Kurinpalautusta kuolemalla

Meillä ihmisillä on kyky ymmärrykseen ja empatiaan toisten kärsimystä kohtaan.

On valitettavaa, että pakolaisten tulo Suomeen on aiheuttanut pelkoa. Yhtä valitettavaa on, että meillä on nähty pahoinpitely- ja raiskaustapauksia. Ylivoimainen enemmistö kansasta tuomitsee nämä teot, minä heidän joukossaan.

Seuraan myös somessa vellovia keskusteluja näiden teemojen ympärillä. En muista ainoatakaan tapausta, jossa pakolaistaustaisen henkilön tekemä rikos olisi saanut ketään vähemmistön edustajaa riemuitsemaan tapahtuneesta.

Nyt on paljastunut ikävä tapaus, jossa Suomen vastarintaliikkeen porukka oli käynyt suomalaisen nuorenmiehen päälle. Tämä aiheutti miehelle päävammoja, jotka sittemmin todenäköisesti johtivat hänen kuolemaansa – asia, joka nettiforumeilla sivuutetaan rehvakkaasti ”kurinpalautuksena”.

Toisin kuin Rajat kiinni- ja SVL-ryhmien jengi, minä olen päättänyt odottaa poliisin tutkimusta enen kuin kommentoin asiaa sen tarkemmin. Monien muiden suomalaisten lailla olen kuitenkin lukenut kaiken tapauksesta löytyvän materiaalin ja täytyy sanoa, että olen kauhuissani.

On pelottavaa nähdä, kuinka MV-lehti, miekkarin järjestäneet tahot ja tämä Suomi ensin-porukka iloitsevat tapahtuneesta. He siis iloitsevat siitä, että nuori elämä päättyy näin traagisesti. Jotkut tosin harmittelivat, että olisi mieluummin pitänyt tappaa joku ulkomaalaistaustainen, mutta tämäkin on vielä ok, koska kyseessä oli suvakki. Kuvitelkaa: näiden ihmisten ”ylpeänä isänmaallisuutena” pitämä tunne on nyt saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että jopa omien kansalaisten tappaminen sen nimissä koetaan hälyttävän hyväksyttäväksi.

Lukemani sai minut voimaan fyysisesti niin pahoin, että sain tuskin nukuttua yöllä. Jotain tällaista on ollut syytäkin pelätä jo pidemmän aikaan, sillä rasismin kanssa flirttailu on tehnyt Suomesta koko ajan vain vaarallisemmaksi muuttuvan paikan. Hallintovaliokunnan puheenjohtajanakin toimiva kansanedustaja Juho Eerola antaa jopa ymmärtää, että tämä tragedia oli uhrin itsensä syytä.

Niin hallitukselta, puolueilta kuin virkavallan edustajilta on oikeuteusti odotettu puuttumista tilanteeseen, mutta kovin hiljaista on ollut. Niin kauan, kuin hallitus ei pistä tälle kehitykselle stoppia, on tämänkaltaisia murhenäytelmiä kuitenkin vaikea välttää vastaisuudessakaan. Jos Suomen vastarintaliikkeen, Rajat kiinni- ja Suomi ensin- liikkeiden annetaan jatkossakin järjestää avoimesti perustuslakia rikkomaan kehottavia mielenosoituksiaan samalla kun somessakin syyllistyvät vihapuheeseen ja kansaryhmää vastaan kiihottamiseen, ei siitä tule aiheutumaan kuin lisää ongelmia.

Näiden ihmisten tavoitteena ei ole sananvapauden harjoittaminen tai minkäänlainen dialogi – heidän tavoitteenaan on vain vastakkainasettelun lisääminen, vihan lietsominen ja pelon ilmapiirin luominen. Heidän väkivallanhimoaan eivät rajoita edes Suomen lait, joita he väittävät puolustavansa.

Meillä on nyt käsissämme ensimmäinen kuolonuhri. Mitä vielä pitää tapahtua, ennenkuin tilanteeseen puututaan?

abdirahimhussein
Sitoutumaton Helsinki

Abdirahim ”Husu” Hussein on Suomen PENin sananvapauspalkinnolla palkittu kansalaisaktivisti ja helsinkiläinen 5 lapsen isä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu