Husu

Paras voittakoon

Ensi vuonna riittää vaalirintamalla jännitettävää: silloin käydään meillä Demareissa kunnallisvaalien lisäksi myös puheenjohtajakisaa. Istuvan puheenjohtajan lisäksi ehdokkuudestaan ilmoitti tänään toinen arvostamani tyyppi: Timo Harakka.

Vaikka lehdistössäkin kovasti halutaan puhua SDP:stä kahtiajakautuneena ja jännitteiden jäytämänä puolueena, en ole sellaista kyllä nähnyt. Olen tutustunut niin Antti Rinteeseen kuin Jutta Urpilaiseen kannattajajoukkoineen enkä voi sanoa, että olisin törmännyt minkäänlaiseen kiistaan kukkulan kuninkuudesta.

Jengi täällä puhuu avoimesti ja suoraan. He kertovat, mikä ärsyttää ja miten asioiden tulisi heidän mielestään olla. Tämä on käynyt selväksi viimeistään Demokraatti-lehteen tuottamani Minä & Husu-ohjelman vieraiden ja keskustelujen myötä.

Tätä on siis varmasti odotettavissa myös tulossa olevasta puheenjohtajakisasta – korostihan Harakkakin, ettei hänen vastustajansa suinkaan ole tämänhetkinen puheenjohtaja Rinne, vaan Orpon ja Sipilän nykyinen hallitus kestämättömien leikkauksineen.

Tämä onkin yksi niitä syitä, miksi koen Demarit omaksi puolueeksi: meillä halutaan aidosti luoda tulevaisuutta ilman koko ajan raaistuvaa eriarvoistumista ja tehdä politiikkaa, jossa ihmisyys ei jää kannattavuuslaskelmien jalkoihin. Uskon siis, että tulossa on rohkeasti uutta rakentavaa linjaa ja periksiantamatonta arvojohtajuutta, sillä sitä, jos jotain tämä maa nyt kaipaa.

Arvostan molempia ehdokkaita ja sitä, että Harakka toivoo keskustelun pysyvän rakentavana ja tulevaisuuteen suuntautuneena. Luotan siihen, että molemmat osapuolet pitävät vaalitaistelun asiallisena ja ymmärtävät sen merkityksen SDP:n suurena mahdollisuutena.

Tiedän toki, että ehdokkaat ovat keskenään ystäviä. Ulkopuolisen silmiin se saattaa ehkä tehdä kampanjoinnista pliisua; hampaatonta ja asiakeskeistä, mutta ei se mitään - vastenmielisiä ja asiattomuksiin meneviä vaalitaistoja on nähty jo ihan riittävästi.

Paras mies voittakoon! Tai nainen – vahvistusta ehdokkuudesta odotetaan nimittäin vielä ainakin Tytti Tuppuraiselta.

Kuten sanoin: elämme jännittäviä aikoja!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puhut varmaankin pitkänkokemuksen rintaäänellä demareissa enemmistön mielestä voittaja on paras.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

HUSU, olisi ollut sosialidemokraattien monikulttuurisuutta arvostavaa asennetta vahvistava teko, jos olisit itse asettunut uuden puolueesi puheenjohtajaehdokaaksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ehkä-sana ei sovi puolueesi puheenjohtajalle.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Husun aika voi koittaa ehkä kolmen tai kuuden vuoden päästä. Puheenjohtajaksi pääsyyn tarvitaan oman halun ja vetävyyden lisäksi jäsenkunnan työntöä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jokohan jäsenkunta on silloin somalienemmistöinen, aika näyttänee.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"Tämä onkin yksi niitä syitä, miksi koen Demarit omaksi puolueeksi"

Ei ole pitkä aika siitä kun Husu oli fanaattinen kepuli. Puolueet tulee ja menee ynnä aina on jossain parempi ja "se oikea".

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset