Husu

Visioni huomisen Helsingistä

Olen ylpeä kotikaupungistani Helsingistä. Siksi olen ehdolla kuntavaaleissa ja haluan olla mukana palvelemassa sitä ja päättämässä sen asioista. Tahdon olla mukana tekemässä siitä kaupunkia, jossa kaikilla on hyvä olla.

Haluan Helsingin, joka huolehtii vanhuksistaan ja takaa kaikille yli 70-vuotiaille ilmaisen matkakortin. Monille pienituloisille eläkeläisille tämä olisi merkittävä muutos ja auttaisi poistamaan niitä kerrannaisvaikutuksia ja ongelmia, joita mm. heidän kokemansa yksinäisyys ja eristäytyneisyys tutkitusti aiheuttaa. Mahdollisuus päästä liikkeelle myös auttaisi pitämään heitä aktiivisina ja virkeinä ja parantaisi siten heidän elämänsä laatua. Taloudellisestikin tämä olisi järkevä ratkaisu, sillä nykyisellään suuri osa heistä joutuu turvautumaan kotipalveluihin.

Haluan Helsingin, joka kantaa huolta vähävaraisista perheistään ja antaa heille mahdollisuuden edulliseen ja laadukkaaseen asumiseen. Tällä peräänkuulutan kaupungin asuntoja koko kaupungin alueella – ei pelkästään tietyissä lähiöissä. Hyvän ja turvallisen asuinalueen ei tulisi olla vain tiettyjen ihmisryhmien oikeus.

Haluan Helsingin, joka hyödyntää kaikkien asukkaidensa potentiaalia; niin työn kuin opiskelun suhteen. Ihmisillä on oltava mahdollisuus työllistyä niillä aloilla, joihin he ovat valmistuneet. Työpaikkoja on mahdollista luoda esimerkiksi kannustamalla ja tukemalla PK-yrityksten kansainvälistymistä ja tehostamalla paremmin meiltä jo löytyvää osaamisen valjastamista tämän toteuttamiseksi.

Haluan Helsingin, joka tarjoaa – etenkin vähävaraisille – asukkailleen mahdollisuuden käyttää kaupungin kulttuuripalveluja kuten museoita ja teattereita. Sivistys kuuluu kaikille. Se ei ole snobbailua, vaan meitä jokaista kasvattava henkinen voimavara. Tähän voidaan vaikuttaa esimerkiksi tarjoamalla ilmaisia sisäänpääsyjä, erikoishintaisia lippuja ja erikoisnäytöksiä.

Haluan Helsingin, joka ei syrji asukkaitaan näiden uskonnon, ihonvärin tai kielen perusteella. Muuta Suomea suuremman monimuotoisuuden omaavana ja koko maan pääkaupunkina meidän on näytettävä tässä tietä. Keinoja puuttua meillä on, nyt on vain osoitettava, että sitä tahtoakin riittää. Kaupungissa, jossa jokainen kokee olevansa hyväksytty ja kotonaan, on asukkailla ihan eri lailla tahtoa puhaltaa yhteen hiileen ja pitää kaupunki sellaisena myös vastaisuudessa.

Haluan Helsingin, joka toimii esimerkkinä muualta tulleiden uussuomalaisten integroimisessa osaksi toimivaa yhteiskuntaa. Tarvitsemme tehostetumpaa kotouttamista, jossa työllistymismahdollisuuksien kartoittaminen ja vuorovaikutuksen lisääminen kantaväestön kanssa esimerkiksi osaksi koutouttamisohjelmaa integroitujen työharjoittelujaksojen kautta on korostuneemmassa roolissa nykyistä varhaisemmassa vaiheessa. Myös itsensätyöllistämisen ja yrittäjyyden kaltaisia vaihtoehtoja on osattava ja uskallettava hyödyntää aikaisempaa tehokkaammin. Mitä nopeampaa uudet tulijat pääsevät uuden elämän syrjään kiinni, sitä paremmin vältetään prosessissa mahdollisesti kyteviä; esimerkiksi syrjäytymisen ja eriytymisen kaltaisia haasteita.

Haluan Helsingin, joka huolehtii koulussa vaikeuksia kohtaavista koululaisistaan. Meidän on tunnistettava ne elementit, jotka tätä aiheuttavat ja puututtava niihin jo varhaisessa vaiheessa esimerkiksi takaamalla riittävät resurssit tukiopetukseen. Tämä on yksi niitä asioita, joissa vaaditaan kaukonäköisiä sitoumuksia ja linjauksia. Näin ennaltaehkäistään onnistuneesti pitkällä tähtäimellä mm. syrjäytymiseen johtavia ongelmia, jotka tulisivat maksamaan yhteiskunnalle pitkittyessään huomattavasti enemmän.

Haluan Helsingin, joka ottaa lastensa terveyden ja tulevaisuuden vakavasti. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että homekouluongelmaan on puututtava HETI. Mikäli altistamme lapsemme niistä aiheutuville terveyshaitoille nyt, tulee lasku pitkällä tähtäimellä niiden kroonistuessa olemaan merkittävä. Ollaan siis mieluummin kaukaa viisaita ja minimoidaan tiedossa olevat ongelmat heti alkuunsa.

Haluan Helsingin, joka pyrkii tasaamaan esimerkiksi ihmisten syntyperästä tai sosioekonomisesta luokasta aiheutuvaa eriarvoisuutta. Etenkin tulevaisuudessa työpaikat ja edellytykset onnistua elämässä ovat entistä enemmän kiinni toimivista verkostoista ja hyvistä suhteista. Jotta estämme huono-osaisuuden kaltaisten ongelmien peritymisen sukupolvelta toiselle, tulee meidän tehdä työtä pyrkiäksemme takaamaan kaikille yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa itseään ja löytää paikkansa huomisen Helsingistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Haluaako HUSU Helsinkiin suurmoskeijan naisille ja miehille erillisine rukoustiloineen jotka eivät edistä integroitumista suomalaiseen tasa-arvoon pyrkivään yhteiskuntaan?

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Husu,

ensimmäinen lauseenne - "Olen ylpeä kotikaupungistani Helsingistä" ajatteluttaa monta lukijaa

ja saa meidät uskomaan, että olette tosissanne. Tässä vaiheessa helsingin- ja suomenmenoa se riittää. Toivotan onnea ja HYVÄÄ ELÄMÄÄ!

Jaakko Häkkinen

Kannatettavia tavoitteita kaikki. :)

Juuso Hämäläinen

Jokainen on vapaa tuottamaan kaikkea tätä hyvää itselleen ja muille.

Kysyn Husulta ja muilta vaatimusten esittäjiltä kenen tehtäväksi delegoitte kaiken tuon? Mitä aiotte itse tuottaa, rakentaa ja miten ponnistella. Vai onko kaikki sen kuuluisan jonkun tehtävä, jonka tulisi tehdä jotain.

Aiotteko hoitaa vanhuksia tai edes omat vanhempanne, kotouttaa itse maahanmuuttajia ja antaa heille kodin sekä taskurahaa, valvotteko turvallisuutta kaduilla tai maan rajoilla, luotteko työpaikkoja nuorille, perustatteko vientiyrityksiä ja laitatte omaisuutenne likoon, puolustatteko Suomea omalla nahalla, rakennatteko edullisia vuokra-asuntoja tai edes oman kotinne, viljelettekö luomua kaupan hyllyyn, hoidatteko sairaita osaavasti ja edullisesti tai käyttekö auttamassa ihmisiä pakolaisleireillä. Viitsittekö luoda itse edes lumet kotikadulta, kun aurat eivät ehdi?

Vai sanotteko, että jonkun pitäisi tehdä jotain.

Kirjoitukseni tarkoitus on provosoida miettimään omaa osuuttaan samalla, kun esittää tehtävälistaa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Hänhän on poliitikko, eivätkä poliitikot tee mitään muuta kuin puhu potaskaa. Muitten täytyy sitten toteuttaa heidän hienot ideansa käytännössä, samoin siivota heidän ideoidensa toteuttamisen aiheuttamat sotkut. Myös aivan muut ihmiset saavat korjata heidän (niin usein) virheellisten päätöstensä seuraukset, mitä päätöksiä he eivät myönnä tehneensä (tähän epäonnistumiseen ovat syynä rasistit/äärioikeistolaiset/Perussuomalaiset), sitten kun seuraukset ovat tulleet ilmi.

Ilmeisesti HUSU on aivan täysiverinen poliitikko.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset