Husu

Orjuus on yhä voimissaan meillä Suomessakin

  • Orjuus on yhä voimissaan meillä Suomessakin

Kun aikoinaan toimin tulkkina turvapaikkaprosessissa, muistan haastatteluja tehneen viranomaisen kysyneen hakijalta, mitä tämä tekee, mikäli hänelle ei myönnetäkään turvapaikkaa.

Suurin osa vastasi syvään huokaistuaan, ettei heillä olisi siinä vaiheessa enää mitään syytä elää ja että he mieluummin joutuisivat vaikka vankilaan Suomessa kun palaisivat Somaliaan. Uskon tämän olleen vallitseva mielipide myös muiden turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Eikä tämä mitään dramaattista sanahelinää ole: sittemmin olemme itse saaneet seurata, kuinka ihmiset ovat olleet epätoivoissaan valmiita hirttäytymään ihan Helsingin keskustassa. Toiset ovat lopettaneet syömisen. Jotkut ovat yrittäneet päättää elämänsä lääkkeiden avulla.

Osa näistä turvapaikanhakijoista on joutunut kokemaan elämässään sellaisia vastoinkäymisiä ja tragedioita, ettei meidän (minä mukaanlukien) käsityskyky sen ymmärtämiseen edes riitä. Osaan kuitenkin asettautua heidän asemaansa, samaistua tuohon tuskaan ja ymmärtää sen epätoivon, jonka johdosta on valmis tekemään selviytyäkseen melkeinpä mitä tahansa.

Olinhan itsekin kerran heidän asemassaan.

Muistan yhden tapauksen, jossa nuori nainen antoi salakuljettajien käyttää häntä seksuaalisesti hyväkseen, jotta pääsisi turvaan tänne Suomeen. Tiedän perheitä, jotka ovat antaneet kotinsa ja kaiken omistamansa maan salakuljettajille, jotta edes yksi perheestä pelastuisi. Näitä esimerkkejä on tuhansia. Jokaisen tilastoista löytyvän luvun takaa löytyy samanlaisia pelon, hädän ja epätoivon kirjoittamia kertomuksia.

Lähtijöiden kertomukset matkan varrella tapahtuneista kauheuksista ja kohdemaissa odottavista hankaluuksista eivät saa lähtömaissa juurikaan ymmärrystä. Heitä kannustetaan tekemään ja uhraamaan kaikkensa, jotta saavuttaisivat tavoitteensa: turvapaikan ja paremman elämän alun uudessa maassa. Olivat olosuhteet mitkä tahansa tai joutuivatpa he minkälaisen kohtelun uhriksi tahansa, tulee heidän vain sietää se, sillä kyse ei ole vain hänen elämästään – vaakalaudalla on koko perheen tulevaisuus.

Turvaan päässeen velvollisuus kun on auttaa lähtömaihiin jäänyttä perhettä: joko yrittämällä saada heidätkin turvaan, tai tukemalla heitä taloudellisesti. Monessa maassa (kuten Somaliassa) ulkomailta tulevat rahalähetykset muodostavat hälyttävän suuren osan paikallisesta taloudesta.

Se, mitä en voi hyväksyä hyvinvointivaltiossa ja ihmisoikeuksien, vapauden sekä tasa-arvon puolustajana mielellään esiintyvässä maassa on se, että on olemassa yrityksiä ja ihmisiä, jotka pyrkivät hyötymään tästä tilanteesta. En kykene ymmärtämään, että on olemassa tahoja, jotka kiristävät ja uhkailevat näitä valmiiksi hajalla olevia ihmisraunioita. On käsittämätöntä, ettemme saa heitä kuriin.

Me olemme kyllä valmiita tuomitsemaan Lähi-idässä, Välimerellä ja Pohjois-Afrikassa toimivat salakuljettajat, mutta sitä emme tunnu näkevän, että meillä on omat pahikset keskuudessamme. Joka ikinen tätä tutkinut selvitys ja arvio vain vahvistaa sen, ettei viranomaisillakaan ole mitään käsitystä siitä, kuinka vakavasta ongelmasta on kyse.

Salakuljettajiin turvautumaan joutuneet ihmiset ovat joutuneet jättämään taakseen kaiken heille tutun ja ovat näin jo muutenkin haavoittuvaisessa asemassa. Entistä hirvittävämmäksi tuo tilanne muuttuu, mikäli he ovat ihmiskaupan uhreja ja päätyvät maksamaan matkastaan kovan hinnan täkäläisiin yrityksiin järjestettyinä orjina tai ostamaan itseään ulos loputtomaksi kasvavasta velastaan raadollisessa seksibisneksessä.

Erityisen ongelmallinen tilanne on turvapaikkaprosessin eri vaiheet läpikäyneillä ja kielteisen päätöksen jälkeen paperittomiksi päätyneillä yksilöillä, jotka eivät Suomessa nauti enää mitään turvaa tai suojelua. He pelkäävät henkensä edestä niin, etteivät uskalla palata Migrin ristiriitaisiksi osoitettujen arvioiden  ”turvallisiksi” luokittelemiin lähtömaihin vaan alistuvat hädissään vaikka orjatyöhön vailla mitään oikeuksia.

Miettikää nyt itsekin. Ei tällaiseen suostuisi muu kuin aidosti epätoivoinen ihminen, jolle paluu ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto.

Orjuus ei valitettavasti ole mikään historiallinen häpeäpilkku. Ilmiö on voimissaan ja on nykyään suurempi ongelma kuin se on koskaan ollut. Kansainvälisen työjärjestön ILOn arvion mukaan tällä hetkellä orjuudessa elää maailmanlaajuisesti 21 miljoonaa ihmistä. Näistä 5,5 miljoonaa on lapsia.

Australialaisen orjuuden vastaisen Walk Free-säätiön viimevuotinen selvitys puolestaan antaa luvuksi peräti 45.8 miljoonaa. Orjuutta esiintyi kaikissa tutkituissa maissa, myös täällä meillä. Ihmiskauppa ja velkavankeuteen perustuva pakkotyö ovat orjuuden nimenomaan meillä länsimaissa yleisimmin esiintyviä muotoja.

Suomessa näistä on raportoinut niin YLE kuin Helsingin Sanomatkin.

Erona lähtömaiden ja meidän päämme riistäjillä on se,että toinen heistä ei tunne mitään muuta kuin heikompien hyväksikäyttöön perustuvaa järjestelmää, koska asuu sellaisessa maassa, jossa tämä on käytännössä normi. Meillä Suomessa taas on lainsäädäntö, jonka tehtävänä on turvata kaikkien yhdenvertaisuus ja ihmisarvoinen kohtelu; syntyperästä huolimatta.

"Jokaisella ihmisellä on elämässään oikeus hyvinvointiin, inhimillisiin työoloihin ja ihmisyyden kunnioittamiseen" , uskoi jo Miina Sillanpääkin; demarinaisten uranuurtaja ja maamme ensimmäinen naismisteri.

Näihin arvoihin minäkin elämäni perustan. Tässä siis minun ehdotukseni.

Tällaiselle; suoranaiseen riistoon ja orjuuttamiseen perustuvalle toiminalle on oltava nollatoleranssi. Yrityksiä on valvottava tiukemmin ja edellämainitun kaltaiseen toimintaan syyllistyviä yrityksiä on rankaistava kovemmalla kädellä - vaikka sitten yritystoiminnan lakkauttamisella. Erityisen ikäväksi tilanteesta tekee se, orjatyöhön ajautuneita riistävät usein juuri heidän omat maanmiehensä.

Ihmiskaupan tunnistamiseen ja siihen puuttumiseen on niinikään oltava aikaisempaa paremmat resurssit.

Kyse ei ole siitä, etteivätkö orjatyötä teettävät tahot tietäisi tekevänsä väärin ja rikkovansa lakia, vaan siitä, että he röyhkeästi kuvittelevat voivansa asettua maan lain yläpuolelle ja omaavansa oikeuden olla noudattamatta sitä.

Mikäli Suomi haluaa jatkossakin uskottavasti puolustaa ihmisoikeuksia ja vastustaa orjuutta, on ensin kyettävä pitämään oma pesä puhtaana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Eero Mattila

"Tällaiselle; suoranaiseen riistoon ja orjuuttamiseen perustuvalle toiminalle on oltava nollatoleranssi. "

Juuri niin, eikö blokistikin voisi suorasanaisesti tuomita ihmissalakuljetuksen? Koko ketjun matkalla ongelmien määrä ja kärsimys vain lisääntyvät - ihmissalakuljetuksen tehokas ehkäisy tulisi aloittaa lähtömaissa.

Ongelmien syy on ihmissalakuljetus ja laiton maahantulo. Ongelma poistuu kun puututaan ongelman syntyyn. Suomessa tehtävillä toimilla päinvastoin luodaan edellytyksiä uusille tulijoille, jotka ovat alttiina kaikenlaiselle hyväksikäytölle.

Sanoohan nyt järkikin, että olisi helpompaa, turvallisempaa ja halvempaa lentää tänne lentokoneella ihan omalla nimellä ja hakea työpaikkaa laillisesti kuin kumiveneessä ja kaikenmaailman karjavankkureissa...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sitä minäkin olen ihmetellyt miten EU voi olla niin avuton tarttumaan salakuljetusbisnekseen. Voisihan lähettää vahvistusta paikallisille rikostutkijoille, jotka kaiketi ovat pitkälle korruptoituneita.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Miten ns. bantut voivat Somaliassa? Kuinka heitä on kohdeltu ja kohdellaan edelleen. Kun orjuudesta puhuu Afrikan sarven edustaja, sormi voi osoittaa syyttävästi suomalaisia, mutta mihin se peukalo osoittaa?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Minulla ei ole tietoa tuosta "bantu kohtelua somaliassa", mutta sitäkin on lopetettavaa. Asun Suomessa ja voin vaikuttaa asiat täällä. En Somaliassa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Vastasit, Markku, varmaankin vaaraan blogiin. Husu puhuu Suomesta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Vastasit, Markku, varmaankin vaaraan blogiin. Husu puhuu Suomesta."

Vastasin oikeaan blogiin. Itseasiassa sekä Suomelle että varsinkin Somalialle olisi onneksi, että herra Hussein asettuisi Somalian presidenttiehdokkaaksi ja voittaisi vaalit. Samalla hän voisi tutustua Somalian ja yleensä Afrikan sarven historiaan ja yhteiskuntapolitiikkaan sekä vaikuttaa mm. bantujen asemaan Somaliassa kun hän on huolissaan orjuudesta.

"Somalian itsenäistymisen jälkeen Somalian hallitus on yrittänyt antaa virheellistä kuvaa Somaliasta etnisesti yhtenäisenä maana. Bantuja syrjitään ja he eivät muun muassa voi mennä naimisiin somalien kanssa." Lähde Wikiped. https://fi.wikipedia.org/wiki/Somalian_bantut

Olen ehkä asiaton nostaessani Somalian bantuasian tässä blogissa esille, mutta en voi sille mitään, että herra Husseinin (SDP entinen kes.) kirjoitus on kuin Konfederaation puolustaja olisi Amerikoista tullut sormi pystyssä opettamaan meitä siitä, miten suhtaudutaan orjuuteen.

Juha Hämäläinen

Salakuljetuksia hoitaa ammatti-ihmiset ja monet auttavat näitä tai toimivat niiden kanssa yhteistyössä. Tästä on jo oikeustoimiin pyrkiviä tutkintoja kesken Italian poliisilla.

Toinen mikä ihmetyttää on se usko tulevaisuuteen vieraassa maassa kaukana kotoa. Saksa lienee suuri unelma usealle tulijalle. Leveet liksat ja isot tiet, joille mahtuu komeita autoja!

Mutta totuus on karu. Saksassa on tällä hetkellä ulkomaalaistaustaisia työttömiä 43,1 % paikallisen työvoimaviranomaisen tilastojen mukaan. Erittelemään en ryhdy, koska se on kai jo vihaa.

Ruotsissa on peruskouluja, joissa oppilaista valmistuu hyväksyttävästi 19% oppilaista.

Eikö kukaan ole kertonut näille ihmisille, että samaa orjuutta on luvassa täälläkin ja pahuksen paljon kylmemmässä!

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

"Eikö kukaan ole kertonut näille ihmisille, että samaa orjuutta on luvassa täälläkin ja pahuksen paljon kylmemmässä!"

... ihmisille myydään erilainen totuus. Hädässä olevalle on helppoa tämän myydä.

Juha Hämäläinen

Ja siitä kasvaa epätoivo, joka ajaa jopa vahingoittamaan itseään ?

Olisiko syytä teettää Ylellä dokumentti Suomen, Saksan tai yleensä Euroopan oloista vähän "Antimainos" - tyyliin ja näyttää nurjat puolet ?

Laskisiko varakkaiden lähteminen ja insinöörit pysyisivät kotona tekemässä maastaa suurta ja te siellä vallannupissa teette kaikkenne, että globalisaatio (lue suuryritykset) lakkaa ryöstämästä niin Afrikkaa, kuin Eurooppaakin ?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #30

Tämä voisi kyllä kokeilla. Miksi ei?

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

"Kyse ei ole siitä, etteivätkö kielteisen päätöksen saaneet tietäisi tekevänsä väärin ja rikkovansa lakia, vaan siitä, että he röyhkeästi kuvittelevat voivansa asettua maan lain yläpuolelle ja omaavansa oikeuden olla noudattamatta sitä."

Asiaa puhut!

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Jos lainaat jotakin kirjoittajaa, mainitse lähde.(US kommenttiohje)
Jos vääristelet ja muuntelet toisen kirjoittajan tekstiä, syyllistyt epäeettiseen kommentointiin.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Olempahan sitten epäeettinen, meitäkin tarvitaa, jotta toiset voivat sitten olla eetisiä.
Kolikolla on aina kaksi puolta. Etkö huomaa "kaksois standardia" tuossa vääristellyssä tekstissä? Yrittäjät vs. laittomat maassa olijat.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Hyviä huomioita blogistilta. Ihmisten hädästä hyötyminen on moraalitonta.

Mika Sarivaara-Satta

Orjuus on osa vierasta kulttuuria, joten suvaitsevaisuutta peliin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kun luki tästä hiljattain uutisoidusta orjatyötapauksesta niin mieleen tuli että oli kielitaidottomana töissä jossakin maanmiehensä pitseriassa. Useimmat julkituodut tapaukset ovat olleet vastaavia eli eipä siinäkään juuri suomalaisia voi syyttää.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Nämä tapaukset ovat täällä meillä Suomessa. Eli pystymme kitkeä näitä Suomen-lainsäädännöllä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kuten Ben Z. juuri a-studiossa totesi meidän lainsäädännössämme ei ole mitään vikaa, vaan ei uhri eikä hyväksykäyttäjä (tietenkään) ilmoita rikosta, joten tapauksia on vaikea aina havaita. Tässäkin aihe menee niinpäin, että Suomi on niitä harvoja maita jossa ei ole paperittomia / laittomasti maassa olevia (siis ennen, Impivaarassa) joilla teetetään paskimmat työt huonoimmalla palkalla. Ongelma ratkeaa kun uhreja ei enää ole, kun Suomen lait laitetaan toimimaan, paperittomat / laittomat palautetaan kotimaihinsa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Ben Z. on kyllä hämmästyttävän mustavalkoinen tyyppi. Asiassa on paljon harmaan sävyjä, muitakin kuin harmaa talous. Benin isä on ollut keskitysleirillä, ja Ben on elävä esimerkki siitä, että kärsimys ei ihmistä jalosta.

”Suomessa ja muuallakin on käynnissä jonkinlainen köyhien välinen sota. Ääriliikkeisiin liittyvät ihmiset voivat olla pettyneitä yhteiskuntaan. Miettikää, miten yhteiskunta kohtelee kantasuomalaisiakin.”

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005294459.html?s...

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Lainsäädäntö on olemassa, mutta toteuttaminen ei liene helppoa. Kyseessä olevat ulkomaalaistaustaisten omistamat ravintolat jotka orjatyötä teetättävät ovat hankalasti ratsattavia.

Se on tullut ilmi jo vuosien varrella kun on ollut selvää että rehellisillä keinoilla ei ole mahdollista myydä ruokaa niin halvalla.

Joko työntekijät tekevät työtä alle työehtosopimuksen määräämän minimipalkan, ruoka-aineet ovat pimeältä markkinoilta hankittuja tai sitten kierretään jotenkin lakia ravitsemistoiminnasta ja hygieniamääräyksistä.

Muutamia vuosia sitten poliisi pitikin ns. "6 euron pizza" -kampanjan joka liittyi tähän problematiikkaan. Jo silloin poliisin kampanja kohtasi vastustusta ja sitä pidettiin rasistisena. Jo kuitin pyytämistä ostoksista pidettiin rasistisena. Silti kaikki tietävät että veronkiertoa tapahtuu.

Rasismin pelko näkyy myös nyt median tavassa käsitellä asiaa. Media ei kerro että hyväksikäyttäjät ovat itse ulkomaalaistaustaisia. Puheenvuorossa jos asian tuo ilmi, siitä löydetään rasistinen sävy helposti ja leimataan totuuden julkituoja ja tehdään hänestä esimerkki, näin totuuden puhumisesta tehdään jatkossa vaikeampaa leimautumisen pelossa.

Myös Husun blogin otsikko on erikoinen ja johtaa hienokseltaan harhaan: "Orjuus on yhä voimissaan meillä Suomessakin", ikäänkuin kyseessä ei tässä tapauksessa olisi ulkomailta tuotu ilmiö jonka on sallittu jatkua joten se jatkuu.

Ongelma ei siis ole oikeastaan lainsäädäntö. Suomen lainsäädäntö kykenisi tekemään ongelmasta lopun. Mutta pitäisi saada viranomaiset noudattamaan lainsäädäntöä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkosen järjen mukaan, jos ulkomaalainen tekee rikoksen Suomessa se ei kuulu Suomalaisille?

Herää nyt jo ihan oikeasti, katsos ympäri maailmaa on eri maissa ulkomaalaisia töissä, ja Suomessakin tuhansia.

Missä ihmeen kivenkolossa sä asut :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Makkosen järjen mukaan, jos ulkomaalainen tekee rikoksen Suomessa se ei kuulu Suomalaisille?"

Räksytysvimman lisäksi sinulla näyttää olevan myös paha lukihäiriö, minä en ole mitään tuollaista sanonut. Sanoin ettei se ole suomalaisten vika jos toinen mamu käyttää toista mamua hyödykseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Ja kun ne asuu Suomessa, se ei kuulu Suomalaisille? Nehän voi olla Suomen kansalaisia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Kuinka kauan muuten mamu on mamu? Koska se mamuus loppuu, osasta näistä kommenteista saa sen kuvan että mamu on aina mamu, vaikka olisi asunut maassa vuosikausia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #44

Mikä ihme sinuun Ritala on mennyt?

Mamu on mamu aina, eli maahan muuttannut. Sitten on näitä muitakin termejä, kun matu jne.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #50

Mamu on lyhenne maahanmuuttajasta, ja on se tosiaan sikäli hassu termi, että ei kukaan jatkuvasti muuta niin kuin kalastaja kalastaa. MATU taas tarkoittaa maahanmuuuttajien tuettua opetusta. Mitä muita termejä haluat tietää?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #50

Tuo on aivan totta. Kun muutin Suomeen muutama vuosi sitten kuulin koko perheeni olevan mamuja. Tuo sanahan on alunperin Halla-ahon keksintoa, kirjoituksessa jossa maahanmuuttajia laskettiin viela alaluokkiin mamu-A, mamu-B jne.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #71

Ei sitä Halla-aho ole keksinyt, kyllä sitä käytettiin ja täysin neutraalisti jo 1990-luvulla. Silloinhan Jussista ei ollut kukaan vielä kuullutkaan.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola Vastaus kommenttiin #44

Jos muuttaisit vaikka Japaniin, kuinka kauan sinulla menisi että muuttuisit japanilaiseksi etkä olisi enää suomalainen?

Harri Salonen

"Tällaiselle; suoranaiseen riistoon ja orjuuttamiseen perustuvalle toiminalle on oltava nollatoleranssi. Yrityksiä on valvottava tiukemmin ja edellämainitun kaltaiseen toimintaan syyllistyviä yrityksiä on rankaistava kovemmalla kädellä - vaikka sitten yritystoiminnan lakkauttamisella. "

Juu ei. Valvonta maksaa ja avaavat vaan pizzerian uudella nimellä ja serkun nimiin, jos tätä lähdetään näin käsittelemään.

Paljon parempi idea olisi taata ihmiskaupan uhrille kansalaisuudesta riippumatta kohtuullinen korvaus kärsimyksistään. Jos nyt joku on riistänyt työntekijää pari vuotta 12-tuntisilla työpäivillä, niin 100 000 euroa minimi ja nämä yrittäjän kassasta ja ihan niiden orjuuttajien henkilökohtaisesta omaisuudesta. Rahat menee riistäjien pussista (eikä valtion, vrt. valvonta) ja uhrikin "voittaa".

Jos auttaja vielä saisi osan korvauksista, niin varmasti syntyisi ihan bisnes näiden ihmisten pelastamisesta.

Eero Mattila

Kysymyksiä blokistille.

1. Miksi tulijat maksavat laittomasta matkasta ihmissalakuljettajille monta kertaa suuremman summan kuin mitä olisi laillisen lentolipun hinta?

2. Miksi he hukkaavat tarkoituksella henkilötodistuksensa?

3. Miksi suomalaisten pitäisi työllistää tai elättää näitä tulijoita?

P.S. Vertaus orjuuteen on hyvin ontuva. Orjat on ennen vanhaan kaapattu väkisin, nyt lähtijät ovat vapaaehtoisia. He ovat vapaaehtoisesti valinneet kalliin, vaarallisen ja laittoman kumivenematkan laillisen ja kohtuuhintaisen lentomatkan sijaan. Miksi?

Käyttäjän MarkusVuorivirta kuva
Markus Vuorivirta

Tuohon kysymykseen voisi vielä lisätä, "miksi he hukkaavat tarkoituksella henkilötodistuksensa", kun eihän se tarina koskaan niin mene, että se tarkoituksella hukkui vaan sehän vain sattumalta kaikessa rytäkässä molskahti välimereen, tai se ryöstettiin siinä mystisessä pakussa mitä menee euroopassa ristiin rastiin... Mutta kuitenkaan koskaan se älypuhelin ei sinne molskahda, eikä sitä kuitenkaan ryöstetä. Sehän on niin tärkeä väline, että saa pidettyä kotopuoleen yhteyttä. Niin siis sielä pölyn ja pommien keskellä on kuitenkin toimiva matkapuhelinverkko...

Käyttäjän MarkusVuorivirta kuva
Markus Vuorivirta

Vielä lisäykseksi. Heillä on myös uskomattoman hyvin toimivat myyntimarkkinat sielä kotopuolessa - siis sodan ja pommien keskellä että joku maksaa kymppitonnin huonekaluista? Saa olla aika helskutin hienot huonekalut kyllä ollu... Meinaan jos MÄ laittaisin kaikki romppeeni vaikka tori.fi myyntiin isot taulutelkkarit ja muut ... Niin ei kyllä saisi lähellekään kymppitonnia. Ja ennenkaikkea. Myynti kestäisi ikuisuuden, eikä niin, että se kymppitonnin maksava ostaja on jostain löytyny aina tyyliin yhden viikonlopun aikana - siis keskeltä sotaa ja hävistystä? Mitä kukaan tekee toisten romuilla?...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eero Mantila:
"1. Miksi tulijat maksavat laittomasta matkasta ihmissalakuljettajille monta kertaa suuremman summan kuin mitä olisi laillisen lentolipun hinta?"

Koska eivät pysty ostamaan lippua ilman viisumia.

Henry

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos kommentistasi. Sori, että kesti vastata. Kesälomaa ei ole osaltani vielä alkannut. Tehdäänpä siis selväksi muutama asia.

Ihmiset turvautuvat ihmissalakuljettajien tarjoamiin laittomiin keinoihin, koska laillisetkeinot eivät ole heille mahdollisia. Miksi? Siksi, että voidakseen nousta siihen lentokoneeseen, on heillä oltava laillisen,voimassaolevan matkustusasiakirjan lisäksi myös matkaan oikeuttava viisumi. Niiden myöntämisessä taas harjoitetaan erityisesti tietynkaltaisten maiden (mm. sodan tai muun konfliktin keskellä olevat valtiot) kohdalla varsin tiukkaa harkintaa. Matkustamisen mahdollista viisumia ei siis edes myönnetä, mikäli on aihetta epäillä, että henkilö yrittäisi jäädä Suomeen esimerkiksi turvapaikkaa hakemalla.

Esimerkkinä tästä toimii mm. KuPsin nigerialaisvahvistuksen kohtalo, josta on laajasti raportoitu suomalaislehdistössäkin. Valioliigan maalitykki on täällä todistetusti laillisesti ja töissä, mutta suomalaisviranomaiset eivät suostu myöntämään hänen perheelleen viisumia, jotta nämä pääsisivät edes vierailemaan miehensä ja isänsä luona. Näin synkkä on todellisuus tiettyjen kansalaisuuksien kohdalla.

Huomionarvoista myös on, että sotatilanteissa lähetystöt ja kansainväliset organisaatiot ovat yleensä niitä ensimmäiseksi maasta turvaan evakuoitavia tahoja, eli esimerkiksi Somaliasta ei edes löydy Suomen lähetystöä, josta viisumia edes hakea.

Lähin edustusto löytyy Keniasta, mutta sinne matkustamiseen ja siellä oleskeluun täytyy niinikään olla Kenian myöntämä viisumi, jota niinikään ei välttämättä myönnetä.

On myös muistettava, että esimerkiksi Somalian kaltaisessa pitkittyneessä ja sekasortoisessa sisällissodassa ei maassa ole moneen vuoteen ollut keskushallintoa, joka olisi pystynyt myöntämään kansainvälisen yhteisön (joukossa mm. Suomi) tunnustamia henkilöpapereita ja passeja.

Samalla lailla tulee ottaa huomioon, että vaikka meillä syntymät, sosiaaliturvatunnukset ja vastaavat henkilön olemassaolon valtion virallisissa rekistereissä dokumentoimat tapahtumat ovat ehkä meillä itsestäänselvyys, ei se ole sitä kaikkialla maailmassa. Etenkin Afrikan valtioiden köyhimmillä maaseuduilla ei ihmisen olemassaolosta ole välttämättä mitään virallista merkintää. Ongelma on laaja jopa Egyptin kaltaisessa, suhteellisen modernissa maassa, jossa etenkin naisten kohdalla ei monella ole mitään virallista henkilöllisyyttä, mistä seuraa mittavia ongelmia mm. äänestystilanteissa, joissa suuri osa kansasta ei pääse vaikuttamaan, koska heitä ei virallisesti ole edes olemassa.

Osa saattaa hävittää henkilöpaperinsa, se voi hyvinkin olla totta, mutta suurella osalla niitä ei välttämättä ole koskaan mm. edellämainituista syistä ollutkaan. Osan kohdalla salakuljettajat ovat puolestaan takavarikoineet ne.

Lopputulos on siis se, että eihän kukaan tuollaiselle riskialtiille, hengenvaaralliselle ja kalliille matkalle lähtisikään, mikäli niitä turvallisia ja laillisia keinoja olisi olemassa. Niitä vain ei ole.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Orjuus oli kyllä pois suomesta, se tuli takaisin maahanmuuttoa myöten.

Etniset ryhmät orjuuttavat toisia samaan etniseen ryhmään kuuluvia = joskus se naamioidaan työharjoitteluksi.

Espanjassa ja Italiassa hedelmä- ja vihannestuotanto on täysin paperittomien varassa, joten suomessa ollaan menossa kohti läntiseen normaali.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kiitos plokista ja kova ja kylmä on tämä hieno Suomemme, siis Ben Zyskovits on ouvvon kovanaama, vaikka hänenki lähheisten hyvinvointihistoria on niin lyhyt, miksi Beniä haastatellaan, inhimillisempiä ihmisiä puhuhmaan näistä asioista, kuten sie Husu!

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Suomalainen yhteiskunta on ollut kaikkein helpoimpia saada oleskelulupa esimerkiksi irakilaisten ja somalien kohdalla. Kun vain pääsi tänne ilmoittautumaan oli elatus suomalaisten veronmaksajien kustannuksella hyvin todennäköinen. Voit olla melko varma, että Yle ei edes päästä tiukimman linjan mielipiteitä ääneen. Eikö se ole keskusteluohjelmien idea, että ei vain muiden varoilla maailmaa parantavia päästetä ääneen. Mm. somalit ovat todella osanneet käyttää siekailematta sosiaaliturvaa ja muuta yhteiskunnan rahoitusta hyödykseen. Isoja perheitä ovat tehneet,vaikkei muusta kuin yhteiskunnan elatuksesta ole usein ollut tietoakaan. Näihin ryhmiin ei todellakaan ole varaa tai jää Suomen hyvinvointihistoria lyhyeksi.

Juhani Piri

Kyllä minä ymmärrän että omaa kansanryhmää pitää puolustaa, mutta husu ei edelleenkään ymmärrä millaista haittaa typerä maahanmuuttopolitiikka saa aikaiseksi...

Tekisi mieli jopa sanoa, että mitäs jos siirrettäisiin kriisialueilta kaikki ihmiset suomeen ja suomalaiset siirtyisivät vaikka kongoon... Kauanko menis että alkaisi muutto takaisin kongoon ja muualtakin tulleet mukaan, kun olisimme luoneet toimivat järjestelmät, sairaanhoidon, hallinnonalalle ja sosialiturvan...

Ylikansoittuminen on onglema ja suomessa on ongelma syntyvyys. Kuka hitto täällä uskaltaa lisääntyä kun pitää ottaa huomioon aika liuta asioita ja laskea vielä sen varaan, että kaikki ei menekkään kun on toivonut. Ei ainakaan suomalaiset.

Tempputyöllistämisellä vääristetään kantasuomalaisten kun myös pakolaisten työllisyystilannetta. Hyvin usein maahanmuuttajien kohdalla otetaan laskuihin mukaan virolaiset, venäläiset ja ruotsalaiset ja osoitetaan kuinka hyvin maahanmuuttajat työllistyy... Jätetään sitten laskuista pois kuinka huonosti tietyt maahanmuuttajat työllistyy. Ihan kun ongelma lakaistaisiin sillä pois, että esitetään höpöhöpö diagrammeja jos mistäkin. Ongelmiin täytyy puuttua ja ne pitää korjata. Maton alle lakaisu ei auta ketään.

Missä on muuten ne naiset, tytöt ja lapset jotka tarvitsisivat ihan oikeasti suojelua ja turvapaikkaa. Varsinkin lapset saisivat täällä pirun hyvän koulutuksen ja voisivat joku päivä olla oman maansa presidenttejä (ja mitkä tietotaidot heillä olisikaan).

Husukin voisi olla presidentti tuolla tietotaidollaan mitä on suomesta saanut.

Nämä 20v kaverit vois laittaa ihan hyvin kotiinsa (yleensä koko maa ei ole niin kurja kun lähtöalue) rakentamaan omaa maatansa. Toisaalta jos me valikoidaan vaan kaikki insinöörit ja yliopistokoulutetut, niin joudutaan siihen tilanteeseen että ko paikasta tulee ns. tietovuoto vai mikä se sana olikaan nimeltää. Jos otamme kaikki älykkäimmät tänne eurooppaan ja jätämme tyhmimmät sinne, niin siitä ei kylllä hyvää seuraa.

Husun teksti oli kyllä taas ihan karmeaa huttua ja vailla ymmärrystä.

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Mene Husu muutamaksi kuukaudeksi Somaliaan kertomaan ihmisille, ettei Suomeen kannata lähteä kouluttamattomana, koska todennäköisesti ei saa töitä. Lisäksi vieras kulttuuri tuo lisää ongelmia.

Harri Olavi

Ironista tai jopa perverssiä on se että Husu on itse juurise ensimmäinen hyväksikäyttäjä. Puolustamalla täysin vääristynyttä pakolaispolitiikkaa jossa esim somalit ovat saaneet käyttää hyväkseen sinisilmäisiä, hoopoja suomalaisia jotka oman oikeustajunsa haluavat lähtökohtaisesti auttaa pulassa olevia ihmisiä. Husu ja noin 90% somaleista eivät ole töissä vuosienkaan jälkeen. Husu & co, on ensimmäinen ryhmä joka on nimenomaan ja kirjaimellisesti suomalaisen järjestelmän hyväksikäyttäjä. Joku mainitsi että onko Somaliassa työpaikkoja? No en tiedä, mutta sinähän voit ottaa heidät töihin? Sitten näet kuinka se toimii. Husun olis paras tarkistaa lentovuoro takaisin Somaliaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kuvaton kirjoittaa:
"Husu & co, on ensimmäinen ryhmä joka on nimenomaan ja kirjaimellisesti suomalaisen järjestelmän hyväksikäyttäjä."

vertaa tähän:
"Abdirahim ”Husu” Hussein on Suomen PENin sananvapauspalkinnolla palkittu poliitikko, järjestöaktiivi, mediapersoona ja neljän lapsen helsinkiläisisä. Koulutukseltaan Hussein on yhteisöpedagogi ja työskentelee tällä hetkellä mm. konsulttina suomalaisten pk-yritysten viennissä Itä-Afrikkaan."

Henry

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Koulutukseltaan Hussein on yhteisöpedagogi ja työskentelee tällä hetkellä mm. konsulttina suomalaisten pk-yritysten viennissä Itä-Afrikkaan."

Vahvistaa Kuvattoman (Harri Olavi) väitteen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #80

Jaa, olen minäkin viennyt suomalaisia tuotteita etupäässä Saksaan. Ja myös Ruotsiin.
Onko se huono juttu?

Henry

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #93

Onko se huono juttu?

Oletko kenties 'yhteisöpedagogi'?

Käyttäjän HelenaSalo kuva
Helena Salo

Afrikassa on väestöä n. 1,2 miljardia (kiitos anteliaan kehitysavun). Suurin syy vaelluksille on liikakansoitus. Kyllä kehitysmaiden pitää ottaa itse vastuu järkyttävästä lisääntymisestään, eikä syyttää länsimaita kaikista ongelmistaan. Esim. Tansania on ollut Suomen tärkein avustuskohde jo 60-luvulta alkaen. Tänä ainana maan väestö on kasvanut 10 miljoonasta lähes 40 miljoonaan. BKT:stä n. 30% tulee avustuksina ulkomailta. Tällainen kehitys on kestämätön. Somalia myös elää avustuksilla - on tehnyt niin jo kauan. Kaunis ajatus siitä, että maailmalla asuvat maanmiehet avuttavat kotiin jääneitä Somaleja, on käsittämätön esimerkki talouden pyörittämisestä ns. hyvien ihmisten ajatuksissa. Suomi ottaa joka päivä miljoonia velkaa kustantaakseen tämän "avustustoiminnan". Ennemmin tai myöhemmin tulee pää vetävän käteen ja silloin romahtaa myös avustuskassa. Olisi parempi ajaa järjestön systeemi alas ennen vielä suurempaa humanitaaristä katastrofia. Liikaväestön siirtäminen Eurooppaan ei ole ratkaisu, vaan ongelman levittämistä kaikkialle.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Luin täältä Husun erinomaista juttua "Te kysyitte, minä vastaan osa 3" ja siinä oli linkki tännekin.

Eikö Helena tiedä, että Afrikan huono tilanne on suurelta osin "valkoisen herran" syytä.

Kannattaisi lukea hiukan historiaa!

Eurooppalaiset hallitsivat lähes koko Afrikkaa, ja syynä oli ainoastaan raha tai strateginen sijainti. Amerikkalaiset tulivat apajille myöhemmin esim. orjakaupan myötä.

Afrikassa on, ja on edelleenkin, ei-afrikkalaisia yhtiöitä teettämässä orjatyötä afrikkalaisilla, esim. timantti- ja muunlaisissa kaivoksissa. Norsunluu, mausteet ja kulta kiinnostivat - ja myöhemmin tietysti orjat!

Edelleenkään tuotto ei jää Afrikkaan, vaan menee länsimaihin. Kaiken lisäksi joidenkin Afrikan valtioiden hallitsijat keräsivät varoja omaan pussiinsa, eivätkä kolonialistit välittäneet siitä yhtään, kunhan tämä hallitsija oli heille myötämielinen. Tätä tapahtuu edelleenkin.

Ei ihmekään, etteivät valtiot kehity.

Tässä asiasta hiukan (Wikipediasta):

Kolonialismi
"Kolonialismi (latinan sanasta colonia ’siirtokunta’, ’asutus’) on toimintaa, jossa valtio hallitsee toista valtiota tai aluetta omien alueellisten rajojensa ulkopuolella. Tällaisia maita kutsutaan siirtomaiksi. Syyt siirtomaiden hankkimiseen ovat moninaisia: tarkoituksena on usein hallita alueen työvoimaa, raaka-aineresursseja ja kaupankäyntiä. Siirtomaita hankittiin myös strategisista syistä, arvovallan nostamiseksi ja yksinkertaisesti ennalta ehkäisevästi, jotta toinen valtio ei voisi liittää aluetta siirtomaakseen. Lisäksi usein yritykset sekä paikalliset aktiiviset virkamiehet ja upseerit laajensivat siirtomaita omatoimisesti.

Esimerkiksi Intiassa Britannia määräsi viljelijöille, mitä lajeja tulee viljellä ja pakotti heidät myymään sadon briteille sekä peri kansalta korkeita veroja."

Toisesta Wikipedian julkaisusta:

"Afrikan kolonisaatio merkitsi lähes koko Afrikan joutumista valtioiden siirtomaiksi. Kolonisaatio tapahtui pääosin 1800-luvun lopulla."

"Ensimmäiset siirtomaat
Afrikan rannikon alueita joutui jo 1500-luvulta lähtien Euroopan valtioiden siirtomaiksi. Niinpä Portugali valloitti Angolan ja Mosambikin rannikkoalueet ja Alankomaat 1600-luvun alussa osan Etelä-Afrikkaa, jonka se kuitenkin myöhemmin menetti Isolle-Britannialle.

"Suurimmassa osassa Afrikkaa siirtomaavalta päättyi 1960-luvun alussa, jolloin Afrikan valtiot itsenäistyivät lyhyessä ajassa, muutamat jo ennen sitä. Siirtomaavalta päättyi yhtä nopeasti kuin se oli 1800-luvulla alkanutkin. Afrikan maat hankkivat itsenäisyyden parissa vuosikymmenessä vuodesta 1955 alkaen. Tämä johtui kolonisaation huonosta maineesta ja afrikkalaisten vapautusliikkeiden aiheuttamista kustannuksista."

Oiva Luosujarvi

Mihin Klaaniin Husu kuuluu ?

Klaanit ovat somalien perinteinen ja tärkein sosiaalinen ryhmä osana kulttuuria ja politiikkaa. Klaanius periytyy isän mukaan; lapsi kuuluu samaan klaaniin kuin isänsä. Lapset saavat oman nimensä lisäksi isänsä ja isoisänsä nimen. Tapana on ollut opetella kaikkien esi-isiensä nimet jopa 30 sukupolvea taaksepäin. Tästä lapset ovat samalla oppineet klaaninsa, johon he kuuluvat. Naimisiin mennessään naiset pitävät oman nimensä ja isänsä klaanin johon ovat syntyneet. Klaanit usein jakautuvat ala-klaaneihin, jotka voivat jakautua vielä moniin ala-klaaneihin. Perinteisesti avioliitot on yhdistäneet klaaneja, sillä ne on solmittu eri klaanien välillä. Käytäntö on kuitenkin muuttunut 1990-luvun sisällissodan myötä, ja nykyään on yleisempää mennä saman klaanin jäsenen kanssa naimisiin.[35]

Klaanit on somalipaimentolaisten perinteinen poliittinen järjestelmä. Sen pohjalta on sodittu, sovittu ja soviteltu taloudellisista eturistiriidoista. Klaanijärjestelmän pohjalta on eri intressiryhmät liittyneet yhteen tai eronneet. Klaanit eivät ole puhtaasti sukujärjestelmä, vaan pienemmät klaanit ovat voineet liittyä suurempiin ilman sukulaisuutta. Klaanien sukupuu ei siten välttämättä kerro geneettisestä sukulaisuudesta. Perimätieto, että osa somaliklaaneista olisi peräisin Arabian niemimaalta, on helppo osoittaa vääräksi. Arabialaiset nimet ovat tulleet käyttöön vasta 1500-luvulla. Somalian itsenäistyessä 1960-luvulla Somali Youth Legaue päätti luopua klaanijärjestelmästä ja siirtyä puoluejärjestelmään, sillä klaanijärjestelmää pidettiin syynä Somalian hajanaisuuteen. Siad Barren aikana klaanit kiellettiin, mutta Barre itse käytti hyväkseen klaanien välisiä ristiriitoja hallitessaan maata. Barren kukistuttua klaanijärjestelmästä on tullut jälleen avoin poliittisen vallankäytön väline.

Minusta liian moni Suomalainen tai Eurooppalainen ei osaa ymmärtää klaani-kulttuuria, joka islamilaisissa maissa on tavanomainen järjestelmä.
Ei ole poliittisia puolueita, kuten keskustaa, vihreitä, kokoomusta, tms. Kuuluminen Klaaniin antaa aseman yhteiskunnassa.
Klaani kulttuuri on siirtynyt somalialaisten mukana myös Suomeen, jossa eri klaanien edustajat ei halua asua samassa kaupungissa vaan he jakavat Suomen omien klaanien edunvalvonta-alueisiin. Väärän klaanin edustajat ei ole tarvetulleita toisen klaanin alueelle.

Sama tilanne kuin perinteisesti mustalais-sukujen kohdalla Suomessa. Perustuslain vastaisesti ei nuoret romaanit voi valita omaa asuinpaikkaansa, koska kunnat ja kaupungit kuuntelevat romaanien vanhempien neuvostoja ja vanha ns. sukuviha ja verikoston pelko määrittelee mikä suku saa milläkin alueella Suomessa asua.
Romaanien ns. kulttuuri määrittelee yli Suomen Perustuslain, missä ja milloin voi romaani asua. Nuorempi ei saa asua kerrostalossa ylempänä kuin vanhempi romaani.
Nuorempi ei voi valita asuinpaikkaansa toisella paikkakunnalla, jos sen paikkakunnan romaanit kuuluu eri sukuun.

Romaanien ja muiden mm. somalien olisi noudatettava Suomen lakeja, mutta ei se toimi heidän oman kulttuurinsa estäessä lain noudattamisen.
Tyttöjen ja poikien ympärileikkaus kuuluu somalien ja muslimien kulttuuriin, vaikka se onkin Suomessa lainvastaista, niin viranomaiset sulkee silmänsä asialta, vaikka useiden Suomalaisten mielestä lapsiansa silpovat vanhemmat kuuluvat elinkautiseen vankeuteen vankilaan.
Moniavioisuus on kiellettyä, mutta useilla somaleilla on useita "avovaimoja" ja kaupunki asuttaa näitä yh-äitejä jopa useita samaan kerrostaloon, ettei miehen tarvitse muuta kuin vaihtaa asuntoa ja mennä seuraavan vaimonsa luokse, mutta Suomalaiset veronmaksajat maksaa yh-äitien kulut erilaisina tukina.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vanhat ja uudet romaanit asuvat kirjahyllyssä sulassa sovussa novellien kanssa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Juuri tällä hetkellä Husu kuuluu sosialidemokraattien klaaniin.

P.S. Mikä se sellainen "naismisteri" on, joksi blogisti Miina Sillanpäätä nimittelee ?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Klaani = demarit
Väri = punainen (ei musta/ruskea vaan punainen)

Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen naismisterin....

Lisää tiedot hänestä..

https://fi.wikipedia.org/wiki/Miina_Sillanp%C3%A4%...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #97

" Naismisteri" ei ollutkaan siis mikään onneton lapsus vaan tietoinen valinta Miina Sillanpään titteliksi.

Voitko Husu mitenkään valottaa työryhmäsi taustatyötä valitessanne kyseisen tittelin ?

Käyttäjän HelenaSalo kuva
Helena Salo

Jos vertaa jutun kieliasua ja Husun kirjoittamia vastauksia joidenkin kommentteihin, voi tehdä vain yhden päätelmän; jutun on kirjoittanut joku sujuvasanaisempi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Todennäköisesti Husu itse kirjoittaa, mutta tarkistuttaa tekstinsä jollakulla muulla ennen julkaisemista. Kas kun sinua ei muuten Freddyn kirjoitukset häiritse? Niissä koskee silmiin kyllä muukin kuin kehno kieliasu.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Kas kun sinua ei muuten Freddyn kirjoitukset häiritse"

Odotan pääsyä ensimmäisellä suomen kielen kurssilla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #68
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #73

Niihin ohjataan ei niihin haeta.
ELY-keskuksen ostamat kurssipalvelut ovat pikemmin työvoima- eikä niinkään kielipoliittisia.

Tosin pidän sivuseikana Husun oikeinkirjoitustaitoa, pääasia että kommenteista saa selvää, niistä voi olla sama tai eri mieltä, eikä sille on juuri merkitystä ovatko pilkut ja pisteet oikeassa paikassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #100

On muutakin kielikoulutusta kuin työvoimapoliittista. Esimerkiksi kansalais-ja työväenopistot järjestävät kielikursseja kautta maan, samoin avoin yliopisto.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos aihe ihan oikeasti kiinnostaa niin tässä tuore esimerkki.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170719220027336...

"Tuhansien Myanmarin vainoja paenneiden rohingya-muslimeiden uskotaan kuolleen merelle...Salakuljetusrinkiä ryhdyttiin tutkimaan, kun Thaimaan viranomaiset löysivät Thaimaan ja Malesian raja-alueen metsistä kymmeniä hautoja. Tutkimukset paljastivat, että salakuljettajat ovat sulkeneet siirtolaiset aitauksiin ja vaatineet lunnasrahoja vastineeksi heidän vapauttamiselleen.

Salakuljettajat olivat hylänneet nälkäisiä ja epätoivoisia siirtolaisia viidakkoleireille ja täyteen ahdettuihin veneisiin merelle. Tuhansien siirtolaisten uskotaan kuolleen merelle."

Muslimeissakin on eroja toiset ovat kiinnostavampia kuin toiset, toiset eivät oikesti pääse elintasosurffailemaan vaikkapa Suomeen, oikea hyväksikäyttö ja ihmiskauppa ovat ihan eri sfääreissä kuin Suomessa, onneksi tietysti.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kun kommentteja lukee, huomaa, että täällä on jonkin sortin 'Peräkammaripoikien kokoontuminen' on kyseessä. Eivät koskaan ole työskennelleet ja asuneet ulkomailla jne.
Säälittävää.
[No kait moni on kuitenkin käynneet seuramatkalla tai jossakin hotellissa asunneet työmatkalla...]

Henry

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu matkusti Suomeen 15-vuotiaana vuonna 1994.

Husu kertoo olevansa suomalainen, mutta henkilötiedoissaan hän ei kerro vuotta, jolloin sai Suomen kansalaisuuden.

P.S. Sitä en osaa sanoa, paljonko hän on Suomen kansalaisena sittemmin matkustellut ja työskennellyt muualla kuin Suomessa.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Suomen kansalainen vuodesta 2008.

Ollut töissä vuodesta 1996. (2 vuotta Suomen tulon jälkeen)

Töissä juniori konsulttina vasta vuoden. Suomalaista osaamista vietty jo muutaman kerran ulkomaille tämän ensimmäisen vuoden aikana.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun kommentteja lukee, huomaa, että rasistit ovat perusominaisuutensa lisäksi myös tyhmiä. Heidän perustelujaan ei voi nauramatta lukea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset