Husu

Ei pelolle, ei vihalle - ajatuksia Brysselistä

Ajatukseni ja myötätuntoni ovat Brysselin iskuissa menehtyneiden ja loukkaantuneiden uhrien perheiden kanssa. Jälleen kerran maanosamme on joutunut kokemaan ääriliikkeiden väkivaltaa.

Eurooppa on pitkään ollut ristiriitojen repimä ja solidaarisuus on ollut vähenemässä. Toivoisin, että nyt keskityttäisiin miettimään sitä, miten me saisimme asiat kuntoon ja miten me voisimme yhdessä nämä ääriliikkeet pysäyttää.

Äärioikeistolaiset ja anti-islamistit ovat jo omissa riveissään päättäneet, ketkä syyllisiä ovat. Mahdollista onkin, että teko on jonkin uskonnollisen ääriryhmittymän ideologian motivoima, mutta ei sillä islamin kanssa mitään tekemistä ole.

Minä olen muslimi enkä ole koskaan törmännyt mihinkään tällaista oikeuttavaan. Tällaisten, viattomiin siviileihin kohdistuvien hirmutekojen takaa löytyvät tahot saattavat perustella niitä islamilla, mutta iskujen kohteena on jokainen meistä vapauteen ja tasa-arvoon uskovista eurooppalaisista, uskonnostamme huolimatta.

Ääriliikkeiden juurtuminen on pysäytettävä. Tämä koskee myös niiden vihaideologiaa levittäviä taustahahmoja. Niillä ei ole paikkaa missään maailmassa, mutta etenkään täällä Euroopassa.

Tämä ei kuitenkaan voi eikä saa tarkoittaa sitä, että annamme pelolle ja vihalle tilaa yhteisöissämme.

Juuri tähän ääriliikkeet; niin äärioikeisto kuin terroristitkin, toiminnassaan pyrkivät: vahvistamaan vastakkainasettelua ja lietsomaan pelkoa. Kääntämään meitä toisiamme vastaan ja tekemään meistä naapureidemme vihollisia.

Nyt on aika tehdä yhteistyötä ja antaa viranomaisille kaikki heidän tarvitsemansa apu. Nyt ei ole aika kerätä poliittisia irtopisteitä tästä tragediasta.

Juuri nyt on aika luoda sitä me-henkeä ja saada kaikki ryhmät mukaan tähän pahuuden vastaiseen taisteluun, sillä vain yhdessä me voimme sen voittaa.

Vetoan kaikkia odottamaan lopullisia lausuntoja ja selvityksiä. Siihen saakka pyytäisin kaikilta malttia.

#YhdessäVihaVastaan #YhdessäTerrorismiavastaan #YhdessäHyvänPuolesta

PS: Asiaton kommentti? Älä vaivaudu. Vihaa ja pelkoa lietsovaa kommentointia ei tulla hyväksymään. Kaikki asiattomiksi katsotut viestit tullaan ilmoittamaan ylläpidolle ja poistamaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Muslimiyhteisöt ympäri Eurooppaa voisivat ensitöikseen johtavien imaamiensa toimesta irtisanoutua islamin varjolla tehdyistä terroriteoista ja esittää vetoomuksensa näihin äärijärjestöihin, jotta lopettaisivat iskunsa Euroopassa.
Samoin muslimiyhteisöt voisivat julkisesti rohkaista toisiaan ilmiantamaan tällaisia ääriajattelevia henkilöitä keskuudestaan. Onko Suomen muslimiyhteisö jo ryhtynyt tällaisiin toimiin?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Iltalehti, "Me emme anna periksi", 31.12.2015

lainaus artikkelista:

"... Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ...

... Uskontoa on käytetty tänä vuonna toisten ihmisten vahingoittamiseen tavalla, jota useimpien suomalaisten on vaikea ymmärtää: Joku ikään kuin varasti uskonnon, ja tekee nyt sillä pahojaan. Islamin nimissä on tänä vuonna tapettu muun muassa Lähi-Idässä ja Euroopassa.

- Me emme anna periksi. Me pyrimme opettamaan, mikä on oikein, ja mitä islam ja muut uskonnot todella opettavat. Yleensä todetaan, että tavoitteet ovat samoja. Ongelma on, että on ihmisiä, jotka eivät ymmärrä ja ovat helposti vedettävissä mukaan virheelliseen käsitykseen uskonnosta. Valtaa tavoittelevien etu on vääristää uskontoa ja tulkita tekstejä oman mielensä mukaan, Hajjar sanoo ..."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015123120846886_u...

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Missä kohtaa tuossa lainauksessa irtisanoudutaan terroriteoista?

Jari Nyberg

Anas Hajjar on itseoppinut imaami lääkäriopintojen ajauduttua karille. Kovin kummallista on, että hän kertoo jonkun varasteneen kokonaisen uskonnon. Kovin moni islamin tutkija ja syvällisemmin asioihin perehtynyt imaami on täysin toista mieltä. Isis valitettavasti kaikkien kannalta edustaa islamia puhtaimmillaan.

Suhtautuisin muutenkin hyvin varovasti kaikkeen, mitä imaamit ja muslimit kertovat. Heillä kun on täysi oikeus valehdella, jos he katsovat sen tarpeelliseksi islamin suojelemiseksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #12

Nyt kyllä valehtelit kahdesta asiasta ( ainakin). Ja ilmeisen tietoisesti .
1. Siitä,mitä ISIS edustaa.
2. Siitä,mitä johtavat uskonoppineet ovat asiasta sanoneet.

Sen lisäksi valehtelit siitä, että muslimeilla olisi oikeus valehdella ja siitä,että itse tuntisit islamia tai muslimeja ollenkaan.
Mutta unohdetaan ne.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #70

Koraani nimenomaan sanoo että muslimi saa valehdella vääräuskoiselle ja pitää tehdä se jos se edistää islamia. Lue koraania.
ISIS edustaa nimenomaan sitä puhdasta islamia jossa eletään täysin islamin oppien mukaan. Jossa nainen on täysin alisteinen miehelle.
Islamin "uskonoppineet" sanovat mitä tahansa. Mutta on olemassa lukuisia dokumentteja, salaa kuvattuja ja jopa länsimaiden, ei Suomen tai uotsin mediassa esitettyjä, jopa Tanskan, joissa nämä imaamit sanovat asiat juuri niin kuin ne tässäkin kuvattiin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #74

"Koraani nimenomaan sanoo että muslimi saa valehdella vääräuskoiselle ja pitää tehdä se jos se edistää islamia"

Se konteksti ei muuten ole 'jos se edistää islamia' vaan suunnilleen 'jos henkesi on vaarassa, voit valehdella ettet ole muslimi'.

MUOKKAUS:
Olin näemmä väärässä, toinen hyväksyttävä konteksti valehtelemiselle Koraanissa on tosiaan tuo mainittu.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #70

#Helena Solin,

1. En valehdellut. Minä esitin lähteet, missä sinun lähteesi ovat?
2. En voi auttaa asiaa, jos nettitaitosi ovat vajavaiset.

Muslimien oikeuteen valehdella voin sen sijaan laittaa oikein hyvän suomenkielisen linkin: http://ajattelemista.blogspot.fi/2011/09/taqijja-j...

Jari Nyberg

Terrorismitutkija Atte Kaleva oli kyllä sitä mieltä, että Isis nimenomaan edustaa islamia puhtaimmillaan. Aivan samaa mieltä on islamin tutkija Hamed Abdel-Samad.

Hänen mukaansa "profeetta Muhammed on historiallinen hahmo, satojen miljoonien muslimien esikuva. Muhammed on myös islamilaisen valtion Isiksen esikuva. Isis-järjestö soveltaa omasta mielestään tarkalleen sitä, mitä profeetta Muhammed on määrännyt Koraanissa.

Koraanin viimeisimmät 206 suuraa, jotka korostavat taistelua, väkivaltaisuutta ja moraalisesti tiukkuutta ja joissa puhutaan totaalisesta sodasta vääräuskoisia vastaan, voidaan Abdel-Samadin mielestä kutsua Koraanin manifestiksi.

Aikaisemmat säkeet, joissa saarnataan moninaisuuden, suvaitsevaisuuden, uskonnonvapauden ja rauhanomaisen rinnakkainelon puolesta, kumotaan Medinan ajalla kirjoitetuissa suurissa pätemättöminä: puhutaan abrogaatiosta."

Loppu jutusta löytyy tuolta: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_...

Ehkä et ole perehtynyt tarpeeksi laajalti islamiin. Tai sitten harrastat vain taqiyyaa, kun väität, ettei näillä teoilla ole mitään tekemistä islamin kanssa. Mutta älä välitä, pelolle on jo annettu valta. Emmehän me edes uskalla puhua siitä oikeasta syystä näiden iskujen takana. Meidän olohuoneissamme istuu virtahepo, joka on elefantin kokoinen.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Bryssel on Pariisin jatkoa,,ei kyse ole muusta,kuin Islamin sodasta länsimaisia arvoja vastaan,jota sotaa on avoimissa yhteisunnissa mahdoton voittaa,koska soluttautujia on jo satoja,jos ei tuhansia ympäri eurooppaa !
Tai voi voittaa,,-kiinnijääneet terroristit hirteen kadunkulmiin,kaikki sukulaiset karkoitukseen,kaikki rahavarat jäädytykseen,kuolemantuomio pikaoikeudenkäynnillä kaikille jotka Islamia levittävät,-onko eurooppa valmis tuohon,,-ei taida olla !
Kaikki muu on pelkkää sanahelinää ja turhaa voivottelua !

Pekka Pylkkönen

Mielestäni pää pannaan puskaan siinä kohtaa kun sanotaan ettei kyse ole islamista. Jopa Euroopassa asuvat muslimit ovat suurelta osin arvoiltaan täysin sopimattomia elämään länsimaisten moraalikäsitysten ja arvojen kanssa. Ihan arvostettujen tutkimuslaitosten raporttien mukaan.

Tokeaminen on miltei mahdotonta ellei tosiasioita tunnusteta.

Toisaalta meidän pitäisi tukea vahvasti kaltaisiasi muslimeita joilla ei ole mitään vaikeuksia sopeutua liberaaliin Eurooppaan. Teidän käsissänne on se islamin reformointi. Reformaatio on välttämätön ennen kuin tämä yhteiselo voi onnistua. Ja toivon tosiaan että se onnistuu. Maapallo käy pieneksi ja sen asukkaiden on opittava tuntemaan toisensa veljikseen.

Ropi Jarrela

Wesley Clark

Miksi hyökkäätte: emme tiedä

"Hyökkämällä vaikutamme asiantuntevilta"

1991 -> 2020
Voimme käyttää voimaa lähi-idässä, eikä kukaan estä meitä

USA haluaa hallita maailmaa, onko siinä järkeä: ei ole. Siksi USA on usein epäonnistunut sotatoimissaan.

Puolue ei saa olla ratkaiseva tekijä, vaan se mikä on perimmäinen tarkoitus.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Piti taas kirjoittaa aiheesta eli islamista mutta jäi väliin. Kun aihe on niin vaikea. Länsimaiden medioita nyt ei vieläkään kiinnosta tämä islam-kulttuuri-käyytöstapa - jne yhdistelmä. Tästä ehkä pitäisi kohta puhua?

Käyttäjän PetriLuotola kuva
Petri Luotola

Mielenkiintoista lukea ajatuksia, jossa missään ei tuomita Islamin uskoa, joka on koko viime aikaisten terrorismi tekojen pohjalla. Se, mitä Husu kolumnissaan haluaa tuoda esiin, on ääri-oikeiston uhka yhteiskunnille. Voisiko kyseinen isäntä kertoa, missä muualla, kuin Oslossa on tällaista tapahtunut? Ymmärtääkseni tuo kyseinen tapaus oli yhden kahelin käsialaa, eikä usean ihmisen suorittamaa samanaikaista terrori-iskua.
Koska muslimit alkavat myöntämään, että he ovat vastuussa oman uskontokuntansa tekemistä teoista ja selkeästi tuomisevat sekä ilmiantavat henkilöt, jotka heidän piirissään suunnittelee vastaavia tekoja?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Juuri tähän ääriliikkeet; niin äärioikeisto kuin terroristitkin, toiminnassaan pyrkivät: vahvistamaan vastakkainasettelua ja lietsomaan pelkoa. Kääntämään meitä toisiamme vastaan ja tekemään meistä naapureidemme vihollisia."

Blogisti on varmaan oikeassa siinä että tähän nimenomaan pyritään, mutta eihän tämä voi olla muu kuin välitavoite jollekin muulle.

Toki tällainen pelon ja kaaoksen lietsominen voi olla jonkun hullun tavoite, mutta epäilen että taustalla on joku fiksumpi suunnitelma. *Taustalla on fiksuja päättäjiä joilla on näiden fiksujen päättäjien kannalta katsottuna joku fiksu päämäärä.

Mikä se päämäärä on ja keitä ovat ne fiksut taustahahmot ja koko systeemin aivot?

Ennenkuin nämä seikat saadaan selville ei ongelmaan oikeasti päästä käsiksi. Noita zombeja, eli pomminheittäjiä ja itsensä räjäyttäjiä taitaa olla maailma pullollaan. Eivät ne lopu.

Käyttäjän Veli-MattiTanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Olet väärässä husu. Kyse on islamista. Ylempänä on hyvä linkki, lue se.

Ongelma ei poistu hokemalla "tällä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa" -mantraa. Ongelma ei poistu myöskään "keksimällä" kaikenlaisia syitä islamin harjoittajien tekemille julmuuksille, kuten on jo ehditty tekemään. Väkivalta on sisäänrakennettuna islamin ideologiaan, kuten tutkija Abdel-Samad kertoo. Isis on puhtaimman islamin edustaja.

Islam tarvitsee uskonpuhdistuksen, kuten kristinuskokin aikoinaan 1500-luvulla.

Käyttäjän attekaleva kuva
Atte Kaleva

Kiitos Husu hyvästä kirjoituksesta.

Haluan korostaa, että minun mielestäni ISIS tai mikään muukaan järjestö ei edusta islamia puhtaimmillaan, mutta minun mielipiteelläni ei oikeastaan ole merkitystä. Merkittävää on se, että niin monet hurskaat muslimit aidosti kokevat jihadistisen ideologian edustavan puhtainta islamia. Islamistiset terroristit kokevat nimenomaan itsensä hurkaiksi muslimeiksi ja syvä islamin usko motivoi heitä elämässään eniten. Siksi islam liittyy olennaisesti jihadismiin ja siten islamistiseen terrorismiin.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokainen muslimi automaattisesti olisi terroristi, jokainen ihminen on yksilö ja ansaitsee tulla kohdelluksi yksilönä, ei johonkin ryhmään yleistettynä. Olen Husun kanssa samaa mieltä siitä, että keskusteluun tarvitaan nyt malttia: islamia ja muslimeja mustamaalaava rasistinen vihapuhe lietsoo vain hedelmällistä kasvualustaa radikalisoitumiselle, kun taas islamia ja muslimiterroristien hirmutekoja sokeasti valkopesevä radikaali suvaitsevaisto puolestaan ruokkii faktat kieltämällä islamofobiaa.

Nyt, jos koskaan, meidän kaikkien pitää pyrkiä edistämään kiihkotonta ja analyyttistä, tosiasiat tunnustavaa keskustelua.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hyvä kommentti. Haluaisin vain huomauttaa, että näiden henkilöiden "hurskaus" ei välttämättä ole mitenkään hurskasta. Sama koskee myös muiden uskontosuuntien "hurskaita" (esim. https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-abortion_violence). Sitä paitsi kaikkien näiden "hurskaiden" prosenttiosuus lienee erittäin pieni - onneksi!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

# 19

Kaikki muslimit eivät ole terroristeja. Se lienee ihan selviö. Kuitenkin tätä keskustelua siis tulee jatkaa ja pyrkiä keskustelemalla poistamaan radikalisoituminen? Keskusteluista ja kiihkottomasta vuorovaikutuksesta huolimatta radikalisoituminen ei vaan ota laantuakseen. Kumma juttu. Milä siis lääkkeeksi ? Kun nyt vaan runtuu siltä, että keskustelu ei asenneilmapiiriä pysty muuttamaan. Oliskohan kiinni siitä, että kiihkottomuus on yksipuolista.

Tässä kiihkoton ja asiallinen esimerkki Gävlestä, paikallisesta moskeijasta. Kehitys on siellä jatkunut aivan samanlaisena, kiihkottomasta keskustelusta huolimatta. Mutta tämähän on vain esimerkki ja sellaisenaan tietenkin yksittäistapaus.

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/gavles-moske-vi...

Jari Nyberg

Voitaisiinko aloittaa siitä, että tunnustettaisiin tosiasiat eli islamin osuus terrorismiin? Kohta saamme kuulla jälleen kerran valtiopäämiesten kuorolausuntaa, miten tällä teolla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Kuoronjohtaja Obama aloitti sen jo. Miten tämänkaltaisen terrorismin oikeisiin syihin voidaan puuttua, jos sitä todellista syytä kaiken takana ei tunnisteta eikä tunnusteta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miten tämä voitaisiin käsitellä islamilaisena terrorismina kun islamin uskoiset, kuten blogisti ja kaikki muut, tuomitsevat tällaiset terrori-iskut.

Tietenkin myös Makedonian rajalla Eurooppaan pääsyä odottavat ja toivovat pakolaiset tuomitsevat iskut, koska heidän toiveensa sekä turvallisesta paikasta, että pääsystä sinne katoavat iskujen mukana savuna ilmaan.

On järjetöntä syyttää Husua tai pakolaisia näistä, myös ylivoimaisesti suurin osa kaikista maailman muslimeista tuomitsee tämän.

Jos tästä toiminnasta pitäisi jotain syyttää, niin syyllinen on tietenkin kansallismielisyys, eli persujen hengenheimolaiset islamilaisissa maissa.

Ilkka Huotari

A.K.: "radikaali suvaitsevaisto puolestaan ruokkii faktat kieltämällä islamofobiaa"

Itse asiassa suvaitsevaisto faktat kieltämällä taitaa estää tehokkaasti ongelman ratkaisuyritykset.

Minun "islamofobiaani" ruokkii, ei suvaitsevaisto, vaan esim. ne, jotka islamin nimissä ovat valmiita terrori-iskuihin (esim. Charlie Hebdo -isku)...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Missä on se "hirmutekoja valkopesevä suvaitsevaisto"?
En ole koskaan kohdannut yhtään mihinkään uskontoon tai uskonnottomuuteen kuuluvaa ihmistä ,joka valkopesisi islamistien hirmutekoja.

Sen sijaan kyllä runsaasti suorastaan verenhimoista ja uskon sotaan yllyttävää vihaa " islamia" kohtaan.
Tänään se on suorastaan heittänyt kaikki kahleet ja riehuu vapaana.

Muita terroritekoja olen kyllä kuullut puolusteltavan.
Mutten ikinä islamistien tekemiä.

Toinen asia,mikä kiinnitti huomiota,oli väitteesi ,että jihadistit k o k e v a t itsensä hurskaiksi muslimeiksi.
Itse asiassahan me emme edes voi tietää,mitä he kokevat.
Ja vaikka tietäisimme,emme voi sillä perusteella väittää islamin olemuksesta yhtään mitään.
Joten koko uskontokeskustelu on tavallaan kehän kiertämistä.

Ainoa olennainen seikka välittömästi on estää silmittömän islamvihan lietsominen ja sen jälkeen selvittää,mitä oikeastaan on todella tapahtunut. Ja jos mahdollista, miten se on tapahtunut.
Sitten s e ratkaisee, mitä s i l l e voiidaan tehdä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Puutun vain yhteen kohtaan. Koko kirjoituksesi on yhtä hirmutekojen valkopesua.

Niin ja kenen muun terroristin tekoja olet kuullut puolustettavan ja kenen toimesta? En ole tähän ikää, 68 v. ja kahdessa valtiossa pitkään asuneena koskaan kuullut kenenkään puolustavan esim. iRA:n tai Röda Brikadien tekemiä tekoja, paitsi juuri liikkeiden kannattajien. Kaikki muut tahot uskoonosta riippumatta ovat ne jyrkästi tuominneet. Aina.

Mutta varmaan ymmärrät että Röda Brikadien kannattaja kannattaa oman porukkansa, onneksi se oli todella pieni, tekoja?

Vesa Leinonen

Re: "Eurooppa on pitkään ollut ristiriitojen repimä ja solidaarisuus on ollut vähenemässä. Toivoisin, että nyt keskityttäisiin miettimään sitä, miten me saisimme asiat kuntoon ja miten me voisimme yhdessä nämä ääriliikkeet pysäyttää"....

"Mahdollista onkin, että teko on jonkin uskonnollisen ääriryhmittymän ideologian motivoima, mutta ei sillä islamin kanssa mitään tekemistä ole".

"mutta ei sillä islamin kanssa mitään tekemistä ole"?

Ei pidä paikkaa, Islam uskonto/uskovaisten toiminta kertoo toisin.
Islam uskonnon edustajat, Iran, Syria, Egypt, usein ovat puhuneet yleisesti tuhota Israelin pois maan päältä. Se on Islam uskonnon edustajien suusta tullutta.

Idealogisesti voi kyllä niin ajatella Islam uskontoa, mutta Islam uskonto tarinan historia kertoo täysin toista.

Pelastus on tullut Suomeen / Euroopaan Juutalaisista, eikä Islamista. Let's be real.

Islam uskovaiset kyllä ovat tuleet Eurooppaan ja Suomeen.

Islam uskonnon edustajat yleisesti vihaavat Juutalaisia.

Iran on Islam uskontoa 90-95%. Ja vihaavat Juutalaisia.

Islam is the religion of 99.4% of Iranians. 90-95% of Iranians are Shi'a and 5-10% are Sunni.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shia_Islam

Syyriassa on Islam uskontoa 90%. Ja vihaavat Juutalasia.

Islam in Syria is followed by 90% of the country's total population:[1] Sunnis make up 74%[1] of the total, mostly of Arab, Kurdish and Turkoman ethnicities.

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Syria

"Terror attacks by Islamist extremists to further a perceived Islamic religious or political cause have occurred globally. The attackers have used such tactics as arson, vehicle rampage attacks, bomb threats, suicide attacks, bombings, spree shooting, stabbings, hijackings, kidnappings and beheadings. The following is a list of Islamist terrorist attacks that have received significant press coverage since 1980".

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Islamist_ter...

"Islamic terrorism is, by definition, terrorist acts committed by Muslim groups or individuals who profess Islamic or Islamist motivations or goals. Islamic terrorists have relied on particular warped interpretations of the tenets of the Quran and the Hadith, citing these scriptures to justify violent tactics including mass murder,genocide,child molestation and slavery".

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_terrorism

"If there is an explicit biblical explanation for this animosity, it goes all the way back to Abraham. The Jews are descendants of Abraham’s son Isaac. The Arabs are descendants of Abraham’s son Ishmael.

With Ishmael being the son of a slave woman (Genesis 16:1–16) and Isaac being the promised son who would inherit the blessings of Abraham (Genesis 21:1–3), obviously there would be some animosity between the two sons. As a result of Ishmael’s mocking Isaac (Genesis 21:9), Sarah talked Abraham into sending Hagar and Ishmael away (Genesis 21:11–21). Likely, this caused even more contempt in Ishmael’s heart toward Isaac.

An angel told Hagar that Ishmael would be the father of a great nation (Genesis 21:18) and, interestingly, that Ishmael would be “a wild donkey of a man; his hand will be against everyone and everyone’s hand against him, and he will live in hostility toward all his brothers” (Genesis 16:12)".

"However, the ancient root of bitterness between Isaac and Ishmael does not explain all of the hostility between Jews and Arabs today. The religion of Islam, which a majority of Arabs follow, has made the hostility predicted of Ishmael more profound.

The Qur’an contains somewhat contradictory instructions for Muslims regarding Jews. At one point it instructs Muslims to treat Jews as brothers and at another point commands Muslims to attack Jews who refuse to convert to Islam.

The Qur’an also introduces a conflict as to which son of Abraham was truly the son of promise. The Hebrew Scriptures say it was Isaac. The Qur’an says it was Ishmael. The Qur’an teaches that it was Ishmael whom Abraham almost sacrificed to the Lord, not Isaac (in contradiction to Genesis 22). This debate over who was the son of promise further contributes to today’s hostility".

http://www.gotquestions.org/Jews-Arabs.html

Christians respect the Jews.

Because the Salvation has come from the Jews.

Salvation for Christians has come from the Jews, and not Islam.
That is a profound difference. John 4:22.

http://www.hebrew4christians.com/Articles/Blessing...

Pekka Pylkkönen

'Pelastus' tulee Eurooppaan kun kaikki uskonnot ovat kuolleet sukupuuttoon. Ihmisillä on sen jälkeen edes sauma käyttäytyä fiksusti laumana.

Toiseksi paras vaihtoehto on että meillä on edelleen uskonnot keskuudessamme mutta niihin suhtaudutaan kuin penikseen. Sen kanssa voi pitää hauskaa kotonaan kunhan jättää alaikäiset rauhaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei ole mitään saumaa. Ihmiset tarvitsevat maagista ajattelua ja sen seurauksena uskontoja toimiakseen "täydellä teholla". Maaginen ajattelu, uskonnollisuus ja sitä kautta uskonnot ovat evoluution tuotoksia. Placebovaikutus on todellinen. Hypnoosi on todellinen.

Toiseksi paras vaihtoehtosi taas on käytännössä sama kuin ensimmäinen vaihtoehto.

Jos voittajaa pitää veikata tässä sekularismi / ateismi vs. uskonnot- pelissä, uskonnolliset "jumalansa tahtoa" täyttävät ihmiset voittavat pitkässä juoksussa.

Toki puhtaasti uskonnolliset maskuliiniset kuolemankultit tuppaavat häviämään olemasta itsekseenkin. Mutta noin niinkuin muuten, en näe, että länsimainen maailma olisi niin pysyvä ja länsimainen ihminen niin kyvykäs, etteikö olisi täysin yliajettavissa tyylipuhtaalla fanatismilla.

Kun katsomme sitä, miten nyt täällä käsitellään Isistä, on selvästi nähtävissä, että emme oikeastaan mitenkään. Isis käsittelee meitä, sillä on aloite ja pallo, lännessä vaan reagoidaan. Vain olemalla lähes tai yhtä fanaattisia voimme sille jotain. Väittäisin, että kummassakin tapauksessa lakkaamme olemasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"Vain olemalla lähes tai yhtä fanaattisia voimme sille jotain. Väittäisin, että kummassakin tapauksessa lakkaamme olemasta."

Saatammepa ollakin lähes yhtä fanaattisia, tai jopa fanaattisempia kuin isis, joskaan emme omastamielestämme, mutta ISIS:n mielestä.

Pitää aina muistaa että meidän näkökulmamme ei ole ainoa, vaikka sen hyväksymme. On muita näkökulmia, mistä katsoen me olemme fanaattisia ja meidän vastustamisemme vaatii fanaattisuutta, koska se ei muuten onnistu.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #45

Oletan, että Isiksestä uutisoidut asiat pitävät paikkansa. Että he tekevät etnisiä puhdistuksia, joukkomurhia jne, eivätkä pidä vihollisiaan ihmisinä, vaan lähinnä teurastettavina haittaeläiminä, joiden tuhoaminen tekee maailmasta paremman paikan ja että siihen lopputulokseen pääsyyn mikään ei ole liian suuri uhraus. Ei oma henki, ei kaverin henki, ei perheen henki. Ei mikään.

Minä väittäisin, että riippumatta siitä, mitä Isis on asiasta mieltä, emme ole mitään tai lähelläkään sitä tilannetta. Se tilanne olisi nimittäin lähes yksi yhteen Hitlerin Saksan kanssa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Ei pelolle. Ei vihalle. Yleviä sanoja.

Apropos: Husu, meille hakeutuu vuosittain suuri määrä turvapaikanhakijoita Somaliasta. Heidän hyväksymisprosenttinsa on lähes 100%. Pelkäävätkö he jotain Somaliassa kun tulevat Suomeen?

Kysymys on toki retorinen. En odota sinulta vastausta. Tapoihisihan ei kuulu vastata kirjoitetun blogisi kysymyksiin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#22

Hyvä huomio tuo. Ehkä syynä Suomeen asti tuloon onkin Suomessa saatava maahanmuuttotuki by Husu. Hänhän varmasti auttaa maanmiehensä, perheineen kotoutumaan, töihin ja pois sosiaalitukien epäselvistä ja ikävistä viidakoista. Eihän sellaisessa viidakossa halua kukaan ylpeä somalimies perheineen olla, sen voi kyllä ymmärtää. Vai mitä Husu ?

Eikös nuo 90 luvulla tulleet Somalit olekin jo kotoutuneet ihan mukavasti, ja saaneet mm ssa tulkin töitä jne.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Juhani. Somaliassa ei ole edelleen sellaisen turvallisuuden, että porukka voisi elellä rauhassa. On tietyt alueet, jossa voi oleskella mutta sielläkään ei koetta täysin turvalliseksi alueeksi. Katso Suomen ulkoministeriön kertomus asiasta. Suurimman osan nykyisestä tulijoista, tulevat välimaista, jossa ovat olleet vuosia.

Eli Suomeen tullaan hakemaan turvapaikkaa.

Toivottavasti vastasin kysymyksesi.

Pekka Pylkkönen

Somaliaan myös syntyy 4-5 lasta jokaista maastamuuttanutta kohden.

En tiedä onko kenelläkään mitään ajatusta siitä kuinka Somalian kaaos saadaan hallintaan, mutta ainakaan nykyinen kehitys ei ole kovin valoisa. Kasvavasta diasporasta huolimatta ongelmat vain kasvavat.

Jotain tarttis tehdä. Jonkun. Jossain.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

#29
Sen verran turvalliseksi maa kuitenkin koetaan, että Somaliassa käydään lomailemassa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Kiitos Husu vastauksestasi. Et ihan vastannut kysymykseeni. Tarkennan kysymystäni: Pelkäävätkö somalit asua Somaliassa, kun kerran hakevat turvapaikkaa Suomesta?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomesta siis saa turvapaikan, koska Suomessa Somalia katsotaan turvattomaksi maaksi. Tiedätkö Husu, onko Suomen linjaus yhteneväinen muun EU n kanssa ?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mutta saako muslimeja pelätä? Entä onko meillä Suomessa syytä huoleen?

Valitettavasti Suomessa sotamieliset, ääri-islamilaiset jihadistit ovat pelottavan hyvin järjestäytynyt ryhmä. Suhteessa muslimiväestön osuuteen, Suomesta on lähtenyt maailman eniten jihadisteja sotimaan Syyriaan ja Irakiin ääri-islamilaisen ISIS:in riveihin. Siis enemmän kuin vaikkapa Ranskasta. Useita kymmeniä nuoria on rekrytoitu Helsingistä ja maakunnista ja kuljetettu sota-alueille taistelemaan islamin nimissä. Tämä vaatii valtaisat järjestelyt ja organisoituneen toiminnan täällä kotimaassa(että se siitä poliitikoiden mainostamasta ei-suomessa mitään ole jne.jne.litaniasta)

Aika näyttää, toistuvatko Pariisin kaltaiset tapahtumat meillä Suomessa vai ei. Terrorismi on joka tapauksessa monitahoinen asia. Suomen rauhanturvaoperaatiot Lähi-idässä, Nato-jäsenyys, rasismin kasvu, liiallisen tilan antaminen ääri-islamisteille… Kaikki nämä seikat vaikuttavat terroristien halukkuuteen hyökätä Suomeen(niinkö ?ei suomalaisten poliitikoiden mielestä,tänne ei ole kukaan ollut tulossakaan,eikä suomessa ole yhtäkään tähän haaraan kuuluvaa,eikä tule olemaan koska eu-ihanuus ei saa saada säröjä,ja eun kansainvaellus pitää jatkua,halpatyövoimalla ei ole hintaa).

Ja sitten sitä lohtua kaikille pelokkaille ja turhan natisijoille:

Tästä huolimatta muslimeita ei ole syytä pelätä.

Muslimit jakautuvat kahteen uskonhaaraan, shiioihin ja sunneihin. Kaikkien länttä vastaan kohdistuneiden terrori-iskujen takana ovat olleet sunni-jihadistit. Mutta riippumatta siitä, kuuluuko muslimi shiia- vai sunnihaaraan, muslimeita on moneksi.

Ehdottomasti suurin ryhmä maailmalla on niin sanotut nimimuslimit, jotka eivät noudata uskonnon poliittisia ja taloudellisia sääntöja. Heillä uskonto näkyy lähinnä häissä ja hautajaisissa. Mainittu ryhmä vastustaa jihadismia ja uskonnon nimissä harjoitettua väkivaltaa.

Toisiksi suurin muslimiryhmä muodostuu ihmisistä, jotka noudattavat pelkästään islamin hengellisiä oppeja ja perustason rukousritualeeja. Tämäkin ryhmä vastustaa poliittista islamia ja väkivallan käyttöä.

Kolmas ryhmä, merkittävästi pienempi, muodostuu muslimeista jotka noudattavat islamin sääntöja sataprosenttisesti, ajavat aktiivisesti islamilaisen politiikan asiaa, haluavat levittää islamia ja ajattelevat heidän uskontonsa olevan ylivoimaisesti paras. He toivovat, että kaikki maailman ihmiset kääntyisivät islamiin, mutta eivät salli jihadismia ja vastustavat väkivallan käyttöä.

Varsinaisia jihadisteja on korkeintaan muutama prosenttiyksikkö kaikista maailman muslimeista. He ovat valmiita kaikkiin keinoihin levittääkseen islamia ja kahmiakseen itselleen lisää valtaa. Jihadistiryhmien virallinen slogan on “Hallitkaa pelon kautta”, mikä kertoo paljon ryhmän mentaliteetista. Jihadistien mielestä kaikki edellä mainitut muslimiryhmät eivät ole oikeita muslimeja. He taistelevat barbaarisin keinion heitä sekä muita maailman ihmisiä vastaan. Yksi Charlie Hebdo -iskun kuolonuhreista oli Ahmed-niminen muslimipoliisin. Terrori ei katso uskontoa.

Jos minulta kysytään, Suomesta löytyy kasvuvaraa jihadistiliikkeelle. Liike on vaarallinen ja sen kitkemiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen.

Jihad-epidemian kukistaminen ja ennaltaehkäisy vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä. Ei yleistämistä, vihaa tai pelkoa ulkomaalaisia kohtaan.

Saa olla tykkäämättä siitä, että ulkomaalaiset äärimuslimit kasvattavat lukumääräänsä Suomessa. Mutta ei saa vihata Suomen muslimeja jihadistiterroristien takia.

Saa vihata jihadisteja ja kaikkia niitä ryhmiä, jotka eivät arvosta demokratian ja sananvapauden normeja. Mutta ei saa vihata kunnon kansalaisia.

Jihadistimuslimi on eri asia kuin tavallinen muslimi. Ja muslimi on eri asia kuin arabi, kurdi, berbeeri tai ulkomaalainen.

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/02...

Sillä lailla,nou hätä,euroopassa ei ole siis mitään pelättävää,eikä varsinkaan suomessa.Poliitikot pyytävät anteeksi,eikä mitään pahaa enää koskaan tapahdu.Aatteensa puolesta kuolevat "terroristit" kun lopettavat oitis itsemurhapommit jne.jotka ovat heille se autuus ja kunnia suurin lahja jonka ovat saaneeet.

(Alan Salehzadeh on työskennellyt mm. Suomen Ulko- ja Sisäasiainministeriöissä, Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksella sekä eri yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa Suomessa sekä kansainvälisesti)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Isis ei ehkä edusta maallistunutta islamia mutta se, joka väittää etteikö esim ISISin kasvupohja olisi juuri islamissa, valehtelee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikki henkilökohtaisesti paremmin tuntemani muslimit ovat olleet kansainvälisiä, hyvin koulutettuja, sympaattisia ja huumorintajuisia kunnon kansalaisia. Kun ajattelen jokaista heistä yksitellen, minun on erittäin vaikea samaistua niihin, jotka pitävät islamin uskoa jollain tavoin väkivallan ja terrorin perustana. Aika hirmuinen paikkahan tämä maailma olisikin, jos täällä asustelisi puolitoistamiljardia terroristia.

Mika Waltari kuvaili tuntojaan saapuessaan Turkkiin 30-luvulla kirjassaan "Matka Istanbuliin" jotenkin tähän tyyliin: "Islam uskontona luo ympärilleen rauhallisemman ja harmonisemman tunnelman kuin länsimaissa vallitsee."

Tietenkään en ole muslimi enkä halua mollata esimerkiksi kristinuskoa mitenkään, mutta on vaikea välttää käsitystä, että mitä vähemmän islamista tietää sitä kategorisemmin sen on valmis tuomitsemaan jonkinlaisena universaalina ongelmana.

Jari Nyberg

Kummallista. Minä puolestani olen huomannut, että ne kiihkeimmät islamin puolustelijat eivät tiedä siitä hölkäsen pöläystä. Tässä tapauksessa olen kyllä sitä mieltä, että tieto lisää tuskaa. Kovin tietämätön näyttää muuten Husukin olevan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän koko elämänsä islamin uskoon kasvanut muslimi tiedä islamista hiukan enemmän kuin sinä itse?

En kuulu "kiihkeisiin islamin puolustelijoihin", vaan toin vain julki, että ne muslimit, joiden kanssa aikoinaaan opiskelussa, työelämässä tai bisneskolleegoina olen ollut tekemisissä, eivät ole mitenkään poikenneet meikäläisistä arjen elämässään. Ja sinun on turha mennä sanomaan, että he eivät olisi "oikeita muslimeja". Kyllä he itse sen asian tietävät parhaiten.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kyllä luen teidän kommentit, mutta en vaan ehdi kaikkille vastata. On asiallisia kommenteja ja kysymyksiä jotka mielelläni vastaisin mutta aika ei vaan meinaa riittää. Toisaalta, on niitä ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että taivas on vihreä. Näiden kanssa en jaksa, enkä halua haaskata aikaa.

Tulevana perjantaina, tulen vastaamaan teidän kysymyksiä periskoopin kautta. Livena.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Husu Husseinhan on itse jihadisti. Hänhän kirjoitti viime kesänä että he taistelevat jihadisti kavereidensa kanssa loppuun asti.

Vai miksi Husu Hussein ei selkeästi tuomitse näitä islamistien, nimenomaan islamistien tekemiä kauheita tekoja?

Ja tuohon vastaukseesi Somaliasta: Jos maa ei ole turvallinen, kuinka somalit käyvät lomailemassa siellä? Itse en ainakaan lähtisi takaisin käymään jos en tuntisi olevani turvallisessa paikassa. Ja sitten vielä, kannattaisi varmaankin Husu Husseinin mennä kotiin ja laittaa asiat kuntoon siellä.

Tuo PS lopussa on makea: Kaikki kriittinen tullaan poistamaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo ensimmäinen lauseesi lienee asiayhteydestään irroitettu "herja", koska et siihen linkkiäkään pukannut.

Tämä blogi on kirjoitettu ennen kuin ISIS ilmoitti ottavansa vastuun, joten viestisi ei kaikin puolin ole oikeutettu.

Mutta tokihan hän kirjoittaa myös:

"Tällaisten, viattomiin siviileihin kohdistuvien hirmutekojen takaa löytyvät tahot saattavat perustella niitä islamilla, mutta iskujen kohteena on jokainen meistä vapauteen ja tasa-arvoon uskovista eurooppalaisista, uskonnostamme huolimatta.

Ääriliikkeiden juurtuminen on pysäytettävä."

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eikö olisi pitänyt, kuten muut, tuomita jyrkästi tekijät, keitä tahansa he ovatkaan. Vaan kun ei tuominnut siinä pelossa tai uskossa että ovat islamisteja.

Käy lukemassa, jos kouluruotsi sallii, Soheila Forssin kirjoitus hänen FB-sivuiltaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #36

Hän tuomitsi tekijät hyvinkin selvästi tekstissään. Lue se uudestaan, jos koulusuomi sallii.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #37

Missä kohtaa? Lähetän sinulle yksityisviestinä linkin jos tiedän minne.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #39

"Ääriliikkeiden juurtuminen on pysäytettävä. Tämä koskee myös niiden vihaideologiaa levittäviä taustahahmoja. Niillä ei ole paikkaa missään maailmassa, mutta etenkään täällä Euroopassa."

Jokainen kirjoittaa omalla valitsemallaan sanamuodolla ja jos itse olisit
valinnut toisenlaisen sanamuodon omassa tuomitsemisessasi, niin eihän hän sinun ajatustesi lukija ole voinut olla.

Pukkaa se linkki vain tähän ketjuun. Miksi sitä häpeät?

Jani Räsänen

Juu eihän islamillakaan ole mitään tekemistä islamin kanssa, eikä Husullakaan ole mitään tekemistä islamin kanssa..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo on turhaa vastakkaiasetteluun pyrkivää naljailua, sillä ethän varmaan tuomitse kristittyjä ihmisiäkään siitä, että Euroopassa on baski- ja IRA-terroristeja, jotka ovat attentaateillaan surmanneet viattomia siviilejä vähintäänkin yhtä runsain mitoin.

Terrorismi pitää ottaa aina terorismina ja jättää ihmisten henkilökohtainen uskonto rauhaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kirjoitin että ei tuominnut jyrkästi riippumatta siitä ketkä vat tekijöitä.
Länsimaissa tuomitaan ja on tuomittu kaikki täällä tehdyt terroriiskut ja niiden tekijät jo ennen kuin tekijöistä välttämättä edes on tietoa. Täysin riippumatta mikä taho voisi olla tekijä.
Tiedoksi että Brysselissä pidätettyjen parisin iskujen tekijä asui ja naaåurit tiesivät kuka hän oli. Kukaan ei vain ilmoittanut poliisille sillä ei muslimi ilmianna muslimia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nimenomaan tuomitsi tietämättä tekijöistä.

Ja aika paljon sisäpiiritietoa sinulla näyttää olevan niistä "naapureista".
(Itse asiassa Osama Bin Laden saatiin satimeeen pääasiasssa pakistanilaisten naapureiden ilmiannosta.)

Jore Ratio

Jos sillä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, niin miksi ette kovaan ääneen vaadi muslimiterroristien karkottamista? Tai miksi yleensäkään ette vaadi esim somalirikollisten karkottamista? Siksikö, koska muslimi hyväksyy vääräuskoisiin kohdistuvat teot?
Sinäkin olet kova saarnaamaan mitä ihmeellisintä tuubaa, mutta ala vaatimaan ulkomaalaisten rikollisten välitöntä karkotusta niin saatat saada jotain arvostustakin.

Lisäksi, miksi pakolaiset tulee euroopaan, miksi ette mene esim saudeihin, bahrainiin, pakistaniin jne jne. Miksi juuri eurooppa ja peräti euroopan perimmäinen kolkka, suomi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomessa ei ole varsinaisia muslimiterroristeja, joiden karkoittamista hän tai muutkaan suomalaiset voisivat vaatia. Karkottaminen on Suomen perustuslain mukaisesti mahdotonta silloin, kun henkilö on suomalainen, kuten suurin osa niistä somalitaustaisista, joihin ilmeisestikin viittaat.

Ja tuossa viimeisen kappaleesi kysymyksessä osoitat tietämättömyyytesi. Suurin osa pakolaisista menee nimenomaan lähialueille naapurimaihin. Osa suuntaa Eurooppaan ja pieni ripe heistä päätyy tännekin arktisten korpien kätköihin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

HRA.nro 47 Arabimaat eivät ota.Pakistanista käännyttivät eu-kolhoosin sinne tarjoamat huitsin nevadaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Libanon on tulvillaan Syyrian pakolaisia, niin myös Jordania. Lisäksi arabimaista heitä on mm. Egyptissä ja muista lähimaista kaikki tiedämme mm. Turkin.

Ensin mainitussa Libanonissa heitä lienee jo toista miljoonaa.

MUOKKAUS: Piti vielä chekata Amnestyn sivuilta:
"Yli 4 miljoonaa Syyrian pakolaista (95% kaikista pakolaisista) on jakautunut viiteen lähialueen valtioon: Turkkiin, Libanoniin, Jordaniaan, Irakiin ja Egyptiin."

https://www.amnesty.fi/syyrian-pakolaiskriisi-nume...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Äärioikeistolaiset ja anti-islamistit ovat jo omissa riveissään päättäneet, ketkä syyllisiä ovat. "
---
ISIS ilmoitti olevansa iskujen takana, joten kai tuokin islamistiseksi itseään kuvailevan järjestön oma kokemus on sitten otettava tosissaan. He päättivät itse kertoa syyllisyydestään, joten?

Päivän uutisten mukaan teot on tuomittu äärivasemmalta oikealle asti, joten Husu voisi tässä itsekin osoittaa malttia.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Media pelaa taas täysillä terroristien pussiin kun vatvoo joka kantilta Brysseliä joka tuutissa. Vertailuna, EU-maiden tieliikenteessä kuoli esim. vuonna 2012 yli 12 000 autoilijaa/kyytiläistä. Pommiuutinen myy, ei perspektiivi tai todennäköisyys.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tieliikenteessä kuolleilla ei ole mitään tekemistä terroristien tappamilla.
On äärimmäisen typerää edes ottaa tälaista vertausta esille.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Kyse on mittakaavasta. Esim. Yhdysvalloissa on todennäköisempää tulla oman alle kouluikäisen lapsen vahingossa ampumaksi kuin kuolla terroristi-iskuun.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #63

Kyse ei ole mittakaavasta vaan typeryydestä. Tottakai ihmisiä kuolee onnettomuuksissa. Terrorismissa on kyse aivan jostain muusta. Ymmärrätkö? Siinä on kyse siitä että väkivallalla mukaan lukien satunnaisesti valikoituneiden ihmisten joukkomurhat, kidutukset, pahoinpitelyt ym. Joiden tarkoitus on alistaa kokonaisia kansakuntia pelolla. Mm. Saksassa ja Neuvostoliitossa, Iranissa, Afganistanissa, Pakistanissa, Jemenissä, Somaliassa on tehty niin. Myös Irakissa, Libyassa ym. yritetään tehdä näin. Vai miksi ihmiset "pakenevat" näistä maista?
Jos siis puhutaan "mittakaavasta" niin terorismissa on kyse kymmenistä ja sadoista miljoonista, ei muutamasta kymmenestä tuhannesta. Menikö perille?

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen Vastaus kommenttiin #64

Pointtini oli siis se, että terroristiuhkaa liioitellaan mediassa tavalliselle länsimaisselle ihmiselle. Nyt voi saada sen käsityksen, ettei kohta uskalla matkustaa minnekään ilman että joku räjäyttää taivaan tuuliin. Ja juuri sitähän terroristit juuri haluavat. Pelkoa ja epäluuloa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #67

On todennäköisempää kuolla terrorismiin kuin vaikkapa ilmaston lämpenemiseen. Silti meillä on olemassa riski ilmaston pysyvästä muutoksesta johon liittyy vakavia uhkakuvia. On myös todellinen riski että miljoonia seuraajia saanut dogmaattinen, autoritäärinen ja erittäin väkivaltainen ideologia pääsee tekemään valtavaa tuhoa.

Näitä on enemmän kuin natseja, he ovat motivoituneempia kuin natsit ja keskellä aseentonta siviiliyhteiskuntaa heidän aseistuksensa on vähintään yhtä tehokasta kuin natsien. Jälkiviisaana voisimme sanoa että jonkun olisi pitänyt panna natseille stoppi ajoissa.

Ja sanotaan nyt vielä selvyyden vuoksi että tässä on tehty selvä ero Suomessa asuvan somalitaustaisen viisikymppisen perheellisen ja tuttavallisen muslimibussikuskin ja militantin jihadistin välillä.

Riskiä ei kannata myöskään vähätellä. Autoista tehdään koko ajan turvallisempia ja kuolemat vähenevät koko ajan. Ääri-islamistinen terrorismi taas on nouseva tähti. Eikä meillä ole oikein puoluskeinoja tälläistä urbaania uskonnollisesti motivoitunutta sissisotaa vastaan.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

On sinisilmäistä väittää, että terrorismilla ei ole tekemistä islamin kanssa. Kyseessä ei ole pelkkä uskonto vaan yhteiskunnallinen liike sharialakeineen.

JK on niin suvaitsevainen, että suvaitsee terrorisminkin. Itsemurhapommittajat ja ampujat huutavat ennen tekoaan allahia ja ovat vakuuttuneita että pääsevät taivaaseen, jossa neitsyet odottavat "palkintona".

Koraanin loppuosa on täynnä vihaa vääräuskoisia kohtaan. Mohammedin sotajoukot ryöstivät ja raiskasivat kauppareiteillä.

Sieltä ne Isiksen opit ovat suoraan koraanista.

Todellinen rauhan uskonto!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joissain tapauksissa terroristeilla on islamilaistausta, joissain tapauksissa kristillinen tausta ja joissain tapauksissa vaikkapa kommunistinen tausta t.m.s.

Jos minuun viittaat, niin en suvaitse terrorismia enkä ole missään yhteydessä koskaan sellaista tuonut julki, huutakootpa terroristit sitten mitä huutavatkaan.

Niin koraanissa kuin raamatussakin on molemmissa paljon väkivaltaan kehoittavaa materiaalia, jos joku niitä wanhoja kirjoja haluaa arkensa ohjenuoraksi ottaa. Toisaalta molemmat kirjat ovat myös ristiriitaisia siinä mielessä, että niissä kielleteään ihmisen tappaminen. Ristiretkeläiset ovat aikoinaan olleet vähintäänkin yhtä julmia kuin tuossa kuvailet Mohammedin sotajoukkoja.

ISIS lienee todellakin poiminut rusinat pullasta koraanista ja jättänyt kaiken muun huomioimatta saaden siten perustelut sellaiselle terrorismille, jota yksikään maailman islamilaisista valtioista ei hyväksy.

Islam on siis aivan samalla oikeutuksella rauhan uskonto kuin mikä tahansa muukin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Joko kävit katsomassa Soheila kirjoituksen? Vai etkö uskalla? Ei se ole paha. Vain totuus ihmiseltä joka tietää jo kokemuksensa perusteella.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Islam ei ole uskonto, se on ideologia. Ideologia jolla hallitaan ihmisiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65

Linkin takaa löytyy perhekuva tyypillisestä tämän ideologian uhriksi joutuneesta suvusta:

http://sift.pics/photo/7935/kauppias-ymar-abdrahim...

Jorma Virtanen

jahas eli kaikki on taas lopulta valkoisen heteromiehen miehen syytä :)
vai miten se meni...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näinhän ne asiat selitetään. Kyse ei kuitenkaan ole "syrjäytymisestä", työttömyydestä tai muusta kurjuudesta. Ja ennenkaikkea ei rasismista. Sillä jos näin olisi Euroopassakin räjähtelisivät pommit tuon tuosta. Kyse ei myöskään ole rasismista sillä Euroopasa ei todellakaan esiinny rasismia valkoiste/kristittyjen taholta. Toki joukkoon mahtuu kaheleitakin mutta ne ovat pieni pieni vähemmistö. Missään maailmassa ei ole koskaan ollut niin hyvä olla täysin toisenlaisesta kultturista tulleilla kuin tämän päivän Euroopassa on. Tämän tiertää myös Husu Hussein jos vain kehtaa mnyöntää.
Ainboa rasisimi mitä meillä tapahtuu on enemmistö syrjintä vähemmistön etujen takia.

Timpa Vettenranta

Husu, ymmärsin että tuomitset ääriliikkeet, tämä on ymmärrettävää kaikilta muslimeilta jotka haluavat elää rauhassa.
Mutta et ole koskaan mitenkään tuominnut tai kieltänyt näitä Imaameja jotka saarnaavat kristittyjen tappamisesta, käännyttämisestä tai raiskauksien oikeutuksesta. Voisit vaikka kertoa Suomelle kuinka kiellät nämä väärän sanan levittäjät ei muslimeina, niin ei olisi epäselvyyksiä.

Koraani on jaettu kappaleiden pituuden mukaan eikä kronologisesti, silti koraanissa on voimassa myöhemmin kronologisesti sanottu, mikäli se on ristiriidassa aiemmin sanotun kanssa.

Kaikki tiedämme että Muhamedin elämä oli sotaisa ja raaka juuri myöhemmällä ajalla, vaikka alku oli rakastava ja hyvä. Joten näiden Imaamien jotka saarnaavat kristittyjen vainosta ja käännyttämisestä on oltava jotenkin väärässä opissaan jos sanot että Islam on VAIN rauhan usko.

Olen käsittänyt puheistasi että olet sillä kannalla että:

Islam on MYÖS rauhan usko, sillä erolla että Islam on myös sotaisa ja raaka (vaikket tätä yleensä lisää).
Eli hyväksyt koraanin mukaan kaikki siellä Muhamedin tekemiset, myös raakuudet esimerkillisenä muslimina myös tänäpäivänä tehtäviksi. Eli et oikeastaan mitenkään vastusta koraanin oppeja jossa on raakuuksia, vaan hyväksyt ne Islamin mukaan oikeutettuina. Tähän haluaisin selvennyksen. Insha-Allah.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuo oli hienosti kirjoitettu. Se mitä ei sanota on monesti tärkeämpää kuin se mitä sanotaan.

Leena Salmela

"Nyt, jos koskaan, meidän kaikkien pitää pyrkiä edistämään kiihkotonta ja analyyttistä, tosiasiat tunnustavaa keskustelua."

Hyvä ohje, mutta kuka ne tosiasiat oikeasti tietää? Mistä löytyvät nuo keskustelijat, jos esim. Husun kaltainen ihminen teilataan totaalisesti? Tietävätkö "pölvästit" (ovatko nämä niitä tolkun ihmisiä?) edes mitä tarkoittaa analyyttinen?

Tunnustavatko kristinuskoiset analyyttisesti tosiasiat ja keskustelevat kiihkottomasti? Olen agnostikko, enkä rohkene edes ruveta keskustelemaa "kunnon" kristittyjen kanssa - minulle kävi niin kuin Husulle (kokemusta on); teilattiin lapsellisena ja tietämättömänä - ei tosiasioiden tunnustajana...

Jos kantasuomalaisena naisena (agnostikkona) yritän keskustella kiihkottomasti ja analyyttisesti tosiasiat (jotka minulla on hallussani) tunnustavana - kaikki uskonnot tasapuolisesti huomioonottavana; "tolkunkansaenemmistö" teilaa minut alta aikayksikön - ja olen yksin...

Älyköt yrittävät keskuskeluttaa pölvästejä; mitä siitä syntyy? Tämmöistä kuin täällä!

Kuinka moni Husun teilaaja on julkisesti tunnustanut Odinit tarpeettomiksi ja rasistisiksi? Kuten poliisikin on käsittääkseni usein ilmoittanut.

Esa Kekäläinen

Jos Islamin uskonoppineet (myös Suomessa) aivan rehellisesti haluaisivat tuomita Islamin nimissä tehdyt terroriteot, niin he julkaisisivat poliittisen Fatwan, jolla terroristit luokiteltaisiin Islamin oppien vääristelijöiksi ja jumalanpilkkaajiksi. Näin ei tapahdu, joten näyttää siltä, että he (kuten myös Husu) ainakin jollain tasolla osoittavat ymmärrystä terroristien toimintaa kohtaan.

Käyttäjän TimoJokela1 kuva
Timo Jokela

Bointsit Atte Kalevalle selkeästä oikaisusta, kun ihmiset ovat hieman oikolukeneet hänen tekstiä.
Itselläni ei riitä kompetenssi Islamin syvälliseen arviointiin.
Tunnen kuitenkin useita eri ikäisiä muslimeja, kuten Kosovosta hatkoille lähteneet veljekset. Erittäin hyvätapaisia ja ahkeria kavereita, joiden asennoitumisesta esim. vanhempiin ihmisiin on meillä matkaa valovuosi.
Keskimmäinen veljes kertoi, että kun hän oli 15v, aamulla tultiin herättämän, että kuolema (serbit) on 20 min päässä, joten camoon.
Mihin? ei tietoa. Ja päätyivät Suomeen ja pyörittävät pizzeriaa itiksessä Helsingissä.

Nuo terroriteot on tuomittavia, se lienee selvää. Kuitenkin minun mielestä on hieman outoa linkittää pahuus ihmisen uskontoon tai ihonväriin.
Ovatko ortodoksit sitten pahoja, kun Ukrainassa lentää lasten ja naisten kehonkappaleita ilmassa kranaattikeskityksen yhteydessä? Tai jenkkien hyökkäys Kuwaitiin 1991. Vietnamin sodassa My lain verilöyly hakee vertaistaan ihmisen raakuuden päästessä valloilleen, jenkit teloittivat automaattiaseilla vanhoja miehiä, naisia ja lapsia ikähaarukkassa 1-83 vuotta. Kuwaitin hyökkäyksessä jenkit paistoivat täsmäpommilla satoja siviilejä selittäen tekoa CIA:n antamilla väärillä tiedoilla.
Esim. Ruandassa on muslimeja 4,6%, ja jopa miljoonaa lähentelevissä teurastuksissa johtaneissa syissä on eurooppalaisilla näppinsä pelissä jo kolonialismin ajoilta syntyneissä etnisissä jännitteissä ja myös valloittajien mukanaan tuomien uskontojen aiheuttamissa ristiriidoissa.

Maailmansodan aikana liittoutuneet perustelivat Saksan siviileihin kohdistuneita terroripommituksia Saksalaisten hankkiutuneen toimillaan lainsuojattomaan tilaan, ja tavallisten Saksalaisten katsottiin olevan tähän välillisesti syyllisiä. Eli ei uskonnollisissa vaan sekulaarisissa puitteissa toimittiin näin.
Helsingin yliopiston lehtori Olli-Pekka Vainio kirjoittaa kolumnissaan, että modernin terrorismin tutkijat Scott Atron ja Robert Pape eivät pidä terroritekoihin ajautuneita erityisen uskonnollisina. Päinvastoin. Tyypillinen jihadisti on ylikoulutettu, turhautunut jännityshakuinen henkilö. Miehet myös toteavat, että uskonnon osuus konfliktien synnyttäjänä on marginaalinen.
Vahva ja aktiivinen uskonnollisuus ei korreloi väkivallan kanssa, vaan mieluummin päinvastoin.
Scott Atran huomauttaa lopuksi, että toimivin ja merkittävin ja toimivin instituutio terrorismia vastaan islaminuskoisissa maissa on islam itse.

Airi Pulkkinen

HERÄTTÄVÄ ENNEN KUIN ON LIIAN MYÖHÄISTÄ
Ruotsin Nuoret Muslimit -järjestön puheenjohtaja somalialainen Rashid Musa, on kertonut useaan otteeseen Al-Shabaab -sympatiaansa. Hän on pitänyt kunnon vihapuheiltamia ainakin mm. Rinkebyn moskeijoissa, jossa ollaan saarnattu kalifaatista, sharia -laista ja kaikista islamin perusasioista. Hän vetää herneet kuullessaan kriittisiä ajatuksia isiksestä, al-shababista ja kuffarien (vääräuskoisten) tappamisesta. Ruotsalaisia kehoitetaan facebookin kautta: Allah on todistaja sille, mitä tapahtuu hänen maallaan. Nykyään vain miekka on meidän ja heidän välillä. Voit aloittaa pommin rakentamisen yksinkertaisilla tarvikkeilla tavallisesta kaupasta. On aika näyttää maailmalle, kenelle maapallo kuuluu. Jos et voi matkustaa Syyriaan, voit aloittaa pyhän sodan Ruotsissa. Yhdistyneet Muslimit -järjestössä on kehoitettu ruotsalaisia muslimeja nousemaan kalifaatin pystyynsaattamiseksi Ruotsissa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ainakin täällä Suomessa saa näköjään puhua kansanmurhasta varteenotettavana keinona, niin kaipa se Ruotsissakin on ihan ok.

Puheista ei tunnu tulevan kuin korkeintaan 'harjaamista'.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset