Husu

#Metoo #Notyoutoo?

  • #Metoo #Notyoutoo?

Koko kuluneen viikon naisten (ja joidenkin miesten) somefeedit ovat täyttyneet #metoo-päivityksistä. Kyseessä on maailmanlaajuinen, järkyttävän suosion saanut kampanja, jolla haastetaan tekemään seksuaalisesta häirinnästä, ahdistelusta ja väkivallasta näkyvää. Tavoitteena on kaikessa yksinkertaisuudessaan osoittaa ongelman laajuus ja pyrkiä tälla lailla vaientamaan ilmiön laajuuden ja vakavuuden kieltävien tahojen vähättely. 

Ja nimenomaan järkyttävää kampanjan saama suosio onkin. Eräskin tuttava kertoi, että oli törmännyt noihin sanoihin käytännössä joka ikisen naispuolisen Facebook-kaverinsa kohdalla. Joka ikisen. 

Moni oli myös tarkentanut päivityksiään omakohtaisin kokemuksin. Yksi toistuva teema oli se, että kirjoittaja oli alkanut miettimään että ”no eihän tämä nyt mitään ole...” ja että ”eihän tämä mitenkään epänormaalia ole?”. Eräskin sivuutti osakseen jatkuvasti saamansa kohtelun odotettavissa olevana normihuoritteluna. Juuri tämä kertoo siitä, kuinka vääristyneeksi maailman on jo annettu kehittyä. Kyllä, se on nimenomaan väärin! Ja epänormaalia!

Ilmiö on minulle tuttu rasismin näkyvimmästä ilmenemismuodosta: ihonväriin perustuvasta häirinnästä. Ihan niinkuin se on varmasti ihan joka ikiselle tässä maassa kasvavalle ja valtaväestön värityksestä poikkeavalle yksilölle. Monilla siitä, liki päivittäisestä ahdistelusta, on tullut niin arkipäivää, että sille on tullut jo käytännössä sokeaksi ja kuuroksi. Siihenkin turtuu niin, että siitä tulee jo ”normaalia”. Ja taas päädytään saman kysymyksen äärelle: eihän tämän näin pitäisi mennä? 

Ja kun yrität puhua aiheesta (oli kyseessä kumpi tahansa häirintä) saat osaksesi joko silmien pyörittelyä tai kommentteja siitä, kuinka ”haluat vain uhriutua.” Mitähän hemmettiä kukaan sillä voittaisi? On vaikea keksiä absurdimpaa argumenttia kuin se, kun valkoinen selittää vakavissaan, että koska hän ei ole kokenut Suomessa rasismia, ei sitä ole (voinut kokea kukaan muukaan)” 

Minulla on sitäpaitsi fiilis siitä, että niin näiden molempien ilmiöiden takana kuin niitä vaientamassa ja väheksymässä on ihan sama ihmisryhmä. Kuinka monta kertaa olemmekaan saaneet kuulla, ”ettei Suomessa ole mitään seksuaalista häirintää ja ahdistelua ollut ennenkuin ne maahanmuuttajat alkoivat saapua tänne?” Kyllä sitä on. Vilkaiskaa vaikka omien naispuolisten tuttavienne Facebook-tilejä. Samaa karua tarinaa kertoivat myös parin vuoden takaisen #lääppijä-kampanjan kymmenet tuhannet viestit. Sitä on ollut aina. Se ei vain sinua kiinnostanut.

Asialla ovat olleet niin ventovieraat kuin tuttavat, työnantajat ja kollegat, aikuiset ja nuoret, selvinpäin olevat ja känniääliöt. Ihan tavalliset miehet. Ehkä jopa sinä itse? Ehkä jopa sitä tajuamatta? Ahdistelijoita on nimittäin vähintäänkin yhtä paljon kuin ahdistelun uhreja. Eli ihan älyttömästi.

Varhaisimmat kokemukset noiden naisten Facebook-päivityksissä ovat peräisin jo lapsuudesta ja varhaisnuoruudesta ja seuraavat mukana näköjään koko loppuiän. Ja taas valitettavan moni kertoo tottuneensa niihin niin, että ”ei niitä enää edes tule ajatelleeksi. ” 

Joitain vuosia sitten julkaistu Väestöliiton selvitys kertoi jopa joka neljännen kasiluokkalaisen kokeneen jonkinasteista seksuaaliseksi laskettavaa häirintää. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat ahdistelua kokevat pojat ja miehet, joiden kohdalla asiaan littyy vielä ihan erityinen stigmansa ja häpeänsä. Ihan turhaan tosin tässäkin. Asiaa ympäröivällä hiljaisuudella ylläpidetään vain väärintekijöiden rauhaa jatkaa puuhiaan. 

Ongelma on siis todellinen ja hälyttävä. Miksi tietyillä tahoilla on sitten niin suuri tarve yrittää lakaista asiaa maton alle? ”Kännissä ja läpällä?” ”Pojat on poikia?” ”Mitäs sitten pukeuduit noin ellet halunnut sitä huomiota?” Lukekaapa huviksenne asiasta omilla kasvoilla puhuneen muusikko Paula Vesalan asiasta osakseen saamat kommentit. ”Sitä saat mitä tilaat.”

Ei, pojista ei kasva tuollaisia miehiä, ellei heidän anneta kasvaa sellaisiksi. Ei, ongelma ei ainakaan katoa, jos sitä esiintuovia yritetään hyssytellä hiljaiseksi. Ei, kenellekään ei tehdä palvelusta sillä, että vääryyttä kokeneita itseään syyllistetään ja tekijöiden annetaan vain jatkaa hommiaan. 

Haluammeko me todella elää maailmassa, jossa tällaiset asiat ovat normaaleja? Jossa äitimme, sisaremme, tyttäremme ja ystävämme saavat jo varhaisvuosistaan tottua siihen, että heidän vartalonsa on kaikkien muiden omaisuutta; joka ikisen vapaasti kommentoitavissa ja kähmittävissä? Vastaus ei voi olla se, että uhreja vaaditaan ”kasvattamaan paksumpi nahka” ja ”olemaan loukkaantumatta niin helposti”. Vastauksen on oltava se, että näille typeryksille tehdään selväksi että näin ei toimi kuin täysi ääliö. Eikä se maailma siitä itsestään mihinkään muutu. Meidän itsemme on oltava se muutos. 

Onnistunut vuorovaikutus vaatii tilanteessa kuin tilanteessa toisten ihmisten sosiaalista lukutaitoa. Ei mitä tahansa voi möläyttää missä tahansa. Eivät kaikki teot ole sallittuja ja ymmärrettäviä. Ja kyllä, kyllä se vähän opettelua vaatii. Valitettavan usea Elämäm koululainen vain tuntuu jääneen tässä luokalle. 

Joskus lähestymisyritykset eivät tuota toivottua tulosta. Joskus sitä saa pakit. Niin käy meille kaikille. Ei se silti anna oikeutta huuteluun, huoritteluun tai haukkumiseeen. Eikä se, että koet toisen ihmisen puoleensavetävänä anna sinulle oikeutta koskea häneen ilman hänen lupaansa ja selkeästi ilmaistua toivomusta siitä. Se, että sinulla on tarpeita, ei tarkoita sitä, että sinulla on oikeus odottaa kenen tahansa tyydyttävän ne vain koska sinä sitä haluat. Ei selvinpäin eikä kännissä. 

Jos et osaa käyttäytyä aikuisen ihmisen lailla, pysy poissa ihmisten ilmoilta. Jos et osaa kantaa vastuuta teoistasi alkoholin vaikutuksen alaisena, pysy erossa viinasta. Kyseessä on opittu ongelma, josta voi oppia poiskin, kuten tämän blogin kirjoittaja tietää

Oli kyseessä sitten rasistinen tai seksuaalinen häirintä, on ratkaisu yksinkertaisuudessaan niin helppo, että on ihan älytöntä, etteivät ihmiset siihen muka kykene. Asetu toisen ihmisen asemaan. Mieti, haluaisitko itse osaksesi kohtelua, jota koet oikeudeksesi oksentaa muiden niskaan? 

Teillä kaikilla on ihan varmasti naispuolisia läheisiä, ehkä jopa tyttäriä? Onko tämä sellaista, mitä sinä toivoisit heidän joutuvan kokemaan läpi koko elämänsä? Miltä sinusta tuntuisi heidän kertoessaan kokemuksistaan? Käskisitkö sinä häntä silloin ryhdistäytymään vai haluaisitko opettaa niille idiooteille käyttäytymistapoja ihan omin käsin? 

Olen itse poika, veli, aviomies ja isä. Minä tiedän, mikä minun vastaukseni tuohon on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Voisitko Husu yksinkertaistaa, jotta ymmärtäisin, mistä kirjoitat.

Juha Hämäläinen

Husu vaahtoaa tapansa mukaan. Ja kerää ääniä. Seksuaalinen lähentely on normaalia inhimillistä käytöstä. Se sotketaan nykyään sujuvasti ja vaivatta seksuaaliseen ahdisteluun. Tämä on ilmiselvää.

En itse olisi koskaan päätynyt naimisiin ilman lukuisia lähentelyn yrityksiä. Minulla ei edes olisi lapsia. Mitään ei olisi koskaan tapahtunut pysymällä vaiti nurkassaan. Jatkoin lähentelyä myös sen jälkeen kun tuli pakit. Miehet ovat aina joutuneet tekemään niin vahvistaakseen naiselle kiinnostuksensa voimaa. Pelkällä mukavalla small talkilla ei päästä minnekään.

Kuten Juice aikanaan lauloi; Jyrki Jyrki älä tyrki, tee joskus miehen työ. Ilmaisu kertoo tästä miehille vaikeasta tilanteesta. Aina tulee tietyissä tilanteissa valitusta. Osoitat mielenkiintoa tai et. Kukapa mies ei tätä olisi kokenut.

Keskustelu täytyy suunnata siihen mikä on seksuaalista ahdistelua yleisesti. Tarkkaa rajaa on mahdoton vetää, mutta Husun kaltaiset tarvinnevat tästä rautalankamallin. Normaali mies tai nainen osaa luonnostaan käyttääntyä sopivasti myös lähennellessään. Ja normaalilla psyykellä varustettu ei koe ahdistuvansa lähentelystä, joka pysyy hyvien tapojen ja maun rajoissa.

Lopuksi on todettava Husun hyöryjen lisäämiseksi, että pääosa miehistä ei pätkääkään harmistu naisten tekemästä lähentelystä. Se ei yksinkertaisesti haittaa yhtään. Naisten puolesta en ryhdy mitään muuta sanomaan kuin sen, että menneinä vuosikymmeninä ei tällaisen tasoista ongelmaa ollut. Ihmiset käyttääntyivät luonnollisesti eivätkä näin totaalin neuroottisesti kuin nykyään. Kukaan nainen ei tullut saarnaamaan siitä, että omistaa kehonsa ja määrää sen käytöstä. Tuo oli muutenkin selvää.

Niko Sillanpää

#MeToo

Saanko nyt jotain kompensaatiota tästä uhriudestani?

Juha Hämäläinen

Tarkoitatko naispuolista lähentelyä?

Niko Sillanpää

Pääosin naisoletettujen. En voi -- anteeksi -- en saa olla varma..

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Kyllä se taitaa olla reaalimaailmassa valitettavasti niin, että aina joku kiusii jollakin tavalla niin hiekkalaatikossa, päiväkodissa, koulussa, armeijassa, työpaikalla, kotona jne.

Erilaisuus tai mielipiteet ovat varmaan niitä yleisimpiä kiusaamisen syitä.

Kiusaaminen on raukkamaista ja sitä ei tule hyväksyä.

Mutta ei pidä alkaa neuroottiseksikaan tämän kiusaamisasian kanssa. Me olemme vain ihmisiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

#MeToo- prognoosi:

Vuonna 2015 Suomessa syntyneellä tyttölapsella elinajan ja seksuaalisen häirinnän odote on 84,1 vuotta.

Poikalapsen ennuste on parempi, ainoastaan 78,4 vuotta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Aikoinaan koskettelin tyttöystäväkandidaattia sängynlaidalla, vähän silleen intiimisti. Hän sanoi pelottavat sanat: "Tuo häiritsee!"

Vedin käteni välittömästi pois, selvästihän olin mennyt liian pitkälle. Voi minua poloista, häiritsin naista seksuaalisesti!

Hetken kuluttua kandidaatti jo korjasi sanomaansa. Kosketus oli häirinnyt hänen mielenrauhaansa (jokin naisten juttu mikälie), saanut halut heräämään.

Kohta oli jo kuumankostea meno käynnissä.

No, en halua tällä vähätellä tapauksia, joissa lähestyminen oikeasti koetaan vastenmieliseksi. Meille miehille kuitenkin on joskus oikeasti vaikea tulkita tuota naispuhetta. "Ei ikinä seksiä enää, ei ikinä" voi aivan oikeasti joskus tarkoittaa: "Mikset halua mua? Olen odottanut helvetti viikkoja! Ota minut!" Pitää sitten ymmärtää se, eikä virheisiin ole varaa.

Monet miehet suorastaan loistavat tuossa, että saavat naisia käyttäytymällä arrogantisti. Joskus olen itsekin kokeillut sen toimivuutta ja niin se joissain tilanteissa ja joidenkin kanssa toimii. Mutta ei läheskään kaikkiin, eikä aina. Joskus miehet eivät ymmärrä, että jokin on muuttunut onnistumisen hetkistä, kuten jotain itsessä tai kohteessa.

Sikäli jossain kohtaa toki kulkee raja, mitä ei pitäisi ylittää. On varmastikin lähestyjien vastuulla havaita se hieno ero halutun ja epätoivotun lähestymisen välillä. Lähettää kutsuja ja kuunnella kaikuja. Kaikilta niiden kuunteleminen ei luonnistu, eivätkä jotkut edes halua kuunnella. Kuvittelevat, että mielettömällä päälle painamisella pitäisi saada miten haluaa.

Niko Sillanpää

Jep. Siellä #MeToo-maassa koko asia on tässä viime vuosina täysin hysterisoitunut ja patologisoitunut, esim. "campus rape culture"-myytti, Mattress Girl, Title IX -järjettömyydet. Vähäistä järkiintymistä oli jo nähtävissä, kunnes tämä Weinstein-hysteria dementoi taas koko keskustelun.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo
Juha Hämäläinen

Luin Laihon jutun. Se nyt sisälsi ikäviä kokemuksia useitakin. Tällaisista on jo syytä valittaa ihan ääneen.

Sitten on tuo toinen kategoria tapauksia nykyajalta, joissa aivan mitättömistä tapahtumista nostetaan aina kunnon mekkala.

Arvelen, että noihin härskeihin käsiksikäymisiin syyllistyvät eivät ole normaalin kirjoissa olevia miehiä. Jotain on vintillä löysällä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Arvelen, että noihin härskeihin käsiksikäymisiin syyllistyvät eivät ole normaalin kirjoissa olevia miehiä. Jotain on vintillä löysällä."

Laiho kirjoitti jutussaan, että aiemmin tuollainen oli Suomessa varsin tavallista, mutta maahanmuuton alettua suuremmassa mittakaavassa suomalaismiesten käyttäytyminen muuttui. Laiho esitti kirjoituksessaan myös arvelunsa tuon muutoksen syistä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Ahdistelijoita on nimittäin vähintäänkin yhtä paljon kuin ahdistelun uhreja."

Eikä muuten ole. Kysymys on käyttäytymismallista, joka kohdistuu elämän aikana taatusti lukuisiin uhreihin. Uskallanpa siis väittää, että ahdistelijoiden määrä on murto-osa uhreihin verrattuna.

Niinjoo:

#metoo

Niko Sillanpää

"#metoo"

#ididthat
#iwouldnteven

Olli Kankaanpää

Jos et osaa elää islamin uskosta, niin pysy erossa uskosta. Ainoastaan neljä lasta? Tietojeni mukaan olen päässyt nollaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mikäs ihmeen kristitty sinä Olli olet, jos sinulla ei ole lapsia? Raamatussahan käsketään lisääntyä ja täyttää maa. Vai etkö syö lihaa? (Nykyäänhän kristitty tarkoittaa valkoista lihaa syövää heteromiestä.) No, tunnustetaan, että ei minullakaan tietääkseni ole lapsia, vaikka olen valkoinen lihaa syövä heteromies. Huono kristitty siis. (Lievittäneekö syyllisyyttäni se, että erosin kirkosta jo yli 30 vuotta sitten.)

Käyttäjän saimaansisustus kuva
Hannu Koho

Husu: ..."ettei Suomessa ole mitään seksuaalista häirintää ja ahdistelua ollut ennenkuin ne maahanmuuttajat alkoivat saapua tänne?”

En ole koskaan ennen kuullut tuollaista väitettä.

Voitko antaa yhden esimerkin: kuka muu kuin sinä on noin sanonut?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta tähän ei kannata liittää mitään ihonväriin liittyvää uhriutumista, tämä asia on aivan tarpeeksi painava yksistäänkin, ja ansaitsee aivan oman puhumisen tilan ja päivän. -Tämä asia herättää kyllä naisasianaisen minussa, koska varmaan joka nainen tai tyttö on jossain vaiheessa "me, too" - monet jo koulussa. Hyvä että tästä puhutaan - taas.

Pekka Pylkkönen

Joka ainoa mies jonka kanssa asiasta olen keskustellut sanoo kokeneensa ihan samaa mitä naiset kokevat ahdisteluksi. Tämä herättää lähinnä naisvihaa että media jauhaa vain naisten kokemuksista vaikka häirintä toisinpäin on vähintään yhtä yleistä. Ehkä yleisempääkin.

Miehiltä puuttuu vain se joukkohysteria jolla asiasta tehdään numero. Toki sekin on varmaan tulossa. Sitä odotellessa otetaan lunkisti.

Juha Kuittinen

Optulasta sai ennen tilastoitua faktaa mm. seksuaalirikoksista.
Optula on kuitenkin lopettanut tuomioistuinten ratkaisujen tilastoinnin.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Soittelin 70-luvulla rokkibändeissä. Kun tultiin breikille, oli fanilikat joskus laittaneet kitarakoteloon pikkareita. Voi pojat, että oltiin ylpeitä itsestämme kun saatiin suosiota naisilta. Kun sitten aikamiehenä olin kravattihommissa, niin sellainen suosio olisi kyllä hämmentänyt. Eli se mikä sopii tiettyyn aikaan ja paikkaan, ei sovi aina, eikä joka kerta ollenkaan.

On olemassa vuorovaikutuksen hienovarainen kudos, jonka ensimmäiset langat kudotaan meihin lapsuutemme päivinä. Silloin turvassa isän ja äidin kanssa luodaan tämä sapiensille ominainen mielen teoria. Se kertoo meille, että kaikilla on toiveensa, haaveensa ja pyyntö saada olla oma itsensä myös seurassa. Jos tämä konstruktiivinen hallusinaatio (Kaila*) ei tuota validia aineistoa toimintamme pohjaksi, me jäämme sosiaalisesti vajaakykyisiksi. Pojasta kasvaa kopeloitsija, joka ei tajua toisen oikeutta kehon- ja mielenrauhaan. Kyky eläytyä toisen yksilön tilanteeseen on pakollinen taito kun ollaan ihmisiksi.

Halatkaa siis isät poikianne ja olkaa pitkämielisiä. Te olette peili, mistä poika katselee itseään kun kasvaa mieheksi. Kuunnelkaa tarkasti mitä pieni mies kertoo silloin kun, se on aivan hiljaa. Silloin laitatte alun sille, että kasvaessaan aikuiseksi oma kädellisenne tietää rajat ja kunnioittaa itseään sekä muita. Ei häiritse naista tai miestä ja osaa olla miten yleensä ollaan: yrittää tulla paremmaksi ihmiseksi itsekin.

* http://www.skepsis.fi/lehti/2006/2006-2-niemela3.html
Hs, 18.10.2017

Marjatta Marttila

Husu, ei se, että teet yksinkertaisesta asiasta monimutkaisen, tee sinusta "fiksua". Epäasiallinen käytös ikään, näköön, kokoon, rotuun, uskontoon tai asemaan katsomatta on ei ole mitenkään hyväksyttävissä!!
Esität jutussasi väittämiä, jotka sinun on osoitettava faktoiksi, joten älä esitä oletuksia.

Oiva Luosujarvi

Olen lukenut Suomessa tapahtuneita lukuisia uutisia naisten, tyttöjen poikien raiskauksista, tyttöjen häpyalueen silpomisista, tappamisista, pahoinpitelyistä, yms.

Tekijöinä raiskauksissa / joukkoraiskauksissa afrikkalaiset tai lähi-idästä tulleet pakolaiset / ex-pakolaiset tai pakolaistaustaiset ja uhreina valkoiset naiset, tytöt, pojat.

Miksi en ole kuullut tai nähnyt uutista, jossa Suomessa valkoinen kristitty / ateisti kantasuomalainen tai joukko kantasuomalaisia raiskaa mustan / ruskean afrikkalaisen tai lähi-idästä kotoisin olevan musliminaisen, muslimitytön tai muslimipojan?

Miksi en ole lukenut uutista, jossa valkoista kristittyä / ateistia kantasuomalaista syytetään lapsen häpyalueen silpomisesta, vaikka kyseessä ei olisikaan kulttuurinen tapahtuma?

Monesti nykyisin nämä seksuaaliset häirinnät ovat seurausta vapaasta kasvatuksesta, joka ei aseta rajoja edes lapsena.
Alkoholi ja huumeet on myös perus-syy kantasuomalaisilla ja kulttuuriset syyt, kuten vääräuskoisuus on perusteluna monilla pakolaisilla / pakolaistaustaisilla, koska kotona on opetettu vääräuskoisten olevan vapaata riistaa vailla ihmisarvoa ja koskemattomuutta.

Minulla on myös lapsia (10 kaikkiaan) ja olen avioliitossa, joten olen myös aviomies, isä ja isoisäksi jo ehtinyt.

Olen ollut maahanmuuttajana ulkomailla vuosien ajan valtioissa, joissa vaaditaan maahanmuuttajalta passi, viisumi, oleskelulupa tai työlupa, omilla varoillaan on hankittava asunto, ruoka, terveydenhuolto, harrastukset ja huvit + kaikki muu haluama on itse ostettava omilla rahoillaan ilman valtion apua taloudellisesti.
Jos ei ole varaa hoitaa itseään ja perhettään, niin valtion puolesta saa kuolla pois, koska maahanmuuttaja ei ole etuoikeutettu vaan ainoastaan velvoitettu noudattamaan valtion lakeja ja muussa tapauksessa voi poistua takaisin kotimaahansa omalla kustannuksellaan tietenkin.

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

Ei yhtään ainutta oikeata sanaa tuossa kirjoituksessa. Ei Yhtään!.
Husun huomiohuoraaminen on pelkää sanatulvaa ilman viestiä.
Paljon puhuu, vähän sanoo. Pitäisi olla päinvastoin, Vähän puhuu, paljon sanoo.

Tuo mies ei jatkoon missään Suomessa..putsatkaa YLE noista

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Ei, pojista ei kasva tuollaisia miehiä, ellei heidän anneta kasvaa sellaisiksi.” Käsitykseni mukaan juuri muslimit kasvattavat poikansa pitämään naisia alempiarvoisina ja lähinnä vain tarveperusteisen seksin välineinä. On totta, että seksuaalista ahdistelua esiintyi ennen maahanmuuttajien tuloa, mutta todellinen ongelma siitä on tullut muslimipakolaisten saapumisen myötä. Hitaampikin on ymmärtänyt tämän viimeistään vuoden 2015 muslimipulssin jälkeen. Seksuaalirikokset ovat nousseet hälyttävässä määrin ja laadultaan ne ovat häirinnästä aina äärimmäisen väkivaltaisiin raiskauksiin. Joka tämän pystyy vääräksi osoittamaan, tehköön sen. Jos sitä ”huorittelua” haluaa kuulla, niin kehottaisin toimittajaa menemään vaikkapa rautatieasemalle, sitä kuulet siellä ihan omalla äidinkielelläsi. Toimittajan ei pitäisi valittaa ihonväristään, sillä se on todennäköisesti avannut hänelle enemmän ovia kuin, jos se olisi valkea. Ylipäätään tummempi iho tuo kantajalleen etuja, joista valkonaama ei osaa edes uneksia, kiitos positiivisen syrjinnän ja tarkemmin varjelluiden ihmisoikeuksien.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sen vain totean, että ahdistettuja on aina enemmän kuin ahdistelijoita. Ahdistelijat ovat pieni, mutta kierolla tavallaan aktiivinen ryhmä. Ahdistelijat ovat sekä miehiä että naisia, joskin miehiä heistä on enemmistö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset