Husu

Kun valheista tulee totta

Kun toistaa samaa valhetta uudelleen ja uudelleen, alkaa se vaikuttaa niin todelta, että siihen alkaa muiden lisäksi uskoa itsekin.

Kansanedustaja Juho Eerola lasketteli taas valheitaan eilisessä YLEn keskusteluohjelmassa. Taas kerran Eerola toisti liian usein kuullun valheellisen väittämän siitä, ettivät maahanmuuttajat Suomessa työskentele muualla kuin järjestöissä tai tulkkeina.

Ensinnäkin nämä järjestöt tekevät arvokasta ja yhteiskuntaa hyödyttävää työtä, joka auttaa uusia tulijoita sopeutumaan ja ymmärtämään uutta kotimaataan. Ne kouluttavat, opastavat, tukevat ja motivoivat uusia tulijoita osaksi yhteiskuntaa. Kaikkea tätä työtä tehdään pienillä resursseilla ja työstä saatava hyöty on moninkertainen.

Kuitenkin se, mitä nämä eerolat eivät halua nähdä, ovat ne tuhannet ja tuhannet maahanmuuttajataustaiset suomalaiset, jotka pitävät tämän maan pyörät pyörimässä. Heitä löytyy niin postin, kaupan, puhtaanapidon, liikenteen, turvallisuuspalveluiden kuin terveydenhuollonkin aloilta. Kansanedustaja Eerola on nähnyt heitä varmasti satoja, ellei tuhansia kertoja.

He ajavat hänen bussiaan. He lajittelevat hänen postinsa. He pitävät hänen maailmansa siistinä. He myyvät kaupassa hänelle hänen kahvimaitonsa. He hoitavat häntä ja hänen omaisiaan sairaalassa.

Hän ei ole voinut olla törmäämättä heihin, mutta silti hän ja hänen kaltaisensa sinnikkäästi väheksyvät heidän olemassaoloaan ja työpanostaan.

Käytöksellään he välittävät näille arjen sankareille viestin, ettei heidän työtään arvosteta. Näin tehdessään he myös saavat nuoret ihmiset tuntemaan, ettei heistä voi tullakaan mitään.

Nuorten kanssa toimivana ihmisenä voin kertoa, että nämä populistista agendaa palvelevat mielikuvat aiheuttavat heissä mielipahaa ja masennusta. Miten siinä jaksaa yrittää olla tuottava osa yhteiskuntaa, joka ei näe sinun olevan edes olemassa?

Kansanedustaja Eerola antaa itsestään kuvan ihmisenä, joka inhoaa itseään niin paljon, ettei osaa hyväksyä muitakaan. Hän on jopa ollut tulkkifirmassa töissä, mutta silti vähättelee heidän tarpeellisuuttaan.

Ylipäätään minun on vaikea ottaa vakavasti henkilöä, joka esiintyy musiikkivideossa, jossa sniffaa kokaiinilta näyttävää ainetta samalla kun tarjoaa takamustaan mustaa dildoa operoivalle naiselle. Onko tämä todellakin ihminen, jonka hoidettavaksi haluamme asiamme antaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kun toistaa samaa valhetta uudelleen ja uudelleen, alkaa se vaikuttaa niin todelta, että siihen alkaa muiden lisäksi uskoa itsekin."

Tuolla ilmiöllä on olemassa kääntöpuoli, jota en ole kenenkään muun kuullut koskaan mainitsevan, mutta jonka olen itse huomannut: Jos toistaa samaa totuutta liian usein ja liian voimakkaasti, se alkaa vaikuttaa valheelta. Valitettavasti.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Työllisyysasteet voi ilmoittaa numeroina.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

En kylläkään tiedä kuinka paljon ns. pakolaisia on työllistynyt. Onhan niitä kyllä oikeissa töissäkin esim. auton/bussin kuljettajina mutta suurin osa taitaa olla heille räätälöidyissä töissä mm. "pakolaisteollisuudessa".

Uuden Suomen kanta kyllä näkyy Husun tapauksessa, nytkin tämä blogi on heti nostettu karuselliin ja pidetään siinä ensimmäisenä ehkä pitkään. Myös Husu on näyttävästi etusivun uutisena, otsikoituna kuinka hän löi Eerolalle "jauhot suuhun"-

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Niin voisi, mutta se on esim alle 20 %, niin ei kehdata. Jotkut kansalaisuudet työllistyvät hyvin, jotkut, jopa pitkään maassa olleet, huonosti.

Reijo Jokela

"Kun toistaa samaa valhetta uudelleen ja uudelleen, alkaa se vaikuttaa niin todelta, että siihen alkaa muiden lisäksi uskoa itsekin".

"ne tuhannet ja tuhannet maahanmuuttajataustaiset suomalaiset, jotka pitävät tämän maan pyörät pyörimässä".

Heh.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Montako prosenttia somalialaisista on töissä?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

En paljon autotekniikasta ymmärrä, mutta käsittääkseni pyörät pyörivät silloinkin, kun on pakki päällä. Tosin auto ei silloin mene eteenpäin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Alle 20 prosenttia, ikävä kylläkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä ja aiheellinen blogi. Videon kritiikki ei kuitenkaan tuo mitään olennaista lisää kritiikkiin. Sen voi jättää omaan arvoonsa.
Eerola toistelee tuulesta temmattuja vihalauseita. Se on itsensä vihakoneeksi ohjelmointia.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Mitähän Sini Lappalainen tapahtuisi, kun/jos avaisit toisenkin silmäsi? Pääsisitkö viimeinen ulos pseudomaailmastasi?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kuten afrikassa,myös euroopassa somalit ovat omaa joukkoaan,,eivåt osallistu yhteiskunnan rakentamiseen millään tavalla,ainoastaan etujen kalasteluun!

Reijo Jokela

Jos katsoo ulkomaalaistaustaisten prosentuaalista osuutta väkiluvusta, niin se on jotakuinkin samaa luokkaa, kuin suomalaistaustaisten määrä Ruotsissa. Kuinkahan siellä suhtauduttaisiin jos joku suomalaistaustainen alkaisi julkisesti totuutena väittämään, että Ruotsin pyörät pysähtyisivät ilman suomalaisia. Veikkaan, että naurettaisiin makeasti suomalaiselle jolle on kusi noussut päähän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Höhöpö naurettaisiin. Eivät ruosut yhtään ujostele oman hännän nostoa, enään.

Reijo Jokela

Asiastahan ei voi olla mitään varmaa näyttöä, mutta epäilen kyllä, että ei sitä nauramatta luettaisi, jos joku suomlainen ottaisi kunnian koko Ruotsin pyörittämisestä omalle ryhmälleen. No joka tapauksessa onhan se varmaan hienoa, että nuo kaksi miljoonaa suomalaista palkansaajaa voivat olla avustamassa tuossa kun maahanmuuttajat pyörittävät Suomea.

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Erolalla oli aika kova paikka.
Ainoa joka voi puhua tutkimuksiin ja faktaan perustuen. Vastapuoli puhuu unelmasta jossa työpaikat syntyvät tyhjästä kuhan työntekijöitä tulee lisää.
Tyhjää puhetta tunnepohjalta.

Video insertti oli oikein hyvä. Ei tainnut olla kaverilla Irakissa hätä kun kerran oli kotikin pystyssä ja töllötin pöydällä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ehkäpä Husu kertoisi kuinka Etelä-Afrikassa suhtaudutaan somaleihin.

Reijo Jokela

Vilkaisu tilastokeskuksen sivulle kertoo, että ulkomaan kielisistä noin 116 000 on nimikkeellä palkansaaja, tai yrittäjä.
Kun tuon suhteuttaa Suomen todelliseen työttömyyteen, niin voi vain todeta, että melkoisista avainhenkilöistä on kysymys, jos koko valtion pyöriminen on tuosta joukosta kiinni.
Vertailukohta löytynee edellisen hallituksen toimista, joiden ansiosta työttömien määrä kasvoi tuon verran. Kuitenkin pyörät pyörivät vielä.
Tosin noista taisi suurin osa olla suomalaisia, joten se saattaa selittä asian.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Hyvä ja asiallinen kirjoitus. Tänäänkin ruokakaupan kassalla minua palveli musta kassaneiti, palvelu oli laadukasta ja ystävällistä.

Reijo Jokela

Tänäänhän on satoja tuhansia ihmisiä palvellut kassaneiti ja palvelu on ollut hyvää ja laadukasta. En nyt oikein ymmärrä mitä tuolla ihonvärillä tarkoitat kun sen päätit kerran ottaa esille? Oliko tuo jotenkin poikkeuksellinen asia vai mitä? Tässähän puhutaan maahanmuuttajista, niin päättelitkö ihonvärin perusteella tuon kassaneidin maahanmuuttajaksi, vai kysyitkö häneltä sitä. Hänhän saattoi olla esim. jo toisen polven suomalainen. Eikös tuollainen ihonvärin perusteella tapahtuva luokittelu ole tähän asti ollut rasismia.?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
"Kun toistaa samaa valhetta uudelleen ja uudelleen, alkaa se vaikuttaa niin todelta, että siihen alkaa muiden lisäksi uskoa itsekin".

Tuo pitää paikkansa.Etenkin kepun ja kok kohdalla .Osa kansasta alkoi myös uskoa siihen.
Että työttömyys on työttömien itsensä aiheuttama .Ja että tulottomuus tekee heistä sossupummeja kun yritys ei enää maksa palkkaa.
Siitäkin huolimatta että he itse on työssä olessaan maksanut veroja omiin ja muiden tukiin.

Myös hokema "Työtä kaikille ,suomi nousuun ".Kun sanoja hoilasi pitkään alkoi itsekkin uskoa Kepun erinomaisuuteen .

Pekka Pylkkönen

En ole löytänyt ammattikohtaista tilastoa mutta esimerkiksi somalialaistaustaisten työllisyysaste on miesten osalta noin 25% ja naisten noin 14%. Nämä ovat hyvin heikkoja muihin maahanmuuttajaryhmiinkin verrattuna ja ilmiö on yleismaailmallinen. Pohjoismaissa luvut ovat hyvin samankaltaisia, esimerkiksi Lontoossa työllisyysaste on vain 16%. Ainoastaan jenkeissä työllisyysaste on merkittävästi korkeampi, mutta silti heikompi kuin muilla ryhmillä.

Kaikki kunnia työtä tekeville mutta kokonaisuutena tilanne on surkea eikä se ole muuttunut edes vuosikymmenien aikajänteellä. Jotain tarttis tehdä. On aika rankka väite että esimerkiksi somalit parantaisivat Suomen sosiaalista huoltosuhdetta. Eivät nimittäin tilastojen perusteella paranna, eivät lähimainkaan.

Haluan vielä muistuttaa että tämä teksti ei ole suunnattu somalitaustaisia, maahanmuuttajataustaisia tai edes Paavo Väyrystä vastaan. Se on vain (pari vuotta vanha) tutkimukseen perustuva tosiasia.

Työtä tekeville maahanmuuttajille on syytä nostaa hattua. Heidän kohtalonaan on usein matalapalkkatyö kasvukeskuksissa josta ei ole juurikaan taloudellista hyötyä sosiaaliturvaan verrattuna.

Jos halutaan fiksua keskustelua, ei ruveta maalailemaan positiivisia tai negatiivisia fantasioita siitä mikä vaikutus maahanmuuttajilla Suomelle on vaan lyödään pöytään tosiasiat. Eerola tai Husu eivät kumpikaan kyenneet tähän. Surullista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu,

On erikoista , että kirjoitat näin pitkän blogikirjoituksen henkilöstä, jota
sinun "ylipäätään on vaikea ottaa vakavasti".

P.S. Oppositiopuolueen jäsenenä (sd.) taidat tuntea aiheellista alemmuutta ja voimattomuutta hallituspuolueen kansanedustajan (ps.) edessä.

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Husuhan on loikannut demareihin? Eikös se ollu kepulainen vielä vähän aikaa sitten?

Käyttäjän MirjamiKuusniemi kuva
Mirjami Kuusniemi

Rasistit valtasivat jälleen kommenttiraidan. Husu puhuu täyttä asiaa. Eristäytyminen ja surkeus ovat itsensä toteuttavia profetioita. Niin kauan kun Eerolat ja muut nolot idiootit puhuvat potaskaa televisiossa, nuorten syrjäytyminen on todennäköisemppää kuin tilanteessa, jossa kannustaisimme toinen toisiamme ja arvostaisimme ihmisten panosta yhteiseen hyvään. Rasisteja sitä vastoin minä en halua kannustaa muuhun kuin pikaiseen ja kivuliaseen sukupuuttoon, koska teistä ei ole koskaan ollut mitään hyötyä, eikä teillä ole mitään annettavaa tällekään yhteiskunnalle.
#FollowYourLeader

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Nykyään maahanmuuttajataustaisia henkilöitä ei voi töissä välttää. Heitä on paljon. On siellä joukossa afrikkalaistaustaisiakin. Se on telakan arkipäivää. Isän palvelukodissa on myös somalitaustaisia hoitajia. Uskoisin näin. En ole kysynyt. Heitä siis on paljon. Heihin myös törmää koko ajan eri puolilla. Husu on tässä oikeassa.
Eri ryhmien työllisyydessä on suuria eroja. Kyllä siinä työsarkaa olisi. Talouden suunta pitäisi kyllä saada muuttumaan.
Lienee tuolla sosiaaliturvallamme passivoivaa vaikutusta moniin suomessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Lienee tuolla sosiaaliturvallamme passivoivaa vaikutusta moniin suomessa."

Toista se on Somaliassa, siellä vanha kunnon merirosvouskin kukoistaa yritteliäiden somalialaisten ansiosta. Lopettamalla sosiaaliturvan varmaan suomalaisistakin kehittyisi kunnon rosvoja jos eivät suosiolla nälkään haluaisi kuolla. Kysymys on vain mihin suuntaan haluamme maatamme kehittää vai yövartijavaltioksi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Lienee tuolla sosiaaliturvallamme passivoivaa vaikutusta moniin suomessa.

Kuten ikikotiäideilla? Totta Lapsiperheen tuilla saa mukavan tilin 12X vuodessa ,17v/per lapsi.

Ruotsissa äideistä on 90% työssäkäyviä.
HS tänään.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Juho Eerola on oikeassa, työllistämisessä on suuria eroja maahanmuuttajaryhmien välillä, toisista on enemmän hyötyä ja toisista enemmän haittoja.
Toki yksilötasolla on poikkeuksia molempiin suuntiin kaikissa ryhmissä.

Marko Parkkola

Minäkin olen tehnyt töitä belgialaisen, hollantilaisen, saksalaisen, brittiläisen, kenialaisen, virolaisen ja venäläisen Suomessa asuvan kolleegan kanssa. Tuossakin tuli jo seitsemän työssäkäyvää maahanmuuttajaa.

Käyttäjän PirjoAnitaTolonen kuva
Pirjo Tolonen

Hollantilaiset, Belgialaiset, Saksalaiset, Brittiläiset Virolaiset ja Venäläiset tulevatkin Suomeen töihin, tuskin kukaan noista on hakenut "turvapaikkaa", ja varsinkaan väärin motiivein.

Marko Parkkola

Kenialainenkin oli tullut töihin. Toimi jopa projektipäällikkönä. Tulimme hyvin juttuun sen vähän aikaa mitä projekti kesti.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #54

Töihin työluvalla vai turvapaikkaa hakien. Näillä asioilla on iso ero, eikä niitä pidä yhdistää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Työperäinen maahanmuutto on eri asia kuin hallitsematon, laiton ihmisvirta maahan turvapaikka-asema mielessään.
Työllistyminen ja työllään elannon hankkiminen erottaa näitä toisistaan - usein vuosien, jopa vuosikymmenten ajan. Se on ongelma, josta on syytä vakavasti keskustella, muttei niin halveksivasti ja puolitotuuksia viljellen, kuin tässä blogissa.

Ketkä pitävät pyöriä pyörimässä? Tässä on koottua tietoa kuvana aiheesta "Maahanmuuttajien mediaanitulojen kehittyminen maassaoloaikana maaryhmittäin" (TEM):
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1432...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pitäisikö blogin kirjoittajan tarkemmin yksilöidä mitä on sanottu ja kertoa lähde, siis mistä Ylen keskusteluohjelmasta on kysymys, niin lukijat voivat myös perehtyä asiaan, kun kovia väitteitä valehtelusta esitetään. Valehtelijaksi sanominen on yleensä vakava asia. Eduskunnassakin sellaisesta on jouduttu anteeksi pyytämään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ilmankos ei suomalaiset enää pääse noihin paikkoihin kun somalit vievät työpaikat..
Kiva että todistit tämänkin oikeaksi!

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

somalien äärimmäisen alhainen työllisyys suomessa, jopa muihin maahanmuuttajavähemmistöihin verrattuna, on tilastollinen fakta.

ehkä husun kannattaisi loikata seuraavaksi rkphen, rkp on ainoa puolue joka mieltää tilastolliset faktat rasismiksi.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Suurin valhe on se minkä itse olet esittänyt: "yrittäminen on somalien dnassa".

Olet oikeassa, että useat maahanmuuttajat tekevät arvokasta työtä Suomessa. Somalit kuuluvat tähän joukkoon valitettavan harvalukuisesti huolimatta siitä, että teitä on yritetty kotouttaa jo 25 vuotta. Tilastot kertovat tästä suoraa faktaa.

Sen sijaan, että perustaisitte yrityksiä, te perustatte yhdistyksiä, joita on lukematon joukko. Kaikki hakevat yhteiskunnan ja mm. RAYn tukia. Sellaisia ovat somalien "yritykset". Ole hyvä ja listaa minulle tähän somalien yritykset, vaikkapa alkuun ravintolat, joita useat muut maahanmuuttajat pyörittävät.

Minun on vaikea ottaa vakavasti poliitikkoa, joka mollaa toisia eeroloita, kun itse puhuu täyttä soopaa ja kehottaa lopuksi toista syömään ulostetta ja kuolemaan. Olet klovni, huono sellainen.

Käyttäjän PirjoAnitaTolonen kuva
Pirjo Tolonen

Jos Somalit palaisivat Somaliaan, Suomi säästäisi vuosittain 1,5 miljardia euroo.... Asialle olis hyvä tehdä jotain.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomen talous hyytyisi 1,5 mrd euron verran. Tuo raha jäisi kiertämättä.

Ei tuo raha nytkään mihinkään mustaan aukkoon katoa, vaan se, mikä on menoa julkiselle sektorille, on tuloa yksityiselle sektorille.

Esimerkiksi se, mistä usein puhutaan maahanmuuton kuluina tai menoina, on tuloa esimerkiksi kotouttamiskoulutuksen tarjoajille, vastaanottokeskusten työntekijöille, lähikaupoille jne.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #43

"Suomen talous hyytyisi 1,5 mrd euron verran. Tuo raha jäisi kiertämättä"

Tuon verran jäisi velkaa ottamatta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #44

"Tuon verran jäisi velkaa ottamatta."

Ja maksamatta.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #46

Opettele nyt hyvä mies talouden ihan perusteet, ennen kuin kommentoit. Ajatusmallisi on yhtä viabeli kuin ikiliikkuja.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #43

Raha jota vastaan ei synny tuotantopanosta ei ole kansantaloudelle hyvää rahaa. Tämän vuoksi esimerkiksi työttömyyskorvauksen kautta kiertävä raha ei ole 'tuloa yksityissektorille' siinä mielessä että siitä olisi jotqin erityistä hyötyä. Jos työtön antaisi tuotantopanoksen korvauksen vastineeksi, tilanne olisi täysin toinen ja verojen keruu voisi johtaa joissain tapauksissa kokonaisuuden kannalta jopa parempaan tulokseen kuin pelkät markkinat yksin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #47

P.P:".. ei synny tuotantopanosta ei ole kansantaloudelle hyvää rahaa..."

En ihan oikeasti pääse tähän(kään) ajatukseesi kiinni. Miten ihmeessä tuo raha on jotenkin erilaista mikä yksityiselle tulee, jos se tulee vaikkapa tuon tm-tuen kautta, kuin jos sen toisi ansiotuloillaan eläjä?

Siis jos sinulla on yritys jonne minä kannan kuukaudessa työmarkkinatukeni, ostan sillä sinulta tonnikalaa, makaronia ja kaurapuuroa, että elän kuukauden, tahi sitten tuon sen saman tulon kun olen ensin lakaissut päivittäin kotiportaikkosi, niin mikä tun ero sillä on yrittäjän kannalta katsottuna? (toki homma eri, jos ei kukaan ole työtön)

Työttömien risusavottaan laittaminen ei tuo mitään etua maallemme, korkeintaan saa jotkut "kosket" ja puoluetoverinsa tuntemaan isompaa ylemmyyttä ja saavat heidät kuvittelemaan olevansa parempia ihmisinä.

Työllistämisen ymmärrän jos se pudottaisi valtionvelkaamme..esim. jos olemme velkaa Saksalle miljardin ja "kalervo" siivoaa ko. maan suurlähetystössä ja jokainen tehty tunti vähentää velkaa 30€, niin sitten on ok. Muuten on melko torpparimeininkiä ja yritetään vaan saada entisaikojen säätyhommat taas virallisiksi/laillisiksi.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #50

Mikäli sosiaaliturva (ja sitä myöten suurin osa veroista) poistettaisiin, tuotannon yksikköhinta putoaisi tai tuottaja saisi lisää vapaa-aikaa eli hän tekisi elintasonsa ylläpitämiseen tarvittavan vaihtoon kelpaavien tuotteiden määrän pienemmällä työpanoksella.

Yksinkertaisesti kun kuluttaa tuottamatta, nostaa tuotteiden hintaa kaikille. Jos taas kuluttaa ja tuottaa, hinnat eivät nouse koska markkinoille tulee uutta kulutettavaa.

Siivouskin on palvelu jonka saadakseen moni on valmis tekemään vaikkapa lisää legoja. Legojen tekijä taas voi tehdä lisää leipää jonka siivooja haluaa itselleen.

Jos ilman tuotantoa kulutus olisi samanarvoista, olisi varmaan loogista että kenenkään ei kannattaisi osallistua tuotantoon koska saman lopputuloksen saa myös tekemällä mitä huvittaa. Tai jos se ei ole loogista, minkä takia olisi olemassa joku taitekohta jossa työttömyys vaihtuu hyödyllisestä hyödyttömäksi ja päin vastoin? Miten laskemme sen että mikä tämä kohta on? Olisi varmasti Nobelin arvoinen suoritus optimoida tuotantopanos jos kerran jossain kohtaa tuotannon lisääminen muuttuu hyödyttömäksi.

Minä en tiedä mitä risusavotalla haetaan takaa. Sen sijaan vaikka vanhusten auttaminen lisää hyvinvointia jota tässä kai tavoitellaan. Roskien kerääminen lisää viihtyvyyttä joka vaikuttaa jopa ihmisten terveyteen ja tuottavuuteen. Lasten iltapäiväkerhot vähentävät syrjäytymistä. Jätteiden lajittelu säästää ympäristöä ja vähentää öljyntuotia - eli parantaa vaihtotasetta. Jne. On aika helppo keksiä yhteiskunnalle hyödyllistä tekemistä jota voisi tehdä esimerkiksi sosiaaliturvalla osa-aikaisesti.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #43

Voinko kysyä, mistä te "talouden ikiliikkujaan" uskovat oikein saatte oppinne?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #43

Siis voisihan valtio suoraan antaa rahaa ruokakauppoihin ja vuokranantajille eli yksityiselle sektorille tuloksi jos maahanmuuttajia ei olisi.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Rotu ei ole este työllistyä, mutta uskontoa pidetään yksityisasiana.

Omassa yrityksessäni oli pitkään työntekijä, josta jälkeenpäin sain kuulla, että hän oli muslimi. Huomion kiinnittäviä, uskontoon viittaavia tunnusmerkkejä ei käyttänyt kukaan.

Käyttäjän PirjoAnitaTolonen kuva
Pirjo Tolonen

Eerola puhui asiaa ja täyttä totta. Suurin osa mm.Somalialaisista on lusinut suomalaisten piikkiin jo 20 vuotta, ja lisää olisi tulossa vuosittain. Hienoa Eerola, pidä asiaa ja totuutta esillä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jep kuten yleensä. Husu otti taas kuonoon asiassa 100-0..

Ehkä ensi kerralla hän yrittää kirjoittaa totta kuin omia haaveita/mielikuvia..

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

Husu Hussein pitää pyörät pyörimässä takapakkia. Älkää missään nimessä kuunnelko tätä "älyn" riemuvoittoa, Aivan pelleklaanin jäsenistön pohjanoteeraus, tämä Hussein.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Täällä Tampereella törmää tämän tästä palvelualoilla työskenteleviin maahanmuuttajiin. Olen niin tottunut asiaan etten enää edes rekisteröi, minkäkävärinen tai millä aksentilla puhuva ihminen minua palvelee ja tervehtii. Kohtaamiset tuntuvat täysin normaaleilta asiakaspalvelutilanteilta, ja hyvä niin.

Pekka Pylkkönen

Juu, näinhän sen pitäisi mennäkin. Yksilötasolla millään henkilökohtaisella ominaisuudella ei pitäisi olla merkitystä siihen kuinka muut meitä arvostavat.

Statistiikka on oma lukunsa ja siinäkin pitää muistaa että tilasto ei selitä mitään. Se että tilastollisia vinoumia ruvettaisiin selittämään jollain 'kansallisilla ominaisuuksilla' menisi jo hemmetin kiusalliseksi ja loukkaavaksi. Sen sijaan tilastojen pitäisi herättää tutkijat selvittämään avoimesti mistä on kyse ja ajaa heidät etsimään toimivia korjausmenetelmiä. Tämän ei pitäisi loukata yhtään ketään, eikä toisaalta kiihottaa kohteen ulkopuolisia nälvimään kohdetta.

Anekdootit, tunteet ja ennakkoluulot pitäisi siirtää kylmästi syrjään ja selvittää mekanismit jotka johtavat, sanotaan nyt vaikka somaleiden tai kantasuomalaisten nuorten miesten syrjäytymiseen. Jos vika on systeemissä, systeemiä pitää korjata. Jos vika on yksilöissä, yksilöitä pitää vaatia ja kannustaa muuttamaan toimintaansa. Luultavasti syytä on molemmissa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Todennäköisesti vikaa todella on molemmissa osapuolissa. Maahanmuuttajia ei kuitenkaan voi syyttää, jos työnantajat eivät todella ota heitä töihin. Nythän elämme tilanteessa, jossa iso osa kantaväestöstäkin on vailla töitä, joten en haukkuisi ketään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #53

"Maahanmuuttajia ei kuitenkaan voi syyttää, jos työnantajat eivät todella ota heitä töihin."

Niin kauan kuin Suomi on vapaa maa, työnantaja palkkaa sen, jonka työpanoksen näkee arvokkaimmaksi. As simple as that.

Käyttäjän seppo1100 kuva
Seppo O. Saarela

Minua ärsyttää aina taustoittaa omaa tilannettani, koska se vaikuttaa narsismilta (mitä se ehkä onkin)...mutta olen työskennellyt koko elämäni maailmalla kaikkia kansalaisuuksia edustavien ihmisten kanssa. Ihonvärillä, rodulla, tai muulla ei ole ollut mitään väliä, KUNHAN henkilö on tehnyt rinnallani töitä.

Nyt on alkanut kuitenkin harmittaa tilanne, jossa maahanmuuttajat saavat Suomessa etuja, joihin suomalaisella ei ole ikinä mahdollisuutta. Liioittelen nyt hieman (en paljoa), mutta en koskaan ole Helsingissä nähnyt somalinaista ilman älypuhelinta. Samoin Ruoholahdessa, Kontulassa, Vuosaaressa olevat kaupungin asunnot on varattu somaleille (taas liioittelua).

Meillä on UFF:n keräyspisteitä, mutta eivät maahanmuuttajat ota käytettyjä vaatteita. Heillä on asunnot, terveydenhoito, uudet lastenvaunut, puhelimet, bussikortit...

Kuulostaako vihapuheelta? Voi kuulostaakin, mutta joskus kissa pitää yksinkertaisesti pöydälle.

Työllinen perhe (jolla on alle 10 lasta), on milloin tahansa tervetullut naapurikseni.

Käyttäjän Marja-TerttuPeltovuoma kuva
Marja-Terttu Peltovuoma

Jälleen joukko suomalaisia viimeisten päälle tietäväisiä miehiä ryhdistäytynyt kommentoimaan samaa asiaa mutta sanat eri järjestyksessä...luetteko edes toistemme kommentteja, on melkosen tyhmää lukea samaa mantraa 10 eri ukon todistelemana ..ja ne samat 10 viisasta tietäjää joka jutussa samoja mielipiteitään toistelee..toisillensa..

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu,

Kysyn vaan aiheeseen liittyen, millaisia hommia sinä itse paiskit ?

P.S. Husuun ja maahanmuuttajiin kohdistuvan kritiikin vuoksi olisi upeaa ja ilmaa puhdistavaa , että Husu kertoisi lukijoille oman työhistoriansa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kun valheista tulee totta ja ongelmat lähtevät lapasesta.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/over-20-mord...

Näitä esimerkkejä kun naapurimaasta lukee, niin eihän vaan Suomessa ole samaa tulossa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Erikoinen heppu tämä Husu. Roiskaisee tänne tällaisen aivan tuulesta temmatun tarinan (jota US pyörittää oikein toimituksen valintana, surprise surprise), mutta kun sen perusteeksi pyydetään faktaa, hän vaikenee.

Väistämättä tulee mieleen, että haamukirjoittajalla on ollut muita kiireitä ja/tai Husu on jo aikaa sitten pudonnut kärryiltä mistä täällä keskustellaan. Odotan edelleen vastauksia.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

"Kansanedustaja Eerola antaa itsestään kuvan ihmisenä, joka inhoaa itseään niin paljon, ettei osaa hyväksyä muitakaan. Hän on jopa ollut tulkkifirmassa töissä, mutta silti vähättelee heidän tarpeellisuuttaan."

Kannattaisiko Husun kirjoittaa vain omasta ryhmästään eikä liittää mukaan kaikkia maahanmuuttaja, työluvalla tulleita ja turvapaikkaa hakevia. Ne eivät ole rinnastettavissa tilastollisessa mielessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset