Husu

Te kysyitte, minä vastaan osa 2

  • Te kysyitte, minä vastaan osa 2

Heipä hei Husulta ja tervetuloa tämänpäiväiseen jaksoon blogini ”Te kysyitte, Minä vastaan”- erikoislähetyksestä. Avausjakson löydätte blogista täältä.

Tänään päästäänkin jo itse asiaan eli blogikirjoitusteni sisältöön.

Ei sillä, että ne lukijoita oikeasti kiinnostaisivat: keskustelua yritetään ohjata kokonaan toisille urille vaikka väkisin. En sitten tiedä ovatko kyseessä lukemattomat, samojen ihmisten kohdalla viikosta toiseen toistuvat tahattomat väärinymmärrykset vai tietoinen yritys harhauttaa huomio pois heille epämukavista aiheista. Veikkaan jälkimmäistä, mutta varmahan en voi olla. Teidänkin arvauksianne otetaan siis vastaan - yllätyspalkintoja luvassa!

Ihan ensimmäinen näistä harhautustrategioista on myös se kaikkein suosituin: olkiukko nimeltä haamukirjoittaja! (Sopivan ääniefektin tähän kohtaan löydät täältä.)

Mm. Jonia ihmetyttää se, ”kuka tätä USKOMATONTA blogia kirjoittaa” (Joni, meet Husu.) Isojen kirjainten käyttö on muuten Jonin itsensä valitsema tehokeino, vaikka osa minusta epäilee, ettei Joni tarkoita sitä tavalla, jolla toivoisin? Tapani sen sijaan sanoo asiat juuri niin jämptisti, kuin hänen kaltaiseltaan mieheltä odottaisikin: ”ihan aidostiko luulet, että Husu itse kirjoittaa nämä tekstit? Ei kirjoita.” (Tapani, meet Husu.) Pekka lainaa asiassa jopa Moosesta. Kiitos tästä hänelle (Snl 12:16).

Samainen Pekka myös toivoisi suurena humanistina, että ”antaisin haamukirjoittajani pitää välillä taukoa”. Kiitokset Pekalle huolenpidosta - lupaan tehdä juuri näin heti kunhan hän on ensin haamuosallistunut yhteen seminaariin, haamumaksanut laskut, haamutankannut auton, haamuruokkinut lapset ja haamupessyt huomiseksi puhtaat vaatteet. Tapani on siis varsin tarkkanäköinen arvioidessaan haamukirjoittajaan kovin kiireiseksi.

Jo edellä mainittu Tapani kehuu (kiitos, kiitos!) ”kaunista kirjoitusta” (tuohon saankin apua kuten olen aikaisemmin kertonut), mutta  Pekka (jep, sama mies) ei ole vakuuttunut.

”Jälleen huono blogikirjoitus”, on miehen armoton arvio, joskin syyksi hän arvioi sitä, että ”puolueenvaihdoksen myötä myös haamukirjoittaja olisi vaihtunut” (vaihtaisin mielelläni, mutta kun tästä mallista ei vaihdossa saa enää oikein mitään). Eikä muutos Pekan mielestä parempaan suuntaan ole: ”kepulaisen Husun kirjoitukset kun olivat selkeästi tasokkaampia kuin sosiaalidemari Husun” (Äh - nyt tuo kepulainen Husu vetää tuossa voitontanssia sen sosiaalidemari-Husun murjottaessa. Tästä tulee vielä pitkä ilta.)

Pekkaa ei muuten niin vain huijatakaan: hän on ihan varma tunnistaneensa tekstistä ”SDP:n puoluetoimiston vesileiman ja haamukirjoittajien rasvaiset sormenjäljet”. (Odottakaas hetki, jatketaan ihan kohta. Käväisen vain pesemässä käteni). Tässä kohtaa meneekin muuten jännäksi: Marja-Liisa kun näkee samaisten rivien välistä kepulaisten haamukirjoittajien jäljet!  (ja ääniefekti olkaa hyvä)

Myös Tapani suree pettyneenä, kuinka olen ”kuuliaisen kunta kinten (!) lailla antanut nimeni ja naamani propangandakoneiston käyttöön”. Ja aivan kuin tämä ei olisi jo tarpeeksi traagista, vie hän spekuloinnin vielä pidemmälle ja heittää ilmoille kysymyksen siitä, ”käyttääkö Husu haamukirjoittajaa vai haamukirjoittaja Husua?” ( no todellakin käyttää.)

Helena puolestaan on tunnollisesti verrannut itse tekstiä blogikommentteihin jättämiini vastauksiin ja päätynyt lopputulokseen, että ”niiden kirjoittaja todellakin on eri”. (Olisikin – alkaa nimittäin mennä hermot niihin molempiin!) Pekka – myös ihailtavaa ahkeruutta osoittaen - sen sijaan tyrmää tämän teorian ja joutuu myöntämään, että niin blogikirjoituksissa kuin niiden kommenteissa on havaittavissa saman kynän jälki: Husun. (ääniefektin paikka)

Toisaalla samainen Pekka tosin hämmentää pakkaa epäilemällä, että minulla on haamukirjoittajia kirjoittamassa myös kommenttejani. Varsin kylmäpäisesti hän jopa epäilee minun itseni olevan blogiin saamani tappouhkauksen takana (olisikohan Pekan paranoian aika mennä joko itseensä tai nukkumaan?)

Toinen kovin suosittu strategia on huomion harhauttaminen itse aiheesta mitä epäolennaisempiin yksityiskohtiin takertumalla. Tämän harrastajat kun toivovat, että itse tekstin aihe (johon heillä ei ole mitään järkevää sanottavaa) tai se,  mitä minä siitä sanon, näin unohtuisi.

Niinpä toisin kuin muuta maailmaa, Pekkaa (kyllä vain, sama mies) esimerkiksi ei kiinnosta Manchesterin terrori-isku tai edes minun jyrkän tuomitseva kantani siihen. Sen sijaan hän haluaa keskustella siitä, miksi olen ilmoittanut vuoden 1996 terrori-iskun vahinkojen määrän euromaassa asuvalle yleisölleni euroissa enkä punnissa, niinkuin Pekka olisi halunnut. Ilmeisesti Pekalle oli liikaa huomata olevansa samaa mieltä muslimimaahanmuuttajan kanssa?

Ja arvatkaa huviksenne, kuka on asialla, kun tekstistäni on kiireessä unohtunut yksi tavu ja naisministeri Miina Sillanpään sijaan siteeraankin ylpeänä naismisteriä. No Pekkahan se, oikein kahdella kärkevällä kommentilla varustautuneena (ja sitten te ihmettelette, miksi oikoluetutan tekstini ennen julkaisua? PS. ”Oikoluetutan”? Onko ihme, että tällainen kieli tuottaa joskus hankaluuksia?)

Kolmas myös kovasti käytetty strategia keskustelun delegitimisoinnissa (myös tällaisisten sanojen oikeinkirjoituksen kohdalla tarvitsen joskus apua) ja hiljentämisessä on siitä täysin irrallisten asioiden esiintuominen. Myös tämä kertoo siitä, kuinka epätoivoisesti kommentoija ei halua myöntää, että minulla onkin pointti. Tässä johtavia teemoja ovat yllättäen bantut (?)

Kun  minä haluan nostattaa keskustelua siitä, kuinka äärioikeisto on Trumpin hiljaisella tuella vahvistunut niin, ettei Ku Klux Klanissa tai natsilipuissakaan nähdä enää mitään väärää, nousee Vantaalta Mikan käsi heiluttamaan keltaista korttia. ”Ne bantut!”

Minun yrittäessäni jakaa tyrmistystäni siitä, että tällä hetkellä maailmassa elää enemmän ihmisiä orjuudessa kuin koskaan aikaisemmin, kajahtaa yleisöstä vuorostaan Markun ääni. ”Niin mutta kun ne bantut!”

Yksi kaikkein omaleimaisimmista (kyllä, tuokin sana korjattiin puolestani) blogikommentoijistani on epäilemättä Aimo. En tiedä miksi, mutta Aimoa huolettaa etenkin Etelä-Afrikkaan muuttaneiden somaleiden kohtelu. En varmastikaan osaisi vastata tuohon Aimoa tyydyttävästi; etenkään kun olen juuri käyttänyt 2338 merkkiä oikoakseni suomalaisen kansanedustajan maahanmuuttajista esittämiä valheellisia väittämiä.

Myös Etelä-Afrikkaan muuttaneiden somalien lukumäärä kiinnostaisi Aimoa. Googlen sijaan hän päättää kuitenkin kysyä asiaa minulta. Olen otettu, vaikka minun ajatuksenani olikin keskustella pakolaisten turhautumisesta turvapaikkaprosessin kestoon. Minusta alkaa tuntua, ettei Aimon kiinnostus minua tai kirjallisia tuotoksiani (2516 merkkiä tällä kertaa) ole kovin vakavalla pohjalla.

Pettymykseni ei silti selvästikään ole mitään verrattuna Pekka Olavin suruun siitä, ettei hänen ”entinen esimiehensä YLE tule enää koskaan lähettämään dokumenttia Eila Kännön elämästä”. Koetan parhaani mukaan tuntea myötätuntoa tätä kulttuurihistoriallista menetystä kohtaan, mutta sitten Pekka Olavi vetää esiin masturboivat saudi-arabialaiset (true story). Tässä vaiheessa en ihan oikeasti enää tiedä, mitä minun kuuluisi sanoa.

(Ja sitten te ihmettelette, miksi niin suuri osa kommenteista jää vastaamatta?)

Kiitos kuitenkin illan studioyleisölle. Ylihuomenna nähdäänkin ”Te kysyitte, Minä vastaan” -jännitysnäytelmän viimeinen, mutta ei todellakaan vähäisin osa. Luvassa on mm. lisää Aimoa.

Paljon lisää Aimoa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Voi olla ettei Husu vastaa blogiensa kommentoihin, mutta olkaa rauhassa oi rajakit, hän selvästikin lukee ne, jopa piinallisen tarkasti :D

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Heh, olet sä kyllä sitkeä. Huumori on kieltämättä paras lääke kaiken maailman pöljyyteen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Lienee syytä pitää pieni palautekeskustelu oikolukijan kanssa, kun lipsahti ainakin minun korvaani särähtänyt virhe julkaistuunkin tekstiin. (delegitimisointi -> delegitimointi)

Vai olisiko sittenkin niin, että ovat siellä puoluetoimistolla niin pirullisia, että käskevät haamukirjoittajaa tekemään tuollaisia uskottavuuden lisäämiseksi? Niinhän sen on oltava!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Delegitimisointi" on arkaainen muoto, jonka "delegitimointi" on nyttemmin korvannut. Husu lienee opiskellut suomen kielen niin kauan sitten, että muutos ei vielä luonnu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Omituisia sanoja molemmat Ensi lukemalta ajattelin delegointia tai deletointia, mutta sitten ymmärsin, että kyse on siis de-legitimisoinnista.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Kiitos blogistille. Tämä on hauska ja viihdyttävä tapa käsitellä kaiken maailman pöljyyksiä ja pöljiä. Ja selvästi tehokas.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Onko kauan odotetussa suomi - somali - suomi sanakirjassa jo sanat identiteettivarkaus, Rasmus - Rölli ja Haamu - Husu? Kun Husu - Husu kysyy Haamu - Husulta, mitä ihmettä tässä blogissa lukee linkkihässäkän, videoiden, merkillisten tekstimuotoilujen seassa, v, onko rasistista todeta, että kukaan ei tiedä, kukaan ei tätä tuotosta lukenut joten who cares, there's no such thing as bad publicity, let's troll on ?

On meillä täällä Salossakin kunnallispolitiikassa tansanialainen v.1995 Suomeen tullut Andi Mwegerano, tohtorismies ja kaikkea, mutta joka suoraan sanoo, että on harmissaan ettei ole jaksanut suomea paremmin opetella ja selityksin on aika hyvä, kun insinööri jos joku pärjää englannilla. Joten ei se mikään häpeä ole, että Haamu - Husu näitä blogeja tekee tosin on se melkoisen kummallista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet Husu merkittävä hahmo somalitaustaisten suomalaisten joukossa, joten mielipiteilläsi on väliä. Kaikki tiedämme, että kotoutumisen kannalta on tärkeää luoda suhteita paikalliseen väestöön. Moni somalityttö varmasti miettii onko hänen hyväksyttyä seurustella kristityn/uskonnottoman pojan kanssa. Saako siis Husu sinun mielestäsi somalitaustainen nainen luopua islamista ja mennä naimisiin valkoisen kristityn/ateistin kanssa?

Islamissa (kuten monissa muissakin uskonnoissa) homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan hyvin kielteisesti. Mikä sinun mielipiteesi on homoavioliittoihin? Saisiko somalitaustainen muslimimies mennä mielestäsi naimisiin toisen miehen kanssa ja pitäisikö imaamin heidät vihkiä?

Miksi et vastaa näihin kysymyksiin? Vastaamattomuus nostaa esiin aika inhottavia kysymyksiä rasismista ja homofobiasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä se taas lähtee :)

Husu, Somalia ja islam, eiköhän siinä olekin olennaiset asiat taas kerran tuotuna kaiken kansan luettevaksi.

Kankaapää selväst harkitsee äänestävänsä Husua, koska hänen mielipiteensä noista asioista selvästi kiinnostaa, ihan hyvä valinta, onnea!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet varmasti samaa mieltä siitä, että Husua pidetään hyvin kotoutuneena maahanmuuttaja. Tämän lisäksi hän on vielä demaripolitiikko. Kyllä minua oikeasti kiinnostaa mikä on hänen mielipiteensä esittämiini kysymyksiin ja luulisi kiinnostavan muitakin häntä mahdollisesti äänestäviä.

Minä en muodosta mielipidettäni ihmisistä heidän taustansa perusteella, vaan heidän mielipiteidensä pohjalta, joten Husun äänestäminen olisi hyvinkin mahdollista. Tällä hetkellä en häntä pystyisi äänestämään, koska hän ei suostu kertomaan omaa mielipidettä esittämiini kysymyksiin.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Eihän se ole minun asian kertoa kenellekään tätä asiaa pohtivalle tytölle, mitä hänen tulee omalla elämällään tehdä. Eiköhän se ole päätös, jonka jokainen tekee omalla kohdallaan?

On olemassa suomalaisten kanssa seurustelevia ja avioituneitakin somaleja. Ylivoimaisesti suurin osa heistä, kuten suomalaisista tai mistä tahansa muista etnisyyksistä, kuitenkin pariutuu varmasti joko somalin tai muslimin kanssa, ihan vain siksi, koska se on helpointa? Mitä enemmän ihmisten taustoissa on esimerkiksi kulttuurillisia ja uskonnollisia eroja, sitä haastellisempaa on edes ymmärtää toista tai rakentaa yhtä taloutta. Tuo on varmasti selvää ihan kaikille?

Ei ole myöskään minun tai valtion asia päättää, kenen aikuisen ihmisen kanssa toinen aikuinen ihminen ”saa mennä naimisiin”. Sekin on ihan heidän oma asiansa. Suomessa eduskunnan enemmistö kuunteli kansalaisten enemmistöä kuten demokratiassa kuuluukin. Niinpä meillä on asiasta laki, jota kaikkien Suomessa asuvien tulee kunnioittaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kysyin sinun mielipidettäsi. Jätät taas vastaamatta. Miksi? Kyllä poliitikon pitää pystyä kertomaan oma mielipide asioihin. Kuten sanoin sinun mielipiteelläsi on oikeasti väliä. Kerro nyt mikä sinun mielipiteesi on.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Eikö Husu juuri kertonut, että hyväksyy muslimitytön avioituvan ateistin kanssa ja että homoavioliitot ovat hyväksyttäviä? Ehkä minulla vain on luetun ymmärtämisen kanssa vaikeuksia...

Ymmärrän hyvin, että jätti vastaamatta muihin kysymyksiin, koska ne eivät olleet relevantteja. Ei avioliitto juridisena instituutiona edellytä mitään uskontoa tai uskonnottomuutta. Vihkiminen jätettiin avioliittolain valmistelussa nimenomaan vihkioikeuden omaavien uskonnollisten yhteisöjen harkintaan. Miksi harkinta kuuluisi muille kuin kyseisen yhteisön jäsenille?

Itse olen toki sitä mieltä, ettei tuollaista harkintavaltaa olisi tarvittu ja olisi voitu mieluummin pakottaa vanhoilliset uskonnolliset yhteisöt luopumaan vihkioikeudestaan. Se olisi tietysti kaatanut koko lain, joten näillä mennään ja hyvä niin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

Ei Husu sanonut hän hyväksyy ko. asiat. Hän vain kertoi miten asiat ovat, mutta ei kertonut omaa mielipidettään. Sinällään kyllä poliitikkomainen vastaus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #14

Eli miten niin ei sanonut? Mun mielestä tuli vahva mielipide.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #16

Ei hän sanonut mikä on hänen oma mielipiteensä asiasta. Ei mielipide ole sellainen, jossa kertoo miten asiat ovat.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #18

"Ei ole myöskään minun tai valtion asia päättää, kenen aikuisen ihmisen kanssa toinen aikuinen ihminen ”saa mennä naimisiin”. Sekin on ihan heidän oma asiansa." Eikö ole muka mielipide?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Ilmeisesti mielipiteeksi olisi kelvannut ainoastaan vastaus tyyliin: "HIP HIP HURRAA! Suosittelen ehdottomasti uskonnollisia seka-avioliittoja!"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Minäpä kerron miten asiat ovat. Taru on oikeassa ja Jyrki väärässä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Tuota ei siis luokitella mielipiteeksi, koska se on tosiasioiden esittelyä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Hyvin vastattu, Husu!

Jyrkille vastauksesi ei kuitenkaan koskaan tule kelpaamaan, koska hän haluaa sinun astuvan hänen virittämäänsä ansaan. Jyrki kysyy kommentissaan SAAKO mielestäsi muslimiuskoinen tyttö mennä naimisiin kristityn kanssa / olla homo / tehdä mitään joka on hänen määrittämänsä islam-doktriinin vastaista. Siis nimenomaan "SAAKO".

Jos Husu vastaisi että "saa", hyökkäisi Jyrki heti Husun kimppuun toteamalla että sanomalla "saa" tarkoittaa Husu että hän on se joka asiat sallii tai ei salli. Husu olisi niin paha sovinisti ja määräilijä Jyrkin mielestä että ihan pää räjähtäisi. Jyrki vastaisi jotenkin niin että: "Vai luulee Husu että vain hänen luvallaan ihmiset saavat mennä naimisiin / olla homoja / tehdä islamin vastaisia tekoja. Husu luulee päättävänsä kaikesta ja ainoastaan hänen luvallaan bla bla bla..."

Jos Husu vastaisi että "ei", olisi siitäkin Jyrkillä sanomista.

Mutta kun Husu vastaa, aivan oikein, ettei ole hänen asiansa kertoa kenellekään miten heidän tulee elämänsä rakentaa, ei se tietenkään Jyrkille myöskään kelpaa, tietenkään.

Husu on voittanut tämänkin erän kaikkien muiden mielestä kuin Jyrkin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #28

Olet kyllä Salakari aika naurettava. Sinulla on ihmeellinen tarve lokeroida ihmisiä omien fantasioidesi pohjalta.

Olisin toivonut Husun selkeästi vastaavan, että hänen mielestään kysymäni asiat ovat ihan ok. Tällöin ei jäisi kyseenalaiseksi se, että Husu tosiaan on liberaali länsimaiset arvot omaava ihminen, jollaisena hän esiintyykin. Moni tulkitsikin Husun näin vastanneen. Itse tivasin tarkennusta sen tähden, että hän ei ole aiemmin lukuisista kysymyksistä huolimatta suostunut ko. kysymyksiin mitään vastaamaan ja nytkin hän mielestäni jätti vastaamatta mikä on hänen henkilökohtainen mielipiteensä. Minusta on tärkeää, että maahanmuuttajat kotoutuvat ja omaksuvat länsimaiset liberaalit arvot. Todella toivon, että Husu on nämä arvot omaksunut, sillä hän pyrkii lainsäätäjäksi. Salakarin fantasioista huolimatta ei minulla olisi ollut mitään negatiivista sanottavaa siihen, jos Husu on selkeästi sitä mieltä, että hän hyväksyy uskonnosta luopumisen ja uskontojen väliset seka/homoavioliitot, vaikka ne Koraanissa onkin kielletty. Minä arvotan ihmisiä mielipiteiden mukaan, en taustan.

Jos Husu taas olisi vastannut, ettei hän kysymyksessäni esittämiäni asioita hyväksy, niin olisin ollut hyvin pettynyt. Silloin kyllä ihmettelisin miksi esim. Salakarilla olisi tarve puolustaa Husua, ellei Salakari sitten ole rasisti, jonka mielestä ihmisiä pitää kohdella eri standardien mukaan riippuen hänen taustastaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #29

Heh. Vai fantasioita...

Juuri edellisessä Husun blogissa sanoit että jos Husu sanoisi että muslimi saa mennä naimisiin kristityn kanssa hän olisi rasisti. Nyt siis rasisti olen minä.

On sulla jutut.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #30

Kappas kaivat vielä kirjoitusvirheen uudestaan esiin, vaikka erikseen vastasin siihen, että kyseessä oli kirjoitusvirhe. Vain täysi idiootti ei sitä olisi ymmärtänyt ilman selitystä ja sinä et näköjään ymmärtänyt edes selityksen jälkeen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #30

Ja olet rasisti, jos mielestäsi ihmisiä pitää kohdella eri tavalla riippuen heidän taustoistaan.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #29

Jyrki varmasti muistaa ihan kantasuomalaisten tasa-arvoista avioliittolakia vastustavan kansalaisaloitteen? Sen perusteella Suomessa on ainakin 106 195 "länsimaisiin liberaaleihin arvoihin sopeutumatonta" ihmistä. Huomattava määrä heitä istuu kannanottojen perusteella myös eduskunnassa. Mitä Jyrkin mielestä pitäisi tehdä heidän kotouttamisensa tehostamiseksi?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #35

Vastaan toki, kun kerrot kuinka itse olisit äänestänyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #36

Mitä merkitystä sillä olisi minkään asian suhteen kuinka hän olisi äänestänyt, jos suomalaisten keskuudessa yleisestikin ottaen asiaa vastustetaan raivokkaasti laajoissa piireissä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Hän pyrkii lainsäätäjäksi ja mistä sitä tietää, vaikka asiasta äänestettäisiin joskus vielä uudestaan.

Husu puhuu yhtenään syrjinnästä, rasismista ja ihmisoikeuksien polkemisesta. Eikö sinusta silloin hänen puheensa asettuisi aika outoon valoon, jos hän ei itse olisi äänestänyt tasa-arvoisen avioliittolain puolesta? Ethän sinäkään kaksoisstandardeja hyväksy?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Minä taas hyväksyn, kun muuten saattaa olla vaikea löytää ketään jota äänestää. Olen esimerkiksi äänestänyt tasa-arvon puolestapuhujaa, joka kannattaa miesten yleistä asevelvollisuutta. Olen siis hyväksynyt räikeän sukupuolisyrjinnän ajamisen, vaikka henkilö on ollut olevinaan tasa-arvon puolestapuhuja. Eivät asiat aina ole mustavalkoisia, eikä joka asiasta ei voi tehdä kynnyskysymystä. Tai sitten joutuu asettumaan itse ehdolle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nyt jäädään jännityksellä odottamaan Jyrkin omaa kantaa, kun se jäi kysymyksenasettelussa cliff-hangeriksi. Tuleeko vihkioikeuden omaavia uskonnollisia yhteisöjä velvoittaa vihkimään samaa sukupuolta olevia, vaikka asia varta vasten lakia valmisteltaessa jätettiin niiden omaan harkintaan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ihmeellistä, että sinua kiinnostaa minun mielipiteeni. En ole poliitikko, enkä ole hakeutumassa mihinkään julkiseen virkaan. En ole minkään uskontokunnan jäsen, joten minulle on ihan sama ketä vihkivät tai jättävät vihkimättä.

Onko sinulle ihan sama mitä mieltä Husu on esittämistäni kysymyksistä yleisellä tasolla (nythän hän väisti koko kysymyksen vetoamalla yksilön omaan päätökseen)? Nyt Husu jättää auki vaihtoehdon, ettei hän hyväksy islamista luopumista, somalinaisen avioitumista kristityn kanssa tai homoavioliittoja. Jos kyseessä olisi kantasuomalainen poliitikko pidettäisiin häntä ahdasmielisenä ja varmaan myös rasistina. Husua pidetään hyvin kotoutuneena ja suvaitsevana maahanmuuttajana, joten olisi kiva kuulla mitä mieltä hyvin kotoutunut suvaitseva maahanmuuttaja noista asioista on. Et kai sinäkään halua, että ihmisille hyväksytään eri standardit riippuen heidän taustastaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Näkemyksesi vihkimisestä olisi saattanut antaa viitekehyksen kysymyksellesi. Nyt se aiheutti vain ison kysymysmerkin. Miksi kysyä asiaa, jonka vastauksesta ei välitä? Minullekin tuo on ihan sama, joten siitäkään emme saa vihiä miksi olet saattanut kysymyksen esittää.

Husu sanoi selkeästi päätöksen olevan yksilön oma asia. Miten muuten se voi olla yksilön oma asia, kuin hyväksymällä hänen valintansa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Vähän jäi kaivertamaan kun eräs rouva kuvittelee minun olevan ympärileikkauksien ja silpomisien puolella koska tykkäsin vain informatiivisesta linkistäsi?
Pidin siksi koska hyvä informaatio.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Ei hän kuvittele, kunhan harrastaa samaa koulukiusaajatason debattia kuin niin moni muukin. Yhtä lapsellista kuin Husun pitäminen jonkinlaisena arkkimuslimina.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Minusta on kornia kun suomalainen alkaa säästää ääkkösissä. Ei saa sitä vähääkään selvää mitä kommentoija on perkaamassa bantujen puolesta.

Kuitataan bantun lisäksi tietenkin myös haamukirjoittaja. Terveiset sille :D

Mika Sarivaara-Satta

Varsinaiset rasistit keskellämme, Kiziton tarina:
https://youtu.be/2nIdb-qBISo

ja nuori Somalian Bantu:
https://youtu.be/weYnP97LeOs

Miettikääpä, jos lännen ja islamilaisen maailman voimasuhteet olisivatkin toisenlaiset, Somalian bantut tietävät sen.

Saapas nähdä säilyykö kommentti, vai yrittääkö Hussu piilotella rumaa totuutta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

Oletko ihan vilpittömästi sitä mieltä, että tämä on Helsingin kunnallispolitiikan keskeisiä ongelmia?

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #41

Eikös rasismi ole ongelma missä vaan, etenkin kun olemme päästäneet Suomeen tuhansia rasisteja Itä-Afrikasta.

Päättymätön syrjintä:
https://youtu.be/iQ58ASTXTLY

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Husun haamukirjoittaja on bantu.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #42

Niin, no somaleilla on pitkä historia orjatyövoiman käytöstä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #47

... ja suomalaisilla rasismista.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #50

ei sen pitempi historia, kuin somaleilla, jotka ovat ilmeisesti Itä-Afrikan rasistisin ryhmä. https://youtu.be/bwCnWVKBETc

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Opin jo ykkösosasta, ettei kannata kysyä kun et kumminkaan vastaa.

Petteri Hiienkoski

Perkaat, Husu, ansiokkaasti niitä kommentointistrategioita, joiden kohteeksi jokainen blogisti on tainnut jossain vaiheessa joutua! =)

Kysymys haamukirjoittajasta on tainnut raappaista pintaa syvemmältä. Muistelen sinun maininneen, että joku tekstisi olisi peräisin suomalaiselta isoäidiltäsi...(?) Mutta ehkäpä sekin oli sarkasmia.

"Niinpä toisin kuin muuta maailmaa, Pekkaa (kyllä vain, sama mies) esimerkiksi ei kiinnosta Manchesterin terrori-isku tai edes minun jyrkän tuomitseva kantani siihen."

- Pidän tärkeänä sitä, että tuomitset muslimiterrorismin! Eräät muslimitaustaiset puoluetoverisi ovat myös vaatineet jyrkkiä toimia muslimiterrorismin torjumiseksi. Onhan islamin vihaideologian leviäminen Suomeen aivan erityinen uhka juuri niille muslimeille, jotka haluavat sitoutua länsimaiseen demokratiaan ja siihen kuuluviin perusarvoihin.

"Kun minä haluan nostattaa keskustelua siitä, kuinka äärioikeisto on Trumpin hiljaisella tuella vahvistunut niin, ettei Ku Klux Klanissa tai natsilipuissakaan nähdä enää mitään väärää, nousee Vantaalta Mikan käsi heiluttamaan keltaista korttia."

- Presidentti Trump on jyrkästi tuominnut äärioikeiston, Ku Klux Klanin ja natsismin. Tähän hänellä on perhesiteidensä takia myös erityisiä henkilökohtaisia syitä. Trump on verrannut - mielestäni perustellusti - muslimiterrorismia vastaan nyt käytävää taistelua kommunismia ja natsismia vastaan käytyyn taisteluun. Se tulee kiihtymään Länsi-Euroopassa.

Kutsun sinua, Husu, tulemaan mukaan tähän taisteluun länsimaisen kulttuurin puolesta eikä sitä vastaan. Kysymys on lastemme tulevaisuudesta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Höpsis. Suomessa ei varmaankaan tiedetä Trumpin kommenttia siitä kun häneltä kysyttiin Charlottesvillen tapahtumista. Trump nimenomaan sanoi että mellakoineen KKK:n joukoissa on Hienoja Ihmisiä (fine people), jolla hän suoraan viittasi siihen tappajaan joka surmasi rauhallisen vastamielenosoittajan.

Turha luulla että Trump on äärioikeistoa vastaan. Sieltä kumpuaa hänen tukensa äänestyksissä ja siellä on hänen uskollisin kuulijakuntansa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Lievää ylitulkintaa. Ei hän hienoilla ihmisillä suoraan tappajaan viitannut, mutta kyllä tulkinta lähempänä totuutta on kuin Hiienkosken epätoivoinen yritys.

Trump on toisen polven rasisti, jolle juutalaisen ilmaantuminen sukuun aiheuttanee melkein fyysistä tuskaa.

Mikä muuten kukaan kuolemanrangaistusta kannattava kreationisti on "kutsumaan" ketään mihinkään humanistiseen toimintaan?

Väinö Hirvelä

Kova on kyllä ironia: "Samainen Pekka myös toivoisi suurena humanistina, että ”antaisin haamukirjoittajani pitää välillä taukoa”. Kiitokset Pekalle huolenpidosta - lupaan tehdä juuri näin heti kunhan hän on ensin haamuosallistunut yhteen seminaariin, haamumaksanut laskut, haamutankannut auton, haamuruokkinut lapset ja haamupessyt huomiseksi puhtaat vaatteet. Tapani on siis varsin tarkkanäköinen arvioidessaan haamukirjoittajaan kovin kiireiseksi."

Varsinkin ottaen huomioon, että juurikin pari päivää sitten hän myöntää itsekkin että hänen halla-ahoa käsittelevä teksti joka on vielä ikään kuin hänen näkökulmastaan kirjoitettu tulee hänen äidiltään.

suvakit aina valehtelee?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mietihän hetki millä otteella ja missä tyylilajissa Husu on kirjoittanut nämä Te kysyitte, minä vastaan -blogikirjoitukset. Voisiko tuossa vastauksessa olla sama tyylilaji?

Lukutaito ei ole pelkästään sitä, että osaa tunnistaa sanat ja ymmärtää niiden tarkoituksen. Lukutaito on sitä, että ymmärtää viestin.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Voi Väinö, olen niin pahoillani että teksteissä käytetty sarkastinen huumorintaju ei ole sinulle auennut. Se oli vitsi. Te kun aina jaksatte epäillä, ettei minusta ole edes kirjoittamaan omaa blogiani. Ei minun äitini näitä kirjoita. Sen kummemmin kuin kukaan muukaan :-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset