Husu

Mikä meitä vaivaa? Oikeasti

Haluatko estää verilöylyä ja kärsimystä? Lopeta tukemasta niitä, jotka näitä tekevät. Haluatko edistää tasa-arvoa ihmisten keskuudessa? Kohtele ensin omia tasa-arvoisesti. Haluatko kritisoida muiden maiden sisäpolitiikkaa, vaikka omat asiasi eivät ole kunnossa? Hoida ensin ne kuntoon. Haluatko puhua muiden vioista, vaikka sinulla on omat vikasi? Osta peili ja katso sinne kunnolla. 

On käsittämätöntä, miten kaksinaamaisia nykyään ollaan. Myymme aseita ja aseteknologiaa tyranneille, mutta tuomitsemme heitä siitä, että he käyttävät näitä aseita omiamme kohti. Ihmettelemme pakolaisten virtaa, vaikka olemme osasyyllisiä arabikevään tuloksista.

Kotouttamisen epäonnistumisesta valitetaan, vaikka ainoastaan pieni porukka tekee suurimman osan kotouttamistyöstä vain pienillä resursseilla. 

Olemme tällä viikolla harmistuneet Pia Lambergin lähettämästä vähäpukeisesta onnittelutervehdyksestä Pikkuleijonille, vaikka joka tuutista tulee meille samanlaisia kuvia, joille meidän lapset ja nuoret ovat altistuneet jatkuvalla syötöllä. 

Pia Lambergia on kohdeltu kuin kriminaalia tässä, vaikka yksikään Pikkuleijonien pelaaja ei tietääkseni ole pahoittanut mieltänsä asiasta. 

Haluatko vaikuttaa siihen, että maahanmuuttajat kotoutuvat? Tee asialle jotain, sillä kotouttaminen ei ole yhden pillin varassa, vaan joka ikisen päivän arjen asioiden varassa. Esimerkiksi, miten suhtaudutaan ja opitaan asioita Suomen ja suomalaisten tapojen mukaan. 

Haluatko edistää vientiä? Tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotta nämä voisivat päästä markkinoille muualle kuin Suomeen, esimerkiksi Aasiaan tai Afrikkaan. Näinhän tekevät kiinalaiset, turkkilaiset ynnä muut, miksi eivät suomalaiset?! 

Ratkaisuja löytyy, mikäli niitä halutaan löytää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Rasismi. Ja ei, arabikevät ei ole meidän syytämme ellei sitä sana 'me' käsitä myös Yhdysvaltoja joka taas todellakin on (osa)syyllinen sekasortoon arabimaailmassa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Uusimpien tutkimusten (ja internetissä esitettyjen arvioiden) mukaan arabikevät on suomalaisten ja erityisesti Väinämöisen syytä. Suomalaiset ovat aina, kuin kostona Kullervon, nousseet rettelöimään milloin mistäkin syystä ja tämä huono esimerkki on sitten saanut myös arabimaat sekasortoon.

Onneksi sellaista ongelmaa ei ole mistä ei rahalla selviäisi, joten jos vain nyt puhallamme yhteen hiileen ja keskitymme antamaan rahaa aloittamamme sodan uhreille, niin kyllä tämä tästä. Sen jälkeen voimme palauttaa Afrikasta varastamamme timantit. Jos ne ovat päässeet häviämään, niin varmasti raha kelpaa tilalle.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kuivuus_palj... Kyllä tässä voi ihan huoletta meistä ainakin jollain asteella puhua. Toki jos vaikkapa Suomessa menisi sadot pilalle niin tuskin alkaisimme toisiamme tappamaan.

Niko Sillanpää

Halutaanko vähentää yhteiskunnallisia ongelmia? No lakataan niiden tuominen ulkomailta ehdoin tahdoin maan rajojen sisälle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olisin suositellut Husua, kun hän olisi lainannut lopuksi entisen Paavolan papin sanoja, "Älkkää tehkö niinkuin minä teen, vaan tehkää niinkuin minä sanon"!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Haluatko estää verilöylyä ja kärsimystä? "
Entä miten on asia sinun kohdallasi , olet toimittaja ja poliitikko ?
Terrorismitutkija kertoi Ylellä että Suomessa varautuminen terrorismiin ei ole muiden länsimaiden tasolla. Suojelupoliisin mukaan maassa on noin 300 ihmistä, joilla on yhteyksiä terrorismiin. Tutkija oudoksuu poliitikkojen vaikenemista asian äärellä.
Terrorismin torjunta on Suomessa kiinnostanut ainoastaan perussuomalaisia ja tasavallan presidenttiä.
Euroopassa on 2000-luvulla tapahtunut useita terroritekoja, ja äskettäin olemme kuulleet varoituksista, joiden mukaan Ruotsiin on helmikuussa tullut Isis-terroristeja.
Tutkija painottaa, että missään Euroopan maassa ei tilannetta pystytä kattavasti seuraamaan, mutta Suomessa ollaan kaukana siitä. Samasta asiasta on ilmaissut huolensa myös muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
https://www.suomenuutiset.fi/tutkija-ylella-terror...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, Husu. Kommenteista näkee että Suomessa ei olla kiinnostuneita maahanmuuttajista, edes vientimielessä. Maahanmuuttajat jotka edesauttavat vientiä ovat nähtävästi monelle suomalaiselle kauhistus, sillä suomalaiset tuotteethan saattaisivat hyödyttää jotakuta ulkomaalaista.

Vetäydytään vain kuoreen ja pahastutaan Pian, Jutan tms. kauniista kuvista. Sillähän se Suomi nousee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vientimielessä kiinnostus kohdistuukin viedä suurinosa takaisin tulomaihinsa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mikäpä meitä vaivaisi - ehkä ylisuuri määrä kansanvaeltajia?
Lämmintä Portugalia sen sijaan vaivaa alisuuri määrä: tarjolla on 9766 käyttämätöntä paikkaa. Tosin etuudet siellä ovat vaatimattomia - Suomeen verrattuna:
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-28/...
Mikä heitä vaivaa? Oikeasti.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Blogiyhteisölle tiedoksi, että keskustalainen Abdirahim Husu Hussein on huomenna perjantaina klo 11 Uuden Suomen live-lähetyksessä Facebookissa, siis Usarin FB-sivuillla: https://www.facebook.com/UusiSuomi/?fref=ts

Hän vastailee lähetyksessä teidän kysymyksiinne, joten niitä voi laittaa tänne blogiin tai sitten huomenna Facebookiin.

Tänään meillä oli live-vieraana kokoomuksen johtoon pyrkivä kansanedustaja Elina Lepomäki, hänkin hyvin tuttu puheenvuorolaisille. Tässä US:n uutisjuttu aiheesta (jutusta löytyy itse video, eli live-lähetys tallentuu siis myös Facebookiin): http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/194813-stubbin-haa...

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Mitä on rasismi. Onko se pelontunnetta, reviirin puolustamista, kateutta, vai mitä se oikeasti on. Onke se yksipuolista, vaiko molempisuuntaista. Johtuuko se olemuksesta, ihonväristä, vaiko syntymäalueesta. Uskonto ei voi siihen liittyä, koska silloinhan kammettaisiin rotuasia ulos.

Olen jonkun verran ollut yhteydessä ihmisiin eri puolilta maailmaa. Minkään sortin viharasismia en ole kokenut mihinkään suuntaan. Ammattiasioista on ollut kovaakin vääntöä ja huumoria on runsaastikin viljelty, jopa rotuominaisuuksistamme. Monien kavereiden kanssa olen ollut monella tavalla yhteydessä myöhemminkin.

Mistä johtuu se, että meillä, mulla ja kavereilla ei ollut minkään sortin rodun, tai asumispaikan suhteen ongelmia.
Meillä oli kaikilla itsetunto riittävän korkealla ja kunnioitimme toisiamme. Ei tullut mieleenkään, että olisimme olleet suvaitsevaisia toisiamme kohtaan. Ei kavereiden kesken olla suvaitsevaisia. Kaveruus loppuu siinä, kun suvaitsevuus alkaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Haluatko edistää vientiä? Tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotta nämä voisivat päästä markkinoille muualle kuin Suomeen, esimerkiksi Aasiaan tai Afrikkaan."
Taisivat tulla tutustumaan vienninedistämismahdollisuuksiin mutta sotkeentuivat väärään porukkaan.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016042821487476_u...
"Poliisi tiedottaa, että klo 17:ään mennessä on otettu kiinni 21 henkilöä, joita epäillään häiriökäyttäytymisestä ja eri rikoksista. Päivän tapahtumista tullaan kirjaamaan rikoksina useita virkamiehen väkivaltaisia vastustamisia sekä törkeä vahingonteko. Tiedossa ei ole, että päivän aikana olisi tullut vakavia henkilövahinkoja.

Kiinniotetuista on alustavan arvion mukaan noin puolet ulkomaalaisia. Tiistain poliisioperaatiossa otettiin kiinni 11 ulkomaalaista, joista 4-6 henkilön kohdalla on ryhdytty käännytystoimenpiteisiin. Tiistaina otettiin kiinni yhteensä 37 aktivistia."

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Toki Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ongelmat ovat osittain Euroopan siirtomaavaltojen ja Yhdysvaltojen aiheutttamia, mutta kyllä niillä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maillakin on oma osuutensa ongelmiin. Ovat kuitenkin useimmat maat olleet itsenäisiä jo yli 50 vuotta, joten jotain kehitystä pitäisi jo omasta takaa saada aikaiseksi.

Ja kotouttaminen on toki alkuperäisasukaalla vastuunsa, mutta myös maahanmuuttajan on haluttava sitä. Hänen täytyy sopeuttua uuden maan oloihin.

Rasismin lisääntymisen syyksi kyllä laittaisin sen, että osa maahanmuuttajista ei sopeudu ja aiheuttavat ongelmia. Tämä tietenkin ärsyttää alkuperäisasukaita.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Haastattelun tavoitteeksi koittaisin saada Hususta purustettua jotain muuta kuin tuttua poliittista liturgiaa yleisellä tasolla. Jos ei parempaa keksi voi ottaa käyttöön Yle:nkin vaalimaan "mitä konkreettista tekisit, muuttaisit ..."

Koska Husu on somali ja asunut Suomessa pitkään hän tietää somalien asiat paremmin kuin kukaan meistä. Eli jotain kyssää tältä saralta. "Mitä konkreettista voisi tehdä , että useampi somali nainen olisi työelämässä, mitä konkreettista voisi tehdä , että useampi somali olisi työelämässä". ps. Rasismin, syrjinnän tms. esiintuominen tässä kohtaa ei ole konkreettinen teko.

Laajempi aihe taas olisi vaikka aikamme suuria kysymyksiä eli väestöräjähdys, myös Afrikassa. Tulijamäärä pieneen Suomeen ei taatusti lopu, miten Suomen tulisi tähän reagoida, voiko ylipäätään tehdä mitään ja mitä voisi tehdä?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

"Ihmettelemme pakolaisten virtaa, vaikka olemme osasyyllisiä arabikevään tuloksista"?? Kaikkiko? Porojaan hoitava Jounikin lapista? Suomen romanit?

Joukkosyyllistäminen on arveluttavaa. Onko Hussein kansallissosialistien tiellä?

Toni Seppänen

Meitä vaivaa huonolaatuinen Suomea taloudellisesti ja sosiaalisesti rapauttava maahanmuutto.

Oikeasti.

Somalien ja irakilaisten työllisyysprosentti on noin 15% kun suomalaisilla se on karvan alle 70%.

Oikeasti Husu, ihan oikeasti.

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen

Näin puhuu somali, jonka puheita kuunnellessa saa vankan käsityksen, että 99 % somaleiden ongelmista johtuu suomalaisista/kantaväestöstä.

Husulle kysymys: Miksi somalinaisten yrittäjyys on nolla? Miksi somalimiesten yrittäjyys on kaikista etnistä ryhmistä selkeästi heikointa? Miksi somalit ovat yliedustettuina ja "kärjessä" väkivaltarikoksissa niin Suomessa kuin esim. Norjassa? Miksi somalit, ne harvat jotka työllistyvät, työllistyvät poikkeuksetta aloille, joiden olemassaolo riippuu humanitaarisesta maahanmuutosta? Mitä osaamista ja edistystä teknisillä aloilla somalit voivat tarjota Suomelle ja suomalaisille?

Vastaile näihin ja moniin muihinkin erityisesti somaleiden aiheuttamiin ongelmiin. Siellä päässä sitä peiliä tarvitaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Husu on oikeassa.

Aseiden ja aseteknologian sijaan tulisi Afrikkaan myydä peilejä.

Martti Nykänen

Ota Husu kädet taskusta ja ryhdy töihin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kekkonen (presidentti) oli ainoa suomalainen joka kättään (ei molempia) tyylikkäästi piti taskussa. Sitä voimme me värittömätkin (alkuperäiskansa) opetella.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Onko blogistin kanta edelleen se että islamin profeetasta ei saa tehdä kuvia. Muistaakseni näin blogisti on kertonut.

Tässä asiassa on jonkinlainen paradoksi. Länsimainen yhteiskunta on onnistunut nimenomaan siksi että uskontoja, uskonnollisia ja poliittisia hahmoja saa ja pitää arvostella. Uskonto on saatu irti politiikasta. Islamilla ei voi olla tässä erityisasemaa. Onkin paradoksaalista että ihmiset pakenevat ahtaan sananvapauden maista maihin joissa on täydellinen sananvapaus. Sitten tänne tulevat vaativat ettei heidän profeetastaan saa tehdä kuvia eikä nimenomaan heidän uskontoaan voi kritisoida, vaikka kaikkia muita uskontoja kritisoidaan koko ajan. Eli tuodaan se sama ahdasmielisyys tänne jota on paettu.

Toinen kysymys koskee blogistin ja islamin kantaa seksuaalisiin vähemmistöihin. Uskaltaako blogisti sanoa kantaansa seksuaalisiin vähemmistöihin ja heidän oikeuteensa olla omia itsejään, vai joutuuko hän vaikenemaan mahdollisen yhteisön paineen takia? Muistelen että kerran blogisti on sanonut ettei halua sanoa kantaansa tähän asiaan. Ja nyt ei kannatta vastata että kysykää imaamilta. Blogistilla on ihan varmasti kanta tähän asiaan ja jos sitä ei sano, syntyy mielikuva siitä että seksuaaliset vähemmistöt eivät ole hyväksyttyjä. Joko reilusti kyllä tai ei.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Mutta kuvaasi et sitten halunnut kuitenkaan julkaista.
Semmosta se on meittien tämmösten miesten.

Käyttäjän Ari-PekkaLeppnen kuva
Ari-Pekka Leppänen

Mikäli halutaan tukea pk-yrityksien kaupankäyntiä Afrikkaan niin Suomessa asuvat somalit voisivat olla siinä avainasemassa. He tuntevat kielen, kulttuurin, paikalliset tarpeet yms. Miksi somaliyhteisö ei ole asiassa aktiivinen ja aloitteellinen ? Ei kukaan tule ketään kotoa hakemaan, itse pitää touhuta jos jotain meinaa saada. Niin se Suomessa on aina mennyt, eikä sillä ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Haluatko edistää tasa-arvoa ihmisten keskuudessa? Kohtele ensin omia tasa-arvoisesti."

Miten tuo toteutuu Husun harjoittamassa islamissa?

Janne Suuronen

Pilke silmäkulmassa, olihan tuossa aloituksessa tämäkin lause: "Osta peili ja katso sinne kunnolla.". Eikö se vastaa kysymykseesi ;)

Mutta hieman vakavammin. Voisin kuvitella Husun johtamasta Somaliasta kehittyvän hyvin Suomen kaltaisen valtion; demokratiaa, tasa-arvoa, turvallisuutta, ahkeruutta ja hyvinvointia. Husu jakaa samat arvot, kuin me muutkin suomalaiset. Jotenkin tuntuu, että Islamin ikävien puolien kohdistaminen Husuun ei ole ihan reilua. Kuten nyt Tuomas sinä teit.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Husu jakaa samat arvot, kuin me muutkin suomalaiset."

Oletko varma?

"Jotenkin tuntuu, että Islamin ikävien puolien kohdistaminen Husuun ei ole ihan reilua."

En muista, että Husu olisi hirveästi kamppaillut islamin epätasa-arvoisia puolia vastaan. Islamin sisältähän sen muutoksen pitäisi tapahtua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Toivottavasti Somaliasta ei tule keskusjohdettua holhous- ja kyttäysvaltiota, vaikka jotkut Suomessa oppinsa saaneista somaleista sinne palaisivatkin takaisin maan asioita organisoimaan.

Janne Suuronen

"
Ihmettelemme pakolaisten virtaa, vaikka olemme osasyyllisiä arabikevään tuloksista.
"
Suomi ei ole vastuussa arabivaltioiden hallinnosta ja kulttuurista. Suomi ei ole vastuussa arabikevääseen johtaneista asioista, eikä sen seurauksista.

Suomen hallituksella, eduskunnalla eikä millään muullakaan instituutiolla ei ole ollut mitään vaikutusmahdollisuuksia arabimaailman tapahtumiin.

Suomella ei ole ollut mitään osaa tai arpaa eteläisemmän Afrikankaan, kuten Somalian kehitykseen ja tapahtumiin.

Minusta tällainen "maksamme velkaa" ajattelu olisi syytä jo lopettaa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö meidän ihmisinä kaikin tavoin tulisi yrittää avittaa muita ihmisiä ja muita valtioita. Mutta auttaa siis pää pystyssä ihmisinä ja kristittyinä, eikä huonon syyllistävän omantunnon motivoivana.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Ihmettelet Husu, kun vain pieni porukka tekee kotouttamistyötä pakolaisten keskuudessa. Melkoinen osa suomalaisista olisi valmis osallistumaan rahallisesti pakolaisongelman ratkaisemiseen, jos raha käytettäisiin täysimääräisesti kotouttamisen sijasta kotiuttamiseen eli lentolippujen ostoon kotimaihin.

Käyttäjän JuhaHeikkil kuva
Juha Heikola

Tällainen Husumainen purkautuminen on poliittista jargonia jolla nyt ratsastetaan kuumalla aiheella ja saadaan näkyvyyttä, se on poliitikon ainoa keinoa menestyä.
Toiseksi, Husu voikin vastata kun tietää Somalien asiat niin hyvin, että miksi Suomessa asuu työtätekemätön somaliporukka joka ei palaa kotiinsa vaikka siellä ei ole enää mitään hätää. Tosin siellä rahaa ei jaeta tukkoina joka kuukausi niin että ei tarvitse tikkua laittaa ristiin.

Kotouttamisesta senverran että ei näistä arabisotilaista ole meille mitään hyötyä. Tällainen tyhjänpäiväinen vieraiden yhteensopimattomien kansojoen raijjaaminen ja ellättäminen muualla on täysin naurettavaa ja typerää. Lähi-Idän ongelmat eivät siitä muuksi muutu vaikka tänne tuotaiin miljoonia ihmisiä.

Muslimit voivat katsoa peiliin, jos muslimiin fokusoituva viha kasvaa ympäri maailman, on vika muslimeissa, ei kenessäkään muussa.

Paras kotoutus on että kaikki vieraan vallan elätit ajetaan ulos maasta mahdollisimman nopeasti. Mukaanlukien Somalit joitten rikostilastot ovat aivan kärkitasoa, perässä tulevat juuri nämä nyt suomeen loisimaan lähteneet muslimit.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

...."kotouttaminen ei ole yhden pillin varassa, vaan joka ikisen päivän arjen asioiden varassa. Esimerkiksi, miten suhtaudutaan ja opitaan asioita Suomen ja suomalaisten tapojen mukaan".
Tätä suhtautumista ja näiden tapojen opettamista usein vaikeuttaa se, että se opettaminen koetaan periaatteessa vastenmielisksi, integriteettiä loukkaavaksi ja jopa rasistiseksi. He,jotka pitävät muunlaista suhtautumista ja toisia tapoja suomalaisia vaihtoehtoja mieluisampina,eivät ymmärrettävasti ole suostuvaisia kovinkaan konkreettiseen kotoutumiseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU on ainakin kotoutunut hyvin, Iltalehden uutisen mukaan hän kertoo tulleensa pesäpallomailalla pahoinpidellyksi, uutinen ei kerro hänen tehneen asiasta rikosilmoitusta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sen verran.Että,husu ja varsinkin KESKUSTA voivat ajatella onko järkevää laittaa puolueen maine kiinni mediatyyppiin,joka ei vastaa es.eri paikkakunnilla alkuperäisen keskustan ajatusmaailmaa?Sama sopii myös nykyisen kokoomuksen profiiliin,jossa EI tietoakaan ent.kokoomuksesta.

Ei hesassa asuva keskustalainen ole aivan uskottava joka puolella suomea.Kun husu mainitsee että "suomalainen mies on juoppo ja vaimonsa lastensa hakkaaja ,nurkkiin kuseksija"Nou thanks

Ei mene läpi.Tosin keskustan ajama huostabisnes kyllä sopii kuvaan,jos SE on tarkoitus.

Onko niin että kenen leipää syöt,sen lauluja laulat?Vaikkakin veronmaksajat maksaa teatterin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomi ei ole syyllistynyt mihinkään nykyisten maailmalla vallitsevien kriisien aiheuttamiseen. Ei ole ollut osallisena siirtomaapoliitiikassa. Suomen kansalle on usein jäänyt kärsijän rooli. Ei noin 5 miljoonan väestö kykene auttamaan tai kotiuttamaan suuria määriä ihmisiä.

Suomi antanut kehitysapua kymmeniä vuosia, mutta se ei riitä halutaan vielä enemmän. Lisää kehitysapua, lisää turvapaikanhakijoita lisää kotouttamista. Se ei vain toimi, ei ole rahaa. Mahdottoman edessä vääjäämättä ajetaan päin seinää.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tuosta kotoutumisesta haluaisin taas kerran tuoda esille menetelmän, joka maksaisi jotain mutta maksaisi varmaan nopeasti hintansa takaisi Suomen valtiolle.
Australia on ainoana maailman maana ymmärtänyt kunnolla radio- ja tv-ohjelmien kotouttavan vaikutuksen. Niinpä valtion organisaatio SBS tarjoaa Australiassa elämiselle tärkeitä taitoja ja avaraa monikulttuurista maailmankuvaa peräti 74 kielellä. Australian SBS:n kaltaista maahanmuuttajien kotouttamista voin suositella muillekin maille. Myös Suomelle.
http://timouotila1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuu...
Toivon, Husu, että sinulla olisi aikaa ja harrastusta kuunnella SBS Radion somalinkielistä ohjelmaa sillä korvalla, että siinä esiteltävän Australian sijalla olisi Suomi. Klikkaa tästä:
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/somali
Kerro mielipiteesi. Vastauksellasi olisi suuri arvo maahanmuuttajien kotoutuksen edistämiseksi.

Somali olisi ensimmäisiä kieliä Ylen maahanmuuttajaradioon, jos (ja kun) sellainen perustetaan.
Saattaa kyllä olla, että et ole enää oikea henkilö puhumaan juuri tällä hetkellä Suomeen pyrkivien somalien puolesta. Olet asunut täällä pari vuosikymmentä ja oppinut melko hyvin suomen kielen. Sinulla on mahdollisuus puhua suusi puhtaaksi joka viikko Ylen ohjelmassa tässä maailman sananvapauden ykkösmaassa.

Et ilmeisesti ole enää kovin kiinnostunut siitä, mitä Somaliassa juuri tällä hetkellä tapahtuu. Tällä hetkellä Suomeen saapuvien tilanne on aivan toinen. Heidän olisi opittava mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti eli omalla somalin kielellä, mikä maa tämä Suomi on. Tämä on nimittäin hyvin erilainen maa kuin Somalia.

Kotoutumisen toinen tärkeä asia on suomen kielen oppiminen. Maahanmuuttajille olisi järjestettävä siihen mahdollisimman hyvät menetelmät. Sitten vähitellen he voisivat ryhtyä kuuntelemaan, mitä Husu puhuu Ylessä suomen kielellä.

Toivoisin, Husu, että sinulle olisi kiireistäsi huolimatta aikaa ja harrastusta lukea näitä kommentteja ja jopa vastata niihin. Sillä tavalla pääsisimme eteenpäin kotouttamisessa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kylmä tosiasia on vaan se, että somalit ovat kaikkein huonoimmin missään päin maailmaa kototutuvia ja sopeutumaan kohdemaan yhteiskuntaan ja sen tapoihin. Olisiko syytä siellä päin katsoa peiliin?

Käyttäjän JarkkoNarvanne kuva
Jarkko Narvanne

”On käsittämätöntä, miten kaksinaamaisia nykyään ollaan. Myymme aseita ja aseteknologiaa tyranneille, mutta tuomitsemme heitä siitä, että he käyttävät näitä aseita omiamme kohti. Ihmettelemme pakolaisten virtaa, vaikka olemme osasyyllisiä arabikevään tuloksista.”

Tietääkseni Suomi ei myy aseita tyranneille. (1) Mitä todisteita sinulla muka on, että Suomi olisi myynyt aseita tyranneille, tai (2) miten suomalaiset muka ovat osasyyllisiä arabikevääseen?

”Kotouttamisen epäonnistumisesta valitetaan, vaikka ainoastaan pieni porukka tekee suurimman osan kotouttamistyöstä vain pienillä resursseilla.”

Kukaan tai en minä ainakaan ole valittanut vietnamilaisten, kiinalaisten, amerikkalaisten, ruotsalaisten, nepalilaisten, kenialaisten, haitilaisten, armenialaisten, intialaisten, serbialaisten jne. kotouttamisesta, koska he näyttävät onnistuvan kotiutumaan ihan itse.

”Olemme tällä viikolla harmistuneet Pia Lambergin lähettämästä vähäpukeisesta onnittelutervehdyksestä Pikkuleijonille, vaikka joka tuutista tulee meille samanlaisia kuvia, joille meidän lapset ja nuoret ovat altistuneet jatkuvalla syötöllä.
Pia Lambergia on kohdeltu kuin kriminaalia tässä, vaikka yksikään Pikkuleijonien pelaaja ei tietääkseni ole pahoittanut mieltänsä asiasta.”

Nätti kuva, mutta tietääkseni islam suhtautuu jyrkästi alastomuuden esittämiseen. Monessa muslimimaassa Pian teko olisi ollut paikallisen oikeudenkin mielestä rikos.
Kirjoitat kuin olisit Pia Lambergin puolella, kun hän lähetti vähäpukeisen eli islaminvastaisen kuvan. Jostain syystä epäilen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset