Husu

Te kysyitte, minä vastaan: osa 1

  • Te kysyitte, minä vastaan: osa 1

No Husu täällä hei!

Saan paljon palautetta siitä, miksi en vastaa useammin blogiin jätettyihin kommentteihin. Syitä on monia, mutta koska tuota samaa asiaa on ihmetelty niin moneen kertaan, päätin omistaa viimeisen vuoden aikana blogiini saamille kommenteillenne kokonaisen kolmiosaisen blogipostauksen sarjan.

Hyvät naiset ja herrat: ”Te kysyitte, Minä vastaan”.  Täällä ollaan koko viikko!

Miksi siis en käytä enemmän aikaani blogin kommentteihin vastaamiseen? Bloggaamisessahan on kyse aidosta vuorovaikutuksesta kirjoittajan ja lukijan välillä, eikö niin? No, katsotaan mitä mieltä olette lauantaina.

Ihan rehellisesti sanoen suurimman osan ajasta en yksinkertaisesti näe siinä mitään mieltä. Kommenteista paistaa niin selvästi läpi se, että minuun suhtaudutaan jo valmiiksi tietyllä tavalla, kirjoitin sitten mistä hyvänsä. Ihmiset tuntuvat haluavan inhota minua ja sanomisiani, oli aiheena sitten terrorismin tuomitseminen tai velvollisuutemme puolustaa juutalaisia. Mitä luulette, saataisiinko noista aiheista jonkun toisen blogissa aikaiseksi niin paljon negatiivisia kommentteja? Eikä tämä ole vain minun oma näkemykseni - sen ovat huomanneet myös Juhana, Heikki, Jukka  ja Juhana.

Kritisoidessani naisten lisääntymisterveyteen kohdistuvia leikkauksia Yhdysvalloissa, tulkitsee Outi tämän hyväksynnäksi somalialaisnaisten olematonta lisääntymisterveyttä kohtaan (?) Jopa kirjoittaessani siitä, kuinka olemme kaikki erilaisuudestamme huolimatta samanarvoisia, saan kuulla olevani ”vastakkainasettelua lietsova rasisti” (?!)

Toisekseen, enemmistö blogiin tulleista kommenteista ei liity mitenkään itse tekstin aiheeseen. Kestosuosikkejanne onkin kysymys siitä, koska palaan takaisin Somaliaan? Oletteko valmiina? Tässä se tulee: En koskaan. No niin - joko nyt voidaan jatkaa itse asiaan?

Jotkut sentään yrittävät pukea toivomuksensa melkein oikean ja tekstiin liittyvän kommentin muotoon ennenkuin päätyvät siihen ”...niin että kaiken tämän valossa olisi sinulle varmasti käyttöä siellä Somaliassa”- loppulauseeseen. Kiitti hei kutenkin tyypit vaivannäöstä!

Toinen asia, jota te ette k o s k a a n väsy tuomaan esille on... (arvaako kukaan?)... ISLAM! You know, koska olen muslimi enkä siis osaa ajatella tai kirjoittaa mistään muusta. Kunhan vain istun muslimivaatteissa muslimikotini muslimisohvalla miettien muslimiaivoillani mitä muslimiruokaa söisin muslimipöytämme ääressä muslimiperheeni kanssa. Hei, nyt tiedän! Muslimilohta ja muslimimuusia ei olekaan ollut vähään aikaan!

Tuo on myös yksi selitys sille, miksi en ehdi vastailla kaikkiin kommentteihinne: koska kaikki vapaa-aikani menee siihen, kun kierrän lehtieni kanssa ovelta ovelle kysymässä ihmisiltä että ”anteeksi, olisiko teillä hetki aikaa keskustella Muhammedista?” Juhana ja Heikki tunnistavatkin tässä  somesta tutun kaavan: ”kun keskustelun kritiikki osuu maaliinsa eikä vastakeskustelija kykene kumoamaan sitä vasta-argumentein, siirrytään ad hominem-linjalle tai ohjataan keskustelu islamiin.”

Ei minun panostani tähänkään kyllä oikeasti tarvita, sillä niin moni teistä lukijoista on jo islamin asiantuntija. Kyllä, luit oikein.

Näillä eksperteillä on paitsi aiheen analysointiin vaadittava teologinen tuntemus ja kielitaito, myös riittävä historian ja sosiologian osaaminen. Eikä tässä vielä kaikki: kaikki tämä ilman mitään alan koulutusta!  Ei meidän mistään Pisa-tuloksista siis tarvitse olla huolissaan – tuollaisia ihmemiehiä koulujärjestelmämme maailmalle tuottaa! Tilaa omasi jo tänään!

Ihan erityistä substanssiosaamista Markun, Harrin ja Junnun kaltaisilla lukijoilla on monimutkaisesta, harvinaisesta ja lähinnä shiiateologian tuntemasta periaatteesta nimeltä taqiyya, joka heidän mielestään tarkoittaa sitä että kaikki, mitä muslimit sanovat on valetta. Tässä vielä selitys teille lopuillekin:

Taqiyya on käsitteenä kiistelty, mutta etenkin shiia-suuntauksessa sovellettu harvinainen teologinen periaate, jossa uskontonsa saa kieltää (toisin sanoen valehdella uskostaan) äärimmäisessä hädässä henkensä suojelemiseksi.

Käytännössä tuollaiseksi lasketaan lähinnä uskonnolliseen vainoon liittyvä tilanne, jossa henkilöä muuten uhkaisi kuolema.

Samanalaisia periaatteita (eli poikkeuksia normaalisti uskonnossa voimassa oleviin säädöksiin) löytyy muistakin uskonnoista. Näitä ovat mm. juutalaisuuden pikuach nefesh, eli elämän pyhyyden periaate, jonka nimissä esim. sapatin tai kosherin rikkominen on sallittua oman tai toisen hengen pelastamiseksi.

Kiteytettynä elämän säilyttäminen ottaa siis aina prioriteetin ja mikäli hengenvaarallinen tilanne sitä vaatii, on uskonto se, josta tingitään, ei ihmiselämä.

(Vaan älkää toki minua uskoko- minähän olen muslimi).

Poikkitieteellisten argumenttiensa tueksi nämä alansa ammatilaiset esittävät kontekstistaan irrotettuja sitaatteja ja mitä epämääräisimmistä lähteistä kaivettuja väitteitä. Eli lukevat Koraania kuin piru Raamattua. Mutta hei, samalla lailla voi lukea muidenkin uskontojen pyhiä kirjoituksia. Niinkuin vaikka sitä Raamattua. Siellä se sama Jumala joka kieltää tappamisen, määrää mm. 60 kaupungin kaikkien asukkaiden hengen vieneen joukkotuhon,  murhauttaa väestönlaskennan vuoksi 70 000 viatonta ja käskee kaikki vääräuskoiset tapettaviksi.

Ihan erityisesti blogia seuraavat islam-ekspertit tykkäävät julistaa tietoaan siitä, kuinka ”islam vihaa juutalaisia.” Ilmeisesti kukaan heistä ei ole ainakaan luterilainen, koska muuten he olisivat ehkä kuulleet Martti Lutherista; uskonpuhdistuksen isästä ja intohimoisesta antisemitististä, joka kirjoitti juutalaisvihastaan ihan kokonaisen kirjankin! Voi kyllä! Tuo natsienkin propagandassaan käyttämä bestseller pitää sisällään (ss 169-175)  mm. seuraavanlaisia helmiä: 

”Juutalaisten synagogat ja koulut on poltettava. Samoin rikki revittäköön ja hävitettäköön heidän talonsakin. Juutalaisten tulisi asua ulkosuojissa ja talleissa, kuten mustalaiset. Heiltä tulee ottaa pois kaikki rukouskirjat ja Talmudin selitykset.

Heidän rabbejaan tulee kieltää hengen menettämisen uhalla opettamasta. Juutalaisilta tulee kieltää tien ja saattovartion käyttöoikeus sillä maaseudulla heillä ei ole mitään tekemistä. Heidän on pysyttävä kotonaan. Heiltä otettakoon pois kaikki heidän omaisuutensa.

Nuoret ja voimakkaat juutalaiset miehet ja naiset on määrättävä pakkotyöhön.

Sillä, kuten olemme kuulleet, Jumalan viha heitä kohtaan on niin suuri, että he lempeällä armeliaisuudella kohdellen tulevat yhä vihaisemmiksi ja vihaisemmiksi, mutta ankaruudella hyvin vähän paremmiksi. Sen vuoksi heistä on pikaisesti päästävä!

Näihin tunnelmiin päätämme tämänkertaisen ”Te kysytte, minä vastaan”- osion. Liittykää ihmeessä seuraan ylihuomennakin: silloin nimittäin sukelletaan itse blogikirjoitusten sisältöön! Luvassa on taas hauskaa koko rahalla! Ja bantuja!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Hyvin kirjoitettu, ja täysin islaminvihreän tyylin mukaisesti, missä kaikki vastuu oman toiminnan seurauksista siirretään joillekin muille, mieluiten uhreille (kuolleena he eivät voi puolustautua).

Kaikki syyllisyys muslimien väkivaltaan on siis kristityillä eurooppalaisilla, jotka sortavat muslimeja. Kaiken tämän sorron vuoksihan muslimit ovat hyökkäilleet Eurooppaan n. 1300 vuotta. Kaikki on kristittyjen eurooppalaisten syytä. "Look what you made me do!".

Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer

Islaminvihreä... ? Löytyyköhän Tikkurilan värikartasta?

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

erkki johansson aloitti keskustelun loistavaan tyyliin,tyyliin jossa keskustelu aukeaa ja jokainen ymmärtää että erkki on hyvän keskustelun ylipapitar,olisit vaikka kysynyt mitä husu pitää hernekeitosta.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kunhan kehaisin hyvin kirjoitettua alustusta.

Ja Abdirahimin makuasioista en ole kiinnostunut, koska en aio kutsua herra Husseinia päivälliselle. Minulla ei työttömänä ole varaa ruokkia parempiosaisia.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Mistä sinun mielestäsi ihminen on saanut alkunsa?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Isänsä ja äitinsä puuhista peiton alla?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tiedät varsin hyvin mitä kysyttiin. Eikö kiinnosta vastata rehellisesti miten uskot ihmisen tulleen Maan päälle?

Mika Sarivaara-Satta

Siis bantujakin koko rahalla päivän hintaan?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Loistava kirjoitus!

Kyllä nyt monella menee herne poikineen ja tyttöineen nenään ja henkitorveenkin saakka! Mutta se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Mielenkiintoista seurata, miten tätä kommentoidaan täällä jatkossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer

"Näillä eksperteillä on paitsi aiheen analysointiin vaadittava teologinen tuntemus ja kielitaito, myös riittävä historian ja sosiologian osaaminen. Eikä tässä vielä kaikki: kaikki tämä ilman mitään alan koulutusta! Ei meidän mistään Pisa-tuloksista siis tarvitse olla huolissaan – tuollaisia ihmemiehiä koulujärjestelmämme maailmalle tuottaa!"

Tämä on todella seikka joka itsessänikin on herättänyt aina välillä lumoutunutta ihailua. :-D Ajatella jos nämä "islam teologit" käyttäisivät energiansa johonkin oikeasti hyödylliseen niin kyllä sillä parikin Suomea lähtisi nousuun.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi useat ras...maahanmuuttokriitikot väittävät sinulla olevan haamukirjoittajan vaikket sellaista tarvitse? Vai onko sulla myös ollut sitten haamupuhujakin aikoinaan Ali ja Husu-ohjelmassa?
Tiedän että osaat kirjoittaa hyvää suomen kieltä ihan real life..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, ja jos kohteliaisuudesta lukijoita kohtaan haluaa stilisoittaa kirjoituksensa jollakulla, niin ei se mielipiteiden ja sanoman kannalta mitään muutosta tee sen esittäjään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Näin on. Husu tosin osaa kirjoittaa aivan loistavaa suomenkieltä jos vertaa ras..anteeksi maahanmuuttokriitikoihin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kysymys 1: Mikä asema ns. bantuilla on Somaliassa? Saako bantupoika ja somalialainen tyttö mennä naimisiin keskenään?
Kysymys 2: Voiko/ saako Somaliasta tullut muslimipoika kääntyä ordotoksikristityksi kun hän menee ordotoksitytön kanssa naimisiin ja kasvatetaanko perheen lapset ordotokseiksi?

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Tilanteen oikeudellinen arviointi?

Syyttäjä vaati A:lle rangaistusta väärennyksestä (tekoaika 25.1.2014 – 2.4.2014) sillä perusteella, että A oli teettänyt yleisen kielitutkintotodistuksen laittamalla sijaansa tuntemattomaksi jääneen henkilön suorittamaan kielitutkinnon ja käyttänyt näin saamaansa väärää tutkintotodistusta harhauttavana todisteena kansalaisuushakemuksen yhteydessä Maahanmuuttovirastolle.

A kiisti syytteen.

Käräjäoikeuden tuomio 9.5.2016

Käräjäoikeus katsoi kirjallisina todisteina esitettyjen rikostutkimuslaboratorion ääni- ja käsialatutkimuslausuntojen sekä oikeuden istunnossa tekemien havaintojen perusteella, että asiassa ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä siitä, että A ei ollut itse osallistunut kielikokeeseen. Käräjäoikeus katsoi, että mainitusta kielikokeesta A:lle myönnetty todistus oli rikoslain 33 luvun 6 §:ssä tarkoitettu väärä todistuskappale, koska se oli ollut omiaan aiheuttamaan erehdyttävän kuvan alkuperästään eli siitä, että A olisi osallistumalla kokeeseen itse saanut mainitunsisältöisen todistuksen. Kun A oli tämän väärän asiakirjan esittänyt Suomen kansalaisuutta hakiessaan, oli A:n toiminnallaan katsottava syyllistyneen väärennykseen.

Käräjäoikeus katsoi A:n syyllistyneen väärennykseen ja tuomitsi A:n 40 päiväsakkoon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/...

Päätöslauselma

Hovioikeuden päätös kumotaan ja A:lle myönnetään asiassa jatkokäsittelylupa.

Asia palautetaan Turun hovioikeuteen, jonka on omasta aloitteestaan jatkettava A:n valituksen käsittelyä.

Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Soile Poutiainen, Jukka Sippo, Jarmo Littunen, Mika Huovila ja Lena Engstrand. Esittelijä Katariina Sorvari.

Julkaistu 11.9.2017

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Haluaako Lako kertoa, mihin tämä tapaus on liittyvinään? Oliko tässä jokin kysymys, johon piti vastata?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä tulee vielä piiiiiitkä ketju, odottakaan kun ne oikeat ''asiantuntijat'' pölähtävät paikalle.

Kyllä sulle Husu tulee vielä Somaliaan lähtö, kun menit nyt tällä tavalla pilkkaamaan kantasuomalaisia maahanmuuttokriitikoita.

Se menee juuri niin, että islam on syyllinen lähes kaikkeen pahaan, mitä nämä kaverit vain keksivät, minä luulen, että kylmä kesäkin on osaltaan islamin syytä, tässä on pakko olla joku salaliitto meneillään.

Islam ja Sipilä, ilman niitä olisi varmaan kaikki paremmin. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kylmä kesä on myös ilmastonmuutoksen ja EU:n syytä!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Elä sie Petteri sotke islamia ja itse belsebuubia samaan nippuun.. ;-)

Ei sitten ollut vihapuhetta vaan pelkästään huono vitsi Sipilästä. (toim. huom.)

Hatunnosto Husulle ja kysymyksenä voisi esittää, että mikä suisti sinut tällaiseen itsetuhoiseen toimintaan? :-)

Nyt popcornit tulille, tämä vaikuttaa jännittävältä! Lähentymistä vai totaalikatastrofi - jää nähtäväksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Popcornit ehkä pitää hakea, sillä nyt Husu teki sellaisen tempun, että voi olla, että saa vaihtaa puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensakin tällaisen kirjoituksen johdosta.

Tai no ehkäpä Husu on jo saanut kaiken mahdollisen kuran, mikä enää voi irrota, aika näyttää.

Facebookissa tämä olisi saanut kyllä niin paljon paskakommentteja, ettei mitään rajaa, täällä sentään toimii jonkunlainen valvonta, että ei pääse mopo keulimaan ihan kauheasti.

Tästä ketjusta puuttu vielä Makkosenkin viiltävä analyysi.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Luulenpa, että kohta sieltä tulee esiin sekin "lentävä lause", jonka Husu sattui kerran sanomaan jollekin. Siihen palataan jatkuvasti.

Ei sillä väliä, että hänelle on sanottu satoja ja tuhansia kertoja paljon pahemmin.

Nämä ras... eiku maahanmuuttokriitikot pitävät sitä yhtä ainoaa lausetta suorastaan rangaistavana ja lynkkaukseeen oikeutettuna pyhäinhäväistyksenä, koska se kohdistui koskemattomaan ja pyhään valkoiseen mieheen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pomppaahan tuo vieteriukon lailla lähes jokaisen Husun blogikitekstin kommenteissa.

Miksi kerrot tuossa ikään kuin raskauttavana asiana Husun osoittaneen kehotuksensa miehelle? Itse olettaisin että öyhöttäjien mylvintä olisi kahta kauheampi, jos kohteena olisi nainen? Toisaalta voi tietysti olla, että yliarvioin isäm maan puolustajien sosiaalisen herkkyyden tason.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Voisin tietysti muuttaa sen heteromieheskohdan, mutta sellainen sanonta on ollut niin paljon esillä, että sanoin sen siksi siinä muodossa, ja siksi myös jätän sen siihen, enkä mene muuttamaan sitä. Harkitsin kyllä sitä lausetta pitempäänkin. Muistaakseni tuo Husun lause oli tarkoitettu miehelle. Taisi olla joku feikkipersoona.

Öyhöttäjien viha kohdistuu kyllä useimmiten paljon pahemmin naisiin jostakin kumman syystä, ja näitä öyhöttäjiä on enemmän miesten kuin naisten joukossa. Mutta kyllä siihenkin ryhmään "tasa-arvo" on saapumassa.

Sellainen mylvintä on yhtä raskauttavaa, kohdistuiko se mieheen tai naiseen, sen luulisi olevan selvää kaikille.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Se lentävä lause kuitenkin kertoo Husun ajatusmailmasta aika paljon.
Miksi se mielestäsi pitäisi sivuttaa?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

se on yksi ainoa kommentti, ja sitä on pyydetty anteeksi. Se ei kerro Husun ajatusmaailmasta yhtään mitään, enkä ole pyytänyt ketään sivuuttamaan sitä. Otin sen vertauskohteeksi sille, että tuhansiin ja taas tuhansiin vieläkin pahempiin öyhötyksiin ei tule samanlaista reaktiota.

Öyhöttäjien kommentit ovat varmaankin mielestäsi ihan ok, vaikka olisivat paljon pahempia? Arvaanko oikein?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #33

Arvasit väärin.
Ihmisen sanomiset eivät kerro hänestä mitään? Voisitko perustella?

Tuhannet ja tuhannet, onko tämä sitä paljon puhuttua whataboutismia?

Olet selvästi asiantuntija Husun suhteen ja tiedät paljon häneen kohdistuvasta 'öyhötyksestä'. Onneksi olkoon.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #34

Turha tästä on jankata tämän enempää, viestini ei ilmeisesti mene perille, koska sitä ei haluta ymmärtää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #33

se on yksi ainoa kommentti, ja sitä on pyydetty anteeksi.

Jos sinä, Raili, pyydät sitä anteeksi, niin tekeekö Husu samoin?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #48

Enhän minä ole sitä pyytänyt anteeksi, vaan Husu silloin aikoinaan.

Kummallista retoriikkaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #73

Vastasit kysymykseeni, kiitos.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos Husu ilmaisesta blogieni mainostamisesta :) Vielä kun linkkaisit sen jutun, mistä olen ollut mitä mieltä...

No nyt kun olen tässä. Haluan kysyä, miksi somalit leikkelevät tyttöjen sukupuolielimiä? Joku osasi joskus kertoa, että tämä on somalikulttuuriin, ei islamiin liittyvä asia. Osaisitko kertoa syyn?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Hei Outi, kyseessä paljon Somaliaa laajemmasta ongelmasta. Minua tarkempaa tetoa levinnäisyydestä ja muusta saat varmasti muualta netistä, esimerkiksi täältä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_mutil...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ai ku kiva. Sitä tekee siis muutkin. Sehän vapauttaa vastuusta täysin. No, mutta et vastannut kysymykseen miksi tyttöjä raadellaan väkivaltaisesti?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #36

Ja Merja ja Taru. Te siis tykkäätte, että tyttöjä silvotaan laajemminkin maailmassa.....

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #37

Outi. Millä ihmeen perusteella tuollaista ajattelet? Aika sairasta nyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #36

Turha tuolla tavalla on ilkkua, kun kerran itse kirjoitit:

"Joku osasi joskus kertoa, että tämä on somalikulttuuriin, ei islamiin liittyvä asia."

Hän siis oikaisi käsityksesi aivan asiallisesti. Ja muutahan et kysynyt kuin että miksi sitä Somaliassa harjoitetaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #39

Sainko vastauksen kysymykseen miksi? Luulisin, että Husu osaa nimenomaan vastata tähän kysymykseen somalialaisen näkökulmasta. Miksi Somaliassa tehdään niin?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #40

Jos olisit huolella lukenut tuon viitteen jonka Husu antoi, olisit saanut vastauksia myos tuohon kysymykseen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #43

Tyttöjen ja naisten sukupuolielinten silpominen ei hyväksi selity tai muutu nettilinkeillä. Miten sinä tai Husu meinaatte edistää asian korjaantumista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #49

Mitä sinä, Outi, olet tänään Suomesta käsin tehnyt poistaaksesi kuolemanrangaistuksen Yhdysvalloista tai lopettaaksesi etnisen puhdistuksen Burmassa? Ai et mitään? Pidät niitä kivoina?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Ne syyt, millä tuota hirveyttä oikeutetaan, löytyvät varmasti siitä linkkaamastani artikkelista? Itse en osaa sitä sanoa, kun en sitä hyväksy enkä harrasta. Muistuttaisin myös, että asian lopettamiseksi tehdään paljon työtä mm kansalaisjärjestöjen piirissä ja myös kehy-rahoituksella tuettujen järjestöjen kautta. Somaliassa asialle on hallituksenkin tuki ja uusi laki kieltää sen. Pikkuhiljaa tämäkin asia onneksi muuttuu!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Iso peukku siulle tuosta. Kun kaikki muutkin vielä ymmärtäisivät tuon, ettei tytöt tai naiset tarvitse tai ansaitse tuollaista....

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Husu, ymmärrän blogisi vahvana provona suomalaisille kristityille.

Tapasi siirtää vastuu toisaalle on mautonta kuin suomalaisten väitteet 2015 äkisti lisääntyneiden ulkomaalistaustausten raiskausten yhteydessä, että raiskaavathan suomalaisetkin. Tai kun maahanmuuttajat tappoivat miehen Otanmäessä, niin jotkut havaitsivat, että tappavathan suomaisetkin. Tai kun Turun terroriteon jälkeen jotkut suomalaiset alkoivat kaivaa tilastoja todeten; ei meillä hätää, väkivalta jatkaa laskua Suomessa.

Täytyy ymmärtää, että terrorismi on täysin erilainen väkivallan muoto, kuin suomalasten perinteinen ja satunnainen humalassa riehuminen tai sairaiden yksilöiden tekemät esim. koulusurmat. Kukaan ei levitä täällä väkivallan sanomaa tai kouluta ihmisiä noihin satunnaisiin väkivallan tekoihin. Se ei siis ole järjestäytynyttä väkivaltaa.

Husu, peset kätesi kaivamalla esimerkkejä kristinuskon ja raamatun väkivaltakohdista (itse en ole uskovainen, joten en pahastu), mutta tuollainen vain pahentaa tilannetta. Myönnä, että nykyinen terrorismi - vaikka siihen on monia syitä - pohjimmiltaan on syntynyt islaminuskon rakenteiden perustalle ja että islam on antanut sille kasvupohjan.

Toiveikas, utopistinen ennusteeni; Kun islamperäinen terrorismi loppuu!!??, asenteet muslimeja kohtaan muuttuvat myönteisemmiksi. Yksinkertaista.
Niin pian kuin maahanmuuttajat hyväksyvät uuden kotimaansa lait ja säännöt sekä kulttuurin -tuo ei edellytä oman kulttuurinsa unohtamista - sekä työllistyvät ja elättävät itsensä, ei meillä ole mitään ketään vastaan.

Tiedät Husu hyvin, että me suomalaiset olemme rauhallista, hitaasti syttyvää pohjoista kansaa. Jos et tiedä, aja Lappeenrannan kautta Kiteelle, Tuupovaarasta Ilomantsiin, Egyptinkorvesta Lieksaan, Nurmekseen ja Kuhmoon. Sitä rataan. Tulet tapaamaan mukavia ihmisiä, jotka keittävät sinulle kahvet - saat Koskenkorva snapsitkin.

Muista, että asiat tapahtuivat kovin äkkiä. Emme me kaikki ole rasisteja, me olemme vain vihaisia ja pettyneitä, koska päättäjät unohtivat oman maansa kansalaiset ja turvallisuuden. Joten hyvä Husu, anna ylhäisyydessäsi meille huonoille suomalaisille, jotka emme ole osanneet olla kyllin anteliaita, armoa ja aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen maassamme.

Näyttäkää maahanmuuttajat meille, että te työllistytte. Meitä kantasuomalaisiakin on työttöminä, joten ei lienen helppoa, mutta yrittäkää /yritetään. Se on silloin siinä.
Eletään yhdessä eikä valiteta tai syytetä toisia tai siirretä syytä toisten niskoille. Islamperäinen terrorismi nyt sattuu olemaan ikävä tosiasia, joka on hyväksyttävä - siis terrorismin todellisuus ja sen kritiikki - ei terrorismia.

Husu, olet päässyt hyvin pinnalle, täällä, huonossa Suomessa, huonojen - pääosin kristittyjen - suomalaisten yhteiskunnassa. Iloitse, älä suotta uhriudu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Toiveikas, utopistinen ennusteeni; Kun islamperäinen terrorismi loppuu!!??, asenteet muslimeja kohtaan muuttuvat myönteisemmiksi"
..........................

Yhtä hyvin muslimit voivat sanoa, että kun kristittyjen, budhalaisten ja hindujen terrorisointi loppuu heitä kohtaan, he rupeavat ajattelemaan heistä myönteisesti.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Aikoinaan kun New Yorkiin muutti yhtakkiä paljon italialaisia, olivat erityisesti aiemmin sinne muuttaneet irlantilaiset kovasti muuttoaaltoa vastaan. Italialaisista levitettiin kaikenlaisia huhuja. Heillä kuulemma oli paljon tarttuvia tauteja, he varastivat, raiskasivat ja kaikkea sitä mitä Suomessakin nykyisin meistä maahanmuuttajista kerrotaan. Siihen aikaan (1800-luvulla) ei tosin ollut somea, vaan huhuja levitettiin mm. lentolehtisin ja pylväsjulistein. Vaikka kyse oli katolisista he olivat "vääränlaisia" katolilaisia. Ajan "suvakit" kyselivät silloinkin mitä italialaiset maahanmuuttajat voisivat tehdä ettei heitä vihattaisi ja eräässäkin julkisessa tilaisuudessa senaikaisten rajakkien vastaus oli "lakkaisivat haisemasta".

Ehkä viha vähenee vain ajan myötä, kun nykyisin jopa irlantilaiset ja italialaiset sopivat jopa samoihin kirkkoihin.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #44

Ekat mielikuva new york ja ameriikan italialainen. Pitsa ja mafia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #54

Pizza oli vain yksi niistä etnisyyksistä jotka italialaiset toivat USA:han. Heidän jälkeensä tulivat kreikkalaiset, portugalilaiset ja espanjalaiset ja... kohtasivat saman pilkan ja vihan joita heidän edeltäjänsäkin. Kaikki olivat sitten samassa rintamassa vihaamassa itäeurooppalaisia heidän aaltonsa aikoihn.

Jokainen toi tullessaan oman säväyksensä nykyiseen New Yorkin katukuvaan ja elämään, sen ruokiin, vaatetukseen, ammatteihin ja osaamiseen. Esim. italialaiset kivenhakkaajat olivat kovin arvostettu ryhmä kun New Yorkia rakennettiin.

Ehkä Suomi on vasta vaiheessa 1... tai 2. Siinä vaiheessa kun hollantilaiset ja englantilaiset maahanmuuttajat tappelivat keskenään Manhattanin metsissä.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #55

Suomi on kansallisvaltio ja USA on monietninen maahanmuuttovaltio. Maahanmuuttaja ei muutu Suomessa suomalaiseksi ehkä koskaan, mutta amerikkalaiseksi heti valan vannottuaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #65

Kansallisromantiikka on liikuttava historiallinen ilmiö, jolla oli merkityksensä. On aikuisille selviö, että 2000-luvulla kansallisuuden voi määritellä vain juridisesti.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #66

Jos haluat identifioitua suomalaiseksi ja muut suomalaiset tunnistavat sinut suomalaiseksi, niin olet suomalainen ja siihen ei pelkkä juridiikka riitä.
Pointtini on, että mihin maahantulija kansallisvaltiossa voi/haluaa integroitua, sillä toisin kuin Amerikalla, ei kansallisvaltiolla ole tarjota mitään American Dreamiin verrattavaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #68

No, se "integroituminen" on Suomessa niin vaikeaa ettei siihen kukaan pysty. Aina löytyy muutama suomalainen murre jota muuttaja ei pysty täysin hallitsemaan tai hänen ihonvärinsä/tukkansa laatu/vaatetus tai muu toiseuttaa hänet tehokkaasti. Tästä syystä Suomeen ei hyväksytä minkäänlaisia maahanmuuttajia. Ihan samalla tavalla vihataan iranilaista hammaslääkäriä, syyrialaista parturia, amerikkalaista syöpätutkijaa tai somalialaista työtöntä. Me kaltaiseni paluumuuttajat ovat ehkä niitä kaikkein inhotuimpia kun mukana on usein perhe jolla ei ole aivan suomalaiset tavat. Sain monasti kuulla siitä että vietimme Suomessa Kiitospäivää tai heinäkuun 4:ttä. Harvalle suomalaiselle tulee siinä vihassaan edes mieleen että esim. äitienpäivä on alunperin amerikkalainen juhla.

Suomessa ei pidetä siitä että maahanmuuttaja säilyttää MITÄÄN entistä tapaansa, vaan hänen täytyisi muuttua täysin suomalaiseksi, joka on täysin mahdotonta. Esim. jos perheemme puhui julkisella paikalla englantia keskenään, tultiin lähes aina heti huomauttamaan.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #70
Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #70
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #74

Huomaa kyllä ettet koskaan ole ollut Suomessa maahanmuuttajana. Helppoahan meitä maahanmuuttajia on halveksia, mutta kannattaisi joskus miettiä mikä meissä on niin vastenmielistä.

Mielestäni muuten on kysymys samasta ilmiöstä kuin koulukiusaamisen suhteen. On kiusaajat ja kiusatut, mutta kukaan niistä muista ei huomaa mitään. Kysyttäessä vastaavat vain kuten sinä, "höpö höpö".

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kun sinulle voi nyt esittää kysymyksiä, niin miksi osallistut keskustelijana harvoin muiden avaamiin blogeihin? En muista sinun koskaan kommentoineen minun blogejani. Enkö kirjoita tarpeeksi mielenkiintoisista aiheista?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Aivan loistava avaus jälleen, Husu! Ihailen tuota itseironiaa ja sarkasmia jolla pystyt käsittelemään sitä ylitulvivaa rasismia joka aina kirjoituksiisi kohdistuu. Olen huomannut että juuri sinun kirjoituksiasi myönteisesti kommentoidessani saan aina eniten myös omaa vihapostia. Seuraavaksi eniten sitten saan siitä kun sanon mitään joka saattaisi edes kaukaisesti poiketa Halla-ahon doktriinista.

Tuo suomalaisten maallikkojen "uusi" kiinnostus islamia kohtaan, ilman koulutusta, ilman todellista kiinnostusta, ainoastaan vihasyistä... on tosiaan erikoista. Noista taqiyyaoista tai jihadeista ei muuten olisi kuullutkaan mitään, ellei niitä koko ajan tuotaisi esiin niin monissa "nokkelissa" kommenteissa. Kaikki käyttävät myös täsmälleen samoja lähteitä joka myös johtuu siitä että kansainväliset äärioikeistosivustot ovat näitä outoja tulkintoja kehittäneet ja niitä on sitten käännetty suomeksi hommien tai muitten vihafoorumien käyttöön. Mitään uutta niissä ei koskaan ole, eikä myöskään mitään aitoa analyysiä tai kiinnostusta itse uskontoon, ainoastaan jatkuvaa maailman muslimiväestön vihaamiseen kiihotusta.

Odotan mielenkiinnolla miten jaksat nämä tulevat päivät ja miten säilytät mielenterveytesi ensi viikkoon! Kiitos kuitenkin kun jaksat.

Mika Sarivaara-Satta

#32, Rauhan Uskonto ei kiinnostaisi paskan vertaa, mikäli Suomeen ei olisi päästetty pedoraiskaajan fanittajia siivellä elämään.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Saathan sinä fantasioida niistä siivellä eläjistä, mutta aito kiinnostuksesi islamiin on tietenkin liikuttavaa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #46

Tilastot humanitaaristen maahanmuuttajien työllistymisestä eivät ole fantasiaa, vaan pikemminkin painajaista.
https://vaestotiede.wordpress.com/2015/06/23/suome...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #61
Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #76

LMFAO, tilasto ei ole anekdootti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #78

Kuka mistäkin painajaisia näkee.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos tsempistäsi! Kertoo kyllä aika paljon näiden tyyppien ja heidän kommenttiensa asiasisällöstä kun sinuakin vastaan hyökkäävät. Minä näen kyllä heidän agendansa läpi, ehkä tämän sarjan päätyttyä hekin tajuavat, kuinka läpinäkyviä ja lapsellisia heidän asenteensa ja motiivinsa ovat. Kiitos sinulle ja hyvää jatkoa ja jaksamista myös sinulle!

Mika Sarivaara-Satta

"Sticks and stones may break my bones, but words will never break me."
Suomeksi:"Ei haukku haavaa tee ja tunteita ei voi laastaroida."

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Tässä piti kysyä Husulta, mutta kysynkin muilta: kun Husu on tietääkseni asunut elämästään 15 vuotta Somaliassa, niistä pari ensimmäistä vaippaikäisenä, ja 23 vuotta Suomessa, kuinka kauan hän on vielä vastuussa kaikesta siitä, mitä Somaliassa tapahtuu?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ei hän tietenkään ole vastuussa siitä, mitä Somaliassa tapahtuu. Mutta uskoisin hänen tietävän tavallista suomalaista paremmin mitä Somaliassa tapahtuu.
Jos hän avaa plogin, jossa kerskuu vastaavansa kysymyksiin, joita hänelle esitetään, on otaksuttavaa, että hän vastaa kysymyksiin, mitä hänelle esitetään. Myös Somaliasta ja sen kulttuurista.

Tommi Mäkinen

Videoissa (joukkoraiskaajien puolustajat, bussilla liputta kulkijat, raskaana olevat ketkä syyttä huutaa pahoinpitelyy) -somalit, kaikilla on keskisormi pystyssä meille ketkä yritämme sanoa että toi on huonoa hommaa, miksi? En kysy miksi somalien työttömyysprosentti on jotai 60%, tätä vaan kysyn??

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet Husu merkittävä hahmo somalitaustaisten suomalaisten joukossa, joten mielipiteilläsi on väliä. Kaikki tiedämme, että kotoutumisen kannalta on tärkeää luoda suhteita paikalliseen väestöön. Moni somalityttö varmasti miettii onko hänen hyväksyttyä seurustella kristityn/uskonnottoman pojan kanssa. Saako siis Husu sinun mielestäsi somalitaustainen nainen luopua islamista ja mennä naimisiin valkoisen kristityn/ateistin kanssa?

Islamissa (kuten monissa muissakin uskonnoissa) homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan hyvin kielteisesti. Mikä sinun mielipiteesi on homoavioliittoihin? Saisiko somalitaustainen mies mennä mielestäsi naimisiin toisen miehen kanssa ja pitäisikö imaamin heidät vihkiä?

Käyttäjän MarttiTuure kuva
Martti Tuure

Tervehdys Husu, puheenvuorosi johdosta:

Lutherin kirjaa ”Juutalaisista ja heidän valheistaan” (200 s.) pidetään murheellisena lukuna hänen 60 000 sivua käsittävässä tuotannossaan (ns. Weimarin laitos), mutta antisemitisti – kuten esität – hän ei ollut. Teologian tohtori, pastori Timo Junkkaala tuo kirjassaan ”Oikein väärin ymmärretty Luther” (Perussanoma Oy, 2017) esille sen tiedossa olevan asian, että Luther ei vastustanut juutalaisia rodullisista syistä. ”Hänen kritiikkinsä motiivi ei ollut rotu vaan uskonto, suhde evankeliumiin. Kaikista evankeliumin torjujista hän käytti ajoittain kovaa kieltä – aivan kuin Jeesus fariseuksista.” Tämän jälkeen Junkkaala toteaa: ”Vaikka Lutherin esittämiä toimia juutalaisia vastaan ei voi hyväksyä eikä puolustaa, natsien yritys vedota häneen omien hirmutekojensa tueksi on vailla perusteita. Hitlerin toimet perustuivat hänen epäinhimilliseen rotuoppiinsa. Luther ei ollut antisemitisti eikä rasisti. On syytä huomata, että myös se kirja, jossa Luther esitti ankarimmat tuomionsa juutalaisista, päättyy rukoukseen juutalaisten puolesta.” (s. 45)

Husu, Raamatusta otat esille asioita Vanhan testamentin puolelta. Uuden testamentin Jeesus – kristittyjen Vapahtaja – ei hyväksynyt ihmisten tappamista. Hän ei esimerkiksi hyväksynyt aviorikoksesta tavatun naisen kivittämistä niin kuin olisi Vanhan testamentin Mooseksen lain mukaan kuulunut tehdä (Joh. 8: 1–11).

Kirkko ja kristinusko hyväksyy itseensä kohdistuvan kritiikin. Lisäksi kirkon ja kristinuskon piirissä on harjoitettu kriittistä itsetarkastelua vähintään valistuksen ajoista ja sitä harjoitetaan jatkuvasti yliopistoteologiassa, joka kuuluu osana myös pappiskoulutukseen. Tällaista kriittistä itsetarkastelua ei ole käsittääkseni islamin omassa piirissä tapahtunut. Tästä syntyy käsitys, että Koraani ja profeetta Muhammed ovat kaiken arvostelun yläpuolella?

Toivotan Sinulle kaikkea hyvää ja kristinuskon mukaisesti taivaallisen Isän siunausta!

Juha Hämäläinen

Kysymyksiä aika liuta, mutta vastaukset ?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Onko sukua?

"Suomalaista miestä syytetään Tanskassa terrorismista. Asiasta kertoi tanskalainen Jydske Vestkysten -lehti. Lehden tietojen mukaan suomalainen mies matkusti Syyriaan, liittyi terroristijärjestö Isisiin ja sai aseellista koulutusta.

Syytteessä on myös tanskalainen mies, joka matkusti Somaliaan hankkimaan terrorikoulutusta. Miehiä syytetään terrorismirikoksista. Syytteen mukaan he ovat Syyriassa ja Somaliassa ollessaan syyllistyneet ainakin aseiden salakuljetukseen."(IL)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset