Husu

Mitä pelko saa aikaiseksi

  • Mitä pelko saa aikaiseksi

Saan usein yhteydenottoja kansalaisilta, joissa he kertovat heille tapahtuneista tragedioista. Monet näistä eivät koskaan päädy julkisuuteen mm. siksi, etteivät uhrit uskalla niistä puhua.

Etenkin viime perjantain jälkeen muslimiyhteisön kokema turvattomuuden tunne on lukuisten eri välikohtausten myötä kasvanut. Pelottavaa on, että jopa monet uhkailujen ja hyökkäysten kohteeksi joutuneista ovat omaksuneet asenteen, että Turun tapahtumien valossa heihin kohdistetut iskut ovat jopa ymmärrettäviä.

Näinhän asian ei missään nimessä tulisi olla. Ei uhrien tulisi koskaan itse joutua järkeistämään ja legitimisoimaan heidän itsensä kohtaamaa väkivaltaa.

Muun Suomen lailla olen ollut valtavan tunteiden myllerryksen vallassa ja kokenut kuluneiden päivien aikana niin turhautuneisuutta, pelkoa, ahdistusta,voimattomuutta, surua ja järkytystä.

Suomalaisena olen järkyttynyt, että tällaista nähdään meilläkin. Muslimina olen vihainen siitä, että minulle rauhaa antavaa ja nimenomaan hyviin tekoihin kannustavaa uskontoa on taas käytetty aseena yhden elämässään eksyneen nuorukaisen valjastamisessa tällaisiin, minun islaminini vastaisiin, anteeksiantamattomiin kauheuksiin. Turkulaisäidin poikana olen ollut huolissani siellä asuvan perheeni tuvallisuudesta. Isänä taas pelkään lasteni hyvinvoinnin ja tulevaisuuden puolesta.

Olen kehottanut ihmisiä pysymään tyynenä ja olemaaan antamatta pelolle valtaa. Olen kannustanut muita välttämään liian pikaisia,tunnemyrskyssä tehtyjä johtopäätöksiä. Vaikeaa se kaiken tämän keskellä on – sen jouduin itsekin hyvin konkreettisesti huomaamaan.

Eilen maanantaina 21.8 sain puhelun eräältä äidiltä, joka kertoi, että hänen vuonna 1997 syntynyttä poikaansa on puukotettu jossain Myyrmäen ja Pähkinärinteen välillä. Hänen omien sanojensa mukaan poika oli ollut liikenteessä arabitaustaisen ystävänsä kanssa. Myöhemmin pojan kanssa puhuessani ilmeni, että tämä oli ollut kosovolaistaustainen.

Minulla ei ollut mitään syytä epäillä, etteikö kaikki minulle kerrottu olisi ollut totta. Eihän tämä ensimmäinen kerta ollut kun kuulen asioista, joista suuri yleisö ei koskaan kuule. Tällä kertaa joku oli kuitenkin valmis puhumaan. Tällä kertaa asiasta tulisi kerrankin näkyvää.

Tuomalla asian julki omilla kasvoillani ja nimelläni sekä laittamalla pojan yhteyteen lehdistön kanssa olin valmis laittamaan vaikka oman maineeni pantiksi tapahtuneen todenmukaisuudesta. Toimin koko ajan uskoen vilpittömästä siihen, mitä tein ja uskoin toimivani kaikkien parhaaksi.

Itse läpinäkyvyyttä, rehtiyttä ja oikeudenmukaisuutta peräänkuuluttavana ihmisenä ja poliitikkona en olisi koskaan päivittänyt Facebook-sivulleni mitään, ellen olisi uskonut siihen ihan sataprosenttisesti. Valheita ja paikkaansapitämättömiä huhuja levitellään maailmassamme jo ihan tarpeeksi – en minä mitään voittaisi sillä, että liittyisin näihin ihmisiin.

Päivitin tilannetta Facebookkiini sitä mukaa kun lisää tietoja sain. Tilanteen tutkinta jatkuu poliisin ja uhrien kesken yhä, mutta tähän saakka selvinneen perusteella mm. väärinymmärrysten ja virheellisten sanavalintojen vuoksi minulle kerrottu selostus tapahtuneesta ei ole ollut niin dramaattinen, kuin minun annettiin ymmärtää. Teho-osaston sijaan toinen uhri on ollut hoidettavana ensiavussa eikä hän vieläkään halua puhua asiasta.

Maltti on valttia – tässä sen viimeistään huomasin minäkin. Minun olisi pitänyt malttaa odottaa ja selvittää taustoja enemmän ennen kuin toin mitään julkisuuteen. Julkisuuden henkilönä tiedostan, että minulla on tässä suhteessa ihan erityinen vastuu siinä, minkälaista tietoa jaan.

Minun osaltani tarina päättyy nyt tähän ja jätän asian hoitamisen sille taholle jolle se kuuluukin: poliisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (93 kommenttia)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Petra, Sini, Janne ja muutama muu..täällä on laitettu törkeitä valheita seinälle ja luotettu valemediaan..tai ainakin vääriin tietoihin.
Voisko tänne nyt tulla riekkumaan, kun tällaiseen syyllistyy niinkin arvostettu ja tärkeä poliitikko, kuin Husu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Husu kertoo blogissaan asian ja pahoittelee, että olisi pitänyt olla maltillisempi. Yleensä se riittää. Hän ei puhu siitä, kuinka tiedotusvälineiden tehtävä on selvittää totuus. Siinä on merkittävä ero.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husun maine kärsii erittäin pahasti.

Tämä blogi vääristelevine asenteineen ja valheellisine tietoineen on myös suuri virhe.

Tiedoksi Husulle, että Turun terrori-iskusta on vangittu neljä muslimia vaikka blogitekstin mukaan vain "yksi" heistä oli "elämässään eksynyt nuori".

Ja Husun kertomassa dramaattisessa puukotuksessa kumpikaan uhreista ei ilmeisesti tarvinnut edes laastaria siellä puukotuspaikalla. Blogitekstissä valehtelu jatkuu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #31

Tekstiä voi lukea niin monella tavalla. Ja sinun tapa näyttää olevan hyvin asenteellinen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #31

Voisitko Pekka yksilöidä väittämäsi vääristelevät asenteen ja valheelliset tiedot?

Vamgitseminen täaaä vIHWWAA tehdään tutkinnallisin perustein ja toteutanee toivettanne, etteivät henkilöt kuljeskele vapaalla jalalla. Tuomio ei se kuulemma oikeusvaltiossa vielä ole. Joten kaikkien lausunnot asiasta ovat vielä spekulaatota,

Totesit: "Ja Husun kertomassa dramaattisessa puukotuksessa kumpikaan uhreista ei ilmeisesti tarvinnut edes laastaria siellä puukotuspaikalla."

Mihin tietosi perustuvat? Laastari-inventaarioon ambulansseissa?

Husu pahoitteli asiaa ja uskoi hänelle uhrin äidiltä kerrottuun informaatioon, joka ilmeisesti on ollut yliampuvaa kuten äideillä usein on tapana. Hän pahoittelee sitä ja korjaa asian.

Mites herra Halla-aho toimii, hän on erehtymätön ja median tehtävä on sitten selvittää asioiden todenmukaisuus? Toivottavasti tällainen henkilö ei oikeaati ole koskaan vastuussa mistään Suomen valtion asioista. Vaaditaan tilille hallitusta ohjelmasta, jonka itse on tehnyt ja samalla itse väistetään kaikki vastuu. Miehekästä etten sanoisi kenokaulaista toimintaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Aikamoista äitien mustamaalaamista. Jos poika saa nirhauman, niin ei yksikään äiti sano hänen makaavan teholla.

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen

Halla-aholaiset puolustelevat mestarinsa töräyksiä Husun toiminnalla ja husulaiset mestarinsa töräyksiä Halla-ahon toiminnalla. Se on hienoa. Lämpimät onnittelut molempiin juosuhautoihin!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #69

Halla-aholaisista ei enää tarvitse puhua, riittää kun puhuu perussuomalaisista. Sehän savusti kaikki maltilliset puolueestaan ulos. Husulaisia ei ole, vaikka Husu kieltämättä teki demareista hieman sympaattisemman puolueen minunkin silmissäni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #86

Juu, persut on nyt puhtaasti Halla-ahon puolue, puolue jossa ei puhuta mistään turhista asioista.

Persuissa ei puhuta muista asioista kuin mamuista ja siitä miten ne saataisiin pois Suomesta. Vähän ehkä suvakeista myös puhutaan, siitä miten niiden turvat saataisiin tukittua. Homoista ja vihreistä naisista voidaan myös joskus puhua ja siitä mitä niille pitäisi tehdä.

Halla-aho ei muuten kannata kansanäänestystä fixitistä, mutta kannattaa Natoon liittynistä, niin että se siitäkin sitten.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

Jussi ja Laura ovat siis eri linjoilla tässä Nato-asiassakin.

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

Mikään arvostettu, ja tärkeä Husu EI missään tapauksessa ole. Täydellinen fiasko lausunnoissa,SDP:n kiintiöpakolainen, ja Kiintiö-rivijäsen, oikeus paukuttaa leukojaan sananvapauden varjolla, siinä missä normikansalainen.
Täydellistä sanasaastetta levittävä somppu, vailla mitään järjenjuoksua.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Husu, voisitko kertoa kuinka kristittyä vähemmistöä kohdellaan kotimaassasi Somaliassa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luultavasti samalla tavalla kuin Husuakin ja hänen perhettään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Meinaatkos että se on Suomessa asuvan Husun vastuulla?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Poliisi ampuu alas Husun hurjat huhut rasistisesta muslimipuukotuksesta:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708222200342576...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Johan tuo selvisi itse blogista:
"Tilanteen tutkinta jatkuu poliisin ja uhrien kesken yhä, mutta tähän saakka selvinneen perusteella mm. väärinymmärrysten ja virheellisten sanavalintojen vuoksi minulle kerrottu selostus tapahtuneesta ei ole ollut niin dramaattinen, kuin minun annettiin ymmärtää. uin minun annettiin ymmärtää. Teho-osaston sijaan toinen on ollut hettavana ensiavussa eikä hän vieläkään halua puhua asiasta."

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"...toinen uhri on ollut hoidettavana ensiavussa eikä hän vieläkään halua puhua asiasta."

Toinen uhri? Ja ensiapu. Ensiapu vaikuttaa täysin keksityltä sekin, koska:

Poliisin mukaan kukaan ei joutunut tapauksen vuoksi sairaalaan.

- Terveydenhuollon ammattilaiset ovat todenneet, ettei uhri tarvitse sairaalahoitoa eikä ensiapua, tutkinnanjohtaja Springare vahvistaa. [IL]

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #10

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat sitten ilmeisesti tavanneet uhrin? Puhelimessa?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #13

Kerropa, kun terveydenhuollon ammattilaiset ovat todenneet, ettei uhri tarvitse sairaalahoitoa eikä ensiapua, niin miten tämä mystinen ´toinen uhri´ on siitä huolimatta onnistunut ensiapua ja sairaalahoitoa saamaan?
Husu: "...toinen uhri on ollut h o i d e t t a v a n a ensiavussa"
Tutkinnanjohtaja: "Terveydenhuollon ammattilaiset ovat todenneet ettei tarvitse ensiapua".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #19

Voin hyvin ymmärtää, että h o i d e t t a v a n a on tässä tapauksessa väärä ilmaus. Joten en takertuisi lillukanvarsiin. Jonkinlaiseen kontaktiin terveydenhuollon ammattilaisten kanssa kaveri lienee päässyt, tuskin tutkinnanjohtaja muuten heihin vetoaisi.

Taas olisi ollut viisaampaa pitää turpa alunperinkin kiinni. Tähän osallistumisesta ei mitään hyvää seuraa, niin päin persettä tämä suomalainen keskusteluilmapiiri on lähes asiassa kuin asiassa. Kai minäkin sitten osallistun osaltani sen ilmapiirin ylläpitämiseen.

Joka tapauksessa Husu sentään myöntää tehneensä itse virheen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Husu,

Kyllä sitä turvattomuuden tunnetta ja pelkoa ovat viime päivinä kokeneet erityisesti kantasuomalaiset naiset.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Joku pieni sävyero Husun ja Halla-ahon pahoitteluissa on. En vain millään keksi, mikä...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #11
Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #11

#11: Tosiaan.

Husun väitteet todisti kuraksi viranomaistaho.

Halla-ahon linkkauksen väitteiden osalta vastassa on toimittaja/aktisti Rebekka Härkösen sana. Härkönen julisti twitterissä olevansa totuus ja demokratia siinä välissä, kun persujen ja Trumpin haukkumiselta ehtii. Hän on niin poliittisesti biasoitunut hahmo, että hänen sanansa ei ole lähtökohtaisesti yhtään sen arvokkaampi kuin poliittisesti biasoituneen MV-lehden. Suosittelen kummallekin taholle lisätodistelua valvontakameravideoilla tms. objektiivisilla lähteillä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Miten viranomainen tekee jonkin eron, kun molemmat herrat myöntävät puhuneensa pehmoisia?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #51

Eiköhän Husu ole jo rangaistuksensa saanut. Uskottavuus on ohentunut. Pahinta julkisuuden henkilölle on juuri se, että joutuu omasta syystään väärän tiedon levittäjäksi. Menee kauan ennen kuin hän saa menettämänsä luotettavuuden takaisin. Husu on kuiternkin oikealla tiellä, kun on jo myöntänyt ylireagointinsa, joka johti väärän tiedon levittämiseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Hetkinen. Et kai puhu siitä Turun Sanomien toimittajasta? Sen jutussahan oli kaikki faktat kohdallaan. MV-julkaisu tekaisi aihhesta Turun sanomia mollaavan valeuutisen, jonka Halla-aho hölmöyksissään jakoi Facebook-sivullaan. Sillä seurauksella, että trolliarmeija alkoi lähettää vihapostia toimittajalle. Sillä seurauksella, että poliisi ryhtyi tutkimaan asiaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Väritetty tieto. Luulen sinun vain olleen hyväuskoinen.

Toisaalta vaikea uskoa mihinkään kun aikoinaan erään nuoren somalialaismiehen tappo vaiettiin kuoliaaksi sillä perusteellla ettei mitään kärhämiä tulisi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Näinhän asian ei missään nimessä tulisi olla. Ei uhrien tulisi koskaan itse joutua järkeistämään ja legitimisoimaan heidän itsensä kohtaamaa väkivaltaa."

Näyttäisi olevan nykään maan tapa.

Joku jakoi Facebook-julkaisusi aiemmin ja jäin odottelemaan sen suhteen lisätietoja. Mielestäni toimit kohtuullisesti asian suhteen tarkentamalla sitä - vastuu ei ole kuitenkaan pelkästään sinun.

Asioita suurentelemalla ja vääristelemällä saa pahimmillaan päinvastaisen reaktion aikaiseksi. Totuuteen pyrkiminen (vaikka se ei olisi edullista) saa ainakin minulta sympatiat ennemmin kuin virheille ilkkuminen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pisteet Husulle ettet lakaissut mokaa maton alle minkä teki esim. Hesari julkaisemalla ension scheissea huhupuheisiin perustuen, klikkihuoraten, ja jossa yhä on joku Seiskan tasoisen otsikko. Fake Newsiä ilman faktan tarkastusta parhaimmillaan jota esim. Uusi Suomi seurasi.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005335481.html

Nyt jäitä hattuun niille joilla jotain hatun alla on muut sitten röllitelköön, kuten tähänkin asti, ihan rauhassa minun puolestani, jos ei muuhun kykene.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihan sama mitä ajattelet mistäkin.. Oletpa muslimi tai kristitty, vasemmisto,keskusta, tai oikeisto.. Älä IKINÄ usko mihinkään ILMAN KUNNOLLISIA TODISTEITA!!

Mut kaikkea hyvää Husu sulle! :)

Toivottavasti ette kärsi tyhmistä suomalaisista, jotka kostavat teille jotka ette ole syypäitä..

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Se mitä voidaan väittää ilman todisteita, voidaan myös kieltää ilman todisteita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hyvä kirjoitus. Hienoa että joku pitää päänsä kylmänä kaiken tämän vouhkaamisen keskellä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Hyvä, että tulit viestin kanssa esiin.

Mokia tapahtuu, mutta kun käden nostaa itse pystyyn, niitä mokia myös ymmärretään.

Niko Sillanpää

#18: Voisin olla samaa mieltä, jos kyseessä ei olisi kommentaattori, jolle aiemminkin tarkoitus on pyhittänyt keinot. Tämä anteeksipyyntöhän triggeröityi vain siksi, että mahdollisuutta spinniin ei kertakaikkiaan ollut enää jäljellä, uskottavuusseinä tuli vastaan.

Käyttäjän ErkkiSeppnen kuva
Erkki Seppänen

Sanotaan näin, että sattuuhan näitä. Tämä on kiivas diskurssi ja joskus ihan jokainen voi sortua virhearviointiin - sen takia on olemassa keskusteluyhteys, jotta asioita selvitetään yhdessä. Ja sitä yhteyttä väheksyy vain demokratian halventamisen kustannuksella, väitän.

Nostan peukkua sinulle, kun toit virheesi esiin. Arvostan sitä.

Petri Hämäläinen

Respectiä Husulle. Ainakin myöntää erheensä ja asemoi itsensä jatkossa uudelleen.

Laajemmin on kyse siitä, ettei medialla, toisin kuin poliitikoilla, ole lainkaan vastuuta virheistään. Täyttä tuubaa saa media kirjoittaa tahallaan tai tahattomasti. Kaikki arvostelijat on pahuuden ytimestä.

Näin juuri kuin Husu tekee poliitikon kuuluukin toimia. Myöntää virheensä, minimoida tappiot, jatkaa eteenpäin.

Missä US:n tai HS:n asianmukainen korjaus että "tekstiä korjattu, aiemmin ilmoitettiin virheellisesti". Saati sitten Turun Sanomien koskien perjantain "sankaria"?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Arvostan myös, että Husu myöntää virheensä.

Uusi Suomi siteerasi tänä aamuna uutisjutussaan Helsingin Sanomien tekemää uutista aiheeseen liittyen ja päivitti sitä aamupäivällä, kun tietoa tuli poliisilta. Ei mennyt putkeen meidänkään osaltamme, anteeksi siitä.

Tuo uutisjuttu on nyt otsikoltaan tässä muodossa: HS: Maahanmuuttajataustainen nuori ilmoitti puukotuksesta Vantaalla – Poliisi: Tiedot ristiriitaisia

Siinä on mainittu, että juttua ja otsikkoa on päivitetty.

Linkki tuohon juttuun: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228071-hs-maahanm...

Lisäksi teimme Husun väärän tiedon levittämisestä uutispuolelle jutun, joka on siellä näkyvästi.

Otsikko kuuluu: ”Husu” Hussein myöntää levittäneensä väärää tietoa ”muslimipuukotuksesta”: ”Ei ollut mitään syytä epäillä kertomusta”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228153-husu-husse...

Tuossa jutussa lukee nyt seuraavasti: Myös Uusi Suomi kertoi tilanteesta aluksi virheellisesti tässä jutussaan, jossa viitattiin Helsingin Sanomiin. Uutista ja sen otsikkoa korjattiin poliisin lausuntojen perusteella kun selvisi, että näyttöä väitetystä rikoksesta ei ole.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Leveän selän taakse Husu kuitenkin pääsi piiloon, kun oli ensin antanut pelolle vallan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Oiskohan ollu vaan niin että Husu hoksas että oli käyä "mustatbarbaarit"?
Nykyään ku ei enää riitä että soittaa lehteen ja kertoo olevansa rasistien hakkaama raskaana oleva muslimi...

Käyttäjän JukkaKetonen kuva
Jukka Ketonen

Onko tarkoituksesi tahallaan lietsoa vihaa kantasuomalaisia kohtaan? Ja nyt selittelet jälkeenpäin. Toivottavasti saat syytteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Silloin kun tekee virheen, niin on hyvä asia, että asian oikaisee.

Kaikki eivät tähän pysty, vrt. Halla-Aho

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Silloin kun tekee virheen, niin on hyvä asia, että asian oikaisee.

Parempi olisi, että ei tee tällaisia virheitä, mutta kun on kiire löytää Turun tragedialle 'vastapainoa'. Tappavathan suomalaisetkin...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Ritala se jatkaa matkaansa toinen silmä liimautuneena kiinni. "Unelma" ei saa mennä rikki...ai se meni jo.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On jota kuinkin outoa, että tehdään juttuja, jotka eivat ole sitten totta.

Pahoittelun sijaan olisi ollut parempi keskittyä faktoihin huhujen levittämisen sijaan. Husu toimi nyt samalla areenalla tomppeleiden ja MV-lehden tasolla.

Onneksi meillä on hyvä ja uskottava Suomen Poliisi, johon voi luottaa tinahattujen sijaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hyvä että Husu oikaisi. Jatkossa toivon Husun käyttäytyvän maltillisemmin ja laittavan julkiseksi asiat silloin kun ovat varmoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Husu toimi nyt samalla areenalla tomppeleiden ja MV-lehden tasolla."

Niin oli, mutta oli ryhdikästä myöntää se.

HA ei myöntänyt virhettään, ei ole kanttia.
Taitaa HA olla sen verran fanaattinen ja radikalisoitunut ettei suostu myöntämään virheitään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Husu toimi nyt samalla areenalla tomppeleiden ja MV-lehden tasolla."
...........................

Näkiskin joskus MV-lehden pahoittelevan "virheitään" :)

Henry Salo

"Minulla ei ollut mitään syytä epäillä, etteikö kaikki minulle kerrottu olisi ollut totta."

Lopetin lukemisen tähän.

Kuinka naiivi ja helposti vietävissä saa olla, mikäli nielee kaiken purematta? Luuleeko Husu tosiaan, että vääristelijöitä/valehtelijoita ei löydy näistä "tragedioita kokevista kansalaisista".

On eri asia suoltaa paskaa vaikka jossain räkälän terassilla paikallisille ammattilaisille. Siinä vaiheessa kun henkilöllä on kuitenkin jonkinmoinen "status" ja mahdollisuus altistaa nopeasti suuria määriä lukijoita kirjoituksilleen, on vastuu huomattavasti suurempi.

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen

Toimittaja-poliitikko kirjoittaa kuulopuheelta tällaisia juttuja terrori-iskun jälkimainingeissa - ei ole rima kovin korkealla. Että jos emme kaipaa lisää vihaa, niin aivan yhtä vähän kaipaamme disinformaatiota tällaisesta vihasta. Todella raivostuttavaa toimintaa ihmiseltä, jolle faktantarkistuksen pitäisi olla peruskauraa. Olisit edes sovittanut sen kaikkein oleellisimman sanan tekstiisi: Anteeksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mihinkäs kohtaan viestiään Halla-aho sen anteeksipyynnön sijoitti? Ai niin, ei mihinkään:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708222200342...

Ja Jussi sen kun jatkaa hullujen yllyttämistä:

https://yle.fi/uutiset/3-7797138

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Otetaan tähän jatkoksi lainauksia Hesarin mielipidelootasta:

”Ei maksa vaivaa yrittää keskustella halla-aholaisten kanssa. Heille kannattaa antaa täyslaidallinen törkyä takaisin mahdollisimmaan raakaan sävyyn.”

”Hyvänen aika - eihän tuolla Halla-aholla ole mitään sellaista kunniaa, jota voisi loukata.”

”Halla-aho on syvimmän luokan populistisaasta.”

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen Vastaus kommenttiin #63

Kun minä perustelen mielipiteeni Husun luokattomasta toiminnasta, sinä alat siteeraamaan Hesarin mielipidepalstan kirjoituksia Halla-ahosta. Eihän siinä ole mitään järkeä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #66

Sinä ja sinä, kovin paljon luulet itsestäsi. YLE teki jutun törkypuheista mutta vain yhden osapuolen näkökulmasta, samanlaista tavaraa ja tappouhkauksia satelee toiseltakin osapuolelta mutta yksisilmäisyys ja tahallinen provosointi estävät vapaan tiedonvälityksen.

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen Vastaus kommenttiin #70

Koetan olla valitsematta puolta, että kykenisin näkemään kokonaisuuden. Typerä toiminta on siis typerää toimijasta riippumatta. Hieman vaikeaselkoisen kommenttisi pohjalta suosittelisin joskus kokeilemaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Jaa, mikäs se toinen osapuoli on? Kenelle se toimittaja on törkypostia lähetellyt? Tuskin kenellekään. Mutta jos sitä toista ääripäätä ei ole, se täytyy keksiä.

Käyttäjän VilleKonttinen kuva
Ville Konttinen

En käsittele asiaa Husu - Halla-aho-akselilla. Husun luokatonta toimintaa ei yhtään vähennä Halla-ahon luokaton toiminta ja päinvastoin. Se on whataboutismia ja itselle vaikean aiheen pakoilua.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Miehekästä, Husu. Halla-aho odottaa vieläkin median tuloa pyyhkimään hänen pyllynsä. Siinä meillä puoluejohtaja.

Nina Elo

Justiinsa. Jos käännetään osat niin, että vaikkapa persupoliitikko olisi julkaissut sivuillaan tällaisen väritetyn uutisen, jossa turvapaikanhakihamies on puukottanut kantasuomalaista ja asia todistetaan toisin, ei taitais näitä "no, kaikki erehtyy joskus"- viestejä paljoa näkyä. Eli kuulopuheiden jakaminen totuutena on hyväksyttävämpää toisilta, kuin toisilta?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vastaus otsikon kysymykseen: rasistisia valheita.

Niko Sillanpää

Välttämättömyydestä yritetään tehdä hyvettä. Ei jatkoon.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mikä on välttämättömyys? Halla-ahollehan ei riitä edes korkeimman okeuden päätös, joten miksi tämä olisi jollekin vättämättömyys?

Niko Sillanpää

Halla-ahon oikeudenkäynnissä ei ollut kyse siitä, mikä asia on totta ja mikä valhetta, vaan siitä, kuinka paljon valtaväestön sananvapautta voidaan rajoittaa jonkin muun oikeushyvän eli sillä kertaa tasavertaisuuden vuoksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #55

Joten tästä teki välttämättömyyden mikä?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #57

Kävi vastaansanomattomasti selväksi, että blogisti kirjoitti edeltävästi väärän todistuksen. Tällöin ei jää muuta mahdollisuutta (=välttämättömyys) kuin myöntää asia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #58

Voisihan aina todeta kuten Halla-aho eli tiedotusvälineiden tehtävä on selvittää totuus, minä vain puoluejohtajana (ei vain politikkona) näitä jakelen omissa nimissäni. Se on taas ihan okei, naurettavaa touhua. En tiedä mitään tuhoisampaa kuin omasta mielestään erehtymättömät johtajat ja nyt persuilla on sellainen. No, kansanvallassa saa mitä ansaitsee.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #91

"Saat mitä tilaat."

Ei se nyt ihan niin mene, minä en ainakaan ole tilannut fundamentalistista evoluutionkieltäjä presidenttiehdokasta, mutta sain sen silti. Nyt sitä julistusta pitää sitten kuunnella kaikissa paneeleissa. Kuvottavaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #93

Jäsenistöhän senkin blondivitsin puheenjohtajistoon äänesti. En olisi uskonut koskaan näkeväni nelikkoa jossa Eerola vaikuttaa järkevimmältä, mutta tulipa sekin ihme nyt vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #95

Eerola on kieltämättä se järkevin nelikosta.
Siksi kai se on nyt pysynyt aivan hiljaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #93

Nyt sitä julistusta pitää sitten kuunnella kaikissa paneeleissa. Kuvottavaa.

Kuunteleminen, saatikka äänestäminen, on demokratiassa vapaaehtoista.

Käyttäjän Outolintu kuva
Jarno Eerola

Mikä erottaa Husseinin trolleista ja valemedioista?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Selitys se on tuokin.
Miksi pitää ylipäänsä jakaa tollasta paskaa faceen vaik olis totta. Ite puhut rasismista ja sit ite haluat jakaa Suomea kahtia tälläsillä alotuksilla. Todella typerää. Mut ei yllättänyt yhtään kyl tälläset aivopierut.

Junnu Hallikainen

Islamisti valehtelee vääräuskoisille. Mitähän seuraavaksi, kesällä sataa?

Mielestäni on erittäin törkeää alkaa välittömästi muslimi(e)n suorittaman, kaksi kuolonuhria vaatineen uskontunnustuksen jälkitiimoilta vääntämään islamisteista uhreja, erityisesti tällaisilla valheellisilla ulostuloilla.

Toivon todella että Husu älyää hävetä. En kyllä pidätä hengitystäni.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

"Rauhaa antavaa ja nimenomaan hyviin tekoihin kannustavaa uskontoa " Milloin voi lopettaa nauramisen? Totuus on täysin päinvastainen.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Onhan tässä monen tahon voimalla melkoista potaskaa levitetty. Kaikki eivät näitä oikaisuja näe tai tule lukeneeksi. Asiat jäävät elämään. Itä-keskus, Musta Barbaari ja nyt tämä. Yhtäläisyys löytyy. Ehkä tiedotusvälineiden olisi syytä faktojansa hieman paremmin tarkastella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Voi Husu, näiden kuulopuheiden esilletuominen ei auta yhtään. Nyt on rauhoittumisen paikka. Tämänkaltaisilla hätäisillä ulostuloilla lisätään rauhattomuutta ja lietsotaan tarpeetonta vastakkainasettelua.

Kirjoituksen selittely ja osittainen korjaaminen ei auta. Olisit tehnyt järkevästi, jos olisit poistanut blogisi kokonaan. Virheelliseksi osoittautunut tieto olisi ollut syytä tuoda esiin ja kertoa, että myös johtopäätökset ovat näin ollen väärin perustein tehtyjä.

On toki totta, että epäluottamus on kasvanut ja hajanaiset yhteenotot ovat mahdollisia. Maltti on kuitenkin hyväksi. On parasta kaikkien kannalta, että myös sinä luotat viranomaisiin. Tuolle nuorukaisen vanhemmalle olisit voinut kertoa poliisin yhteystiedot ja odotella, mitä poliisi tutkinnassaan saa selville. Tai olisit voinut pirauttaa lehteen juttuvinkin. Toimittajat tekevät selvitystyön puolestasi.

Käsi pystyyn reilusti virheen merkiksi. Turha selittely pois.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

"Olen kehottanut ihmisiä pysymään tyynenä ja olemaaan antamatta pelolle valtaa."

Nyt Husu puhuu asiaa. On syytä muistuttaa, että on paljon todennäköisempää loukkaantua liikenneonnettomuudessa kuin joutua kantasuomalaisen pahoinpitelemäksi tai raiskaamaksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Olen kehottanut ihmisiä pysymään tyynenä ja olemaaan antamatta pelolle valtaa."

Jos ihminen ei osaisi tuntea pelkoa, laji olisi jo kuollut sukupuuttoon. Ikäväähän se on, että moni turkulainen jo toteaa, että torille mennessään katsovat taakseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos ihminen ei osaisi tuntea pelkoa, laji olisi jo kuollut sukupuuttoon. Ikäväähän se on, että moni turkulainen jo toteaa, että torille mennessään katsovat taakseen."

Millä tahansa torilla on aina syytä katsoa taakseen, sivuilleen ja eteensä, riippumatta siitä ketä siellä torilla on, siellä voi olla vaikka helvetin enkeleitä tai odinin sotilaita, parasta olla aina varuillaan, vaikka ei pelkäisikään.

Kaikki autot eivät olejihadistien ajamia, mutta ne voi silti tulla päälle, jos kuljettaja on kännissä, tai saa sairaskohtauksen, tai kirjoittaa tekstiviestiä samalla kun ajaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #76

...ketä siellä torilla on, siellä voi olla vaikka helvetin enkeleitä tai odinin sotilaita, parasta olla aina varuillaan, vaikka ei pelkäisikään.

Montako sivullista naista nämä ryhmät ovat murhanneet?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #78

"Montako sivullista naista nämä ryhmät ovat murhanneet?"

Enpä tiedä montako miestä tai naista,
mutta käsitykseni mukaan tappavat enimmäkseen miehiä.
Naisia enimmäkseen pahoinpidellään, mutta miehiä myös, jos niitä ei tapeta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #80

...ketä siellä torilla on, siellä voi olla vaikka helvetin enkeleitä tai odinin sotilaita,..

"...mutta käsitykseni mukaan tappavat enimmäkseen miehiä."

Kerro enemmän Odinin Sotilaiden tappamista miehistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

"Kerro enemmän Odinin Sotilaiden tappamista miehistä."

nimensä mukaisesti sotilaat tappaa miehiä,
tai tulevat itse tapetuiksi.

En tiedä kertoa niistä nykyisistä odinin sotureista sen enempää.
Kuulemma partioivat pitkin katuja mamuja kyttäämässä.

Mutta niistä alkuperäisistä on juttua wikipediassa.

Odin oli sodan jumala, joten hänen soturinsa ovat erityisen sotaisia.

Oikeastaan odin otti kyllä armeijaansa vain sodassa kaatuneet soturit,
siis jo valmiiksi kuolleet soturit, joten jotain hämärää niissä kyllä on.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #82

Lapsellista selittelyä.
Miten liittyy tämän päivän terroriuhkaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #83

"Lapsellista selittelyä."

Tämä on ainoa mihin suvakit pystyy. Vihervasemmistolle todellisuus on vain ikävä riesa oman ideologian tiellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #83

"Miten liittyy tämän päivän terroriuhkaan?"

Sillä tavalla että torilla kulkiessa kannattaa aina olla varuillaan ja katsella eteensä, sivuilleen ja taakseen. Siellä voi olla ties mitä sotureita, jengiläisiä tai muita pahiksia.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Lähe viisauksias jakahan sinne mistä sukus tuli..
Siellä tarvetta Husu kaltailisses..

Me kyllä pärjäthän täällä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lähe viisauksias jakahan sinne mistä sukus tuli..
Siellä tarvetta Husu kaltailisses..

Julma suku maksoi rikollisille, jotka salakuljettivat Husu-lapsosen yksin Suomeen.
On ilmeisesti sen jälkeen saanut "perheyhdistettyä" sukuaan tänne.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Jo vuosia Husun edesottamuskisia seuranneena olen tullut johtopäätökseen,ettei hänellä ole oikeastaan mitään sanottavaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ja silti sinun on pakko kommentoida häntä aina.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Enpä minä ole kyseisen herran ajatuksia liiemmin kommentoinut. Minulla on käsitys, että Husua on kommentoitava sordiinon kautta, joten ei siitä mitään hedelmällistä keskustelua synny.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #99

Johtunee siitä että niin sanotut "maahanmuuttokriitikot" ei kykene asialliseen keskusteluun. Juuri nyt Halla-aho höpisee telkkarissa turvapaikkaturisteista. Ja syyttää muita populismista. Heh.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset