Husu

Vastine kansanedustaja Kärnälle

syytit minua uusimpaan blogitekstiini jättämässäsi kommentissasi tahallisesta sanomistesi väärinymmärtämisestä ja poliittisten irtopisteiden keruusta vaaleja silmälläpitäen. Valitettavasti juuri ulostulosi kaltaiset, halvat ja heikoimmassa asemassa oleviin ihmisryhmiin kohdistuvat tölväisyt ovat mielestäni sitä äänestäjien populistista kalastelua mauttomimmillaan.

Eilisen kirjoitukseni pohjana toimi Verkkouutiset-sivuston juttu, jossa sanoit mm. seuraavasti: "Välimeren ylittävät ihmissalakuljettajien uhrit eivät ole pääasiassa kansainvälisiä suojelun tarpeessa, vaan kyse on laittomasta siirtolaisuudesta" .

Miten sinä voit tuon tietää? Mihin tämä faktana esittämä väitteesi perustuu?

Pakolaisuudelle on olemassa montakin määritelmää, mutta laajimmillaan se tarkoittaa ketä tahansa ihmistä joka on joutunut pakenemaan kodistaan. Olkoon syynä sota, aseellinen konflikti, vaino tai muu epäinhimillinen kohtelu tai muu katastrofi; olkoon se sitten humanitäärinen tai vaikka luonnonmullistuksista johtuva.

Sanoit myös, että ”laillisten reittien avaaminen kaikille halukkaille on mahdoton ajatus”. Tämä on sinällään totta, mutta sitä, että halutaan auttaa esimerkiksi niitä naisia, lapsia ja loukkaantuneita ei voi pitää jeesusteluna – juuri tähän tulisi rohkaista. Heidän hyvinvointinsahan tuntuu olevan jopa kaikkein maahanmuuttokriittisten huolenaiheena... ainakin siihen saakka, kunnes heidän pitäisi päästä tänne perheenjäsentensä luo.

Niitä laillisia reittejä olisi esimerkiksi se jo aikaisemmin keskusteluissa esiin noussut humanitaarinen viisumi. Toinen olisi perheenyhdistämisen helpottaminen – nykyisellään kun se on taloudellinen ja logistinen painajainen, minkä seurauksena yhä useampi perhe hajotetaan.

Jos maan sisässlissota on syössyt hallinnon sellaiseen sekasortoon ettei kansainvälinen yhteisö enää edes tunnusta sen myöntämiä asiakirjoja, miten ihminen sieltä pakenee laillisesti? Ja vaikka pakoon pyrkivällä ihmisellä sattuisikin olemaan passin kaltaiset, matkustamisen vaadittavat ja henkilöllisyyden osoittavat asiakirjat, eivät Euroopan maat hänelle viisumia myönnä, koska pelkäävät, että hän jääkin tänne ja hakee vaikka sitä turvapaikkaa. Ja usko pois, ne lähetystöt ovat ensimmäisiä, jotka sota- ja kriisialueilta evakuoidaan, joten ei heille jäisi edes mahdollisuutta hakea lailliseen matkustamiseen vaadittavia asiakirjoja.

Sinun mukaasi laillista reittiä edustaa työ. Oletko perillä siitä, kuinka vaikea Euroopan ulkopuolelta on saada työlupaa tänne? Kuinka tiukaksi tuokin prosessi on tehty? Millä perusteilla työ- ja elinkeinoviranomaiset hakemuksia puoltavat tai hylkäävät? Pitkittyneet konfliktit vaikeuttavat koko yhteiskunnan toimintakykyä ja äärimmillään jopa katkaisevat esimerkiksi koululaitoksen toiminnan. Kuinka moni tänne työllistyisi tuolloin laillisesti; ilman kielitaitoa ja koulutusta?

Puhut siitä, kuinka pakolaisia tulisi sijoittaa Marokon ja Tunisian kaltaisiin maihin. Minä koen tämän avunannon ulkoistamiseksi ja olen tästä kanssasi eri mieltä. Minun ehdotuksiini voit tutustua vaikka siinä kirjoituksessani.

Toivon myös, että joko tällä matkalla tai kenties tulevaisudessa sinulla olisi mahdollisuus vierailla pakolaisleirillä ja tutustua siihen todellisuuteen, jossa ihmiset siellä pahimmassa tapauksissa sukupolvi toisensa jälkeen elävät. Eivät ne ole pitkäkestoinen ratkaisu enkä voi ymmärtää, miten ketään voi syyllistää siitä, että he haluavat päästä elämään niiden sijaan normaalia elämää.

Kirjoitat myös, kuinka meidän tulisi käyttää Tsadissa olevia Ranskan Muukalaislegioonan eliittijoukkoja; että nämä voisivat tuhota ihmissalakuljettajien veneet. Ehdotat eurooppalaisia sotilasjoukkoja tekemään sotilaallisia operaatioita suvereeneihin maihin? Tämä kuulostaa minun korvaani kovin vastuuttomalta.

Mielestäsi merihädässä olevia pakolaisia ei tulisi pelastaa mereltä ja kuljettaa Eurooppaan. Tämä kuulostaa siltä, että antaisit heidän mieluummin hukkua. Tämä on hyvin kaukana siitä inhimillisyydestä ja humaaniudesta, jota Keskustan aatteellinen isä Santeri Alkiokin peräänkuulutti.

Nykyistä hallitusta johtaa keskustalainen pääministeri. Muistan esittäneeni maahanmuttopoliittista suunnitelmaa, joka otettiinkin hyvin vastaan. Kunnes katsottiin paremmaksi antaa periksi Persuille ja antaa heidän sanella koko politiikka.

Ilmeisesti olet pahoittanut mielesi myös kirjoitukseni otsikosta. Sinä otit puheeksi jeesustelun. Minulle Jeesus oli sankari: oikeudenmukaisuuden puolustaja ja hädässä olevien auttaja. Tämänhetkisen hallituksen politiikka on tästä kaukana. Siitä otsikko.

Minun osaltani keskustelu päättyy tähän. Hyvää viikonloppua. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU, pakenitko sinä Somaliasta suoraan, vai Moskovan kautta ?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Aino, pakenin sedän kanssa Moqadishusta, Nariobiin ja sieltä Vienan kautta Helsinkiin. Happy?!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Siis suoraan Vienaan, muistatko Vienalaisen paikankin tarkemmin ?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #3

Aino, meinaatko poliisiksi/migriksi? Tuon reitikuulustelun tekivät Suomen rajavartiolaitoksen porukkaa vuonna 1994.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

En meinaa, mutta halusin kokeilla muistiasi, näin käy yleensä oikeudessakin ,"en muista, en nähnyt, en kuullut".
Kyllä poliitikon elämän kuuluu olla lasitalonkaltainen läpinäkyvä.

Tulit siis vuonna 1994, olitko oopiskelemassa Moskovassa ennen Vienaan tuloasi ?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #3

Jospa Husu onkin niitä Uhtuan Husseineja, aitoja kalevalaisia?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Hän on Aimo.

"Uskonto ja uskonnot ovat kaikkein vaarallisinta science fictionia ihmiskunnalle"

Näin lausuu muun muassa filosofi Daniel C. Dennett. Ja monet muut.

Ja tämä tietysti pitää paikkansa:

Näistä uskonnoista, aina seuraa muun muassa tarpeetonta sodankäyntiä, joka murskaa alleen kaupunkeja, kyliä, miehiä, naisia ja lapsia.

Oletteko te Hra Hussein johonkin uskontoon uskova mies ? And happy ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #45

HUSU, kertoo käyneensä pyhiinvaellusmatkalla Mekassa, mutta ei käytä Fetsiä symboolina tuosta matkasta.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #46

Saattaa olla, ettei se sovi hänelle. Hra Hussein nimittäin pukeutuu erittäin tyylikkäästi suomalaiseksi. YK purkaa huumeohjeistuksiaan jo ehkä lähivuosina tai ainakin lähivuosikymmeninä, jotain voisi odottaa uskontojen suitsimisesta hamassa tulevaisuudessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Pakolaisuudelle on olemassa montakin määritelmää, mutta laajimmillaan se tarkoittaa ketä tahansa ihmistä joka on joutunut pakenemaan kodistaan. Olkoon syynä sota, aseellinen konflikti, vaino tai muu epäinhimillinen kohtelu tai muu katastrofi; olkoon se sitten humanitäärinen tai vaikka luonnonmullistuksista johtuva."

Tähän on tultu! Koko ajan puhutaan kansainvälisistä sopimuksista ja niiden sitovuudesta, ja sitten heitetään tällainen väite, joka on täyttä puppua!

Tässä pakolaisen määritelmä: "Pakolainen on henkilö, joka on joutunut jättämään kotinsa ja kotimaansa, koska hänellä on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, kansallisuutensa, uskontonsa, yhteiskuntaryhmänsä tai poliittisen mielipiteensä perusteella."

Rotu, uskonto, kansallisuus, tiettyyn yhteiskuntaryhmään kuuluminen ja poliittinen mielipide mainitaan, vaino mainitaan, ja siinä ne sitten ovatkin. Ei sanaakaan luonnonmullistuksista, tai köyhyydestä. Pakolainen on edellä mainittujen syiden perusteella pakolaisstatuksen saanut henkilö, ei kukaan muu. Ei maanjäristyksen tai tulvan uhri, ei parempaa taloudellista asemaa havitteleva, ei kukaan muu kuin tuon määritelmän mukainen ihminen.

Pakolaisten oikeusasemaa koskevassa YLEISSOPIMUKSESSA "pakolainen" määritellään sellaiseksi, joka on joutunut pakolaiseksi Euroopassa ennen 1. tammikuuta 1951 (yli 65 vuotta sitten) tapahtuneiden asioiden vuoksi. Ja tästäkin sopimuksesta jaksetaan puhua, vaikka sopimus ei enää ole tätä päivää.

Sietämätöntä vääristelyä, jota näytetään viljeltävän laajalti, kun edes käsitteitä ei tunneta, vaan ajetaan omaa agendaa, kuten tässä blogissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomen kielen logiikassa sana "pakolainen" on samassa asemassa kuin englannin "exile". Se on laaja termi. "Refugee" olisi alun perinkin pitänyt suomentaa toisin, mutta tässä sitä ollaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Suomen kielen logiikassa" kaksi sanaa, jotka merkitsevät eri asiaa, ovat Vuorelan mukaan samassa asemassa??? "Exile" voi tarkoittaa myös vapaaehtoisesti maansa jättänyttä. Ehkä Vuorela tarkoittaakin näitä yli kolmeakymmentä tuhatta tulijaa: he eivät pakosta ole poistuneet maastaan, vaan vapaaehtoisesti elintasoeksiiliin? Muutoin tämä olisi tyypillistä valkopesua.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #20

Ymmärsit, mitä tarkoitin, koska et itsekään keksinyt toista suomen kielen sanaa vastineeksi "exilelle".

Sanaa "pakolainen" käytettiin kauan ennen kuin "refugee" tuli kansainvälisten sopimusten termiksi. Johannes Linnankosken romaani Pakolaiset ilmestyi vuonna 1908.

On järjenvastainen ajatus, että jostakin paikasta paenneesta tulisi ensin jotakin muuta ja vasta sitten "pakolainen", kun hän on jo saanut oleskeluluvan tai turvapaikan muualla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Suomi on englantiin verrattuna köyhä kieli sanavarastoltaan. Minun tehtäväni ei ole keksiä vastineita vieraskielisille sanoille. Nykyään, ainakin muualla, näistä ns. pakolaisista käytetään yleisesti sanaa "migrant", siirtolainen. Euroopassa ja muualla vallitseva kriisi on "migrant crisis", ei "REFUGEE crisis", siis siirtolaiskriisi. Siirtolaisiahan näistä Suomeenkin tulleista suurin osa on, kun se turvapaikka ei näytä heltiävän. Käytetään siis mielellään oikeita sanoja oikeista asioista.

"Älkää tappako vaimoanne pyykinpesulla, antakaa Upon tehdä se puolestanne."

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Husu kirjoittaa asiaa. Sen verran pakolaiskysymys on edistynyt, että ministeri Kai Mykkänen esittää jo pakolaisten vastaanoton lisäämistä siten, että heitä otettaisiin tänne leireiltä, jolloin tulijoiden määrää voitaisiin säädellä.

Ennen kuin Mykkäsen esittämä järjestelmä toimii, vastassa on monia mutkia. Ensin pitäisi saada aikaan sopimus EU:n sisällä pakolaisten vastaanotosta ja taakanjaosta Euroopan maiden kesken. Suhteessa eniten pakolaisia tulisi taloudelisesti vahvimpiin maihin. Suomi kuuluu tähän ryhmään, vaikka päällimmäisenä on jatkuva valitus talouden alamäestä.

Mitä olisivat sitten ne leirit, joilta hyväksyttyjä pakolaisia käytäisiin noutamassa? Sellaisia leirejä ei vielä ole olemassa. Tarkka pakolaisten määrä ei ole kenenkään tiedossa. Enimmällä osalla pakolaisia ei taida olla edes luotettavia henkilöllisyyspapareita.

Mykkäsen pakolaismyönteisyys taitaa olla vain pehmeä keino esittää, ettei omatoimisesti Etelä-Eurooppan päässeitä Suomeen oteta. Selkeämpää olisi sopia siitä, että Suomi ottaa vastaan suhteellisen osuutensa esimerkiksi Italiaan päässeistä pakolaisista.

Sen lajittelun, kuka on oikea pakolainen ja kuka mukana oleva seikkailija, voi jättää tekemättä. Pitää keskittyä kotouttamiseen ja työhön ohjaukseen. Ne, jotka eivät Suomessa viihdy, palaavat kyllä omia aikojaan, kun olot lähtömaassa rauhoittuvat.

Siinä onkin pakolaispolitiikan toinen alue. Kriisimaita pitää auttaa niin, että pakolaisuus vähenee. Miten se taphtuu, on jo toisen kirjoituksen aihe. Nyt kuitekin Suomeen on levinnyt sellainen henki, että me selviämme parhaiten, kun vähennämme kaikkea apua ja estämme parhaamme mukaan pakolaisten tänne pääsyä. Minusta tuntuu vahvasti, että tuo asenne haitallinen myös meille itsellemme.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueenvaihdos lisää merkittävästi hyväksyjiä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

köyhät ja huono-osaiset jäävät pakolaisleireille, eurooppaan tulee ihmiset ylemmästä keskiluokasta ylöspäin, eli ihmiset joilla siihen on varaa.

itse tuen ehdottomasti pakolaisten vastaanottamista suoraan leireiltä, sillä avustettaisiin kriittisimmin avuntarpeessa olevia, ihmissalakuljettajat jäisivät nuolemaan näppejään ja emme keskittyisi keräämään pois juuri niitä henkilöitä jotka tulisivat olemaan kriittisimmässä asemassa maansa uudelleenrakennuksessa.

tukemalla ihmissalakuljetusta ollaan osa ongelmaa, rahat ihmisen salakuljettamisesta kun usein päätyvät mm. isisin ja al shahaabin taskuun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuksen mielestä julkisia kuluja pitää lisätä reippaasti ottamalla siirtolaisia suoraan Afrikasta ja lähi-idästä. Kokoomus on nähtävästi pettynyt kun Ruotsi ja Tanska sulkivat rajansa kansainvaellukselta.

Juhani Piri

Kaikkein parhaiten pakolaisia autetaan kotimaassaan ja rajojen lähellä. Ei pakolaisleirin tarvitse tarkoittaa leiri tai hökkelikylää, vaan pakolaisleireille voitaisiin sijottaa suuriakin summia jolloin niistä voisi tulla toimivia yhteiskuntia kouluineen ja tasapainoisineen hallintoineen. Uskomaton ajatus, että meidän on otettava kaikki tänne ketkä vaan haluavat. Nyt se järki mukaan pikkuhiljaa

http://jpiri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201557-pakol...

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Saudi-arabia ja rikkaat muslimimaat saisivat ottaa huomattavasti suuremman roolin tässä pakolaiskysymyksessä.

Muslimit tappelevat keskenään ja länsieurooppalaisilla maksatetaan kulut. Somalian sisällisota oli klaanipäälliköiden keskinäistä tappelua ja suurin syy lähi-idän ongelmiin on sunni- ja shiamuslimien keskinäinen nokittelu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Milloin loppuvat työpaikat ja milläs sitten eletään, kun ei toimeentulo riitä ?

Edes EU n omille kansalaisille. En jaksa uskoa tuottavia töitä kaikille miljoonille EU n alueella oleville vapaamatkustajille löytyvän. Sitten kun ei kantaväestölläkään ole duunia, niin mistähän ne rahat elämiseen otetaan ? Siirytään suoraan sosialistiseen kurjuuteen, jossa kenelläkään ei ole kivaa. Ei tulijoilla, eikä kantaväestöllä. Tämä passaa tietenkin punaviherhöpsöttelijöille oikein mukavasti.

Mennään sitten kaikki sinne julkiselle sektorille töihin, vaikkapa tulkkaamaan toisillemme ja puita halailemaan. No problem.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

HUSU,

Ilmainen neuvo : pidä tauko ( anna tauko blogisi kirjoittajille ).

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei mitään taukoja, vaan lisää vettä kuumalle kiukaalle,mytta heittokäsi näyttää jo olevan väsymässä.
Hyvin on HUSU onneksi toipunut tultuaan iltalehden uutisenmukaan pesäpallomailalla pahoinpidellyksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pesäpallo om suomalaisten kansallispeli.

Oman kansainvälisen vivahteensa sille antaa, että jokainen peli aloitetaan hutunkeitolla.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

"Kirjoitat myös, kuinka meidän tulisi käyttää Tsadissa olevia Ranskan Muukalaislegioonan eliittijoukkoja; että nämä voisivat tuhota ihmissalakuljettajien veneet. Ehdotat eurooppalaisia sotilasjoukkoja tekemään sotilaallisia operaatioita suvereeneihin maihin? Tämä kuulostaa minun korvaani kovin vastuuttomalta."

Sen takiahan tässä tilanteessa ollaankin

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä todellakin ehdotin, mutta ehdotin muukalaislegioonan joukkoja puhumatta tämänhetkisistä sijoituspaikoista mitään.
Kyllä paljon on täytynyt alla liikennettä, kun suoria lentoja on ollu Nairobista Vienaan.
Muistaako Husu minkäyhtiön kone oli ja mille kentälle Vienassa laskeutui?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö se kenttä ole Alakurtin kv. lentoasema, jonne KemiAir lentää?

Marko Parkkola

Miksi Suomeen tulisi ottaa yhtään pakolaista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Niin, mihin nyt lakeja, sopimuksia ja säädyllisyyttä ylipäänsä tarvitaan. Gaddafikin lakkautti kautensa aluksi koko oikeusjärjestelmän ja korvasi liikennesäännötkin sharialla. Eivätkös asiat sen jälkeen sujuneetkin moraaliselta kannalta ihan kivasti?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, nythän Libyassa ovat vallassa nämä demokraattiset ryhmät, ja laki ja järjestys, moraalista puhumattakaan, kukoistavat.

Marko Parkkola

Kuinka lait, sopimukset, säädyllisyys tai Sharia liittyvät asiaan? Tai älä vastaakaan. Vastaa itse kysymykseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

Ehkä ne eivät liity sinuun tai sinun asiaasi. Täällä sivistyksen parissa asia ei vaadi selitystä.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #30

Et osaa vastata? Vastaan puolestasi.

Laissa ja sopimuksissa sanotaan seuraavaa:
- Suomen eduskunta päättää vuosittain pakolaiskiintiöstä, joka voi olla nolla
- Rajalle tulevaa pakolaista ei tarvitse ottaa vastaa, mikäli hän tulee turvallisen maan kautta

Joten uudistan kysymykseni, joka ei oikeastaan liity lakeihin tai sopimuksiin mitenkäään. Miksi Suomeen tulisi ottaa yhtään turvapaikanhakijaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #39

Rautalangasta: Uskotko vakavissasi, että rajalle ei tule y h t ä ä n pakolaista, joka ei olisi voinut hakea oleskelulupaa jossakin turvallisessa maassa?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #40

Tuohan mahdollistaisi melkoisen turvapaikkashoppailun, jos turvaa voisi hakea tuosta vaan kävelemällä halki Euroopan ja yli Torniojoen sillan. Et kai epäile, että sotaa ja vainoa pakenevat tällaiseen syyllistyisivät?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kun etsittiin tuolla aikaisemmin näille "exile"- ja "refugee" -sanoille suomesta vastineita (?), niin mitenkäs olisi käyttää tästä nykyisestä sanaa "erittäin kallis maahanmuutto", vai onko se liian vihapuheen kaltainen? Entä jokin muu sana?

Kustannuksia on ainakin alettu laskea, poliisinkin osalta:

"Poliisin tulkkaus- ja käännöskustannukset ovat rajussa kasvussa. Viime vuonna turvapaikanhakijoiden tulkkausapu kasvoi noin seitsemänkertaiseksi edellisvuoteen verrattuna.

Kielimuuri hankaloittaa poliisin työtä esimerkiksi silloin kun pitäisi lätkäistä ulkomaalaiselle sakko käteen tai haastatella turvapaikanhakijaa.

– Usein joudutaan soittamaan tulkille, joka yrittää selvittää asiaa puhelimitse. Tämä on haastavaa ja kallista, kertoo järjestöpäällikkö Mika Nygård Suomen Poliisijärjestöjen Liitosta.

Poliisin on käytettävä tulkkausapua, jos yhteistä kieltä ei löydy esimerkiksi turvapaikka- ja käännytysasioissa.

Turvapaikkatutkintaan ja maasta poistamiseen liittyvään tulkkaukseen ja kääntämiseen budjetoitiin viime vuona 3,6 miljoonaa euroa, kun vielä 2006–07 kustannukset olivat vuosittain 200 000 euron luokkaa."

Lähde: http://www.ksml.fi/teemat/sunnuntaisuomalainen/Pol... (ilmeinen vihasivusto tuo Keskisuomalainen, mutta poliisi tietenkin tutkii tämän vihahyökkäyksen).

Tämä on luonnollisesti murto-osa niistä kustannuksista, joita siirtolaisuuskokeilu aiheuttaa, jos yksi kolmasosa saa turvapaikan. Mutta kun raha tulee "valtiolta", niin eihän tämä mitään maksa.

Somaleja on Suomessa suurin piirtein saman verran kuin kiinalaisia. Paljonkos kiinalaiset näitä palveluja kuluttavat, ja mikä on kiinalaisten työllisyysaste (opiskelijoita lukuun ottamatta)?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä HUSUN kertomus tulee liittää tuhannen ja yhdenyön tarinakirjaan, niinpaljon on aukkoja kertomuksessa suorasta lennosta Nairobista Vienaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aika suuria ovat piirteesi. Somaleja on 18 000, kiinalaisia 8 000.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hyvänen aika, niin paljon somaleja! Entistä kalliimpaa, siis.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kun nyt hallitset nuo tilastot, niin paljonko kiinalaisten osuus on esimerkiksi tulkkipalvelujen käytöstä somaleihin verrattuna, ja kuinka moni kiinalainen on Suomessa ilman työtä, verrattuna nyt esimerkiksi somaleihin?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #34

Katsos kun Somaliasta on paettu sotaa, Kiinasta tultu töihin ja opiskelemaan. Oletko ylipäänsä aikuinen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Haha, kylläpä ottaa koville. No, ei sinne Somaliaan sitten pitäisi mennä lomailemaan, jos siellä sota on käynnissä. Eikä "sota" sinänsä ole pakolaisstatuksen saamisen edellytys, jos nyt viitsisit vilkaista niitä suuresti kunnioittamiasi kansainvälisiä sopimuksia. Sinuahan tässä täytyy neuvoa ja ohjata, kuin lasta ikään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #36

Älä ihmeessä lähde Somaliaan lomailemaan sieltä Kiinasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kysymys on Husun välilaskuttomasta lennosta Nairobista Vienaan tarkempaa laskeutumispaikkaa HUSU ei muista.

Käyttäjän JoniHiltunen kuva
Joni Hiltunen

On tämä kyllä kirjaimellisesti USKOMATON blogi.
Kukahan tätä mahtaa kirjoittaa..?

Kommenteissa ei näköjään saisi tätä turvapaikkatouhua arvostella ollenkaan, koko sen järjettömyydestä huolimatta.
Vedotaan sivistysmaana olemiseen ja kansainvälisiin sopimuksiin, joista ei ole meille mitään hyötyä. Kunhan on hienoa ajaa loistomersulla velaksi.
Onko se oikein, että suomalaisten pitää tinkiä turvallisuudestaan ja elintasostaan siksi, että muualla jaksetaan tapella?
Meitä on vain viisi miljoonaa, ja tappelijoita satoja miljoonia.

Näillä rahoilla, mitä menee tämän nykymallin kuluihin, rakennettaisiin vaikka useita turvallisia ja moderneja miljoonakaupunkeja keskelle aavikkoa, ja vieläpä joka vuosi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Varmaan tiedät, että pelkästään Jordaniassa on 1,4 miljoonaa viimeaikaisten sotien pakolaista. Missä välissä suomalaisista tuli näin suhteellisuudentajuttomia ruikuttajia.

Käyttäjän JoniHiltunen kuva
Joni Hiltunen

Taidatkin olla niitä miehiä, joille valtionvelka = ei kenenkään velkaa, ja joille ei omien jälkeläisten tulevaisuudella ole pienintäkään merkitystä, joten tuskin niitäkään on.

Paljonko näistä rakkaista turvapaikanhakijoistamme on tällä hetkellä, ja tulee kuluja seuraavan 20 vuoden aikana veronmaksajille?
-Sitten niitä välillisiä kulujahan ei voida kuin arvailla, mutta kovalla kertoimella nekin lasketaan.
Sata miljardia valtionvelkaa ja 400 000 työtöntä kun löytyy jo omastakin takaa...

Mitä olisit mieltä sellaisesta, että me suomalaiset jälleen kerran kaivaisimme kuvetta, sanotaan nyt 20 miljardia, ja rakennuttaisimme sinne Jordaniaan ihan uuden suurkaupungin, johon ne Jordanian oikeat pakolaiset voisivat muuttaa asumaan? Voisimme ohjata nämä meidänkin siirtolaisemme sinne, ja olisi taatusti turvallinen paikka heidän asua, ja vanhat kotipaikat olisivat sitten lähempänä, kun siellä suunnalla tappelut rauhoittuvat.
20 miljardia euroa on vastaa muuten Jordanian kustannustasolla varmaankin 5-10 kertaista summaa...

Siinä voisi Allahillakin herkästi alkaa puntti tutista, kun Suomen suurmoskeijaan löytyi heti sata miljoonaa öljymaasta, mutta täältä laitettaisiin 20 miljardia hänen palvojiensa ihmisarvoiseen elämään.

Hassuinta tässä on se, että 20 miljardia euroa olisi pikkuraha todellisiin kustannuksiin verrattuna, ja tälle turvallisuusnäkökulmalle ei näin tarvitsisi edes hintalappua miettiä.

Suomalaiset ovat koko maailman mittakaavassa yksi niitä harvoja kansoja, jotka elävät edes suhteellisen kestävästi, eivätkä ylikansoita asuinaluettaan, eikä heidän tarvitse siksi tuhota koko luontoa ympäriltään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset