uskoon". Linkkiä nettisivulla ei ole twitter-tilille.

Lieneekö nettisivun päivityksellä ja twittwe-tilin poistolla (toistaiseksi, jos on ollutkaan poikki?) jonkinmoista yhteyttä SU:n sivulla olevalla kirjoituksella?
https://www.suomenuutiset.fi/sotaveteraaniliiton-t...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

iPad-Safari antoi varoituksen, johon linkkasin yllä.
Nyt Windows-Pc näyttää päästävän sivuille ilman varoitusta.

Sotaveteraanien uusi tiedottajanainen näyttää olevan kiivas palestiinalaisten tukija eli siis anti-Israel. Suomen sotaveteraanien Twitter-tili symppaa nyt terroristeja.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Sotaveteraaneja ei enää kohta ole. Keräykset pyörivät edelleen. Lienee rahasammon pesänjako käynnissä.

Itse en aio enää ottaa tähän keräykseen osaa. Tähän asti olen ottanut osaa. Muut keräykset olen jo aikaa sitten skipannut. Nämä ovat hiukan sellaista laillistettua huijausta. Rahoista hyvin pieni osa päätynee sinne minne on tarkoitettu. Organisaatioiden taskuihin lienee päätyvän suuri osa. Ei niitä tileillä makuuteta. Palkkoina ne ulos maksetaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset