Husu

Kaikki erilaisia, kaikki samanlaisia

  • Kaikki erilaisia, kaikki samanlaisia

Vietin juuri muutaman viikon työmatkalla Kenian pääkaupungissa Nairobissa. 

Koneesta laskeutumisen jälkeen ei mennyt kauaa ennenkuin havahduin siihen, miltä tuntuu, kun sulautuu ympäristöönsä. Kun vähän pigmenttirikkaampi ihonväri ei teekään sinusta automaattisesti kanssaihmisistä erottuvaa maalitaulua, vaan näytät ihan siltä samaltakuin kaikki muutkin. 

Sen tajuaminen oli hassua. Samaan aikaan huojentavaa, mutta jotenkin... vieraannuttavaa.

Enhän minä mikään kenialainen ole! 

Se sai minut miettimään elämääni pääasiassa valkoisessa maailmassa toisella puolen maapalloa. Sitä miltä tuntuu, kun sinua tuijotetaan, osoitellaan sormella ja haukutaan. Sitä, että tulet nimitellyksi eläimeksi – aivan kuin et olisi ihminen ollenkaan. Sitä, kuinka saat yhä kokea, ettet kuulu maahan, jossa olet asunut kauemmin kuin missään muualla koko elämäsi aikana. Sitä, että sinun värisiäsi ihmisiä näkyy lehdissä ja muissa medioissa vain silloin, kun puhutaan rikollisista, pakolaiskriisistä tai jostain muusta yhtä negatiivisesta.

Voin vain kuvitella, miltä siitä pienestä Miss Suomi-kisoja seuranneesta ruskeasta tytöstä tuntui 21 vuotta sitten, kun maan kauneimman kruunu aseteltiinkin Lola Odusogan kiharoille. Omaan mieleeni on puolestaan jäänyt erityisen hyvin se päivä vuonna 2008, kun Lewis Hamilton nosti pokaalin ilmaan ensimmäisenä mustana formuloiden maailmanmestarina. Ja se tunne, kun saman vuoden marraskuussa Barack Obama julistettiin Yhdysvaltain 44. ja samalla ensimmäiseksi mustaksi presidentiksi maan liki neljännesvuosituhantisen historian aikana. 

Tiedän, että en ole ainoa ruskea ihminen, jonka silmissä lasikatot tuntuivat tuolloin murtuvan ja maailma avautuvan. 

Meidän väriset ihmiset pystyvät tuollaisiinkin! 

Meidän väriset ihmiset pystyvätkin ihan mihin tahansa!

Tuo on saanut minutkin ponnistelemaan elämässäni. Jospa minustakin olisi esikuvaksi jollekin? Jospa minäkin saisin tuotua uskoa jonkun muunvärisen lapsen epäilystentäyteiseen elämään? 

Valkoinen heteromies ei ole se ihmiskunnan vihollinen numero yksi. Mutta valkoisen heteromiehen valkoisen heteromiehen tarpeille rakentamassa maailmassa on heidän liian helppo unohtaa, millaisena se maailma meille muille näyttäytyy. 

Siksi esikuvilla on väliä. Ne vahvistavat seuraajiensa itsetuntoa ja uskoa omiin kykyihinsä. Ne motivoivat ja saavat voittamaan ennakkoluuloja. Aina tuollaisia esikuvia ei ihan lähipiiristä löydy ja siksi myös media on  tässä olennaisessa roolissa. 

Ihan erityisen ratkaisevassa asemassa ovat televisio ja viihdeteollisuus. Niiden kautta on ympäri maailman kotikatsomoille esitelty erilaisuutta ja sen kohtaamisesta syntyviä oivalluksia. Tätä on nähty meilläkin: Salatut Elämät esimerkiksi toi niin homoseksuaalisuuden kuin HIV-positiivisuudenkin suomalaisten olohuoneisiin. 

Tiedän, miten mullistavaa 1980-luvulla kasvaneelle afrikkalaisamerikkalaiselle sukupolvelle oli, kun televisioon ilmaantui Huxtablen musta, mutta ylempää keskiluokkaa edustava; lääkäri-isän ja lakimiesäidin perhe. Ensimmäistä kertaa yleisölle oli tarjolla tuon kaltaisia malleja. 

Toive samaistumiskelpoisille sankareille on kaikkia yleisöjä yhdistävä tekijä. Disney on ollut tässä merkittävä uranuurtaja ja on tuonut markkinoille mm. kiinalaisen naistaistelijan, mustan prinsessan sekä kylänsä johtajaksi nousevan polynesialaistytön. 

Humaanien syiden lisäksi vähintään yhtä tärkeitä ovat toki myös taloudelliset tekijät: kaikkien ihonvärien käyttämä valuutta kun on väriltään ihan samanväristä.

Eikä se marginalisoitu erilaisuus pelkästään ihonväriin jää. Eri etnisyyksien lisäksi Disney on ottanut tehtäväkseen myös sukupuolisen monimuotoisuuden esiintuomisen ja sankarirooleista löytyy nykyään myös tyttöjä. 

Jopa kaikilla mittareilla edistykselliseksi määriteltävissä olevassa Englannissa nähtiin vastikään melkoinen mielipidemyrsky, kun maassa suositun tieteissarjan päähenkilöksi, uudeksi Dr Whoksi valittiin ensimmäistä kertaa koskaan nainen. ”Mitä esikuvia pojille nyt jää?” huudettiin someotsikoissa sen sijaan, että oltaisiin kiitelty sitä, millaisia esikuvia tytöille vihdoinkintarjotaan. Heidän ei tarvitsekaan tyytyä olemaan pelkän avustajan roolissa - myös he voivat olla niitä sankareita! 

Ja tässä kyseessä on sentään hahmo, jonka koko olemassaolo perustuu ulkomuodon jatkuviin muutoksiin!

Englanti on ollut Euroopassa kuitenkin uranuurtaja toisen vähemmistöryhmän aseman normalisoinnissa valtavirtaviihteessä. Lukuisten TV-sarjojen  vakionäyttelijäkaartista on nimittäin jo vuosia löytynyt vammaisia näyttelijöitä. Tähdellistä on, että vammaisuus itsessään ei ole hahmojen pointti, vaan se on juonenkäänteissä yhtä merkityksetön kuin vaikka hahmojen hiustenväri.

Tällä hetkellä ”monikulttuurisuuden pakkosyöttämisestä” syytetylla YLEllä (jonka strategianyksi kulmakiviltä kulttuurisen monimuotoisuuden kunnioittaminen yhä on) hikoillaan takuulla yrityksessä luoda SKAMin kaltaista, megahitiksi noussutta ilmiötä. 

Norjalaisen nuorisosarjan sukupolvet ja valtiorajatkin ylittänyttä superssuosiota on pohdittu ja analysoitu laajastikin, mutta vastaus lienee se kaikkein yksinkertaisin. Sen monimuotoisuudessaan nykyaikaista yhteiskuntaa heijastava henkilögalleria tarjosi samaistumiskohteen kaikille katsojille; antaen äänen niillekin, joita ei vielä oltu totuttu omilla sanoillaan kuulemaan. 

Meitä suomalaisiakin löytyy moneen lähtöön. Ihan ilman niitä pelättyjä pakolaisiakin. 

Meitä on valkoisia ja mustia. Aasialaisia ja afrikkalaisia. Kristittyjä, juutalaisia, muslimeja, hinduja ja uskonnottomia. Tyttöjä ja poikia. Heteroita, homoja, transsukupuolisia ja muunsukupuolisia. Suomenruotsalaisia, saamelaisia ja romaneja. Terveitä ja vammaisia. 

Monellakaan meistä ei ole kummoistakaan kosketuspintaa vähemmistöryhmien edustajiin ja mikäs niitä ennakkoluuloja tehokkaammin ruokkisi kuin tietämättömyys.   Vaan tiedättekö mitä? Juutalaisilla eiole salaliittoa. Muslimien tarkoituksena ei ole hajoittaa maailmanjärjestystä. Homot eivät ole sinun perässäsi. 

Siksi YLEn kaltaisia monikulttuurisuuden kanavia tarvitaan. Jotta kaikki meistä saisivat äänensä kuuluviin. Jotta kaikki meistä tulisivat näkyviksi tässä maailmassa, jossa me kaikki elämme. 

Siinä piileekin ehkä koko homman ydin: paitsi, että sen kautta me opimme erilaisuudesta, me myös oivallamme, kuinka samanlaisia me viime kädessä olemmekaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta eihän Salatut elämät ole Ylen ohjelmistoa.

P.S. Blogi on kylläkin Salkkarien tasoa naiiviuden ja roolihahmojen uskottavuuden suhteen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jep toisin naurattaa tuon amerikkalaisen kuvitteellisen lääkäriperheen esille ottaminen, kun (Bill Cosby)pääroolihahmo on ongelmissa...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Erinomainen blogi. Itsellänikin on varmasti enemmän yhteistä monen erilaisen pigmentin omaavien ihmisten kanssa, kun esim, Jussi Halla-ahon edustaman ajatusmaailman kanssa, vaikka molemmat ns. kantasuomalaisia jussin kanssa olemmekin. Värilläkään EI todellakaan ole väliä.

Käyttäjän JoniPalomki kuva
Joni Palomäki

"Meidän väriset ihmiset pystyvätkin ihan mihin tahansa!" SIC

Mika Sarivaara-Satta

Samanlaisuus on illuusio, kun siirrytään ryhmatasolle.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

"Meidän väriset ja teidän väriset". Kovin on pigmenttikeskeinen sisältö husun tekstissä. Eri värisävyjä omaavia ihmisiä löytyy maailmasta niin paljon, että ei niihin sävyihin kannata edes kiinnittää mitään huomiota.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Husu näkee kaikkealla valkoihosia mörköjä :)

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tämä on loistokamaa. Juttelin eilen kaupungilla tapaamani etiopialaisen kanssa, kun sattumalta tunnen hänet. Hän oli käynyt kotimaassaan ja oli nähnyt vain ongelmia. Etiopiassa on rehottaa korruptio ja rappio. Kiinalaiset kohtelevat heitä kuin eurooppalaiset 1900-luvun alussa. Intialaiset ja uutena porukkana on tullut Turkkilaiset, ovat uutta "herrakansaa". Vievät kaikki rikkaudet ja rappio tulee tilalle.

Joten varmaan on voimaannuttavaa käydä kotimaassa, jossa on vain ongelmia.

Käyttäjän MarjukkaAronen kuva
Marjukka Aronen

Jukka Wallin Eikös Etiopia ole itsenäinen maa? Ei silti, etteivätkö mm. kiinalaiset hyödyntäisi röyhkeästi Afrikan maita, mutta miksei Etiopia itsenäisenä valtiona lainsäädännöllään itse päätä miten ulkomaalaiset herrakansat voivat heitä kohdella?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Helppo vastata tähän. Korruptio ja ääretön köyhyys. Kaveri oli huolissaan myös kaupunkilaistumisesta. Ghettoja. Kauhisteli nykyisiä pilvenpiirtäjiä, kun hänen nuoruudessa oli rakennuskanta matalaa ja siistiä...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #34

"hänen nuoruudessa rakennuskanta oli matalaa ja siistiä" ...savimajoja.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Kirjoitus sisältää sinällään tärkeitä asioita ja havaintoja. Siinä on tosin hieman sormia heristävä, syyttelevä ote.

Erityisesti kohta jossa viitattiin valkoisiin heteromiehiin, siitä huolimatta että samassa yhteydessä hieman liudentuen viitattiin siihen että he eivät ehkä sittenkään ole se suurin pahuuden ilmentymä, pysäytti lukemisen hetkeksi.

Kun tuolla maailman katuja tallustellessa on tullut esiin sellainen havainto, että murskaenemmistö ihmisistä, sanotaanko nyt vaikkapa valkoihoisista miehistä, on täysin merkityksettömiä ja voimattomia erilaisten ilmiöiden edessä. Hyvä kun jotenkin pärjäävät oman elämänsä puitteissa. Niputtamalla heidät tavalla joka kirjoituksessa tehdään on hätkähdyttävää. Sehän sotii juuri tuota tulkitsemaani yleisvirettä tai konnotaatiota (terveiset haamukirjoittajalle) vastaan.

Ehkä se on tehokeino, en osaa sanoa varmuudella.

Minä kun olen keski-ikään ehtinyt mies, "ukkeli" niin kuin sanotaan, niin olen tässä elämäni taipaleella ehtinyt päätyä sellaiseen yksilövetoiseen suhtautumiseen. Että ihminen yksilönä on se olennainen tarkastelukohta. Jos hänellä on järjen valo silmissään, eikä pyri toisia liiemmin häiritsemään, on kyseessä "kelpo Veikko tai Irma".

Ei se tämän ihmeellisempää ole, eikä sen tarvitsekaan olla.

Esille nostetut ongelmat ovat sinällään yleisesti tiedossa. Näinhän se menee halki maailman, tikun nokkaan nostetaan erilaisin verukkein. Joskus ihan aiheesta, useimmiten vailla perusteita.

Mutta teksti oli hieman hengästyttävää luettavaa. Se ei myöskään avannut oikeastaan uusia lähestymistapoja problematiikkaan, kunhan tyytyi - tahallisesti tai ei - lähinnä osoittelemaan sormella. Ehkä se oli tehokeino, mutta ei nähdäkseni kovin toimiva.

Havainnot maailmalta eivät indikoi - näin keski-iän kyynistymisen myötä - mitään lupaavaa siitä, että jonkinlainen järjen aikakausi koittaisi. Siitä huolimatta on pyrittävä edes oman, yleensä vähäisen vaikutuspiirin puitteissa, edistämään jonkinlaista myönteistä.

Maailmassa on hyvääkin, jonka varaan rakentaa.

Toimiala jossa työskentelen on sellainen, että en ole kokenut tai tunnistanut siellä minkäänlaista syrjintää. Vain se osaaminen, substanssi ratkaisee. Mutta ilmeisesti olen väärässä, kun tarkastelen viime aikoinakin esiin nousseita tapauksia. On viitattu naisiin teknisissä tehtävissä (Googlen hiljattainen skandaali), on annettu ymmärtää että eteneminen, uskottavuus ja vaikutusvalta kärsivät nimenomaisesti naisilla.

Tätä olen aprikoinut, kun omat kokemukset alalta 20 vuoden ajalta indikoivat toisin. Voi olla, että olen sittenkin väärässä. Mutta sen tiedän, että kategorinen valkoihoisen miehen syyllistäminen, etenkin keski-ikään ehtineiden, ei tule johtamaan mihinkään rakentavaan. Sellainen osoittaa älyllistä laiskuutta, ja pyytää huomauttamaan, että jos agenda on liian ilmiselvä ulostuloissa, on ennuste mielipidevaikuttamisen suhteen heikko. Sen sijaan:

"Ota ihminen ihmisenä, anna kertoa tarinansa."

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Disney?

Amerikkalaiset käyttävät myynninedstämiseen mitä vain mikä myy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No sehän on pelkästään hienoa että nykyään suvaitsevaisuus myy. Olisi peräti onnetonta jos viihdeteollisuus olisi yhtä huonossa jamassa kuin Juho Eerola, jonka mielestä mustalaisia ja juutalaisia pitäisi vainota vieläkin, tai ainakin syljeskellä heidän kohdallaan.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Etkö pelkää näitä tuuliviirejä ... ja aikaa, jolloin suvaitsemattomuus myy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #18

En, koska se aika on ohi. Ollut melkein sata vuotta jo. Ainakin meillä länsimaissa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Omituinen käsitys viihdeteollisuudesta, mikäli katsoo Eerolan sitä edustavan. Enpä usko, että Eerolan mielestä mustalaisia sen enempää kuin juutalaisiakaan pitäisi vainota. Minulla on erilainen käsitys suvaitsevaisuudesta kuin Lamminpäällä, suvaitsevaisten joukossa, kun esiintyy suvaitsemattomuutta yhtä paljon kuin suvaitsevaisuutta vastustavien keskuudessa. Fanaattiset rasimin vastustajat ovat myös fanaattisia rasisteja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #43

Heikki tuossa edellä otti Disneyn puheeksi, se edustaa viihdeteollisuutta. Sinulla on tosiaan sekava käsitys suvaitsevaisuudesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu,

Tekstin ja sanottavan uskottavuus kärsii, kun ruskea somalimies puhuu suvaitsevaisen valkoihoisen suomalaisen haamukirjoittajan suulla.

Toisaalta me lukijat saimme edellisessä blogikirjoituksessasi lukea ilmeisesti aivan itse laatimaasi ja ideoimaasi fantasiablogia puukotuksista. Ei sekään hyvin mennyt. Valheesta ja väärien tietojen levittämisestä kun on aina ikävä jäädä kiinni.

Blogikirjoituksesi alkavat kuitenkin olla kaikki erilaisia , mutta kaikki samanlaisia.

Olisiko pitemmän tauon paikka ?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Juuri näin. Olen täällä useamman kerran kysellyt Husulta kuka tai ketkä nämä blogit kirjoittaa. Husu se ei voi olla, hän ei edes tuota "sisältöjä", mutta kuuliaisen "kunta kinten" tapaan antaa nimensä ja naamansa propagandakoneiston käyttöön.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mikä muuten _Husu on oma kantasi homoavioliittoihin? Hyväksyisitkö, jos poikasi menisi naimisiin valkoihoisen kristityn pojan kanssa?

Entäpä hyväksyisitkö, jos tyttäresi kääntyisi kristityksi ja menisi naimisiin valkoihoisen ateistin kanssa?

Et ole koskaan näihin kysymyksiin vastannut. Kun kuitenkin kirjoitat tasa-arvosta ja erilaisuuden arvostuksesta, niin sinun olisi syytä vastata näihin kysymyksiin. Muuten ne on helppo tulkita taqiyaksi.

Ps. Itse vastaan noihin kysymyksiin, ennenkuin joku koittaa kääntää keskustelun väärille urille (kuten aiemmin), että omien lasteni kohdalla minulle on ihan sama millaisessa suhteessa elävät ja mihin uskovat, kunhan ovat onnellisia.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Somalia somalialaisille - afrikka afrikkalaisille!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen itse asunut viitisentoista vuotta yhteensä parissa Aasian maassa ja periaatteessa sama tilanne on tuttu siitä, että vaikka kuinka tuntisi itsensä kotoutuneeksi, niin muut eivät asiaa sillä tavalla miellä. Toisaalta silloin on kuin ankkaparveen syntynyt hanhi, joka ei tiedä olevansa hanhi, vaikka ankat sen tietävätkin. Usein nimittäin unohtaa olevansa eri näköinen kuin muut, varsinkin jos on jossain suurkaupunkien ulkopuolella, jossa ei länkkäreitä tapaa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Suomi on myös antanut sinulle paljon Husu.

Jaakko Paasonen

Suomi ja suomalaiset veronmaksajat,sekä sosiaalidemokraattinen puolue/SDP..
joita tämä husu edustaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sensuuriko iski, viestejä hävisi?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ihmisen värillä ei ole mitään väliä. Miten muka enemmän tahi vähemmän pigmenttiä ihossa vaikuttaisi ihmiseen millään lailla? Pääkopalla ja sydämen viisaudella sen sijaan on väliä koska se vaikuttaa ratkaisevasti ihmiskunnan tulevaisuuteen.

Paavali sanoo ensimmäisessä kirjeessä korinttilaisille (Uusi testamentti): "Vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään"

Tarvitaan sekä järkeä että rakkautta - Ihmisyys tarvitsee molempia

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Iso osa tätä suurta ongelmavyyhtiä ovat nämä raamattu-uskovaiset. Heiltä puuttuu täysin realismi. Elämää eletään pari tuhatta vuotta vanhan kansansadun ohjeiden mukaan. Malliesimerkki tietysti Juha "kutsun kaikki Suomeen" Sipilä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ranska, tuo Eiffeltornin ja Tricolorin maa. Vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa.
Muslimeita, usein Emmanuel Macronia tummempia ja karvaisempia eivätkä käytä
meikkeihin tuhansia euroja viikossa. Muslimeita 12 % Ranskan väestöstä mutta
täyttävät vankilasellejä 70 % osuudella noin 68 000 vangista !

Ovatko ranskalaiset rasisteja vai mistä kyseiset luvut kertovat? Ranskassa on
vuosikymmeniä ollut kenttäkokeilu, jossa kahden eri kulttuurin kasvatit on pantu
sopeutumaan ja kasvamaan samaan aitaukseen. Lopputulos ei liikaa mairittele. Mutta
Suomeen kaikki tulee jälkijunassa, kuten terrori-iskutkin mutta ranskalainen
trendi tekee tuloaan myös tänne entiseen Lintukotoon, vääjäämättä, omasta tahdos-
tamme ja sinisilmäisyyttämme.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Blogistilla on mahdollisuus mennä kotimaahansa ja kokea olevansa samanväristen ja samanmielisten joukossa. Tämä mahdollisuus ei ole enää itsestään selvyys meille valkoisille kantasuomalaisille omassa maassamme, blogistin maanmiesten ja uskonveljien levittäytyessä yhä useammille asuinalueille ja muodostaessa jo enemmistöjä joissakin lähiöissä. Eivät Suomeen tulevat pakolaiset ole ainoita maassa olevia pakolaisia, Suomessa on jo maan sisäistä pakolaisuutta, pakolaisuus aiheuttaa pakolaisuutta. Jollei pysty tai halua rehellisesti ymmärtämää ympäröivässä yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia muutoin kuin omasta hyöty näkökannastaan on kykenemätön osallistumaan sen kehittämiseen kaikille osapuolille hyväksyttävään suuntaan. Emme me kaikki ole samanlaisia, emme vähimmässäkään määrin, tämä on naiivi ja täysin harhainen käsitys, jota viljellään aina kun yritetään perustella ”kulttuurien” yhteentörmäyksiä. Totalitaarisissa yhteiskunnissa kaikki pakotetaan olemaan samanlaisia, jokainen voi todeta mitä siitä seuraa. On selkeästi havaittavissa, että ”monikulttuurisuudella” josta on tullut tämän vuosituhannen alun mantra, ei ole mitään rakentavaa annettavaa Suomelle sen enempää kuin koko Euroopalle, se on pikemminkin johtamassa monokulttuuriin. Minkälaiset mahdollisuudet ovat kehittymättömistä maista tai romahtaneista valtioista tulleilla ihmisillä rakentaa toimivaa ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, kun eivät siihen kykene keskenään omissa valtioissaan. Jos haluaa ymmärtää blogistin arvomaailmaa, se ilmenee selkeimmin hänen imperatiivissa antamassaan ravintosuosituksessa. Ps. Ylen kulttuurien monimuotoisuuden kunnioittaminen on eufemismi sanalle sensuuri.

Käyttäjän TimoNyman kuva
Timo Nyman

VASTAKOHTAISUUKSIA oli kyllä lueteltu:
Musta - valkoinen. Iso - pieni, Kihara - suora

Nimityksiäkin on monia, rasisti- ei rasisti ym. ym.

YHTÄ JÄIN KAIPAAMAAN: Onko kukaan ajatellut koskaan että yksi aika helppo luokittelutapa jäi mainitsematta:

OSALLISTUVA - Passiivinen. Omillaan toimeentuleva - siipeläinen, Työtä tekevä - työtä vieroksuva.

SIIPELÄINEN - hakee paikkaa jossa saa kaiken toisten elättinä.

VIIMEINEN KOHTA ON SE JOKA SAA ESKALOITUESSAAN JONKUN KUTSUMAAN NOLOLLA NIMELLÄ!

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Olen vieraillu 100% täysin kiinalaisissa kaupungeissa ja oli kyllä outo nunne, kun kaikki tuijottivat ja jopa olisivat halunneet kosketella, että onkä tämä heitä paljon pitempi ja vitivakoinen olento tosi.

Olen myös ollut useamman kerran mustien kaupunginosissa USAssa ja päällimmäinen tunto oli pelko siitä pääsenkö sieltä terveenä pois.

Minä en haluaisi asua mistään hinnasta täysin kiinalaisessa tai mustassa kaupungissa. Ihmisluonto on se mikä on. HUSU oletko ajatellut muuttaa takasin omiesi joukkoon?

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Eräitten mustien mielestä menestyneet mustat ovat rotupettureita ja valjenneet rahan myötä.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2017/08/karhukopl...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset