Husu

Äärioikeisto = äärivääristö

  • Kuva: Ariela Säkkinen
    Kuva: Ariela Säkkinen

Yhdysvallat on maa, joka ylpeilee olevansa vapauden maa ja rohkeuden koti. Todellisuus ei kuitenkaan ole läheskään noin nättiä.

Sen maa valloitettiin alkuperäisasukkailta. Sen valtion rakensivat maahanmuuttajat Tasa-arvosta tai vapaudesta ei ollut monen kohdalla tietoakaan.

Rotuerottelulla ja nimenomaan mustien alempiarvoisella kohtelulla on maassa ollut perinteisesti varsin ongelmallinen historia. Satoja vuosia käytössä ollut orjuus kiellettiin vihdoin vuonna 1865 hyväksytyllä perustuslain 13. lisäyksellä, mutta vasta vuosisata (!) vuotta myöhemmin pääsivät mustat nauttimaan tasavertaisista  kansalaisoikeuksista yhtäläisen äänestysoikeuden muodossa.

Tuossa välissä eteläisiä osavaltioita terrorisoi kenenkään asiaan puuttumatta valkoista ylivaltaa ajava Ku Klux Klan. Huppujensa tarjoaman anonyymiyden turvin he kylvivät kauhua mm. julkisten lynkkausten kautta. Vuonna 1963 kansalaisoikeusaktivisti Martin Luther King piti kuuluisan puheensa, jossa kertoi unelmastaan, jossa ”kaikki olisivat maan alkuperäisen uskon mukaan tasa-arvoisia.”

Se, että Valkoisen talon isännäksi nousi vuonna 2009 ensimmäistä kertaa musta presidentti antoi toivoa siitä, että unelmasta oli viimein tulossa totta. Obaman valinta valoi uskoa ruskeisiin sukupolviin maan rajojen ulkopuolellakin.

Viime viikonlopun tapahtumat Virginian Charlottesvillessä kuitenkin osoittavat, kuinka pelottavan monta askelta taaksepäin tuo unelma on Valkoisen talon nykyisen oranssin isännän aikana ottanut. Enää näitä vihamielisiä näkemyksiä ei tajuta edes hävetä, vaan Internetin keskustelupalstojen anonyymien nimimerkkien sijaan niitä julistetaan kaduilla; omilla nimillä ja kasvoilla.

Luulitko Ku Klux Klanin jääneen historian häpeäpilkuksi? Ehei.

Heitä on Yhdysvalloissa tällä hetkellä arviolta ainakin 8000. Määrä on kasvussa ja siihen kuulumisesta on tullut taas ylpeilyn aihe. Valkoista ylivaltaa peräänkuuluttavan äärioikeiston marssi toi Charlottesvillen kadulle niin heidän edustajiaan kuin natsilippujakin.

Yhdysvalloissa.

Vuonna 2017.

Eivätkö nämä ihmiset ole todellakaan oppineet edellisten sukupolvien virheistä yhtään mitään? Kuinka typeriä he voivat olla?

Valkoisen talon retoriikassa puhuttiin (suomalaisesta perspektiivistä käsin valitettavan tutunoloisesti) ääripäistä. Totuus on tässäkin se, että niitä ääripäitä on vain yksi. Ja se on äärimmäisen väärässä oleva äärioikeisto.

Trump itse kieltäytyi itsepäisesti tuomitsemasta äärioikeiston väkivaltaa ja heidän eriarvoisuutta ajavaa törkeää agendaansa. Ja miksei olisi – nimenomaan heidän äänillään Trump on asemaansa päässytkin. Asia ei jäänyt natseilta huomaamatta: sitä jopa julkisesti kiiteltiin.

Poliittisen paineen kasvaessa joutui Trumpkin kuitenkin nöyrtymään, joskin eleen uskottavuus oli siinä vaiheessa kiusallisen olematon. Twitter-universumissa kun kaksi päivää on ikuisuus – etenkin Trumpin kaltaiselle öykkärille, joka tavallisesti suoltaa hänen henkisen vakautensa kyseenalaistavia twiittejään käytännössä vuorokauden ympäri.

Jos tästä kaikesta on löydettävä jotain hyvääkin sanottavaa, on se se tapa,  jolla yhteinen vihollinen on hetkeksi yhdistänyt normaalisti toistensa kurkuissa olevat demokraatit ja republikaanit. Äärioikeiston agenda on tuomittu selkeäsanaisesti puoluekentän molemmilta laidoilta ja viesti on ollut yhtenäinen.

Meitä on enemmän.

Te ette meitä voita .

Me emme anna tämän tapahtua uudelleen.

Tällaista toivoisin Suomeenkin. Meidän on otettava kanta ja puolustettava sitä.

Kansan yhtenäisyyttä vihapuheillaan hajottamaan pyrkivä liikehdintä on vaarallista ja se on pysäytettävä heti alkuunsa. Yhteiskuntamme perustana olevaa yhdenvertaisuutta vastaan hyökkäävät ryhmittymät on kiellettävä lailla. Ei sananvapautta ole sen vuoksi sodissakin puolustettu, että sitä voitaisiin käyttää kanssaihmisten terrorisointiin.

Niiden ei tule antaa marssia kaduilla – ei kokoontumisvapaudenkaan varjolla ole oikeutta levittää pelkoa.

Jos eri etnisyys, uskonto tai ihonväri tekee sinun mielestäsi muista ihmisistä sinua ala-arvoisemman ryhmän, jotka eivät ansaitse tasa-arvoisia oikeuksia sinun kanssasi, sinä olet rasisti.

Rasismi taas on syrjintää ja sellaisena laitonta. Lisäksi se on typerää.

Siinä ei ole mitään ylevää – ei vaikka sitä kuinka yrittäisi verhota näennäisälylliseen  ”maahanmuuttokriittiseen diskurssiin” tai pseudotieteelliseen rotuhygieniaan. Ennenkuin jälkimmäistä edes yrittää, kannattaa muistaa, että mm. 1900-luvun alun ruotsalaisten ja saksalaisten ”tiedemiesten” mukaan suomalaiset itse ovat sitä älyllisesti alempiarvoista rotua.

Niin kauan aikaa, kun Suomessakin poliittiset päättäjät flirttailevat hiljaisella hyväksynnällään näiden liikkeiden kanssa ja nöyristelevät äärioikeiston äänien edessä, tullaan vastaavaa ihan varmasti näkemään meilläkin. 

Sitäkö me todella haluamme? Vai valitsemmeko me suomalaisen suoraselkäisyyden sekä yhtenäisen rintaman? Katsommeko vihollista tiukasti silmiin ja sanomme:

Meitä on enemmän.  

Te ette meitä voita .

Me emme anna tämän tapahtua uudelleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (118 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Trump itse kieltäytyi itsepäisesti tuomitsemasta äärioikeiston väkivaltaa ja heidän eriarvoisuutta ajavaa törkeää agendaansa."

Itseasiassa Trump tuomitsi kaiken väkivallan ja vaadittaessa myös erikseen äärioikeiston väkivallan. Vihervasemmiston väkivaltaa on kymmeniä kertoja enemmän kuin äärioikeiston väkivaltaa ja Charlettosvillen tapauksessakin väkivallan aloitti vihervasemmiston suvakkilauma hyökkäämällä patsaan säilyttämistä vaativan mielenosoitusjoukon kimppuun.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Trump tarvitsisi kipeästi omasta puolueestaan Makkosen tapaisia tukimiehiä. Tuntuvat ottavan etäisyyttä. Trumpin "silmänlumeeksi" perustama "teollisuuspohattojen neuvosto" hupenee. Toki Trump äänekkäästi tuomitsee eroajat ja lupaa täyttää "oikein". Ei näytä kovinkaan lupaavalta mm. Huhtasaaren suuresti ihannoiman valtionjohtajan lähitulevaisuus.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Jep. Ihan just Trump on saanut myytyä koko maan ydinasearsenaalin Venäjälle, jolla Putin ottaa vallan koko euroopasta. Sitten kun jenkeillä ei ole yhtään ydinasetta, lyöttäytyy Pohjois-Korea uusnatsien kanssa yhteen ja valloittaa koko maan. Onneksi tähän mennessä Putin on perustanut uuden Euroopan Unionin, johon Trump voi paeta talouskomissaariksi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

Satiiri vaatii pään lisäksi myös älyä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #5

Onko "meta" tuttu termi Seppo?

1. pisteen vihje: oma kommenttini oli älytön ja typerä, koska niin ovat teidänkin ennustuksenne.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #10

Älytön ja typerä ennustus: "Ei näytä kovinkaan lupaavalta mm. Huhtasaaren suuresti ihannoiman valtionjohtajan lähitulevaisuus."

Marko Parkkola

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trum...

"Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on tuominnut Charlottesvillen rasistisen väkivallan."

Trump on tuominnut myös äärivasemmiston väkivallan. Yhdysvaltain oikeusministeriö onkin tutkimassa äärivasemmiston väkivaltaisia mielenosoituksia koskien 20.1. päivän tapahtumia. Tutkimus kohdistuu nimenomaan Antifaan, joka onkin Yhdysvalloissa määritelty terroristijärjestöksi.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Niin? Heillä oli siihen tuomarin lupa osoittaa mieltään Charlottavillessä.

Toisaalla Antifa hyökkää heidän kimppuunsa: https://youtu.be/dkbUyQ1W6jY

Molemmilla on musta kylki Charlottavillen tapahtumista.

Marko Parkkola

Niin kommenttini olikin sarkastinen. Sellaistahan valtamedia on nyt yrittänyt, että vain "natseilla" olisi ollut kättä pidempää. Kuvassa esiintyvä mies tuskin kuuluu näihin natseihin.

Kaj Granlund

Äärivasemmisto marssii!

Katso Marko tämä video alusta loppuun. Se on Ruotsin television (SVT) tekemä dokumentti ja antaa hyvän käsityksen äärivasemmiston marsseista.

https://www.youtube.com/watch?v=6t8yNpzv_GQ

Marko Parkkola

Kyllä minä nämä jutut tiedän. On oikein henkilökohtaista kokemusta, kuinka äärivasemmisto marssii. Minulla on asiasta oikein käräjäoikeuden tuomio, jossa äärivasemmistolainen tuomittiin pahoinpitelystä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kannatan sananvapautta ja oikeutta osoittaa rauhallisesti mieltään. Vastamielenosoittajat pitäisi poistaa viranomaisten toimesta, koska heidän tarkoitus on vain provosoida ja estää näiden laillisten oikeuksien toteutuminen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmisto kaivaa verta nenästään kaatamalla tuon oikeiston sankaripatsaan ja sitten uhriutuu kun oikeisto iskee takaisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se ei ole oikeiston sankaripatsas vaan valkoisen vallan sankaripatsas.

Marko Parkkola

Tottahan asia näin on, jos niin sanot.

Kaj Granlund

Se ei ole valkoisen vallan patsas vaan osa historiaa. Sellaisen patsaan kaataminen edusti se sitten menneinä vuosisatoina mitä aatesuuntaa tahansa on samaa primitiivistä toimintaa kuin mitä ISIS harjoitti Palmyrassa.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #18

Se on osa historiaa samalla tavalla kuin Stalinin tai Hitlerin patsaat. Jostain syystä ihmiset ovat niitä kovalla innolla kaataneet, ja harva on sitä on sen kummemmin vastustanut.

Tietysti nyt kun aika on muuttunut ja esimerkiksi punaisten teurastuksista on tullut "juhla"kolikkoon sopivaa tavaraa, ja Yhdysvalloissa itketään häikäilemättömien rotusortajien patsaiden kaatamisista, olisi varmaankin aika alkaa valamaan sekä lyhyt- että pitkäviiksisten tyrannien patsaat uudelleen pystyyn. Kauppatorille mahtuisivat kummatkin, ainakin 60-metrisinä. Tai vaihtoehtoisesti olisi aika alkaa hahmottamaan kuinka helkutin vaarallisilla vesillä liikutaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onhan Suomessakin Mannerheimin patsaita, Tampereella se on vasemmiston toimesta monet kerran tervattu.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #22

Tein Tampereella kuntalaisaloitteen patsaan siirtämisestä Leinolan perämetsästä Keskustorille tai Koskipuistoon. Keskustaanhan patsas alunperin suunniteltiinkin, mutta punikit pilasivat tämänkin idean.

No, aloite tyssäsi ensimmäiseen virkamieheen. Tampereella ei kovin paljoa Suomea arvosteta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #23

Patsaan paikka on myös osa historiaa. Patsaita ei pidä kaataa eikä siirtää.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Juuri niin, Sini. Lisäksi kyseessäolevat patsaat edustavat niitä jotka ovat maan sisällä sotineet Yhdysvaltoja vastaan. Ei ihme että Lee ja muut patsaina loukkaavat isänmaallisten ihmisten tunteita.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #76

Jenkeissä on ainakin kolme Leninin patsasta. Nämä kaadettaneen viimeistään ensi viikolla?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #78

En usko. Milloin mielestäsi Lenin on USA:ta vastaan sotinut? Historiasta en muista yhtään sellaista tapausta...

Sinun kannattaisi hiukan perehtyä siihen historiaan millä tavoin nämä patsaat yleensäkään ovat tulleet pystytetyiksi.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Huh huh, herra Husun blogissa oli niin paljon asiavirheitä, että piti vaihtaa puhelimelta tietokoneelle, jotta kirjoittaminen olisi helpompaa.

Äärivasemmisto on olemassa. Yhdysvalloissa se riehui viime aikoina Berkleyssä sekä Baltimoressa. Suomessa äärivasemmiston riehuminen itsenäisyyspäivänä on ollut jo vuosittainen tapahtuma. Lisäksi Rajat Kiinni-tapahtumissa oli usein äärivasemmistoa paikalla, kuten myös oli siellä ydinvoimalan vastaisessa leirissä.
Omasta mielestäni se vähentää uskottavuutta, jos poliitikko painelee toinen silmä kiinni.

"Trump itse kieltäytyi itsepäisesti tuomitsemasta äärioikeiston väkivaltaa ja heidän eriarvoisuutta ajavaa törkeää agendaansa. Ja miksei olisi – nimenomaan heidän äänillään Trump on asemaansa päässytkin."

Trump tuomitsi K A I K E N väkivallan, se sisälsi molemmat ääripäät. Tappeleminen on siitä hieno laji, että siihen tarvitaan kaksi osapuolta. Eivät ne natsit keskenään tapelleet.
Näsäviisasteleva valtamedia päätti alkaa tulkitsemaan Trumpin puheita miten haluaa. Heidän pahaksi onnekseen Trump twiittaa nykyään suoraan kansalle, jolloin valtamedian propaganda pistää silmään kuin kipeä varvas.
Ja kyllä, Trump myöhemmin tarkensi että hän erityisesti tuomitsee uusnatsit ja rasistit. Tämä tuomitseminen oli pitänyt olla itsestäänselvyys, surullista että median kuullun ymmärtäminen on niin surkeaa että pitää tulla pitelemään kädestä.

Lisäksi aiemmin kerrot että KKKn jäseniä on 8000 mutta myöhemmin väität, että heidän avullaan Trump voitti vaalit? Jos käyt vilkaisemassa äänestyslukuja, voit huomata, ettei matikkasi toimi. Tai sitten puolet Yhdysvalloista on uusnatseja.

Ironista että kirjoitit kohdan sananvapauden puolustamisesta sodissa ja heti perään heitit vaatimuksia sananvapauden heikentämiseksi. Lisäksi ilmeisesti haluat että natseja kohdellaan kuin alempaa ihmisluokkaa? Tulella tulta vastaan? Kaipa sekin on strategia.

Ennen kuin joku tulee muuta mutisemaan, minusta olisi taivaan lahja, jos maa aukeaisi ja nielaisisi molemmat ääripäät sisuksiinsa. Tämä Husun blogi nyt vaan oli tämmöinen rekan kokoisella tussilla väritelty reaktio tapahtuneeseen, johon oli pakko kommentoida.

Jyrki Paldán

"Äärivasemmisto on olemassa."

Ei tässä asiayhteydessä. Ei ole mitään ääriantirasismia, vaan ainoastaan rasismia ja ei-rasismia.

Muissa yhteyksissä äärivasemmisto on olemassa, ja se on potentiaalisesti väkivaltainen ja vaarallinen ryhmittymä. Punaisen armeijakunnan loppuajat ovat malliesimerkki.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Husu luo villinä laukkaavassa mielikuvituksessaan äärivihollisen ja kohdistaa itse itseensä luoman natsivihansa haittamaahanmuuttoa vastustavien alkuperäisväestön, mielipiteineen ja tapakulttuureineneen selvänä enemmistönä olevan suomalaisen "intiaanin" niskoille.

ilmeisesti husu ja muut euroopan ja suomen avoimien rajojen kannattajat kristityksi miellettävän valkoisen miehen peitellyssä vihassaan haluavat, että kyseinen etninen vähemmistöryhmä pyyhkäistään kokonaisuudessaan maailmankartalta.

------------------------------------------------------------------------

Suomestakin paettiin melko sankoin joukoin, sekä vietiin maaorjiksi ihmisiä amerikanmaalle ulkovaltojen toimesta, ensin ruotsin kuninkaan käskystä, pääsiassa metsäsuomalaisia kaskiviljelijöitä, suomea ruotsalaistettiin oikein huolella, Ruotsin kuningas jopa antoi mahtikäskyn, että Ruotsia puhumaton suomalainen on henkipatto, eli hänet tulee tappaa oikeudenkäynnittä ja tällöin hänen perheensä ja maansa siirtyvät kruunun omaisuudeksi,

sittemmin venäjän vallan alla ollessa venäläistämistäkin paettiin amerikkaan, Venäläiset tyhjensivät ainakin kertaalleen melkein koko pohjanmaankin väestöstä, siksi ei ole mikään ihme, että kommunismin vastustaminen on perinteisesti ollut kiivainta juuri pohjanmaalla.

Husu ei tiedä suomen historiasta hittojakaan, että hänellä olisi kompetenssia kyseenalaistaa suomalaisten syviä tuntoja kahden valloittaja- ja rosvovaltion puristuksessa.

------------------------------------------------------------------------

sitten mietittävää itse kullekin,
loputon valkoisen miehen syyllistäminen orjuuttamisesta,

afrikastä itään suuntautuva ihmisten ryöstäminen ja orjakauppa oli yksinomaan lähi-idän muslimien, lopussa ottomaanien hallussa ja ylettyi karjalan kannakselle asti, sinisilmäisen vaalean tyttölapsen sai vaihdettua "uuteen mersuun" lähi-idässä, tämä loppui kunnolla vasta ottomaanien kukistuessa.

Venäjä perustettiin aikoinaan osaksi suojamuuria tätä valkoisiin pakanoihin kohdistuvaa orjuuttamista vastaan, juutalaiset välittivät tätä kauppaa, itäeurooppa julistettiin kristityksi ristiretkineen kansojen yhtenäistämiseksi ja osaltaan mainittua ongelmaa vastaan, kristinuskosta tuli juutalaisille ongelma ja he samosivat orjia yhä syvemmältä pohjoisesta josta vielä löytyi pakanoita.

kun taas länteen suuntautuva orjakauppa oli yksinomaan juutalaisten hallussa,
merkillepantava seikka on mm. se, että orjamarkkinat seurasivat tarkoin juutalaista kalenteria, kuten sen pyhäpäiviä.

--------------------------------------------------------------------

loppukaneettina vielä, Husu ei tiedä kansojen historiasta hittojakaan, saatika sitä,

ettei Ruotsin ja Venäjän kansa ole ikuisesti vastuussa siitä miten Suomea ja suomalaisia on historian saatossa kohdeltu, kuten ei ole nykyamerikkalainenkaan esi isiensä synneistä, ei edes ne Ruotsin suomalaisorjat jotka amerikan metsiin kruunun metsänraivaajiksi pakolla vietiin.

Ei, Husut ja kaikki maailman suvaitsevaisto ei ole oppinut historiasta hittojakaan ja heiluttaa väsynyttä natsikorttiaan joka hiton käänteessä, sopi se siihen tai ei, eli ollenkaan tuntematta senkään ilmiön historiallisia taustoja.

Kiitos ja anteeksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenkiintoista tässä episodissa on etelävaltioiden ja pohjoisvaltioiden väestöjen suhteet ylipäätään. Moista sisällissodan aikoihin pohjautuvaa kahtiajakoa ei ole ollut selkeästi näkyvissä Yhdysvalloissa sataan vuoteen.

Toki maan sisäisiin asioihin enemmän perehtyneet ovat nykyäänkin vaistonneet tiettyä tukahdutettua jännitettä, mutta sen ilmenemismuodot ovat olleet korkeintaan halveksuvia letkauksia tyyliin "Those fucking Yankees" joidenkin etelävaltiolaisten suista.

Koska USA:n väestö on ollut suhteellisen "muuttavaista" osavaltiosta toiseen ja ennen kaikkea etelän "sunshine state" -vyöhyke on saanut osakseen eniten muuttovoittoa, ovat perinteiset jännitteet sitäkin kautta laimenneet.

On kuitenkin muistettava, että vaikka etelä pakotettiin muuttamaan lainsäädäntöään ja palautettiin Yhdysvaltojen osaksi sisällissodassa, mitään fundamentaalista kaiken kattavaa lujaa hallinto-otetta ei kuitenkaan toteutettu. Etelä on saanut vapaasti ihailla omia sankareitaan eikä heitä historian kirjoissa ole nimitetty maanpettureiksi tai pyöveleiksi. Atlantalaisen kirjailijan Margaret Mitchellin Konfederaatiota ylistävä romaani "Tuulen Viemää" sai koko USA:n laajuisesti suosiota, mikä viittasi siihen, että kahtiajaon katsottiin olleen osa historian arkistoa - ei muuta.

Kuinka vähän tarvitsikaan pintaa raaputtaa Trumpin virkaan astumisen jälkeen, kun ammoinen paine alkoi purkautua. Olisin hyvin kuvitellut, että historiankirjoista kuuluisa kenraali Lee, etelävaltioiden armeijan ylipäällikkö, olisi kaikessa rauhassa saanut istua ratsastajapatsaansa päällä kuin Mannerheim konsanaan Helsingissä tänä päivänä ilman, että sen kummemmin puolesta kuin vastaankaan olisi alkanut esiintyä kiihkoilua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuinka vähän tarvitsikaan pintaa raaputtaa Trumpin virkaan astumisen jälkeen, kun ammoinen paine alkoi purkautua."

Ei näillä tapahtumilla ole mitään tekemistä Trumpin kanssa, esim Texasissa on ollut vuosikymmeniä itsenäisyyttä vaativia ryhmiä, heille elävaltioiden lippu on ollut pyhä. Trump on lähinnä saanut vasemmistoanarkistit liikkeelle, ilman vasemmistoa ei tätäkään konfliktia olisi ollut koska he vaativat tuon patsaan poistamista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ei näillä tapahtumilla ole mitään tekemistä Trumpin kanssa"

"Trump on lähinnä saanut vasemmistoanarkistit liikkeelle"

(No pitihän sinun jotain kritisoivaa minulle yrittää kirjoittaa ...)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ymmärsinköhän nyt ajatuksesi oikein, kun siinä ei vaikuta olevan logiikan häivää?

Yritetään selvittää asiaa Suomeen sijoittuvan analogisen esimerkin kautta. Jos vaadin Maailman rauha -patsasta poistettavaksi Hakaniemestä ja siitä tuohtunut, kavereidensa agitoima kommunisti ajaa Lada 1200:nsa väkijoukkoon, on syy siis mielestäsi minun. Itse väittäisin syylliseksi kuskia, mahdollisesti yllyttäjiäkin. Millä perusteella minä olisin tapahtumaan syyllinen?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Blogisti joka on saanut sananvapauden palkinnon, oli tuossa taannoin vaatimassa että lehdistö ei saisi kirjoittaa muslimien pahuudesta, mutta nyt hän on itse kirjoittamassa valkoisen miehen pahuudesta...
Eli jos Isisksestä ei mielestäsi lehdistö saisi kirjoittaa niin miksi Ku Klux Klaanista saa sitten?

Ps. Ja Obama ei ole musta vaan mulaatti.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

"Mulatti ei ole musta" on lähinnä näsäviisastelua. Ei sillä ole mihinkään merkitystä ellei ole rasisti.

Eipä sillä että ihonvärillä pitäisi koskaan olla mitään merkitystä, jostain syystä jenkeissä varsinkin vasemmisto keskittyy nykyään identiteettipolitiikkaan, mikä on omiaan tuomaan rasismia ja seksismiä esille. Toivottavasti se ei siirry tänne Suomeen.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Täällä Ruotsissa on ihan sama homma, täällä on sekin jo rasismia kun on vaan beigen värisiä laastareita apteekeissa... Naapurin somalilta kysyin asiasta niin hän sanoi että ei ollut käynyt hänellä ees mustat laastarit mielessä (hän ei ole feministi vaan kunnollinen mies).

Mitä Aleksi veikkaat, onko sille mulaatille itselle väliä onko hän mixattu vai musta? Hänelle se ei taida olla näsäviisastelua?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #40

En tiedä kun en musta tai mulatti ole. Mielestäni sillä ei saisi ei saisi olla mitään merkitystä suuntaan tai toiseen minkä värinen joku on. Omasta mielestäni ns. positiivinen syrjintä on rasismia. Elokuva Get Out selittää mitä tarkoitan paremmin kuin osaan sanoiksi pukea.

Näsäviisastelulla meinasin sitä, ettei identiteettipolitiikassa katsota pintaa syvemmälle. Se on aivan kuinka musta on tai mitkä hänen taustansa on, kunhan mahtuu Tikkurilan värikarttaan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #56

Positiivinen syrjintä on rasismia ja edistää "värien väliä" ja "osoittaa" mun mielestä rasistisesti "rodullistettut ihmiset" heikkolahjaisemmiksi... Vaikka ymmärrän että hyvää tohelot sillä tarkoittaa.

Feminismi on ideologia siispä feministit ajavat ideologista politiikkaa...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tällaisia blogeja tulee rustanneeksi mikäli ainoa 'tiedon' lähde on YlE ja Pravda ja siksi somalitkaan eivät käy kotimaassaan lomailemassa, koska YLE:n ja Pravdan mukaan Somaliassa on yhä täyssota päällä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ja Mikon rustauksen kaltaisia vastineita kirjoittaa kun luulee MV:n olevan laadukkaampaa kuin YLE:n uutisointi, eikä keksi mitään oikeasti aiheeseen viittaavaakaan sanottavaa.

Tämän takia Husun blokgien kommenttiosiot ovat niin hauskoja. Ne ovat oikea magneetti täysin aiheen ulkopuliselle nillitykselle. Aiheesta voisi tietysti blogatakin, että miksi juuri Husua vastaan on aivan pakko hyökätä niin onnettomilla argumenteilla ettei niillä ole enää mitään tekemistä blogin aiheen kanssa. Sori vaan, mutta se saa kyllä Husun näytämään teihin verrattuna aivan älyttömän kyvykkäältä ja teidät todella kyvyttömiltä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Nykyään ei tarvitse medioita lainkaan, elämme kännykkäkameroiden aikaa, joten jos nyt tämä aihe kiinnostaa voi Youtubesta etsiä Matti Meikäläisten kuvaamaan videota tapahtumista ja ei, äärioikeisto ei niissä pamputa itseään.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

USA:ssa maahanmuuttajat rakensivat maan, toisin kuin Suomessa, jossa tietyistä maista tulevat he odottavat veronmaksajien maksavan heidän oleskelunsa, samalla kun valittavat ruoasta ja ahdistelevat suomalaisia naisia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Luulitko Ku Klux Klanin jääneen historian häpeäpilkuksi? Ehei.
Heitä on Yhdysvalloissa tällä hetkellä arviolta ainakin 8000."

Juu, ja Yhdysvalloissa on asukkaita 321,1 miljoonaa, mikä tarkoittaa että huppupäitä löytyy porukasta keskimäärin suhteella 1/40000. Jos olisi ilkeä, voisi tähän heittää Suomesta muutamia suhdelukuja, ja kysellä mitä niiden kanssa pitäisi blogistin mielestä tehdä.

"Jos eri etnisyys, uskonto tai ihonväri tekee sinun mielestäsi muista ihmisistä sinua ala-arvoisemman ryhmän, jotka eivät ansaitse tasa-arvoisia oikeuksia sinun kanssasi, sinä olet rasisti."

Hyvä että otit tämän määritelmän esiin. Sovitaanko, että jatkossa käytetään tätä, eikä yritetä koko ajan laajentaa määritelmää?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"...huppupäitä löytyy porukasta keskimäärin suhteella 1/40000. Jos olisi ilkeä, voisi tähän heittää Suomesta muutamia suhdelukuja, ja kysellä mitä niiden kanssa pitäisi blogistin mielestä tehdä."

Eikös Suomen Vastarintaliikkeen jäsenistö myös arvioida vajaaksi sadaksi, mikä vastaa hyvinkin tuota suhdelukua Suomessa? Kyllä sen kohdalla on täällä asiaan vakavasti suhtauduttu.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tahtoo siis sanoa, että huppuhörhöt ovat molemmin puolin rapakkoa edustettuna suurin piirtein tasolla 1 hörhö per keskikokoinen suomalaiskaupunki. Ei siis varsinaisesti kovin vakuuttava näyttö äärioikeiston laajamittaisesta noususta.

Jos taas tuollaisista suhdeluvuista pitäisi huolestua, niin siinä tapauksessa varmaan rikostilastojen suhdeluvutkin otetaan tarkempaan syyniin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Ei Lapuan liikkeen aktivistitkaan kovin suurilukuinen porukka ollut silloin, kun he Mäntsälän Työväentalolle matkasivat agitoimaan. Vain muutamia heistä tuomittiin vankeuteen ylipäätään, koska nokkamiehiä ei paljon ollut. Mutta olennaista oli se kannatuspohja, joka heillä passiivisemman väestön osalta oli olemassa.

Sama koskee USA:ssa Ku Klux Klan -tyylisiä ryhmittymiä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #35

Niin että suomalainen saa peräti valita, onko avoimesti äärioikeistolainen, vai ainoastaan passiivisesti kannattaa äärioikeistoa. Kumpaan ryhmään itse kuulut?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #35

Kansanliikkeenä alkanut Lapuan liike radikalisoitui Lapuan Liike Ry-nimiseksi järjestöksi, johon kuului loppuvuonna 1930 peräti 30000 aktiivijäsentä. Voiman näyttönä oli juuri ollut talonpoikaismarssi ja kommunistilakien läpimeno eduskunnassa.

Vuonna 1932 Mäntsälän kapinan aikana jäljellä oli enää pieni ydinjoukko, joka ei saanut kentältä kannatusta, koska kannatuspohja kansan parissa oli vajaassa parissa vuodessa kadonnut. Tavoite kansan mielestä oli jo saavutettu, kun kommunistinen liike oli saatu kielletyksi. Epädemokraattiset toimet alkoivat aiheuttaa laajaa pahennusta.

Toiminta jatkui sitten fasistisena IKL-puolueena aina vuoteen 1944 saakka. Vaikutuskeinot olivat kuitenkin demokraattiset ja toiminta tapahtui kansanedustajien välityksellä Suomen eduskunnassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Jeps, ja Mäntsälän kapian lopetti itsenäisen Suomen ensimmäinen valtionhoitaja, aatelismies Pehr Evind Svinhufvud af Qvalstad, Myöhemmin 1931 vaaleissa Svinhufvud valittiin presidentiksi kokoomuksen, maalaisliiton ja ruotsalaisten äänillä. Kenraali Mannerheim palasi mukaan politiikkaan, kun vasta valittu presidentti nimitti hänet lähes ensi töikseen puolustusneuvoston puheenjohtajaksi.

Aika kovia lahtareita, molemmat lienee jo unohdettu, ainakin "Suomi 100 vuotta" jengin rahanjakoa katsoessa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ei sen suhdeluvun suuri tarvitse olla kun kohjoista puhutaan. Sata valkoisen ylivallan potentiaalista teroristia on meillekin aivan liian suuri määrä. Seuravaa rajakkiterrori-iskua odotellessa uhka olisi hyvä tiedostaa.

Mika Sarivaara-Satta

#50, samalla logiikalla jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja ja jokainen muslimi potentiaalinen jihadisti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Logiikka ei suinkaan ole sama, vaikka väitteitä voi toki yrittää perustella. Molemmat on esitettykin ja joillekin kohderyhmille jopa menestyksekkäästi.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Amerikan intiaanien kohtalo on hyvä esimerkki maahanmuuton haitoista,,eurooppa ja eurooppalaiset on samalla tiellä,,afrikanmaiden muuttovirta tulee romahduttamaan nykyisenlaisen euroopan islamiin,rikollisuuten,sekasortoon ja sotiin!
-suomen lihansyöjäheterot joutuvat muuttamaan ylälappiin,sinne missä nyt on saamelaiset !

Mika Sarivaara-Satta

Somaliassa bantujen orjuus muslimiherrojen alaisuudessa päättyi vasta 1920-luvulla Italian toimesta, eli paha kolonialisimi tuhosi hienoa alkuperäiskulttuuria.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"..suomalaiset itse ovat sitä älyllisesti alempiarvoista rotua."

Professori Tatu Vanhasen ( 1929-2015) tutkimusten mukaan eri valtioiden väliset erot vauraudessa selittyvät valtioiden väestöjen älykkyysosamäärien eroilla.

Mitä matalampi väestön älykkyysosamäärä on, sitä köyhempi on myös valtio.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koulun maantieteen oppikirjassa voisi siis lukea: "Suomenlahden etelärannikolla asustelevat tyhmät virolaiset".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja virolaisten oppikirjassa vastaavasti : " Suomenlahden pohjoisrannikolla asustelevat meitä älykkäämmät suomalaiset."

Niko Sillanpää

"Totuus on tässäkin se, että niitä ääripäitä on vain yksi."

Charlottesvillen tapahtumista tuli täysin selväksi, että ääripäitä on kaksi: 1) äärioikeisto ja 2) antifa, antirasistit ja BLM, eli äärivasemmisto. Äärioikeisto ei tapellut Charlottesvillessä keskenään, mikä tosin sekään ei olisi mitenkään epätavallista, ja äärivasemmisto aloitti väkivaltaisuudet, mihin tosin johti poliisin heikko joukkojenhallinta, eli äärioikeistolaisten ainoa poistumissuunta pormestarin päätettyä lopettaa mielenosoitus oli vastamielenosoittajien suuntaan.

Asetelma on sama myös Euroopassa, mukaanlukien Suomi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Ihmeellistä miten näinkään yksinkertaisesta asiasta ei voida rehellisesti raportoida lehdistössä. Vaikka ei pitäisi mielenosoittajista, niin kertoisi edes totuuden, että paikalle tulleet vastamielenosoittajat aloittivat tai provosoivat väkivallan yltymisen, eikä poliisi puuttunut osapuolten vihamielisyyksiin. Jos lukee vain näitä valheellista tietoa jakavia perinteisiä medioita, niin saa kuvan rähinöivistä natseista, jotka hyökkäsivät poloisten kimppuun.

Jostain syystä totuuden kertominen tuntuu olevan kovin, kovin hankalaa ja tästä syystä vaihtoehtomedialla on yhä lisääntyvä kiinnostus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun ambulanssi tulee perässä kapealla kadulla on poistuttava jalkakäytävälle mutta toki ei jalankulkijoiden päälle tähdäten.

Niko Sillanpää

#61: Oliko reply minulle vai Heiskaselle, en saa oikein kiinni ajattelustasi?

Jos viittaat mellakassa tapahtuneeseen yliajoon, se tapahtui ajoradalla, joka oli liikenteelle auki, kuski nimittäin ajoi edellä ajavan perään. Paljon suurempaa vahinkoa olisi saanut aikaan ajamalla ihmisiä täynnä olleille jalkakäytäville ajoradan kummallakin puolella, mutta jostain syystä yliajaja ei menetellyt niin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65

"mutta jostain syystä yliajaja ei menetellyt niin."

Hän oli varmaan niin kiltti.
Nythän häntä syytetään vain yhdestä murhasta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #66

#66: Jos hän oli tekemässä terrori-iskua, loogisista olisi varmaankin ollut tavoitella mahdollisimman suurta uhrien lukumäärää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Heiskasella oli aikaisemmin "puolustus" että ainoa mahdollinen poistumissuunta oli vastammielenosoitusta päin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #68

#68: Heiskanen on sitten täysin oikeassa havainnossaan. Poliisi oli karsinoinut mielenosoittajat (mielenosoitusluvan mukaisesti) muista paitsi tulosuunnasta, jonne vastamielenosoittajat ryhmittäytyivät. Kun mielenosoitus sitten päätettiin keskeyttää, mielenosoittajat olisi pitänyt päästää pois avaamalla karsinan jokin muu sivu eikä pakottaa tulosuuntaan, jossa vastamielenosoittajat sitten hyökkäsivät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #69

Ja sekö puolustaa terroritekoa? Mitä auto teki mielenosoituksessa?

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #71

#71, pikemminkin, mitä autot tekivät siellä?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #71

#71: Ei kai mitenkään siksikin, että mellakan alkutapa ei ole suorassa yhteydessä yliajoon.

#72: Yliajo ei tapahtunut mielenosoitusluvan mukaisella alueella (no, vastamielenosoitukselle ei itse asiassa ollut haettu ollenkaan lupaa), vaan liikenteelle auki olleella ajoradalla, jonne pääsi ihan vaan ajamalla, kuten mille tahansa kadulle.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #73

Se, että oli kyseessä katu, jolla voi ajaa, olisi siis mielestäsi oikeutus sille että jos edessä on ihmisiä, niin on heidän oma syynsä jos jäävät alle.

Helsingissähän muutama viikko sitten tehtiin sama punaisella jaguarilla. Silloinkaan ei tullut kovin montaa uhria ja vain yksi kuoli. Mitäs olivat edessä, typerykset. Joko tekijä on vapaalla jalalla?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vaikka molempien mielenosoittajaryhmien taholla esiintyi väkivaltaa, äärioikeiston puolella oli kuitenkin henkilö, jolla oli tarkoitus tappaa, siinä onnistuenkin. Siinä mielessä Trumpin lausunto, jossa molemmat osapuolet rinnastettiin, oli väärä ja harkitsematon.

Vaikka tunnenkin sympatiaa rasismin vastustajia kohtaan, mielestäni he ovat väärässä halutessaan nimenomaan Robert E Leen patsaan poistoa. Condeferaatin armeijan kenraali Lee on ollut yleisesti ottaen arvostettu henkilö myös pohjoisvaltioissa. Sodan jälkeen hän kannatti presidentti Johnsonin politiikkaa yhdistää kansakunta ja piti tärkeänä saada koulutusta vapautetuille orjille, vaikka ei olisi näille äänioikeutta suonutkaan.

Niko Sillanpää

#98: Jos hutkii jotain baseball-mailalla tai vastaavalla astalolla, pitää ymmärtää, että kohde voi kuolla aivan kuten autolla ylitse ajasessa jne.

Samaa mieltä Robert E Leen patsaan poistamisesta. Hän ei kannattanut orjuutta ja itse asiassa pohjoisvaltiot yrittivät aluksi rekrytoida hänet armeijaansa upseeriksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #101

Siis hetkinen, mikäs tässä nyt on logiikkana? Tiedämmekö me Heather Heyerin hutkineen hänet tappanutta autonkuljettajaa, tai ketään muutakaan jollain alastalolla?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #102

Jankkaaja Max taas vauhdissa, otat yhden yksityiskohdan käsiteltävänä olevasta tapauksesta ja jätät kokonaisuuden huomiotta. Tuolla tavalla saat jankata yksin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #103

Minua ilahduttaa valtavasti, että vaikka kommenteissani ei ole sanomaa eikä ajatusta, haluat niin usein kommentoida. Johtunee vastustamattomasta persoonallisuudestani. Kiitos osoittamastasi suuresta mielenkiinnosta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #102

#102: Kyseessä on tunteja kestänyt mellakka, johon osallistui satoja henkilöitä. Miksi haluat rajata tarkastelun kahteen henkilöön ja yhteen tapahtumaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #105

Siksi että tuo yksi tapahtuma ei suinkaan ole osa mellakointia. Se on terroriteko. Täysin verrattavissa Nizzan, Lontoon ja Tukholman vastaaviin, vaikka onneksi johti vain yhteen kuolemaan. Entä jos tekijä olisi käyttänyt pommia tappaakseen, olisiko sekin mielestäsi vain yksi tapahtuma suuremmassa yhteydessä?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #107

#107: Ei ole verrattavissa, koska Nizzassa jne. ei ollut kahta taistelevaa osapuolta tai ylipäätään taistelemista, eli konteksti on täysin erilainen. Mikään ei myöskään viittaa teon suunnitteluun tai salaliittoon, kuten terrori-iskuissa yleensä. Tekotapa (pommi, käsiase tms.) ei tuo tähän mitään lisää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Mielenkiintoinen näkökulma. Mistä päättelit että oli kaksi taistelevaa osapuolta? Onko sinulla jokin syy olettaa Heather Heyerin ja muiden autokuskin uhrien kuuluneen johonkin taistelevaan ryhmittymään? Liekö kyseessä jonkinlainen guilt by presence?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #110

#110: Älä jaksa saivarrella, vaan perehdy asioihin.

Muutama sekunti sen jälkeen, kun yliajo oli tapahtunut ja kyseinen auto pysähtyi edellä ajavan auton perään, paikalla oli baseball-mailoin aseistautunut useamman ihmisen jengi pyrkimässä autoon sisään ja hajoittamassa autoa, mikä tarkoittaa, että vastamielenosoitus ei ollut (siinäkään kohdassa) rauhanomainen, vaan taistelumielellä liikkeellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

Millä tavoin se todistiaa uhrien kuuluneen noihin rettelöitsijöihin?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #110

Niko tarkoittaa "taisteluna" niitä epätoivoisia huitomisia joilla sivulliset yrittivät pysäyttää ihmisiä ruhjovan auton. Niko ei hyväksy että sillä tavoin häiritään valkoisen rodun soturia työssään, vaan oikea suhtautuminen olisi olla paikallaan eikä edes väistää.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #113

Asiasta on olemassa videotallennekin, aika vakaalla kädellä siinä maila heiluu takalasin läpi ja päättäväisesti tullaan kontaktiin. Mitä en arvostele, sinänsä oikea reaktio, mutta kertoo vastamielenosoituksen luonteesta. Kuten taustalla olevat punaliputkin.

https://www.youtube.com/watch?v=lZAf-6irU2Y

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #117

Nähtävästi Fox, Breitbart ja muut lähteesi ovat pystyneet rakentamaan näiden ajatusten ympärille niin tiukan kuplan ettei sen läpi näe. Ehkä tappajaa vastaan taisteleminen ei Suomessa tulisi kuuloonkaan... Jimi Karttunen teki siis oikein antautuessaan potkuille vastaanpanematta.

Sillanpään kirjoitukset tuovat mieleen sen Vietnamin sodan amerikkalaissotilaan joka kuvasi joskus telkkarissa millainen oli "good kong" ja "bad kong" vietkongin sisseistä puhuessaan. Hyvä kong oli sellainen joka ei liikkunut kun häntä ammuttiin helikopterista. Paha kong taas yritti paeta...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #118

#118: Enpä ole tsekannut, mitä Breitbartissa tai Foxissa asiasta kirjoitettiin/sanottiin, mutta Tucker Carlsonin kommentit voisi kyllä tarkistaa jälkikäteen, kiitos muistutuksesta.

Asiat menivät itse asiassa toisin päin: Aloin seuraamaan tapahtumia Trumpin ensimmäisestä tweetistä lähtien WaPosta ja NYT:stä (minulla on molempiin tilaaja ja saan niiden push noticet). Koska tiedän, että varsinkin WaPo kirjoittaa aina Trumpista lähinnä roskaa ja näin lisäksi muutaman senaattorin pateettiset pöyristely-tweetit, hain Youtubesta tapahtumaan liittyvät live-streamit ja katsoin itse, mitä tapahtui vain todetakseni, että WaPon ym. narratiivi on propaganda-tasoista vääristelyä.

Itse asiassa ongelma ei edes ole Salakarin kaltaisen ideologin ideologinen kupla, vaan yksinkertaisesti että hänen puskemansa narratiivinsa on faktojen kannalta niin värittynyttä kuraa, että yhteys todellisuudeen on parhaimmaillaankin fragmentaarinen.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #101

Lee valitsi puolen jolla sai taistella USA:ta vastaan. Mielestäni julkisia varoja ei pidä käyttää Yhdysvaltain vihollisten patsaille. Kannattaisitko O-W Kuusisen patsasta Helsingin keskustaan koska hänkään ei kannattanut orjuutta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#39, #43 Alt Right on nyt näyttänyt luonteensa. Ja teidän altrightlähteistä imetyt selityksenne kiinnittävät teidät poksahtaneeseen kuplaan. Rotuopit ja valkoinen ylivalta eivät kelpaa ideologioiksi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kuva ei valehtele. Katsoin livelähetystä, jossa rauhallisesti jonossa patsalle menneet Oikeistolaiset ahdistettiin ensin antifan toimesta nurkkaan, sitten lensivät kusi ja kyynelkaasupullot Antifan puolelta. Sitten alkoivat kepit ja nyrkit viuhua, johon tietenkin vastattiin ja kun tätä oli jatkunut jonkin aikaa, niin poliisi tuli väliin ja hajoitti mielenosoituksen.

Sinulle ei välttämättä järki ja tosipuhe mene perille, kun elät jossain ideologisessa kuplassasi. Tule jo ulos sieltä!

Niko Sillanpää

#44: Asiat selviävät katselemalla tapahtumista otettuja, kommentoimattomia live-feedejä. Säästyy minkään puolen narratiivilta ja voi muodostaa oman käsityksen asioista.

Eikö olekin hienoa, että teknologia nykyään mahdollistaa tällaisen? Ei tarvitse niellä toimittajien tai muidenkaan ideologien tulkintaa ja uskomuksia.

Identiteettipolitisoinnin typeryydestä samaa mieltä. Tämä koskee myös vähemmistöidentiteettejä, esim. BLM, intersektionaalinen feminismi jne.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei tuo Ku Klux Klaanin jäsenmärä 8000 kovin suuri määrä ole kun huomioidaan, että Yhdysvaltain väkiluku on 322 miljoonaa. Suomessa vastaava määrä olisi 137. Täsmännee aika hyvin suomalaisten (aitojen) uusnatsien lukumäärään.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Paljonkohan niitä ideologisia muslimeita on ku lähtijöitä Isikseenki on ollu runsaasti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaipa se alkaa olemaan kaikille ihmisille melko selvä asia, että Trump on rasisti, ja pahaksi onneksi vielä älykääpiö.

Tämä ei onneksi ole vain demokraattein ja vasmmistolaisten kanta, vaan nyt jo monet rebuplikaanitkin ovat heränneet todellisuuteen.

Isot teollisuusjohtajatkin lähtivät pois Trumpin taustajoukoista, sillä ei monikaan enää halua samaistua tämän älyn jättiläisen lausuntoihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei taida Trump päästä toiselle kaudelle. Saa nähdä pysyykö pallillaan edes yhden kauden loppuun. No, mitä pikemmin siitä päästään, sen parempi.

Mika Sarivaara-Satta

#46, Millä perustelet Trumpin olevan rasisti? Todisteita kaivataan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuka on Suomen maanjohtaja Ku Klux Klanissa ?

P.S. Kyseessä on tuskin kukaan kantasuomalainen, sillä järjestö on profiloitunut suomalaisvastaisena. USA:ssa KKK on vastustustanut maahan muuttaneita suomalaisia. Suomalaissiirtolaisia pidettiin sekä alkoholisoituneina että väkivaltaisina. Suomalaisvastaisuus oli voimakkainta Oregonin Astoriassa 1920-luvulla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

On se jännä miten husu ottaa köniin omassa blogissa.. ei vastaile mihinkään? Kirjoitus melkein samantien osoitetaan huuhaaksi ja jotkut yrittää ihmeellisin keinoin puolustaa Husua. Kuten #46 Ritalan kommentti. 55# vastaus Ritalan kommenttiin.. aivan yhtä fiksu..
Ja Sini Lappailaisella aina yhtä "hyvät" selitykset :D

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei Husu viitsi muiden laatimia blogikirjoituksiaan kommentoida.

Joskus kun hän vastaa blogikirjoituksensa kommentointeihin on havaittavissa, että kyseisessä blogikirjoituksessa on myös hänen oman kynänsä jälki pohjana.

Kaikki julkisuus on myönteistä, lienee Husun kanta näiden US:n Puheenvuorossa julkaistujen Husun haamukirjoittajien blogien suhteen.

Käyttäjän amgs kuva

En aikonut kommentoida, mutta jotenkin Pekka, kommenttisi sai pysähtymään tähän. On se jännä, ettei muuta argumenttia löytynyt kuin tuo vanha argumentti, joka joskus nousee esiin Husun blogissa. Husu aikuisena ihmisenä päättä itse osallistuuko keskusteluun vai ei ja miten. Jos Husu on antanut toiselle henkilölle tekstisän oikoluettavaksi, hän on tehnyt fiksusti. Ehkä sitä kautta tekstinsä vahvistuu ja monipuollistuu.

Minultakin on joskus kysytty, että kuka juttujani kirjoittaa. Pakko nauraa. Myönnän, että pari tekstiä on lähtenyt parille kaverille luettavaksi, muuten itse julkaisen mitä ajattelen.

Trumpista ajattelen, että jos Ku Klux Klanin edustaja kehuu presidentin sanoja, silloin presidentti on sanonut sellaista mistä en voi olla hänen kanssa täysin samaa mieltä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #75

Mulle on ihan sama miten hän niitä oikolukee, mutta harmi kun ei vastaile kommentteihin.. Tosin jos sinun teksistäsi löydetään samantien tusinan verran virheitä ja ne virheet osoitetaan.. Niin eipä sitä enää tarvitse kommentoida..

Aika jännä että annat toisen ihmisen mielipiteen vaikuttaa itseesi,tietämättä edes mistä olen hänen kanssaan erimieltä... Tai tälläisen käsityksen sain tuosta sinun viimeisestä osasta..
" Pakko olla erimieltä hänen kanssaan koska tuo tyyppi kehuu häntä"... What?...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #77

Ei mikään ole mitään Trumpin puheiden transcriptien rinnalla.Vaati pääsääntöisesti englannista englantiin käännöksen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #75

On luonnollista, että muiden kirjoittamaa tekstiä Husun on hankala kommentoida ja perustella siinä esitettyjä mielipiteitä.

Itse kirjoittaman tekstin " vahvistuminen ja monipuolistuminen" toisen henkilön lukemisen jäljiltä saattaa samoin hankaloittaa Husun kommentointia.

P.S. Kepulaisen Husun blogikirjoitukset olivat selkeästi tasokkaampia kuin tämän sosialidemokraattisen Husun.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kiitos jälleen ajankohtaisesta blogista, Husu.

Täältä USA:sta käsin ihmetyttää se terroristin puolustelu jota moni blogiisi kommentoinut näyttää edustavan. Tulee väistämättä mieleen kysymys miksi sitten esim. Nizzan tai Lontoon tappajia samanlaisessa tapauksessa niin nopeasti oltiin tuomitsemassa samojen kommentoijien toimesta. Tappaminen nähdään Suomessa aina äärioikeiston oikeutena, mutta kaikkien muiden tekemänä se on rikollista.

Trumpilla ei myöskään olisi ollut mitään vaikeuksia tuomita Charlottesvillen tapahtumat jos tekijä olisi ollut muslimi. Oudointahan tässä on se että uhri oli valkoista valtaväestöä edustava, joten häntä normaalisti tällaisessa tilanteessa surtaisiin. Mutta koska hänellä oli äärioikeiston mielestä väärät mielipiteet, on hänet mustamaalattava itsekin terroristiksi, tai "vihervasemmiston suvakkilaumaksi" Makkosen tapaan, "äärivasemmistoksi" Parkkisen ja Sillanpään tapaan, "provosoijaksi" Heiskasen tapaan. KKK-asusteille taitaisi olla Suomessakin nykyisin kysyntää.

Edit: Heather Heyerin haukkuminen Suomessa tuo mieleen sen Asema-aukion potkimisen uhrin, Jimin, haukkumisen. Silläkin kerralla uhri oli äärioikeiston mielestä syyllinen kuolemaansa. Ehkä tämä nyt sitten on se normi jolla terrorin uhreja Suomessa tullaan muistelemaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Sen verran haluan kommentoida, että vaikka uhri saattoi ollakin äärivasemmistolainen, suren hänen kuolemaansa. Toisin kuten eräät blogistit tai kommentoijat saattavat väittää, minusta mielipiteet eivät poista perus kunnioitusta ihmisarvoa kohtaan tai muita oikeuksia. En tiedä oliko uhri äärivasemmistolainen, mutta hän oli äärivasemmistolaisten hallitsemassa vastamielenosoituksessa. Voi olla että hän oli vain sivullinen. En tietääkseni koskaan puhunut hänestä kommenteissani.

Tekijä oli kaikesta kuvamateriaalista päätellen hullu terroristi, joka ansaitsee todella pitkän tauon jossain ikävässä paikassa.

Älä loukkaa minua liittämällä minut niihin hulluihin jotka iloitsevat hänen kuolemastaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ai... kirjoituksestasi siis mielestäsi oikein huokui myötätunto natsien uhria kohtaan? En vain huomannut.

Mika Sarivaara-Satta

#79, Mitä mahtaa tarkoittaa: "Innocent until proven guilty."???

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Sitä voisit kysyä vaikka Trumpilta.Trumpille ei tosin riitä sekään,että syytetty on todettu syyttömäksi.Central Park Five lienee tuttu tapaus.

Niko Sillanpää

#79: Menihän Trumpilta tosiaan lähes 20min tuomita Charlottesvillen väkivallanteot tapahtumien kärjistymisen jälkeen.

Salakarin ja kumppaneiden ongelma toki oli ja on, että hän tuomitsi äärioikeiston lisäksi myös antifan ja blm:n.

En muista Salakarin tuominneen, kun blm:n toimija murhasi viisi poliisia Dallasissa jne. Mutta ei se mitään, koska tämä ei ole tuomitsemisten ja irtisanoutumisten asia, koska normaalille ihmiselle on lähtökohtaisesti itsestään selvää, että murhaaminen ja pahoinpiteleminen on tuomittavaa.

Takaperkoinen islam on länsimaissa ja globaalisti erittäin suuri ongelma ei pelkästään aivan ylivoimaisen murhanhimoisuutensa vuoksi. Mutta sitäkään ei tarvitse yleensä erikseen tuomita, koska terrori-iskun tuomittavuus on normaalisti selviö.

Heyer oli laitavasemmistolainen "sosiaalisen oikeudenmukaisuuden" ajaja, ei toki äärivasemmistolainen, nyt kun tarkistin. Mutta toisaalta en ole hänestä yllä suoraan mitään kirjoittanutkaan.

Uhrien henkilöiminen ja martyrisaatio näyttää olevan erityisesti kollektivistisiin aatteisiin ideologisoituneille liikkeille ja toimijoille tyypillinen toimintatapa. Natseilla oli Horst Wessel, intersektionaalisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden liikkeen toimijat toistelevat Jimi Karttusta ja hänen epäonnista alttarineitoaan (nimi unohtunut suuresta mediahuomiosta huolimatta), Alan Kurdia, Jo Coxia ja nyt Heather Heyer. Voin rehellisyyden nimissä sanoa, että ainoa viime aikojen lukuisten islamistiterroristien uhreista mieleeni tuleva nimi on Georges Wolinski ja hänkin vain siksi, että hän oli kuuluisa jo ennen murhaansa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ehkä Suomessa uutisoidaan ihan toisella tavalla, mutta kun itse katsoin tuon Trumpin lauantaisen briefauksen, ei hän maininnut antifa tai blm -nimisiä henkilöitä tai järjestöjä. Atlantin yli kulkiessa monet uutiset muuttavat sisältöään ja tietenkin vielä useampi kun ne viimein tavoittavat Sillanpään aivot.

Trump tuomitsi puheessaan "many sides", joka suomennettuna tarkoittaa "useita puolia" (tässä yhteydessä "monia osapuolia"). Englantia osaamattomalle tämä ehkä tosiaan kuulostaa samalta kuin antifa tai blm, mutta kenenkään amerikkalaisen korviin ei se siltä kuulostanut.

Many sides tarkoitti Trumpin puheessa siis sekä tappajan että tapetun yhtäläistä vastuuta tapahtuneesta. Tämä aiheutti täkäläisessä mediassa närkästystä, sillä useimmiten pidetään vain tappajaa syyllisenä vastaavissa tapauksissa.

Mutta ymmärrän hyvin asenteesi että Trump oli oikeassa väittäessään Heatherin olleen itse syyllinen. Monet teikäläisethän iloitsevat aina kun joku ulkomaalainen kuolee, sillä jokainen ulkomaalainen näkyy silmissänne potentiaalisena maahanmuuttajana jota täytyy vihata.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #90

#90: Trump viittasi lausunnossaan mellakkaan kokonaisuutena, ei tuohon yhteen tapahtumaan kyseisessä mellakassa, josta "many sides". Muutoin hän olisi yksilöinyt tuon yksittäisen tapahtuman, jonka kulku ei lausunnon antamisen aikaan edes ollut selvä, ja sanonut "both sides".

Koeta nyt hieman petrata, tuo alkaa olla epätoivoista ja kajahtanutta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #92

Tuota tulkintaa edustaa myös David Duke, joten olet hyvässä seurassa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #97

#97: David Duke olisi loogisesti vielä kertaluokkaa innostuneempi sinun tulkinnastasi.

Asiassa ei ole mitään tulkittavaa, koska Trumpin kyseisen lausonnon tarkoitus on täysin ilmiselvä eli vetää oikeisto- ja vasemmistoekstremismi samalle linjalle yhtä tuomittaviksi. Mikä on siis sinulle ja kumppaneille ongelma.

Sinuna olisin jonkin verrran huolestunut antifa-sympatioistasi huomioden Trumpin vastaperustuttama vasemmistoekstremismin torjuntaryhmä. Voi tulla vaikeuksia. Tiesitkö muuten, että New Jerseyssä antifa on luokiteltu terroristijärjestöksi? Tieto liikkuu kuitenkin nykymaailmassa verkon kautta liukkaasti.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #100

En tunne ketään antifa-nimistä joten tuohon minun on vaikea sanoa mitään. Mutta sympatiaa tosiaan tunnen rauhalliseen mielenosoitukseen osallistunutta Heatheria kohtaan jonka natsi tappoi. Tiedän että tämä sympatia tosiaan voi olla Suomessa vaarallista, muistaen kuinka Jimi Karttuselle muistopaikkaa perustaneelle Hanna Ruaxille kävi. Hänethän teilattiin Suomessa maanpetturina kuolemansa jälkeen ja kaikkein pahimpia häneen liitettyjä epiteettejä en tässä edes kehtaa toistaa. Täällä USA:ssa ei samanlaista haukkumista ole tapahtunut, mutta arvaan että heikkojen puolustaminen nähdään kaltaisiesi joukossa valkoisen rodun petturuutena.

Asia on täysin selvä, ja Trumpin tekemä Heatherin rinnastus tappajaansa on aiheuttanut täällä paljon keskustelua, viimeksi tänä aamuna tv-uutisissa. Suomessahan tällaiset asiat jäävät pimentoon.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #104

#104: Marttyyrikultit ovat kautta linjan typeryyttä, oli kyseessä sitten Horst Wessel, Theo van Gogh, Aylan Kurdi, Heather Heyer tai Jimi Karttunen. En epäile vähääkään, etteikö MSNBC:n, CNN:n, WaPon, Salonin, Voxin, Slaten jne. progressoiditoimittajat spinnaa asioita suuntaan tai toiseen ja pöyristele sitten spinnin pohjalta. Havaittavaan todellisuuteen tällä on kuitenkin lähinnä fragmentaarista yhteyttä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #106

Ei kai Horst Wessel! Noista muista en yhtään ihmettele paheksuntaasi, kirjoitustesi perusteella. Mutta toisaalta... eikös kaikki potentiaaliset maahanmuuttajat (ulkomaan pellet) mielestäsi olekin kuolemansa ansainneet?

No, Heatherin äiti ja isä pitivät eilen tyttärensä muistotilaisuudessa puheet jotka nostattivat kyynelet silmiin monelta muultakin kuin minulta. Sitä hänen "typeryyttään" tunnutaan täällä nyt arvostettavan laajemmaltikin ja siihen arvostukseen ei yhden sillanpään natsimyönteisyys tee pienintäkään lovea.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #111

#111: Epäilemättä hyvä marttyyri saatiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #114

Argumentaatiotasi on vaikea seurata, kun kutsut samaa henkilöä yhdessä säikeessä taistelijaksi (taistelevan joukon jäsen) ja toisessa marttyyriksi. Miten nuo ovat yhteensovitettavissa, ovatko kaikki kuolleet taistelijat mielestäsi marttyyreja?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #91

#91: Sitä kaikki tuloksen tasa-arvoon perustavat ideologiat minimissään ovat. Ääri-jotain on yleensä varattu niille liikkeille, jotka pyrkivät väkivaltaiseen vallankumoukseen ja demokratian hylkäämiseen, kuten antifa, svl jne.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #93

En lähde edes arvaamaan mitä "ääri-sillanpääläisyys tarkoittaa". Jos olisi pakko, arvaisin että ainakin terveystietojen julkisuutta, tai ainakin niiden tarkoituksenmukaista jakamista omille viiteryhmille. Tällä tavoin "aivovammat" ja "hulluus" saadaan yhä useamman suomalaisen profiiliin. Tätähän Niko on ollut täällä ajamassa jo muutaman vuoden.

Joskus Suomessa oli lääkäreiden suhteen luottamussuhde. Nyttemmin sekin on politisoitu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Älä loukkaa minua liittämällä minut niihin hulluihin jotka iloitsevat hänen kuolemastaan."

Missä joku on iloinut tuosta kuolemasta? Erikoista väittämää taas ilmassa, olkiukkoja rakennellaan ja niiden päälle hyökätään. Sama YLEn uutisissa jossa väitettiin trumpin suosineen äärioikeistoa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

No, en tietenkään ihmettele. Suomessahan on aina totuttu liittoutumaan natsien kanssa ja halveksumaan heidän uhrejaan. Äärivasemmistolaisten, tai sellaisiksi oletettujen kuolemaa toivotaan paitsi Suomi24-palstoilla, niin nähtävästi täälläkin.

Ehkä kummallista vain on että nämä valkoisen rodun urheat soturisi niin Suomessa kuin Charlottesvillessäkin keskittyvät tappamaan valkoihoisia, eikä se näytä ketään kiusaavan. Asia kun on niin tärkeä...

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Näköjään on olemassa hyväksyttävää väkivaltaa ja tuomittavaa väkivaltaa?

Kun näissä teksteissä rasismi korvataan sanalla "neuvostovastaisuus" alkavat viestit muistuttaa kovin paljon joskus vuosina 1970-1980 harjoitettua viestintää. Aikana, jolloin oli vain ja ainoastaan yksi totuus.

Valitettavasti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jos sana "rasismi" Trumpia käsittelevissä teksteissä korvataan sanalla "neuvostovastaisuus", saadaan kyllä niin pöljää tekstiä aikaan, että se vetää vertoja jo Trumpin twiiteillekin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jos ei olisi ollut orjamarkkinoita, ei olisi ollut myöskään orjia Kysynnän ja tarjonnan laki. Orjakauppaa harrastivat yleensä afrikkalaiset itse, myydessään naapureita tai Saharan eteläpuolen afrikkalaisia orjiksi Yhdysvaltoihin. Me suomalaiset emme ole vastuussa tästä toiminnasta. Vastaamme vai omista rikoksista emme ota kantaa muiden tapahtumiin.

Somalit oli myös osallisena orjakaupassa, joten odotan sinulta anteeksipyyntöä tuosta toiminnasta, joka myös jatkuu yhä edelleen. Mitä olet tehnyt sen eteen, että tuo kammottava rikos ihmisyyttä vastaan loppuu mahdollisimman pian.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset