Husu

Kaikki ihmishenget samanlaisia, kaikki ihmishenget samanarvoisia

Syyriassa käydään sotaa Daeshia vastaan. Venäjän tekemät ilmaiskut ovat kuitenkin kohdistuneet alueille, joilla on valtavasti syyrialaisia evakkoja. Turkin ilmaiskut taas kohdistuvat kurdeihin, jotka ovat alusta asti taistelleet Daeshia vastaan. Niin ikään USA, Ranska ja loput EU maat hyväksyvät, että Daeshin kukistamiseksi meidän pitää pommittaa jokaista kolkkaa jossa heitä saattaa olla. Eikö ole loogista, että pommitusten ja muiden levottomuuksien takia ihmiset päätyvät meillä pakolaisiksi? Pitääkö meidän ihmetellä tätä pakolaisten määrää? Ja missä on loppu tälle?

Eikö se ole päivänselvää, että Venäjän tämänhetkinen strategia on horjuttaa Eurooppaa, jottei siitä olisi vastusta kun Venäjä hamuaa Neuvostoliiton aikana menetettyjä alueita takaisin! Venäjä on onnistunut muutaman vuoden aikana saamaan Ukrainan Krimin itselleen, se vastustaa Syyrian Assadin vallasta poistamista ja on tällä hetkellä pommittamassa Daeshin lisäksi myös Vapaan Syyrian armeijaa. Siis Syyrian kansalaisia jotka vastustavat Assadia.

Näiden levottomuuksien takia on esim. Schengen sopimuksesta kiinnipitämisestä tullut Euroopalle vaikea. EU:lla on oltava yhteinen rintama ja strategia maailmassa, jossa suurvallat Venäjä ja USA sanelevat miten muiden tulee elää. Eurooppa ei ole yhtenäinen ja siksi olemme tässä asemassa tällä hetkellä.

Olemme palaamassa niihin pimein aikoihin kun hädässä olevat ihmiset nähtiin ongelmana vaikka olemme osasyyllisiä heidän kärsimyksiinsä. Syyriassa on surmansa saanut jo sadat tuhannet ihmiset. He ovat täällä olevien pakolaisten omaisia. He ovat menettäneet toivon siitä, että maassa asiat muuttuisivat paremmaksi, koska apua ei ole näkynyt. He ovat pyytäneet apua ja aluksi autoimmekin, mutta päätimme lopettaa avustamisen ja niin Daesh sai jalansijan maassa.

Nykyiset pommitukset eivät tule edistämään maan tilannetta, sillä se suurin syy kaiken tämän alkamiselle, eli presidentti Assad on edelleen vallassa, eikä Venäjä tule sallimaan hänen syrjäyttämistään. Miksi he niin tekisivätkään kun kaikki vastustajat on kukistettu?

Eurooppalaisina tarvitsemme sellaisia johtajia jotka näkevät tämän suuren kuvan, eivätkä keskity ongelmien sivuvaikutuksiin. Sitä ennen kuitenkin Euroopan tulee päivittää oman strategiansa. Pakolaistilanne puretaan ainoastaan saamalla Lähi-idän tilanne ensin haltuun. Tämä tarkoittaa sitä, että Saudi-Arabia ja muut arabimaat otetaan mukaan tähän soppaan, Israelin-Palestiinan tilanne ratkaistaan ja palestiinalaisten saarrosta tehdään loppu. Syyrialaisten, kurdien, irakilaisten ja näissä maissa asuvien vähemmistöjen oikeuksien puolesta tulee myös taistella. Ja tämä kaikki pitää tehdä koska se on oikein, ei sen takia että me hyödymme siitä. Muuten maailmantilanne pahentuu ja meidän kaikkien jälkeläiset tulevat siitä kärsimään.

Tämän hetkiset Syyrian pommitukset johtuvat Ranskan viime vuoden tragediasta jossa ihmishenkiä menetettiin. Eurooppalaisia henkiä! On niitä jotka näkevät pommitukset enemmän kostoksi kuin että olisi menty puolustamaan pitkään kärsineitä ihmisiä. Meidän on tehtävä selväksi, että meillä ja näillä muilla, jotka pommittavat Daeshia tällä hetkellä, että on suunnitelma myös konfliktin jälkeiselle ajalle. Muuten meillä on edessä uusi Irakin tai Libyan kaltainen tilanne. Erään sanonnan mukaan ”kuolema kuuluu tuntemattomille ja paimentolaisille”, mutta nykyisessä maailmassa jossa kaikki tieto on ulottuvilla omalla kämmenellä, on kaikki tullut tutuksi eikä paimentolaisia voi eikä saa enää olla huomaamatta, koska heilläkin on sitä teknologiaa jolla pysyvät ajan tasalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Syyriassa on politiikan lisäksi kyse myös sunnien ja shiojen taistelusta,joka rinnastuu koko alueella myös Iranin ja Saudi-Arabian blokkien välisenä taisteluna. Paikalliset muut uskonnolliset vähemmistöt kuten kristityt ovat joutuneet eniten kärsimään tästä. Sota taas jatkuu niin kauan kuin em. blokeilla on varaa sitä kustantaa ja onhan sitä nyt kun ja jos Iran alkaa taas saamaan ölytuloja ja asekauppiaat tuovat alueelle lisää kauppatavaraa.Jos nyt joku puoli olisi valittava niin kyllä Syyrian alawiittihallitus on ollut vapaamielisempi kuin sunnidiktatuurit. Ei ihme jos monet Syyrian kristityt taistelee Assadin puolella rintamaa.Mieluummin asuisin Assadin Syyriassa kuin jossain wahhabiittien hallitsemassa valtiossa ja jos olisi pakko kääntyä niin liittyisin alawiitteihin :-).

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suuren kuvan? Median huomio on Syyriassa mutta suuri kuva käsittää vähän isomman alueen, koko planeetan. Suuren kuva mukaan seuraava pakolaisaalto tullee Afrikasta. Syynä tietysti valtaisia väestönkasvu. Voi tulla piankin "YK varoittaa: Afrikkaa uhkaa nälänhätä El Niñon takia ...Järjestön mukaan nälänhätä uhkaa noin 14 miljoonaa ihmistä, lähinnä eteläisessä Afrikassa. Tilanne on pahin Malawissa, joka on kärsinyt kuivuudesta jo viime vuodesta lähtien. Myös Madagaskarissa ja Zimbabwessa tilanne on uhkaava. Kuivuus on kääntänyt ruuan hinnan nousuun koko alueella. Etelä-Afrikka ilmoitti viime viikolla, että se joutuu tuomaan merkittävän määrän maissia, koska viime vuoden sato jäi puoleen normaalista. Viime vuosi on ollut maan kuivin 112 vuoteen." Koska emme voi siirtää puolta Afrikan ja osia arabiamaiden asukkaita Eurooppaa tulee keksiä muita konsteja.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Somaliasta kuuluu nyt paljon hyvää, ainakin tammikuussa 2014 tuotetun erinomaisen TV-dokumentin mukaan.

https://www.youtube.com/watch?v=TWs1M0yD0Zw

Nyt toivoisin blogistilta vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1. Onko tämä dokumentti mielestäsi totuudenmukainen, vai vääristeleekö se asioita johonkin suuntaan tai onko siitä jätetty jotakin olennaista pois?

2. Jos olet sitä mieltä, että tämä dokumentti osoittaa, miten asiat ovat todellisuudessa kehittyneet sen jälkeen, kun Afrikan Unionin joukot vakauttivat Mogadishuun rauhan ja turvallisuuden, mitä mielestäsi pitäisi seuraavaksi tapahtua, jotta rauhan tila vakiintuisi ja jälleenrakennus etenisi Somaliassa?

3. Minkä roolin näet diasporassa oleville somalitaustaisille henkilöille Somalian valtion uudelleen rakentamisessa, eli onko länsimaissa sisällissotaa paossa olevilla somaleilla jokin mahdollisuus, tehtävä tai osallistumisvelvollisuus entisen kotimaansa jälleenrakennuksessa?

4. Onko Suomessa hankkimallesi koulutukselle ja työkokemukselle tarvetta Somalian jälleenrakennuksessa? Entä lähipiirissäsi oleville tuttavillesi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos 30-vuotias nainen pitää alustuksen aiheesta 'Ydinreaktoritekniikan kehitysnäkymiä', kysyt varmaan 'Oletko ajatellut harrastaa seksiä lisääntymistarkoituksessa seuraavan 10 vuoden aikanä'. Sukupuolen huomioiden ihan relevantti kysymys ja vanhalta herralta ihan briljantti iskurepliikki, mutta voi joku toinen kuulija olla hieman haavi auki, että mitä vittua tuo kysymys aiheeseen liittyy...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mikäli Juho Joensuu viittaa edeltäneeseen omaan viestiini, myönnän toki poikenneeni blogin pääosin käsittelemästä Syyrian pakolaisuudesta.

Blogin otsikko kuitenkin viittaa yleisemmin ihmishenkien samanarvoisuuteen ja sen sisältö myös pakolaisuuteen ilmiönä laajemmin: "Eikö ole loogista, että pommitusten ja muiden levottomuuksien takia ihmiset päätyvät meillä pakolaisiksi? Pitääkö meidän ihmetellä tätä pakolaisten määrää? Ja missä on loppu tälle?"

Koska voi olettaa juuri Abdirahim HUSU Husseinin taustansa vuoksi tietävän Somalian ajankohtaisesta tilanteesta ja sikäläiseen kriisiin liittyvästä pakolaisuudesta enemmän kuin kukaan muu Puheenvuoroon kirjoittava, rohkenin syrjähtää Syyrian asioista Somaliaa koskevalle sivuraiteelle, koska linkittämässäni videossa esitetty näkökulma on käänteentekevä verrattuna suomalaisen median yleiseen uutisointiin Somaliasta, ja samoin se antaa aiheen kysymyksiin "Pitääkö meidän ihmetellä tätä pakolaisten määrää? Ja missä on loppu tälle?"

Toivottavasti "mitä vittua tuo kysymys aiheeseen liittyy" tuli vastatuksi tällä. Ja ennen kaikkea, toivottavasti blogisti vastaa kysymyksiini, jotka liittyvät Suomen kykyyn vastaanottaa maahanmuuttajia useilta kriisialueilta samanaikaisesti.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

a) vain murto-osa pakolaisista on syyriasta
b) Assad on parempi hallitsija kuin sunnimuslimit, joiden käsiin maa todennäköisesti joutuisi.
c) odottaisin edes aktiivisen poliitikon tietävän miksi Venäjä Krimillä operoi. Yhden pisteen vihje: mustan meren laivasto

Muuten ihan kiva.

Seppo Hildén

"Kaikki ihmishenget samanlaisia, kaikki ihmishenget samanarvoisia"

Aika tekopyhä otsikko muslimi HUSUlta koska Koraani arvottaa miehen aina naisen yläpuolelle, eikä miehen ja naisen tasa-arvosta voi muslimiyhteisössä edes keskustella, koska Koraanin mukaan sellainen tasa-arvo on mahdotonta.

HUSU, miksi suollat tuollaista vääristeltyä väittämää muslimina?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Fyysinen koskemattomuus on myös perustuslaisamme turvattu. Iltalehden uutisen mukaan sinut on pahoinpidelty pesäpallomailalla, oletko tehnyt pahoinpitelystäsi rikosilmoituksen ?
Kysymykseni on osoitettu HUSULLE !

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minkä arvoinen on siirtolaislapsen henki, kun äitinsä/isänsä laittaa hänet jollalla merelle? Minkä arvoisiksi arabimaat lapsensa noteeravat, kun pohjolasta pitää tulla pelastusyksiköt Välimerelle?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Vaan kun koraanin mukaan toinen on toista arvokkaampi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onkos Husu kieltäytynyt keskustelusta ?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Hän näyttää vain olevan niin hyvin kotoutunut, että on omaksunut suomalaispoliitikoille tyypillisen ylimielisyyden.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset