Husu

Kurinpalautusta kuolemalla

  • tässä muutama netistä löytynyt kuva aiheeseen liittyen.
    tässä muutama netistä löytynyt kuva aiheeseen liittyen.
  • tässä muutama netistä löytynyt kuva aiheeseen liittyen.
    tässä muutama netistä löytynyt kuva aiheeseen liittyen.
  • tässä muutama netistä löytynyt kuva aiheeseen liittyen.
    tässä muutama netistä löytynyt kuva aiheeseen liittyen.

Meillä ihmisillä on kyky ymmärrykseen ja empatiaan toisten kärsimystä kohtaan.

On valitettavaa, että pakolaisten tulo Suomeen on aiheuttanut pelkoa. Yhtä valitettavaa on, että meillä on nähty pahoinpitely- ja raiskaustapauksia. Ylivoimainen enemmistö kansasta tuomitsee nämä teot, minä heidän joukossaan.

Seuraan myös somessa vellovia keskusteluja näiden teemojen ympärillä. En muista ainoatakaan tapausta, jossa pakolaistaustaisen henkilön tekemä rikos olisi saanut ketään vähemmistön edustajaa riemuitsemaan tapahtuneesta.

Nyt on paljastunut ikävä tapaus, jossa Suomen vastarintaliikkeen porukka oli käynyt suomalaisen nuorenmiehen päälle. Tämä aiheutti miehelle päävammoja, jotka sittemmin todenäköisesti johtivat hänen kuolemaansa – asia, joka nettiforumeilla sivuutetaan rehvakkaasti ”kurinpalautuksena”.

Toisin kuin Rajat kiinni- ja SVL-ryhmien jengi, minä olen päättänyt odottaa poliisin tutkimusta enen kuin kommentoin asiaa sen tarkemmin. Monien muiden suomalaisten lailla olen kuitenkin lukenut kaiken tapauksesta löytyvän materiaalin ja täytyy sanoa, että olen kauhuissani.

On pelottavaa nähdä, kuinka MV-lehti, miekkarin järjestäneet tahot ja tämä Suomi ensin-porukka iloitsevat tapahtuneesta. He siis iloitsevat siitä, että nuori elämä päättyy näin traagisesti. Jotkut tosin harmittelivat, että olisi mieluummin pitänyt tappaa joku ulkomaalaistaustainen, mutta tämäkin on vielä ok, koska kyseessä oli suvakki. Kuvitelkaa: näiden ihmisten ”ylpeänä isänmaallisuutena” pitämä tunne on nyt saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että jopa omien kansalaisten tappaminen sen nimissä koetaan hälyttävän hyväksyttäväksi.

Lukemani sai minut voimaan fyysisesti niin pahoin, että sain tuskin nukuttua yöllä. Jotain tällaista on ollut syytäkin pelätä jo pidemmän aikaan, sillä rasismin kanssa flirttailu on tehnyt Suomesta koko ajan vain vaarallisemmaksi muuttuvan paikan. Hallintovaliokunnan puheenjohtajanakin toimiva kansanedustaja Juho Eerola antaa jopa ymmärtää, että tämä tragedia oli uhrin itsensä syytä.

Niin hallitukselta, puolueilta kuin virkavallan edustajilta on oikeuteusti odotettu puuttumista tilanteeseen, mutta kovin hiljaista on ollut. Niin kauan, kuin hallitus ei pistä tälle kehitykselle stoppia, on tämänkaltaisia murhenäytelmiä kuitenkin vaikea välttää vastaisuudessakaan. Jos Suomen vastarintaliikkeen, Rajat kiinni- ja Suomi ensin- liikkeiden annetaan jatkossakin järjestää avoimesti perustuslakia rikkomaan kehottavia mielenosoituksiaan samalla kun somessakin syyllistyvät vihapuheeseen ja kansaryhmää vastaan kiihottamiseen, ei siitä tule aiheutumaan kuin lisää ongelmia.

Näiden ihmisten tavoitteena ei ole sananvapauden harjoittaminen tai minkäänlainen dialogi – heidän tavoitteenaan on vain vastakkainasettelun lisääminen, vihan lietsominen ja pelon ilmapiirin luominen. Heidän väkivallanhimoaan eivät rajoita edes Suomen lait, joita he väittävät puolustavansa.

Meillä on nyt käsissämme ensimmäinen kuolonuhri. Mitä vielä pitää tapahtua, ennenkuin tilanteeseen puututaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (192 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Lukemani sai minut voimaan fyysisesti niin pahoin, että sain tuskin nukuttua yöllä. Jotain tällaista on ollut syytäkin pelätä jo pidemmän aikaan, sillä rasismin kanssa flirttailu on tehnyt Suomesta koko ajan vain vaarallisemmaksi muuttuvan paikan."

Ei saa antaa pelolle valtaa. Etkai mennyt antamaan pelolle valtaa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Onhan tässä jo pitkään osattu odottaa äärioikeiston saavan jonkun hengiltä. Vaikka nuo natsit tappaisivat ihmisiä ja viiteryhmäsi jäsenet kiihottaisivat kansanryhmää vastaan, niin eivät he ainakaan minua erityisemmin pelota.

Närkästystä minä lähinnä tunnen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Närkästystä minä lähinnä tunnen."

Mutta Husu vaikuttaa antaneen pelolle vallan. Voimia Husulle pelon voittamiseen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #9

Taidat hieman ylitulkita tekstiä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #18

"Taidat hieman ylitulkita tekstiä."

Husun kannattaisi soveltaa samoja keinoja ääriryhmäpelkojensa hallintaan kuin terrori-iskujenkin aikaan suositellaan. Eli ei anneta niille valtaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #68

Oletko varma että et anna itse tarpeetonta huomiota esimerkiksi anarkisteille? Vaikka eipä sillä, saahan jokainen kiinnittää huomionsa ihan mihin haluaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Politikointimotiiveiltaan todennäköisesti vitivalkoisin suomalainen, Abdirahim HUSU Hussein kommentoi blogissaan ensimmäisten joukossa aihetta, josta hän ei kuulemma aio kiirehtiä kommentoimaan/lyömään mynttiä. Tasapuolisuuden nimissä saanee myös ei-poliitikko kommentoida, minä näin: http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #69

Itseasiassa kirjoitus kommentoi enemmän niitä, jotka ovat kommentoineet tapahtunutta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #72

Niin, Husulla on kova tarve tuoda meidän tervepäisten tietoon MV-lehden ym. ilosanomaa - miksiköhän? Minä elelisin mielellään ihan tietämättömänäkin heidän ja anarkisteistien ja muidena sikamaisista hörhöjen propagandasta. Anarkistiliike on toistaiseksi laillinen väkivaltainen rikollisjärjestö sekin samaan tapaan kuin ns. vastarintaliikekin, ja molemmat perustelevat toimiaan yhteiskunnanvastaisilla aatteillaan, jotka tunnetaan ilman jatkuvaa älämölöäkin. Muita väkivaltaisia poliittisia kumousjärjestöjä ei taida Suomessa olla. Olisi hyvä kaikkien muistaa kieltämisesityksissään myös niiden mahdollisesti omia aatteita lähempänä olevien väkivaltaporukoiden yhtä vastenmielinen väkivaltaisuus. Maailma ei ole mustavalkoinen ja harmaan sävyt helposti peittävät itselle ikävät faktat varjoonsa. Tämä johtaa piankin naiivinoloiseen yksisilmäisyyteen. Suvi Auvinen on kaunis esimerkki tästä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #76

Auvinen on kylläkin viime kesäkuussa arvostellut bussinpolttajia. Älä anna kuitenkaan tosiasioiden turhaan häiritä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #82

Miksei Auvinen ole arvostellut kaikkia anarkisteja, hehän ovat periaatteessa rikollisia kaikki tyynni ihan lähtökohtaisesti siinä missä kaikki kansallissosiallistitkin, eli laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen laittomin ym. voimakeinoin tähtääviä sikoja.

Pekka Pylkkönen

Tämä muistuttaa jo hiukan Pahalahden aiheesta paheksuttua tekstiä. Asenteella "mitäs minä sanoin, natsit tulee ja tappaa!". Ja kun natsien takia ihminen menetti henkensä (jätetään nyt se varaus että syy olikin joku muu), se on ikäänkuin todiste että oikeassa oltiin.

Mikä estää tälläisen jälkeen sanomasta että seuraava terrori-isku on peruste kieltää islam? Koska 'Mitäs natsi sanoi!'.

En tosiaan tiedä miten Tälläiseen pitäisi suhtautua. Mikä olisi sellainen loogisesti koherentti, yleinen ja yksilöimätön säännöstö joka voitaisiin kirjata laiksi ja jota voitaisiin noudattaa minkä tahansa aatteen ja ideologian kohdalla? 'Älä tapa' on tietysti yksi mutta se ei vielä estä niitä natseja toimimasta jotka eivät tapa. "Älä ole vihainen "? Vaimoni on minulle usein vihainen..

Enpä tiedä. Mutta on kohtuutonta sanoa "mitä minä sanoin" kun se on nimenomaan todettu vahingolliseksi tavaksi suhtautua yksilöiden tekemisiin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #37

Oltiin oikeassa tai ei, niin ei siitä pahemmin voi riemuita. En minä riemuitse seuraavasta islamistien terrori-iskustakaan, vaikka sellainen varmasti tulee.

Mielestäni vertauksesi ontuu, koska en itse ole kieltämässä natsismia. Toivon vain viranomaisten puuttuvan yhden tietyn natsijärjestön toimintaan. Siihen on olemassa keinoja jo nyt. Eikä terrori-iskujen jälkeen olla kieltämässä islamia, sillä islam ja islaminuskoiset koknaisuutena eivät ole iskua tehneet.

Jos natsi ei tapa, voidaan hänelle suoda oikeus elää ja hengittää.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #55

Minä haluaisin eroon natsismista. En vain tosiaan keksi että mikä se oikeusvaltioon sopiva tapa kieltää natsijärjestöt on. Ajatusrikoksesta kun ei tuomita kuin uskonnoissa ja P - Koreassa.

PRH jo tarkastaa kaikki rekisteröityvät yhdistykset eikä säännöiltään hyvän tavan tai Suomen lain vastaisia yhdistyksiä sallita. Mutta kuten anarkistit ovat osoittaneet, kaikki eivät välttämättä rekisteröi yhdistyksiään. Eräs blogisti tälläkin alustalla jo esitti noin suunnilleen että anarkisteille ja vasemmistolaisille ei tarvitse tehdä mitään koska heidän väkivaltansa tehdään rekisteröimättömän yhdistyksen suojissa. Aika surullinen ajatuskulku sekin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #85

Miksi puhut koko ajan natsijärjestöjen kieltämisestä, kun minä olen lähinnä halunnut tällaisten järjestöjen toimintaan puututtavan kovemmalla kädellä. Hyvä alku olisi määritellä SVL rikollisjärjestöksi.

SVL ei ole yhdistysrekisterissä, eikä sitä voi sieltä näin ollen saada poiskaan. Odinit ihme kyllä ovat yhdistysrekisterissä.

Oletko muten tullut ajatelleeksi, että natsi voi olla myös vaikka ei kuuluisi johonkin yhdistykseen? Ja vielä, mitä tarkoitat vasemmistolaisten väkivallalla?

Anarkistien toiminnan takia on säädetty ainakin laki laittomasta naamioitumisesta viime vuosikymmenen alussa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #88

Rangaistuksena laittomasta naamioitumisesta voi saada sakkoa tai enintään kolme kuukautta vankeutta.

Tällaisilla rangaistuksilla ja pelotteilla ei ole meidän nyky-yhteiskunnassamme mitään merkitystä niiden viiteryhmien keskuudessa, joita ajatellen esimerkiksi kyseinen laki on laadittu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #98

Keksi sitten itse jokin parempi keino.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #110

Vaikutat kovin turhautuneelta, kun ympäröivä yhteiskunta ei ole mieleisesi.

Tuossa esimerkkitapauksessa ehdoton kahden vuoden vankeusrangaistus toimisi varmasti paremmin kuin sakko, jota ei saa edes ulosmitattua kaikissa tapauksissa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #112

Juu, laittakaa Maryam linnaan pariksi vuodeksi. :D

Antero Pönni Vastaus kommenttiin #98

Onkohan nyt suhteellisentajusi ihan kohdallaan? Jyväskylän puukottaja sai teostaan ehdollista, ja itse ehdotat julkisella paikalla naamioituneena kulkemisesta kaksi vuotta ehdotonta vankeutta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #130

Rangaistuksia rikoksista, erityisesti rasismirikoksista, tulee kokonaisuudessaan huomattavasti koventaa.

Ehdolliset tuomiot tulee poistaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #88

"Anarkistien toiminnan takia on säädetty ainakin laki laittomasta naamioitumisesta viime vuosikymmenen alussa."

Niin on. Mutta lain noudattamista ei useinkaan valvota, ja on muitakin hörhöjä kuin vain anarkistit, jotka mielellään peittävät kasvonsa miekkariin provosoimaan mennessään. kuten esmes viikko sitten Itäkeskuksessa sen laittomasti naamioituneen naisen tapauksessa:
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222812-r...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #88

"Anarkistien toiminnan takia on säädetty ainakin laki laittomasta naamioitumisesta viime vuosikymmenen alussa."

Miksei lakia noudateta. Joka ainoassa mielenosoituksessa tai vastamielenosoituksessa osa anarkisteista ja suvakeista on naamioitunut. Viimeisin hieno esimerkki tämä älykäs somalikaunokainena Maryam, joka ennen rähinöintiään nautti virvoikkeista samalla julkisella paikalla, ilman että kasvonsa olisivat olleet peitetyt. Vasta rähinöimään lähtiessään peitti kasvonsa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #147

Onko sinulla joku skypettävä kaveri "joka ainoassa" suomalaisessa mielenosoituksessa? Joku sellainen, joka tunnistaa "suvakin" naamionkin takaa? Naamioitunut suvaitsevainen mielenosoittaja on käsitteenäkin mahdoton. Naamioituneita anarkisteja tai muslimeja tietenkin voi olla, mutta miten osaat laskea heidät sieltä toiselta puolen maapalloa?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #162

"Naamioitunut suvaitsevainen mielenosoittaja on käsitteenäkin mahdoton."

Osoittaa ainoastaan indoktrinoidun ajatelun rajoitteisuuden, ja vajavaisen näkökyvyn.

Ei niitä tarvitse laskea, enkä koskaan ole väittänyt laskeneeni heitä tai tietäväni lukumäärää. Riittää kun yksikin naamioitu on paikalla. Moderni tekniikka on siitä jännää, ettei tarvitse olla itse paikalla nähdäkseen. Koko maailma näkee. Harmillista joillekin.

Ei tarvitse muuta kuin katsella netissä olevia videoita mielenosoituksista, ja niissä selkeästi näkyy kuinka poliisi on jakanut mielenosoittajat ja vastamielenosoittajat kahteen eri ryhmään riippumatta sitä kenen mielenosoituksesta on kyse, ja ne naamioidut ovat aina siellä suvakkien puolella. Useimmin ruumiinrakenteesta päätellen nuoria naisia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #55

"Jos natsi ei tapa, voidaan hänelle suoda oikeus elää ja hengittää."

Mutta jos natsi tai anarkisti tai muu mellakka-aktivistisika kuuluu sellaiseen poliittiseen järjestöön joka tähtää laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen laittomin ym. voimakeinoin, on häntä seurattava herkeämättömällä syynillä. Jos ilmoittaa vakavissaan olevansa rikollisjärjestön jäsen, on todennäköisesti rikollinen...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #55

"Jos natsi ei tapa, voidaan hänelle suoda oikeus elää ja hengittää."

Noin sitä pitää. Aplodeja Karolle.

Kuolemantuomio tappajille. Onko tämä vasemmistoliiton virallinen kanta vai onko se ainoastaan Kari Kankuksen oma humanistinen ratkaisu väkivaltarikoksiin?.

Joka tapauksessa erittäin hieno esimerkki suvaitsevaisten itseään toisten yläpuolella pitävästä asenteesta: "voidaan hänelle suoda...".

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kannattaa katsoa aina milloin kommentit on kirjoitettu.. esim. Kurinpalautuksista oli kirjoitettu ennen kuin poika oli kuollut.. Eikä tönäisijä tiennyt että poika oli joutunut sairaalaan, koska nämä hävisivät jo ennen poliisin tuloa.

Samaten kukaan kommentoijista ei tiennyt miten vakavasti tässä oikeasti kävi.. Mutta jos tiesivät ja silti kirjoittivat noin.. sille ei ymmärrystä löydy.

Harmillinen tapaus ja miten pienestä voi ihminen menettää henkensä. Se meidän kaikkien pitäisi muistaa.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Jos nuo kehottavat jäseniään harrastamaan kamppailulajeja ja ihailevat väkivaltaa ja odottavat, että pääsevät tämän käyttämään, niin eikö ole ihan selvää, että tämä oli vaan ajan kysymys että tällaista tapahtuu? Turhan on tässä selittää, että nämä kirjoittivat näitä kommenteja kun kaveri oli vielä elossa!!..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU, olet ollut varsinhiljaa Oulun Tuirassa somalikirvesmiehen tekosesta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #14

Oliko se tapaus jonkin järjestön tai aatteen vuoksi tehty?

Tämä tapaus oli.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #25

Ainut vain ettei tässä yritys tappamalla tappaa.. ainakin näin ymmärsin.

Joten mitäs jos kaikki lopetettaisiin tällä jutulla ratsastaminen?

Ja mitä tulee noihin idioottejen kommentteihin että hyvä jos kuoli jne.. niin teen nyt selväksi että vastusta tuollaista ja perseestä on tuollaiset kommenttien laukomiset.. Ja lopetetaan se ylistäminen! kaikki eivät ole ryhmässä noin idiootteja taikka ääri ajattelijoita... Kuten kaikki muslimit eivät ole terroristejaakan tai mustat varkaita.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

Tekijä ei ole enään kertomassa, kun kuoli poliisin itsepuolustuksessa ampumaan luotiin, mutta HUSUHAN voisi kommentoida samoinkuin Iltalehden uutistakin jossa hän kertoi tulleensa pahoinpidellyksi pesäpallomailalla.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #25
Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #150

En sitten ala kinaamaan, jos noin vakuuttunut olet, ilman sen parempia perusteluja. Uskovaisten kanssa kinaamisesta ei ole mitään hyötyä kummallekaan, paitsi jos saa ilmaiset kahvit.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #156

Perusteeksi kelvannee se, että pahoinpitely tuli julkisuuteen, kun järjestö itse julkaisi sillä kerskuvan videon.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitatko sitä somalia joka heitettiin Oulussa parvekkeelta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #38

En suinkaa, vaan sitä, joka tappoi kaksi Oululaista kirveellä ja jonka poliisit joutuivat ampumaan itsepuolustukseksi.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#4
Näinkin päin. Mitä ajatuksia tämä herättää. Verta nuollaan tässäkin, ketkä nuolevat.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Mene MV-lehden sivuille, avaa juttu aiheesta ja katso kommentteja, siellä kyllä iloitaan ihan nimenomaan kuolemasta eikä mistään muusta.

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis

Edelleen heidän sivuillaan on luettavissa tällaista kommenttia, eikä ole ainoa;

"Pisteet Vastarintamiehille ja naisille siitä, että eivät ota mitään paskaa niskaan kommareilta. Katu muuttui punaiseksi, ei punikki aatteesta, vaan punikkien verestä! Eläköön kansallissosialismi!"

Nythän he varmasti tietävät uhrin menehtyneen.

Pekka Pylkkönen

Sairasta. Hautarauhan rikkomisessa on jo kohta jossa säädetään rangaistavaksi vainajan muistomerkin turmeleminen. Ehkä sinne olisi syytä lisätä myös kohta jossa vainajan halventaminen muilla tavoin julkisesti tuottaa sakot.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #91

"Ehkä sinne olisi syytä lisätä myös kohta jossa vainajan halventaminen muilla tavoin julkisesti tuottaa sakot."

Sananvapautta rajoittamassa Pylkkönen? Vaarallista, vaarallista
Jos tuolla lailla ruvetaan rajoittamaan, niin mihin vedetään raja. Saako Hitleriä halventaa? Kuka tulkitsee halventaako joku kommentti jotain vainajaa?

Olkoonkin että kommentti on mauton ja ääliömäinen, niin sanojalla pitää olla oikeus sanoa se.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Oliko tuo joku ihme mitä tapahtui? Tapahtuuko sitä koko aika myös kantaväen tekemänä?
Mistähän se johtuisi? Olisiko samasta syystä kuin -18?
Suurinosa kansasta voi huonosti. Jo -90 luvulla toteutetuista leikkauksista jota on jatkettu jopa nousukautena -03-09 ja nyt.
Köyhyys ajaa kaduille kuten USA on nähty. Rikoksia ja väkivaltaa joka purkautuu viattomiin ,johtuen päättäjien toimista.

Jos 15v teinityttö surmaa luokkatoverinsa ,vanhemmat 8v pikkutytön eikö jo hälytyskellojen pitäisi soida päättäjillä,että yhteiskunta on menossa väärään suuntaan?

Eikä nämä tähän yhteen jää. Johan mellakoihin varauduttiin -90 leikkausten ja pankkitukien aikana.
(15 000 teki itsemurhan kun meni koti,työ,omaisuus ja perhe tuolloin)

-Lisää leikkauksia,työttömyyttää ja köyhyyttä .Syrjäytyneitä nuoria joita kyykytetään karensseilla kortistossa .
Lisää PS peloittelua . Niinhän se "Aatukin" sai taakseen väkeä.

Kepun vaalivideo risteilyllä " Se Antaa työtä kaikille ,jee,jee ja jee"
sai monen uskomaan vaaliuurnilla että kaikki muuttuu paremmaksi.
Samoin Persujen lupauksilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Oli mielenkiintoista lukea Oikkosen sosiologisfilosofinen analyysi hiukan alempana tässä forumissa. Siihen ei kuitenkaan voi pukata kommentteja.

Oikkonen oli aikoinaan itse aseistakieltäytymisyllytysoikeudenkäyntien yhteydessä varsin lähellä silloisia taistolaisia kuulumatta varmaan kuitenkaan varsinaisesti itse liikkeeseen. Nyt hän sympatiseeraa kansallismielisten kuten Suomen Vastarintaliikkeen väkivaltaisia aktiviteetteja varmaankaan kuulumatta itse liikkeeseen.

Tällä tavoin hän todistaa oikeaksi sanomansa, jonka mukaan näennäisesti vastakkaisetkin ideologiat voivat perustaltaan olla hyvin lähellä toisiaan. Taistolaiset ajoivat aseellista kommunistivallankumousta Suomeen ja Suomen vastarintaliike on itse ilmoittanut olevansa kansallissosialistinen liike, jolloin kenenkään ei tarvitse tästä huomautettaessa ilkkua Natsi-kortin käytöstä.

Puhutaan paljon musliminuorukaisten radikalisoitusriskistä, mikä voisi johtaa terrorismiin. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että radikalisoitumisriski ja radikalisoitumisesta seuraava väkivallan käyttö on suurempi kantasuomalaisten nuorten keskuudessa. Ainakin toistaiseksi.

Vaikka Oikkosen selkeää rintamavalintaa tässä kysymyksessä voi kummastella, täytyy todeta, että hänen perussanomansa yhteiskunnan valta-aatteiden ja protestien jatkumosta pitää paikkansa. 30-luvulla oli Suomessa vastaavanlaisia kansallissosialistisia tai sitä lähellä olevia liikkeitä, jotka 60-70-lukujen vasemmistoaikakaudella tuntuivat menneen talven lumilta. Nyt ne ovat nousseet historian uurnista kuin Fenix lintu tuhkasta yhtä elinvoimaisina ja vaarallisina.

Omalta osaltani toivon, että kaikki väkivaltarikokset tutkittaisiin ennen kaikkea yksilöiden tekoina ja niistä seuraisi rangaistus sen mukaan mitä väkivallan teosta kulloisistakin tapauksista on lakiin kirjoitettu. Aattteellisen viiteyhteisön ei ole syytä antaa mitenkään vaikuttaa tuomioihin eikä sitä yksittäisten tekojen kohdalla ole syytä huomioida oikeuskäsittelyssä. Huomioiminen voisi vääristää tuomioita sekä lieventävästi että raskauttavasti ilman varsinaista juridista perustaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mielenkiintoista kuulla Oikkosen olleen tekemisissä taistolaisten kanssa. Hän on nyt sitten päätynyt symppaamaan oikean laidan radikaaleja. Järjestäytyneiden vasemmistopuolueiden joukosta radikaaleja ei juuri löydykkään ja ulkoparlamentaariset vasemmistoradikaalit ovat toistaiseksi melko kesyjä.

Pitää olla aina siellä missä tapahtuu ja nythän on eduskunnassakin taas taistolaisia, kuten Juho Eerola. Aate on vain vaihtunut.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

No onpa mielenkiintoista huomata miten Kuikan paikkansapitämättömät vihjailevat viittaukset Oikkosen taistolaisyhteyksiin ja mitään ymmärtämättömät älynväläytykset nykyisiä ääriliikkeitä kohtaan tuntemistani sympatioista muuttuvat Kankuksen korvien välissä oitis tosiasioiksi.

Tai ei se ole mielenkiintoista. Se on niin tyypillistä. Tympeää typeryyttä.

Omalta osaltani en aio enempää osallistua tähän tosiasialliselta hengeltään totalitaristiseen ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurin mallinäytökseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Siitä sympatiseeraamisesta:

"Toivotan nykyisille edelläkävijöille -- globaalitalouden kriitikoille, maahanmuuttokriitikoille ja kulttuurierojen tuhoisuuden vaistonvaraisesti aavistaville "kansallismielisille" -- jaksamista heidän varmasti aika turhauttavassa taistelussaan valtamedian nykyistä typerryttävää itsetyytyväisyyttä vastaan."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vuonna 1969 järjestettiin Suomessa oikeudenkäynti niin sanottuja "yllyttäjiä" vastaan. Kuuluisin noista aseistakieltäytyjisyllyttäjistä oli taistolainen Erik Schüller, mutta pisimmän vankeustuomion sai Seppo Oikkonen.

Aseistakieltäytymisyllyttäjien varsinainen perusta oli nimenomaan kansallisvaltio Suomen puolustamisen tarpeellisuuden kyseenalaistaminen sekä kaikkinaisen sellaiseen liittyvän väkivaltapotentiaalin vastustaminen. Nämä kaverit olisivat olleet nykyisen Kansallisen Vastarintaliikkeen pahnan pohjimmaisia sylkykuppeja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #23

Haluan onnitella Juha Kuikkaa, joka sai kuin saikin Seppo Oikkosen kapuamaan kommentoimattomuus-poterostaan ihmisten ilmoille! Itse asiasta en ymmärrä mitään, mutta vaikutelmapisteet jäivät Juhalle. Samalla muodostui asetelma, jossa Seppo joutuu (Husseinin blogissa) ottamaan vastaan kommentteja. Oikkosen asemassa kihisisin nyt kiukusta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #23

Koko käsite "taistolaisuus" keksittiin vasta 1970-luvulla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Näin on. Olisi siis pitänyt panna Schüllerin kohdalla lainausmerkkeihin vuoden 1969 tapahtumiin viitaten, mutta sen porukan aate ja toimintatavoite oli muotoutunut jo muutamia vuosia ennen tuon nimityksen "keksimistä".

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #29

Käsitteet "maolaisuus" ja "radikaali vasemmisto" elivät ja olivat kyllä jo 1960-luvun lopussa. Ei tuohon Taisto Sinisalon leimaa tarvita.
Yritän muistella milloin maolaiset perustivat toimistonsa Merimiehenkadulle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #23

Menneisyyden Kuikka on ymmärtänyt väärin. "Taistolaisuus" syntyi SKP:n vuoden 1969 puoluekokouksessa, kun entistä puheenjohtajaa Aimo Aaltosta ja varapuheenjohtajaa Taisto Sinisaloa kannattanut vähemmistö tajusi, että Aarne Saarisen johtama enemmistö hallitsee puoluetta lopullisesti.

Aseistakieltäytymiseen yllyttäjät olivat liberaaleja vasemmistolaisia. Schüller liittyi myöhemmin taistolaisiin ja tuomitsi ankarasti YYA-armeijasta kieltäytymisen ja oman menneisyytensä.

Oikkosen suhde nykyisiin ääriliikkeisiin on merkittävä huomio, joka on syytä pitää mielessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Ehkä esittämässäni historian tulkinnassa on esiin tuomiesi faktojen mukaisia vivahde-epätäsmällisyyksiä, mutta yhtä kaikki "yllytysrikolliset" olivat lähinnä vastakkaista aatemaailmaa edustavia Kansallisen Vapautusrintaman kanssa. Eritoten, jos heitä luonnehdittaisiin "liberaalivasemmistoksi". Tuohan jos mikä kuulostaa Kansallisen Vapautusrintaman korvissa kirosanalta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #36

Vastakkaista aatemaailmaa edustivat.

Siksi onkin tärkeää muistuttaa, että taistolaiset vastustivat aseistakieltäytymistä. Jo vuoden 1970 lopussa Erik Schüller yllytti Tiedonantajassa kaikkia miehiä nimenomaan käymään armeijan hankkiakseen hyödylliset aseenkäsittelytaidot tulevaa vallankumousta varten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #39

En kuitenkaan panisi tuota Schüllerin mielenmuitoksen piikkiin, vaan suomalaisen yhteiskunnan tilanteen muuttumisen piikkiin. Nuo "yllyttäjät" eivät halunneet puolustaa sinivalkoista Suomea, mutta 70-luvulla taistolaisten vaikutusvalta eri kanavilla nousi sellaisiin sfääreihin, että sosialismiiin siirtyminen vallankumouksen kautta tuntui väistämättömältä. Siksi he olivat pragmaattisesti muuttaneet käsitystään nimenomaan asekoulutuksen saamisen tarpeellisuudesta.

Oikkosen ensimmäisessä kommentissa omaani hän kirjoittaa: "... paikkansapitämättömät vihjailevat viittaukset Oikkosen taistolaisyhteyksiin"

Olin käyttänyt ilmaisua "varsin lähellä" taistolaispiirejä. Käsittääkseni samalla syytettyjen penkillä istuminen on jopa kyynärpäätuntumassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

Ei siellä penkillä istunut "taistolaispiirejä". Hyvin harvat liittyivät myöhemminkään SKP:hen, taistolaisista puhumattakaan. Useimmat "yllyttäjät" ovat pasifisteja edelleen, eikä asialla ole tekemistä minkään sinivalkoisuuden kanssa.

Haluan korostaa sitä, että nämä nykyajan ääriliikkeet ovat farssimuunnelma 70-luvun ääriliikkeistä. On surullista, että Oikkonenkin on ruvennut harrastamaan tuota "kansallisvaltio on luonnollisempi kuin mikään muu asia" -retoriikkaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #46

Eli kyseessä on siirtyminen liberaalivasemmistolaisuudesta nykyisen oikeistoradikalismin sympatisoijaksi. Mikäli kyseessä on sama Seppo Oikkonen, tuosta Kuikan mainitsemasta oikeudenkäynnistäkin on kulunut pian puoli vuosisataa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #39

Toverit ottakaa kiväärit, vallankumous alkaa!
Ne,jotka saavat pistoolin, ovat upseereita.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #34

On oikein hyvä myös muistaa aina vasemmistoliiton tausta ja historia.

http://liberalismi.net/wiki/Vasemmistoliitto

Ja mihin kaikkeen vasemmisto osallistuu

http://liberalismi.net/wiki/Musta_blokki

Eipä tämä nyt varmaan suoraan itse blokiin liity, mutta väkivaltaan ja anarkiaan kyllä. Onko se sitten sitä parempaa väkivaltaa ?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #99

Entä porvarien kumppanuus Natsi Saksan kanssa? Eikä uohdeta asiakirjoja -18 mitä porvarit ei vieläkään ole uskaltanut aukaista.
Kuten DDR,Saksa ja Venäjä on arkistonsa aukaissut.
Se kun kelpaa vieläkin pelotteluun ja palkansaajien kyykytyksen propakandana.

Kuten Stasi-lista. Jonka aukaisemiseen ei ole ollut porvareilla mitään estettä 2008 jälkeen kun valta riisuttiin Presitentiltä ja siirrettiin pääministerille Lissabonin sopimuksella.
Kepun pääministeri-08-11,-15-19,
-Kepun Tiitinen,
Kok pääministerit.-11-15
porvarienemmistö eduskunta-03-19
Supo Kok

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #127

Juuri noin. Suo siellä ja vetelä täällä. Ääriliikkeiden toiminta on aina samanlaista ihmisten sortamista. Muodossa tai toisessa. ja aina taustalla on joku koneisto hyötymistarkoituksessa.

' ei elämästä selviä,hengissä, ainakaan missään jengissä '

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/06/19/juice-lesk...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Hyvä kirjoitus. Tilanteeseen pitää puuttua voimakkaasti ihan riippumatta siitä, johtuiko kuolema loppujen lopuksi pahoinpitelystä. Ihmettelen, missä ovat hallituspuolueiden kannanotot. Motiiviltaan poliittinen pahoinpitely keskellä päivää Helsingin keskustassa pitäisi olla jo tarpeeksi, mutta ilmeisesti hallituspuolueet eivät aio kommentoida mitään ennen kuin poliisi varmistaa, johtuiko kuolema pahoinpitelystä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ihmettelen, missä ovat hallituspuolueiden kannanotot."

Ei kai hallituskaan ehdi jok'ikistä tapaturmaa kommentoimaan?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Entä natsit?

Luulisi hallituksen ehtivän edes vähän kiinnostumaan.

Käyttäjän NooraTapio kuva
Noora Tapio

Minä kyllä odottaisin jotain reaktiota, sillä on aivan tosiasia, että monet perussuomalaiset veljeilevät SVL:n natsien kanssa. Onpa perussuomalaisten riveistä jo kuulunut rankkaa vähättelyä ja uhrin syyttelyä tämän tapauksen tiimoilta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #62

Tulipa yllättävä kommentti. Mites, ovatko persut vaatineet juutalaisten kaasuttamista? Tai diktatuurin perustamista? Ketkä "veljeilevät" uusnatsien kanssa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #92
Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #111

Käytä sitä järkeä jonka sinulle on jumala(?) antanut. Kuvaan osallistuminen ei ole "veljeilyä".

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #190

Fasistinen järjestö, jota Immonen johtaa, osallistuu yhdessä tapahtumaan natsien kanssa. Mukana on myös järjestön varapuheenjohtaja, joka on myös perussuomalaisten kunnanvaltuutettu. Natsit ovat järjestäneet saman tapahtuman useampaan kertaan edeltävinä vuosina. He osallistuvat tapahtumaan yhdessä ja Immosen vaimo ottaa kaikista osallistujista yhteiskuvan. Immonen kehuu myöhemmin sosiaalisessa mediassa tapahtumaa ja paikallaolleita ja sanoo haluavansa ottaa homman uusiksi.

Joten seli seli vaan sulle Daniel.

P.S Yleensä Jumala kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #62

"veljeilevät SVL:n natsien kanssa"

Kai ihmisten kanssa saa "veljeillä" vaikka olisivat rikollisia? Onhan rikollisillakin ihmisarvo.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei niin.
Se keskittyy EK kanssa syyllistämään työttömiä ja muuntelemaan perustuslakiakin niiden "rikkaruohojen" perustuslain ,yhdenvertaisuuslailla jakamaan eri kastiin.Joka uhkaa irtisanottuna kansalaisien verovaroja.

"Syylliset" jotka on aiheuttanut laman ja estänyt viennin vetämisen pitää nyt rangaista.
Yleisönosastoilla on jyrkästi tuomittu "syylliset" omaan sosiaaliturvaansa ,laiskoina sohvalla makailijoiksi.

TEM 700 000 työtöntä elokuu-16
Pitäisi ottaa työtä vastaan 40 000 avoimesta työpaikasta .
110 000 tekee jo 0 eurolla toimeentulotukea vastaan työtä yrityksissä. Silti on sossupummina joidenkin mielestä.
Olisiko peiliin vilkaisun paikka itse kullakin ketkä vihapuheita ylläpitää?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Hallitus on kiinnostuneempi köyhien kyykyttämisestä.

Mutta vakavasti puhuen, syy on yksinkertainen. Tutkinta on kesken eikä hallituksen liene sopivaa kommentoida keskeneräistä tapausta, kun on tämä vallan kolmijako.

Ja liian äkillisellä kommentoinilla voi äkkiä ampua itseään jalkaan. Tapauksen tarkat yksityiskohdat ovat vielä hämäriä. Meni se rouva Lipponenkin joku vuosi sitten kommentoimaan Tamperelaisen pizzerian paloa, jossa kuoli ihmisiä. Pisti homman rasistien piikiin, mutta ne olivatkin pizzerian omistajat, jotka olivat paikan tuikkaneet tuleen.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Helsingin poliisi on kommentoinut asiaa vain vähän. He ovat sanoneet "selvittävänsä, mitä ryhmiä siellä oli paikalla". Tämä herättää tietysti kummastusta, sillä netti on täynnään sekä valokuvia että SVL:n omia videoita ko. mielenosoituksesta. Mutta selvittäköön poliisi nyt sitten, kansalaiset voisivat auttaa, jos se muuten on liian vaikeata. Poliisia voi vaikkapa auttaa lähettämällä kuvakaappauksia SVL:n miesten väkivallan käytöllä kerskumisesta.

Itse ihmettelen, että miksi jo aiemmin väkivaltaisiin tekoihin syyllistynyt uusnatsiryhmä ylipäänsä saa kokoontua Suomen vilkkaimmalla paikalla? Vielä enemmän sitä, että miksi paikalla ei ollut yhtään poliisipartiota? Paikalla, jossa heitä yleensä näkee melkein aina.

Eikö tämä natsien suojelu saisi jo riittää vai halutaanko lisää kuolonuhreja?

Risto Laine

Olisi tosiaan mielekästä ensin antaa Poliisin tehdä duuninsa. Onhan tuolla turvakameroita, josta selviää mitä on tapahtunut ja varmaan Poliisi tarkistaa ne.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Tämä herättää tietysti kummastusta..."

Luulen, että siellä selvitellään, kuinka moni SVL:nen tähän pahoinpitelyyn osallistui ja mahdollisesti, onko menehtyneen miehen kohdalla tapahtunut hoitovirhe. Ehkä myös, onko tapahtunut provosointia. Poliisia on minusta kuitenkin turha alkaa tästäkin syyllistää. Voidaan toki miettiä SVL:n ja näiden mielenosoitusten laillisuutta, mutta ne ovat pikemminkin poliitikkojen kuin poliisien asia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... jopa omien kansalaisten tappaminen sen nimissä koetaan hälyttävän hyväksyttäväksi."

- Ajattelutapa oli minulle mahdoton käsittää vielä silloin, kun Breivik järjestelmällisesti surmasi kymmeniä oman kotimaansa syntyperäisiä kansalaisia. Utoyan tapahtumien myötä aloin käsittää ideologian ehdottomuuden: paitsi vieraat, myös näiden ystävät voidaan kokea yhtä vaarallisiksi vihollisiksi. Kylmäävää.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Minä en oikeasti tiedä mitä odottaa, vaikka haluan toivoa parasta.

Käyttäjän amgs kuva

En voi käsitä tuota silmitöntä vihaa vain siksi, että ollaan eri mieltä. Jokaisen ihmisen elämä on arvokas, ihmisen taustasta ja mielipiteistä riippumatta. Voimia uhrin omaisille ja erityisesti isälle, joka jaksoi kirjoittaa julkisuuteen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En voi käsitä tuota silmitöntä vihaa vain siksi, että ollaan eri mieltä.

En minäkään. Niin silmitöntä, että pitää sylkeä lähimmäisensä päälle. Tuon tavan anarkistit ovat omaksuneet Husun uskonveljiltä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No nyt on selvinnyt että menehtynyt pahoinpitelyn uhri oli syljennyt kadulle ja lähtenyt kävelemään poispäin kun pahoinpitelijä oli juossut hänet kiinni ja potkaissut rintaan jolloin hän oli kaatunut ja lyönyt päänsä. Kova oli SVL:n jäsenen viha isänmaan maaperää halventanutta sylkijää kohtaan vaikka he itse varmaan harrastivat sitä samaa sylkemistä tupakoidessaan siinä "lippuvartiossa". Tuo kadulla sylkeminen on muuten ihan yleinen huono tapa Suomessa jonka voi jokainen todeta jos seisoo hetken jonkun bussipysäkin tai ravintolan ulko-oven läheisyydessä missä ihmiset tupakoivat. .

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/poliisi-a...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pahoittelen, Rautiainen, Makkonen ja muut natsien hännystelijät.

Monet lienevät nyt jo nähneet tutkinnanjohtaja Kruskopfin selvityksen tapahtuneesta. Uhri oli sylkäissyt maahan tapahtuman kohdalla ja lähtenyt kävelemään. Natsi-Torniainen oli ampaissut hänen peräänsä kymmenen metrin päästä ja potkaissut rintaan. Natsit julkaisivat uhrin loukkaantumisella kerskuvan videon.

Poliittinen kuolemantuottamus. Syyllinen kokonaan ja ainoastaan suomalainen äärioikeisto.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #173

Odotellaan nyt rauhallisesti ruumiinavauksen tulosta kuolemansyystä. Saattaapi olla yllätys tulossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Surullistahan tällaiset tapahtumat ovat kyllä, mutta kaikista eniten näin jälkikäteen ihmetyttää, sellaiset kannanotot, jotka kysyvät ja ihmettelevät, miksei tätä touhua kielletä.

Miten tällaisen kieltää, vosiko siishen joku kieltämistä ja lopettamista haluava kommmentoida, okei, voidaanhan tällainen vastarintaliike kieltää lailla, mutta miten ne ihmiset sen sisällä kielletään.

Ainahan voi kookontua mielenosoitukseen, vaikka takana ei olekaan mitään järjestöä, Suomessa on kokoontumisen vapaus, ja mielenosoituksia saa järjestää, oli sitten aihe kuinka vastenmielinen tahansa.

Sitten kysytään, miten tällaista voi järjestää keskellä kaupunkia, no itänaapurissa tällaiset mielenosoitukset on siirretty pois näkyviltä, haluaako joku Suomeen Putinin lain.

Ihmisen mieltä ja ajatuksia ei voi laeilla määrätä, jos joku vihaa maahanmuuttajia ja löytää samanmielisiä, ei sille virkavalta ja valtio yhtään mitään voi.

Elämme demokratiassa, joten meidän on tällaistakin paskaa vain siedettävä.

Lapsellisia olettamuksia, että ihmsten ajatukset ja toiminta muka muuttuvat, jos joku järjestö kielletään. Uusnatsijärjestöt on Saksassa kielletty, ja silti niiden osallistujamäärä lisääntyy ja toiminta on sitten maan alla.

Minulla ei ola sen enempää ratkaisuja asiaan, mutta vaikka kuinka monta järjestöä kielletään, pitää muistaa aina, että ihmiset silti jatkavat toimintaansa ja entistä vaarallisempana.

Mitä enemmän noiden aivokääpiöiden, kuten MV-lehden, vastarintaliikkeen ym. asioista pauhataan sen enemmän ne nauttivat, kaikki julkisuus on noille niinkuin Bensaa liekkeihin.

Ymmärrän hyvin, että tällaisessa tilanteessa tulee voimaton ja toivoton olo, eikä millään tiedä mitä tekisi. Noiden mielenosoitukset vaan pitäisi kiertää kaukaa, eikä antaa niille huomiota, ei se helppoa ole, mutta ei hullukaan jaksa kauan tyhjille toreille huutaa.

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis

Ainakin Skotlannissa poliisi pidättää hyökkäävistä fb-kirjoituksista pakolaisia kohtaan.
Se ei ole ollut pois sananvapaudesta, eivätkä he halua Putinin lakia, vaan pohjoismaisen hyvinvointivaltion.

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/man-arr...

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis

Mikäli mielenosoituksissa levitetään vihapuheita, islammofobiaa, ja kiihotetaan kansaa, niin poliisi pidättää johtajat, järjestäjät. Myös järjestöjen taustat ja rahoittajat tutkitaan, ja varoja jäädytetään.

http://wideshut.co.uk/edl-officially-announce-ties...

Käyttäjän RaunoVaris kuva
Rauno Varis

Britanniassa islamofobia linjattiin samaan kategoriaan antisemitismin kanssa.

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/anti-mu...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En tiedä, tarkoittiko alustaja tai joku muu jonkin rekisteröimättömän järjestön kieltämistä. Sellainenhan olisi hankalaa.

"Suomessa on kokoontumisen vapaus, ja mielenosoituksia saa järjestää, oli sitten aihe kuinka vastenmielinen tahansa." Tämä pitää tietenkin paikkansa. Mieltä osoitetaan puhumalla.

Vuoden 2004 alusta maassa on kuitenkin järjestyslaki, jonka kolmas pykälä sanoo:

"Yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikalla on kielletty:
1) metelöimällä ja muulla vastaavalla tavalla;
2) toistuvilla uhkaavilla eleillä, hyökkäävillä liikkeillä, suullisesti esitetyillä uhkailuilla ja muulla vastaavalla, pelkoa herättävällä uhkaavalla käyttäytymisellä;
3) ampumalla, heittämällä esineitä tai muulla vastaavalla tavalla.
Edellä 1 momentissa tarkoitettu toiminta on kielletty myös muualla kuin yleisellä paikalla, jos toiminnan vaikutus ulottuu yleiselle paikalle."

Luullakseni keskustelussa on kyse lähinnä siitä, että viranomaisten toivotaan ottavan tämän asian vakavasti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Johtaja on iloisempi yhdestä kommunistista, joka tulee mukaan siksi, että huomaa ajan muuttuneen, kuin kymmenestä porvarista, jotka tulevat mukaan siksi, että pelkäävät.

Aatua Englantiin paennut psykologi Eysenck puhui "kovaluonteisuudesta" ja määritteli sen persooanllisuuden dimensioksi, joka liittyy autoritäärisiin poliittisiin suuntauksiin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Niin kova kiire on julistautua syyttäjäksi ja tuomariksi, ettei sitten maltetakaan odottaa sitä poliisitutkinnan valmistumista?

Käyttäjän TapaniMoilanen kuva
Tapani Moilanen

Tämä on hyvä kommentti.Suomessa jokainen on syytön kunnes tuomioistuin on päätöksensä antanut.Niin tämä Otanmäenkin kuristaja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poliisitutkinnan valmistuttua ei kommentoijilla useinkaan ole ollut enää yhtään mitään kommentoitavaa lukuisten blogikirjoitusten ja satojen kommenttien jälkeen : Musta Barbaari.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Ei ole vielä edes varmaa täyttääkö pahoinpitelyn merkit jos uhri ilmeisestikin on nautintoaineiden alaisena riehunut ja tönäisty pois kun käyttäytynyt agressiivisesti. Eri asia tietysti jos mukiloitu kunnolla. En puhuisi pahoinpitelystä ennen kuin poliisi antaa lisäinfoa. Toisekseen kuolinsyy ei ole vielä edes julkisuudessa. Liikkuu huhuja että sairaalasta olisi vuotanut huumeet syyksi. Katsotaan miten asia etenee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenosoituksen järjestäjät itse käyttivät ilmaisua "kurinpalautus", joten hienovaraisesta puolustuksellisesta tuuppaamisesta ei liene ollut kysymys. Jos he olisivat tienneet, että verilammikosssa maannut uhri kuolee muutaman päivän kuluttua, niin ehkäpä he eivät olisi tohtineet tuota "kurinpalautus" -ilmaisua viljellä.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Jaa-a En ole tutustunut kyseisten mielenosoittajien uutisointiin asiasta. Jos ovat sakinhivutusta kunnolla antaneet niin tottakait syylliset pitää tuomita. Tämä koko asia nyt jakaa vähän liikaa ihmisiä ilman että todellista tapahtumakulkua tai kuolinsyytä tietämättä levitetään puolin ja toisin omia syytöksiään. Jos nyt odotetaan poliisin tutkintaa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Poliisitutkinta on alkamassa:

Poliisi tehnyt kiinnioton Helsingin Asema-aukiolla kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn liittyen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000126356...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #54

Musta Barbaari -tapaus opetti ainakin kaikille yhteiskunnallisesti valveutuneille ihmisille, että erityisesti kaikissa rasismileiman mediassa saaneissa rikosepäilytapauksissa on syytä odottaa virkavallan tutkimuksia ja lopullisia johtopäätöksiä.

Suomessa on tapana, että ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan.

P.S. Heti poliisitutkinnan alkuvaiheessa on selvinnyt , että Husun blogissaan esittämä väite "Suomen vastarintaliikkeen porukasta" pahoinpitelijänä on väärä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #58

Porukka on osittanut mieltään ja yksi porukasta on ilmeisesti pahoinpidellyt. Ei ole kovin olennainen yksityiskohta minusta.

http://yle.fi/uutiset/asema-aukion_pahoinpitelyssa...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #65

On erittäin oleellinen yksityiskohta minusta.

Uskon myös viranomaisten olevan kanssani samaa mieltä tutkiessaan tätä pahoinpitelyä törkeänä kuolemantuottamuksena.

Rangaistus tulee kohdistumaan yksilöön, ei koko joukkoon mielenosoittajia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #67

Mikäi tuo vuonna 1990 syntynyt tuomitaan törkeästä kuolemantuottamuksesta, niin kyllä asia on niin. Katsotaan kuitenkin mitä käy. Ei sitä tiedä mitä seuralaisten tekemään tutkinnassa voi paljastua, tai tekemättä jättämistä. Tuskinpa he yrittivät aateveljeään estää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #70

Ajatteletko myös, että tapauksen vierestä nähneet ohikulkijat tai uhrin mukana mahdollisesti olleet kaverit voivat saada syytteen, koska eivät estäneet pahoinpitelyä ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #71

Hyvä huomio, taisin sotkea mielessäni rikosnimikkeitä. Vakavasta rikoksestahan täytyy ilmoittaa poliisille käsittääkseni, mutta estäminen ei ole sama asia.

Miten muuten puuttuisit äärikansallismielisyyden nousuun ja vaikutukseen? Sehän on myös kirjoituksen aiheena?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #74

Kierrän kaikki mielenosoitukset kaukaa. Suosittelen sinullekin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #77

Muokkasit näemmä kommenttiasi. No, sisältö ei ole olennaisesti muuttunut, eli et aio tehdä yhtikäs mitään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #90

Karo K.,

Erittäin usein tekemättä jättäminen on viisautta ja samalla merkittävä teko.

Esimerkkinä pidättäytyminen väkivallasta. Samoin ympäri maailmaa käytetty väkivallaton painostus-ja vaikuttamiskeino syömälakko.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Voidaan miettiä, kykeneekö moiselta järkytykseltä objektiiviseen ajatteluun, varsinkaan yksilötasoa laajemmalla tasolla.

Pitäis puhua asioista, mutta kun aina joku on järkyttynyt, shokissa tai muuten vaan ei halua.

Niin ja vähän malttia mukaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Laitoitko saman kuvan Samuli Pahalahden blogiin?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Jännää, että Husu aina kommentoi kantasuomalaisten toimia.

Rasismi, siis sellainen joka sisältää selkeää vihapuhetta tai -toimintaa, on toki tomittavaa. Mutta olisi hyvä Husun ja muidenkin muistaa se, että henkilö, joka ei halua kansainvaellusta Euroopaan, ei yleensä ole rasisti siis suhtaudu vihanmielisesti muunvärisiin. Tästä "Kaikki maahanmuuton rajoittamista kannatavat ovat rasisteja" -ajattelusta on päästävä eroon. Juuri tällaisella meiningillä vain tehdään rasistien toiminta helpommaksi. Myös maahanmuuttajien kannattaisi sopeuttua uuteen maahansa ja ymmärtää, ettei voi tehdä mitä vain.

Maahanmuutosta tulisi keskustella avoimmesti. Väkivalta on puolestaan aina tuomittavaa, oli tekijä kuka hyvänsä.

Käyttäjän JouniKivel kuva
Jouni Kivelä

Ikävä tapuas, mikä kuoleman sitten lopulta aiheuttikaan. Ei kai kuitenkaan pitäisi mennä riehumaan toisten lailliseen mielenosoitukseen, oli heidän näkemyksistään miten eri mieltä tahansa.

Äärioikeiston uhka on mielestäni aika vähinen Suomessa verrattuna islamistiterrorismin uhkaan. Suomihan on osa Eurooppaa ja vuoden sisällä on tapettu satoja ihmisiä, suomalaisilta uhreilta on vältetty vain hyvällä onnella. Brysselin iskustahan selvisi onnekaasti mm. Liisa Jaakonsaari.

Antero Pönni

Paitsi että tuosta mielenosoituksesta ei oltu ilmoitettu poliisille etukäteen niinkuin laki vaatii. Poliisi oli saanut edellisenä yönä ilmoituksen lehtisten jaosta. EI mielenilmaisusta. Joten se oli laiton.

Jukka Mäkinen

Lehtisiähän nuo jakoivat videon mukaan. Ei ollut ketään puhumassa tai megafoniin huutelemassa.

Käyttäjän JouniKivel kuva
Jouni Kivelä

En oikein tiedä mikä tekee mielenosoituksesta mielenosoituksen, liputko tässä tapauksessa. Niitä poikiahan näyttää olevan vain muutama.

Olen joskus nähnyt niiden jakavan flaijereita Kampin torilla. Muutama nuori mies.

Oli mielenilmaus sitten laillinen tai laiton eikä ole sivullisten asia hyökätä heidän kimppuun.

Iltasanomien mukaan pidätetyllä on rankka väkivaltatausta, miksi poliisien kellot eivät soineet kun hän ilmoittautui jakamaan lehtiä.

Antero Pönni Vastaus kommenttiin #159

Median tietojen mukaan poliisi määritteli tämän mielenosoitukseksi, eikä lehykäisten jakamiseksi ainoastaan. Ilmoituksen oli tehnyt yksityinen henkilö. Ehkä tuntemattomampi kaveri, joka ei ole poliisien papereissa? Joten tämän takia hälytyskellot eivät soineet poliiseilla. Ilman muuta poliisit olisivat olleet paikalla, jos ilmoituksessa olisi mainittu mielenosoitus. Ainakin heidän oman ilmoituksensa mukaan.
Tähän astisten tietojen mukaan uhri oli ainoastaan sanallisesti "hyökännyt" SVLn edustajien "kimppuun". Fyysillistä väkivaltaa käytti ainoastaan tämä pidätetty SVLn jäsen tietojen mukaan.
Tämä vastaus tyydyttänee myös Jukka Mäkistä tuossa edellisessä kommentissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poliisijohtajakin on tietysti tilanteesta huolissaan, mutta näiden järjestöjen kieltämisellä ei mitään saavuteta, niinkuin tuossa linkissä hän sanoo, että eivät nämä tyypit mitään välitä kielloista.

http://yle.fi/uutiset/poliisiylijohtaja_jarjestoje...

Ja kokoontumisvapauden ja mielenosoitusten kieltäminen on vaikea tie. Se rajanveto mikä sitten on vaarallista ja mikä ei.

Tottakai jälkiviisaus tässäkin tapauksessa on se helpoin tie, miksei poliisi ja miksei sitä sun tätä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei olisi kovin paljon vaadittu, että poliisi olisi aina paikalla, kun natsiryhmä pitää julkisen "mielen" osoituksen. Menisin jopa niin pitkälle, että poliisi voisi puuttua asiaan, kun murhanhimoiset seinähullut esittävät "mielen" osoituksissaan uhkauksiaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tällä kerralla siitä ei ilmeisesti ollut tietoa:

Helsingin poliisi ei tiennyt, että rautatieaseman lähistöön lehtisiä oli tulossa jakamaan Suomen vastarintaliike.

Poliisille sähköpostitse annettu ilmoitus lehtisten jakamisesta oli kirjattu yksittäisen henkilön nimellä.

Ylikomisarion mukaan tapahtuman luonne ei muutenkaan vastannut ilmoitusta: kyse ei ollut vähäpätöisestä lehtisten jakamisesta vaan selkeästä mielenilmauksesta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822335858_u...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suomessa on ilmeisesti kaksi avoimen väkivaltaisesti suuntautunutta poliittista järjestöä enemmän tai vähemmän vaarallisine aktivisteineen. Käännetyssä aakkosjärjestyksessä mainiten ne ovat ns. vastarintaliike ja anarkistit (pienin alkukirjaimin kirjoitettuna kahdesta syystä, jotka liittyvät molemmissa järjestörakenteen ja nimen epämääräisyyteen ja kunnioituksen ansaitsemattomuuteen).

Husu on kaiketi vieraillut MV-lehden sivuilla ja kommentoi sen porukan kommentointia kuin varteenotettavana keskusteluosapuolena. En voi ottaa siihen kantaa kun en muiden tervepäisten tapaan ole koskaan käynyt sellaisessa seurassa. Moni on kuitenkin käsitellyt myös itse substanssia ja mm. arvostellut viranomaisia ja vaatinut asiallisestikin kannanottoja ja johtopäätöksiä. Poliisin toimintaa on helppo mutta vaikea arvostella varsinkin silloin, kun laillisten mielenosoitusten meno aktivoituu hallitsemattomaksi ulkoapäin tulevien aktiiviärsykkeiden ja miekkari/vastamiekkariasetelman katalysoimana.

Yhdet hullut provosoivat ja toiset hullut lyövät! Onneksi aina ei tule vakavia henkilövahinkoja - mm. viikon takainen Itäkeskuksen kuuluisa ilmiantovälikohtausmielenosoitus olisi voinut varmaankin päätyä vammautumisiin ja ehkä keskenmenoon ym vakavampaankin, jos naamioituneen provokaattorin vastapuolena olisi ollut tämän väkivaltaisen kansallissosialistiporukan kuumakalleja (jotka tiettävästi ovat usein itse olleet aloitteellisia hyökkäyksissä ym. aggressioissa).

Poliisi sietää yhä myös mainittujen kahden laillisen mutta väkivaltaisen ääriosapuolen toimintaa, koska 'vastarintaliike' ja 'anarkistit' ovat muodollisesti laillisia järjestöjä/verkostoja/kansalaisryhmiä. Laillisuusviranomaiset ja poliittiset päättäjät eivät ole katsoneet aiheelliseksi kieltää kumpaakaan yhteiskunnanvastaista koneistoa, koska väkivalta ei ole kaiketi ollut 'riittävän' organisoitua ja/tai vakavaa. Molempien porukoissa on useita väkivaltarikoksiin syyllistyneitä ja niihin yllyttäneitä paskiaisia, mutta vapaan yhteiskunnan ja kansalaistoiminnan ja järjestötoiminnan vapaus on katsottu kokonaisuuden kannalta painavammiksi arvoiksi.

Turvallisuusviranomaisten lausunnoissa on arveltu myös, että laillista toimintaa myös mellakoiksi ja kahakoiksi yltyvissä muodoissaan on helpompi seurata varsinkin nykyisin rajoitetuin valvontaresurssein kuin maan alla ja verkon syövereissä kokonaan tapahtuvaa laitonta liikehdintää. - Ymmärrettäviä perusteita, mutta... Eikö laillisen järjestyksen ja länsimaisen yhteiskunnan vastaisia poliittisia järjestöjä oikeastikin voisi kieltää, kun kerran moottoripyöräkerhojakin on julistettu rikollisjärjestöiksi?

- Ja pragmaattinen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastotilanteessa kuin ne teitä 'vähemmät oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin. Niin oli nyt ja niin on ollut aiemminkin, kuten viikko sitten: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222812-r...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Nyt on paljastunut ikävä tapaus, jossa Suomen vastarintaliikkeen porukka oli käynyt suomalaisen nuorenmiehen päälle. Tämä aiheutti miehelle päävammoja, jotka sittemmin todenäköisesti johtivat hänen kuolemaansa – asia, joka nettiforumeilla sivuutetaan rehvakkaasti ”kurinpalautuksena”."

Nyt poliisille kertomaan toi varma tieto, kun ilmeisesti poliisikaan tiedä vielä miten onneton tapahtuma eteni ja kuka on käynyt kenenkin päälle ja miksi.
Äkkiä on unohtunut toi kainuun turvapaikanhakijoiden tekemä ryöstömurha jossa kuolema aiheutettiin kuulemani mukaan kuristamalla.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"En muista ainoatakaan tapausta, jossa pakolaistaustaisen henkilön tekemä rikos olisi saanut ketään vähemmistön edustajaa riemuitsemaan tapahtuneesta."

Siis juuri muslimimaahanmuuttajien ja pakolaisten keskuudessahan tuollaista rikosten uhrien vähättelyä ja rikollisten puolustelua tapahtuu kaikista eniten. Varsinkin raiskausrikosten uhrit saavat muslimien keskuudessa osakseen erityisen paljon halveksuntaa (mikä johtuu nimenomaan islamilaisesta kulttuuritaustasta, sillä islamilainen kulttuuri on kaikista naisvihamielisin kulttuuri):
http://i.imgur.com/Sy5WUbh.jpg?1

Monikulttuuria ylistävät poliitikot tosin eivät ilmeisesti pidä yllä mainitun kaltaisia ilmiöitä ongelmina vaan pistävän vaan päänsä hiekkaan näiden ongelmien edessä ja jatkavat ikuista ja valheita täynnä olevaa rasismijankutustaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täytyykin pitää nyt muutaman päivän tauko täältä puheenvuorosta, kun täällä on jo niin monta samaa asiaa jankkaavaa kirjoitusta.

Tuskinpa tämä asia täällä palstoilla selviää, koohotusta enempi.

Tää koohotus ei kuitenkaan muuta tosiasiaa, että yksi ihminen on kuollut ja turhaan.

Niko Sillanpää

Mitä enemmän tietoja tästä episodista tihkuu, sitä selvemmältä näyttää, että tästä miehestä ja affairesta ei kyllä ole Suomen Clément Mériciksi. Tai sitten pitää alkaa hyperboliseksi (jota tosin käytettiin myös Méric-episodissa estoitta).

Mutta odotellaan nyt kuitenkin ensiksi kuolemansyyntutkinta ja sitten esitutkinta ennen lopullisen sanan sanomista.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1474164748028?ref=hs-et...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kajaanin(otanmäen)murha ei sitten lmeisesti järkytä husua ?
olisi ainakin voinut pahoitella samassa lauseessa missä jeesustelee helsingin tapauksella !

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Husu nyt on yleensäkin aika yksipuolinen. Kantasuomalaisten tekemisiin otetaan nopeasti kantaa, mutta ei juurikaan maahanmuuttajien tekemisiin.

Juha Hämäläinen

Tämmönen löytyy fb-sivulta.... Lienee ainakin yhtätotta, kuin kaikki tässä blogissa esitetyt "tosiasiat"

" Alkuperäinen kirjoittaja XXXXXX

Jimi oli nisti ja sekakäyttäjä jostain 15-vuotiaasta lähtien. Yläasteen loppupuolilta lähtien yhteisten kaverien kautta tuli törmättyä säännöllisesti lähes viikottain enkä kertaakaan ole nähnyt Jimiä selvinpäin. En puhu mistään tissuttelusta tai pilvenpoltosta vaan aivan tavallinen näky oli Jimi lumihangessa/ojassa/pusikossa raajat levällään hengähtämässä arkipäivänä kello neljältä iltapäivällä. Välillä noustiin ylös heilumaan toisten naamoille silmät lautasina aiheuttamaan säpinää kunnes vartin päästä oli todennäköisesti pitkällään toisessa pusikossa. Näin ilta kului eteenpäin kunnes joko
A. kamat loppui ja lähti hakemaan lisää, yleensä tiet erkani siinä vaiheessa iltaa
B. sammui lopullisesti
C. poliisi tuli hakemaan

En ikinä ollut varsinaisesti Jimin ystävä mutta samoissa porukoissa pyörineenä näin monet monituiset kerrat kun hän ärtyi jostain pienestä ja kävi käsiksi muihin nistin äkkipikaisuudella. Myös useammat painiottelut poliisien kanssa olen todistanut. Yleensä paikalla oli aina vanhoja kavereita rauhottelemassa tilannetta ja pyytelemästä Jimin puolesta anteeksi ja tilanne selvisi sillä. Voin helposti kuvitella kuinka tämä "keskustelu" uusnatsien kanssa on mennyt enkä yllättyisi yhtään jos se oli Jimi joka suutuksissaan törkkäisi toista tai muuten aloitti fyysisen kontaktin.

Minulla ei ole mitään sympatiaa näille vastarintajätkille enkä tiedä heidän organisaatiosta kansallissosialismin perusteita enempää mutta Jimi ei ollut mikään "päiväkodissa työskennellyt rauhaa rakastava kansainvälinen poika". Jimi oli äkkipikäinen huonosti käyttäytyvä nisti ilman itsekontrollia. En tiedä onko hyvien tapojen tai boordin sääntöjen mukaista Jimin yhä pystyssä olevaa facebook-sivua linkittää (voin sen kyllä tehdä jos täällä sellainen on tapana) mutta sieltä näkyy ihan julkiseksi asetettuja päivityksiä kuinka esimerkiksi puhelinmyyntiyrityksestä on saatu potkut ensimmäisellä viikolla koska tuli aineissa töihin tai kuinka asumistuki käytettiin taas kaljaan. Jimin poistuminen ei ole suuri menetys yhteiskunnalle."

No ehkä kaikki selviää jossain vaiheessa ja voidaan vetää yhdessä someraivomme sisäämme ja tehdä jotain järkevää.......

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mikäli on tapahtunut törkeä kuolemantuottamus, ei uhrin tausta vapauta tekijää millään lailla vastuusta. Tausta ei muutenkaan ole tässä se olennainen asia.

Jos olisit järkevä lopettaisit töryn kaivelemsen ja kuolleen mustamaalaamisen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Törkeästä kuolemantuottamuksesta on tuomittu esimerkiksi humalassa ollut autonkuljettaja, jonka ohjaama auto on ajautunut ulos tieltä ja vieressä istunut ystävä on saanut surmansa.

Uhri oli paras ystävä.

Juha Hämäläinen

"Jos olisit järkevä!" Hilpeetä miten innokkaasti ammut viestintuojan.....

Keskustelkaa ja riehukaa keskenänne. Minä en itke vaikka molemmat leirit söisivät toisensa.....

Voisin olla jopa iloinen, kun teitin tunteisiin, eikä faktoihin perustuva jaskanvatkaaminen loppuisi ja päästäisiin käsiksi oikeisiin ongelmiin, josta nämä nyt keskustelussa olevat ovat peruja.

Kiitos teille objektiivisesta suvaitsevaisuudestanne. Minä katoan takariviin nauramaan teille kaikille..........

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #94

Tässähän niitä oikeita ongelmia on käsitelty.

Tuo jakamasi teksti on vastenmielinen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #96

Oletko joskus ollut oikeudenkäynnissä ? Siellä otetaan huomioon myös vastenmeiliset asiat, jos ne vaikuttaa oikeudenmukaiseen lopputulokseen.

TE olette tehneet tästä someraivostanne OIKEUDENKÄYNNIN ja jos kaikkia asioita, myös niitä vastenmielisiä, ei nosteta pöydälle teidän kokous muuttuu LYNKKAUSTOIMIKUNNAKSI.....................

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #102

Totta kai, lynkattava vain puuttuu.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #104

Onko tuo tulkittava omankädenoikeuden käyttöhalun ilmaisuksi eli teet juuri sitä mistä muita tuomitset.............?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #105

Ei, vaan toteamukseksi siitä, miten mahdotonta lynkkaaminen on ilman lynkattavan fyysistä läsnäoloa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #105
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #104

Kyllä te omasta mielestä paremmat ihmiset olette lynkanneet "syyllisen" jo aikoja sitten.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #102

Juha Hämäläinen, vainajan potkiminen somehuhujen levittämisellä ei tilannetta paranna. Luokattoman noloa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #116

Sanoisin että vainajan tausta sinänsä on kiinnostavaa tietoa. Tuo oli silti tuotu esiin todella ikävällä tavalla.

Puhumattakaan siitä että sen todenperäisyyttä tuskin voidaan vahvistaa mitenkään. Vanhemmat tai poliisi eivät varmasti tuollaista tietoa julkaise missään olosuhteissa, joten legenda jää elämään oli se totta tai ei.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #117

Minua kiinnostaa enemmän elävien suhtautuminen surmattuihin ja tämänkin blogin kommentoinnissa esiintyvä uhrin syyllistäminen, epäillyn tekijän valkopyykkäys ja - kauniisti sanottuna - juoruämmäily.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #116

Tämä koko keskustelu on somehuhu kunnes poliisi saa tutkintansa valmiiksi ja oikeuslaitos tekee päätöksensä, joten ???????????

Juoruämmäille saa vain suvakkilinjalla, eikä tarkoitus ole selvittää asiaa molemmista suunnista ?

Voi vadelma, että ihmiset voi olla fariseuksia!

Pitäkää tunkionne, toivon hauskaa jatkoa haisevalle kansanoikeudellenne

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #125

Juha Hämäläinen on "ansioitunut" yksisuuntaisessa juorujen ja lannan levittelyssä. Jos Puheenvuorossa ei viihdy, täältä voi oma-aloitteisesti(kin) poistua.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #128

Asiallista. Onnea valitsemallenne tielle Herra Toivonen

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #129
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Poliisikin varmasti tutkii uhrin menneisyyttä jotta pääsis kärryille syystä joka johti seuraukseen. Jos se on totta että uhri oli huumeidenkäyttäjä niin ehkä ne huumeet on vaikuttanut myös hengen lähtöön? Nää on kyllä aika turhia spekulaatioita kun teille syyllinen on ollut selvillä jo aika kauan.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi Vastaus kommenttiin #101

"niin ehkä ne huumeet on vaikuttanut myös hengen lähtöön?"

Tämä. Jos tosiaan on huumepäissään/viinoissaan mennyt haastamaan riitaa, räkinyt päin ja esmes töninyt ja heitetty sen jälkeen pois eikä sekapäissään ole tasapaino pysynyt -> pää auki. Sairaalaan jossa ei paljon voida tehdä johtuen miestäväkevämmästä/huumeista, jatkanut korkkien avaamista lähdettyään kotiin ja noh... Kävi niin kuin kävi. Kunhan poliisi antaa lisää infoa niin vasta näkee miten asia on oikeasti mennyt. Nyt se on pelkkää spekulaatiota puolin ja toisin.

Ja toisekseen jos olisi jossain baarissa ollut tilanne jossa kaksi alkoholisoitunutta Suomalaista miestä tappelevat ja toinen menettää henkensä kukaan täällä palstalla olevista ei olisi asiaan kommentoinut riviäkään. Ohittanut asian, hörppinyt latteaan ja naureskellut päivän pilailukuvaa lehdestä. Nyt asia nostettu ylös koska toinen osapuoli on ollut mielenosoituksessa oleva kuulapää. Tekopyhyyttä parhaimmassa muodossaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, onko niitä siistejäkin kuolamantuottamuksia ?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Niinpä, kuka aloitti fyysisen kontaktin? Se on hyvinkin olennaista tässä tutkinnallisesti. Kun tullaan iholle, on luonnollinen reaktio sanoa ensin kuuluvasti "Mene pois!" muutaman kerran, ja jos siitä huolimatta tullaan vaan kohti räkimään, repimään ja käydään fyys. kiinni toiseen, niin silloin on yhtä luonnollinen reaktio työntää rähinäkalle poisn intiimietäisyydeltä. En uskoisi että mitään lyönnin tapaista on tilanteessa edes käytetty, ja se että rettelöitsijä onkin hauras nisti (mikäli "kaverinsa" kuvaus pitäisi tässä jotenkin kutinsa), on itsepuolustus-tilanteessa, poistyöntämiseen käytettävää voimaa yms. arvioitaessa, mahdotonta määrittää etukäteen. Sekään, onko kaatumisella lopulta mitään tekemistä valitettavan menehtymisen kanssa, on vielä liian ennenaikaista besserwissereiden spekuloida. Sairaalan rooli, ja se onko magneettikuvia sairaalassa olo aikana otettu, on tutkinnassa nyt hyvin keskeinen. Kuolemantuottamus syytteiden läpimenoon en ihan hevillä näin alkuvaiheessa uskoisi. Toivottavasti kattava rikostutkinta saa selviteltyä perusteellisesti kaiken olennaisen ja mahdolliset syy-yhteydet --- mikä on tietysti kaikkien etu.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Samalla kieroutuneella uhrin syyllistämisellä on kautta aikain kohdeltu myös raiskauksen uhreja. Mitäs pukeutui provosoivasti? Vaittisen ja kumppanien harrastama vainajan häpäiseminen on sairasta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #115

Tällä uhrillahan husu ja moni muu ratsastaa. Nyt kun taustat rupee avautumaan niin hiljaisuus laskeutunee pikkuhiljaa.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Onko tämä hyvän maun mukainen?

Ilkka Huotari

"Meillä on nyt käsissämme ensimmäinen kuolonuhri."

Ensimmäinen kuolonuhri? Missä mielessä ensimmäinen?

Tämä liittyi jotenkin maahanmuuttoon (/sen puolustamiseen/vastustamiseen). Maahanmuuttoon liittyviä kuolonuhreja on tullut jo monia. Tämä ei ollut ensimmäinen, eikä viimeinen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuuluvatko kuolonuhrit mielestäsi maahanmuuttoasiaan?

Ensin käymme keskustelua siitä, mikä on vihapuhetta. Nyt keskustelemme siitä, onko joku teko vihateko.

Enää kukaan ei edes vaivaudu kommentoimaan järjetöntä vihapuhetta, jota Hussein blogissaan valottaa.

Suvakki on toiseksi paras uhri maahanmuuttajan jälkeen?

Itsekin luulen, että olet oikeassa kommentissasi. Tämä ensimmäinen poliittisen toiminnan uhri ei jää viimeiseksi. Minusta se on äärettömän surullista.

Ilkka Huotari

Kyllähän se näyttää, että kuuluvat, kuolonuhreja on tullut sen takia jo niin paljon, satoja, Euroopassa, viime vuosina. Kulttuurien törmääminen on käsittääkseni se juurisyy.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Husu on oikeassa! Väkivallan ja väkivallalla uhkailun pitäisi aina olla rikos. Yhdistys,joka uhkaa väkivallalla, ei mielestäni saisi jatkaa toimintaansa. Mitä ihmettä Suomessa on tapahtumassa? Miksi viranomaiset eivät toimi? Ellei laki salli kieltää toimintaa, pitää lakia muuttaa!

Suomen vastarintaliikkeen jäsenet ovat heikkoja tyyppejä, vahvat tyypit tekevät hyviä tekoja! Sama koskee myös valtioita! Paljon pahaa tapahtuu maailmassa koska valtiot ja sen jäsenet ovat tyhmiä,itsekkäitä, pahansuopia pelkureita. Tässä voimme jokainen katsoa peiliin.

Nämä nuoret kiihkoilijat toimivat sitä paitsi tietämättään Putinin hyväksi. Autoritaarinen Venäjä haluaa heikentää Euroopan valtioita sisältäpäin ja samalla kiristää valtioiden keskinäisiä välejä,jotta sen valta kasvaisi Euroopassa ja maailmalla. Jos tämän kehityksen annetaan jatkua Euroopassa, on edessämme luultavasti uusi suursota? Miksi ihmeessä johtajamme (Euuroopassa) eivät tajua tilanteen vakavuutta ja toimi määrätietoisesti yhtenäisen Euroopan puolesta. Euroopan jossa ihmisten olisi hyvä asua ja elää. Kaiken väriset ihmiset ovat tervetulleita kunhan he hyväksyvät maidemme lait ja säädökset. Rikolliset tulijat on sitten toinen juttu...

Ja miksi ihmeessä Venäjä haluaa riitaa naapuriensa kanssa, alkaisi mieluummin kehittämään talouttaan tervempään suuntaan. Sellainen toiminta osoittaisi sekä voimaa että hyvyyttä.

Risto Laine

Ilmeisesti tulossa nuijasota, viikingit vs roos. Sodalla pelottelu onkin näköjään avain kaikkeen ennakkoluulojen viljelyyn.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nämä nuoret kiihkoilijat toimivat sitä paitsi tietämättään Putinin hyväksi."

Kenen hyväksi toimivat suomalaisia tappavat maahanmuuttajat tai rasistiset raiskaajat?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Makkonen, näyttää siltä, että olet Vastarintaliikkeen toiminnan kannattaja. Toivon olevani väärässä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Putin ja valkopyykkäys mainittu. Meidän "laatu"media on kirjopessyt jokaisen mamun tekemän pahoinpitelyn, ryöstön, raiskauksen ja surmatyön jo vuosikausia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On mielenkiintoista nähdä palveleeko HUSUN puolueenvaihto demareihin puoluetta vai HUSUA, Helsingissä on vähän kepuja.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Husu! Tuskin Suomen kansa on ollut niin voimakkaasti kahtia jakautunut kansalaissodan jälkeen kuin se nyt on. Jakautumisesta näyttää aiheutuvan yhä enenevässä määrin erilaisia konflikteja, sanasotaa ja jopa murhia. Mistä se johtuu? Ainoa syy tähän on koko Eurooppaa ja samalla myös Suomea pari vuotta koetellut pakolaiskriisi. Omassa maassasi vihaa ja tappamista on harrastettu jo ties montako vuosikymmentä. Nyt oman maasi kansalaiset ovat joukolla lähteneen Eurooppaan ja aika monet heistä näyttävän jatkavan samaa vihan lietsontaa, johon he ovat oppineet kotimaassasi. Ei ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista, murhista ja ryöstöistä voi olla muita seurauksia, kuin viha kantaväestön keskuudessa.
Nyt ihmettelet kirjoituksessasi, mikä suomalaisia vaivaa. Ei heitä vaivaa mikään muu kuin pakolaiskriisi ja se aiheuttama voimakas vastakkainasettelu. Parhaiten autat suomalaisia kehottamalla kansalaisiasi palaamaa kotimaahansa rakentamaan parempaa ja rauhallisempaa yhteiskuntaa.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Suomessa mennään kohti samanlaista kahtiajakautumista kuin saksassa missä vasemmiston ja oikeiston väliset joukkotappelut ovat niin arkipäivää että ne eivät juuri edes ylitä uutiskynnystä ellei joku kuole.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Olisiko mahdollista, että luvassa olevassa oikeudenkäynnissä tutkinnan kohteena olevaan tekoon liittyvät asianhaarat tullaan läpikäymään riittävässä laajuudessa? Jos käräjäoikeuden päätökseen tyytymätön osapuoli hakee siihen muutosta, hovioikeus harkitsee asian vielä uudemman kerran.

Oikeusvaltiossa on laillinen oikeusprosessi, jotta tuomiovalta ei siirry kansantuomioistuimille eikä huutosakeille. Riittämättömän tiedon varassa vuorenvarmoja mielipiteitä esittävät todistavat täällä ennen kaikkea itsestään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mononen, blogi käsittelee kuolemasta käytyä keskustelua netin vihasivustoilla ja somessa. Väkivallan teko ja kuolemaan johtaneet syyt selvitetään myöhemmin.

Laittomasti järjestetyssä poliittisessa mielenosoituksessa tapahtunut väkivallanteko voitaneen tuomita. Yleisesti ottaen poliittisen mielenilmauksen yhteydessä sattuneen väkivaltaisen teon pitäisi olla tuomittavaa. Lopputuloksesta riippumatta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Meillä on nyt käsissämme ensimmäinen kuolonuhri. Mitä vielä pitää tapahtua, ennenkuin tilanteeseen puututaan?"

Et sitten malttanut odottaa poliisin tutkimuksen tuloksia, vaan lähdit poliitikoimaan asian kanssa. Ilmeisesti lähellä olevat kunnallisvaalit herkistää irtopisteiden keräämiselle, kun pitää saada naamaa mediaan näkyviin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Väkisin tulee mieleen tapaus päivi lipponen ja eräs tamperelainen pitseria parin vuoden takaa...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten ajattelit, että tapaukset olisivat samanlaisia? Onhan toki mahdollista, että uhri vahingoitti itseään ja SVL ilmoitti jäsenensä antaneen pikaisen kurinpalautuksen rehvastellakseen. Vaikka en noita kavereita kovin suuressa arvossa pidä, en jaksa uskoa heidän ottaneen tapahtuneesta 'kunniaa' ansiotta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #161

Jospa tuossa tarkoitetaan ihan vaan tavatonta kiirehtimistä julistaa oma totuus ns. virallisena totuutena (koska poliittiset irtopisteet..), vaikka rikostutkinta on vasta alkutekijöissään, ja mikä tahansa voi vielä muuttua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #167

En minä ainakaan tarvitse oikeusprosessia tuomitakseni järjestön itsensä videon muodossa kuvailemaa väkivallantekoa. Käsittääkseni video itsessään jo osoittaa tehdyn vähintään törkeän pahoinpitelyn, tajuttomuuteen johtaneen 'kurinpalautuksen'. Rikosoikeudellinen vastuu ja seuraamus ovat sitten ihan oma asiansa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #168
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #171

Nyt jo hävettänee, Vaittinen? Kuolemantuottamus on mielestäsi "ylireagointia" ärsyttäviin sanoihin.

OK, ymmärsit poistaa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #174

"...epäilty oli juossut häntä kohti ja potkaissut voimakkaasti häntä rintaan, jolloin uhri on kaatunut maahan ja lyönyt päänsä, tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoo."

Väkivalta on ollut näinollen täysin tarkoituksellista!! Sehän muuttaa tilanteen täysin kun kaatuminen ei aiheutunut turhan voimakkaasta tönäisystä tmv. konfliktitilanteessa, mistään ylireagoinnista ei tietenkään voi puhua nyt. Tuomitsen väkivallanteon jyrkästi näillä tiedoilla, kuten jokainen suht' tervejärkinen ihminen varmasti tekee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #180

Moni suhteellisen tervejärkinen tuomitsee kivetykselle lakoon pistämisen, myös muuten kuin potkaisemalla. Mutta ei se vähennä sitä, että mielenmuutoksesi on tervetullut. Pääset hyvään seuraan, meidän maailmaa syleilevien hippien kanssa.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Tapukseen liittyy kysymys, jonka vastausta jokaisen tulisi miettiä:

Jos päällesi syljetään, mitä teet?

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Niin, hyvä kysymys, moniko meistä tyytyisi vain rikosilmoituksen tekemiseen? Sylkeminen päin toista ihmistä on ruma ja erittäin alhainen temppu, juridisesti se on kunnianloukkaus, ja mikäli henkilö sairastaa tarttuvaa ja vakavaa tautia, mikä voi levitä syljen välityksellä, niin rikosnimike voi muuttua edelleen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tiedetäänkö uhrin sylkäisseen kohti? Poliisille oli kai itse kertonut kulkeneensa ohi ja sylkäisseensä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #169

Tämän on poliisi kertonut:

– Uhri oli tullut sivullisena henkilönä Asema-aukiolle. Hän oli kävellyt yhden lippumiehen (Vastarintaliikkeen) eteen, sylkäissyt maahan ja sen jälkeen jatkanut matkaansa. Siinä oli ollut jotain sanankäyttöä. Sen jälkeen epäilty oli juossut häntä kohti ja potkaissut voimakkaasti häntä rintaan, jolloin uhri on kaatunut maahan ja lyönyt päänsä, tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoo.

http://yle.fi/uutiset/tutkinnanjohtaja_torkeasta_k...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #170

Singaporessa sylkeminen kadulle on lailla kielletty ja siitä sakotetaan.

Helsingissä sakotetaan vasta, jos ulostaa tai virtsaa julkisella paikalla. Sakko on 40 euroa.

Jukka Mäkinen

"Kurinpalautusta kuolemalla"

Husuhan on jo vanha tekijä tässä lajissa.
"Syö paskaa, ja kuole"

:D

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Joka oli vastaus häneen ja perheeseensä kohdistuneeseen herjaukseen. Koita Mäkinen vähän paremmin.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #178

Ainakaan hän ei edes ajatellut ottaa kymmenen metrin vauhtia ja potkaista täysillä uhria rintaan kuten tuo natsi viimeisten tietojen mukaan oli tehnyt. Ymmärrän että nuorisokielen vertauskuvat eivät ole tuttuja, ei minullekaan, mutta google auttaa.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=eat...

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Hassua, että tätä keskustelua käydään siitä, kuka oli uhri ja kuka oli tekijä ja mitä tapahtui. Tosiasiassa pitäisi keskustella tällaisten tapahtumien perimmäisistä syistä. Mitä ne sitten ovat?
Katsoisin, että ääriryhmät niin oikealla kuin vasemmalla ovat aktivoituneet pakolaiskriisin takia ja tämä aktiivisuus voi johtaa minkälaisiin tekoihin tahansa. Pakolaiskriisin pikainen ratkaiseminen kansalaisia tyydyttävällä tavalla on ainut tapa rauhoittaa ääriryhmien toimintaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Niin mitähän husun? haastattelemat nuoret tytöt pelkäävät helsingissä. No maahanmuuttajia.
https://youtu.be/biS1jUiaj4M

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Ketään ei juurikaan Suomessa enää kiinnosta syyttömyysolettama tai oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen ja poliisitutkinnan valmistuminen. On paljon mahdollista että kuolema johtui suoraan tai epäsuorasti tuosta pahoinpitelystä mutta on myös muita asioita.

- Uhri oli sairaalassa hoidettava, hoidettiinki häntä asianmukaisesti vai tapahtuiko hoitovirhe
- Huolehtiko uhri saamistaan vamman hoito-ohjeista (esim. mahdollinen päihteidenkäyttämättömyys)
- Johtuiko kuolema pahoinpitelystä aiheutuneesta vammasta vai jostain muusta lääketieteellisestä syystä
- Mitä uhri teki sairaalasta poistumisen jälkeen, loukkaisiko hän mahdollisesti itsensä jossain muussa tilanteessa

Poliisi tutkii, syyttäjä syyttää ja oikeus tuomitsee. Iltapäivälehdet tai poliitikkojen kommentit eivät ole Suomessa vielä virallinen oikeusistuin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poliisi on antanut tarpeeksi selkeän lausunnon tänään jonka mukaan kuolinsyy oli maahankaatumisesta johtunut kallovamma. Jos häntä olisi sairaalassa teoriassa voitu alun alkaen hoitaa paremmin, niin ei se rintaan potkaisija vastuustaan silti mihinkään pääse. Kuolemantuottamus yhtä kaikki.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kallovamman hoitamisen onnistuminen Töölön sairaalassa olisi muuttanut rikosnimikkeen törkeästä kuolemantuottamuksesta törkeäksi pahoinpitelyksi.

Paitsi uhrin henki niin myös pahoinpitelijän tuleva rangaistus olivat hoitavien lääkäreiden käsissä.

Syytetyn puolustuksen oljenkorsi lieneekin hoitovirheen osoittaminen yritettäessä lieventää rangaistusta esimerkiksi ehdottomasta ehdolliseksi vankeusrangaistukseksi.
Tässä yhteydessä kotiutumisen jälkeiset tapahtumat saavat myös suuren painoarvon sairaalan lääkärien kannalta.

Mielenkiintoinen kokonaisuus, josta ilmeisesti emme koskaan saa tarkempaa tietoa niiden salassapitosäädösten vuoksi, jotka koskevat uhrin tarkempia terveystietoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #187

Sairaalastakin on näköjään kysytty:

Töölön sairaalasta, jossa uhri oli hoidossa, kerrottiin, että tapaus ei aiheuta mitään erityisiä muutoksia sairaalan käytäntöihin.

– Tämä ei aiheuta mitään erityistä, sillä meillä on jo olemassa hyvät ohjeet siitä, miten potilaita seurataan. Tiedämme, mitä asioita pitää tehdä ennen kuin potilaan voi kotiuttaa, sanoo neurokirurgian linjajohtaja ja professori Mika Niemelä Töölön sairaalasta.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/asema-auk...

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #188

Meilläon kuulemma korkeatasoinen hoito.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

"Meillä on nyt käsissämme ensimmäinen kuolonuhri. Mitä vielä pitää tapahtua, ennenkuin tilanteeseen puututaan?"

Meillä on toinen uhri Otanmäessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset