Husu

Suurin niistä on häpeä

  • Suurin niistä on häpeä

Piispa Irja Askola kertoi lauantain Hesarissa saamastaan vihapuheesta. Jos luulitte, että edes piispan kaltainen ihminen olisi turvassa niiltä iänikuisilta raiskausuhkauksilta, niin lue ihmeessä tuo haastattelu. On muuten rumaa luettavaa.

Lisää Askolan kokemuksia aiheesta löydät mm. täältä, täältä, täältä ja täältä.  Materiaalia on itse asiassa niin paljon, että siitä on tehty akateemista tutkimustakin.

Olen joskus miettinyt, millaista olisi tuoda mielipiteitäni julki valkoisena protestanttina. Kuinka paljon vastaanottavaisempi lukijakunta silloin olisikaan? Niin, ja nimenomaan valkoisena miehenä, tottakai, koska silloin kritiikki ei vahingossakaan lipsahtaisi ulkonäköni tai painoni haukkumiseen eikä kenellekään (toivottavasti) tulisi mieleen rankaista minua mielipiteistäni raiskauksella.

Millaista se olisi, mikäli kaikkea mitä sanon, ei tarkasteltaisikaan niiden muslimi-, somali- ja maahanmuuttajafilttereiden läpi, vaan ihmiset keskittyisivät ihan vain siihen asiaan?

Tämä on jotain, jonka jotkut blogini lukijoistakin ovat pistäneet merkille. Myös Facebook-sivuni kommenteissa on pohdittu, miten näkemyksiini suhtauduttaisiin, mikäli ”ne sanoisi joku muu kuin muslimi.”

Vihapuhe on minullekin valitettavan tuttu ilmiö ja todellinen ongelma nyky-Suomessa. Jostain syystä ainoat, jotka eivät sen vakavuutta ymmärrä, ovat ne tahot, jotka siihen toistuvasti syyllistyvät. Eivät, ennenkuin se sattuu omalle kohdalle, kuten Persut saivat itse kokea. Vihapuheesta kyllä puhutaan, mutta ymmärretäänkö sitä?

Kuten Askolakin on oivaltanut, vihapuheen tavoitteena on hiljentää uhri aiheuttamalla hänessä pelkoa  ja häpeää. Häpeä onkin voimakas ase - etenkin Suomen kaltaisessa maassa, jossa kasvojen säilyttäminen ja se, mitä meistä ajatellaan, on tärkeää.

Mutta tiedättekö mitä? Mitä enemmän olen asiaa pohtinut (ja uskokaa pois, sitä aikaa ja aineistoa minulla on ollut!), sitä enemmän olen alkanut tajuta, ettei tässä olekaan kyse uhrin häpeästä.

Ei, tämän kaiken takana on sen vihapuheeseen syyllistyvän oma häpeä.

Miettikää nyt itsekin: eihän ihminen, joka voi hyvin ja on tasapainossa niin itsensä kuin ympäristönsäkin kanssa, koe tarvetta tuolla lailla alistaa ja häpäistä muita?

Häpeä omasta alemmudentunteesta. Pelko omasta riittämättömyydestä. Viha näitä tunteita kohtaan.

Häpeä ja pelko koetaan heikkoudeksi, minkä takia niitä vihataan. Ei meistä kukaan halua tuntea olevansa heikko. Ja mikäs sen helpompi keino hankkia sitä vallantunnetta, kuin ottaa se joltain toiselta pois. Ja miten se tapahtuu? Alistamalla ja häpäisemällä.

Ei vihapuhe tietenkään mikään uusi ilmiö ole. Uutta sen sijaan on se, miten yleistä ja jopa hyväksyttyä se nykyään on. Kun sitä julkisesti harrastetaan jopa politiikan ylimmillä palleilla, legitimisoi se vihapuheen kummasti myös ihan tavallisten kansalaisten keskuudessa.

Toinen uusi asia on internetin ja somen mahdollistama anonymiteetti. Kuka tahansa saa yhteyden keneen tahansa ja voi sanoa mitä tahansa joutumatta siitä vastuuseen.  Mutta oletteko koskaan pysähtyneet miettimään mitä tuo noista ihmisisä itse asiassa kertookaan?

No ainakin sen, että he itsekin ymmärtävät omien näkemystensä kyseenalaisuuden, tietävät toimivansa väärin ja ...aivan: häpeävät sitä. Sen vuoksi he piileskelevät: koska pelkäävät noiden häpeän tunteiden paljastuvan muillekin.

Kyllä, se on on juuri noin yksinkertaista. Ihminen, joka tietää mielipiteidensä olevan oikeutettuja, tuo ne julki ja seisoo niiden takana omilla kasvoillaan. Pelkuri ei. Netin nimettömyys ja kasvottomuus kun takaa myös sen, etteivät he itse joudu moisen myrkyn kohteeksi.

Juuri tuo kyvyttömyys ottaa vastuuta omista teoistaan yhdistettynä epäonnistumisen, alemmuudentunteen ja pelon kaltaisiin tuntemuksiin on tappava yhdstelmä. Joskus ihan kirjaimellisestikin. Sen avulla nimittäin värvätään seuraajia niin äärioikeistoon kuin ääri-islamiinkin.

Vihapuheella lietsotaan vihaa ja ajatusta ihmisten eriarvoisuudesta. Sillä puolestaan legitimisoidaan asetelma, jossa ”toisella” ei ole enää olemassa edes ihmisarvoa, vaan heidät nähdään pelkkinä vihollisina. Tuo taas oikeuttaa ne teot, joista saamme viharikostilastoista lukea vuosi toisensa jälkeen.

Tavoitteidensa lisäksi noilla (ainakin näennäisesti toistensa pahimpien vihollisten) liikkeillä on myös demografisia yhteneväisyyksiä. Vihapuhe uppoaa yhteiskunnassa parhaiten juuri niihin, jotka kokevat jääneensä  näkymättömiksi ja tarpeettomiksi. Se tuo heidät yhteen antaen tunteen osallisuudesta ja johonkin kuulumisesta.

Vihapuheella legitimisoidut väkivallanteot sekä se ihailu ja julkisuus, jota ne synnyttävät muiden kannattajien keskuudessa, antavat mahdollisuuden olla kerrankin Jotain.

Ei vihapuhemaailman viehätystä ole tosin kovinkaan vaikeaa ymmärtää. Sen edustama mustavalkoisen absoluuttisuus (me hyviä, muut pahoja) tuo epäilemättä tervetullutta selkeyttä ja turvallisuutta maailmaan, joka näyttäytyy varsin kaoottisena ja pelottavana paikkana.

Mutta mitä asialle on tehtävissä? Ei ainakaan kehottamalla uhreja vain puremaan hammasta ja olemaan hiljaa. Tuomalla vihapuheen ja -viestit julkisuuteen riisumme itsemme häpeästä ja otamme valtamme taas takaisin. Näin me kerromme maailmalle, ettemme suostu peloteltavaksi.

Mutta samalla kun me itse kieltäydymme jäämästä häpeän vangeiksi, on meidän tiedostettava, että siinä samassa vankilassa elävät myös ne vihapuheeseen syyllistyvät. Ainoa keino siitä ulos on itsenikin jo kammoama sana ”dialogi”. Jos me luomme tilan, jossa ihminen kokee tulevansa nähdyksi ja kuulluksi, ei hänen tarvitse hakea sitä edellä mainitun kaltaisia teitä. 

Vihapuheeseen syyllistyvien on puolestaan tunnistettava itsessään tuo viha ja oltava valmiita edes hetkeksi luopumaan siitä avatakseen mielensä kohtaamiselle ”vihollisen” kanssa. Kyvyllä (ja halulla) asettua toisen kenkiin pääsee pitkälle.

Jos minun mielestäni on oikein tehdä näin jollekin toiselle, niin silloinhan hyväksyn myös sen, että joku kohtelee minua itseäni tai läheisiäni näin. Miltä se minusta tuntuisi? Että joku haluaisi polttaa lasteni kodin tai raiskata vaimoni? Olisiko minusta oikein, että minua saisi halveksia ihan vain sellaisen asian vuoksi, johon en itse voi vaikuttaa? Koska olen syntyisin Porista? Koska ihossani on pisamia? Koska minut on kasvatettu protestantiksi? Tekevätkö ne minusta vähemmän ihmisen kuin kajaanilaisesta kuulasihoisesta katolisesta?

Siitä päästäänkin asian ytimeen: oppituntiin ihmisarvon yhtäläisyydestä ja jakamattomuudesta. Ajatusleikki tuntuu petollisen helpolta, mutta mietitäänpäs. Jos kaikki ihmiset ja väestönryhmät ajattelevat olevansa ylempiarvoisia kuin muut niin... silloinhan päädytään tilanteeseen, jossa me kaikki olemmekin samalla tasolla? Me olemmekin samanarvoisia?

Olenko minä sinun vihollisesi? Ja ennen kaikkea: oletko sinä valmis haastamaan itsesi ja ajatusmaailmasi?

Lähdetkö kanssani kahville? Katsotaan, saataisiinko tulitauko aikaiseksi!                

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä uusin Husun haamukirjoittaja, olisiko suorastaan KUFE:sta, on huikea +1

Niko Sillanpää

Mietin samoin tätä lukiessani, että kenen tekstiä luen, mutta mikä on KUFE?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kulttuurisen ja feministisen kasvatustutkimuksen ryhmä (KUFE) tai mikä tahansa vastaava instanssi Helsingin Yliopistolla johon suuntaan kirjoituksen kielenkäyttö viittaa tosin tässä kohtaa sivistyksessäni on suuri aukko kun en ole koskaan kyennyt lukemaan moisten laitosten tuotoksia eli lyhyesti haamukirjoittajan kielenkäyttö jäi raksuttamaan aivonystyröitä jotka eivät aivan kohdenna kyseistä naputtajaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #3

Husu,

" Ääni on Jaakobin ääni, mutta kädet ovat Eesaun kädet." 1.Moos.27:22

Länsimaisessa yhteiskunnassa on häpeä esittää toisten kirjoituksia ominaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Huikeata on myös tämä asian vierestä kirjoittamisen tahti, kun jo heti ensimmäinen kommentti sen aloittaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Eero Mattila

Propagandaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kiitos hienosta kirjoituksesta taas, Husu.

Kommenteista päätellen osuit jälleen oikeaan.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos Jukka.

Ilmeisesti näin!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU, kerroit tulleesi suoralla lennolla Nairobista Itäkarjalaan, pitääkö seki yhtä totuuden kanssa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ihan uskomatonta lässytystä. Tiedätkö Husu että täällä on murhattu ihmisiä sen uskonnon nimissä, mitä itsekin harjoitat? Siinä on meillä kuule isompi ongelma kuin se, että joku sanoo "syö paskaa ja kuole". Ai niin, ja sehän olit sinä, joka niin sanoit. Mutta mitä väliä - tässä olisi nyt isompia murheita.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yhdenkö uskonnon nimissä nyt on ihmisiä tapettu?

Kristinuskon ei?, Protestantit, katoliset ei?

ISLAM, JUU!

Ei riitä kapasiteetti, niin silloin se ei vaan riitä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mistähän sinä nyt puhut? Voisitko täsmentää mitä tarkoitat?

Niko Sillanpää

In the same vein, perinpohjaisen sairas ajattelutraditio tulee vääjäämättömään dilemmaansa:

"What’s worse, rape or racism?"

https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/sep...

Tuo Labourin MP:n kirjoittama juttu on ideologisessa patologiassaan suorastaan ikoninen.

Petteri Hiienkoski

"Olen joskus miettinyt, millaista olisi tuoda mielipiteitäni julki valkoisena protestanttina. Kuinka paljon vastaanottavaisempi lukijakunta silloin olisikaan?"

Hah hah hah! Valkoinen heteromieshän - jos sattuisi olemaan vielä kristitty - on valtamedian luomassa ilmapiirissä kaikkein hävettävintä: häntähän pidetään sen takia syyllisenä kaikkeen pahaan mitä maailmassa on!

Mutta jos ihonvärisi on jotain muuta tai juuresi muualla kuin Suomessa, olet valkoisen kristityn heretomiehen uhri, jota suositaan julkisuudessa, jolle annetaan erityisoikeuksia, jonka sanomisilla on erityinen merkitys.

Haluaisin ajatella, että mielipiteiden saamaan vastaanottoon vaikuttaisi ensisijassa se, mitä esitetään eikä se kuka tai minkä värinen ja uskoinen esittäjä on. Jos olen rehellinen joudun kuitenkin tunnustamaan että näin ei asia ole. Ihonvärillä ja taustalla on varsin iso merkitys sen mukaisesti kuin totesin...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas tulee oikein syväanalyysiä?

Valkoisen miehen totuutta siitä miten asiat oikeasti ovat, me valkoisetahan tässä oikeasti kärsimme ja olemme sorrettuja. VMP.

MIksi Husu on julkisuudessa, miksi Husua kuunnellaan ja miksi Husu on noussut mediasskin esille?

Oliskohan mahdollista se, että Husu on lahjkas, tai ainakin lahjakkaampi kuin monet valkoiset protestanttimiehet?

Kateutta, kateutta :)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Olisiko kuitenkin niin että taustakirjoittajat kirjoittavat Husun naamalla koska tällöin näkyvyys on parempi.

Eero Mattila

tai olisko niin että poliittinen sopivuus ja ollut ratkaisevampaa kuin ammatillinen pätevyys.
- Ammatillisen osaamisen arvostus on monta kertaa ihmetyttänyt. Olisi mielenkiintoista tietää, millä perusteilla Husu kavereineen ohittaa esimerkiksi Yleisradion rekrytoinnissa kantasuomalaisen kielitaitoisen ja monta vuotta erilaisissa medioissa työskelleen naisen?
- Ammatillinen osaaminen ei voi olla peruste, koska HUSUlla ei sellaista Yleen mennessään ollut, silti hän ohitti ammattitaitoiset, kielitaitoiset suomalaiset???

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Piispaa raiskauksella uhkaava on totisesti, totisesti sairas.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Eiko olekin? Tajuavatkohan he itse omaa logiikkaansa? Samat ihmiset jotka väittävät vai pyrkivänsä suojelemaan suomalaisten naisten vapautta ulkomaalaisten raiskauksilta, haluavat rankaista suomalaisia naisia heidän osoittamastaan vapaudesta raiskaamalla heidät?

Eero Mattila

Voisiko tämän kirjoittaa niin, että sen ymmärtää?
- Tarkoitatko, että suomalaisten naisten tilanne jollakin tavalla paranee jos myös ulkomaalaisen näköiset miehet raiskaavat heitä? Tilastojen valossa ulkomaalaisten näköisten miesten raiskaushalukkuus on 17-kertainen kantasuomalaisiin verrattuna.
- Puolusteletko jollain tavalla ulkomaalaisten näköisten miesten tekemiä raiskauksia tai tarkoitatko, että myös ulkomaalaisen näköisillä miehillä on oikeus raiskata suomalaisia naisia, koska suomalaisetkin miehet heitä raiskaavat?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #30

"Tilastojen valossa ulkomaalaisten näköisten miesten raiskaushalukkuus on 17-kertainen kantasuomalaisiin verrattuna."

Tribalismi ja paranoia ovat suomalaista kansanperinnetta pahimmillaan.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #32

Enpä ole ennen kuullutkaan. Itse harrastan kirjallisuutta, perinnerakentamista, tanssia ja teatteria.

- jokainen makunsa mukaan, sanoi mäyräkoira;-)

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Tämä oli mielestäni erittäin monipuolinen ja oikeaan osunut analyysi vihapuheesta. Olen itsekin miettinyt tuon ilmiön problematiikkaa ja löytänyt aika tavalla Husun tekstissään esittämiä selityksiä sille. Tämä kirjoitus on mainio synteesi asiasta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Voisiko haamukirjoittaja ystävällisesti kysyä Husulta vastausta muutamaan kysymykseen, joihin hän ei jostain syystä suostu vastaamaan. Olen varma, että äänestäjiä vastaukset kiinnostaisivat. Husuhan asemoi itsensä hyvinkin suvaitsevaksi ja vapaamieliseksi, joten vastaamisen pitäisi olla hyvin helppoa.

Mikä on Husun kanta homoavioliittoihin? Hyväksyisikö hän, jos hänen poikansa menisi naimisiin valkoihoisen kristityn pojan kanssa?

Entäpä hyväksyisikö hän, jos hänen tyttärensä kääntyisi kristityksi ja menisi naimisiin valkoihoisen ateistin kanssa?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Hei Jyrki,

Kiitos kysymyksestäsi. Sovitaanko kuitenkin että saan edes jonkinlaisen yksityisyyden ja käsittelen jatkossakin perheeni asiat perheeni kanssa? Itse tasa-arvoista avioliittolakia vetää tähän keskusteluun kun ei se tähän mitenkään liity. Enemmistö kansasta ja meidän päättäjiksi valitsemista henkilöistä on puhunut ja tuo on laki, jota kaikkien Suomessa asuvien tulee kunnioittaa.

Yt. Haamukirjoittaja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Esiinnyt suvaitsevana ja vaadit suvaitsevaisuutta muilta, mutta näytät kuitenkin itse olevan suvaitsematon, kun et suostu vastaamaan. Olit samassa lähetyksessä televisiossa, kun Halla-aholta kysyttiin samansuuntainen kysymys ja hän siihen vastasi. Onko Halla-aho suvaitsevampi, kuin sinä?

Kysytään sitten yleisellä tasolla. Onko ok, jos somalitaustainen tyttö luopuu islamista ja menee naimisiin valkoihoisen ateistin kanssa? Onko ok, jos somalitaustainen poika menee naimisiin kristityn pojan kanssa?

Kyllähän äänestäjien pitää tietää mitä mieltä olet näistä asioista. Rasistiksi sanottaisiin sellaista kristittyä valkoihoista, joka ei noita asioita toisinpäin hyväksyisi.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #28

Jyrkin haamukirjoittajalla on tanaan paha paiva.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Millä tavalla paha päivä?

Sinäkin Salakari fantsuttelet aina Husun kirjoituksia. Eikö sinua kiinnosta saako Husun mielestä somalitaustainen nainen luopua islamista ja mennä naimisiin kristityn kanssa? Jos hän oikeasti on tätä mieltä, niin on hän aika ahdasmielinen rasisti. Lisäksi, jos Husun mielestä muslimi somalimies ei saisi mennä naimisiin toisen miehen kanssa, on Husu myös homofoobikko.

Nämä ovat oikeasti aika relevantteja kysymyksiä, kun ottaa huomioon, että kyseessä on SDP:n politiikko, joka yhtenään blokkaa suvaitsevaisuudesta. Kummaa, jos sinua ei kiinnosta mitä mieltä Husu on noista asioista. Vai oletko sinäkin rasisti, joka vaatii/sallii eri asioita ihmisiltä riippuen heidän taustastaan ja uskonnostaan?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #34

Suosittelen kirjoituksia sen mukaan mitä itse niistä koen saavani, enkä sen mukaan mitä Jyrki asiasta ajattelee. Tämä on tietenkin teikäläisille vaikea asia hyväksyä.

" Eikö sinua kiinnosta saako Husun mielestä somalitaustainen nainen luopua islamista ja mennä naimisiin kristityn kanssa? Jos hän oikeasti on tätä mieltä, niin on hän aika ahdasmielinen rasisti."

En ihan ymmärrä miksi Husu on rasisti jos hänen mielestään somalitaustainen nainen saa luopua islamista ja mennä naimisiin kristityn kanssa. Suomessa taitavat nuo uskontoon liittyvät asiat olla kovin tärkeitä kun niistä pitäisi keskustella jokaisessa blogissa.

Mikset kirjoita omaa blogia ja selitä miksi näet tuollaisessakin asiassa niin paljon rasismia? Toisten blogeissa trollaus on vähän lapsellista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #39

Varmasti ymmärsit, että tuo kommenttini piti sisällään kirjoitusvirheen, mutta leikitään, ettet ymmärtänyt.

Korjataan siis lause muotoon:

"Eikö sinua kiinnosta saako Husun mielestä somalitaustainen nainen luopua islamista ja mennä naimisiin kristityn kanssa? Jos hän oikeasti on sitä mieltä, ettei saa, niin on hän aika ahdasmielinen rasisti."

Oletko nyt samaa mieltä väitteeni kanssa vai onko sinulla eri vaatimukset ihmisille heidän riippuen heidän taustastaan? Rasismi on juuri sitä, että kohtelee ihmisiä eri tavalla taustasta riippuen. Oletko Salakari siis rasisti?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu,

Blogikirjoituksessasi käsittelet perheesi asioita pohtiessasi mahdollisia tunnetiloja, jos lastesi koti poltettaisiin tai vaimosi raiskattaisiin.

Tätä taustaa vasten kieltäytymisesi vastaamasta Jyrki Kankaanpään asiallisiin kysymyksiin "yksityisyyteen " vedoten vaikuttaa vähintäänkin oudolta.

Toisaalta vastaamattomuutesi antaa jo sinänsä vastauksen.

Mika Sarivaara-Satta

Trollaus ja shitposting ovat juurikin ne varsinaiset ongelmat ajassamme.

Niko Sillanpää

Naulan kantaan. En oikeastaan tiedä, onko shitlordien nostaminen muka joksikin todelliseksi yhteiskunnalliseksi ongelmaksi tietämättömyyttä, tyhmyyttä vai pahantahtoisuutta. No, normie on normie, minkäs teet.

Mika Sarivaara-Satta

Ja onko tosiaan ihme, että osaa ihmisistä alkaa vituttamaan vero-eurojen tuhlaus ja poliitikkojen valehtelu päin naamaa harjoitetun politiikan hyödyllisyydestä Suomelle.

Poliittisen korrektiuden nimissä otettiin suvaitsevaisuuden liukuvoiteen avulla dysfunktionaalinen dildo sivistyneen yhteiskunnan anukseen, joten suu kiinni ja iloitse.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #21

Eihän nyt shitlord noin pitkälle edes pääse, vaan käpy palaa jo "olet paha ihminen, jos et tee näin, ja mutku-sorretulle kuuluu"-moralisointiin ja viestinnän kontrollointipyrkimyksiin.

Käyttäjän amgs kuva

Tämä on aika hyvä kirjoitus. Kiitos tästä Husu ja älä anna periksi! Lähimmäisten rakkaus on kuin voimakas kuori, josta voimakkaimmatkin vihaviestit singahtavat pois ilmaan.

Juha Hämäläinen

Minä en pääse lähtemään mihinkään, mutta olet tervetullut meille kahville, jutellaan kameran edessä asioita halki ja jaetaan kesksutelu kansalle.

Tervetuloa
Hämis

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä kirjoitus näiltä osin ja minullekin herättää uutta ajattelua!

Analyysi jää kuitenkin tässäkin vajaaksi - niin kuin se jää Suomessa aina vajaaksi - että on kyettävä luomaan ulkopuolinen uusi voima, joka luo olosuhteet sellaisiksi, että systeemistä johtuvaan häpeään ei ole aihetta eikä siten vihaankaan.

Nythän se asia ei ole kenenkään agendalla - ainoastaan sen julistaminen, että me olemme oikeassa ja tilanteen hyväksikäyttö poliittisiin tarkoituksiin puolin ja toisin.

Ei varmasti johda mihinkään!

Minun visioni (ja jo aika monen muunkin visio jo yhteiskunnallisen työni kautta) ratkaisun voivat tehdä ne, jotka ymmärtävät sen, että oma ajattelu tulee haastaa. Silloin voimme luoda uudenlaisen Suomen, joka löytää ja luo "kolmannen tien".

Sen tekevät vihapuhujat ja sen tekevät vihapuheen kohteeksijoutuvat (nykykattaus) YHDESSÄ - kyse on todellisesta vapaudestamme olla sitä mitä olemme. Se on tehtävissä siten että kaikki ovat voittajia.

Meidän on haastetta nykyinen "väärä eliitti" kaikilla rintamilla ja myöskin yritettävä saada sieltä(kin) mukaan sellaisia, jotka alkavat ymmärtää omaa vastuutaan uudella tavalla.

Ratkaisun avain on jokaisella suomalaisella itsellään, emme voi laittaa muiden syyksi enää sitä, mikä on meissä itsessämme sen jälkeen kun olemme asian ensin ymmärtäneet.

Minun tehtävä on tuoda esille se mitä itse olen oppinut ja yhdistää se muiden kanssa. Tarvitsemme kokonaisen "hyvän vallankumouksen, nukkuvan vallankumouksen" Sen poliittinen keihäänkärki on nyt täällä -

www.nukkuvat.fi

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vihapuhetta,,kertoa että monet pakolaiset tulevat ainakin kymmenen muslimimaan läpi suomeen,kristittyyn maahan,,-ei ymmärrä,,minua hävettäis jos joutuisin pakolaiseksi muslimienemmistöiseen maahan,,esim.saudeihin !
-Vihapuhetta kaikki joka kyseenalaistaa tuulivoiman,energian hinnanousun,mamukeskusten radikalisoitumisen,maastapoiston hitauden,,,ja varsinkin jos kyseenalaistaa vastaanottomaan turvallisuustilanteen,,kukaan ei ole kertonut,miksi muslimeita ei voisi palauttaa esim.saudi-arabiaan ?
Ja vihapuhetta on vaatia maahanmuuton kustannukset esille ja verrata niitä muihin sosiaalimenoihin !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hussein kysyi miten hänen mielipiteensä otettaisi vastaan jos ne kirjoittaisi ja julkaisisi valkoihoinen protestantti. Olen ymmärtänyt hänen suvakiksi. Itsekin pidän itseäni sellaisena ja kirjoitellut sellaisia mielipiteitä. Olen myös valkoihoinen mutta en kuitenkaan protestantti vaan uskonnoton. Mutta hetero ja pidän punaisesta lihasta (muunväristen lihojen ja kasvisten ohella sekä kalan ja kuorellisten merenelävien ohella). Seuraus on ollut, että olen "suvakki-idioottitrolli" mutta kukaan ei ole uhannut raiskata.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Olisi kiinnostavaa saada kansainvälistä vertailua siitä, että missä maissa vihapuhetta tapahtuu suhteellisesti eniten. Onko Suomi tosiaan kärkisijoilla suhteessa muihin esim. länsimaihin, vaiko keskikastia tai peräti pohjalla?

Onko asiaa tutkittu? Miten sitä voisi tutkia? Facebookillahan olisi varmasti melkoisesti dataa analysoida vihapuheen määrää maittain ja kaupungeittain. Toki asiaan vaikuttaa maahanmuuttajien osuus tietyllä asuinalueella. Onko jollain tietoa esim. vihapuheen määrästä arkielämässä, mediassa ja sosiaalisessa mediassa esim. Hollannissa, Briteissä, Espanjassa, Unkarissa, Italiassa jne.?

Vihapuhe on kyllä hyvin ikävä ilmiö. Olisi todella hyvä, jos maahanmuuton ja eri uskontojen mahdollisista ongelmista voitaisiin puhua analyyttisesti ja sivistyneesti. Sellainen Jaakko Hämeen-Anttilamainen tyyli olisi kenties ihanteellinen, jossa kuitenkin ongelmia uskallettaisiin puida rohkeasti. Onko Suomessa yhtään korkealle profiloitunutta, sivistyneellä ja analyyttisellä tyylillä keskustelevaa maahanmuutto- tai uskontokriitikkoa? Halla-aholla riittäisi äly, mutta hän on tavallaan pilannut osittain maineensa, koska hänen aiemmat kirjoituksensa ovat olleet sadistissävytteisiä.

Trevor Phillipsin tyyli BBC-dokumentissa on asiallinen. Dokumentissa käydään läpi kyselytutkimusta muslimien asenteista ja mielipiteistä: https://www.youtube.com/watch?v=xQcSvBsU-FM
Olisi hyvä, jos hänen kaltaisella tyylillä käytäisiin fiksua dialogia maahanmuuttomyönteisten kanssa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tässä myös kriittinen The Independentin vastine Trevor Phillipsin dokumenttiin, jossa kritisoitiin sitä, että kyselytutkimus tehtiin alueilla, missä on merkittävä muslimikeskittymä, kun taas suurin osa muslimeista ei Britanniassa asu noissa keskittymissä.

http://www.independent.co.uk/voices/trevor-phillip...

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

niinkauan kuin suomessa elää kalle siukolan tapaisia voisiko sanoa ihmisiä olemme kaukana siitä mitä haluaisimme,eihän tuollaista saastaa voi edes mielipiteeksi kutsua,ikävä että moisia viellä ymmärretään,voisipa kalle ottaa kerrankin järjen käteen ja pyytää husulta kauniisti anteeksi,husu on senverran reilu että varmaan anteeksi soisi,ikävä että tuo uhkauksesi menee varmaan poliisiasiaksi,voit tietysti jälkeenpäin vedota ettet muistanut ottaa lääkkeitäsi,rauhaa sinulle kalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Siukola lienee murrosikänsä angstissa kamppaileva pojankoltiainen joka yrittää keksiä itselleen hauskaa. Nyt hän odottelee itsekseen hykerrellen primitiivireaktioita muilta. Toisaalta saattaa siellä äipän ostaman puhelimen äärellä olla pari samanmoista kaveriakin joiden kaikkien pitäisi olla äidinkielentunnilla.

Mahdollisuus, että asialla olisi ihan oikeasti itselleen ja ympäristölleen vaarallinen ääliöoikeistolainen terroristi, on häviävän pieni mutta, toki, ei olematon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kalle Siukola ja Raimo Kangas vaikuttavat yhdeltä ja samalta haamukirjoittajalta.

Onkohan ihan tilaustyötä, kun kommentit ovat saaneet olla näinkin kauan luettavissa vihapuheesta ja puukotusuhkailuista huolimatta ?

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas Vastaus kommenttiin #50

toivonen on toivottoman kaukana tituudesta,pahinta mitä yleeensä kirjoitelmista löytyy ovat nämä MUTU miehet,eivät mistään mitään tiedä vaan kuvittelevat,näin lähtee huhut liikkeelle ja toivoset myhäilevät,voin kertoa toivoselle että on totaallisesti nväärässä .

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #53

Kyllä kesti Siukolan kommentin bannaus epäilyttävän kauan, pari vuorokautta.

Taitavat jäljet johtaa haamukirjoittajien sylttytehtaalle. Nyt ei kyllä onnistu blogistin mahdollinen uhriutuminen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

En olisi itse bannannut Siukolaa(-kaan). Viesti oli törkeä ja räävitön mutta hän pilasi siinä lähinnä omaa uskottavuuttaan ja kertoi enemmän itsestään kuin muista. Siis B.Hallin hengessä: "Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'au bout pour que vous puissiez le dire."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mahdollisuus, että asialla olisi ihan oikeasti itselleen ja ympäristölleen vaarallinen ääliöoikeistolainen terroristi"

Vihervasemmiston kirjoitusten mukaan voisi olettaa että ääärioikeisto on uhka kun todellinen ja merkittävä terrorismi tulee vihervasemmiston valkopesemästä islamista ja muslimeilta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Höpsönlöpsön. Ensinnäkin ääri- ja ääliöoikeisto ovat ihan oikea uhka. Toisaalta uskonnollinen fundamentalismi on aina uskonnollisena enemmän oikeistolaista kuin vasemmistolaista, uskonnollisesta suuntauksesta ja kirkkokunnasta riippumatta. Ja kolmanneksi uskonnollinen terrorismi ei ole koko kuva islamista ja muslimeista.

N.s. vihervasemmisto, rankasti yleistettynä, tuntuu näkevän yhteiskunnallisia ja maailmankatsomuksellisia kokonaisuuksia hieman analyyttisemmin ja kokonaisvaltaisemmin kuin jotkut muut. Sen näimme myös tästä Makkosen kommentista. Toki yleistys on aina yleistys ja sitä sääntöä vahvistavat poikkeukset, kuten n.s. vanhalla kansalla oli tapana loihea lausumaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Myyryläinen tuntuu näkevän UUDEN SUOMEN alakoululaisten aviisina. Kevätpörriäinenkö se on?
Lapsille vastataan höpsönlöpsön.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #51

Niin, olisiko Makkosen p.o. kommentti sopinut paremmin Kevätpörriäiseen? Epäilen sillä se on korkeatasoinen julkaisu. Ehkä mielummin Äpyyn tai muuhun teekkarirykäisyyn.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset