Husu

Keskusta vs Jeesus - kenen joukoissa sinä seisot?

Olin tipahtaa tuolitani luettuani, kuinka Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Juha Pylväs syyttävät Suomen Pakolaisapua ”jeesustelusta” ja ”disinformaation jakamisesta”.

Tämä uusin pakolaisiin kohdistuva ala-arvoinen hyökkäys sai alkunsa Pakolaisavun korjattua Perussuomalaisten Juha Eerolan sinnikkäästi julkisuudessa esittämän väittämän siitä, että Välimeren kautta Eurooppaan suuntautuva maahanmuutto olisi vain kiihtymässä. Pakolaisavun käyttämien, UNHCR:n tilastojen mukaan kun suuntaus on juuri päinvastainen ja on laskenut jopa 60%.

Samaiset tilastot myös osoittavat, että suurin osa pakolaisista tulee nimenomaan aseellisista konfliktista kärsiviltä kriisialueilta. Keskustan kansanedustajakaksikko on kuitenkin sitä mieltä, että Suomen pakolaisapu yrittää piilotella totuutta. Kärnä jopa toteaa, että ”Välimeren ylittävät ihmissalakuljettajien uhrit eivät pääsääntöisesti ole kansainvälisen suojelun tarpeessa”.

Totuus tässäkin asiassa on kuitenkin se, ettei Kärnällä, sen kummemmin kuin kellään muullakaan ole mitään mahdollisuuksia tuota tietää. Ne pakolaissopimukset, joiden osallinen Suomikin on, määrittävät, että kenellä tahansa on oikeus hakeutua turvaan, anoa turvapaikkaa ja saada asiassaan oikeudenmukainen käsittely. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja vasta sen myötä selviää, mikä kunkin tilanne on.

Edustin vuonna 2009 Keskustaopiskelijoita Suomen pakolaisavun hallituksessa. Jo silloin minulle tuli selväksi, kuinka asiantuntevia Pakolaisavun työntekijät ovat. Se, että heitä kutsutaan jeesustelijoiksi kertoo mielestäni vain sen, miten hyvin he ovat tehtävästään selvinneet. Nimenomaan oikeudenmukaisuutta ja heikompien asiaahan se Jeesuskin puolusti.

Kärnältä ja kumppaneilta tuntuu taas unohtuneen, että maailman yli 21 miljoonasta pakolaisesta kaikki eivät suinkaan ole tulossa tänne meidän hyvinvointiamme järkyttämään. Suurin osa heistä jää nimenomaan sinne konfliktialueelle ja naapurimaihinsa.

Kymmenen valtiota maailmassa kantaa vastuun yli puolesta maailman pakolaisista. Yksikään näistä maista ole Euroopassa. Eivätkä ne missään nimessä ole sieltä vauraimmasta päästä: 56% maailman pakolaisista isännöivän 10 maan yhteenlaskettu bruttokansantuote on nimittäin vain 2,5% koko maailman BKT:sta.

Pakolaisten tuloa Eurooppaan vähennetään tietysti lähtömaiden oloja vakauttamalla. Työkaluja tähän ovat mm. kaupankäynti maiden kanssa sekä osaamisen vieminen niihin; esimerkiksi demokratia-ja tasa-arvokehityksen tukemiseen. Ja tässä jos missä on pitkäkestoinen sitoutuminen avainasemassa.

Ranskan elittijoukkojen apuunhälyttäminen pakolaisten pysäyttämiseksi jo Pohjois-Afrikkaan on mielestäni aivan liian raju toimenpide. Kyseessä ovat kuitenkin ihmiset, jotka tulisi nähdä nimenomaan ihmisinä eikä numeroina. Hätää kärsiviä, lapsia, naisia, sairaita, vanhuksia. Ihmisiä – ihan niinkuin sinä ja minä.

Ihmissalakuljetus pysyy voimissaan niin kauan aikaa, kun me Välimeren tällä puolen suljemme pakolaisilta lailliset ja turvalliset reitit. Eivät Pohjois-Afrikan maat yksinään saa ilmiötä pysäytettyä, eikä se erityisemmin edes heidän ongelmansa ole.

Siihen tarvitaan myös meidän panostamme. Siitä olen Kärnän kanssa samaa mieltä, että vastenmielinen tämä ilmiö on. Jokainen tuhansista Välimeren ylityksellä henkensä menettäneistä ihmisistä on liikaa.

Kärnän peräänkuuluttamat ”yhdessä etsittävät kestävät ratkaisut tilanteen ratkaisemiseksi” kuitenkin kuulostavat siltä samalta, mitä tähänkin saakka on tehty: ongelmien sysäämiseltä pelkästään Pohjois-Afrikan ja etenkin Libyan niskoille. Eivät maat, etenkin heidän oman tilanteensa ollessa mitä on, tule ilmaiseksi meitä auttamaan. Kuten Turkin tapaus osoitti, on perusteltua myös kysyä, ovatko heidän vaatimuksensa sellainen hinta, johon meillä on varaa?

Kärnä ehdottaa esimerkiksi Tunisiaan tai Marokkoon perustettavia pakolaisleirejä, joissa ”turvapaikkaprosessit voitaisin laittaa vireille”. Kun jopa perheenyhdistämisprosessiä kiristetään jatkuvasti koko ajan mahdottomammaksi, olisi sinänsä kiinnostavaa kuulla, miten Kärnä näkee tämän käytännössä toteutettavan? Nykyisellään kun turvapaikkaa on mahdollista hakea vain kohdemaassa fyysisesti oleskelemalla.

Kuka turvapaikkaprosessia siellä valvoisi? Loisiko jokainen maa sinne oman Migrin haarakonttorinsa? Tässä ehdotuksessa ”kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat jaettaisiin Eurooppaan”. Kärnältä ja Pylväältä unohtuu kuitenkin myös se, että pakolaisleirit ovat jo nykyisellään täynnä ihmisiä, joille ei vastaanottajia Euroopasta esimerkiksi pakolaiskiintiöissä löydy.

Kriisien ja konfliktien lukumäärän kasvaessa niin kasvavat myös niitä pakenevien ihmisten määrä. Tämä ei kuitenkaan näy pakolaiskiintiöissä. Mm. Suomen kohdalla on se kahtena viime vuonna noussut 750:stä vain muutamalla sadalla. Yhtenäkään vuonna tilastojen alkamisesta lähtien ei koko kiintiötä ole muuten edes täytetty. Huomionarvoista on, että kuntapaikkojen puutteessa ovat jopa hätätapauksiksikin luokitellut tapaukset joutuneet odottamaan maahanpääsyään jopa vuosia.

Kääntämällä selkämme ongelmille, sysäämällä ne jo valmiiksi hauraiden toimijoiden niskoille ja ja pesemällä kätemme niitä ylläpitävistä mekanismeista emme tule ratkaisemaan mitään. Ja niitä ratkaisuja tilanteeseen tarvitaan ihan epäilemättä.

Kestäviä ja kauaskantoisia, mutta myös vastuullisia ja humaaneja. Ja kyllä sille jeesustelullekin aina paikkansa on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Miten muuten toimisi etiopialaiset, jos maahanne vaeltaisi tänään tuhansia pohjoismaalaisia pummille kun maassanne naapuriheimojannekaan ette siedä??

No,meillä maassamme savolaiset ovat kuitenkin siedettäviä emmekä sysää heitä Afrikan harteille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Husu, Lauros ja Lappalainen kirjoittaa täällä suomalaisesta ajankohtaisesta keskustelusta lähtien. Spekulaatiot jostain etiooppialaisesta matkustusaallosta ovst asiaankuulumattomia sen lisäksi että ovat tyhmiä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lappalainen. Pääasia, että saamme olla samoilla palstoilla, foorumeilla. Aikoinaan suosittelit minulle siirtymistä MV-lehden sivuille.

Haluatko Lappalainen keskustella vastaavan MV-lehden kanssa, itsesi kanssa? Onanismi ei ole kaiken kattavaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sini, lainaisitko sitä järkimittariasi meille muillekin ?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

"Uskonto ja uskonnot ovat kaikkein vaarallisinta science fiction ia ihmiskunnalle"

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Voi, kuule, Lauros, Etiopiassa on moninkertainen määrä pakolaisia Suomeen verrattuna. Kaksi kolmasosaa väestöstä siellä on kristittyjä, mutta se ei estä heitä auttamasta myös muslimeja. Yksi maailman köyhimmistä maista...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuitenkin Libyan nykyinen sekava tilanne lienee akuutein syy yli Välimeren tapahtuvan EU:n alueelle tapahtuvaan tunkeutumiseen. Toisaalta EU:n itsensä lietsoma afrikkalaisten taloudellinen hätä on tietenkin se perimmäinen syy tähän ihmisvirtaan Välimeren yli.

Ehkä tehokkain lääke tähän olisi EU:n hajaantuminen pohjoiseen ja eteläiseen osaan. Tällöin suurimmat kitkatekijät korjaantuisivat aivan kuin itsestään. Afrikkalaisiin kohdistuva riisto vähenisi vähitellen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU, älä nyt Kärnää sekoita tähän muukalailegioonan apuunkutsumiseen, vaan minä mainitsin asiasta.

Sinä siis kannatat pakoilaisten salakuljetusten jatkumista ja niiden turvaamista.

Somalimerirosvotkin ainakin vähenivät, kun otteita kovennettiin Venäjäntoimesta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

HUSU haluaa tukea rikollista toimintaa. I wonder why.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olenkin sanoutunut jeesusopista jo kauan sitten itrti.

Niko Sillanpää

Jeesustelua (tekopyhää moralisointia) alusta loppuun.

Kehitysmaiden ongelmat eivät ole meidän (= kehittyneiden maiden) ongelmiamme. Ei tehdä niistä meidän ongelmiamme.

Ei ole globaalia soskun luukkua. Eikä tule.

Viime syksy oli herättävä esimerkki, että maahanmuuttoon perustuva kansainvälinen suojelu on lopetettava kehitysmaalaisten osalta. Pitää etsiä muita ratkaisuja, missä mainittu ulostulo oli ihan adekvaatti avaus lukuunottamatta uusia "laillisia väyliä". Niille, jotka ovat tänne tervetulleita, on jo riittävät lailliset väylät.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Vai ei kehitys(ja muiden)maiden ongelmat muka ole meidän ongelmiamme? No mistä nää pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat tänne sitten tupsahtaneet? Entäs USA:n finanssikriisi? Tai ilmaston lämpeneminen? Myönteisiä asioita teknologian ja sen kehityksen leviäminen, demokratia, rockmusiikki, netti...
On tyhmää luulla, etteivät alati verkottuneemman maailman tapahtumat meihin vaikuttaisi. Ihmiskunta on yhtälailla globaali vaikuttaja kuin ilmasto, joten muutokset ihmiskunnan sisällä vaikuttavat meihin kaikkiin, joihinkin enemmän, joihinkin vähemmän. Elämme kuitenkin käytännössä suljetussa systeemissä.

Niko Sillanpää

Puhe oli siis kaukaisten maiden sosiaalisista ongelmista eikä mistään populaarikulttuurin ilmiöstä. Mutta voidaan ottaa esimerkki vaikka lähempääkin, jolloin ajattelusi perusteella vaikutus olisi vielä suurempi. Eli otetaan vaikka Baltian maiden sosiaaliset ongelmat. Miten ne vaikuttavat meihin? Käytämmekö paljonkin julkista rahaa kyseisten ongelmien ratkaisemiseksi? Jos emme käytä, miksi emme?

Kaukaisten maiden osalta voidaan tehdä vaikka seuraava ajatuskoe: Oletetaan, että Irakin, Afganistanin ja Somalian väestöt lakkaavat olemasta tänään keskiyönä. Mitä vaikutuksia tällä olisi Suomessa?

"Tupsahtaminen" johtui siitä, että avasimme EU:n ulkorajat "tupsahtamiselle". Jos rajat olisivat pysyneet "tupsahtamiselle" kiinni, ei olisi tapahtunut "tupsahtamista".

Tänne "tupsahtaminen" kehitysmaista muuten vain lisää kasvihuonekaasupäästöjä.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala Vastaus kommenttiin #45

Kyllä täällä näitä baltteja pyörii kymmeniä tuhansia moninaisista syistä. Heidän kansalliset sosiaaliset ongelmansa heijastuvat myös Suomeen ja toisinpäin. Baltian maat saavat rahaa EU:n kautta erilaisina tukina niiden toiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi, aivan kuten Suomikin ja nämä rahat tulevat jäsenmaksuista.

Ajatuskokeesi on järjetön (joka on siis järjellisen vastakohta), eikä mikään supertietokone voi villeimmissäkään simulaatioissa arvioida moisia vaikutuksia, koska muuttujia olisi liian paljon, mutta näin mututuntumalta sanoisin, että yli 70 miljoonan ihmisen äkkiä kadotessa maan päältä, koko ihmiskunta ajautuisi täydelliseen kaaokseen n. vuorokaudessa.

Mikään voima maailmassa ei voi estää romahtaneiden yhteiskuntajärjestelmien aiheuttamaa pakolaisaaltoa, jonka vaikutukset näkyvät ja tuntuvat kaikkialla. Ainoa keino hillitä sitä olisi yhteiskuntajärjestelmien palauttaminen, eikä se onnistu ilman kansainvälisen yhteisön apua. Ongelma tällä hetkellä on kansainvälisen yhteisön kykenemättömyys yksimielisyyteen, joten konfliktit jatkuu ja pakolaisia tulee, halusimmepa sitä tai emme. Puheet ulkorajojen sulkemisesta on täysi mahdottomuus ja täyttä paskaa. Se tarkoittaisi kymmenien, ellei satojen tuhansien pakolaisten massateurastusta maa- ja vesirajoille. Se olisi ihmisyyden loppu.

Ja kyllä, pakolaisuus lisää kasvihuonepäästöjä, kuluttaa rajallisia resursseja, kiristää ilmapiiriä yms. paskaa, joten olisi ihan helvetin tärkeää kansainvälisen yhteisön saada konfliktit loppumaan ja yhteiskuntajärjestelmät toimimaan. Ja se maksaisi ihan hemmetin paljon, joka on siis paljon enemmän kuin posketon määrä hilloa, siitä järjettömästä onnen ja toivon määrästä puhumattakaan, jonka konfliktialueiden ihmiset ja ympäri maailmaa olevat pakolaiset kokisivat aseiden vaietessa ja jälleenrakennuksen alkaessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #60

"Balttian maat saavat rahaa aivan kuten Suomikin"!
Kyllä on iso ero Eestissä on kylätietkin päällystetty EU;n avustuksilla, maa on täynnä kylttejä, tätä avustaa EU.
Suomessa en ole nähnyt yhtään kylttiä EU:n avustuksesta.
Ei varmaankaan haeta avustuksia.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala Vastaus kommenttiin #62

Voi kyllä niitä kylttejä Suomestakin löytyy. Helsinki-Vantaan lentoasema, Turku-Helsinki -moottoritie, museoita, puistoja, leikkipuistoja, teattereita yms.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #64

Kertoisitko tarkemmin kohteet ja misei kylttejä ole ?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sinun olisi kannattanut loikata vasemmistoliittoon, he jakavat uskosi siihen että suomella on resursseja loputtomasti, että on olemassa rahapuu josta voi vaan noukkia tuhatlappusia muillekkin viemisiksi.

Suomi tekee jo nyt parhaansa niillä rajallisilla resursseilla mitä suomella on.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

HUSU,

Jälleen tosi kehno blogikirjoitus. Ilmeisesti puolueen jäsenkirjan vaihdon myötä olet joutunut vaihtamaan myös blogisi kirjoittajat.

Muhammad vs Jeesus - kenen joukoissa sinä seisot ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tulikohan HUSU Somaliasta Moskovan kautta ?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kukaan ns suvakki ei kannata mitään loputonta massamaahanmuuttoa, eikä varmasti edes Husu.
Joillain on vain outo kysymys suvaitsevaisuudesta, ensinnäkään että ns suvaitseva ihminen ei tarkoita että suvaittaisiin kaikenlaista kökköä jota voi toisen niskaan kantaa.

Husu on tehnyt elämässään erittäin hyvää työtä paneutumalla maahanmuuton ongelmiin esim radio-ohjelmassaan.
Mutta eiväthän nämä suomalaiset alemman tason
maahanmuuttokriitikot voi sitä ymmärtää, sillä pääpisteenä on vain Husun haukkuminen ihmisen ihon värin vuoksi.

Eli ette edes juntit kuuntele ihmisen sanomaa, vaan leimalyönti heti perään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ihonvärikö ratkaisee mielipiteetkin ?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei, nimenomaan Aimo ei. Mutta arvaa kuinka paljon mulle sataisi niskaan samalla Puhenvuorolla?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Kukaan ns suvakki ei kannata mitään loputonta massamaahanmuuttoa, eikä varmasti edes Husu."

Kerro yksikin massamaahanmuuttoa rajoittanut toimenpide, jota suvakit olisivat kannattaneet. Minun nähdäkseni kaikki rajoituksia on vain raivoisasti vastustettu tarjoamatta mitään tilalle.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tota mä oo, varmaan suvakki sitten ja monesti sanonut että tämä EU-Shengen-sopimus oli täyttä paskaa. Eli rajat kiinni ja passitarkastus.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #20

Asun kahdessa SCHengen-maassa ja ei toisesta pääse toiseen ilman matkustus-asiakirjaa, eli voimassa olevaa passia tai voimassa olevaa ID-korttia. Joskus, tilanteesta riippuen, vain passi kelpaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minä olen ainakin tarjonnut. Sosiaaliturvan tuntuva rajoittaminen ja avoimet rajat. Pakkanen hoitaa loput.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #23

Juuri näin! Pakkanen ei ole rasisti, eikä sillä ole ns. omia!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

Käytännössä "kaikki" ovat samaa mieltä. Ongelmana on, etteivät kaikki pysty katsomaan kärsimystä omalla takapihallaan. Siksi päädymme kaikkien mielestä huonoihin kompromisseihin.

P.s. Karhuselle, olen äärimmäinen suvakki. Ja tarjoan vaihtoehdon.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #25

Sori Max, mutta ei tule kauppoja tuossa. Me ratkaisimme tuon pakkasen ongelman jo vuosikymmeniä sitten. Että esim. somalit eivät ole pystyneet ratkaisemaan pakkansensa ongelmaa, ei tarkoita, että meidän/kaikkien pitää kärsiä pakkasesta.

Tämä (kehitysmaiden väestön ongelmat) ei muuten ole ollut meidän ongelmamme suurimman osan minun elinaikaani. Vasta parina viime vuosikymmenenä siitä on yritetty väkisin moralisoida meidän kollektiivinen ongelmamme. Mitä se ei voi olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #28

En halua mitenkään moralisoida mihinkään suuntaan, eikä sinun tarvitse ostaa ajatusta. Kunhan totean, että vastikkeettoman hyvän vähentäminen vähentää haluttavuutta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #23

#20 "Eli rajat kiinni ja passitarkastus."

#23 "Sosiaaliturvan tuntuva rajoittaminen ja avoimet rajat."

Jos yhdistäisi nuo (eli rajat kiinni + passintarkastus ja sosiaaliturvan tuntuva rajoittaminen), niin se olisi loistava ehdotus, vaikkakaan ei vastaisi kaikkiin ongelmiin.

Luuletteko tosissaan että suvakkipuoli olisi noiden ehdotusten kanssa "käy meille" ilman vastaväitteitä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Totta ihmeessä uskon. Onhan se minun ehdotus, eihän se voi olla muuta kuin loistava.

Juhani Piri

Kyllä husu puhuu monesti asiaa, mutta joskus myös vähän puolueellisesti. Ihan ymmärrettävää koska jokainen on ihminen eikä laskelmoiva robotti.

Maahanmuuttoasioissa husulla on tietopohjaa, mutta myös vähän puolueellinen ja puolusteleva näkökanta maahanmuuttajia kohtaan. Ei se huono ole, mutta joskus kannattaa ottaa etäisyyttä asioista, kunnes huomaa kokonaisuuden.

Marko Parkkola

"Kukaan ns suvakki ei kannata mitään loputonta massamaahanmuuttoa"

Mikä on sopiva määrä massamaahanmuuttoa tai sitä tavallista maahanmuuttoa?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Mistä te Nti tai Rva Elkama niin päättelette, kerrotteko kuka tässä on Hra Husseinin ihonväriin puuttunut. Vai ennusteletteko te Elkama omia ajatuskulkujanne muista ihmisistä ja haukutte vielä yleisesti 'alemman tason maahanmuuttokriitikoksi' kommentoijia ? Ja koettakaa Elkama nyt uskoa se tosiasia, että JLokka on arabitaustainen. Hänen toiminta näyttää olevan teille vastenmielistä, vaikka hän raportoi suoraan uhrien kertomuksia ?

Ja tämä samaan kommenttiini kysymys Hra Husseinille:

"Uskonto ja uskonnot ovat kaikkein vaarallisinta science fictionia ihmiskunnalle"

Näin lausuu muun muassa filosofi Daniel C. Dennett. Ja monet muut.

Ja tämä tietysti pitää paikkansa:

Näistä uskonnoista, aina seuraa muun muassa tarpeetonta sodankäyntiä, joka murskaa alleen kaupunkeja, kyliä, miehiä, naisia ja lapsia.

Oletteko te Hra Hussein johonkin uskontoon uskova mies ? And happy as You ask ?

Juhani Piri

https://www.youtube.com/watch?v=biS1jUiaj4M

Husulle muistutuksena, että nuoret tytöt ovat enemmän peloissaan kuin ennen.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Miten Husu pääsi Keniasta Suomeen? Jeesus käveli vetten päällä - miten Husu?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten Kenia liittyy Husuun, ja miksi kulkuvälineellä on väliä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suora lento Nairobista Vienaan hänen kertomansa mukaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mikä on tarpeeksi ja riittävästi? Se, että yhteinen vene vuotaa jo nyt, uppoamme kaik pohjaan? Koomisinta on myös se, että julkiateistit ja tässä tapauksessa muslimi heittää Jeesus-kortin. Kristinusko kelpaa kyllä kun omaa teemaa puolustellaan. Voisin heittää Husulle kysymyksen, mikä on islamin uskon käsitys auttamisesta ja koskeeko se myös kristittyjä?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Persujen linja on sulkea rajat myös meiltä paluumuuttajilta. Jotenkin toivoisi että Suomessa voisi elää edes muutama sellainen joka on asunut ulkomailla. Sellaisesta on ollut hyötyä jo Snellamanin aikaan, joten ihmettelen miksi kenenkään ei enää sallita muuttaa Suomeen.

Risto Laine

Voe hyvää päivää näitä kommentteja. Vai tarkoittaa rajatarkastukset juuri tuota.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Salakari, marttyyriksi sinun täytyy alkaa, en ole havainnut paluumuuton vastustamista, vaan päinvastoin, jopa inkeriläiset on otettu suopeasti vastaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #34

Täytyy ihmetellä ihmisen älyllistä rehellisyyttä. Kuka niputtaa ihmisiä? Paluumuuttajat, työperäinen maahanmuutto = hallitsematon siirtolaisuus = sotaa pakenenevat pakolaiset.

Koeta Jukka Salakari ryhdistäytyä!

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #34

Aimo: Minä en muuttaisi takaisin Suomeen pysyvästi edes ladatulla ja viritetyllä aseella uhattuna... ...tai vaikka joku ampuisi kuoliaaksi. Suomi on hyvin paha maa, myös taloudellisesti tukahdutettu, sekä erittäin epäinhimillinen ja järjellisen yrittämisen vastainen maa. Mutta sen verran kaunis on Uusimaa, että vietän siellä laillisen aikani ja mielellään talvella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Paluumuuttaja Snellmann? Snellmann syntyi isänsä laivassa Tukholmassa, perhe asui siellä kunnes poika oli 7-vuotias, ja muutti sen jälkeen Kokkolaan. Suomea ei tuolloin ollut olemassakaan muuta kuin Snellmanin syntyessä Ruotsin maakuntana ja myöhemmin Venäjän suuriruhtinaskuntana. Aikuisiässä Snellman vietti yhteensä kolme (3) vuotta Ruotsissa ja Saksassa.

Kaikki kunnia Ruotsissa syntyneelle fennomaanille, Suomen markan saaminen 1865 suuriruhtinaskunnan ainoaksi käyväksi valuutaksi, sanomalehtien perustaminen (Saima, jonka kieli oli ruotsi ja Maamiehen Ystävä, joka taas ilmestyi suomeksi), vaikka sensuurin kohteeksi joutuivatkin, ja aatelointi 1866, Launataiseura ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Paluummuuttajaa Snellmannista ei oikein parhaalla tahdollakaan saa.

Muuten, Snellmann oli kovasti isänmaallinen, ja hänen (hegeliläisen) filosofiansa mukaisesti Suomen kansan kehitys kansakuntana oli mahdollista ainoastaan suomen kielen kautta. Snellmanin aikana ruotsin kieli oli kuitenkin käytännössä Suomen ainoa virallisissa yhteyksissä ja kulttuurissa käytetty kieli. Snellman vetosi kieliasiassa suoraan keisariin. Hänen onnistui saada audienssi keisarin puheille tämän vieraillessa Hämeenlinnassa, ja 1. elokuuta 1863 keisari allekirjoitti kielisäädöksen, joka mahdollisti suomen käyttöönoton virallisissa yhteyksissä käytettynä kielenä kahdenkymmenen vuoden siirtymäajalla.

"Läran om staten": "Perhe toimii lapsien eettiseksi kasvattamiseksi ja kansallisen identiteetin siirtämiseksi tuleville sukupolville."

Kaikeksi onneksi Snellmann oli lisäksi ateisti, tai ei ainakaan uskonut "historialliseen" Jeesukseen, ja katsoi jumalan olevan vain ihmisissä, kun he ylittävät inhimilliset rajansa toimiessaan kansakunnan hyväksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #48

Piippolassa oli sinunmielestäsi ateisti pappina.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Vaihtoi teologian filosofiaan. Luuletko, ettei tänäkin päivänä ole ateisteja pappeina?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

No, en kyllä kierrä. Minusta hegeliläinen filosofi ei voi olla jumaluskovainen, ja Snellmann oli hegeliläinen filosofi. Tarvitaanko tähän looginen syllogismi?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

ET sitten Outi tiennyt että Jeesus on myös islamimuskossa yksi keskeisimmistä profeetoista?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ihanko totta... Seuraavaksi sitten kerrot, että kysymys on samasta uskonnosta... koska ateistina tiedät. No voin kertoa, ettei allahia raamatussa mainita. Mainintoja sen sijaan on useista epäjumalista.

Onko sinusta Taru siirtolaiset sama asia kuin turvapaikan hakijat ja pakolaiset? Tai onko työn perässä laillisesti (omin avuin) Suomeen tullut sama asia kuin turvapaikkaa hakevat työikäiset siirtolaiset?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Oletko miettinyt Outi sitä että monet juutalaiset ajattelijat usein käsittelevät Jeesusta esim lauluteksteissä tai romaaneissa. Pitäisikö heillekin sanoa niinkuin sinä sanoit Husulle.
On ikävää että PS puolue ilmiönä rohkaisee ihmisiä tökeryyteen. Mutta jokainen loppupeleissä itse päättää mitä suustaan päästää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #44

Voi Sini, voimia sinulle. Itse hyökkäilet ihmisiä ja mielipiteitä vastaan harva se päivä perustelematta. Ai niin onhan siulla perusteet.. Putin, natsi, rasisti ja persut. Jos minä kysyn Husulta, oletan hänen itsensä olevan kykeneväinen vastaamaan. Siun puolesta loukkaantuminen ei vie asiaa, ei sitten mihinkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

Minä loukkaannun kuule ihan omasta puolestani. Ja olen ihan omasta puolestani huolissani siitä mihin, jatkaakseni listaasi, trumpilaisuus meitä vie.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

:) Niin ja anteeksi jos olen kovasuinen välillä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #50

Hyvä Nti tai Rva Lappalainen... ...Kovasuu, että toit Hra Trumpin esiin. Toivotaan, että ei tule valituksi. Jos tulisi valituksi, silloinhan Venäjä pakotteet poistettaisiin, kun sovittaisi, mitkä pikkuiset kansanmurhat ovat sovittavissa.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Oletko entinen puoluetoverini Husu edes lukenut, mitä olemme Juha Pylvään kanssa esittäneet? Jos olet, niin syyllistyt politiikan pahimpaan syntiin: tahalliseen väärinymmärtämiseen. Emme ole esittäneet mitään toimia pakolaisia, vaan ihmissalakuljettajia vastaan. Olemme vaatineet kansainvälistä suojelua niille, jotka sitä tarvitsevat. Olemme siten halunneet lopettaa laittoman siirtolaisuuden, jonka kanssa keskisellä Välimerellä nyt kamppaillaan. Kuinka sinä oikeasti kehtaat? Ja näemmä kehtaathan sinä. Valtuusto- ja eduskuntapaikka on ilmeisesti kiikarissa.

Olen pitänyt sinua aina hyvänä tyyppinä ja olet esittänyt hyviä ajatuksia mm. Keskustan maahanmuuttopoliittisissa ryhmissä, mutta nyt sitten päätit lähteä politikoimaan ja pelleilemään todella vakavan kysymyksen kanssa. Kysyn sinulta: miten sinä aiot estää ne tukehtumiskuolemat, joita sattui viime viikolla pelkästään Pozzallon hotspotissa 30 kappaletta, jotka aiheutuivat ihmisten lastaamisesta ylitäysiin veneisiin? Oikea vastaus ei voi olla pelkkä "laillisten reittien lisääminen", koska suurimmalle osalle keskisen Välimeren kautta saapuvista on jo olemassa laillinen reitti. Sen nimi on työ. Ihmiset jotka tuota kautta saapuvat, eivät pääosiltaan ole kansainvälisen suojelun tarpeessa. He saapuvat paremman elintason perässä ja heillä on aivan utopistiset käsitykset siitä, mikä heitä täällä odottaa.

Toivoin todella, että olisit soittanut minulle ennen tätä ulostuloasi ja selventänyt asioita mikäli niissä oli jotain epäselvää, mutta ilmeisesti kuntavaalit ovat liian lähellä. Sääli. Olen aina valmis keskustelemaan kanssasi. Pahoittelut kun vastaukseni sinulle kesti, pääsin nimittäin vasta hetki sitten asunnolleni Maltalta. Olen nimittäin ollut ihan siellä paikan päällä Välimerellä katsomassa, mitä siellä tapahtuu. Suosittelen sinullekin jos aikaa ja mahdollisuus on.

T. Mikko

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Blogisti: "
”Välimeren ylittävät ihmissalakuljettajien uhrit eivät pääsääntöisesti ole kansainvälisen suojelun tarpeessa”.
Totuus tässäkin asiassa on kuitenkin se, ettei Kärnällä, sen kummemmin kuin kellään muullakaan ole mitään mahdollisuuksia tuota tietää."

Tämä on varmaan esimerkki siitä kuuluisasta sosiaalidemokraattisesta logiikasta:
Mikäli "kellään muullakaan" ei ole tarvittavaa tietoa, miksi erityisesti te, Suomea tuhoavat sosiaalidemokraatit, käyttäydytte ja suureen ääneen huutelette ikään kuin teillä olisi se tieto?

Mikäli asioista ei tiedetä, niin silloin niistä otetaan selvää __ennen__ päätöksentekoa.

Erityisesti vihervasemmisto on viimeaikoina kunnostautunut hysteerisesti rääkymällä "sotaa pakenevien" maahantunkeutujien puolesta. Mielenkiintoista onkin se, että blogisti tässä ampuu alas heidän argumentit toteamalla, että "kellään muullakaan ole mitään mahdollisuuksia tuota tietää."

Loppuupa ne puheet koneinsinööreistä ja kirurgeista. Kukaan ei oikeasti tiedä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Kyllä näin: "Mikäli asioista ei tiedetä, niin silloin niistä otetaan selvää __ennen__ päätöksentekoa" Eli TIEDETÄÄN, sitä vain ei Hra Hussein ehkä HALUA sopivasti tietää tai tuoda julki.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Husu on oppinut miten politiikassa pääse pinnalle ja eteenpäin.

Vaaliaseet ja toimintatapa on tietysti populismi, Husu on huomannut, että persut menestyivät reippaalla populismilla hienosti ja nyt myös demareiden kannatus on kasvanut populististen ulostulojen myötä.

Joten miksikäs ei, populismilla eteenpäin, siinä on demareiden suunta nykyään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Husu entisenä keskustalaisena poltti sitten ja räväkästi sillat takana. Tätä se on poliittinen kokemattomuus. Noilla eväilläkö ihmisten asioita hoitamaan? :-D

Asioiden kanssa kun lopulta joudutaan hakemaan tukea muista puolueista.

Nykyiselle puolueelle Husu on iso riski. On taipumus käydä rajusti puoluetta vastaan, kun vetää herneen nenään. Minkäköhänlaisen epäjärjestyksen kylvää puolueen sisällä? Puolueet koistuvat erilaisista ryhmittymistä ja pitäisi yrittää tulla toimeen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU petasi ehdokkuutensa kunnallisvaaleihin Helsingissä, kepussa ei olisi ollut mahdollisuuksia valintaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimenomaan tästä on kysymys Husun ulostuloissa nykyään. On avointa kirjettä Putinille ym. populistista höpötystä.

Demareiden listalta Husu menee varmaan Helsingissä läpi, ja sitten voikin alkaa nostamaan profiilia eduskuntavaaleihin ja toivottava, että vedonlyönti demareiden vaalivoitosta pitää paikkansa.

Mistään aatteesta tai huolenpidosta Husun teksteissä ei ole kyse vaan tarkasta poliittisesta laskelmallisuudesta.

Hieno taito se on kuitenkin, että polliitikko vie, sekä äänestäjiä, että mediaa kuin pässiä narussa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #51

Politiikassa vaaleissa menestyminen on todellisuudessa vasta osavoitto, vaikka se täydeltä voitolta tuntuukin jos nyt edes niin pitkälle pääsee. Toinen puoli asiassa on yhteistyökyky ja luottamus. Ei kovin vakuuttavalta näytä, eikä herätä luottamusta uudessa puolueessa jos haukkuu julkisuudessa vanhaa puoluetta ja sen kansanedustajia. Sehän osoittaa, että on valmis tekemään saman myös uudelle puolueelle, jos sukset menevät ristiin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #52

HUSU on nyt poliittinen pakolainen jo maamme sisässäkin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Keskusta vastaan J****???

Kielihuoltoa hoiteleva ryhmäkö se ajatuksia laittaakin ilmoille, tai sitten YLE:n "toimittajalla" on mennyt uskonto ja politiikka sekaisin. Suomalainen sanonta "jeesustelu"kun ei tarkoita mitään Jeesus vastaisuutta. Mautonta joka tapauksessa,tai oikeammin osoittaa tarkoitushakuista väärinymmärtämistä,koska suomalaisena tajuaa kyllä eron.

Ehkä komedian teko onnistuisi paremmin,julkkiksena olosta kun ei haittaa ainakaan sen suhteen olisi.Suomessa kun jokainen lehtien lööpeissä itseään mainostava ja radio-ohjelmissa oleva on "asiantuntija"joka alalla.

SDP:hen on otettu ennenkin niitä julkkisten suojeluksessa olevia,valitettavasti ei keskusta tahi kokoomuskaan eroa tästä systeemistä,usan malliin mainostoimistot kasaavat sopivia ehdokkaita lammaslaumalle valmiiksi.

Kun eduskunnassa istuu turhakkeita koska he eivät eu:n kanssa tehtyjen sopimusten vuoksi päätä yhtään mitään,niin sirkusta varten tarvitaan näitä tuttu tvs.tä tai radiosta,lehdestä jne."kansalle"iloksi ja puuhastelu saa jatkua.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Husu kirjoitti hyvän blogin. Sen osoitti sen vastaansa saama ad hominem-tyyppinen nimittely ja henkilöön käyminen. Ne ovat huonon nettikeskustelun vakiokamaa silloin, kun toisen asiaa on mahdotonta vasta-argumentein kumota. On hyvä, että pakolaisapu on korjannut väärää tai värittynyttä informaatiota, jota eräät poliitikkomme ovat antaneet. On lisäksi oikein, että Husu nostaa esille puoluetovereitaan, jotka ovat selkeästi siirtyneet kalastelemaan hallituskumppanin vesille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin sosialidemokraatin avaus herätti keskustelua.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Tottakai pakolaisia pitää auttaa. Mua vaan kiinnostais kovasti mitä mieltä pakolaiset ovat siitä, miten heidän maansa asioita voisi parantaa? Siis mikä edistäisi rauhaa esim. Somaliassa ja Syyriassa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset