Husu

Tämä ei ole minun Suomeni

Suomen vastaanottokeskuksissa eletään tällä hetkellä sekavissa tunnelmissa. Päällimmäisenä ovat ahdistus, pelko, masennus ja monet muut negatiiviset tunteet- Tämä on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon kaiken, mitä nämä vokeissa asuvat ihmiset ovat kokeneet.

Perheen ja omaisuutensa menettämisen lisäksi suuri osa heistä on kokenut sellaista henkistä väkivaltaa, josta monella meistä ei (onneksi) ole mitään käsitystä.

Suomessa vallitsevat olosuhteet; se että he eivät enää joudu pelkäämään henkensä edestä, on tällä hetkellä monille se ainoa positiivinen asia. Viime aikojen käsittämättömiltä ja tervettä järkeä uhmaavat turvapaikkapäätökset kuiteenkin lisäävät pelkoa ja stressiä näissä ihmisissä.

Kun otetaan huomioon, kuinka traumatisoituneita monet heistä jo ovat, on täysin mahdollista, että se, mitä heille parhaillaan teemme, aheuttaa joissain heistä terveen harkinnan menetyksen ja väkivaltaan turvautumisen.Suurimmassa osassa tapauksista he tulevat sitä aiheuttamaan itselleen. Tästä meillä on jo esimerkkejä: liian monta ihmistä, jotka ovat esimerkiksi yrittäneet polttaa itsensä elävältä. Liian monta ihmistä, jotka ovat yrittäneet riistää henkensä vaikka lääkkeiden yliannostuksella.

Viime kuukausien aikana olen saanut avunpyyntöjä monelta pakolaiselta, jotka eivät halua mitään muuta kuin saada jäädä Suomeen. Suurin osa heistä pelkää puhua näistä asioista, koska he eivät halua viranomaisten silmissä vaikuttaa ”ongelmatapauksilta”.

Jokainen turvapaikkahakemus käsitellään yksilöllisesti ja ihmisiä mietityttää se, mitkä heidän oikeutensa ovat ja mitkä ovat turvapaikkaan vaadittavat kriteerit. Liki kaikki kertovat saman tarinan. ”Minulla ei ole mitään elämää siellä”, he sanovat lähtömaihinsa viitaten. ”Olen yli 10 000 € velkaa tästä matkasta”.”Mieluummin kuolen täällä kuin palaan sinne” jne.

Näitä tarinoita kuunnellessa näkee pakolaiskriisin väistämättä eri näkökulmasta.

Sen lisäksi, että olemme osoittaneet näille ihmisille, että heidän kärsimyksensä ei kiinnosta meitä, annamme epäluulomme leimata heidät pahantahtoisiksi. Tämä on yksinkertaisesti eettisesti ja moraalisesti väärin.

Ruotsin ja Tanskan linjaa seuraten Suomen hallituksen tavoitteena on tehdä Suomesta vähemmän houkutteleva maa pakolaisille, jotta tänne ei tultaisi.

Tämä ei ole se Suomi, jonka minä olen oppinut tuntemaan. Suomi , johon aikoinani tutustuin, oli inhimillisempi ja piti kunnia-asianaan ihmisoikeuksien noudattamista silloinkin, kun muut eivät niin tehneet. Se Suomi oli edelläkävijä ja hieno maa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (131 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.....Suomessa vallitsevat olosuhteet; se että he eivät enää joudu pelkäämään henkensä edestä, on tällä hetkellä monille se ainoa positiivinen asia.....

ooo

Pieni vai suuri?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sanotaan vaikka että annamme kaikille suomeen pyrkiville turvapaikan, kuka heidät sitten elättää? Sinäkö?

Tietysti suomella on velvollisuus auttaa mutta kuka auttaa meitä kun olemme antaneet jopa vaatteet päältämme muille?

Esimerkiksi tampereen kaupunki hakee kahtasataa vapaaehtoista auttajaa vanhainkoteihin koska vanhuksia on enemmän kuin rahaa, mikä tekee tuhannen kilometrin päässä asuvan 20-30 vuotiaan hyväkuntoisen miehen (tilastollinen keskivertopakolainen) ahdingosta niin paljon merkittävämmän kuin esimerkiksi 80-vuotiaan irmelin, joka on elinikäisistä veronmaksuista huolimatta tuomittu ihmisarvottomaan vanhuuteen ja jonka ainoa odotettavissa oleva muutos elämään on kuolema?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"Irmeli" sai osansa myös sodasta, sotaorpoudesta, sodanjälkeisestä pula-ajasta ja jälleenrakennustyön ja sotakorvauksien edellyttämästä raadannasta, olosuhteissa, joista nykyiset sukupolvet ovat jo täysin tietämättömiä.

Tämä kaikki, jotta tulevilla polvilla olisi millä mällätä?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-tämä kaikki, jotta nykyisellä ja tulevilla polvilla olisi millä mällätä-

Koskee kaikkia kansalaisiamme omavaraisista rikkaistamme kuin köyhemmistäkin yhteiskunnan tukien varassa eläjistä. Somaleista suomalaisiin.
Terv. 1940 syntynyt 45 vuotta aina ei niin trendikkäitä ja hyvätuloisia töitä tehnyt karjalaisukko.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"”Olen yli 10 000 € velkaa tästä matkasta”."

Tällaista ei saa kannustaa. Tuo vain kertoo siitä että ainoastaan rikkaimmat pääsevät länsimaihin tuolla tavalla. Eivät siis köyhimmät, kurjimmat ja vainotuimmat kuten pitäisi. Kenelle muka annetaan yli 10 000€ velkaa salakuljettajien taholta noin vain.... Salakuljettajat eivät hyväksy niitä kaikkein huonoimmissa asemissa olevia... joita juuri pitäisi eniten auttaa.

Kai ymmärrät kuinka valtava omaisuus 10 000€ on kehitysmaissa? On kannustettava ja pyrittävä siihen että autetaan mahdollisimman paljon kriisien viereisissä maissa pakolaisleireissä, joiden olosuhteita täytyy parantaa (ja joista voivat helpoiten päästä takaisin kotimaahan myöhemmin mikäli tilanne paranee). Siellä juuri voidaan auttaa niitä kaikkein heikoimmissa asemissa olevia ja saada rahan käytöllä kaikkein eniten apua ihmisille. Jos ja kun rahaa käyttää auttamiseen on sen oltava mahdollisimman tehokasta.

Pakolaisleireiltä voidaan EU-maihin jakaa tasa-arvoisesti miehiä-naisia-lapsia sen mukaan kuin voidaan EU-maihin vastaanottaa (itse suosisin lasten auttamista enemmän kuin miehiä ja naisia, mutta se on vain oma näkemykseni). Loogisuuden nimissä vastaanottokyky täytyy huomioida tai vastailmiöt kärjistyvät. Se on inhimillistä ja järkevää.

************************************************************************
"Suomi , johon aikoinani tutustuin, oli inhimillisempi ja piti kunnia-asianaan ihmisoikeuksien noudattamista silloinkin, kun muut eivät niin tehneet. "

Valitettavasti tämän hetkisen näkemykseni mukaan lähes kaikki muu mitä esitin ylempänä johtaa oikeistopopulistien kansannousuun kautta Euroopan valtioiden ja sitä kautta Euroopan hulluusvuosiin IMHO seuraavien vuosikymmenten aikana. Siitä ovat sitten ihmisoikeudet kaukana.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Minun Suomeni on täysin syytön pakolaistyyppiseen kansainvaellukseen. Sitäpaitsi suomalaisilla on tällä hetkellä omia talousongelmia ja hätää omasta takaa. Jopa EU jakaa ruoka-apua suomalaisille.

Etsippä historiasta, mitkä valtiot ovat aikanaan tyhjentäneet kehitymaita omaisuuksistaan, materiasta ja jopa ihmisistä. Anoppa sieltä rahaa Suomen pakolaisbudjettiin. Jos onnistut, niin jopa alkaa myönteistä henkeä löytyä.

Seuraavaksi otat puhutteluun diktatuurimaiden ja niinsanottujen demokratioiden päämiehet. Voin vakuuttaa, ettei sympatiaa löydy. Ei miltään suunnalta. Varmaa on myös se, että he vakuuttavat tekevänsä kaikkensa, että tilanteet saataisiin mahdollisimman pian ratkaistuiksi rauhanomaisesti. Mokomat jopa uskovat itse omaan vakuutteluunsa.

Olen pahoillani, maailma vaan on tällainen.

Maailma voisi olla myös sellainen, että kaikki haluavat ehdottomasti asua kotimaassaan, tehdä työtä sen onnistumisen eteen, eikä kenenkään kansalaisluottamusta nauttivan tarvitsisi paeta isiensä maasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

oivottavasti Husu kertoo mihin aikoo Suomesta muuttaa, sill tuskin pystyy Suomea mieleisekseen muuttamaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Tämä ei ole minun Suomeni"

Suomessa ei sentään muurit estä poismuuttoa!

"Liki kaikki kertovat saman tarinan."

Sen, joka heille on opetettu.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Se Suomi, johon tulit, ei ollut tietoinen nykyisistä ongelmista. Kaikki tulijat eivät valitettavasti integroidu ja sitä kautta menesty yhteiskunnassamme.

En itsekään pidä ongelmana sotaa pakenevia ihmisiä lapsista vanhuksiin. Eräänlainen segregoituminen kuitenkin alkaa, kun samoilta alueilta on liikaa tulijoita liian nopeassa tahdissa.

En usko, että suomalaisia haittaa erilainen kulttuuriperimä, jos siitä ei koidu muille haittaa tai sitä ei ns. "hierota naamaan". Yksityisasiat ovat yksityisasioita.

Sen sijaan Ruotsissa ongelmaksi ovat muodostumassa toisen polven maahanmuuttajanuoret. Sotaa pakeneva sukupolvi on edelleen Ruotsissa hyvin kiitollinen saamaansa suojaan. Valitettavan usea ei voi(nut) opastaa tai rohkaista mukautumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan. He pikemminkin halusivat vaalia omia traditioitaan (mikä on ihan tervettä tiettyyn pisteeseen asti) koskien niin pukeutumista, puhuttua kieltä kuin tasa-arvoisen yhteiskuntaa uhmaavia tekoja (mm. kunniamurhat).

Toisen polven maahanmuuttajat eivät ole nähneet sotaa ja julmuuksia. He näkevät vain räntäisen Pohjoismaan, jossa heitä pidetään hieman outoina ja erilaisina - ja siksi vaikeasti lähestyttäviä.

En usko pakkointegraationkaan tuottavan hyvää tulosta. Empiiriset kokemukset ovat valitettavasti osoittaneet, ettei suuri määrä uusia tulijoita lyhyessä ajassa ole sekään hyvästä. Ilmiö ei koske pelkästään ulkomailta tulleita. Yhtä lailla samanlainen ilmiö näkyy teinien kotibileissä, jonne pakkautuu niitä "kaverien kavereita". Hösseliksi menee.

Siksi mielestäni on parempi, että Suomi ottaa vastaan vain sen verran tulijoita kuin mistä se voi kohtuudella selvitä. Ja jos se merkitsee valitsemista niin sitten hädänalaisin osa saisi turvapaikan.

Siten "se Suomi, johon olet tottunut" voisi mitä ilmeisimmin myös olla jatkossa sitä samaa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Siihen suomeen, jonne Husu tuli myös ratkaisi ongelmia. Nyt täällä hallitsevat puolueet lähinnä keskittyvät tekemään lisää ongelmia. Yksi niistä on Persulogisista syistä laiminlyödä integroituminen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Minä voin laittaa tietokoneeni ratkomaan yhtälön 5 + 12 = x.

Mutta tämäkin tietokone tukahtuu, jos vaadin tältä 15 X 15 käänteismatriisia.

Liian lyhyessä ajassa liikaa integroitavaa. Me kaikki suomalaiset emme voi olla julkisella sektorilla integraatiovastaavia. Joidenkin suomalaisten tulee tehdä duunia sen eteen, että jotkut integraatiovastaavatkin saisivat tekemästä työstään korvauksen.

Toki markkinatalousmiehenä en katsoisi pahalla, jos yksityiset yritykset opastaisivat tulijoita ja laskuttaisivat asiakkaitaan. Voisimme laskea veroja, ja uusia yrityksiäkin syntyisi veronmaksupuolelle.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #11

Huonoja tekosyitä. Tahdon puutteesta tässä on kysymys.

Sori vaan, mutta jos olisit markkinatalousmies niin et uskoisi yritysten kontolle vastuita, joita ne eivät halua tai ole koskaan kyenneet ottamaan. Se on julkisten toimijoiden tehtävä. Käsittääkseni olet uuslberalisti ja sen ytimessä on olla tekemättä oikeastaan mitään, jolloin tosin ei sitten mitään ongelmiakaan kyetä ratkomaan. Vastaus on sitten aina sama, eli vapautta ei ole tarpeeksi, mutta sitä utopiaa ei koskaan tule olemaan ja sen varaan on siten myös mielestäni turha edes yrittää rakentaa mitään.

Oikeassa elämässä valtion pitää ottaa vastuuta, jos se meinaa hyödyntää tulijoidenosaamista. Jos ei investoi pakolaisten osaamisen hyödyntämiseen, ei voi saada niitä yhteiskunnallisia tuottojakaan esimerkiksi veronmaksajien muodossa.

Persujen taktiikkana taitaa olla enemmänkin se, että tietoisesti mokataan integraatio, jotta saataisiin nitä ongelmia joista on vuosikymmen kohkattu.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #15

En voi sille mitään, jos tulijoilla ei ole riittävästi tahtoa!

Yrityksiä kiinnostaa tehdä tulosta. Nyt, kun olisi selvästi kysyntää vaikkapa tähän integroitumiseen niin totta kai ne palkkaisivat parhaat henkilöt tekemään työtänsä. Mutta jos asiakkailla ei ole varaa (tai eivät halua ilmoittaa kaikkea varallisuuttaan) niin siinä on ehkä se suurin kynnys? Se yritysten "haluttomuus" voi johtua tästä. Jokainen yritys haluaa palvella maksuvalmista ja -kykyistä asiakasta. Suomalaiset pankitkin laativat listoja asiakkaistaan, jotta kelle tarjotaan paremmat diilit jne.

Pidät minua uusliberastina? :) Onhan tuosta matkaa siihen, kun olen saanut kuulla olevani arvokonservatiivi (koska persu). Olen tehnyt myös ihan "duunarihommia" mm. Turun telakalla laivasähköasentajana. Minut vain kiristettiin AY-liikkeeseen tuoksi ajaksi sanomalla, ettei kukaan heistä tee duunia minun parina, jos en liity.

Ja jos nyt alat vielä analysoimaan vapautta niin sanonpa vain, että se vastuun tulee kulkea käsi kädessä. Useimmat aikuiset ihmiset alkavat käyttäytyä kuin aikuiset ihmiset jos heitä vain kohdellaan aikuisina ihmisinä. Aikuisiin ihmisiin tulee luontainen halu toimia vastuullisesti.

"Valtion pitää ottaa avstuuta"? Hahahahahah, anteeksi nyt vain. Lukuisan EU-jäsenmaan valtiovarainministerin kesken sovittiin ns. talouskurisopimuksesta, jonka Suomen puolesta allekirjoitti Jutta Urpilainen (sd.)

Toisin sanoen: huoli on (eritoten demaripiireissä) velkaantumisestamme. Jos siis voit osoittaa, että tämä maahanmuuttokaaos on tuottanut sitä toisessa viestissäsi peräänkuuluttamaasi "positiivista tulosta" menojen jälkeen niin pyydän anteeksi ja pidän suuni vast'edes supussa.

Toivottavasti sinussakin olisi yhtä paljon miestä, jos onkin reippaasti toisin päin.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #15

"Oikeassa elämässä valtion pitää ottaa vastuuta, jos se meinaa hyödyntää tulijoidenosaamista. "

Jos tulijoilla olisi osaamista, niin valtion ei tarvitsisi ottaa mitään vastuuta. Ikävä totuus vain on että osaajat menevät muualle, missä heidän osaamisestaan maksetaan hyvin. Suomeen tulee pääasiassa se "rupusakki" joka ei pärjää missään muualla, mutta saavat Suomessa helpon ja leveän elintason loisimalla suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

"Jos ei investoi pakolaisten osaamisen hyödyntämiseen, ei voi saada niitä yhteiskunnallisia tuottojakaan esimerkiksi veronmaksajien muodossa."

Vaikea investoida kun ei ole osaamista mihin investoida. Nettoveronmaksajia pakolaisista ei saada tuskin koskaan. Ne harvat, jotka joskus työllistyvät. työllistyvät lähes sataprosenttisesti julkiselle sektorille hyysäämään uusia maahan saapuvia pakolaisia, tai johonkin verovaroilla kustannettavaan feministijärjestöön kiintiömaahanmuuttajaksi luomaan värikästä kansainvälisyyttä ja monikulttuurisuutta yhteisvalokuviin maitonaamaisten lyhyttukkaisten suomalaisfeministien rinnalle.

Vähän niinkuin arvoisa blogistimmekin, joka ei ole koskaan tuonut senttiäkään yhteiseen kassaan, vaan aina elänyt yhteiskunnan piikkiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #98
Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

P.S. Ikävää, jos tulijoilla on persulogiset syyt olla integroitumatta.

Kyllä "sääntö-Suomi" osaa eritoten SDP-Vas. -akselilla tehtailla sen verran sääntöjä, ettei tuolta etelämmästä tulleet edes voi laittaa vaikka maustemyyntifirmaa pystyyn.

Pari vuotta Kreikassa asuneena alkoi itseäkin kotimaan lomillani häiritä tämä hitonmoinen tarve nipottaa joka ainoasta pikkuasiasta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #13

# 13

On tosiaan hyvä muistaa, että sossuja ( ja Kepua ) saadaan kiittää meidän julkisesta sektorista. Se on Euroopan ykkönen vrt. BKT 2014. Meillä piisaa sormi pystyssä patsastelevia suojatyöpaikkamöhömahoja vaikka vientiin asti. Kukaan ei vaan taida haluta ostaa.

Ja se neuvostomallinen virkamieskoneisto on rakennettu niin hyvin, että ei sitä saa edes purettua. Ei ainakaan nykyhallitus.

Risto Laine

Turpeinen!

Toki ihmisyys ja sen ihmisarvon kunnioittaminen on hyvästä, mutta meidän pitäisi myöskin pitää huolta näistä ihmisistä ja se maksaa. Entä mistä sinä ottaisit rahat tähän?, velkaa, veroja nostamalla tai veroparatiiseista?.

Kyllä näitä palopuheita ja tyhjiä lupauksia on nähty tarpeeksi.

Kannattaisko kansanvälinen yhteistyö tässäkin suhteessa ja pistää kuriin Korporaatit, pankit ja heidän hännystelijät "politiikot", jotta Afrikan ja lähi-idän riisto, että sodat loppuisivat joissa näillä ihmisillä sentään on koti, kulttuuri ja se arvopohja mihin he nojaavat ja olisi turvallista asua.

Te vain haluatte näitä ihmisiä eurooppaan ja käyttää heitä hyväkseen meidän omiin luotuihin ongelmiin, johon tekin olette syyllisiä "huoltosuhde".

Nyt on vallassa käsitys tai luulo että nämä ihmiset on laitettava orjatyöhön nälkäpalkalla ja sitten me veronmaksajat maksetaan erotus heidän palkastaan.

Ja te kutsutte tätä ihmisyydeksi.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #28

Eikös siellä niitä turpaanipäisiä miehiä kokoonnu vähä väliä muuttelemaan öljyntuotannon rajoja tarpeittensa mukaan. Minä olen ymmärtänyt että ne jotenkin ovat päättämässä kaasu-ja öljyasioista siellä hiekkakankaalla.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #19

Velkaa otetaan nyt jo ihan tarpeeksi. Sen velkarahan voisi tietysti kanavoida vaikka niihin kohteisiin, joista joskus tulee talouskasvua tai luo talouskasvua nyt heti. Jostain syystä tällä hetkellä otetaan velkaa ihan vain tumput suorana seisomiseen ja sen lapioimiseen rikkaimmalle parille prosentille.

Ja jos luulit meidän tavoitteenamme olevan ihmisten laittaminen orjatyöhön, niin kannustan tutustumaan siihen mitä kukin puolue tässä maassa ajaa. Näyttäisi menevän nyt hieman sekaisin.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

On käsittämätöntä, jos ei vielä ymmärrä sitä, millaista integroitumisresistenssiä islamilaisen ideologian kulttuureista tulevilla usein on. Itsekin harmittelen tällä hetkellä poikani synttäreitä järjestäessäni, ettei pojan muslimiluokkakaveri taaskaan tule synttäreille. Luokan pojilla on ollut yhteensä päälle kymmenet synttärit ja lähes kaikki ovat niissä aina olleet mukana. Tämä muslimipoika ainoastaan kerran, kun eräs järjesti Hop Lopissa, jonne koko perhe tuli jostain syystä mukaan. On todella ikävää, että muslimiyhteisöt itse eristävät usein lapsiaan muiden lasten seurasta. Hollantilaisen sosiologian ja maahanmuuttoprofessorin Ruud Koopmansin mukaan jopa 40 % Euroopan islamilaisesta väestöstä on fundamentalisteja. Fundamentalismi on yhtä yleistä nuorilla, kuin vanhoillakin, eikä integroitumista kolmannessa polvessa näytä odotusten mukaan tapahtuvan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Se Suomi, johon Husu tuli, ei ratkaissut mitään, vaan lykkäsi hölmöläisen tavoin ongelmien ratkaisun tulevaisuuteen siinä uskossa, ettei ongelmaa ole eikä tule.
Samaa hölmöläisfilosofiaa jatkoivat niin Vanhasen hallitus kuin Kataisen six-pack. Potkivat tölkkiä kädettöminä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Se Suomi, johon tulit on toivottavasti vielä huomenakin sama Suomi edelleen.

Ihan lyhyesti, lukemalla esimerkiksi SVT n uutisia selviää, mitkä käytännön riskit hallitsemattomalla ja edesvastuuttomalla maahanmuuttopolitiikalla voi olla. Ruotsi on hyvää hyvyyttään ja puhtaasti humaanisin perustein auttanut satoja tuhansia maahantulijoita. Ruotsiin on tullut mm ssa eniten nk. Lapsipakolaisia, koko Euroopassa. Tämän seurauksena perheitä on sitten yhdistelty ( sukuja käytännössä ) Nyt on Ruotsissakin linja muuttunut.

Tiedätkö Husu, miksi ?

Integraatio on tullut kalliiksi, ja vaikka Ruotsi onkin rikas maa, niin rahat vaan ei enää riitä.

Autoja palaa sadoittain, pikkuterroria harjoitetaan joka puolella, miisä on maahanmuuttajaenemmistöinen asujaimisto.
Osa asuinalueista on jo käytännössä yhteiskunnan avun ulkopuolella, koska pelastushenkilökunta ei voi mennä sinne. Ilman poliisisaasttuetta.

Alueiden koulut tyhjenevät paikallisista, koska opetustoimintaan ei enää ole opettajilla riittävästi resursseja.

Jne.. Huolimatta laajasta ja perusteellisesta sopeuttamisohkelmasta, kaikki tulijat eivät sopeudu. Eivätkä edes halua sopeutua, vaan eristäytyvät.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Tervetuloa SDP:hen ja tämä kirjoitus taustoittaa hyvin puoluevaihdostasi. Keskustassa alkaa olla inhimillisyys aika vähissä.

Jukka Mäkinen

Siinä mielessä Husu sopii demareihin, että nykyiset työikäiset demarit ovat lähes kaikki yhteiskunnan elättejä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Turvapaikan myöntämisen kriteerit päättää Suomen hallitus. Noudattavat yhtenäistä linjaa muiden EU maiden kanssa. EU ssa kun ei sooloilua katsota hyvällä silmällä. Eikös se vaan ole reilua kaikille, että on samat etuisuudet. Siinä säästää matkalainen sitä matkarahaakin tosi kivasti ja aikaa.

Suomessahan on muuten turvapaikan hakijalla ja turvapaikan saaneella edelleen todella hyvin asiat. Lämmintä vettä tulee hanasta ja ruokaa on kaapissa. rahaa saa tarrpeen mukaan. Ei varmaan oikeasti ole valittamista. Töihin meneminenkään ei ole pakollista. Btw. Moni -90 luvulla tullut on vieläkin duunia vailla. Kumma juttu muuten, yli 25 vuotta. Itäkeskuksessa kun päivällä käy, niin siellä näitä töitä vailla olevia on paljon. Hakevat varmaan sieltä sitä duunia ?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lusmuilevat työttöminä Itiksessä kun ensin ovat vieneet meidän suomalaisten työpaikat.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

”Olen yli 10 000 € velkaa tästä matkasta”

Suomalaistenko tuo sitten pitäisi maksaa koska tokihan osa "pakolaisista" lähettävät osan saamistaan sosiaalituista kotimaahansa. nämä summat näkyvät esim. Pakistanin BKT:ssä jo selkeänä osana.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Onhan se kenkkua, jos käytäntö muuttuu kesken kaiken. Tämä on Merkelin luoma ongelma (tai sellaisena kv-lehdistö tätä maahantuloa pitää), joten eikö se ole sitten suomalaisten kaivettava kuvetta?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Vastaapa tähän yhteen kysymykseen: Kuka sen kaiken maksaa?

Pakolaisten vastaanottaminen ei ole halpaa puuhaa. Jos Suomi ottaa vastaan kaikki, jotka tänne haluavat tulla, jossain vaiheessa rahat loppuvat. Mitäs sitten?

Millä tavalla kannat itse vastuun siitä, että olet ajanut Suomen kohti katastrofia tällaisilla kirjoituksillasi?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

YLEn mukaan po. hintalappu vuodelle 2016 on noin tuhat miljoonaa euroa. Husulla on loistava mahdollisuus antaa ratkaisu tähän pikku rahaongelmaan?

Jukka Mäkinen

Eihän Husun terävänä kaverina tarvitse kantaa vastuuta, riittää kun rahastaa osansa bisneksestä. Vastuun kantaminen jätetään hölmöjen harteille.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

”Olen yli 10 000 € velkaa tästä matkasta”.”Mieluummin kuolen täällä kuin palaan sinne” Onko Suomen valtio takaajana tässä lainassa? - vai miten tällasen summan rahaa saa lainaksi alueilla, joissa normaali yhteiskuntajärjestys puutuu?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei muuten puhettakaan että moni suomalainenkaan voisi saada 10 000€ lainaa. Siinä mielessä melkoinen summa tänne tulleelta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Työntäkää ne kymppitonninne jonnekin jonne ei aurinko paista ja keskittykää oleelliseen.

Juuri tänään oli juttu, miten 2-viikkoisen tytön isä sai kielteisen turvapaikkapäätöksen ja palautetaan Irakiin. Rajakeille varmaan ilon päivä, me muut toivottavasti osaamme edes yrittää ajatella miltä isänä tuntuu kun erotetaan vastasyntyneestä tyttärestään ja tytön kasvaessa miltä tästä tuntuu.

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/09/08/2-veckor...

Ei, tämä ei ole minunkaan Suomeni.

Käyttäjän MarkusMiettinen kuva
Markus Miettinen Vastaus kommenttiin #31

Miksi ihmeessä jaat ihmiset rajakkeihin ja muihin? Rajakit ovat ääripää ja niin ovat myös suvakit (Rasmusryhmän porukka, vihreät, anarkistit). Sitten on olemassa myös rationaalisia ihmisiä, jotka tajuavat ettei meillä ole varaa olla moraalisia supervaltoja vaikka sinä kuinka sieltä kuplastasi sitä toivoisit. Ei me vaan olla mikään paremman elintason luvattu maa kaikille halukkaille.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #31

J.S:"Työntäkää ne kymppitonninne jonnekin jonne.."

Taitaa ne kymppitonnit mennä asianajajien ja muiden sellaisten taskuun, kun näitä valituksia käsitellään hallinto-oikeudessa.
Ei, tämä ei ole minunkaan Suomeni..siellä ei tarvitsisi tehdä tällaisia valituksia, koska käännytettäviä ei olisi alunperinkään tullut.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #41

Hyväksytkö isän ja lapsen erottamisen noin yleisesti, vai vain ulkomaalaisten tapauksessa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

Isä voi halutessaan pitää perheen koossa ja koko suvunkin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #57

En nyt mainitse nimiä, mutta yhä useampi kommentoija muistuttaa siitä, miten arkista Auschwitzin porttivahtien rekrytointi on ollut.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #50

J.S:"Hyväksytkö isän ja lapsen erottamisen noin yleisesti.."

Eiköhän meillä eroteta jatkuvasti isiä lapsistaan, ihan oikeuden päätöksillä ja veemäisen naisen toimesta. Mitä sitten tulee tähän linkittämääsi, niin siihen en osaa sanoa mitään. Tekstissä kirjaimet tuttuja, mutta väärässä järjestyksessä, joten en saa selkoa.
Noin yleisesti ottaen sitten..uskoisin ettei tämä(kään) tapaus ole vielä taputeltu, vaan ensin maksetaan (myös Janne Salonen) asianajajille ja tuomareille jokunen euro ja varsinainen kärsijä loppupeleissä sitten onkin kotimainen veronmaksaja.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoiden_kaanny...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #76

"Eiköhän meillä eroteta jatkuvasti isiä lapsistaan, ihan oikeuden päätöksillä ja veemäisen naisen toimesta."

Niin tehdään. Itse en hyväksy asiaa, hyväksytkö sinä? Kovin monen mielestä täällä isän erottaminen lapsestaan ja päinvastoin tuntuu olevan ihan jees kun kyseessä on irakilainen isä ja hänen vauvansa.

Oikeusvaltiossa, jollaisen haluaisin Suomen edelleen olevan, hallintoalamaisilla on ihan oikeasti oikeus kyseenalaistaa itseensä kohdistuva hallintopäätös varallisuudesta riippumatta. Olen ollut huomaavinani, että toisten mielestä tähän ei toisilla pitäisi olla oikeus. Joku taitaa tuolla edellä myös suositella, että isän pitäisi kaapata lapsi Irakiin.

Edelleen, nämä kommentit eivät edusta minun Suomeani.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #80

Kansaedstja Tytti Tuppuraisen lasten isä on suomalainen, mutta ei taida olla edes tapaamisoikeutta lapsilleen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #31

Tämä perhe voinnee myöhemmin hakea perheenyhdistämistä? Jos perheenyhdistäminen ei onnistu, voinevat äiti ja vauva muuttaa Irakiin?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #44

Niin kun se on turvallinen alue. Matkustaisitko sinä Irakiin vauvan kanssa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #51

Minä kävin kesällä pojan kanssa Billundin Legolandissa eikä sielläkään tullut pommista. Liittyy Irakiin miten?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #53

Tel Avivin turvallisuus luokitus liennee eri tasolla kuin Legolandian?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #56

Irakiin ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista. Israeliin ei.

Eli?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #59

Ehkäpä meikäläisten ei ole viisasta juuri nyt matkustella Irakiin.
Irakilaiselle se on huomattavasti helpompaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #31

Erotetaan vastasyntyneestä tyttärestään? Siis kaappasiko Suomen valtion virkamiehet tuon miehen vastasyntyneen estäen heidän yhteistä paluutaan?

Vaan keskitytään oleelliseen:

Kun Suomikin tunnetaan maana, minne ei tulla kuin havumajaan niin se viesti toivottavasti menee perille, ja kymppitonnin pankkilainaisetkin jättää hyötyretkensä vähemmälle. Keventää meidän virkamiesarmeijan työtä.

En minä ainakaan vastasyntyneen isänä lähtisi viemään pienokaista paikkaan, jossa virkamiehet kaappaavat lapsen pois noin vain.

Mutta salakuljettajat kyllä markkinoivat Suomea "paratiisina". Toivottavasti torjunnat hyydyttävät ainakin jatkossa hakuammuntaretket. Onhan se epähumaanista koukuttaa toiset tonnien pankkilainoihin ja rahoittaa siten epäsuorasti salakuljettajia, eli rikollista toimintaa.

Ei minunkaan Suomeni rahoita organisoitua rikollisuutta. Miksi sen pitäisi aloittaa se?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #62

Jos Henri olisit lukenut (ja ymmärtänyt) linkatun artikkelin, viranomaiset ovat karkoittamassa isää toiseen maahan. Tyttö on syntynyt Suomessa.

Onko sinulla tietoa, että isällä olisi oikeus viedä vauva Irakiin?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Tänään tapasin suomalaisen miehen työssäni sairaalassa. Oli suruissaan, kun rahat eivät riitä kuntoutustuella itsensä hoitamiseen. 10000e on tavalliselle suomalaiselle iso raha, joten työnnä itse. Tämä ei ole minun Suomeni, jos omat kärsivät. Voin kertoa, että viis veisaan mitä Somalialandiin kuuluu. Kun avaa silmät autettavia löytyy lähempääkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #74

Puheena oleva 2-viikkoinen vauva on syntynyt Paraisilla. Miten lähellä Outi vastasyntyneen pitäisi olla, että olisit kiinnostunut siitä saako tyttö kasvaa isänsä kanssa vai ei?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #81

Aloitetaanko omasta kaupungista ja omasta maasta?! Vastakysymys: miten pitkälle pitää mennä, että riittävästi apua tarvitseva löytyy?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #81

#81
Lapsen synnyttämä äiti jää Suomeen lapsen kanssa.

Tämä mieshän ei ole saanut oleskelu lupaa ja lukuisten valitusten aikana oli tämän lapsen äidin kanssa hankkineet tämän k.o lapsen siinä toivossa, että mies sen avulla saisi jäädä Suomeen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #94

Artikkelin mukaan mies sai kielteisen päätöksen vauvan syntymän jälkeen, mutta se on nyt epäolennaista. Olennaista on, että lapsi kasvaa ilman isäänsä viranomaispäätöksellä, mikä sotii lapsen oikeuksia vastaan. Tietääkseni tämä pieni tyttö ei ole tehnyt muuta pahaa kuin syntynyt.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #81

Mikään ei estä vauvaa palaamasta Irakiin isänsä kanssa. Minunkin poikani on syntynyt Turussa, mutta ei minun ollut mikään pakko häntä sinne jättää. Yhdessä kolmistaan palattiin kotiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #102

Tiedätkö asian olevan noin, vai heititkö vain hatusta? En tunne Irakin lainsäädäntöä, mutta voihan olla ettei sinne saa kuka tahansa miten tahansa mennä. Arvaisin vauvan olevan Syyrian kansalainen, mutta en osaa sanoa vaikuttaako se jotenkin. Voihan vauvalla toki olla kaksoiskansalaisuuskin. Äidistä erottaminen ei tietenkään voi olla ratkaisu, joten toinen kysymys kuuluu saako äiti asettua asumaan Irakiin?

Ajattelin kysyä ja sivistää itseäni. Kun esitit noin varman väitteen, oletan sinun tietävän.

Itse tapaukseen sanoisin ettei lapsi saakaan vaikuttaa turvapaikkapäätökseen, eikä se pidetäänkö Irakia turvallisena alueena liity juuri tähän tapaukseen mitenkään. On aivan eri keskustelu, pitääkö isälle myöntää oleskelulupa muulla perusteella. En kuitenkaan lähtisi velvoittamaan virkamiestä olemaan vaihtoehtojen hakemisessa aloitteellinen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #102

"Palaamasta", en tiennyt että kaksiviikkoinen Suomessa syntynyt syyrialaisäidin lapsi voisi palata jonnekin jossa hän mitä ilmeisemmin ei ole koskaan ollutkaan.

Kerrotko vielä, miten tämä palaaminen sujuisi? Siis muuten kuin lapsikaappauksella?

Tommi Nurminen Vastaus kommenttiin #31

Perheellä on täysi oikeus muuttaa sellaiseen maahan, jossa ei vielä ole reagoitu siihen tosiasiaan että iso osa turvapaikkaa hakevista on "turisteja" vailla oikeaa vainoa.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Husu kirjoitit "Tämä ei ole minun Suomeni"
Tämä ei ole minunkaan Suomi, johon synnyin ja jossa kasvoin!
Onko minulla oikautta vaatia Suomeani takaisin?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tuossa se on lyhykäisesti, minkälaisessa Suomessa elämme. Se on Suomi, joka on kaikkien, eli ei kenenkään.

Husu puhuu Suomesta, joka syntyi siitä, kun se Suomi, johon sinä synnyit, kuoli.

Ei ole mitään järkeä edes puhua jostain yksittäisestä Suomesta. On Suomi ennen EU:ta ja Suomi EU:n jälkeen.

Minä synnyin Suomeen, jossa ajateltiin, että Suomi on suomalaisten maa. Se oli itsestäänselvyys.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä varmempi olen siitä, ettei niin ole. Ei ole mitään yhteistä päämäärää. On vain kulttuurien ja viiteryhmien kirjo, jossa kaikki vetävät omalle viiteryhmälleen niin paljon kuin irti lähtee niin vähällä energian käytöllä kuin vain mahdollista. Siihen kuuluu se, että juuri se minun viiteryhmäni on tärkein, ja sen etu se yhteinen päämäärä. Näin kun kuuluu joka torvesta, se menettää merkityksensä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #147

"Itsestäänselvyys" merkitsee nimenomaan sitä, ettei oikeastaan ajatella. Monet rupeavat vanhemmiten ajattelemaan, hyvä niin.

Käyttäjän MarkusMiettinen kuva
Markus Miettinen

Erittäi naiivi irjoitus, eike sevästiään ole käynyt läpi minkäänlaista rationaalista filtteriä. Jo se, ettet edes ota huomioon sitä, että monet näistä "pakolaisista" tulevat tänne paremman elintason perässä kertoo siitä ettet halua nähdä asiasta kuin yhden puolen. Tämä ei kuitenkaan ole se Rasmus-kuplasi, jossa oletetusti saat vain sokeita kehuja tunteella ajattelevilta kanssakauhistelijoilta.

"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee." - Kenraali Gustav Hägglund

Suomella on tällä hetkellä velkaa enemmän kuin koskaan ennen (yli 100mrd) ja työttömiä ihan omasta takaa. Nyt viime syksyisen pakolaistulvan jälkeen meillä on useampi kymmenen tuhatta nuorta, asekuntoista miestä, joilla ei ole mitään mahdollisuutta työllistyä tai pariutua eikä minkäänlaista kosketuspintaa Suomen yhteiskuntaan ja sen normeihin. Ryhmäkoheesio on täysin olematon - paitsi tietysti omassa viiteryhmässä, eli sunnimuslimeissa. Onko mielestäsi rationaalista vai irrationaalista kritisoida tälläistä? Miten ihmeessä kotoutus voisi onnistua? Korostan vielä ettei se muslimien kotoutus ole onnistunut missään muuallakaan, jos tilastoja katsoo. Ja sinä siis syytät tästä vain niitä ilkeitä rasisteja niinkö?

Ruotsissa on tällä hetkellä 20 vuoden kotoutuksen jälkeen pitkäaikaistyöttömistä 42% maahanmuuttajia ja 56% toimeentulotuista menee maahanmuuttajille (1). Raiskaukset ovat nousseet 1400% ja väkivaltarikokset 300% (2). Saksassa menee 26% toimeentulotuista maahanmuuttajile. Briteissä EU:n ulkopuoliset maahanmuuttajat ovat ottaneet maalta 120mrd puntaa enemmän kuin ovat maalle verotuloina antaneet (3).

Ei me auteta muita tuhoamalla omat maamme. Ei meillä ole varaa olla moraalisia supervaltoja. Kuinka monta ihmistä pitää joutua raiskatuksi, hakatuksi tai tapetuksi, että myönnät tämän ja luovut tuosta naiivista ideologiasta, jota kukaan oikeasti fiksu ihminen ei jaa kanssasi? Ja jos Suomi ei tunnu omalta maalta, niin täältä voi aina vapaasti lähteä. Ei me olla mikään koko maailman sosiaalitoimisto.

1) http://www.theglobeandmail.com/opinion/swedens-ugl...
2) https://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape
3)http://www.dailymail.co.uk/news/article-2821151/Non-EU-migrants-State-costing-British-finances-120billion-1995.html

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Onneksi meillä on rajat auki myös toiseen suuntaan, hienompiin ja ylevimpiin valtioihin. Itsehän odotan vieläkin sitä ulosmuuttoaaltoa minkä piti alkaa persujen 2011 vaalivoiton myötä.

Valitettavasti valtioiden tehtävä on huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisistaan. Vielä valitettavampaa on, ettei pakolaisten omat kotimaat tunnu kykenevän siihen mutta ei se kyllä ole pienen viisimiljoonaisen ja nykyään persaukisen kansan tehtävä toimia moraalikompassina oman tulevaisuutensa hinnalla.

On kumma, ettei USAn vaadita kantavan vastuutaan yhtä ponnekkaasti. Kuitenkin voidaan aika perustellusti sanoa että pakolaiskriisi sai alkunsa demokratian pakkoviennistä. Meillä ei siinä ollut hirveästi osaa eikä arpaa vaikka innokkaimmat olisivat laittaneet suomipojankin levittämään RK:llä demokratian ilosanomaa.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Jokaisen maan tulee taistella ja rakentaa oma maansa, eikä tulla elämään toisen maan sosiaaliturvalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Husua voisi lohduttaa, ettei nykyinen EU:kaan ole enää se EU, johon Suomi liittyi, eikä siis myöskään Suomi ole se Suomi, jonne Husu muutti. Mutta senhän me kaikki jo tiedämmekin.

Pohjoismainen julkinen hyvinvointivankila vuodenaikoineen, byrokratioineen, sanktioineen, kyttäämisineen ja tukiriippuvuuksineen sekä kalliine elinkustannuksineen toivottaa tervetulleeksi kaikki, jotka halajavat luopua niistä luuloista ja kuvitelmista, joita heillä on Suomesta. - Siihen harva kykenee, jos ei halua tai eväät puuttuvat.

Aikansa täällä Suomessa - siis jos on tänne asti päättänyt salakuljettautua - voisi käyttää siihenkin, että valmistautuu palaamaan lähtömaahansa, kun aika on kypsä. Samalla pääsee rakentamaan sitä sellaiseksi kuin ehkä itse kukin haluaisi. Vain sen maan ihmiset päättävät, millaiseksi niiden maiden pitäisi vääntäytyä.
Kyllä tämän ongelman ymmärtää, jos haluaa. Jos ei halua, on turha valittaa.

Jokaisen pitäisi tietää, ettei ihminen voi päättää sitä, mihin vieraaseen maahan hän asettuu, sillä jokaisella maalla on jotain sanottavaa asiasta. Haluaminen on yksi asia, voiminen on toinen asia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Elämä täällä Pohjolassakin on muuttunut kovaksi. Elämme EU:n kypsyyden aikaa.
Voisimme ehkä alkaa pohtimaan sitä, että kuinka voisimme alkaa soveltaa nykyaikaan ns. kännön linjaa.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Eila Kännön poika sattui olemaan joskus 80-luvulla muutaman kuukauden esimieheni, mutta YLE ei koskaan lähetä enää dokumenttia Eila Kännön näkemyksistä, eikä hänen elämästään.

Mielestäni se pitäisi esittää, SE AVARTAISI hiukan Suomen historiaa, maahanmuuton osalta SIIS.

Myöskään YLE EI todennäköisesti lähetä SITÄ dokumenttia, jossa oli Saudi Arabiassa työskennelleestä suomalaisesta naisesta, vaaleasta hoitoammattilaisesta kertomus ja hänen kokemuksia sieltä.

Ohjelma aiheutti suurta pahennusta, syynä se, että tätä naista oli näin loukattu.

"Miehet olivat tuoneet vaimonsa vastaanotolle, sitten miehet alkoivat masturboimaan - heti"

"Samaa tapahtui kaduilla"

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Oletko ihan vakavissasi sitä mieltä, että tässä Husun ketjussa on jollakin tapaa kyse joko Saudi-Arabiasta tai Eila Kännöstä?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #140

Ehdottomasti. ...ja rönsyilevät kommentit... ...uskonto ym. Jos ei tunne Suomen HISTORIAA, edes lähihistoriaa, siitä koituu ongelmia. Tietysti mielestäni myös (Suomen luterilainen) uskonnot ovat tarpeettomia, vallankäytön välineinä.

TÄMÄ Suomi ei ole myöskään minun Suomeni (ehkä muutaman kuukauden vuodessa), joistain samoista syistä, mikä liittyy Husun kirjoitukseen.

Myös monista muista syistä olen muuttanut pysyvästi pois Suomesta.
FBssä alkuperäinen.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Tämä ei ole se Suomi, jonka minä olen oppinut tuntemaan. Suomi , johon aikoinani tutustuin, oli inhimillisempi ja piti kunnia-asianaan ihmisoikeuksien noudattamista silloinkin, kun muut eivät niin tehneet. Se Suomi oli edelläkävijä ja hieno maa."

Sinun maassasi poljettiin ihmisoikeuksia. Nyt se on kaltaistesi takia yleistymässä Suomessakin. Täällä oli vuosikymmeniä hyvää kehitystä parempaan suuntaan, huolimatta vaikeista historiallisista ajoista aina itsenäistymisestä (veljessota)talvi- ja jatkosotaan asti.

Ainoa neuvo on jonka voi antaa on, yrittäkää hoitaa oman isänmaanne ihmisoikeudet ja asiat kuntoon sisältä käsin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi asia kuitenkin on totta, se että me olemme nyt EU:ssa ja nyt kaikki muutkin maat euroopassa kiristävät sääntöjään. Suomi ei toimi nyt mitenkään poikkeuksellisesti, ehkä Saksaan verrattuna tosin, mutta sielläkin titaa suunta muuttua.

En osaa sanoa mikä on oikein ja mikä väärin, mutta nyt kuitenkin on demokraattisesti valittu hallitus Suomessa näin päättänyt tehdä muun euroopan tavoin.

Tietysti sitten jos demarit voittavat vaalit, ehkä sitten te muutatte linjaa ja avaatte tulijoille jälleen vapaammin ovet. Sitä odotellessa sitten vaan. Voi blogistikin kyllä hiukan pettyä, kun ymmärtää lopulta, että demareidenkin moitteet tiukennuksista ovat vain opposition sanahelinää. Kannattaa muistaa demareiden lausunto, että maassa maan tavalla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Aivan. Demareidenkin liikkumatila on tässä jokseenkin olematon. Jos velkaantumisvauhtia vähänkään lisätään, iskevät EU:n sanktiot. Siispä maahanmuuton kustannusten kasvu pitää kattaa joko muita menoja leikkaamalla tai verotusta kiristämällä. Menojen leikkaukset tarkoittaisivat käytännössä sosiaalietuuksien leikkauksia ja verotuksen kiristyminen talouden kuristumista. Kun vienti putoaa 13 % vauhtia, kuvitelmat siitä, että taloutta voitaisiin hoitaa kotimarkkinoiden varasaa ovat niin järjettömiä kuin vastuuttomiakin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Petteri vei sanat suustani. Suomi toimii samassa linjassa muiden EU-maiden kanssa, joten Husun otsikko voisi olla "tämä ei ole minun EU:ni".

Onko se oikein vai väärin, vaikea sanoa.

Käyttäjän ernolipsanen kuva
Niko Lipsanen

"olen saanut avunpyyntöjä monelta pakolaiselta, jotka eivät halua mitään muuta kuin saada jäädä Suomeen"

Jos he ovat pakolaisia, he saavat jäädä Suomeen. Suurin osa tulijoista sitä vain ei ole.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Husu ei taida ymmärtää sitä yksinkertaista totuutta, että mitä enemmän on jakajia, sitä vähemmän porukka saa käteen. Suomi ja suomalaiset eivät jaksa tehdä kahta tai kohta jopa kolmea työtä vain siksi, että täällä tekee koko vähemmän porukkaa töitä, siten porukalla palaa kohta pinna.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kolme työtä? Ja minä kun luulin että ne tulijat vievät suomalaiselta sen ainoankin työpaikan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Puhkaise kuplasi. Auttaa havainnointiin.

EDIT:
Tosin Wallinin kommenttiin en ota kantaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#63
Mistä olet moisen kuvitelman onnistunut kehittämään. Tulijoiden työllisyysaste jää tilastojen valossa tavattoman matalaksi.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tuskin, kun somaleiden työttömyysprosentti on yli 70% ja jo täällä vuosia asuneiden irakilaisten reilut 60%. joten näiden kanssa ei tarvitse kilpailla.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ne, jotka maksavat matkastaan salakuljettajille, ovat joutuneet rikoksen uhriksi, ja virheellisen tiedottamisen. Omaa syytäkö osaksi, en tiedä. -Pidän kuitenkin epäuskottavana sitä, että salakuljettajat antavaisivat matkan velaksi. Ja myös, jos on pienikin mahdollisuus siitä, että tulijoiden harkinta pettää ja he turvautuvat väkivaltaan, jos päätös on kielteinen, ja johon on perusteet, ja jonka käsittelyyn on uhrattu jo monia tuhansia kansalaisten verovaroja - olisi parempi, ettei tällaisia ihmisiä otettaisi tänne lainkaan.

Niko Sillanpää

Olen pahoillani, mutta kehitysmaiden ongelmat ja kansojen kohtalot eivät kuuluu suomalaisen veronmaksajan vastuulle. Kansoja syntyy, kansoja tuhoutuu. Näin on aina ollut, ei ole mitään järkeä tehdä niistä jokaisesta täällä jotain ongelmaa. Jokaiselle kommentoineelle vara-Jeesukselle ehdotan pikaista siirtymistä kehitysmaihin toteuttamaan moralistista vaateitaan. Omalla kustannuksellaan, luonnollisesti.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Jos tämä Suomi ei ole Husun maa niin silloinhan Husu voisi muuttaa vaikka jonnekin muualle hänen arvomaailmaansa paremmin sopivaan maahan. En usko että moni jäisi kaipaamaan, sillä uhriutujia ja tekopyhiä moralisteja on täällä ihan riittävästi muutenkin.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kohdista kritiikkisi EU:hun, joka salli tämän täysin hallitsemattoman pakolais- ja siirtolaismaahanmuuton, Husu. Merkelin ylitsevuotava ja täysin epärealistinen hyväntahtoisuus on tuhoavaa Euroopalle ja sen asukkaille, kulttuurille, turvallisuudelle ja realistisille, suunniteltavissa oleville tulevaisuudenkuville.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Valittaminen on jokaisen oikeus, menköön vaikka mielipiteen- ja sananvapauden piikkiin. Kiittämättömyydestä voi toki loukkaantua, siihenkin on ihan subjektiivinen oikeus ja se voi olla jopa ymmärrettävää ja kohtuullistakin. Kyllä Husulla on kuitenkin yhtäläinen oikeus kritisoida yhteiskuntaa, kuin muillakin kansalaisilla. Toki muillakin kuin kansalaisilla on oikeus kritisoida, mutta sitä ehkä kuunnellaan eri korvalla - jos kuunnellaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Huvittavaa, että vuosikymmeniä muualla asuneet, suomalaisesta koulutuksestaan kiittämättömät, Max Jussila ja Jukka Mäkinen kokevat velvollisuudekseen arvioida yli 20 vuotta Suomea rakentaneen maan kansalaisen, Husun, oikeuksia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minkähänverran somaleita on muuttanut Etelä-Afrikkaan ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä on minun Suomeni.Tosin ei enää samanlainen kuin tänne vuosikymmeniä sitten syntyessäni vaan monelta osin paljon parempi, joiltakin osin hieman huonompi.

Kiitos Suomi !

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tämä ei ole minun Suomeni. Otsikosta jäänyt loppuosa pois,vaan suomalaisten Suomi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Täysin asiaton kommentti! Husu on käsittääkseni Suomen kansalainen ja silloin Suomi on tasan yhtä paljon hänen kuin sinun tai minun. Kuka sinä olet määrittelemään kuka on Suomalainen?

p.s. Puolestani asiattomat kommentit saavat kuitenkin jäädä roikkumaan kaiken kansan nähtäväksi, kunhan eivät kunniaa loukkaa tai ole kansankiihottamista. Tässä olen samoilla linjoilla kuin Sulkavan nimismies 80-luvulla, ripustaessaan rattijuoppojen ajokortit kuivumaan pyykkinarulle poliisilaitoksen ikkunaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näin se vaan on, Husu on Suomen kansalainen.
En kuitenkaan pistäisi häntä ihan samalle viivalle vaarini kanssa.
Varmaan pitäisi mutta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Suomen kansalaisuus ei automaattisesti tee henkilöä "suomalaiseksi".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #105

En minä ole niin väittänytkään, kunhan kyseenalaistin Tossavaisen vallan päättää asiasta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #105

Olen samaa mieltä.
Itse näen suomalaisuuden syvällisempänä asiana kuin passin omistamisena.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #109

Sittenhän meitä on jo kolme.

Jukka Mäkinen

Stenbäckille tiedoksi, että suomalaisella ja Suomen kansalaisella on eroa.
Pitäisi alkaa käyttää sanaa "suomilainen", niistä ei suomalaisista jotka asuvat Suomessa ja ovat Suomen kansalaisia. Tämä vastaisi hyvin ruotsinkielistä sanaa "finländare", millä suomenruotsalaiset tekevät eron selkeäksi, he kun eivät halua olla suomalaisia(finne).

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #116

En ymmärrä, millä tavalla suomalaisten asiat JukkaBali Mäkiselle kuuluvat. Haikailetko sittenkin paluuta maahan, jota lyöt päivittäin kuin vierasta sikaa? Eikö teillä siellä kotona mitään keskustelunaiheita ole?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #117

Blogini mottonahan on "Asiahan ei tietenkään minulle kuulu, mutta...". :D

Katson kuitenkin, että suomalaisena, ja niin kauan kuin Suomen verottaja muistaa minua joka vuosi ja pyytää hyväksymään esitäytetyn veroilmoituksen, minulla on oikeus pottuilla Suomen viranomaisille, yhteiskunnalle ja päättäjille just niin paljon kuin mieli tekee. Niin, ja onhan minulla vielä äänioikeuskin voimassa ja työeläke tulossa. Kumpikaan ei vaadi Suomessa asumista.

Kotona tietenkin keskustellaan kotiasioista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #116

Miksi ihmeessä luulet, että erikseen kyseenalaistin vallan määritellä suomalaisen, jos en erottelisi Suomen kansalaista ja suomalaista? Miten sinä tulkitsit kommenttini #111?

Mitä termiin finländare tulee, olen luullut että se käsitteenä tarkoittaa kaikkia suomalaisia, äidinkielestä riippumatta. Toki ruotsin kielentaitoni saattaa olla tuolta osin puutteellinen, mutta siinä tarkoituksessa olen sitä käyttänyt ja aina käsittääkseni tullut oikein ymmärretyksi. Ruotsissa käytetään termiä finländare aika yleisesti finne-sanan negatiivisten konnotaatioiden vuoksi ("en finne igen").

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #118

"Miten sinä tulkitsit kommenttini #111?"

Synkronointiongelma, kirjoitin oman kommenttini vastauksesksi kommenttiinsi #96, ennen kuin olit kirjoittanut #111. Sitten piti syöttää perhettä ja vasta palatessani koneelle klikkasin "tallenna".

Olet oikeassa sanan "finländare" merkityksestä. Husukin on finländare.

Siksi pitäisikin ottaa käyttöön kätevä sana "suomilainen", ettei tule sekaanusta. Tietenkin eräiden tahojen nimenomaisena tarkoituksena on hämärtää kaikki kaikki käsitteet omiin tarkoitusperiinsä sopiviksi, ja tarkentaa toisia käsitteittä samoista syistä.

Politiikassa se joka saa valittua ja määriteltyä ne termit ja käsitteet, millä keskustelua käydään, on jo voittanut puolet väittelystä. Hyvinä viimeaikaisina esimerkkeinä ovat "tasa-arvoinen avioliitto" ja "pakkoruotsi".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #120

"Suomilaista" joutuisin kyllä sulattelemaan hetken, särähtää jostain syystä korvaani.

Olen täysin samaa mieltä, että käsitteen määrittely tai luominen, varsinkin kun siihen saa sisällytettyä tunnelatauksen, on puoli voittoa. Esimerkkisi siitä ovat osuvia.

Ilkka Huotari

"Täysin asiaton kommentti! Husu on käsittääkseni Suomen kansalainen ja silloin Suomi on tasan yhtä paljon hänen kuin sinun tai minun. Kuka sinä olet määrittelemään kuka on Suomalainen?"

Asiaton kommentti? Siis tarkoitatko, että asiaton mielipide? Miten mielipide voi olla asiaton?

"Suomi on tasan yhtä paljon hänen kuin sinun tai minun. "

Ai sinä saat määritellä, kuka on suomalainen?

"Kuka sinä olet määrittelemään kuka on Suomalainen?"

Siis muut eivät saa, mutta sinä saat määritellä?

Kiitos tästä komediasta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #129

Suomen kansalaisuuden määrittelee laki. Muuta "suomalaisuuden" määritelmää ei tarvita.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #131

Suomen kansalaisuudella ja suomalaisuudella ei ole kovin paljon yhteistä, kun kansalaisuuden saa nykyään melkein kuin kaupan bonuskortin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #133

Kansalaisuuden saavat suurin osa huomattavasti helpommin kuin bonuskortin, itse asiassa tekemättä mitään.

Missä olen mielestäsi määritellyt suomalaisuuden?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #131

"Suomen kansalaisuuden määrittelee laki. Muuta "suomalaisuuden" määritelmää ei tarvita."

Vuorelan kaksi virkettä tarkoittaa, että etninen puhdistus koskee ainoastaan suomalaisia joiden olemassaolon etnisenä ryhmänä Vuorela haluaa hävittää.

Tämä tarkoittaa myös, että suomenruotsalaisuuden määritelmää ei tarvita, joten voidaan poistaa perustuslaista kansaliskielet ja siirtyä yksikieliseen Suomen valtioon. Kun nyt kerran ovat suomalaisia.

Kaikenlaista sontaa sitä ihmiset suvakkihuuruissan työntävät julkisuteen. Vai onko perjantaipullo syyllinen moiseen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #141

Harvinaisen tolkutonta skeidaa jotkut saavat aikaan ilman pulloakin. Miksi hitossa jokin "suomenruotsalaisuus" pitäisi määritellä? Ei sellaista tähänkään asti ole lailla määritelty.

Nämä ovat yksinkertaisia asioita. Suomalaiset ovat Suomen kansalaisia. Suomi on valtio, jossa on lailla määriteltyjä kansalliskieliä.

Myönnän, että sinäkin olet suomalainen siinä kuin Husukin, nyt kun tiedän että olet edelleen kansalainen ja veronmaksaja.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #150

Suomenruotsalaisia ei tarvitse lailla määritellä. Ei suomalaisiakaan määritellä lailla. Suomen laki ei missään mainitse suomalaisia.

Nämä ovat yksinkertaisia asioita joita sinäkin yrität sotkea ja hämärtää.
Maailmassa kun on paljon käsitteitä, jotka määritellään että kaikki keskusteluun osaa ottavat ymmärtäisivät toisiaan. Yksi sellainen käsite on vaikkapa suomenruotsalainen. Jos minä väitän vaikkapa että Vladimir Putin on suomenruotsalainen, niin väitös on helppo todistaa vääräksi, sillä Putin ei täytä suomenruotsalaisen määritelmän vaatimuksia.

Toinen samanlainen etnisen ryhmän määritelmä on suomalaiset. (finnar, finns)
https://en.wikipedia.org/wiki/Finns
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalaiset
https://sv.wikipedia.org/wiki/Finnar

Näitä määriteltyjä käsitteitä käyttävät sivistyneet ihmiset keskustellessaan keskenään. Tamperelaisten toimittajien sanankäytöstä en niinkään tiedä. :)

Husu ei muutu suomalaiseksi vaikka miten punaisia laseja pitäisi päässään. Suomensomali kai olisi lähinnä oikea termi.

Aivan samoin minusta ei saa balilaista vaikka kaikki seremoniat syntymästä lähtien on tehty ja hampaat viilattu. Verojakin maksan myös tänne. Lapsillani on myös Suomen kansalaisuus, mutta ei se heistä suomalaisia tee. Eivät edes halua olla suomalaisia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #153

Husun ei tietenkään tarvitse muuttua suomalaiseksi, kun hän on ollut sitä koko aikuisikänsä. En tiedä, kertooko etnoepätoivosi enemmän juurien kaipuusta vai ihan silkasta äärioikeistolaisesta pyrkimyksestä määritellä toisella puolen maapalloa asuvia ihmisiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #129

Ei minun tarvitse määritellä, enkä haluakaan. Kansalaisuuden on minua viisaammat määritelleet, se kelpaa minulle.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Nimenomaan on järkevää tehdä Suomestä vähemmän houkutteleva kohde, jotta tänne tulijoista suurempi osa olisi Husseinin kirjoituksen alkuosassa kuvatun kaltaisia aidosti avun tarpeessa olevia. Turvapaikan saaneiden tukia pitäisi leikata rajusti ja ne pitäisi tehdä kokonaan tai osittain vastikkeellisiksi. Oikeasti sotaa ja vainoa pakeneva on kyllä kiitollinen siitäkin. Parempaa elintasoa muiden kustannuksella etsivä taas ei tyydy mihinkään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Inkerin ja Itä-Karjalanpakolaisia tuli Suomeen 1920 luvulla 20000 henkilöä, Suomitarjosi vain ruuan ja petipaikan, eivätkä valittaneet.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Kyllä nämä kymppitonnilomailijat voisi palauttaa takaisin sinne mistä tulivatkin, Suomella ei ole varoja tuhlattavaksi vain koska haluamme leikkiä maailmanhalaajia.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näin hienon sloganin t-paidassa: "This is my Finland, love it or leave it".

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Itse odottaisin rikkaiden arabimaiden alkavan pikkuhiljaa kantamaan oman vastuunsa tässä asiassa.

Tämäkin paikka tyhjillään suurimman osan vuodesta...

https://www.google.fi/search?q=hajj+tent+city&espv...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jos Suomessa somaleita "ahistaa", niin onhan se kotimaakin siellä ja riittävän turvalliseksi todettu. Käyväthän he siellä myös lomilla.

Jukka Mäkinen

Pitää aina muistaa että Husullakin on oma lehmä ojassa. Konsulttitoimisto tarvitsee somaleja asiakaiksi ja poliitikko somaleja äänestämään häntä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Somalia on somaleiden ja Suomi suomalaisten.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Mites Vatikaani? Kenenkäs se oikein? Kun tässä jakamaan alettiin...

Jukka Mäkinen

Vatikaanien? Vatikaanilaisten?

Mika Jansson

Se Suomi johon tulit oli tyhjä pakolaisista, ja hyvin naiivi koko pakolaisasian kanssa. Se Suomi odotti ystävällisyydellä ja innolla naiivisti että kaikki integroituisivat ja toimisivat yhdessä luomamme sekulaarin, toimivan yhteiskunnan - sen joka oli nämä ihmiset tänne houkutellut - hyväksi.

Näin ei ikävä kyllä ole tapahtunut, ei meillä eikä muuallakaan. Esimerkiksi somalien ja irakilaisten työttömyysluvut ovat edelleen, jopa 20 vuotta maahan saapumisen jälkeen, pöyristyttävän korkeat. Työssä olevistakin moni toimii valtion tuella rahoitetuissa järjestöissä jotka vievät rahaa sen tuottamisen sijaan. Tällä on iso hinta yhteiskunnallemme.

Rikollisuustilastot kertovat karua kieltä sopeutumisongelmista. Ja alati leviävä fundamentalistinen ja agressiivinen uskontonäkemys eriyttää ja eristää siihen kuuluvat, saarnaten meidän yhteiskunnan olevan mätä ja heikko, ja vaatien äänekkäästi sen muuttumista ja sopeutumista omiin vaatimuksiinsa - ei päinvastoin.

Vaikka onkin kovin helppoa ja muodikasta syyttää kaikista ongelmista yksinomaan "lännen" ja esim. Suomen kansan pahuutta ja rasismia, voisi olla syytä katsoa myös peiliin, tunnustaa ja tunnistaa oman ryhmänsä viat ja ongelmat, ja tehdä jotain NIILLE - ainaisen valtaväestön ja suomalaisen yhteiskunnan syyttelyn sijaan. Vastakkaisasettelu ei ole hyvä asia, mutta samassa hengessä: TE tulitte tänne, ei päinvastoin. Älä aina kysy ja vaadi mitä ME voisimme tehdä teidän hyväksenne enemmän ja paremmin, vaan mieti joskus mitä ex-pakolaiset voisivat tehdä Suomen ja sen talouden ja oman integroitumisensa eteen paremmin.

Nyky-Suomi elää taloudellisesti huonoja aikoja. Talous sakkaa jo seitsemättä vuotta. Meillä on 15% työttömiä. Valtio ottaa lisää velkaa koko ajan, säästäen raskaasti mm. kouluista, terveydenhuollosta ja työttömien tuesta. EU-jäsenyys maksaa meille yhä enemmän joka vuosi. Tähän yhtälöön sopii todella huonosti 40 000 pääasiallisesti huonosti koulutetun, kieliä puhumattoman ja fanaattisesti omaa kulttuuriaan, uskontoaan ja näkemyksiään tukevien ja vaativien pakolaisten marssi Euroopan halki maahamme.

Sen realistinen ja välitön kustannus on maallemme yli miljardi vuodessa. Se on 1/5 ottamastamme lainasta vuositasolla. 20 prosenttia. Mikään ei puhu sen puolesta että kustannukset pienenisivät pitkälläkään aikavälillä. Päinvstoin, ne kasvavat kun alkaa perheenyhdistämisrumba. Ja nekään jotka saavat kielteisen päätöksen eivät poistu kustannuksista, koska heitä ei voi palauttaa (edes heidän oma maansa ei halua heitä takaisin - outoa, jos he olisivat sitä mainostettua "parasta A-luokkaa" koulutukseltaan?) eivätkä he poistu vapaaehtoisesti.

Puhut Suomen vastuuttomuudesta ja pakolaisten kokemasta kuoleman uhasta kotimaassaan? Outoa että me silti näemme yhä useammin turvapaikanhakijoiden matkustavan välittömästi kotiinsa saatuaan luvat Suomessa asumiseen. Outoa että sinne lähetetään perheen lapsia kouluja käymään ja kulttuuria oppimaan? Outoa että huomattuaan ettei Suomi toteutakaan välittömästi heidän unelmaansa rikkaasta elämästä Euroopassa moni on perunut hakemuksensa ja mennyt takaisin. Siis maahan jossa he oman ilmoituksensa mukaan kuolevat heti. Eivätkä he ole kuolleet. ???

Jos kaikkeen tähän ei reagoitaisi viranomaisten taholta (kuten muissakin Euroopan maissa), olisi kai kyse jo poskettomasta ideologisesta sinisilmäisyydestä - ja sen luokan kustannuksista että Suomi luhistuisi yhteiskuntana.

Elän itse monikulttuurisessa perheessä. Teen päivittäin töitä monikulttuurisessa ympäristössä kolleegoiden kanssa jotka ovat kotoisin eri maista Euroopan ulkopuolelta. Rasismia ei ole, eikä uskonnot tai kulttuuri erota meitä. Kaikki puhuvat vähintäänkin englantia (jos ei suomea). Perheemmekin tulevat keskenään toimeen. He eivät syyttele Suomea kaikesta. Meistä normaali monikulttuurisuus on kovin kaukana siitä itseensä vetäytyvästä, yhteiskunnastamme ja sen laeista eriytyvästä, alati valittavasta ja ongelmia aiheuttavasta alakulttuurista jonka jotkut pakolaisryhmät ovat Suomeen luoneet, ja johon yksinomaan aina viitataan julkisessa keskustelussa "monikulttuurista". Se jos mikä edustaa itse asiassa monokulttuuria!
Samaan aikaan se normaali monikulttuuri toimii osana Suomea ja sen elämäntapoja, osana suomalaista yhteiskuntaa ilman meteliä, kustannuksia tai ongelmia.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Minun Suomeni alkoi v. 1947, jonka vuoden lopussa synnyin ja jolloin sota oli jo päättynyt. Alkeellinen aika maaseudulla ei haitannut, sillä eihän lapsi osannut kaivata enempää kuin mitä oli läsnä. Ei ollut sosiaaliturvaa, lapsilisä saattoi olla joitakin markkoja per lapsi. Perheemme toimeentulo oli kolmen lehmän, yhden hevosen ja vuosittain kasvatetun possun varassa. Koin kuitenkin elämäni turvalliseksi, lapsuuteni oli henkisesti rikasta.

Isäni, sodassa haavoittunut, mutta hengissä kotiin palannut, yritti parhaansa mukaan pitää yllä toivoa paremmasta. Paremmasta lastensa tulevaisuudesta, tulevaisuudesta, josta hän itse oli sotatantereelle antamansa panoksen takia joutunut luopumaan.

Isäni oli lahjakas muusikko ja kirjoittaja, mutta koulutuksetta kelpasi lopulta kirkon kanttorin sijaisuuteen. Lauloi kuolleet hautoihinsa. Eläville johti kuoroa.

Minun Suomeni on kasvanut sodastamme Neuvostoliittoa vastaan vahvaksi ja toiveikkaaksi.

Kansamme viisaat johtajat ovat tienneet, miten hyvää naapuruutta on ylläpidettävä ja miten rinnakkaineloa vahvistettava.

On myös hyvä muistaa, että sodasta palanneita miehiämme on aikanaan yhteiskuntamme taholta kaltoin kohdeltu. Vasta vuoskymmeniä myöhemmin heidän arvonsa on ymmärretty ja kunnia palautettu.

Suomalainen yhteiskunta on haavoittuva. Jos tänne saapuvat maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat tai muulla statuksella saapuvat, näyttäytyvät ylimielisinä, taloudelliseti verovaroistamme riippuvaisina, on itsestään selvää, että vastutusta tapahtuu.

Yhteiskuntaamme integroituvat maahanmuuttajat ovat jo tuomassa kasvua, jota maamme tarvitsee.

Sen sijaan, nykytilanne on epäselvä. Turvapaikanhakijoiden työelämään sijoittuminen kielitadottomina lienee suurin este. Myös maamme heikko taloustilanne vaatii uudenlaista asennetta. Toimeentulonsa eteen jokaisen olisi suoritettava - ei ole hyvä, että toimettomuudesta maksetaan.

Kuten ex-poliisiylijohtaja on todennut, järjestäytyminen vastaanottokeskuksissa saattaa lisätä uhkia, joihin olisi ajoissa puututtava.

Realiteetit on hyvä tiedostaa ennen kuin tunnetasolla lähdetään hymistelemään.

Keijo Kakkonen

Abdirahim HUSU Hussein: kun kerran noin sanot ja tunnet ettei tämä ole sinun suomesi ( mikä pitää muutenkin paikkansa ) niin sovitaanko että teemme toisillemme oalveluksen?? sinä muutat pois, ja minä tulen auttamaan pakkaamisessa??

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

"Kun otetaan huomioon, kuinka traumatisoituneita monet heistä jo ovat, on täysin mahdollista, että se, mitä heille parhaillaan teemme, aheuttaa joissain heistä terveen harkinnan menetyksen ja väkivaltaan turvautumisen."

Miten ajattelit että traumatisoituneet potilaat tunnistetaan ja kuka maksaa sen lystin, kun omatkaan eivät saa hoitoa sairauksiinsa? Et varmaankaan ole huomannut että julkisenterveydenhoidon palvelut ovat "kortilla" eli tutkimuksia ei helpolla tehdä? Eihän se ole ilmaista nykyään kenellekään. Nykyään kannattaa mennä yksityiselle ja maksaa hieman enemmän jos apua oikeasti haluaa. Vaikuttaa sille, että olet unohtanut luomamme systeemin. Sen systeemin, jossa ihmiset maksavat veroja ihan joka asiassa valtiolle, mutta jostain syystä ei voida enää puhua ilmaisesta terveydenhoidosta, koska se on maksullista. Yksityinen sektori kustantaa julkisen sektorin, mutta virkamiesarmeija on käynyt liian isoksi, joten mistä sille rahat ja kokonaisuudessaan koko hyvinvoinnille kun irtisanomisia ja konkursseja on yksityisellä sektorilla?

Toiseksi se että jollakin on henkisiä ongelmia ja sen seurauksena tekee kamalia asioita ei ole kenenkään muun vika kuin väkivallan tekijän, jolla ei ole keinoja toimia toisin. Väkivallan tekijä on suomen lain mukaan syyllinen tekemäänsä väkivaltaan ja siitä on turha syyttää suomen kansalaisia mikäli he eivät ole syyllistyneet väkivaltaan. Mitä me siis heille teemme ja kuka sen kustantaa? Muutammeko systeemiä ja miten?

Risto Laine

En tiedä millaisen Suomen arvon Herra Husu haluaisi, mutta en halua siihen sen paremmin ottaa kantaa. Sen sijaan haluaisin nostaa keskusteluun mitä hyvää saadaan aikaiseksi, kun asiat tehdään kansainvälisen yhteisön tuella oikein.

Meillä politiikassa ja keskusteluissa ihmiset ovat polarisoituneet kahteen leiriin, eikä nähdä näistä meemilaatikoista realielämää.

UN on saanut aika paljon hyvää aikaiseksi esim. Somaliassa ja tässä pienimuotoinen demo heidän työstään.
https://www.youtube.com/watch?v=6Eenx6voNXU

Käyttäjän Ari-PekkaLeppnen kuva
Ari-Pekka Leppänen

Katselin tuon videon ja se vahvistaa sen käsityksen mikä minulla on Somaliasta eli suurin ongelma ei ole taistelut vaan investointien yms. puute jolla saadaan yhteiskunta taas jaloilleen. Liitän mukaan myös muutaman muun pätkän mitkä sopivat aiheeseen.

https://www.youtube.com/watch?v=rU377EvY8t0
https://www.youtube.com/watch?v=rU377EvY8t0

Tässä on yksi paluutarina kahdesta miehestä
https://www.youtube.com/watch?v=S1vjm7vpEr8

Näitä videoita katsellessa ihmettelen mikä tarve on saada turvapaikkoja Somaliasta tuleville pakolaisille ? Ja mikä motivaatio on kirjoitella puolirasistisia kirjoituksia ja luoda mielikuvaa, että Somaliassa on asiat huonosti kun ne vuosikymmenien jälkeen ovat pikku hiljaa paranemassa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ensin somalia ja afrikan sarvi tuuskannuuskaksi,,-ja sitten eurooppaan(ja suomeen)tekemään sama,,saavutusta kerrakseen !

Käyttäjän NawelDanial kuva
Nawel Danial

No niin... Tämä vielä puuttui... Jos ei enää kelpaa jäädä tänne niin lentoja kyllä riittää lähteä takaisin, jossa olosuhteet ovat parempia... Suomi on kyllä auttanut ihan riittävästi kaikkia... Työssäolevat maksavat veroja, jotta turvapaikanhakijat saavat hyvät oltavat... Se on ihan fine, että Suomi auttaa, mutta kuka meitä sitten auttaa kun ollaan eläkkeellä ja vanhainkodeissa ei olekaan tilaa eikä työntekijöitä meitä varten... Tämä on vain pieni esimerkki...
Olisi ihan hyvä jos ne, joille ei kelpaa tehdä töitä ja nauttivat vain sosiaalieduista lähtisivät vaikkapa vapaaehtoistyöläiseksi auttamaan Tampereella olevaa vanhusten taloa... Se nostattaisi vähän enemmän arvoa heille...
Suomi on kaikkien maa, jotka sitä arvostavat...

Käyttäjän penttiwesterholm kuva
Pentti Westerholm

Minua ihmetyttää tämä Husun jatkuva opastaminen suomalaisten käyttäytymiselle maahanmuuttajia kohtaan.Suomi on ainoa pohjoismaa missä on vähiten maahanmuuttajien ja kantaväestön välisiä "kahakoita".
Norja,Tanska,Ruotsi.Niissä on poltettu autoja,taloja,esiintynyt väkivaltaisuuksia,tapettu ja uhkailtu tappaa jne.Ainoa vakavampi tapahtuma oli muutama vuosi Tampereella Pitzeria tuhopoltto,mutta sekin osoittautui maahanmuutajien tekemäksi.Valitettavasti siinä kuoli muutama suomalainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset