Husu

Te kysyitte, minä vastaan osa 3

  • Te kysyitte, minä vastaan osa 3

Olemme nyt edenneet blogin  ”Te kysyitte, Minä vastaan”- korjaussarjan kolmanteen, viimeiseen (ja ehkä parhaaseen!) osaan. Ykkösosa löytyy täältä ja kakkososa täältä.

Sen lisäksi, etten useinkaan (kommenttien sisällön ja asenteen ollessa mitä se on) koe kommentteihin vastaamista kovin perustelluksi, on siihen  myös toinen syy: rajalliset resurssit.

Myös minun vuorokaudessani on vain 24 tuntia (ihan älytön tyyppivika muuten), joiden aikana minun pitäisi käydä töissä ja ansaita elantoni, perehtyä luottamustoimiini, hoitaa järjestökentän tehtäviäni, kirjoittaa tätä bogia, viettää aikaa perheen kanssa ja kannustaa Manchester United mestaruuteen.

Minulla ei siis yksinkertaisesti ole aikaa.

Etenkään, kun minun pitäisi vielä Jannen mukaan ehtiä ”loisimaan Itiksessä työttömänä kunhan ensin olen vienyt suomalaisten työpaikat” (bonuspalkinto sille, joka osa selittää tuon logiikan niin, että mamukin sen ymmärtää?) Niin, ja aika paljon aikaa vie tuo uusin pyrkimyksenikin: ”valkoisen miehen pyyhkäisy maailmankartalta”. (Ei ole Timo muuten yhtään niin helppoa kuin voisi luulla: 85-kiloista miestä kun ei noin vain pyyhkäistä minnekään! PS. Löytyykö keltään ylimääräistä Atlasta?)

Tämä toimikoon vastineena myös Harri Olavin ärtymykseen siitä, etten minä 90% muun väestönosan lailla ole vieläkään työllistynyt kaikkien näiden vuosien jälkeen: tulin maahan 15-vuotiaana vuonna 1994. Tuosta kaksi vuotta myöhemmin aloitin työnteon ja sillä tiellä olen edelleenkin. Taustani on moninainen, vaikka harmikseni siihen ei kuulu menestyksekästä uraa räppärinä, ammattilaisjalkapalloilijana ja/ tai supermallina.

Myös vanhaa ystäväämme Pekkaa kiinnostaa tietää, mikä työhistoriani on. Pekan ja muiden iloksi se näkyy tässä blogissakin tuossa oikealla. Näetkö tuon häikäisevän tyylikkään kundin? Jep, ihan siinä alla. Vieä vähän... vielä vähän, nyt vähän vasemmalle... jes! Just siinä! Koulutukseltani olen siis yhteisöpedagogi ja tällä hetkellä työskentelen mm. vientikonsulttina, kolumnistina sekä kaupunginvaltuutettuna. Lisää voitte muuten lukea kirjastani!

Vaikka omissa silmissäni meriittini vaikuttavat vielä varsin vähäisiltä, on teidän usko kykyihini suorastaan ihailtavan loputon. Veli-Matti odottaa minun pysäyttävän Malmön juutalaisvastaisuuden, Päivin mielestä Somalian kristittyjen hyvinvointi lepää minun (olkoonkin, että komeilla) harteillani ja Jukka taas uskoo, että minulla on valta myös lopettaa kansainvälinen orjakauppa.

Oi teitä. (En millään raaskisi kertoa, että todellisuudessa minulla ei ole edes valtaa saada tytärtäni syömään kaurapuuroaan.)

Jotain olen ilmeisesti onnistunut (kerran) tekemään (melkein) oikein; ainakin Pylkkösen Pekan silmissä, joka löysi heinäkuun toisena tiistaina blogistani kerrankin oikeaa asiaa. Liikaa, tosin.

Turha tässä on kuitenkaan brassailla, sillä kuten Tapani tietää, on blogini sisältö ”pelkkää taattua apukoulaistasoista roskaa”. Joukon mielestä olen puolestaan ”pelleklaanin jäsenistön pohjanoteeraus” (kai minä sentään Ruotsia paremmin pärjäsin?) eikä Mikakaan voi ymmärtää, ettei media ”löytänyt jotain älykkäämpää maahanmuuttajaa suosikikseen?” (Ikävä kyllä ei: Nasimalla oli jo muuta, Arman oli kipeänä, Tinoa ei kiinnostanut ja let's face it: Alista siihen ei ainakaan olisi.) Hei kundit – ei tätä pakko ole lukea!

Työni lisäksi teitä kiinnostaa minussa näköjään moni muukin asia, vaikka pääsääntöisesti ei mikään, mikä millään lailla liittyisi mihinkään siihen, mitä yritän tämän blogin kautta sanoa. Tämän metodin tarkoituksena on katsokaas pitää huoli siitä, että kaikki aikani meneekin siihen epäolennaiseen niin, että minulle ei jäisi aikaa tuoda esiin niitä minulle tärkeitä asioita. Omaleimaisimman kommentaattorin kunnia tässä lankeaa itseoikeutetusti jo viime kerralta tutulle hahmolle. Tervetuloa takaisin, Aimo!

Aimohan on tunnettu siitä, että Aimo ei keskusteluun osallistu. Aimo luo sitä. Halusitpa tai et.

Kaikista eniten Aimo haluaa keskustella siitä, miten tulin Nairobista Suomeen. Voit lukea siitä täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Ja täältä. Kerrataan se siis vielä ilman kirjoitusvirheitä, jotka näköjään sotkivat Aimon koko maailmankuvan (ja -kartan): Lensin Nairobista Suomeen Wienin (Itävallan pääkaupunki, englanniksi Vienna) kautta. (Taas syy sille, miksi tekstini oikoluetaan...)

En siis ole tullut tänne Vienan Karjalasta Moskovan kautta enkä ole niitä Harrin ehdottamia ”Uhtuan Husseineja”. Ne ovat ihan toinen sukuhaara. Ihan mukavia kyllä, vaikka Kotja-setä onkin vähän... no, omanlaisensa.

Aimo on selvästi maailmaa nähnyt mies ja myös hänen intohimonsa heijastavat tätä. Hänen mielenkiinnon kohteensa eivät suinkaan rajoitu jo edellä nähtyihin Etelä-Afrikan somaleihin tai Keniasta liikennöitäviin lentoreitteihin. Näiden lisäksi Aimoa mietityttää moni muukin asia. Esimerkiksi se, miksi en käytä fetsiä. Ja se, miksi en käytä fetsiä. (Olen yhtä hämmentynyt kuin tekin. Ehkä Aimolla fetsifetissi? )

Yksi asia, jota myös ihmetellään, on se, miksi en puhu enemmän hyvää Suomesta.  Kyllähän minä puhun ja kirjoitan – sellaiset eivät vain tunnu teitä kiinnostavan.

Otsikoihin ei nouse suomalaisten joulumieli,  klikkejä ei kerää kiitollisuus Suomen sairaanhoidosta eikä huomiota saa haluni ehdä kaikkeni tämän hienon  maan eteen. Ehkä tilanne olisi toinen, jos tekisin tuon kaiken bikineissä? (ja siinä fetsissä, tottakai).

Vaikka en kaikkiin kommentteihinne vastaisikaan, voitte uskoa, että luen  ne kyllä. Joskus hämmentyneenä, joskus huvittuneena. Teillä tuntuu olevan siellä itse asiassa sellainen pössis, että minun liittymiseni seuraan taitaisi vain pilata koko bileet? Marja-Terttua teidän menonne jo väsyttää (”ne samat 10 viisasta tietäjää toistelee joka jutussa samoja mielipiteitään toisillensa”) mutta tuon edellämainitun on huomannut myös Juhana, joka taitaa lukea tätä blogia ihan vain ”kommenttikentän hauskuuden vuoksi”?

 

”Te Kysyitte, Minä vastaan”- erikoislähetyksen viimeisen jakson loppuhuipentuma on muuten ihan takuuvarmasti kaiken tämän odotuksen arvoinen. Paljastan teille nimittäin vihdoin vastauksen kommenttikentässä kaikista eniten esiintyvään; näsäviisaan provokaation muotoon ovelasti puettuun ”huolenaiheeseen”, jonka Tapani niin osuvasti kiteyttää: ”miksi maailman muslimijohtajat eivät tuomitse terrori-iskuja?” 

Toivottavasti Tapanilla on aikaa (ja internet), sillä Googlesta sekin löytyy. Kun sinne syöttää salasanan (ja nyt tarkkana): ”muslim leaders condemn terrorism” löytää hakukone alle 0,53 sekunnissa heti 831 000 esimerkkiä siitä, kuinka he tuomitsevat. Noita selatessa ilta meneekin rattoisasti, eikö vain?

Ja tähän lopetamme kommentointimaratonin, joka ehtikin mennä jo vähän hapoille.

 

Kiitos teille kaikille – olette olleet ihana yleisö! Husu Show - over and out.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Varaisin popkorneja tulevan keskustelun seuraamiseen, mutta minä raukka kun en oikein välitä niistä. No, mitäpä tuosta :)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Minua kiinnostaa tykkääkö husu suolakurkuista ruisleivällä?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Onko sinulla lempiruokaa ja jos on, niin mikä se on?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #7

Muslimimuusi ja muslimilohta. :-)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Pidätkö myös voissa paistetuista silakoista?

Silakat ovat yksi lempiruokiani, ja minusta on todella ikävää, että tämä hemmoteltu kansa ei enää osaa syödä tuota halpaa, terveellistä ja maittavaa ruokaa.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #15

Pidän muslimivoissa paistetut muslimisilakoista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

Mitä sinulla on puolukkaa vastaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kerroit tulleesi surallalennolla Nairobista Itäkarjalaan, pitääkö kertomuksesi paikkansa ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #13

Ehkä Remes ja Toivonen vielä oppivat erottamaan Wienin ja Vienan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Jotkut kirjoittavat joskus epähuomiossa "surallalennolla", jotkut hajamielisesti Wienin englanniksi Vienna. Vain jälkimmäisiltä idiootit kyselevat asiasta vuosikausia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #27

Eiköhän HUSU tullut Venäjältä Suomeen ja luultavasti junalla,tuskin muistaa itsekään.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #28

Mitä sillä on väliä miten tuli? Pääasia että löysi perille.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #13

Aimo Remes:

Juuri tässä Husun blogitekstissähän kerrotaan tästä, kannattaisi lukea teksti kunnolla, ennen kuin kommentoi.

"Kerrataan se siis vielä ilman kirjoitusvirheitä, jotka näköjään sotkivat Aimon koko maailmankuvan (ja -kartan): Lensin Nairobista Suomeen Wienin (Itävallan pääkaupunki, englanniksi Vienna) kautta. (Taas syy sille, miksi tekstini oikoluetaan...)

En siis ole tullut tänne Vienan Karjalasta Moskovan kautta enkä ole niitä Harrin ehdottamia ”Uhtuan Husseineja”. Ne ovat ihan toinen sukuhaara. Ihan mukavia kyllä, vaikka Kotja-setä onkin vähän... no, omanlaisensa."

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Aimohan on tunnettu siitä, että Aimo ei keskusteluun osallistu. Aimo luo sitä. Halusitpa tai et."

Osuva kuvaus Aimosta ja paikkansa pitäväkin. Viime aikoina hän tosin näyttää luoneen keskustelua lähinnä Husun blogeissa, mikä on vähän sääli.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, minä kysyin HUSULTA, en sinulta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos olisit lukenut avauksen, olisit lukenut myös vastauksen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

Olen kyllä lukenut HUSUN blokin, jossa hän kertoo tulleensa suoralla lennolla Nairobista Itäkarjalaan, oletteko te lukeneet ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #36

Et ole sinäkään. Linkkiä kehiin, jos olet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hauska "bogi"-kirjoitus, jonka laatimiseen on Husulta mennyt vuorokaudesta ainakin 25 tuntia ja työryhmältäkin muutama tunti tekstin muokkaamiseen ja oikeinkirjoituksen varmistamiseen. Ihan täysin ei nytkään onnistuttu.

P.S. Kunpa Husu tietäisi kuinka raskas on valkoisen miehen taakka.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Pystyisikö Jari Tervo parempaan?Ryhmä tai ei niin moni ei Suomessa pääse edes rinnalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #9

Sinä kysyit, me vastaamme osa 7 olisi hauska nimi tälle "bogille" :)

P.S. Obama Show- over and out , too. Forever.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Todella hauskasti kirjoitettu blogisarja. Takana toki vakavaa asiaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Todella hauskasti kirjoitettu blogisarja. Takana toki vakavaa asiaa."

Kyllä SDP:n puoluetoimiston kympintytöillä on talenttia. Nostan olematonta hattuani :)

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos olematon hatun nostosta.

Yt. SDP:n puoluetoimiston kymppitytöt!

Juha Hämäläinen

Meitä ei kauheasti kiinnosta miten päiväsi vietät. En tiedä miksi pitäisi. Eikä varmaan sinua muiden puuhat. Jokaisella on hommissaan tarpeeksi yleensä.

Kun kerrot olevasi vientikonsultti niin en tiedä missä vaikutat. Olen vientihommissa toiminut puolet työvuosistani enkä ole sinusta kuullut koskaan mainittavan edes Afrikan viennissä. En Suomessa enkä Afrikassa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jaksoit kuitenkin lukea tämän blogin.

Juha Hämäläinen

En toki. Riitti vilkaisu. Kunniallisen vientikonsultin ammatin maininta herätti huomioni. Aina käy mielessä nämä valetohtoritapaukset. Mutta jos siellä puoluetoimistolla olet näitä värkkäämässä niin kielellinen kehitys on ollut kyllä merkittävää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Mitähän ihmettä piraatti tekisi demareiden puoluetoimistolla?

Reija Iso-Mustajärvi

Aivan loistava blogi. Nauroin ääneen. Kiitos!

Mika Sarivaara-Satta

Onko somalilla varaa väittää suomalaista rasistiksi?
https://youtu.be/hS4IesgkJ_E

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

On meillä muillakin kiire, mutta tulee kuitenkin kommentoitua vähintään omia blogeja. Yllättäen olet kiinnittänyt paljon huomiota täysin epäoleellisiin kommentteihin. Varmaan keskusteluissa olisi ollut ihan asiallisiakin kommentteja joihin olisi ehkä kannattanut vastata. Toivottavasti tämä avautuminen helpotti oloa ja seuraava blogisi on taas asiaa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ihan aidosti HUSU, voitko tarkistaa lääkityksesi. Somalikansa on yksi rasistisimista kulttuureita ja verrattavissa intian kastijakoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei millään pahalla Brusi mutta taidat olla haamukirjoittajan tarpeessa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Sini, ei millään pahalla, mutta kun luet enemmän ja luulet vähemmän niin huomaat, että Antti Brusi on oikeassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #33

Oletko tullut huomanneeksi, että blogaaja, Suomen kansalainen ja helsinkiläinen kunnallispoliitikko, pakeni väkivaltaisesta Somaliasta 23 vuotta sitten?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Muistaakseni tuli Moskovasta Suomeen, jossa oli opiskelemassa. Oppi on mennyt hyvin perille.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #34

lisäisin:"väkivaltaisesta ja RASISTISESTA Somaliasta..."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Kommenttoin kieliasua. Mitä sisältöön tulee niin kaikille lie selvää että Husun lähtömaassa on ongelmia.
On vain hassua kun ollaan niin pyhää vihaa täynnä että oma äidinkieli menee päin prinkkalaa kuten Brusilla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pitäisikö Team Husuun palkata lisää jäseniä jotta joku ehtisi tutustua tähänkin aiheeseen josta Husu - Husu ei tiedä mitään?

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709242200414268...

mpärileikkausraportin kirjoittaja Ujuni Ahmed pahastui Husu Husseinin kommentista: "kuulosti silpomisen kokeneiden vähättelyltä"

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Kiitos sarjasta. Luin parin tyttäreni kanssa nämä kolme. Nauroimme ääneen. Ironia on taitolaji sekä luoda että ymmärtää. Sinä selvästikin hallitset sen lajin. Joidenkin kommentit osoittavat, että tämä oli tarpeen, mutta ikävä kyllä, ihan kaikki eivät näytä vieläkään ymmärtäneen. Ehkä sinun pitää ottaa tavuviivat ja kapiteelit käyttöön?

Olen aika nuuka kehumaan ketään, mutta nyt tuli kehuttua. Ja syystä.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos Merja, uskon että tämä sarja oli tarpeen niin lukijoille kuin minulle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset