Husu

Jussi Halla-Aho - valtamedian inhokki vai suosikki?

  • Jussi Halla-Aho - valtamedian inhokki vai suosikki?

MTV, yksi maan johtavista uutismedioista julkaisi perjantaina sivuillaan uuden nettikolumnistinsa ensimmäisen kirjoituksen. Missä tahansa muussa tilanteessa tämä olisi todennäköisesti hukkunut kyseisen median  ”Kuka Temptation Islandissa panee seuraavaksi”- teasereiden tai aina yhtä pysäyttävien ”oletko sinäkin aina kuorinut perunan väärin?”- paljastusten rikastuttamaan uutisvirtaan.

Tämän kyseisen kirjoittajan kohdalla tästä ei ollut pelkoa. Maikkarin uusi nettikolumnisti on nimittäin Jussi Halla-Aho.

Uutinen oli niin yllättävä, että ensimmäinen reaktioni oli juuri se suomenkielinen ilmaisu, joka antoi aikoinaan nimen Suomen nykyään johtavalle val(h)emedialle, jonka lukijakuntaa Maikkari ilmeisesti nyt epätoivoisesti pyrkii tavoittamaan.

Toki kyseisen kirjoittajan kirjallinen anti on suurimmalle osalle meistä tuttua. Onhan hän lanseerannut maailmalle mm. pedofiiliraiskaajauskontoisten iPhone-miesten kaltaiset lyyriset suuruudet. Ellei se siis ole tullut jo kaikille selväksi: kyseessä on  kansanryhmää vastaan kiihottamiseen erikoistunut, kyseisestä nimikkeestä myös tuomion saanut taparikollinen.

Maikkari – oikeasti?!

Kyseinen media itse selittelee asiaa niin, että ”MTV Uutisten nettisivuilla on jo vuosien ajan julkaistu eduskuntapuolueiden puheenjohtajien ja muiden yhteiskunnallisten vaikuttajien nettikolumneja”. Lista on heidän mukaansa varsin kattava, mutta veikkaanpa, että yksikään heistä ei ole edellämainitusta rikoksesta tuomittu rikollinen, jolla ei ole aikomustakaan muuttaa linjaansa?

Omaa suhtautumistani värittää epäilemättä se, että kuulun siihen kaikista ”röyhkeimpään, kiittämättömimpään, vaateliaimpaan, aggressiivisimpaan ja kaikkinaisesta itsekritiikistä vapaaseen vähemmistöön”, eli somaleihin (Halla-Aho 10.01.2007).

Ehkä Suuri Johtaja voisi tähän väliin kertoa, kuinka paljon minun täytyy ”Afrikan sarvesta peräisin olevana ihmissaastana” (Halla-Aho 13.9.2007) integroitua, tehdä töitä ja maksaa veroja lunastaakseni Suomen kansalaisena tässä yhteiskunnassa sellaisen paikan, jossa minun on vihdoinkin oikeutettua riisuutua siitä maahanmuuttajan ylle kuuluvasta jatkuvan kiitollisuuden painavasta viitasta ja suorastaan aggresiivisesti vaatia osakseni tasaverosta, ihmisarvoista ja kunnioittavaa suhtautumista? Sellaista, mitä muilla, ihan tavallisilla suomalaisilla on oikeus saada osakseen?

Halla-aho on itse kertonut, ettei irtisanoudu mistään aikaisemmista kirjoituksistaan. Näihin sisältyvät niin kommentit siitä, kuinka sitä ihmisarvoa peräänkuuluttavat naispoliitikot ansaitsivat tulla raiskatuksi (Halla-Aho 20.12.2006) kuin siitä, ettei häntä kiinnostaisi puuttua kadulla näkemäänsä raiskaukseen, koska tekijä olisi todennäköisesti kolmannen maan kansalainen eikä uhrin kohtalo täten Halla-ahon moraalisessa vaakakupissa juurikaan painaisi (Halla-aho 13.9.2007).

Hän on varmasti myös tietoinen (ja tyytyväinen) siitä, kuinka ratkaisevassa asemassa hän on ollut vihapuheen legitimisoinnissa osaksi nykyään jo poliitikan korkeimmilla paikoillakin viljeltävää retoriikkaa. Hän on kirjoitustensa epäinhimillisellä, epäarvoistavalla, maahanmuuttajia halventavalla ja pakolaisten ihmisarvon riisuvalla tyylillään ollut istuttamassa noita vihan siemeniä seuraajiensa psyyken otolliseen maaperään.

Siellä ne ovat vuosien varrella saaneet itää ja kasvaa siksi raivoisana rehottavaksi ongelmaksi, jonka satoa mm. minä, muut poliitikot, ihmisoikeusaktivistit sekä kansalaisjärjestökentän työntekijät saamme päivittäin sähköposteissamme niittää.

Halla-Ahon seuraajat pyrkivät retoriikallaan horjuttamaan avoimesti halveksumansa valtamedian uskottavuutta. Onko väkikato seuraajissa ollut todellakin niin suuri, ettei MTV kykene vastaamaan siihen muuten kuin kosiskelemalla kyseistä väestönosaa alentuen yhtä halpa-arvoiseen klikkien kalasteluun? Koska Halla-ahon nimellä niitä lukijamääräennätyksiä ja somejakoja kyllä syntyy. Ja muullahan ei ole väliä, vai mitä MTV?

Ehkä Maikkari vaivautuu vastaisuudessakin ainakin teeskentelemään vaalivansa mainettaan jonkinlaisena luotettavana journalistisen etiikan mukaan toimivana tahona ja haluaa uskotella, etteivät Halla-ahon kolumnit tule olemaan vain sitä yltiöpäisen nationalismin siivittämää ala-arvoista rotuteoretisointia, mitä ne ovat tähän saakka olleet? Hah.

Mitä muuta ne sitten olisivat? Hänen koko poliittinen uransa perustuu hänen pohjattomalle inholleen muita kohtaan! Maikkarin on aivan turha naiivisti odottaa, että heidän tarjoamansa forumin kautta Halla-Aho jotenkin maagisesti puhkeaisi kukkaan ja paljastaisi yhtäkkiä poliittisesta persoonastaan kokonaisia uusia ulottuvuuksia ja räikeään rasismiin millään lailla liittymätöntä substanssiosaamista. Ei. Halla-ahon hatusta ei muita temppuja löydy, vaan hän on juuri niin yhden tempun sirkusponi kuin miltä näyttääkin.

Kaikkea tätä vasten MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiaisen kirkassilmäisyys sivuston kolumnistien suhteen on vähän, no, liikuttavaakin. ”Vakaumuksemme on, että kirjoitukset ovat osaltaan edistäneet tosiasioihin pohjaavaa ja moniarvoista yhteiskunnallista keskustelua. Parhaassa tapauksessa tämä hillitsee vastakkainasettelua, johon netin maailmassa on niin kovin helppo sortua”.

”Hillitsee vastakkainasettelua? ” Siinähän Halla-Ahon ainoa anti juuri on – vastakkainasettelun vahvistamisessa, moniarvoisen yhteiskunnallisen keskustelun tyrehdyttämisessä ja tosiasioista piittaamattoman älämölön nostamisessa jo käytännössä sosiaalisesti hyväksytyksi kommunikaatioksi.

Halusi Maikkari sitä tai ei (ja ikävä kyllä alan kallistua ensimäisen vaihtoehdon kannalle), tarjoamalla-Aholle uuden kanavan sanomansa esiintuomiseen, on se mukana hänen ihmisten eriarvoisuutta propagoivan sanomansa legitimisoinnissa. Tällä he lähettävät taisteluhuudon, joka siellä halla-aholaisten itselleen kaivamissa poteroissa tullaan kuulemaan ihan varmasti.

Älkää vaan sitten siellä Pöllölaaksossa ihmetelkö, kun he siihen myös vastaavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Reijo Manssila

On täysin varmaa, että sepustus on jonkinlaisen työryhmän aikaansaannos. Ei missään tapauksessa Husun omatekemä. Verratkaa kieliasua Husun julkisuudessa käyttämiin ulostuloihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ole ensimmäinen kerta kun joltain foorumilta lähtee pika pika näitä haamukirjoittaja -aprikoinneiksi naamioituja "kyseenalaista Husu"-kommentteja.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Tämä ei ole työryhmän aikaansaannos, vaan mun äidin tekemä. Toivottavasti nyt helpotti kun tämä selvisi sinulle!

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Työryhmä "Reijo Manssila" on kuitenkin täysin samaa mieltä Husun kanssa, mikä on edistyksen merkki.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#1

"On täysin varmaa, että sepustus on jonkinlaisen työryhmän aikaansaannos. ..." /Reijo Manssila

Entä sitten, vaikka olisikin? Monet päivittäin lukemani englanninkieliset julkaisut ovat myös jonkinlaisen "työryhmän" kirjoittamia. Suomenkielinen kirjoittaja on usein vielä siinä hankalassa asemassa, että hän joutuu miettimään, tehdäkö englannin kielen oikeinkirjoituksen tarkistus brittienglannin vai amerikanenglannin mukaisesti? Kielentarkastajan nimeä ei yleensä ole muutenkaan tapana esittää julkaisun kirjoittajana, kuten ei mahdollisesti tässäkään Husun kirjoittamassa blogissa.

Meillä Suomessa on onneksi vain yksi normitettu ja standardisoitu yleiskieli.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Mitä merkitystä sillä on? Monilla julkisilla henkilöillä on avustajat, jotka korjaavat tekstin virheellisyyksiä. Jos Husulla on, sillä ei ole mitään merkitystä itse asiassa.

Harmittaako tuo erinomaisen terävä ja todenmukainen kirjoitus, ja siksi pitää alkaa puhumaan asian vierestä?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Reijo Manssilan kommenttiin:

Tämän saman olen täällä todennut useampaan kertaan. Husu ei osaa kirjoittaa juuri mitään suomeksi, mikä sinänsä on ulkomaalaistaustaiselle OK, koska kieli ei ole helppoa. Säälittävää sen sijaan on, että hän esiintyy julkisesti, kuin olisi kirjoittanut nämä puheenvuorot.

Veikkaan, että yksi kirjoittajista on Demarin nykyinen päätoimittaja. Yhtä päätöntä tekstiä suoltaa tai ainakin suolletaan demokraatti.fissä.

Husun vastaus asiassa tuskin on tästä maailmasta. Jos on, toivottavasti äitinsä keskittyy kanssasisariensa kouluttamiseen. Hyvin harva heistä kun vuosienkaan (vuosikymmenten) jälkeen edes osaa puhua suomea, saati kirjoittaa.

No korjataan nyt kuitenkin tuo edellä esitetty väite. Kyllä Husu jotain osaa kirjoittaa:

"Syö paskaa..ja kuole pois".

Ei yhtään kielioppivirhettä.

Juha Hämäläinen

Olipa vuodatus Husulta. Suomalaisen rasistisen, syrjivän, väkivaltaisen ja korruptoituneen yhteiskunnan ansiota on, että Husu voi kirjoittaa vapaasti kuten Halla-ahokin. Ei ole imaamia tai uskonoppinutta eikä despoottia määräämässä mitä saa sanoa tai pistämässä ihmisiä hirteen vääristä ajatuksista.

Husun suvun kotimaassa ja naapurimaissa on tarkkaan katsottava mitä sanoo eli pidettävä suu supussa ja kehonsa peitossa, jos on naiseksi syntynyt.

Minä kannatan täydellistä sananvapautta Husulle, Halla-aholle ja jopa itselleni.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olipa vuodatus Husulta.

Ei ollut Husulta, vaan suomenkielentaitoiselta.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Tämä ei ole suomenkielentaitoiselta vaan Husun äidiltä.

Yt.suomenkielentaitoinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Kotoutumisen edellytys on kielitaidon hankkiminen.

Vuodesta 1994 on kulunut jo 23 vuotta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #35

Husu tuli yksin esilähetettynä alaikäisenä rikollisten ihmissalakuljettajien avulla. Sen jälkeen perheenyhdistäminen näköjään toimi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

HUSU tosin kertoo tulleensa suoralla lennolla Nairobista Itäarjalaan, oli varmaankin lentävä matto.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Pieni ero kuitenkin: Husu ei ole saanut KO:lta tuomiota rasismista tai mistään muustakaan. Halla-aho on.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

joka vapauden mukana tulee myös velvollisuus käyttää sitä vapautta vastuullisesti. Mikään vapaus ei sitäpaitsi ole absoluuttinen, ei myöskään sananvapaus, etenkään silloin, jos sitä käytetään rikokseen tai rikokseen kannustamiseen. Tuskin kukaan meistä haluaa antaa esimerkiksi pedofiilien tai psykopaattien levittää ajatuksiaan vapaasti?

Juha Hämäläinen

Pedofiilit eivät levitä ajatuksiaan. Psykopaatit levittävät. Heitä on paljon politiikassa ja liike-elämässä.

Halla-Ahon tai sinun näkemyksesi eivät haittaa ketään. Ymmärrän kuitenkin, jollette pidä toistenne näkemyksistä.

Itse en jaksa huolestua voimakkaistakaan mielipiteistä. Ne eivät tee mitään vaikutusta ilman voimakkaita perusteluita. Niitä harvoin saa nähdä. Lopputulos on, että kyllä maailmaan puhetta mahtuu ja ajatuksia. Vasta teot voivat huolestuttaa ja niitä lähes aina edeltävä piilossa pidetty viha. Ymmärsitkö tämän vinkkini?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Uusvasemmiston pellervojen termi tuo vastuullinen sananvapaus. Sananvapaus on joko olemassa tai sitten sitä ei ole.

Kyllä pedofiilit ja psykopaatit aivan vapaasti ajatuksiaan nytkin levittävät. Sitä kutsutaan "uskonnoksi".

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #10

Jos uskoisin yliluonnollisiin voimiin, epäilisin, jotta uskonto on Pirun keksintö.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

"Pirua ja sen töitä näkee nykyään vähemmän kuin raamatullisina aikoina, siitä kun on tullut entistä ovelampi", Antonin Scalia, edesmennyt Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Husu: "Mikään vapaus ei sitäpaitsi ole absoluuttinen"

Kuulosti vähän samalta kuin "Mikään ihmisoikeus ei sitäpaitsi ole absoluuttinen"

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

" kansanryhmää vastaan kiihottamiseen erikoistunut, kyseisestä nimikkeestä myös tuomion saanut [taparikollinen.]" = solvaus = kunnianloukkaus.

Se, että mielipiteestä tuomitaan muodollinen rangaistus ei tee ihmisestä taparikollista. Kyseiseen ryhmään kuuluvia löytyy sen sijaan runsain mitoin mm. KHAT:ia imeskelevien joukoista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Taparikollinen siinä suhteessa että edes tuomion saatuaan eivät Halla-ahon rasistiset kirjoitukset ole vähenneet lainkaan. Muuttuneet vain sen verran että oikeus ei voi antaa uusia "mielipiteitä".

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Tuota Salakari, kun tohtori Halla-aho ei varmaankaan (toivottavsti) ole Atarin poikien seurannassa, ja sinä nimittelet häntä taparikolliseksi niin syyllistytkö kunnianloukkaukseen?
Se sun mielipide ei välittämättä päde oikeudessa vaikka Husu ois todistamassa, vai mitä tuumaat?

Ja toisekseen jos hänen teksteissä ei ole mitään rikollista niin miksi hänen sananvapautta pitäisi rajoittaa?

Kunnianloukkaus ja perustuslain tärkeän pykälän törkeä kieltäminen toiselta maanmieheltä, ilmeisesti omaa harkintaa käyttäen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu,

Kukaan ei pakota sinua lukemaan Halla-ahoa !

P.S. Pyydä haamukirjoittajaasi korjaamaan Halla-ahon nimi sekä otsikossa että tekstissä.

Ei ole Halla-Aho.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä Haamu - Husu 2.0 on kyllä Rasmus - Raivossaan loistokas.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-Aho ja oikea käsi Huhtasaari on nyt kiinnostavia, ne tuovat medialle lukijoita ja rahaa.

Nykyaika on sellainen, että tuollaisten mitättömyyksien kärkevät lausunnot saavat lukijat kiihottuneeksi. Kyllä siihen lehdistökin kyllästyy, ei Trumpin toilailujakaan jaksa enää seurata.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Pikkuriikkisen tuntuu kiihottavan ritalaakin.

P.S. Erisnimi tietoisesti kirjoitettu väärin, koska "ritala" niin haluaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

ritala: miksi media ei saisi pitää näyttävää kotimaista nättiä naistä kiinnostavana ja framilla?
Saat vielä feministit kimppuus...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Äitien tekemät pojat laumassa spämmäävät näitä haamukirjoittajavihjailuja Husun blokeihin. Husun vastaus on täyskymppi.
Byrokraattikielellä kirjoittava Halla-aho on kyllä hupaisa valinta MTVltä. Huumoripläjäys täytyy sanoa. Minua oikeasti jo edeltäpäin kutkuttaa. En ihan usko tämän uuden kolumnistin selviävän tehtävästään. Eikä oikein voi haamukirjoittajaakaan hankkia kun kaikki huomaisivat. Ehkä kyseessä on salajuoni Mestaria vastaan.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Olihan vihaa huokuva, sisällötön kirjoitus. En kuitenkaan yllättynyt. Taattua husu-laatua.

Juhani Piri

Husu, lukaiseppas bloginin uhriutumisesta. Jos et jaksa niin katso edes video jossa afroamerikkalainen nuori mies kertoo että lopettakaa uhriutuminen ja tehkää asioita valittamisen sijaan..

Blogikirjoitukseeni sain innoutuksen tämän videolla esiintyvän itsenäisesti ajattelevan nuoren miehen ansiosta.

http://jpiri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242787-turva...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kepulaisena Husu kirjoitti joskus jotain asiakin, muistan joskus kehuneeni.
Tovereiden antama aivopesu näyttää olevan tuhoisa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kepulainen Husu olikin aivan eri mies. Haamukirjoittajat kun vaihtuvat aina puolueen vaihdon myötä.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Kiitos Husulle(tai haamukirjoittajalle) kun mainostit Jussin kolumnia josta en ollut tietoinen.Lisää vain tälläisiä tiedon levittämisiä.Oli muuten tosi hyvä kolumni Jussilta.Käykää lukemassa linkki on Husun tekstin alussa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä tulee vielä hyvä juttu. Kun Husu kirjoittaa persuista ja Halla-Ahosta niin silloin kaikista koloista ryömivät johtajan puolustajat esiin.

Eihän suurta ajattelijaa ja tosimiestä sovi arvostella, sehän nyt on täysin kiellettyä.

Kun sohaisee kusiaispesään, niin, kyllä silloin saa kusiaiset vauhtia.

Koskahan tulee eka ehdotus Husulle palata takaisin Somaliaan.

Sitä odotellessa :)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eli pitäisi vain nyökytellä husun kitjoitukselle?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Varmasti se ei ole tarkoitus.

A s i a l l i s e t vasta-argumentit ovat aina mielenkiintoista luettavaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Onko sinusta ritola sivistynyttä kanssaihmis kohtaan, kutsua heitä kusiaisiksi?
Tosi törkeetä, en kyllä uskonut että täälä Usarissa tämmöiseen sallitaan...
.

Pekka Pylkkönen

Tuo H-A:n tekstinhän oli älykäs ja merkityksellinen. Eikö Husu tässä olisi fiksumpaa kritisoida tekstin asiasisältöä kuin henkilöä?

H-A ei ole mikään vihreä. Hänen kanssaan pystyy todennäköisesti käymään ihan älykästä keskustelua ja vaikuttamaan hänenkin ajatteluunsa.

Osa H-A:n sanomisista on toki aivan mielipuolisen törkeitä mutta kyllä sinäkin napsit sieltä rankasti kontekstin ulkopuolelta tavaraa. Näitä on puitu jo mediassakin paljon perusteellisemmin. Sanoisin jopa että tavoitteenasi saattaa olla vihapuhe. Puhe joka synnyttää kohteestaan jopa negatiivisemman kuvan kuin hän ansaitsisi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Eikö Husu tässä olisi fiksumpaa kritisoida tekstin asiasisältöä kuin henkilöä?"

Ainakin tarvitaan enemmän fiksuutta tekstin asiasisällön kritisointiin kuin pelkkään henkilön panetteluun.

Petteri Hiienkoski

Eikös se ole hyvä, että erilaiset mielipiteet saavat näkyvyyttä. Avoin tiedonvälitys kuuluu länsimaiseen demokratiaan. Maikkari toimii viisaasti.
Halla-ahoa ei ehkä kannattaisi demonisoida yhteydestään irtiotetuilla sitaateilla.

Timo Ala-Harja

Outoa porukkaa nuo somalit.Aina valittamassa tai vonkumassa jotain.Heillä ei ole tälle maalle mitään annettavaa päinvastoin.Ottaa he kyllä osaavat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tämä on sitä oikeaa 'husua', hänen facebook-sivultaan:
=====================================
"Siitä on jo yli 15 vuotta kun näin viimeksi kävi. Olin jo ehtinyt unohtaa, miltä se tuntui. Olin varmaan ehtinyt alkaa luulemaan, ettei tällaista nykyään enää edes tapahdu.
Väärässä olin.
Sisälläni kiehuu ja silmissä sumenee. Posket punoittavat ja pulssi on katossa. Yritän saada hengitystäni tasaantumaan, mutta tuntuu ihan kuin minua olisi lyöty mahaan. Juuri noin vahva vaikutus yhdellä sanalla on.
”Neekeri”.
Kolme varttitunti sitten olin Kaisaniemen metron kupeessa matkalla tämänpäiväiseen Hack for Society- seminaariin, kun keski-ikäinen mies heitti tuon vastoin kasvojani.
Keskellä kirkasta päivää ja täysin odottamatta. Innostus seminaarista on tiessään. En pysty keskittymään mihinkään muuhun kuin sisälläni raivoavaan myrskyyn. Saan tehdä kaikkeni, etten anna suuttumukselleni valtaa ja vedä kaveria turpiin.
Tuo yksi sana onnistui hetkessä romuttamaan sen, mitä olin kaikkien näiden vuosien ajan rakentanut. Luulin olevani jo tottunut ja pystyväni sivuuttamaan tuollaiset. Mutta ei.
En sittenkään ole päässyt eteenpäin tuosta hetkestä silloin 15 vuotta sitten. Ehkä en tule koskaan pääsemäänkään? Olo on ihan yhtä paska kuin silloinkin. Ja likainen.
Hetkessä tuo mies pilasi koko päiväni ja minäkuvani. Pakko olisi kuitenkin yrittää päästä negatiivisuudesta eroon. Ja nousta tuon yhden ihmisen typeryyden yläpuolelle. Mutta miten?"

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Teksti vaikuttaa Husun äidin kirjoittamalta.

" Saan tehdä kaikkeni , etten anna suuttumukselleni valtaa ja vedä kaveria turpiin."

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

H-a kirjoitti raiskaajista ja pahoinpitelijöistä ihmissaastana. Profiloidutko sinä Husu kenties heihin vai mikä kirjoituksessa häiritsi?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Pisteet blogistille kirjoituksen kauniin, hyvän ja puhtaan suomen kielen puolesta. Kielentarkastajan kanssa tai ilman, se osoittaa kirjoittajan arvostavan suomen kieltä osana kansallista identiteettiämme. Yhteinen kieli on tärkeä asia. Se yhdistää kaikkia suomalaisia ja luo solidaarisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita. Kielen oppiminen on ensimmmäinen askel kohti kotoutumista ja integroitumista yhteiskuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri suomenkieltä vastaan altrighttrollit taistelevat. Hehän ovat maskopiassa rajun meemikulttuurin kanssa missä kaikki häveliäisyys tai sävykkyys on kielletty. Esim tässä ketjussa aikuiset suomalaiset miehet omilla nimillään kilpailevat siitä kuka latelee inhottavampia kommentteja Husulle kuin yläasteikäiset koulupojat. Altright hyödyntää somen mukana tullutta alakulttuuria missä tietoisesti sanoudutaan irti sivistyksestä. Sateenvarjo jonka alla sekä porvariperheiden "maahanmuuttokriittiset" jälkeläiset että natsit että radikaalikonservatiiviset lahkolaiset yhdistävät voimansa on siis somenuorikulttuurin nettipalstaviidakko missä ainoa vaatimus on törkeys. Törkeystaso on pidettävä korkealla. Muusta viis.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Annoin suosituksen. Miksi - siksi että ymmärrän tunteesi Husu: "ihmissaasta" retoriikka ei nappaa minullekaan ja sinä olet kotoisin sieltä mistä sitä Halla-ahon mukaan tulee...

Se ei nappaa 1) henkilökohtaisesti eikä myöskään siksi 2) että joku pääsisi sillä politiikassa kovastikin eteenpäin. Myöskin 3) käy niin että isänmaamme nykyinen pysähdys vain jatkuu kun valtapuolueiIla on joku jota osoitella, ihan syystäkin.

Nimittäin on niissäkin vikaa, paljon, valtapuolueissa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vaientamalla Halla-aho ja Huhtasaari maailma olisi parempi paikka ?
-Ei minusta,eli kyllä kaikille voi antaa palstatilaa,lukijat tehköön ihan itse johtopäätökset mitä blogistania/poliitikkoa seuraa,tai on seuraamatta !!!

Väinö Hirvelä

Husu myönsitkö juuri raiskanneesi jonkun?
Sen siitä saa kun nappailee lainauksia asiayhteyksien ulkopuolelta.
”Afrikan sarvesta peräisin olevana ihmissaastana” (Halla-Aho 13.9.2007) Tässähän siis kommentoitiin raiskaajaa jolla oli maahanmuuttaja tausta ei maahanmuuttajaa.
Henkilökohtaisesti minusta raiskaajat on ihmissaastaa eikä se katso ihonväriä tai kulttuuria.

Tim Lehto

Eikös Halla-aho puhuessaan afrikan kärjen ihmis saastalla tarkoittanut sitä moninkertaista lapsen raiskaajaa joka nytten karkoitettiin vähän aikaa sitten. Vai onko kirjoittaja sitä mieltä että lapsen raiskaaja olisi kunniallinen kansalainen.

Jukka Suominen

Et koe kasvattavasi vastakkainasettelua juurikin tällaisella roskalla?

Mikäli haluat ettei Halla-Aho pääse ääneen niin helposti, älä kommentoi kolumnissassi häntä ja anna sitä julkisuutta.
Itsehän ehdotit tätä ratkaisua ISIS uutisointiin, muistatko?

/facepalm

Jaana Laine

Näyttää nyt vahvasti siltä, että Halla-Aho kärsii toistuvasti ranaistuksen saamastaan tuomiosta. Sivistysvaltioon kuuluu että rangaistuksen kärsittyään on sovittanut rikoksensa, mutta ei Husun maailmankuvassa. Suosittelen nyt Husua miettimään siirtymistä Suomen rajojen ulkopuolelle jos elämä ahdistaa täälä Suomessa. Kyllä minustakin raiskaajat olivat sitten mistä maailmankolkasta hyvänsä ovat " ihmissaastaa" . Turhanpäiväistä jargoniaa ....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset