Husu

Yritykset, lähtekää Suomesta

Suomalaisia PK-yrityksiä on kannustettava kansainvälistymiseen -näin paitsi vahvistetaan niiden omia toimintaedellytyksiä, myös luodaan uusia työpaikkoja vastaisuudessa.

Olen jo pitkään seurannut kuinka Suomessa ympäripyöreästi peräänkuulutetaan työpaikkojen luomista. Poliitikko toisensa jälkeen kauhistelee työttömyystilastoja mutta mitään ei tapahdu.

Muiden lailla olen odottanut heidän ratkaisujaan asian suhteen ja edes jotain konkretiaa, millä asiaan lähdettäisiin hakemaan pysyvää muutosta mutta ei. Niinpä lähdin itse tutustumaan, mitä asialle voisi tehdä.

Olen jutellut niin kansainvälisten opiskelijoiden kuin kantaväestöön kuuluvien ihmisten kanssa ja kansainvälistyminen nousee jatkuvasti yhdeksi malliksi siitä, miten Suomessakin voitaisiin lisätä työpaikkoja.

Otetaan esimerkiksi vaikka siivousalan firmat tai kierrätysbisneksen malli. Esimerkiksi Itä-Afrikassa riittää roskaa, eikä paikallinen jengi siihen juurikaan kiinnitä huomiota. Asiaan ei siellä puututa, koska ensinnäkään suurin osa ihmisistä ei tiedä miksi ja miten se pitäisi hoitaa eli kukaan ei koe sitä tarpeellisena.

Esimerkiksi Lassilan & Tikanojan kaltaisten suomalaisyritysten kautta Suomella olisi huikeasti tietotaitoa ja kalustoa, joilla näissä ongelmissa auttaa. Samalla yritykset voisivat laajentua kohdemaihin perustaen sinne esimerkiksi jäteongelmaan erikoistuneita huoltolaitoksia. Suomesta löytyisi niin kansainvälisiä opiskelijoita kuin muitakin; tuhansia ilmaista koulutusta täällä nauttivia opiskelijoita, joista tarvittavaa työvoimaa voitaisiin rekrytoida.

Heitä voitaisiin rekrytoida suoraan oppilaitoksista yrityksiin, joilla olisi kiinnostusta kansainvälistymiseen. Mitä hyötyä tästä olisi? No ensinnäkin se, että näin esimerkkiyrityksen kaltaisia palveluja päästäisiin viemään kauas Suomen rajojen ulkopuolellekin.

Näitä yrityksiä vientikelpoisine tuotteineen ja palveluineen on Suomessa paljon. Itse tunnen esimerkiksi venäläistuttavia, jotka vievät Suomesta mm. vanhoja traktoreita Afrikkaan ja tienaavat prosessissa kunnolla. Tiedän myös olevan lääkäreitä ja muita terveydenhuoltoalan ihmisiä, jotka vievät erilaisia alan tarvikkeita Afrikkaan ja Aasiaan luoden vastaavasti uusia työpaikkoja sinne. Mietin parhaillani miten suomalaisyrityksiä saisi paremmin kannustettua mukaan tähän.

Minusta meillä on keinoja ja näiden tehokkaampaan hyödyntämiseen haluaisin panostaa, mikäli tulen valituksi kuntavaaleissa ja myöhemmin eduskuntavaaleissa. Pelkät rohkaisevat sanat eivät enää riitä – nyt tarvitaan kansallista strategiaa ja käytännön tason toimia. Tarvitaan porkkanoita, mutta myös potkuja persauksiin, jotta kansainvälisyys saadaan kunnolla käyntiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi itse tuhosi 66.000 yrittäjää yrityksiksineen. Ei sellainen maa tarvitse yrittäjiä.

Pekka Iiskonmaki

Koiviston konklaavi tuhosi pankkikapitalistien hyväksi 66.000 suomalaista yrittäjää ja heidän omaisuutensa ryöstettiin pankeille.

Kaikki dokumentit on julistettu 100 -vuodeksi salaisiksi. Arviolta 10.000 - 15.000 heistä teki itsemurhan myöhemmin.

Saman verran muutti pois Suomesta.

https://blogit.kansalainen.fi/koiviston-konklaavi-...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu,

Potkaise itseäsi persauksiin ja lähde Suomesta Itä-Afrikkaan organisoimaan roskankeräystä. Konsulttina omaat varmasti yhteydet moniinkin firmoihin, jotka voivat toteuttaa unelmasi.

Siisti ja puhdas Afrikka on kaikkien etu vaikka kantaväestö siellä ei sitä ymmärtäisikään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pekka olet kai huomannut, että blogistin profiilissa lukee "Koulutukseltaan Hussein on yhteisöpedagogi ja työskentelee tällä hetkellä mm. konsulttina suomalaisten pk-yritysten viennissä Itä-Afrikkaan."

Haluaako hän nyt noiden konsultoimiensa yritysten muuttavan kokonaan Afrikkaan? Noin kai voisi päätellä ainakin kirjoituksen otsikosta. Ilmeisesti halukkuutta puuttuu.

Juuso Hämäläinen

Heh heh. Hauska kannustus Pekalta. Husulla on ihan hyvä idea siinä, että tekemistä maailmassa riittää Suomen kokoiselle maalle.

Olen käytännön vientityötä tehnyt pitkään. Kehitysmaiden bisnekset pysähtyvät siihen, ettei asiakasta ole määritettävissä, itse ongelma ei ole asiakas, tai asiakkaalla ei rahaa. Se bisnes jää siihen.

Poliitikoille ja konsulteille olisi hyväksi kokeilla itse vientimyyntiä. Ihan itse etsiä markkinoita, kehittää tuotteita ja ihan itse etsiä asiakkaita ja ihan itse myydä ja toimittaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Esimerkiksi Itä-Afrikassa riittää roskaa, eikä paikallinen jengi siihen juurikaan kiinnitä huomiota. Asiaan ei siellä puututa, koska ensinnäkään suurin osa ihmisistä ei tiedä miksi ja miten se pitäisi hoitaa eli kukaan ei koe sitä tarpeellisena.

Esimerkiksi Lassilan & Tikanojan kaltaisten suomalaisyritysten kautta Suomella olisi huikeasti tietotaitoa ja kalustoa, joilla näissä ongelmissa auttaa.

Auttaa missä ongelmissa? Jos Itä-Afrikassa ei koeta saastan keskellä elämistä ongelmaksi, joten miksi he investoisivat siivouskalustoon?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllähän täältä yritykset lähtevät ulkomaille, mutta Husun kannattaisi selvittää, miksi niin tapahtuu. Tässä esimerkki tältä päivältä:
http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233710-aane...

Auttaisi kovasti, jos kirjoittaja demaripoliitikkona tutustuisi tosielämään. Muuten teksti jää huonosti harkitulle ja epäuskottavalle perustalle. Sanalla sanoen fraaseiksi.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Toki toki, yritykset ovat lähdössä Suomesta. Pienet yritykset lähtevät Eestiin, suuret Intiaan tai Kiinaan. Jättämättä Suomeen yhtikäs mitään. Mutta ehkä tämä ei ollut aivan se, mitä bloginpitäjä tarkoitti?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Viroon lähtevät yritykset jotka eivät Suomessa syystä tai toisesta menesty. Suuret yritykset, kuten Kone, Valmet, Wärtsilä lähtevät sinne missä ovat markkinat, oleellista on kuitenkin, että näiden suuryritysten pääkonttorit ovat Suomessa. Ruotsalaiset Ikea ja H&M työllistävät maailmalla molemmat yli 100.000 työntekijää, mutta pääkonttorit Ruotsissa.

Pekka Iiskonmaki

#7
''Viroon lähtevät yritykset jotka eivät Suomessa syystä tai toisesta menesty.''

Minä lähdin tolkuttomien verojen takia ja en ole katunut. Ei yritys menesty Virossa, jos se ei menesty Suomessa.

Virossa on vaan mukavampaa ja työntuloksia ei tarvitse jakaa taivaanrannanmaalareille ja pöhköille demareille.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Husu ei taida tietää sitä, että suomalaiset yritykset ovat tehneet kansainvälistä bisnestä jo kymmeniä vuosia.

Ulkomaisen asiakkaan kanssa pitää vain olla varovaisempi kuin kotimaisen sillä tuotteille kyllä saattaa olla kysyntää, maksajakin vain pitäisi löytää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Husu ei taida tietää sitä, että suomalaiset yritykset ovat tehneet kansainvälistä bisnestä jo kymmeniä vuosia.

On niin paljon muutakin, mitä Husu ei tiedä.
Itse olen ollut suomalaisena kansainvälisessä bisneksessä vsta 1977.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Totuuden nimessä on kuitenkin todettava, että esim. Ruotsiin verrattuna suomalainen kv. bisnes on ja on ollut varsin vaatimatonta, varsinkin jos perataan pois entiseen NL:n suuntautunut kauppa. Suomalaisen viennin suurin ongelma on sen yksipuolisuus, investointitavaroihin keskittynyt vienti, kulutustavaroita tuottavat vientiyritykset puuttuvat lähes kokonaan.

Pekka Iiskonmaki

#10
Mihin katosi Suomen voimakas vaatetus, jalkine ja laukkuteollisuus. Se lakkoiltiin ja veroilla pidettiin silti duunarit köyhinä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomen vaatetusteollisuuden vienti kohdistui lähes yksin NL:n ja NL:n romahduksen myötä myös vaatetuusteollisuus romahti.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #26

#26
Ei pidä paikkaansa. Länsivienti oli suurta ja kotimaan myynti. Taas Arto on väärässä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Husu ei taida tietää sitä, että suomalaiset yritykset ovat tehneet kansainvälistä bisnestä jo kymmeniä vuosia.

Husu toistaa papukaijan tavoin SDP:n Rinteen lausumia. Kummallakaan ei ole yrityksille mitään käytännön ohjeita.

Mainittakoon, että Finpron edeltäjä, Suomen Vientiyhdistys, perustettiin jo 1919. Sen puheenjohtajana ja pääasiallisena rahoittajana toimi turkulainen kauppaneuvos Edvard Åström.

http://www.finpro.fi/verkostot/finpron-historia

Juuso Hämäläinen

Finpron suora ja pitkäaikainen edeltäjä oli Ulkomaankauppaliitto. Tuli kokeiltua siellä virkamiehen uraa. Työhuoneeni ikkuna oli eduskuntatalon suuntaan. Putiikissa hommat etenivät kovin hissukseen. Jätin paikan, koska palkka oli niin surkea. Yksityisessä firmassa palkka oli enemmän kuin tupla. Finprossa siirryttiin sitten enemmän markkinatasoiseen palkkaukseen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tässähän on oiva valopää SDP:lle presidenttiehdokkaaksi. Itä- Afrikkaan voi L&T viedä mukanaan sen Rinteen hehkuttaman paskaputkenkin , jos kuormaan mahtuu. Menee komiikan puolelle nämä höpinät.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Toisaalta tulevat Virolaiset ja tietenkin puolalaiset ym.. firmat tännekin. Tuovat työntekijät mukanaan. Hinta ratkaisee. Meikäläisittäin huono palkka on sikäläisitäin erittäin hyvä. Lienevät ihan tuloissa ylimmässä desiilissä. Ei ole feministejä vaatimassa samaa palkkaa. Minullekin vakuutettiin eu:n liittyessä, että näin ei käy. Työehtoja noudatetaan ja valvotaan. Halvantyövoiman puutetta on ratkottu näin. Lisäksi on paljon kotimaisia yrityksiä, jotka käyttävät ulkomaista työvoimaa samoin tavoin. No on kortistossa tilaa ja velkaa saa. Mutta karkaahan tuo raha pääosin Suomen kansantalouden kierrosta. Aikanaan tämäkin tietenkin tulee tiensä päähän.

Itselläni nyt vielä on tuuria ollut, kun on sekaan mahtunut. Mutta jos tuossa kierroksen ympäristössä tekee ainakin 80% porukasta on muualta tulleita lähetettyjä keikkatyöläisiä. Hyvää porukkaa, että ei siinä mitään.

Tämä systeemi tietenkin hyödyttää monia ja ehkä sen sitten pitää mennä näin. Mutta mitään suuren suurta kannatusta Suomen nykymenolle se ei duunariammatien piiristä kasvata.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Itse asiassa pääoma on liikkunut pois Suomesta. Päätökseen ei tarvita kuin arvioitu muutamaa prosenttia suurempi voitto-odotus. Pienet ja keskisuuret yritykset harvemmin liikkuvat Suomesta, ne vain lopettavat ja vapautunut pääoma siirtyy kansainvälisille markkinoille. Ja nykyajan ensimmäinen sääntö on: pääomaa ei saa määrätä. Itse asiassa asia on aivan toisin päin: pääoma määräilee koko läntistä arvoyhteisöä. Näkyyhän se Kreikassakin. ja tietysti, sama tapahtuu Venäjällä ja Kiinassa, mutta hiukan autoritäärisemmässä kontekstissa. Samanlainen autoritäärisyys levinnee vähitellen kaikkialle, koska ajat ovat tiukat.

Juuso Hämäläinen

Tämä on oikea havainto. Koko maailmassa sijoitukset liikkuvat kitkatta ja missä verot ovat rasitteina, niiden maiden kohdalla verotus kierretään veroparatiisien kautta eli voitot kotiutetaan niissä.

Äänestämällä ei mikään muutu. Voit antaa äänesi persulle, kokkareille tai kommareille. Globaali talouselämä toimii omilla ehdoillaan rajoituksetta. Poliitikot vain jakavat verorahat uudestaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Husu kirjoittaa: "Esimerkiksi Itä-Afrikassa riittää roskaa, eikä paikallinen jengi siihen juurikaan kiinnitä huomiota...

...Esimerkiksi Lassilan & Tikanojan kaltaisten suomalaisyritysten kautta Suomella olisi huikeasti tietotaitoa ja kalustoa, joilla näissä ongelmissa auttaa. Samalla yritykset voisivat laajentua kohdemaihin perustaen sinne esimerkiksi jäteongelmaan erikoistuneita huoltolaitoksia."

Ihan mielenkiinnosta, mistä tässä kansainvälistymissuunnitelmassa löytyy se maksava asiakas, ottaen huomioon, että Husu kirjoittaa itse seuraavaa:
"...eli kukaan ei koe sitä tarpeellisena."?

Juuso Hämäläinen

Nämä husut keksivät aina hommia, jonka JONKUN muun on hoidettava. Yksi näistä on asiakas Husun bisnesideoille. JONKUN on ostettava.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Esimerkiksi Lassilan & Tikanojan kaltaisten suomalaisyritysten kautta Suomella olisi huikeasti tietotaitoa ja kalustoa, joilla näissä ongelmissa auttaa. Samalla yritykset voisivat laajentua kohdemaihin perustaen sinne esimerkiksi jäteongelmaan erikoistuneita huoltolaitoksia."

VMP

Kun kalusto roudataan itäiseen Afrikkaan, niin jo ensimmäisen osan niistä varastavat itä-Afrikan sarvesta käsin operoivat merirosvot. Mitä jää jäljelle varastetaan maissa ja käyttö/myyntikelvoton osa ruostuu siellä muun paskan joukossa.

Ainoat mitä Afrikkaan kannattaa viedä ovat vanhat Nissanit ja Toyotat.

Niistä saa vielä hyvän katteen vientikulujen päälle, sillä afrikkalaiset arvostavat hyviä autoja.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Vastoin käsitystäsi useimmat Afrikan maat ovat ihan normaaleja yhteiskuntia. Toki köyhempiä kuin eurooppalaiset maat, mutta yhtä kaikki, ne eivät ole kaaoksessa jossa kaikki varastaa kaikilta. Suosittelen tutustumaan asiaan paremmin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mitenkään yleistämättä vastoin käsitystäsi Afrikassa ei ole kuin muutama valtio, jotka toimivat nimellisesti normaalin yhteiskunnan tavoin. Ei voida näin ollen puhua useimmista. Jos näin olisi, suuryritykset siirtäisivät tuotantoaan Afrikkaan minkä ehtisivät, sillä afrikkalaisten keskiansiot ovat vain murto-osa aasialaisten keskiansioista.

Tuotanto siis olisi halpaa.

Silti Afrikkaan ei juurikaan investoida Kiinaa lukuun ottamatta. Kiinakaan ei tee sitä ilmaiseksi, vaan vie maanosasta raaka-aineita pilkkahinnalla omiin tarpeisiinsa. Ts. riistää Afrikkaa. Tämäkin onnistuu vain siksi, että rahat vilahtavat diktaattorin, everstin tai "presidentin" tilille hyödyttämättä kansaa tai valtiota millään lailla.

Kansalaiset jatkavat "paskassa" pyörimistä.

Korruptio, rikollisuus, yhteiskunnallinen epädemokraattisuus ja yleinen laittomuus ovat keskeisiä tunnusmerkkejä puhuttaessa afrikkalaisista valtioista Afrikan pohjoisosista aina eteläisimpään kärkeen.

Jos vallassa ei ole diktaattori, niin valtaa pitää everstijohtoinen sotilasjuntta tai presidentti sukunsa tai heimonsa johtaman armeijan väkivaltakoneiston turvin.

Varsinaisia demokratioita ei ole kovinkaan montaa. Jos niitä olisi, afrikkalaiset olisivat vauraampia kuin mitä nyt ovat.

Olen tutustunut asiaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #21

#21
Angolassa yritettiin tuotantoa, mutta puolen vuoden jälkeen oli pakko lopettaa. Eilen opittu oli tänään ihan uusi asia.

Juuso Hämäläinen

Afrikan maista on yli puolet täysin sekasortoisia. Järjestystä on lähinnä Saharan pohjoispuolella Marokossa, Algeriassa, Tunisiassa sekä Egyptissä ja Etelä-Afrikassa. Siistejä organisoituja alueita on neljää tyyppiä

1. presidentin palatsin alue ja lähikorttelit sekä rikkaiden ja diplomaattien asuinalueet
2. maan kansainväliset lentokentät
3. maan parhaat shopping mallit
4. kansainvälisten hotelliketjujen resortit

Muulta osin kaikki miten sattuu. On tullut noita nähtyä 46 vuoden ajan.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Kun kalusto roudataan itäiseen Afrikkaan, niin jo ensimmäisen osan niistä varastavat itä-Afrikan sarvesta käsin operoivat merirosvot. Mitä jää jäljelle varastetaan maissa ja käyttö/myyntikelvoton osa ruostuu siellä muun paskan joukossa."

Tämä pitää paikkansa. Kehitysapuna esim. annetut kalustot ym. ovat täysin heitteillä. Lisäksi varkauksien aiheuttamat vakuutuskorvaukset kehitysapua tekeville maksatetaan suomalaisten vakuutusyhtiöistä. Saattaapa osa olla jopa vakuutuspetoksiakin.

Afrikkaan vuosikymmeniä annettu kehitysapu on mennyt täysin hukkaan. Olisi kannattanut niilläkin markoilla ja euroilla tukea tätä kotimaata ja lähiseutua esim. Karjalaa.

Herbert Hermunen

En ole alan asiantuntija, mutta itselleni herää kysymys - jos paikalliset eivät ole itse kiinnostuneita siisteydestä, olisivatko ne kiinnostuneita ostamaan kalliita ulkomaisia siivouspalveluja?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Pari huomiota:

Ei kannata toivoa yritysten lähtevän Suomesta vaan laajentavan toimintaansa Suomen ulkopuolelle. Eli otsikko oli vähän ongelmallinen.

Kannattaa myös muistaa, että toimiva liiketoiminta vaatii asiakkaan. Vaikkapa tuon puhtaanapitoideasi toteuttaminen vaatisi sitä, että kyseisellä alueella olisi hallituksia jotka ovat valmiita maksamaan riittämiin ympäristön puhdistamisesta. Onko näin?

Itse pidän todennäköisenä sitä, että Afrikan vakaammissa valtioissa olisi niin paljon sellaisia liiketoimintamahdollisuuksia, että suomalaistenkin kannattaisi tutustua paikalliseen talouselämään.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Olen aina ihmetellyt sitä, että Husun kaltainen tyyppi on nostettu Suomessa median suosikiksi. Vähän älykkäämpiäkin maahanmuuttajia tehtävään olisi varmasti löytynyt.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vähän älykkäämpiäkin maahanmuuttajia tehtävään olisi varmasti löytynyt.

Paljon älykkäämpiäkin löytyy vähän, vähän älykäämpiä löytyy vaikka kuinka paljon.

Juuso Hämäläinen

Husu on kovin nuori vielä. Samanlaisia maailmanparantajia ovat muutkin nuoret. Oppivat aikanaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Husun idea onnistuisi parhaiten, jos kehitysapu kohdennettaisiin kehitysmaita auttavien firmojen tukemiseen, esim. L&T saisi rahaa Itä-Afrikan siivoomiseen. Hyvänä puolena olisi myös se, että kehitysapu ei menisi Afrikan heimopäälliköiden korruptioon, vaan se pönkittäisi kotimaista kaverikapitalismia.

Asia onnistuu myös vapaan markkinatalouden keinoin, mutta siihen eivät poliitikot juuri pysty vaikuttamaan.

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

juhani perttu olikin ainuita jotka ymmärsivät viestin,kaikille se ei mennyt perille,osalle jäi jopa nälvimisen tasolle,tuossa husun ideassa on paljon hyvää,ei raha pelkästään auta kehitysmaita vaan työ on se joka nostaa itsetuntoa.joskus kannattaa kuunnella ja arvostaa ideoita ,eikä pelkästään polkea maahan,niin voi parhaiten päästä eteenpäin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Suomessa mm. ISS ja L&T, käyttävät kielitaidotonta työvoimaa kannattavuutensa vahvistamisessa. Siivousajat on ajoitettu minimiin, toimistojen henkilökunta kummastelee jatkuvasti - onko täällä siivottu!

Kulttuureihin, jotka sijaitsevat Afrikassa, on hyvä tutustua ja pohtia, millaisin keinoin maihin saataisiin ns. sivistynyttä käytöstä.

Suomessa, roskakulttuuri on voimissaan, mutta meillä toimivat Talonmiehet ja Huoltoyhtiöt.

Presidentti Niinistö kutsui kansalaisiaan roskakävelylle. Hyvä ehdotus sinänsä, mutta luulisi presidentillä olevan merkittävämpääkin agendallaan.

Kyse blogissa on lopulta HUSU:n vaalimainoksesta!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos joku yritysjohtaja innostuu Husun blogista, niin myös apu on lähellä. Husu ilmoittaa työskentelevänsä "konsulttina suomalaisten pk-yritysten viennissä Itä-Afrikkaan"

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Joku olisi voinut kirjoittaa otsikon "Somalit, lähtekää Suomesta" ...,näyttäkää miten sitä bisnestä tehdään kansainvälisesti

rita casanueva

Tama taas kertoo erittain huonosta itsetunnosta.

rita casanueva

Tuo tietysti ideana kuullostaan ihan hyvalta, mutta suomalaiset pienyritykset eivat oikein menesty jos pitaa palvella muun maalaisia kuin suomalaisia. Nain ainenkin Espanjassa. Hyvin harva edes haluaa muunmaalaisia asiakkaita. Kielitaito, enka nyt tarkoita englantia vaan maan kielta esim. espanjaa ei oikein hallita eika muutenkaan maan hallintosysteemia.
Maan kansalaisen palkkaaminen on myos kiven takana. Ja yleisesti kielitaito on huono kun ruotsia osaava pystyy palvelemaan muita pohjoismaisia niin sitakaan ei osata.
Liian lyhyeen tyopaivaan tottuneet myos jaavat rannalle hyvin akkia.

Käyttäjän ajuhaniharju kuva
Juhani Harju

Husun idea mahdottomuudessaan osoittaa jälleen kuinka soliaalidemokraatin ei kannattaisi paneutua yritystoiminnan saloihin, ei se onnistu. Tässäkin Afrikkalaiseen kohdemaahan pitäisi ensin kohdistaa vuosikymmenien sivistys/koulutus panostus. Ei ole L&T:llä ym sellaiseen mahdollisuuksia, jonka jälkeen, jos tuo roskien havaitseminen herättäis halun siistimpään ympäristöön.... Ei perhana, siis mahdoton tehtävä. SDP, pysykää ay-liikkeen tukena, se on ainoita asioita jonka osaatte. Älkää turhaan paljastako enempää tietämättömyyttänne tuotannon tekemiseen. Teidän taitonne ja osaamisenne ei siihen riitä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Husu ihan oikeesti. Tiedän toki ettei tapanasi ole kommentoida...ei kai siinä mitään. Olen valmis lähtemään mukaan liikeideaasi parilla ehdolla. Laita pari miljoonaa euroa tilililleni starttirahana ja lähdetään sitten siivoamaan roskia yhdessä.

Olen valmis perustamaan osakeyhtiön heti kun maksu on suoritettu, jos ystävällisesti sitoudut tähän sopimukseen voidaan sopia siitä miten tulot voidaan tasata ennen konkkaa.

Ystävällisesti sinun Antti

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tuli toisto, enkä ole pahoillani....

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Koulutukseltaan Hussein on yhteisöpedagogi ja työskentelee tällä hetkellä mm. konsulttina suomalaisten pk-yritysten viennissä Itä-Afrikkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset