Husu

Avoin kirje Juha Sipilälle ja Alexander Stubbille

Tilanne Suomessa on viime aikoina tulehtunut eikä loppua näy tällä hetkellä. Monet kunnioittamani henkilöt ovat sanoneet että Suomessa, ollaan tällä hetkellä henkisesti syvemmässä lamassa kuin koskaan. Jotkut ovat verranneet ilmapiiriä jopa jonkinlaiseen sotaan.

Viimeisten gallupien mukaan oppositiopuolue SDP johtaa kannatuslukuja ja hallituspuolueiden alamäki jatkuu. Erityisesti perussuomalaisten suosio on kokenut järkyttävän kolauksen. Tämä ymmärrettävästi osaltaan vaikeuttaa hallituksen kykyä hoitaa maan asioita. Tuntuu että talous –ja työllisyyspolitiikkaa hoidetaan sisäpolitiikan kustannuksella. Yhteiskuntarauha horjuu ja turvattomuus lisääntyy.

Suuren pakolaisvirta on jakanut kansan mielipiteet kahtia. Se on ajanut kansalaiset reagoimaan tavoilla, joita ei ole Suomessa totuttu näkemään. Katupartioita syntyy eri puolille Suomea. Monet uudet tulijat, jotka lähtivät karkuun sotaa ja meille täysin vierasta väkivaltaisuutta elävät nyt tällä hetkellä pelossa. Nyt väkivallan uhka on palannut heidän arkeensa. Tiedän omakohtaisesti minkälaista on olla vieras Suomessa. Ja sen kuinka pelottavaa on, kun kadulla tulee joukko skinheadeja joiden mielestä et saisi elää omassa kodissasi. Tiedän miltä viha tuntuu. Siksi en voi olla enää hiljaa Suomen tämänhetkisestä ilmapiiristä.

En voi olla hiljaa tilanteessa, jossa oikeusministeri sanoo, ettei pidä väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamia katupartioita ongelmana. En voi olla hiljaa, kun hallituspuolueen edustaja kertoo että (väkivalta) rikollisuus ei ole katupartioinnissa mikään ongelma. Ja perustellen sitä sillä että myös kansanedustajien joukossa on oikeustuomion saaneita henkilöitä – ikään kuin tämä oikeuttaisi väkivallasta tuomittujen äärioikeistolaisten jalkautumisen kaduille. Kun tietyt poliisiviranomaiset antavat rivien välistä ymmärtää että katupartiointi on hyvä juttu, sulkien silmänsä toiminnan äärioikeistolaisilta motiiveilta. Eikä unohdeta puolustusministeriämme, joka omien ennakkoluulojensa johdattamana vertailla Helsinkiä vallankumouksen väkivaltaisuuksien näyttämöksi päätyneeseen Tahririn aukioon – tarkoituksenaan lietsoa kantasuomalaisten pelkoa turvapaikanhakijoita kohtaan.

On aika sanoa että emme hyväksy asioiden nykytilaa. On aika muistuttaa poliitikkoja ja virkamiehiä siitä että Suomi on oikeusvaltio. Oikeusvaltio, jossa turvallisuutta pitää yllä yhteisillä verovaroilla rahoitettu poliisi. On aika todeta että emme voi uhrata kansallisia pelisääntöjä ja turvallisuuskulttuuria jonkun yksittäisen puolueen vallan turvaamiseksi. Kansalla on ihan tarpeeksi tekemistä tulevien leikkausten kanssa, ilman että heidän pitäisi vielä suojautua väkivaltarikollisten katupartioilta. Katupartioilta, joiden mielestä Suomi kuuluu ikuisesti vain valkoisen ihonvärin omaaville suomalaisille ja joiden mielestä Suomi pitäisi sulkea ikuisiksi ajoiksi kaikilta muun värisiltä.

En vetoa gallupeista huolestuneeseen Timo Soiniin, joka on valtansa turvaamiseksi valmis sulkemaan silmänsä äärioikeistolaisten väkivaltaisuudelta. Siksi vetoan teihin. Tämä kansa on sitkeä ja on kokenut paljon. Se on alle sadassa vuodessa kasvanut kehitysmaasta hyvinvointivaltioksi. Se on muun muassa selvinnyt massiivisista sotakorvauksista ja kehittänyt koulutusjärjestelmän, jota arvostetaan kautta maailman. Siksi olen varma että tämä kansa pääsee myös pakolaistilanteestakin yli. Ja se voi halutessaan muuttaa tilanteen jopa voitokseen. Siksi vetoan teihin nyt: älkää antako tämän maan ajautua tilanteeseen, jossa kansalaiset ottavat lain omiin käsiinsä. Se on loputon tuhon ja väkivallan tie. Käyttäkää niitä toimintavaltuutuksia, jotka suomalaiset ovat teille vaaleissa antaneet ja kertokaa että tämä ei saa olla Suomen tie. Tehkää se, ennen kuin on liian myöhäistä.

Kaikesta huolimatta, toivotan teille ja muille suomalaisille rauhallista ja rakkaudentäyteistä vuotta 2016.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (198 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Hyvä kirjoitus ja hyvä veto vedota Sipiläänja Stubbiin. Näyttää siltä, ettei persuilta saada mitään selkeää kannanottoa katupartioiden taustalla piilevään äärioikeistolaisuuteen.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos. Toivottavasti nämä pistävät tälle toiminnalle loppua!!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU,ei todellakaan ulkomailta näin suurta pakolaisvirtaa ole ollutkaan, suurin taisi olla 1920-luvulla, kun Inkeristä ja Itä-Karjalasta tuli 20000 pakolaista, kielikouluja ei tarvittu, pakolaiskekus toimi Oulun Maikkulassa ja sen johtajana Inkerin pakolainen Matti Kälviäinen.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Vielä kerran HUSU, luulen attä olet oppinut käyttäytymmän maan tavalla.
Joten opeta sinä uusille maahantulijoille, kuinka Suomessa tulee käyttäytyä.
Uskovat ehkä paremmin sinua.

Siis Suomessa
-ei saa räkiä eikä kuseskella kaduille.
-ei saa huudella ohikulkijoille
-ei saa koskea naisiin ilman lupaa
-ei saa raiskata, se on vakava rikos
-rautateasemat ovat on kaikkia varten, jne

Opeta myös, että rikolliset maahanmuuttajat potkitaan maasta.
Opeta heille myös, että kadut ovat kaikkia varten ja pienet miesryhmät saavat liikkua kaduilla laillisesti, samalla tavoin kuin tummaihoiset vierasta kieltä puhuvat poikajoukot. Ja opeta niille vielä, että maahantulijoita on enemmän kuin voimme otta. Siis Suomella on vara valita ketä tänne lasketaan.

PS kannatan katupartioita suojaamaan yksin liikkuvia naisia, lapsia ja vanhuksia.

Matti Isopää

Niinkuin Husun omin sanoin "Syö paskaa ja kuole pois"

Ari Pajukoski

No miten se sinun katupartiosi voi? Onnistuitko keräämään porukkaa? Ilmeisesti ei oikein onnistu, kun pitäää yrittää tällaista.

Minä todella haluan nähdä keinon, millä hallitus mahtaa kieltää Suomen lain mukaisen kokoontumisoikeuden ja liikkumisvapauden. Jos jotenkin tällainen saataisiin aikaiseksi, olisi kansalaisten vastareaktio ennen näkemätön.

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck

Keskustalaisena tuomitsen Husun kirjoituksen ja kehoittaisin häntä lopettamaan kirjoittelut meidän hallituksen edustajille. Kannattais nyt HUSU,n pitää pienempää profiilia tässä asiassa. Et saa muuta aikaan kun kannatusta heille jota vastustat. Ota nyt hyvä mies tämä ongelma vakavasti, tiedät kyllä itsekin että syylliset eivät nyt löydy Suomalaisten keskuudessa. Suomalaisilla on aito konkreettinen pelko, minullakin on tuttavia jonka lapset ovat joutuneet juoksemaan karkuun näiltä kiimaisilta nuorilta miehiltä. Olen ollut yli kaksikymmentä vuotta mukana pakolaisvastaanotto asioissa ja koskaan ennen en ole kokenut että meillä on näin valtavia ongelmia tulossa, keväällä tämä tilanne tulee räjähtämään jos emme puutu asiaan nyt. Se toiminta joka pitää lopettaa NYT herra Husu ovat myös sinuun heimoosi kuuluvat "taharrush kaverit" eikä kansalaispartiointi. Naivi saa olla mutta ei tyhmä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #199

"Se toiminta joka pitää lopettaa NYT herra Husu ovat myös sinuun heimoosi kuuluvat "taharrush kaverit" eikä kansalaispartiointi."

Kuka tarvitsee poliittisia vastustajia, kun on tällaisia puoluetovereita.

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck Vastaus kommenttiin #201

Onneksi Karo Kankus emme välitä enää mitä kommunistit väittävät tässä maassa. Kommunismin aika on ohi. Sinulle Karo opetan uuden ikivanhan sannonan Pohjanmaalta joka sopii sinulle (sinähän varmasti haluat oppia kaikkia uutta Suomen kultuurista eikä pelkästään Leninin ja Marxin oppeja ) Pohjanmaalla sanotaan että tyhmyydelle ei ole olemassa korviketta, mutta pikkusen auttaa kun pitää turpansa kiinni. :D

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #202

"Pohjanmaalla sanotaan että tyhmyydelle ei ole olemassa korviketta, mutta pikkusen auttaa kun pitää turpansa kiinni. :D"

Kiitos ja sama itsellesi. Minähän meistä olen se joka ei ole ollut otsikoissa netissä öyhöttämisen takia. Ja suomalaisesta kulttuurista tiedän jo paljon ja opin vielä lisää.

Oletko harkinnut yleissivistyksen hankkimista, niin että ymmärtäisit kommunistin ja vasemmistoliittolaisen eron?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #203

Karo, onko vasemmistoliittolainen sitten kuohittu kommunisti ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #202

"Pohjanmaalla sanotaan että tyhmyydelle ei ole olemassa korviketta, mutta pikkusen auttaa kun pitää turpansa kiinni. :D"

Ei sielä kyllä noin sanota. Voitaas sanoo vaikka nii että

"Tyhymyyrelle ei oo olemas korviketta, mutta vois se ny iha pikkuuse auttaa ku muistas pitää turpasa tukos." :)

Arto Davidsson Vastaus kommenttiin #201

Kysyppä Karo, kaveriltasi husulta mitä hänen lähtömaansa kristityille ja erityisesti Bantu heimolle kuuluu. Ei kai siellä ole kysymys rasismista ja natsimuslimien toimeenpanemasta kansanmurhasta?

Keijo Kakkonen

lainattua tekstiä, kirjoittaja löytyy lopusta. on vaan niin hyvä teksti että on pakko laittaa se tänne ja katsoa miten husu vastaa??

" Suomalaisen terveiset Universumin tehokkaimmalle somalialaiselle, moottoriturpa Husu Husseinille moniosaajien moniosaajalle: keskustapolitiikko, radiojuontaja, yhteisöpedagogi, mediapersoona, tasa-arvo- ja monikulttuurisuusaktiivi, varavaltuutettu, keskustelunherättäjä, maahanmuutto- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnan jäsen, Suomen valtuuttama vaalitarkkailija Somalimaan presidentinvaalissa sekä taatelina kakun päällä, ideoinut ja järjestänyt Suomeen monikulttuurisen itsenäisyyspäivän! Nämä kaikki työtehoseuran ammattinimikkeet määritelköön tehopakkauksen nimeltä Husu.
Husu, olet niin monipuolinen jäbä, etten oikein tiedä mistä aloittaisin asiasi käsittelyn. Aloitetaan vaikka kysymyksellä, Husu, tiedätkö mitä eroa on suomalaisella naisella ja somalialaisella miehellä? Kun Neuvostoliitto aloitti massiivisen hyökkäyksen Suomeen talvisodan alkaessa 30.11.1939 suomalaiset naiset eivät lähteneet pakoon. He jäivät miestensä rinnalle puolustamaan isänmaataan. Olimme totaalisina altavastaajina ylivoimaisen vihollisen edessä, jota vastaan me puolustauduimme kansakuntana. Meidän oli taisteltava itsenäisyytemme, isänmaamme ja äidinkielemme puolesta, olemassaolomme puolesta, meillä ei ollut mahdollisuutta hävitä. Suomalaisilla naisilla oli suojeluskunnista pohjautuva Lotta-järjestö, joka oli aseeton naisten maanpuolustusjärjestö. He tekivät kaikkea paitsi tarttuivat aseisiin, lääkintätehtäviä, muonitusta aina etulinjoihin asti. Heidän panoksensa vapautti noin 25 000 miestä aseellisiin tehtäviin. Suomalaisissa sotaveteraaneissa on myös naisia, Lottia. Myös heitä kaatui ja haavoittui. Kaupunkeihin ja maaseudulle jääneet naiset pitivät yhteiskunnan parhaan taitonsa mukaan pyörimässä sotavuosina. Vapaa-ajalla kudottiin asesormikkaita, joita lähetettiin miehille rintamalle. Suomi torjui Neuvostohyökkäyksen ja tätä kutsutaan talvisodan ihmeeksi ja suomalaiseksi sisuksi.
Seurasi lyhyt rauhan aika, välirauha ja sota jatkui. Naiset eivät edelleenkään lähteneet pakoon, vaan jäivät puolustamaan isänmaataan miestensä rinnalle. Nyt joitain lapsia lähetettiin turvaan Ruotsiin, mutta tämäkin jakoi mielipiteitä, toisille ei tullut kuuloonkaan. Esimerkiksi äitini äiti ei suostunut lähettämään äitiäni ja tämän kahta veljeä Ruotsiin. Isäni oli Viipurista, Karjalan Kannakselta, alueelta joka sittemmin menetettiin. Isältä kaatui kaksi veljeä rintamalle, yksi haavoittui päähän. Siskolta kaatui sulhanen. Kun Mannerheim-linjat menetettiin Kannaksella ja tuli selväksi että Karjala menetetään, isäni perhe pakeni viimeisten joukossa kun Neuvostotankit ryskäsivät lähimetsässä. Kotiseutunsa ikiajoiksi jättämään joutuvat pakenevat suomalaiset polttivat omat talonsa ja myrkyttivät kaivonsa, mitään ei haluttu jättää Ryssälle. Ryssä on tässä yhteydessä aikalaisretoriikkaa, nykyisin tietenkin puhumme venäläisistä. Minun perheeni on maksanut kovan hinnan maamme itsenäisyydestä. Ja niin on monen muunkin. Karjalasta jäi evakoiksi noin 300 000 suomalaista. Aikalaisille ja evakoille Karjalan menettäminen oli kuin sydän olisi amputoitu rinnasta pois.
Somalialaiset miehet lähtivät pakolaisiksi kun maassa alkoi levottomuudet. Miksi ette jääneet puolustamaan omaa isänmaatanne? Ja jos Husu pidät vertaustani epäreiluna, niin tarkastellaanpa näitä hiljattain maahamme saapuneita sotapakolaisia, joiden turvallisuudesta olet huolissasi. He ovat 90% miehiä. Me emme oikein Suomessa ymmärrä millainen on sota, josta miehet pakenevat ja jättävät naiset ja lapset jälkeensä? Millaisia miehiä he oikein ovat? Meillä suomalaisilla on oikeus kysyä tätä oman historiamme valossa. Kun siis kysytään, mikä ero on suomalaisella naisella ja somalialaisella miehellä, vastaus on, suomalainen nainen on parempi sotilas. Ainakin rohkeampi.
Kysynkin nyt sinulta Husu, mitä sinä olet tehnyt suomalaisen itsenäisyyden eteen? Järjestämäsi ”monikulttuurinen” itsenäisyyspäivä loukkaa minua, se halventaa kaatuneita setiäni, isääni, veteraaneja ja varmasti noin viittä miljoonaa muuta suomalaista. Suomen itsenäisyyspäivä on Suomen päivä, se on meidän päivämme. Mitään monikulttuuria siihen ei saa. Se ei ole Ruotsin tai Somalian itsenäisyyspäivä vaan SUOMEN! Te tulette tänne loisimaan maahamme ja häpäisette meille tärkeät juhlat. Myös jouluun ei saa mitään monikulttuuria kirveelläkään. Se on Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla, meille kristityille pyhä juhla. On asioita mihin voi liittää monikulttuuria ja on asioita mihin sitä ei voi liittää. Pysy sinä Husu tontillasi ja juhli somalijuhlia. Me emme tule niitä häiriköimään.
Mutta olet kunnostautunut toki myös muilla rintamilla. ”Menee heti pasmat sekaisin kun tästä kysytään”, lausuit tuoreeltaan Tapanilan joukkoraiskauksen jälkeen. Pasmojen lisäksi meni varmaan sekaisin myös plasmat ja jotain muuta pientä, sillä tärkeintä sinulle oli, ettei tästä mitenkään saa syyttää somaleita. No, tekijät nyt sattumalta kuitenkin olivat somaleita, monikulttuurista rikkautta yhteiskunnassamme. Puolustit raivoisasti Suomen 16 000 somalia ja yksittäistapauksista ei saa syyttää koko yhteisöä. Joukkoraiskauksen tekijöitä oli 3-4, niin kyllä siinä pientä moninaistapausta oli jos ollaan aivan tarkkoja. Kieltäydyit myös pyytämästä anteeksi uhrilta edes näön vuoksi, joka olisi voinut lisätä hieman uskottavuuttasi. Tapauksen jälkeen facebookiin perustettiin uhria halventava sivu, jonne useat somalit lähettivät uhria halventavia kirjoituksia tyyliin: se vääräuskoinen huora ansaitsi sen, hyvä pojat! Tiedätkö Husu mitä tämä on? Se on ensinnäkin vihapuhetta. Toisekseen rasismia suomalaisia kohtaan. Periaatteessa teidän uskontonne on täällä se väärä, sillä tämä on kristitty maa. Ennen Tapanilan joukkoraiskausta pitkin pääkaupunkiseutua oli riehunut monikulttuurinen nuorisojengi, jossa myös lukuisia somalialaisia isänmaan toivoja, jotka olivat ryöstelleet ja pahoinpidelleet kymmenittäin lähinnä kantasuomalaisia nuoria. Koska olet logiikan ihmemies, puolustit myös tässä tapauksessa somaleita, joita ei saa syyttää näistäkään tapauksista. On huonoa kotikasvatusta ja mätämunia, mutta ei ole somalien vikaa vaan suomalaisten.
Husu, mennäänpä nyt tämän oman logiikkasi mukaan toisille vesille. Suomeen on syntynyt vastaanottokeskuksia kuin sieniä sateella kaikkialle ja kaikkialle minne niitä on ilmaantunut, sattumalta häiriöt kantasuomalaisia kohtaan lisääntyneet räjähdysmäisesti. Seksuaalista häirintää, raiskauksia, ryöstöjä ja muuta pientä. Sitten on ollut muutama polttopulloisku näitä laitoksia kohtaan, jossa kuitenkaan kukaan ei ole loukkaantunut eikä oikeastaan juuri mitään vahinkoa ole sattunut. Husu, Suomessa on vähän reilu viisi miljoonaa suomalaista, ei suomalaisia voi syyttää näistä iskuista. Aina joukossa on joku huonon kasvatuksen saanut hulttio, joka tekee tällaista. Mutta suomalaisia tästä ei voi syyttää eikä meidän tarvitse pyytää anteeksi.
Tapanilan joukkoraiskauksen jälkeen sinä Husu avauduit myös näin: ”Onko sillä väliä ketkä hänet ovat raiskanneet?” Onko sinulla ihan kaikki palikat tapulissa Husu? Tietenkin sillä on! Huomioitavaa on myös monikkomuoto. Juu juu, kyllähän ne suomalaisetkin ja blaa blaa, joukkoraiskaukset nyt vaan ovat sitä todellista monikulttuuria mitä Suomessa ei ole ennen ollut. Miten reagoisit jos joku suomalainen raiskaisi somalin ja teon jälkeen halventaisi uhria sosiaalisessa mediassa? Huutaisitte rasismia niin kovaan ääneen ja vaatisitte kaikilta suomalaisilta virallista anteeksipyyntöä. Todennäköisesti myös presidentin pitäisi esittää Suomen kansan pahoittelut somaliyhteisölle. Mutta tämä spekulointia, suomalaiset eivät raiskaa somaleja.
Mediapersoonana ja keskustelunherättelijänä, sinä Husu olet myös halunnut opastaa lehdistöämme sen uutisoinnissa. ”Olen kyllästynyt kuulemaan kaikkea pahaa mitä ISIS tekee” ja olit sormea heristäen syyttämässä mediaa yksipuolisesta isis-uutisoinnista. No tuota, melko yksipuoliselta joukkioltahan tuo vaikuttaa, että mitä siitä sitten pitäisi kirjoittaa? Ovat rauhan asialla ja hyväntahdon lähettiläitä? Minäkin olen kyllästynyt kuulemaan isisin hirmuteoista, toivottavasti koko joukko on pian tuhottu. Siihen loppuu sitten se uutisointi. Meidän lehdistömme muutenkin sensuroi turvapaikanhakijoiden rikoksia kantasuomalaisia kohtaan eikä kerro siitä kaaoksesta, joka Manner-Euroopassa vallitsee näitä sotaa pakenevien miesten toimesta. Mikset opastaisi heitä totuudelliseen uutisointiin näistä asioista? Saisit jotain järkevääkin aikaan edes kerran.
Kaiken tämän jälkeen sinä Husu kerrot näin: ”Haluan rakentaa rohkeaa Suomea, jossa kaikki suomalaiset voivat olla ylpeitä suomalaisuudestaan ja suomalaisesta identiteetistään”, tämän olet allekirjoittanut ”suomalaisen” somalin nimissä. Käytät itsestäsi nimitystä ”suomalainen”. Tiedätkö, suomalaiseksi synnytään, ei tulla. Tämä ei ole rasismia vaan pikemminkin maantiedettä ja biologiaa. Belgiassa syntynyt on belgialainen, Australiassa syntynyt australialainen, Meksikossa syntynyt meksikolainen jne. Olen itse ollut 8kk eräässä pienessä Länsi-Afrikkalaisessa valtiossa ja olin siellä suomalainen Afrikassa. Vaikka olisin ollut maassa 50 vuotta, olisin silti ollut suomalainen Afrikassa. Kansalaisuus on geeneissä, se on kulttuurissa, historiassa, identiteetissä, juurissa ja perinteissä. Minä olin ylpeä suomalaisesta identiteetistäni ennen kuin sinä Husu edes tiesit Suomen olevan olemassa. Me suomalaiset emme tarvitse sinua opastamaan identiteettiämme saati rohkeutta. Mutta minulla on parempi idea! Olet sellainen tehopakkaus ja moniosaaja, että mitä jos palaisit takaisin Somaliaan tai Somalimaahan ja veisit nämä aatteet sinne? Rakentaisit Somalian, jossa kaikki somalit voisivat olla ylpeitä somalialaisuudestaan ja somalialaisesta identiteetistä. Somalia tarvitsee somalialaisia ja koska Suomessa asuvat somalit lomailevat kotimaassaan, me emme ihan ymmärrä miten sieltä edelleen tullaan myös pakolaisina maahamme. Mutta palaa sinä Husu synnyinseuduillesi ja pane paikat järjestykseen. Ota meistä suomalaisista, meidän identiteetistämme ja rohkeudesta esimerkkiä. Tsemppiä!
ystävällisin terveisin; Elina Louko: toimittaja, runoilija, verbaaliakrobaatti, lausuntataiteilija, keskustelunpäättäjä, Suomen historian konsulentti, keittiöpsykologi, ajatushautomo, afrikkalainen turisti/travelleri, kotikeittiömestari, kielisalapoliisi, suomalaisen kulttuurin aktivisti, yleistietotoimisto ja puujalkavitsien harrastaja "

Käyttäjän PekkaPekuzeSilanto kuva
Pekka Silanto

Monet uudet tulijat, jotka lähtivät karkuun sotaa ja meille täysin vierasta väkivaltaisuutta elävät nyt tällä hetkellä pelossa.......... Oletko nyt ihan tosissasi Abdirahim HUSU Hussein. Suurin osa noin 99.5% tänne tulevista "turvapaikanhakijoista on noin 20-30 v miehiä jotka tulevat tänne elintasopakolaisina, ja joilla on enemmän rahaa kun keskiverto suomalaisella duunarilla, kulkevat merkkivaatteissa ja on kalliita älypuhelimia yms. mitä suomalaisella duunarilla ei ole vara ostaa. Ja syy siihen miksi näitä katupartioita on pakko perustaa on se että nämä Sotaa pakoon lähteneet turvapaikan hakijat ovat sankoin joukoin kaupungin yöelämässä ja osin päivälläkin ahdiselemassa Nuoria tyttöjä ja jatkuvasti iltaisin Ravintoloissa ahdistelemassa Naisasiakkaita, Tästä minulla on faktaa tietoa sillä olen itse Työsäollessani nähnyt ja joutunut myös puuttumaan siihen, ja joka kerta nämä Aito muslimeiksi itseään tituleeraavat Partalapset juovat alkoholia ja häiritsevät Naisasiakkaita, kourimalla ja lääppimällä, ja kun heitä pyytää poistumaan niin vetävät heti Rasistikortin esiin. Ja se mitä kaupungilla kaduilla yms. paikoissa tapahtuu raiskaukset ja niiden yritykset sekä lapsiin kohdistuva ahdistelu............ siinä sinulle AIHE/SYY Katupartiointiin. RIITTÄÄKÖ SYYKSI.? Lue lehtiä ja ota asioista selvää, päättäjät ja nämä MaTu jen hyysääjät eivät näe tai halua nähdä totuutta.
jossakin vaiheessa varmasti tulee suomalaisilla mitta täyteen ja sitten on "Tivoli pystyssä" sitäkö te haluatte ??????

MINUA SAA SAUKKUA VAPAASTI RASISTIKS ( Vaikka en sitä ole ) OLEN AINOSTAAN ISÄNMAALLINEN SUOMEN KANSALAINEN, JOKA ON ELÄTTÄNYT ITSENSÄ 38 VUOTTA TYÖLLÄ SAAMATTA SOSSUSTA AVUSTUSTA.

Arto Davidsson

Mr Hussein. Kysyisin lähtömaanne (kotimaanne?) vähemmistöjen, erityisesti kristittyjen sekä Bantu heimon kohtaloista?
Eihän siellä vain ole kysymys somalinationalistien, sekä natsimuslimien masinoimista vainoista ja kansanmurhista?
Pistäisitkö ensin sille toiminalle loppua.
Eli kannattaa ensin siivota oma pesänsä, ennen kuin tulee muita neuvomaan.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Ainahan Suomessa on partioitu kadulla kun nuorisotiloja ei ole viitsitty rahoittaa tarpeeksi ja varsinkin nykyään. Vastaanottokeskustiloihin käytetyllä resursseilla oltaisiin varmasti saatu hädänalaiset kodeistaan pakenevat nuorisokatupartiolaiset pois kaduilta hotelleihin, jossa lapsetkin saavat pelata biljardia, juoda, kasvatella partaa ja polttaa tupakkaa. Ja kun siihen kyllästyvät niin nuorilla olisi siellä kiva siellä tehdä jotain yhteiskunnallemme hyödyllisempää sinne palkattujen suvaitsevaisten tätien hoivaamina tai käydä vaikka diskossa tapaamassa tuttujaan.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ei rikkailla koskaan mitään lamaa ole. Köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat Husun oman puolueen johdolla. Tämä on Suomen suurin ongelma, josta seuraa kaikki muu. Tälle pitäisi tehdä jotain. Suunsoitto ei tyhjää täydeksi tee.

Jouko Markula

Ei ne suostu puuttumaan, nehän tekee niinkuin kansa tahtoo.. :-) eli katupartiot lisääntyy entisestään, ja kas, puskaraiskauskulttuuri vähenee.
Siinä sivussa poistuvat rotuennakkoluulot, kun vastassa ei olekkaan nuori neitsyt reidet levitettynä pusikossa.. Husun somppukulttuuriin tällainen ei tietenkään mahdu, kun täällä vinkuu "vaarallisista" katupartioista. On sillä ruuvi löysällä, elle peräti pudonneet

Juha Hämäläinen

Ollaan vastustajia vastaan vastustamisen vimmasta, vaikka olisi syytä miettiä yhdessä sivistyneesti ratkaisua oleviin ja tuleviin.

Sakulan ihmiset osaa toimia yhdessä! Ehkä se johtuu pidemmästä maahanmuuttohistoriasta, joka on hionut pahimmat ihoa repivät kulmat pois.....

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209651...

Ari Pajukoski

Siltä näyttää tämän päivän uutisten valossa :)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei kannata murehtua.

Somea seuraamalla saa varsin väärän kuvan. Pakolaisista pakkomielteisesti somettaminen on vain ja ainoastaan persujen viimeinen pyristys yrityksessään ylläpitää kannatusta. Kun kaikki muut lupaukset on jo rikottu.

Suomella on oikeitakin ongelmia eikä n 30 tuhannen pakolaisen tulo 5,5 miljoonaan väestöön sellainen ole. Ja valtaosahan noista tulee saamaan monoa.

Tiettyjen tahojen luoma vastakkainasettelu sensijaan voi vielä olla ongelma.

Uskoisin valtaosan kepun ja kokoomuksen äänestäjistä olevan suhtkoht tyytyväisiä nykymenoon, persuja äänestäneillä voi olla pöljä olo.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Paljon on persuja, jos kaikki pakolaistulvaa vastustavat ovat persuja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Paljon on persuja, jos kaikki pakolaistulvaa vastustavat ovat persuja."

Niin, siinä tapauksessa kokoomus, keskusta ja demaritkin olisivat persuja.

Taitaa vain olla niin että perusteet vastustaa pakolaistulvaa ovat erilaiset.

Persut ovat periaatteessa maahanmuuttovastaisia ja vastustavat kaikkia mamuja.

Muiden motiivit ovat toiset. Tällä kertaa Suomen resurssit ottaa vastaan lisää pakolaisia alkavat olla kaikki käytössä ja sen takia pitää ryhtyä rajoittamaan uusien pakolaisten tuloa.

Toivottavasti ratkaisut tapahtuvat EU:n puitteissa, ettei Suomen tarvitsisi sulkea rajoja, kuten Tanskan ja Ruotsin on ollut pakko tehdä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #99

Arto kirjoittaa "Persut ovat periaatteessa maahanmuuttovastaisia ja vastustavat kaikkia mamuja."

Miksi valehtelet, sillä et voi kertoa yleistäen pelkällä mutu-tuntumalla. Piti oikein hakea PS puolueen maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015. Lukiessani noin pikaisesti ohjelmaa en voi hyvällä tahdollakaan saada kertomaasi valheellista käsitystä.
Tässäpä tuo ohjelma luettavaksi;

https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads...

Kerrohan missä kohdin löytyy kakkien mamujen vastustaminen tuosta ohjelmasta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #99

#99
Minä en ole persu ainakaan toistaiseksi, olen kyllä äänestänyt persuja, Olen maahanmuuttokriittinen humanitaariseen maahanmuuttoon ja elintaso pakolaisiin nähden. Olenko minä mielestäsi rasisti.

Katupartiointiin en osaa ottaa kantaa. Kuitenkaan tähän mennessä ei ole tapahtunut mitään häiriötä näiden taholta. Jos olisi tapahtunut niin somessa olisi niin suuri mökä, että se kuuluisi taivaisiin asti. Olet varmaan lukenut millaisia häiriöitä mamujen aiheuttamisen ollut, poliisienkin imoittamia.

Juha Kuittinen

Katupartioista olen samaa mieltä oikeusministeri Jari Lindströmin ja poliisiviranomaisten kanssa.

Turvapaikanhakijoille selkeät säännöt miten maassa toimitaan. Jos ajaudutaan vakavien rikosten poluille jo turvapaikkaa hakiessa niin maasta pois nopeutetulla aikataululla.

Perussuomalaisten Ville taviolta on tähän hyvä lakialoite.

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206270-...

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

"Turvapaikanhakijoille selkeät säännöt miten maassa toimitaan. Jos ajaudutaan vakavien rikosten poluille jo turvapaikkaa hakiessa niin maasta pois nopeutetulla aikataululla"

samaa mieltä tuosta, mutta eikö se ole poliisin tehtävä kuitenkin? Eikä katupartionnin!!

Juha Kuittinen

Poliisin tehtävä mutta kuuluu kansalaisvelvollisuuksiin ilmoittaa havaituista rikoksista/rikoksentekotilanteista poliisille.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #12

Siksikin kannattaa kantaa mukanaan videointilaitetta, että voi laittaa sen päälle kohdatessaan katupartion, jos vaikka kuinka ovat rikollisella mielellä liikenteessä, vanhoja muistojaan verestämässä. Kadulla kuvaaminen on luvallista.

Outi Naukkarinen Vastaus kommenttiin #26

Voi täti parkaa, kun pelkää suomalaisia miehiä, minä taas ventovieraita matupartioita.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #56

Asiallinen kommenti sinulta. Toivottavasti päiväsi paranee tästä!!

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #56

Juuh.. :))))))))))))))))))))))..täti parka..:)))))))))))))))))))))))))))).

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Minusta selkeitä sääntöjä tarvitsevat myös ns. kantasuomalaiset, jotka eivät ole tottuneet mitenkään asioimaan muualta tulleiden kanssa tai yleensäkään kohtaamaan ulkomaalaisia kuin korkeintaan itse matkustaessaan lähinnä Viroon tai Ruotsiin, jotka yhteiskuntina ovat hyvin samanlaisia kuin Suomi.

Uusi pelottaa, vaikka ei mitään pelättävää olisikaan. Pelon syyksi käy ihon väri, outo puhe tai vaikkapa jonkun tavallisuudesta poikkeavan ryhmän näkeminen. Suomalaisia pitää rohkaista kohtaamaan outoina pitämiään ystävällisesti, ei heti aluksi kiertäen ja torjuen. Siten ei ole edes mahdollisuuksia minkään sortin yhteistyölle, eikä hyväksymiselle.

Toni Hiltunen Vastaus kommenttiin #52

Minä kun luulin, että ihonväristä huolimatta seuraavat asiat aiheuttavat huolta ja pelkoa:

-Vähintään puolet eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan. Silti nämä ihmiset jäävät isolla prosentilla Suomeen toissijaisten syiden takia. Myös siinä tapauksessa, ettei heistä ole mitään hyötyä, vaan rasittavat taloutta, sekä aiheuttavat mahdollisesti haittaa yleiselle turvallisuudelle.

-Pakolaisaaltoon ei ole nähtävissä loppua, vaan tilanne maailmalla kiristyy koko ajan ja ratkaisua ei ole näköpiirissä. Tämä tietää Suomen veronmaksajille eksponentiaalisesti kasvavaa elatustaakkaa - koko ajan suuremmasta turvapaikanhakijamassasta - jolla ei olisi minkäänlaisia perusteita päästä nauttimaan Suomen kansalaisille tarkoitetusta, koko ajan hupenevasta sosiaaliturvasta.

-Islamin uskon vaikeudesta sopeutua länsimaiseen kulttuuriin ja ihmisoikeuskäsitykseen. Romanit eivät ole sopeutuneet. Islamin tilanne ei näytä yhtään sen paremmalta. Joutuisimme tulemaan liian paljon vastaan.

On epärehellistä alkaa takertumaan tähän vanhaan ihmisen älykkyyttä halventavaan mantraan siitä, että ihminen pelkää erivärisiä ihmisiä. Elämme kuitenkin vuotta 2016.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU, poliisintehtävä on suorittaa esitutkinta mahdollisista rikoksista ja ehkäitä yleistä turvallisuutta uhkaava toiminta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #98

Aivan, siksi poliisi seuraakin näitä äärioikeiston partioita ja valvoo heitä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Pakolaisissa on paljon nuoria miehiä jotka joutuvat kielitaidottomina elämään henkisessä eristyksessä jopa kuukausimäärin.
Ei ole ihme että kielitaidon puutteessa otetaan tietysti kädet avuksi.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Uskotko, että he eivät tunne länsimaalaista lainsäädäntöä? Toi on täysin tuulesta tempattu juttu. Ne tietävät tasan tarkkaan mitä saa ja ei saa tehdä maassa. Tietävät myös, että heitä ei voida karkoitta ja tietävät käyttää oikeusturva vaikka tietoisesti tulevat saaman kielteisen päätöksen.

Suomessa on ylimääräinen oleskelulupamahdollisuus (himanitäärinen) , joka asettaa Suomen (ja Ruotsin) eriarvoisessa asemassa muiden EU-maiden kanssa. Tämä on syy miksi Suomesta tosiaan saa helpommin paikkaa. Riittää , että tulee rajaan asti laittomasti niin sen jälkeen ei voida palauttaa ja on pakko maksaa tukia. Tukien verkkomaksua ja käteisnostoa ei ole rajoitettu, joten he valuvat rikollisjärjestöihin, jotka järjestivät maahanmuuton.

Ei viranomaiset sinisilmäisiä ole. He tietävät kyseisisen ongelman, mutta eivät saa tarvitsemansa tukea halltikselta. Tämä on erittäin vaikea esimerkiksi maahanmuuttoviranmaiselle, joka tietää, että hakija tulee saamaan kielteisen päätöksen (karkoituspäätös), mutta joka melko varmuudella katoaa maan sisään, koska liikkuvuutta ei ole rajoitettua.

Se, että ongelmia hoidetaan Euroopan tasolla on naurettava ajatus ja sillä halutaan vaan nähtävästi mielyttää komissiota, jottei siirtoerät hupenisi siitä. Pakolaisuus ei ole maahanmuuto vaan perustuu tavallaan hyväntekeväisyyteen. Maahanmuutto , josta Suomi puhuu on työnperäinen migraatio ja sitä varten tehtiin 2013 "Maahanmuuton tulevaisuus 2020" strategiaa. Nykyinen pakolaisuus vaan aiheittaa kansoje polarisoimista.

Maapalossa on kymmeniä miljoonia pakoitettuja muuttajia (dispersed). Jos npoudatamme säntillisesti Genevan sopimusta niin olisimme pitkässä juoksussa velvollisia ottamaan 500 000 - 1 000 000 hakijaa vuodessa. Suomi on rikas maa, mutta onnistuakseen vaaditaan myös maaseudulta ja pienissä kunnissa kotoutamisessa solidarisuutta.

https://sibilpolitical.wordpress.com/

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

" Se on alle sadassa vuodessa kasvanut kehitysmaasta hyvinvointivaltioksi". Niinhän se on tehnyt. Nyt sen ovat huomanneet tänne tulevat maahanmuuttajatkin. Tänne vaan jakamaan suomalaisten leipomaa kakkua. Miksi siellä lähtömaissa ei hoideta asioita, vaan soditaan jatkuvasti keskenään, josta tulos on nähtävillä. Kyllä niillä öljyvaroilla pitäisi pystyä parempaan.
Ei riitä se, että keskenään sotivat valtiot aiheuttavat ongelmia kotimaassaan, vaan aiheuttavat toiminnoillaan myös ongelmia maissa, jotka ovat hoitaneet asiansa kunnolla. Siis valtavan maahanmuuton, ja siitä aiheutuvat suuret taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat.
Ei tarvitse ihmetellä, jos tilanteet alkavat kärjistyä. Ja suvaitsevuus joutuu koetukselle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko sinulla tietoa Somalian öljyvaroista?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Arvasin tämän, mutta en alkanut luetella maita. Tarkoitin lähinnä Lähi-Itää. Somaliassa ei varmaankaan liene öljyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Suomessa ei olekaan näkynyt saudiarabialaisia tai kuwaitilaisia mamuja. Kun Ukrainassa soditaan, niin ehkäpä joku jenkki saattaisi kysyä sinultakin suomalaisena, että mitä te siellä rähjäätte.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #16

En jatka saivartelua, lienee sinullakin tiedossa mistä valtaosa saapuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Esitit ensimmäisessä kommentissasi somaliblogistille kysymyksiä, jotka näköjään ilmeisesti haluaisit esittää irkailaisille. Maiden välillä on enemmän matkaa kuin Suomen ja Ukrainan välillä ja kielen sekä kulttuurin erojen lisäksi jopa etnineen rotukin on toinen.

Kun samankaltaista keskustelun avausta esitettiin eräälle iranilaiselle tuttavalleni, hän totesi aivan vilpittömästi, ettei tiedä kovinkaan paljon arabialaisesta kulttuurista.

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto Vastaus kommenttiin #19

Eikös blogisti olekaan suomalainen?

Käyttäjän PeterHolmstrm kuva
Peter Holmström Vastaus kommenttiin #16

Sellainen pieni ero Ukrainalaisten ja Irakilaisten nuorten miesten välillä on että kun omaan maahan hyökätään niin ukrainalaiset nuoret miehet jäävät puolustamaan maataan kun taas irakilaiset lähtevät lipettiin. Mitenköhän Suomen olisi käynyt toisessa maailmansodassa irakilaisella mentaliteetilla??

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #189

On Ukrainastakin lähtenyt nuoria miehiä karkuun, mutta nykyisessä Irakin sodassa on kyse sisällissodasta tai pikemminkin sodista, jossa ei ole ulkopuolista hyökkääjää, jonka kanssa oman maan joukoilla olisi rintamalinja. Pakoon ovat lähteneet mm. sellaiset, jotka eivät halua tulla pakotetuiksi sotimaan oman maansa hallitusta vastaan tai sellaiset, joita omakin hallitus vainoaa. Tilanne ei siis ole verrattavissa Ukrainaan. Kun Irak oli sodassa Iranin kanssa, ei sieltä lähtenyt pakolaisaaltoa sodan vuoksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #14

Somalia hukkuu öljyyn ja muihin maaperän arvokkaisiin mineraaleihin. Siellä vain ei kukaan vaivaudu tekemään mitään kaivaakseen niitä esille.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #48

Voidaan hän mennä yhdessä sinnen sitä öljyä kaivaamaan!!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #87

Lähden mielelläni näyttämään tekemisen mallia. Valitettavasti yhteiskunta ei maksa matkaani ja tilillä on 200 euroa, joten odotellaan likviditeettitilanteen paranemista.

Koko Afrikan mantereen itärannikko on pelkkää öljy ja maakaasukenttää. Maaperässä on valtavat hyödyntämättömät kupari, uraani ym. varannot.

On masentavaa, että afrikkalaiset odottavat jonkun muun tulevan tekemään työt ja vievän samalla pääomat mennessään.

Ehkä kehitysavun varassa ollessa on mukavampi heitellä noppaa katukahvilassa.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Somaliassa ei ole öljyä, mutta maaperässä on muita luonnonrikkauksia.
"Somalian taloudellisesti merkittävimmät luonnonvarat ovat uraani, rautamalmi, tina, kipsi, kupari, suola ja maakaasu. Pääosa luonnonvaroista on hyödyntämättä."

anita frisk Vastaus kommenttiin #57

Ei öljyä Somaliassa? Luin US-blogista muutama vuosi sitten Somalian öljyministeri Diesowin käyneen Suomessa houkuttelemassa suomalaisia mukaan öljybisnekseen, tietenkin korvausta vastaan. Nesteeltä ei sattuneesta syystä kiinnostusta hankkeeseen löytynyt.

Jos Afrikan luonnonvaroja ei hyödynnetä, niin se on länsimaiden vika. Jos länsimaat hyödyntävät, ovat törkeitä riistäjiä. Sumeaa vai afrikkalaista logiikkaa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaankin samaa tasoa kuin Suojärven Vegaruksessakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei riitä se, että keskenään sotivat valtiot aiheuttavat ongelmia kotimaassaan, vaan aiheuttavat toiminnoillaan myös ongelmia maissa, jotka ovat hoitaneet asiansa kunnolla."

Suomen ongelmista suurin ei totisesti ole turvapaikanhakijat, eivätkä joidenkin turvapaikanhakijoiden rikollinen tausta ja mieli ja heidän suorittamansa rikokset.
Sumessa on ennestään rikollisuutta satakertaisesti siihen nähden mitä turvapaikanhakijat tuovat mukanaan, eikä siitä satakertaisesta muusta rikollisuudesta niin kovin suurta huolta kanneta.

Turvapaikanhakijoiden rikoksista meuhkaamisella on mitä ilmeisimmin rasistiset päämäärät.

Suomen ongelmista pahin on ettei täällä hoideta asioita kunnolla, vaikka Taimo Tossavainen muuta väittää. Kilpailukyvyn on annettu hiipua ja työpaikkojen mennä ulkomaille, eikä hallitus osaa tehdä asialle yhtään mitään.

Suomen ongelma on siis siinä ettei ole työtä tarpeeksi, eikä toimeentuloa tarpeeksi. Eivät turvapaikan Suomesta saaneet, eikä suomalaiset itsekään, voi työllistyä kun suomalainen tuote ei mene kaupaksi Suomessa eikä ulkomailla. Suomen valtio elää velaksi ja velkamäärä on jo kasvanut liikaa. Jos korot nousee, tai lisää velkaa ei enää saa, millä vanhoja maksetaan pois, Suomella on edessä konkurssi tai Kreikan kohtalo.

Tämä on ongelma. Tästä pitäisi puhua.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"Suomen ongelmista suurin ei totisesti ole turvapaikanhakijat". Niin ei olekkaan, mutta suuri se joka tapauksessa tällä hetkellä on.
" Suomen ongelma on siis siinä, ettei ole työtä tarpeeksi". Se on totta. Nyt menee noin miljardi euroa tänä vuonna pakolaisasiain hoitoon.
Mitä luulet, jos tuonkin summan maan hallitus olisi saanut laittaa työllisyyden hoitoon? Olisiko tilanne valoisampi?
Totta on, että Suomen asiat voisivat olla peremminkin, kuin mitä ne nyt ovat. Mitkä ne syyt ovat, että tilanne on tämä, on monien asioiden summa. Siihen en pysty vastaamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #71

" Suomen ongelma on siis siinä, ettei ole työtä tarpeeksi". Se on totta. Nyt menee noin miljardi euroa tänä vuonna pakolaisasiain hoitoon.
Mitä luulet, jos tuonkin summan maan hallitus olisi saanut laittaa työllisyyden hoitoon? Olisiko tilanne valoisampi."

En suoranaisesti väitä vastaan näistä aiheutuneista kustannuksista, mutta olisi syytä ottaa huomioon että kustannukset aiheutuvat pääasiassa siitä että ongelman hoito vaatii suomalaista työvoimaa. Niillä pienillä rahoilla joita turvapaikansaajat saavat asioidaan suomalaisessa kaupassa.

En vastusta sitä että avustetaan puutteenalaisia jossain muualla, vaikka pakolaisleireillä, mutta on huomioitava etteivät ne rahat työllistä, eivätkä edistä liiketoimintaa Suomessa, kuten Suomessa turvapaikanhakijoihin käytetyt rahat.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Husu kirjoitti. "En voi olla hiljaa tilanteessa, jossa oikeusministeri sanoo, ettei pidä väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamia katupartioita ongelmana. En voi olla hiljaa, kun hallituspuolueen edustaja kertoo että (väkivalta) rikollisuus ei ole katupartioinnissa mikään ongelma."

Niin Husu, kerro onko näissä rikollisten johtamissa katupartioinnissa jo tehty rikoksia? Media varmaan kärkkäänänä seuraa tilannetta ja otsikoi lööpeissään heti kun näin tapahtuu. Onko sinun huolesi ennakoivaa, että väkivaltaa ja ylilyöntejä tulee varmasti tapahtumaan, ellei tähän nyt puututua. Kuinka lainsäädäntöä tulisi kehittää tässä suhteessa? Mitä mieltä olisit, jos poliisin määrärahoja lisättäisiin niin, ettei rikollisten johtamia katupartioita tarvittaisi?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Niin, kyllähän Suomen läpi on jo konkreettisesti lyönyt väkivallan aalto. Turvapaikanhakijoita on pahoinpidelty ja vastaanottokeskuksia on poltettu. Katupartiointi on vain yksi sivuaskel tässä vihamielisyyden ilmapiirissä. Niiden väkivaltaisuuden esiinnousu on vain ajan kysymys.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Olisiko siis parempi, että itsekukin leikkisi omalla hiekkalaatikolla? Käytäisiin vain välillä vierailemassa toisten hiekkalaatikolla ja oltaisiin ystäviä.

Jukka Heinänen Vastaus kommenttiin #15

Husun oma hiekkalaatikko sijaitsee Somaliassa.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #51
Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

AHH;"Niiden väkivaltaisuuden esiinnousu on vain ajan kysymys."

Ja tämä ennakointiin perustuva rajoittaminen toimii vaan yhteen suuntaan?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #54

Ei missään tapauksessa. Kaikki lain rikkojat pitää pysäyttää. PISTE.

Outi Naukkarinen

Eiköhän ne ole ite olleet suurimpana syypäinä. SIELLÄHÄN KÄYDÄÄN KÄSIKSI AUTTAJIA, JA JA JOPA POLIISIA KOHTAAN. Joskus tulee mittä täyteen auttajilta. Jotka väkivalloin otetaan.Turhaa tulla syyttämään suomalaisia.

Janne Suuronen

"
Niin, kyllähän Suomen läpi on jo konkreettisesti lyönyt väkivallan aalto. Turvapaikanhakijoita on pahoinpidelty ja vastaanottokeskuksia on poltettu.
"
Niin. Turvapaikanhakijat ovat pahoinpidelleet toisiaan. Vastaanottokeskus on palanut turvapaikanhakijan varomattoman tulenkäsittelyn johdosta.

Suomalaiset ovat kyllä tehneet muutamia yrityksiä polttopulloilla, mutta onnistumatta. Syylliset nopeasti tuomiolle, jos eivät jo ole olleet.

Ihan höpö höpöä tuollainen väite väkivalta-aallon konkreettisesta läpilyönnistä. Enemmän olisi kovia faktaevidenssejä, tapahtumien pohjalta, väittää turvapaikanhakioiden ja sen jo saaneiden tuoneen suomeen pahoinpitely- ja raiskausaallot. En väitä näin, mutta kunhan totean sellaisen väitteen oleva kestävämmällä pohjalla kuin Husun väite äärioikeiston konkreettisesta väkivalta-aallosta.

Samaa mieltä siitä, että kaiken kaikkiaan vastaanottokeskusten häirintä on vahingollista ja että poliisin tulisi suojella Suomen katua. Kommenttini on lähinnä älähdys tähän suureen "äärioikeiston uhka"-mielikuvien luomiseen, mitä husukin väärin ja valheellisin perustein voimistaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #67

Raiskausten määrä ei näytä viime vuonna merkittävästi kasvaneen aikaisempiin vuosiin nähden. Mitään erityistä raiskausaaltoa ei siis ole tullut. Väitteesi perustuu pelkkiin mielikuviin.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #102

Janne Suuronen:
"
En väitä näin, mutta kunhan totean sellaisen väitteen oleva kestävämmällä pohjalla kuin... "

johon Karo Kankus:

"
Väitteesi perustuu pelkkiin mielikuviin.
"

Terveisiä myös lukutaidottomalle Juha Kuikalle.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #109

No, miten se väite on kestävämmällä pohjalla?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #109

En tunne kaikkia kaimojani, mutta sinänsä hyvä, että jollekulle heistä lähetit terveiset.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Husu, minua pelottaa ulkosalla liikuessa mustiin huiveihin sonnustautuneet naiset (miehet?). Kartan takasti väkijoukkoja, jos lähistölla on huntupäitä.

Voisito välittää viestin somaaliväestölle, että lopettaisivat naamioinnin julkisilla paikoilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

HUSU, tosin ainoa kaksoismurhaaja lienee somali Oulussa, tosin vastuu tästä ei kuulu muille somaleille eikä anteeksipyyntöjen esittäminen.Oulu ja koko vaalipiiri on keskustan hallitsema.

Jori Knuuttila

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120334119_u...

Kun otit puheeksi maahanmuuttajien pahoinpitelyt, niin mieleeni tuli tämä taannoinen uutinen josta puuttui käsin kosketeltavat todisteet. Uutinen oli siis tehty täysin kuulopuheisiin perustuen eikä mitään konkreettisia asiakirjoja oltu esitelty uutisen yhteydessä.

Tästä syystä on herättänyt ihmetystä, ettei tapahtuma ole tullut uutisiin aikaisemmassa vaiheessa. Maahanmuuttaja toimittaja pahoinpidelty pesäpallomailalla. Kyllä luulisi sellaisen olevan pääuutisena välittömästi tapahtuneen jälkeen.

Kait olet täyttänyt kansalaisvelvollisuutesi ja tehnyt asiasta rikosilmoituksen jonka asiakirjoista löytyy lääkärinlausunto saaduista vammoista? Olihan kyseessä kumminkin selkeä rasistinen rikos.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #126

Husu on varmaankin tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja toimittaa nyt dokumentit sairaalakäynnistään ja rikosilmoituksestaan tänne näkösälle, ettei ole samanlainen uutisankka kuin Ylivieskan raiskaustapaus,bedagogilla nyt näytönpaikka.

Risto Laine

Ensin pitää lopettaa leikkaukset niiltä tahoilta, jotka pitävät huolta yleisestä turvallisuudesta ja lakien noudattamisesta, eli Poliisilta. Onko Keskusta tehnyt tämän puutteen korjaamiseksi mitään?.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei kannattaisi ryhtyä venyttämään oikeusvaltion käsitettä omien mielihalujen mukaan. Koska Suomi on oikeusvaltio, myös äärioikeistolaisilla on oikeus liikkua yhdessä. Samoin tuomion kärsinyt henkilö on kärsinyt tuomionsa eikä hänen toimiaan voi sen takia rajoittaa sen enempää kuin laki mahdollistaa. Voisin kuvitella, että rikoksesta tuomitun on vaikea saada vaikkapa aselupaa kovin pian tuomion kärsimisen jälkeenkään.

Sen sijaan yksityishenkilöinä ihmiset voivat aina kyseenalaistaa sekä partioinnin tarpeen että motiivit. Mikäli väärinkäytöksiä tapahtuu, seuraukset ovat varmasti vakavat sekä tekijöille että todisteista riippuen myös johtajille. Tietenkin on asioita, jotka poliisiviranomainen voi myös kieltää yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi. Mutta siihenkin pitää olla tilannekohtaiset perustelut.

Vaikka Soldiers of Odin järjestön partiointi ei hirveästi minun mielestäni turvallisuutta lisää, ei sitä oikein voi kieltääkään. Tällä hetkellä lähinnä he itse voivat tunaroida esiintymisensä niin, että kiellolle tulisi perusteet.

Tämähän pätee myös käänteisesti. Turvapaikanhakijoilla ja maahanmuuttajilla on täysi oikeus liikkua ryhmissä kenenkään häiritsemättä. Vasta jos he syyllistyvät laittomuuksiin tai aiheuttavat häiriötä tai turvattomuutta, viranomaisten on puututtava asioihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Juho Joensuu, kiitos HUSUN järjestökoulutuksestasi !

Käyttäjän EfeAltngediz kuva
Efe Altıngediz

Miksei katupartioinnille ollut tarvetta silloin, kun lapsen ikäiset ovat joutuneet suomalaisten raiskaamiksi?

Atiko Erreri

Tottakai olisi ollut ja nyt pakolaisvyöry on aiheuttanut sen että lapsiin kohdistuvaa ahdistelua on paljon enemmän kuin ennen.

Joten partiot liikkeelle niin moni lapsi voi säästyä joukkoraiskaukselta.

Pasi Pakari

Kuinka paljon tätä tapahtuu? Ai niin, ei juuri ollenkaan...

Käyttäjän EfeAltngediz kuva
Efe Altıngediz

Niin, tällaista se nyt on, kun Odininpoikia leimataan rikollisiksi samalla tavalla kuin pakolaisia leimataan rikollisiksi.
Onko pakolaisten joukossa ollut rikollisia? On, sekä todistettuja että epäiltyjä.
Onko Odininpoikien joukossa rikollisia? On, ainakin todistettuja, siitä ne tuomiot kertovat. Eli sen on oltava Odininpoikien kulttuurissa ja/tai geeneissä se rikollisuus. Eikö?

Ilkka Juhani

Kun maahanmuuttajista pääosin koostuva katujengi riehui Helsingin seudulla 2014-15 ja käytti väkivaltaa ja ryösti lähinnä valkoihoisia kantasuomalaisia lapsia ja nuoria, poliisi ei edes asiasta ilmoitellut eikä varoittanut nuorisoa. Katupartioista ei ole tullut poliisille yhtäkään rikosilmoitusta tai havaintoja häiriökäyttäytymisistä tähän päivään mennessä. Katupartioita on ollut jo useita vuosia eikä mitään häiriöitä ole siis ollut. Nyt vaan suvakit huutavat kurkku suorana että tämmöistä partiointia ei saa hyväksyä ja samaan aikaan turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten määrä kasvaa mm puskaraiskauksia ja tyttöjen sekä naisten seksuaalista häirintää julkisilla paikoilla sekä ravintoloissa. Tämä katupartiointi mediajulkisuus on saanut lähes samat mittasuhteet kuin Espoon keskuksen juna-asemalla tapahtunut kouluikäisen somalitytön tönäisy junan oven vieressä jokunen vuosi sitten. Juttua puitiin viikkotolkulla mediassa ja Hesari teki jopa etusivun jutun tästä oikein värikuvalla. Poliisille ei tullut yhtään havaintoilmoitusta minkäänlaisesta tönäisyystä vielä tähänkään mennessä eikä kukaan todistaja ole ilmoittautunut vaikka tilanne tapahtui ruuhka-aikaan ja runsaasti ihmisiä liikkeellä.

Pietari Vanharanta

Kansalaisten on näytettävä maahantulijoille miten suomessa käyttäydytään. Matulle on annettava selvä kuva siitä mikä on sallittua ja mikä ei. Maassa maan tavalla. Islam on kielletävä myös suomessa.

Katupartiot on tervetulleita ja heidän johtajansa on tuomionsa kärsineet ei heitä voi syyttää koko loppuelämäänsä rikollisiksi. Nämä katupartiot ovat ennaltaehkäiseviä toimia.
Poliisin tehtävä on ottaa rikolliset kiinni ja oikeuslaitos antaa tuomion.
Sitäpaitsi onhan politikoissa myös rikollisia ja valehtelijoita.

Ihmettelen miksi somali neuvoo suomea kun heidän omassa maassan on paljon korjattavaa. Somaliaan on menossa suomessa asunnut ja opiskellut nainen presidentti ehdokkaaksi. Hän tarvitsee tukea, turvajoukkoja ja henkivartioita alkakaa suomen somalit näitä järjästämään.

Pasi Pakari

Jos katupartiointi pitää kieltää väkivaltarikoksesta joskus tuomion saaneilta, niin sitten on pysyvästi kiellettävä rahan käyttö talousrikoksen tehneiltä, ulos meneminen pedofiileiltä ja raiskaajilta, sosiaaliset suhteet huumeiden myynnistä tuomituilta jne jne. Logiikkasi mukaan, jos joku tuomitaan pelkästään puheistaan, hän ei koskaan enää saa puhua, koska on mahdollista, että hän puhuu uudlleen jotain väärää. Olet valmis ottamaan perusoikeudet pois ihmisiltä, jotka ovat tuomionsa kärsineet. Mitä hyötyä on koko oikeuslaitoksesta, jos HUSULTA saa tuomion kysymällä. Tosin turha kysyä, kun vastaus näemmä on aina automaattisesti loppuelämä eristyssellissä. Ei ne väkivaltarikolliset kuule niistä rikoksistaan ennakolta tiedottele. Olisiko vaikkapa hintelät pankkivirkailijat sopivampia katupartiointiin? Ai niin, koko partiointi taitaa olla mielestäsi turhaa, vaikka matut toistuvasti toimillaan todistavat toista.

Pekka Pylkkönen

Niin, mikseivät maahanmuuttajat lähtisi mukaan ainakin niihin partioihin jotka eivät ole avoimen rasistisia? Sellaista viranomaista ei olekaan joka ehtisi joka paikkaan, oli resurssit mitkä hyvänsä. Kyllä se turvallisuus on ihan suurimmalta osin meidän omissa käsissämme, lähtien ihan siitä ettemme itse raiskaa tai murhaa. Mihinkään rangaistuksien omatoimiseen jakeluun partiot eivät tietenkään voi ruveta, mutta turvallisuudentunnetta ne voivat lisätä ihan vain olemalla olemassa.

Eikä katupartioita pitäisi suunnata erityisesti pakolaisia tai muita maahanmuuttajia vastaan, vaan kaikkien puolesta. Ja kaikki turha uhoaminen pitää tietysti jättää kotiin.

Viranomaisuskovaisuus on surkeaa. Kuka haluaa lähiomaisekseen viranomaisen jokaisessa elämän tilanteessa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Tilanne Suomessa on viime aikoina tulehtunut eikä loppua näy tällä hetkellä."
---
Noinhan se lääkärikin sanoo, mutta sen lisäksi hän tekee diagnoosin, jossa selvittää, mistä tulehdus johtuu ja tutkii, millaista hoitoa se vaatisi.

Bloginsa perusteella kirjoittaja kuuluu siihen poliitikkokaartiin, joka taivastelee asioita, mutta ei näytä kykenevän tekemään pätevää diagnoosia eikä esitä ongelmaan sopivia ja toimivia hoitovaihtoehtoja. Virhe on diagnoosissa. Toinen virhe on summittaisessa leimaamisessa, mikä merkitsee keskustelun taantumista ja etääntymistä itse asiasta. Silti tämä näyttää nyky-Suomessa riittävän jopa YLE:lle.

Tässä on pari esimerkkiä, joissa vielä pureudutaan taudin syihin ja epäonnistuneisiin diagnooseihin.
Ensin Erkki Toivanen (2007):
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178...
Sitten Markku Jokisipilä (2014):
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

Jos haluaa pohtia, mihin suuntaan EU ja Suomi ovat liukuneet, voi lukaista Toivaselta myös tämän tekstin ns. hyödyllisistä idiooteista (2007):
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4182...

Husun blogi on esimerkki siitä, että syyt, seuraukset, oireet, taudit, diagnoosit ja terminologiat ovat vuosien varrella jo niin hämärtyneet, että asiapohjainen argumentointi on häviämässä ja tämän blogin kaltaiset heitot lisääntyvät, valitettavasti sekä politiikassa että ns. ammattimediassakin - ei pelkästäänn kohkaajien jutuissa.
Blogista saa sen kuvan, että Husu hyväksyy sen prosessin, johon Suomi on itsensä saattanut, mutta ei hyväksy tai ymmärrä sen seurauksia. Hän on auttamattomasti myöhässä.

Haastan keskusteluun juuri tästä tulehtuneisuutta aiheuttaneesta prosessista. Siihen haastoivat myös linkkaamani blogistit. Jos jokin menee prosessissa vikaan, sillä on toki seurauksensa. Jos ko. seurauksia ei halua, pitää puuttua edeltävään prosessiin.
---
Olematta epäkunnioittava:
"Ajattelun aukkoa on vaikea todellisuudella paikata", totesi aforismissaan puolalainen S. J. Lec.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä seuraa varmasti jotain hyvää, välittömästi hallitus antaa uuden lakialoitteen, jossa äärioikeiston katupartiointi kielletään.

Kansalaisille lähetetään kyselykaavake, jossa kysytään oletko natsi, äänestitkö persuja, vihaatko tummaihoisia, onko sinulla aiempia tuomioita?

Jos vastaat yhteenkin kohtaan kyllä, sinulta on kielletty kadulla samanhenkisten kanssa kävely.

Lisäksi poliisivaltuuksia vahvstetaan, että saadaan selville ketä ihmiset äänestävä, salakuuntelu on sallittu kaikissa kodeissa ja vaarallisiksi todetuille määrätään erillinen hihnauha.

Näetkö mitään ongelmaa Husu?

Ettei vaan kyseessä olisi Keskustalainen poliittinen populismi :)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Katupartiot ovat normaali, niitä oli ennen, nyt, ja tulevaisuudessa, olemme huolissaan lastemme turvallisuudesta.
Iltalehtien luoma hysteria on ainoastaan uutta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Arvoisa HUSU,

Olet kirjoittanut avoimen kirjeen. Siltä varalta, etteivät ministerit Sipilä ja Stubb luekaan tätä US:n Puheenvuoroa , olet tietysti myös postittamassa tämän kirjeen. Älä tee sitä turhaan. Sinulla ei ole ainoatakaan konkreettista esitystä asioiden parantamiseksi Suomessa. Säästät samalla postimerkkiin menevät rahasi.

P.S. Sangen suuripiirteisen kehitysmaa-määritelmäsi perusteella voidaan todeta kaikkien maailman valtioiden olleen aikanaan kehitysmaita.

Ikävä kyllä osa maailman valtioista, erityisesti Afrikassa, on edelleen kehitysmaita ja meidän tulisikin kohdentaa voimavaramme siellä asuvien ihmisten auttamiseksi paikan päällä tavoitteena Suomen kaltaiset tietoyhteiskunnat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Syytä olisi myös tarkastella mihinsuuntaan kehitys on mennyt Rodesissa sen muuttuessa toisen nimiseksi valtioksi .

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihan näin toimitukselle kysymys, eikö enää pidä olla oma kuva, kun tänne kirjoittaa, vai onko joku muuttunut, laittakaa homma kuntoon, näitä on koko ajan enemmän ja enemmän.

Benita Christina Julin

Uhrikatsaus viimeisen kymmenen vuoden ajalta:

Katupartiot 0

Humanitääriset maahanmuuttajat: Kymmeniä henkirikoksia, satoja ellei tuhansia raiskauksia ja ryöstöjä.

Voisitko kommentoida pitävätkö lukuni paikkansa ja kumpi mielestäsi on ollut suurempi uhka kansalaisten turvallisuudelle, katupartiot vai humanitäärinen maahanmuutto erityisesti Afrikasta, Lähi-Idästä ja Afganistanista.

Niin Huhsu vastaappa tähän minäkin odotan kommenttia.

Valtteri Heinonen

Minkä takia Husu et mainitse kanta suomalaisten pelkoja? Etenkin naiset eivät ole saaneet olla näin peloissaan koskaan pimeillä kaduilla liikkueessaa, koska julkiset raiskukset ja ahdistelu on lisääntynyt. Kyllä tässä on muutkin ovat jo saaneet kärsiä kuin pelkät pakolaiset.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Olen kyllä maininnut myös tämän asian, enkä missään nimessä hyvksy että suomessa elää nainen/lapsi joka pelkää liikua vapaasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Voisitko varmentaa tuon lehtiuutisen dokumentein sairaalasta, kun sinut pahoinpideltiin pesäpallomailalla ja oletko tehnyt asiasta edes rikosilmoitusta.

Käyttäjän TeroToivonen kuva
Tero Toivonen

Husu on kova arvostelemaan meitä kantasuomalaisia ja itse syyllistyy somessa vihapuheisiin. Jos virkavalta ei saa näitä elintasosurffareita kuriin niin Katupartioille on iso tilaus ja näitä toivotaan lisää.

Käyttäjän Pivikerblad kuva
Päivi Åkerblad

En ole lukenut Husulta mitään somessa, mutta pidän vihapuheena tai ainakin vihamielisenä puheena sitä, minkä Husu laukaisi taannoin suorassa ajankohtaislähetyksessä tv:n puolella.

Se meni keskeiseltä osaltaan suunnilleen "minä en laittaisi lastani sinun luokallesi". Sylkäisyn kohteena oli kasvatustieteiden maisteri, erityisopettaja, kansanedustaja. En oikein usko, että Husu oli tutustunut tämän opettajan työhön tai työtapaan. Tunsikohan edes koko ihmistä? Kyseessä oli siten ilkeä, moukkamainen tölväisy vailla mitään muuta perustetta kuin viha perussuomalaisia kohtaan yhtenä ryhmänä.

Husu vaatii meitä (joiden isovanhemmat asuivat hänen mukaansa sata vuotta sitten "kehitysmaassa") lopettamaan vihanpidon, pelon ja kaikki hänen määrittelemänsä väärät asenteet maahanmuuttajia kohtaan, mutta suo itselleen yksisilmäisen persuvihan. Keinoja kaihtamatta.

Valitan, Husu, mutta tällainen ajattelu ja alatyyliset päästöt vievät pohjan uskottavuudeltasi, luotettavuudeltasi ja antavat varsin epäkypsän kuvan. Minä en laittaisi vallan kahvaa sinun käteesi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"On aika todeta että emme voi uhrata kansallisia pelisääntöjä ja turvallisuuskulttuuria jonkun yksittäisen puolueen vallan turvaamiseksi."

Hieman nurinkurisesti sanottu,koska eihän yhden puolueen vallan turvaamiseksi olla mitään tekemässä. Sehän pitäisi mennä:

_On aika todeta,että emme voi uhrata kansallisia pelisääntöjä ja turvallisuuskulttuuria maahanmuuton turvaamiseksi,koska meistä ei ole silloin auttamaan ketään._

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Katupartioita ei tarvita, jos poliisin resurssit turvataan ja maahanmuuttjien / pakolaisten kotouttaminen onnistuu. Kotouttaminen on varmasti haasteelllista, kulttuuri mistä tullaan on osa ihmisen persoonaa, käyttäytymismallia. Jos olet koko elämäsi asunut alueella, jossa esim. naisen paikka on kotona, ulkona saa käydä vaan miesten (puoliso, veli tms) saatettavana niin ihan varmasti täällä on erilaista.

Tietyltä alueelta tulevat pakolaiset tuntuvat olevan suurin ongelma, esim Irak, Afganistan, Pohjois-Afrikka, olisiko kulttuuri sitten niin erilaista en tiedä. Vähiten ongelmia tuntuu olevan aasiasta tulevilla pakolaisilla tai kristityillä.

Ja pelkään oikeasti sitäkin, moniko on oikeasti jo radikalisoitunut ja huijaa taustansa, jos näitä on vaikka vain prosentti kaikista parista miljoonasta (paljonko oikea luku loppupelissä onkaan) eurooppaan tulijasta niin tulevaisuudesta tulee vaikea. Toimivaan terroristisoluun ei tarvita montaa jäsentä.

Laillisilla vartiointipalveluja tarjoavilla yrityksillä on pian kysyntää ympäri Eurooppaa.

Tähän pakolaiskriisiin kun lisätään vielä talouskriisi ja Suomessa pian seitsemättä vuotta oleva taloustaantuma, jo lama, niin ei ihme että ilmapriiri on kireä.

Konkreettisena ehdotuksena pakolaisille (ja kenelle tahansa maahanmuuttajalle taustasta riippumatta) pitäisi tulla kansalaisuuskoe, joka sisältäisi kielikokeen lisäksi kysymyksiä kulttuurista (tapakulttuuri, historia). Ilman kokeen suorittamista ei tule kansalaisuutta. Jonkinlaista mallia voi ottaa vaikka Yhdysvalloista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mielenkiinnolla odotan kyllä jonkinlaista vastausta, että mitä hallituksen pitäisi tehdä?

Lain perusteella olisi hauska kuulla Husulta miten tällainen katupartiointi kiellettäisiin, puuttumatta ihmisen perustuslaillisiin oikeuksiin.

Tämä koko kirjoitus tuntuu ikävä kyllä persujen populismilta, taitaa olla jotain tarttunut hallituskumppaninne viestinnästä myös blogistiin.

Jos kerran poliitikkona esiintyy, pitäisi kai olla jotain konkretiaakin tarinoissa, eli iMtä ja Miten?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lain perusteella olisi hauska kuulla Husulta miten tällainen katupartiointi kiellettäisiin, puuttumatta ihmisen perustuslaillisiin oikeuksiin."

Lakeja sorvataan eduskunnassa ja kun lakia tarvitaan pitäisi siellä panna sorvi pyörimään.

Rasistimieliset katupartiot ovat turvallisuusriski ja ne syö poliisin voimavaroja. Eihän poliisi voi tällä lainsäädännöllä mitään tälle partiotoiminnalle, ei muuta kuin laittaa poliisit näiden partioiden perään, seuraamaan niitä ja turvaamaan kansalaisten ja maassa olevien koskemattomuus kun jotain tapahtuu.

Kun tällaisia rasistipartioita on liikkeellä, eikä mitään kuitenkaan tapahdu, kuten ei yleensä tapahdukaan, niin pitkäksihän niiden aika tulee elleivät ne itse saa aikaan mitään toimitaa. No, sitä toimintaa saa sitten aikaan järjestämällä. Esimerkiksi yksi ryhmästä lähtee härnäämään mutakuonoja ja kun sitten ärsytyskynnys on saatu ylitettyä, saapuu paikalle varsinainen patrulli. Ei tämä kovin vaikeaa ole järjestää, tällaista on aina tapahtunut, ilman mamujakin.

Kyllä poliisin olisi pakko pysyä näiden katupartioiden perässä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mitä tai ketä ovat mainitsemasi "mutakuonot" ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #69

Itse kannatan nollatoleranssia näissä nimittelyissä täysin riipppumatta asiayhteydestä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #77

Sananvapauden puitteissa saa sanoa mitä haluaa, sananvapauden rajat täällä määrittelee US toimitus. Minä tyydyn heidän päätökseensä.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Älä silti (mutakuono) käytä sitä vaikka näin tekevät ns. mamukriitiset. Se on ruma ja rasistinen sanaa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen
anita frisk

"Mutakuono" on todellakin ruma ja rasistinen ilmaisu, yhtä vastenmielinen ja rasistinen kuin suomalaisiin kohdistettu "spermanaama". Haukkumasanoilla ei siltoja rakennella. Eikä asiallista keskustelua.

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

Älkää tehkö mahdolliseksi, että surffailijat ottavat lain omiin käsiinsä. Rajat kiinni ja pakolaislapset ja -perheet turvaan, suoraan pakolaisleireiltä. Tarkoitus on tuoda ihmisiä turvaan, eikä aiheuttamaan turvattomuutta.

Käyttäjän JukkaLehtonen kuva
Jukka Lehtonen

Suomalaisilla on täysi oikeus partioida kaduillaan, eikä sitä ihan helposti lailla muuteta.

Tosin jos näiltä henkilöiltä alkaa löytyä aseita tai muuta suunniteltuun väkivaltaan viittaavaa niin se on asia erikseen.

Janne Ahvo

Kai Husu itsekin ymmärtää, kuinka ironista on huudella näiden ns. "katupartioiden" perään samoilla argumenteilla millä turvapaikanhakijoita vastustetaan? Kuulostaako tutultu:

- Tuovat rikollisuutta ja väkivaltaa
- Tuovat turvattomuutta kaduille
- Kannattavat demokratian vastaista ideologiaa
- Jos nämä lisääntyvät muuttuu Suomi fasistiseksi diktatuuriksi.

Jos haluat, että kaikkiin ryhmiin suhtaudutaan tasapuolisesti:

- pitäydy todellisissa tapahtumissa ja faktoissa
- älä tuomitse ryhmää yksilön toimien takia
- älä tuomitse yksilöä ryhmään kuulumisen takia
- älä tuomitse uskonnon, kulttuurin, taustan tai rodun takia
- älä ole ennakkoluuloinen

Vai ovatko nämä periaatteet liian vaikeita, kun kyseessä onkin ryhmä josta ei itse satu pitämään?

Käyttäjän TimoLaes kuva
Timo Laes

Nämä Odinin taistelijat ovat kyllä ihan itse ilmoittaneet motiivinsa, kohteensa ja toimintatapansa. Siksi heidän aikeensa voi kyseenalaistaa. Ainoa tietämäni hyvin periaattein toimiva katupartio on Kyllikin siskot!

Antti Antikainen

"Erityisesti perussuomalaisten suosio on kokenut järkyttävän kolauksen." Heh, ketä tämäkin nyt järkyttää? Katupartioista sen verran että eiköhän niitten kanssa ole sama kuin naisen, poliisin ja taksin, ei niitä koskaan tarvitessa nää. Että tuskin kovin tarpeellisia ovat. Maahantulijoihin kohdistuvasta väkivallasta iso osa näyttää tapahtuvan vastaanottokeskuksissa tulijoitten keskinäisen kahinoinnin johdosta, ehkä shiioja ja sunneja ei olisi kannattanut ottaa samaan maahan mutta käytännön ratkaisuna voisivat olla nämä uudet Kyllikkipartiot jos ne ohjataan partioimaan näihin sijoituspaikkoihin ja niiden arkea seuraamaan. Näin estetään jo ennestään ylikuormitetun terveydenhoitosektorimme lisärasitus kun henkilövahingot puukko- ym. hippasista vältettäisiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ainoa tietämäni hyvin periaattein toimiva katupartio on Kyllikin siskot!"

Tämä voisi toimia.

Mutta näitäkään siskojakaan ei tarvittaisi, ellei olisi näitä Odinin veljiä ja muita vastaavia.

Nämä siskot voisivat myös katsella huumehörhöjen perään, seurata huumeiden katukauppaa, ilmoittaa ojan pohjilla makaavista känniläisistä viranomaisille ja hoitaa humalaiset tai huumeiset pikkutytöt tai pikkupojat, ja muut rikollis-syötit koteihinsa, tai ainakin pois katunäkymästä.

Odin- veljet tuskin ovat kiinnostuneita muista kuin mamuista.

Risto Laine

Onhan Saksassa Sharia Partioita. Toki kadulle mitä erilaisempia partioita mahtuu, kunhan vartioivat omaa viiteryhmäänsä tai rakasta vihollistaan.

Pekka Raumanen

Tietääkseni kaikilla on oikeus vapaaseen liikkumiseen joten Husun ei tule puuttua ihmisten vapauksiin.

Myös lapsilla ja naisilla on oikeus liikkua vapaasti ja turvallisesti, joten suokaamme se heille. Tosin nyt on monia jotka eivät uskalla liikkua ja tarvitsevat kuljetuksia.

Tämä pelko ei kyllä johdu niistä ihmisistä jotka haluavat näkymisellään poistaa huolen.

Hämmästyttävä ja huolestuttava ajatusmaailma Husulla on, että perussuomalaisten puolueen kannatusmittauksen lasku vaikeuttaa hallituksen kykyä hoitaa maan asioita.

Husun edustama puolue on hallituksessa ja keskustalainen Husu haluaakin mielipiteensä valossa kaataa hallituksen, koska perussuomalaisten kannatusmittauksessa on laskua.

Odotan myös kuulevani, kuinka keskustapoliitikon, toisen kuolemaa toivoman -lausunon käsittely on edennyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"NK on aina tyytyväinen ja melko huomaamaton paineen poistaja, eikä saa aikaiseksi katupartioita."

Hyvä neuvo

Suomalaiset naiset ovat tunnetusti suopeampia ja "anteliaampia" vierasmaalaisia kohtaan, joten suomalaiset miehet joutunevat Suomessa seurustelemaan tämän NK:n kanssa vieläkin ahkerammin kuin ulkomaalaistaustaiset.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ihan en allekirjoita tuota viimeistä kappalettasi. Eiköhän se ole puolin ja toisin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Suomalaiset naiset ovat tunnetusti suopeampia ja "anteliaampia" vierasmaalaisia kohtaan"

Oletko nyt ihan varma, ettei tuokin ole vain (sub)urbaani legenda? Jospa kyse onkin vain kohtaamistodennäköisyyksistä. Tein vuosia sitten useammankin kerran keikkaa yhden Sveitsin ranskalaisen kanssa. Jos oikein muistan, vain Saudeissa hänellä ei ollut paikallista tyttöystävää. Siellä se olisi ollut tietyssä määrin riskibisnes...

Indonesiassakin varmaan vähintään joka kolmannella kuukausien reissulla olleista länsimaisista keikkamiehistä oli paikallinen tyttöystävä... Vaikka kyseessä sentään on maailman väkirikkain muslimivaltio...

Joten tuskinpa tuo on mikään kansallinen ominaispiirre.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #122

"Joten tuskinpa tuo on mikään kansallinen ominaispiirre."

En usko väittäneeni sellaista.
Vieras kiinnostaa naisia kaikkialla enemmän kuin naapurin poika.
Siihen lienee ihan biologiset perusteetkin.

Jos naisen puute iskee
kannattaa varmaan lähteä etsimään mahdollisimman kaukaa,
esimerkiksi Filippiineiltä, niin voi parhaiten lykästää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #138

Ok, minulla oli huono luetun ymmärtäminen.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Joku ei tykkää Nyrkkikyllikistä (NK) ja poisti po. ongelman perussyitä selittävän kommentin? Ihmisen toimintaa kuitenkin ohjaa yllättävän paljon suvunjatkamistoiminta oheiskuvioineen, etenkin nuoria.

Junnu Hallikainen

Entäpä jos annettaisiin suomalaisten katupartioille (jotka eivät ole ainakaan vielä syyllistyneet mihinkään) mahdollisuus?
Muslimien katupartioiden toimintaa on nähty jo kyllin, viimeksi mm. Saksassa uuden vuoden aattona ja Suomessakin tästä on kokemusta taannoisten väkivaltaisten ryöstöjengien ja joukkoraiskausten tiimoilta.
Jos pitää valita niin mieluumin sitten kiljuskinit heilailemaan kaduille.

Juha Merisaari

Vielä muutamia kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita lisää niin viranomaisemme eivät enää mitenkään selviä tulevasta turvapaikanhakijoiden aiheuttamasta kaaoksesta. Viranomaisemme joutuvat tutkimaan niin paljon erilaisia yhteenottoja, VOK:n sisäisiä sekä isäntäyhteisön ja turvapaikanhakijoiden välisiä, että resurssimme hoitaa kaikki tapaukset demokraattisen yhteiskuntamme keinoilla ei enää onnistu. Eri poliisiviranomaisten ristiriitaiset lausunnot ovat varma merkki resurssien riittämättömyydestä ja jonkilaisesta ahdistuksesta kovan paineen alla.

Kun erilaisia väkivaltarikosilmoituksia on kertynyt muutamia tuhansia lisää ja kaikilla syytetyillä on demokratiamme mukaiset oikeudet niin tutkittavaa ja selviteltävää on riittävästi ja kalliiksi se tulee. Ja jos vielä käy niin, että suuri osa tapahtumista yritetään tavalla tai toisella jättää käsittelemättä niin demokratiamme on todellisissa ongelmissa. Ja kun tähän soppaa lisätään vielä erilaiset kansainväliset sopimukset, perustuslaki, ihmisoikeudet ja kaikki niiden tulkitsijat niin ei siitä tälläinen pieni vaatimattomilla resursseilla toimiva valtio enää selviä.

Mitä tämän jälkeen tulee tapahtumaan kun isäntäyhteisön jäsenet kokevat tulleensa omien viranomaistensa toimesta jääneensä toisenluokan kansalaiseksi jää nähtäväksi ja koettavaksi. Vääryttä kokeneet ryhtynevät tuomareiksi ja rangaistuksen täytäntöön asettajiksi.

En tiedä mitä pitäisi ajatella tilanteessa jossa turvapaikanhakijat kohdistavat suurella joukolla agressionsa isäntäyhteisön naisiin kuten esim. Kölnissä tapahtui. Helsingissä oli ilmeisesti samanlainen tapahtuma suunnitteilla. Miksi tälläisiä tapahtumia organisoidaan turvapaikanhakijoiden toimesta maassa joka on ottanut hätää kärsiviä suuren joukon turvaan?

Nyt havaitsin tekstissäni pahan virheen. Eivät nämä mellakoitsijat ja organisaattorit olekaan turvapaikanhakijoita, heillä on ilmeisesti jokin muu syy tulla pohjolaan. Mikä se on miettiköön sen kukin itse.

Pekka Raumanen

Juuri näin, suuri osa on pakoon lähteneitä on sotilaita tai sotilasikäisiä, joilla on velvollisuudet hoidettavana kotimaissaan.

Puhutaan sotilaskarkureista, jotka suomessa tuomittaisiin vankeuteen.

Jos suomalainen lähtee sotilaskarkuriksi, hänet voidaan etsintäkuuluttaa ja saattaa kotimaahansa oikeuden eteen jolloin tuomio on vankeus.

Suomen lainsäädäntöä ei pidä ulottaa vaikkapa nyt irakilaisiin, jos he ovat kotimaassaan syytettynä sotilaskarkuruudessa tai sotarikoksista.

Kaikki apu suotakoon oikeille hädänalaisille.

Kari Ahveninen

Husu, kun jätetään pois tuo maininta "äärioikeistolaisesta toiminnasta", niin onko sinulla pienintäkään aavistusta siitä että miksi näitä katupartioita esiintyy?

Ole rehellinen ja kerro.

Yksi syy tietysti on että poliisin resurssit ovat rajalliset, mutta mikä on se alkuperäinen syy miksi suomalaiset katsovat että kansalaiset tarvitsevat suojelua?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ainakaan minulla ei ole tiedossa, että "kansalaiset" katsoisivat tarvitsevansa katujengiläisteen "suojelua". Ovat aika vähisssä sellaiset mielipiteet vaikka täällä somemaailmassa niitä piisaakin. Alkuperäinen syy siihen, että jotkut niitä diggaavat, on puhtaasti rasistinen "mamuille kuonoon" -mentaliteetti.

Kari Ahveninen

Kuikka, kysymys oli siitä että miksi tuollainen toiminta alunperinkään on katsottu että se olisi tarpeellista? Onko siihen kysymykseen liian vaikea vastata?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, uskotko sinä lehtiuutiseen, että HUSU on pahoinpidelty pesäpallomailalla ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämäkin blogi osoittaa taas sen kuinka tyhjää mielensäpahoittamista on helppo esittää, mitään konkretiaa tai edes järkevää yritelmää ei löydy. Kymmenien vastaavien partioinnista mielensäpahottaneiden joukko purkaa tuntojaan ja vaati muutoksia.

Uuuden Suomen toimituskin heti teki uutisen kun kirjoittaja pahoitti mielensä, rasismia saa ja pitää vastustaa, mutta kai joku järki pitää olla näissä kirjoituksissakin, että vaatii mutoksia, mutta ei oikeastaan itsekään tiedä mitä vaatii.

Pääsee blogisti helpomalla ensi kerralla, kun julkaisee vain yhden lauseen blogin, että vastustan rasismia, kyllä se varmasti silloin nousee etusivulle.

Tietysti se on hyvä, että purkaa sydäntää ja kertoo kansalle, että vastustaa rasismia(uutinen!) ja saahan tällä oman naaman näkyviin ja saa lisää tunnettuvuutta, auttaahan se vastaisuudessa omissa poliittisissa pyrkimyksissä.

Politiikoilta voisi aina toivoa enemmän konkretiaa, eikä perässähiihtoa, ja jos harrastaa perässähiihtoa, olisi hyvä, jos edes jotain omaa saisi tekstiin mukaan, ja jos joku asia kaipaa muutoksia, pieni toive on, että esittää jotain ratkaisuehdotuksia.

Ja lopuksi en kannata minkäänlaista katupartiointia, enkä kannata myösään tyhjiä populistisia blogeja. :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Nyt täytyy kysyä, mitä muutoksia tässä on vaadittu esim. lainsäädäntöön? Minusta tässä blogissa vaadittiin kannanottoa hallituksen voimaministereiltä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No just, siitähän se maailma nopeesti paranee, ai sitten ollaan tyytyväisiä, jos Sipilä ja Stubb sanovat, että emme kannata katupartioita. No kaipa se nyt on jokaiselle hieman pienemmälläkin kapasiteetilla varustetulle ihmiselle selvä, etteivät he näitä kannata, mutta jos jollekin tulee siitä hyvä ja lämmin mieli, niin sanokoon vain, mitään se ei kuitenkaan muuta, vai ajatteletko että jotkut vajaat Odinin soturit lopettaa partioinnin, kun Sipilä niin sanoo.

Ai Husu hakee siis teetä ja sympatiaa, no nyt ymmärsin, populistista mielensäpahoittamista kaikki tyynni.

Huh, huh.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #114

Samaan aikaan perusuomalaisten puolustusministeri levittää blogissaan väärää tietoa, eivätkä puolustusministerit ota mitään kantaa partioitsijoiden aatemaailmaan. Sen sijaan he kiertelevät ja kaartelevat minkä kerkiävät.

Orpolta ja Nergiltä on kanta jo saatu, mikä on hyvä. Persuista ei vaan kuulu pihaustakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #115

Persut on persuja, mutta sano sinä nyt viisaana mitä aatemaailma tähän vaikuttaa, silloinko ei saa partioida?

Onko silloin kaikki hyvin jos paheksuu näiden aatemaailmaa?

Onko kaikkien puolueiden allekirjoittama rasismia vastustava julistus mitätön, vai pitääkö taas tehdä uusi julistus?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #120

Sitä se tähän vaikuttaa, että Jeonsuun odinilaiset ovat ilmoittaneet seuraavansa erityisesti maahanmuuttajia (eli tummaihoisia ja/tai lähi-itäisen näköisiä kulkijoita). Siksi näitä partioita joudutaan valvomaan.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/viranoma...

Asiat olisivat todennäköisesti paremmin jos tällaiset sankarit pysyisivät kotonaan.

"Onko kaikkien puolueiden allekirjoittama rasismia vastustava julistus mitätön, vai pitääkö taas tehdä uusi julistus?"

Jaa, jotain käytännön rasisminvastaisia toimenpiteitä olisi kyllä hyvä nähdä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #125

K.K:"..että Jeonsuun odinilaiset ovat ilmoittaneet seuraavansa erityisesti maahanmuuttajia (eli tummaihoisia ja/tai lähi-itäisen näköisiä kulkijoita). Siksi näitä partioita joudutaan valvomaan. "

Missä noin sanotaan..en ainakaan tuosta linkistäsi löytänyt?
Sitten sellainen kysymys, että onko jotain eroa sen suhteen, että estetäänkö kotimainen rikos, tahi sitten mamutaustainen, vai onko hyvä että estetään mikä rikos hyvänsä?
Jos minä perustan liikkeen joka kertoo vahtivansa pelkästään valkoihoisten tekemisiä, niin pistetäänkö poliisit minuakin vahtimaan ja miksi?
Miksi siis poliisi kertoo vahtivansa katupartioita, kun ei sen resurssit ole toistaiseksi riittäneet edes nykyisten rikosten selvittelyyn.
(en viitsi tähän hakea tilastoja, mutta tehdyt rikokset vs. selvitetyt rikokset, luultavasti jälkimmäinen johtaa "hieman").

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #132

"Miksi siellä sitten oli se maininta suomalaisten puolustamisesta?
– Kantasuomalaisiinhan ne keskittyy. Eihän pakolainen oman porukkansa...."

http://www.heili.fi/uutiset/item/1446-joensuun-odi...

Oliko vielä muuta?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #133

Karo, mielenkiinnosta pitää nyt kysyä että mikä on viiteryhmäsi? Blogisi otsikossa kerrot olevasti afrikansuomalainen, täällä esität epäsuorasti että et ole ollenkaan suomalainen, ja kuitenkin haluat että sinua käsiteltäisiin nimenomaan suomalaisena?

Ei siis ole ollenkaan selkeää miltä kannalta asioita käsittelet, kun jo oma identifikaatiosi on noin sekavaa. Miksi et voi vain yksinkertaisesti sanoa että olet suomalainen, identiteettisi on suomalainen ja haluat käsitellä asioita jotka kiinnostavat suomalaisia?

Miksi ihmeessä haluat nimenomaisesti korostaa sitä että vaikka olet suomalainen niin et sitten kuitenkaan ole suomalainen?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #139

Sinä voit Ahveninen miettiä noita asioita ihan keskenäsi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #141

K.K. :" Ei tarvitse kommentoida, jos ei ole mitään sanottavaa."

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #144

144#

Pyydän anteeksi, jos loukkasin.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #141

Karo, juurihan minä sitä mietin hetken. Odotin kyllä tosin että olisit hiukan asiaa selventänyt, varsinkin kun esitin suoran kysymyksen. En minä tosin kyllä ihan oikeasti kunnon vassarilta suoraa vastausta odottanutkaan.

Mutta jos haluat kerran että en edelleenkään tiedä mitä kantaa haluat edustaa, tai haluat edustaa milloin mitäkin kantaa mikä mielestäsi on sopivaa tilanteeseen niin mikäs siinä.
Ikävä kyllä, se ei edistä uskottavuuttasi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #152

Mitäs väliä minun identiteetilläni on kantojeni uskottavuuden kannalta?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #153

Tarkoitatko että on parempi että minä arvailen sinun kantojasi? No sehän nyt vasta mielenkiintoista olisikin, mutta vassari-ideologiaan se kyllä taitaa pohjautua.

"Minä nääs tiedän paremmin mitä mieltä sinä olet kuin sinä". Vai?

Kantojesi uskottavuuden kannalta sillä on sikäli merkitystä että millä identiteetillä sinä haluat sanomaasi julkituoda: Oletko sinä suomalainen, afrikkalainen vai jonkin muun maalainen.
Vai oletko sitä mieltä ettei sillä ole mitään väliä, kaikki ihmiset maailmassa ovat aivan samaa mieltä identiteetistään huolimatta?

Koeta mennä selittämään tuo hutuille/tutseille, sunneille/shiioille jne. niin huomaat että sillä on väliä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #166

Sinusta siis olennaista ei ole se mitä minä sanon, vaan millaisena minä itseäni pidän?

Ma ei umarta sinu logika.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #169

Se mitä sanoo, ja se mitä tekee on kaksi eri asiaa. Vai mitä olet mieltä? Mutta minä en kysynyt sen paremmin mitä sinä sanot kuin sitäkään että mitä sinä teet.

Minä kysyin että mikä on sinun näkemyksesi mikä sinä olet. Oletko siis suomalainen vai afrikkalainen, vai mahdollisesti vaikkapa kuubalainen? Jenkki?

Sillä on melko tavalla vaikutusta siihen mitä sanoo ja mitä on mieltä asioista. Aivan kuten venäläisellä ja suomalaisella on käsitys siitä mikä on maiden välinen tilanne.

Ehkä kannattaisi miettiä sitä logiikkaa, koska sillä on vaikutusta siihen mikä mielipiteesi on.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #174

Miksi et heti sanonut? Sinä siis halusit tietää olenko suomalainen vai jotakin muuta?

Enpä taida nyt vastata, kun ei huvita. Blogini esittelyyn sain kumminkin idean täältä:

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3367542-afri...

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #175

No sitähän minä kysyin jo heti alkuun. Mutta jos sinä et halua vastata, niin sinä et halua vastata.

Punnitsen siis vastaisuudessa kaiken kirjoitamasi tämän antamasi tiedon mukaan. Et ole, et halua etkä tiedä. Aito vassari.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #177

Kyllähän minä Kari-pieni ymmärrän miten koville ottaa, kun et osaa päättää olenko suomalainen vai ei.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #175

"Mmarin mukaan afrikansuomalaisten ääni ei kuulu juuri missään. Siksi hanke on hänen mielestään tärkeä.

– Yleensä, kun meidän asioistamme joku puhuu, se on afrikkalainen tai suomalainen. Kovasti puhutaan, mutta sen pitäisi olla joku meikäläisistä. En pidä puolestapuhumisesta.

Mmarin mukaan myöskään kokonaan suomalainen tai afrikkalainen vanhempi ei voi kuvitella, miltä hänen lapsestaan tuntuu."

*huokaus* Ihan kuin olisi keksitty ihan uusi asia. Just joo. Toiseen virkkeeseen: Jos se on afrikkalainen, tai jos se on suomalainen niin se ei kelpaa. Jos se on afrikkalainen suomalainen niin se on jees.

Tai oikeastaan, jos se on minä niin se on jees.

Oliko tuossa jotain uutta? Suomalainen nuoriso on aina ollut tuollaista, joten miten tämä sitten olisi uusi asia?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #133

K.K:"Oliko vielä muuta?"

Olihan siinä useampikin kysymys sen ihmettelyni lisäksi, kun en linkkisi takaa sanomisellesi mitään katetta löytänyt, mutta näyttää hieman siltä ettei jatkoihin ole sen kummemmin aihetta.
Kommentointisi tuntuu pohjautuvan sille, että pitäisi olla perillä jokaisen lehden artikkeleista ja mitä siellä joku kulloinkin sanoo. Lisäksi tyyli tuntuu olevan se, että yksittäinen lause voidaan toki irroittaa yhteydestään, jos/kun se omaan sanomiseen sopii.
Pikkasen voisi koittaa petrata..minusta olet aiemmin pystynyt parempaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #140

Kyllähän tuosta aika selkeästi käy ilmi mihn pojat aikovat partioinnissaan keskittyä.

Mutta joo, ei tästä varmaan kannata enempää vääntää.

Käyttäjän PeterHolmstrm kuva
Peter Holmström Vastaus kommenttiin #125

Pitäisikö sun Karo hieman pohdiskella tuota rasismi käsitettä. Sitä on suvakkien niin helppo heittää tilanteessa kuin tilanteessa. Tässäkin asiassa on väliä teoilla ( raiskaukset, kopeloinnit ja naisten lasten ahdistelu ) eikä ihonvärillä. Nyt sattuu vaan niin että erään aatesuunnan tai uskonnon edustajat syyllistyvät tähän. Sen kritisoiminen ei ole rasismia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #115

Karo, vasemmistossahan ei kannateta väkivaltaa ja jos esiintyy, niin on tunnetusti parempaa väkivaltaa.
Selvittämättä on vieläkin ketkä ovat Husua pesäpallonaan pitäneet.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kävin lukemassa näiden oikeiden natsien eli Suomen Vastarintaliikkeen sivuja saadakseni itseni raivon valtaan. Ajattelin, että ennen kuin osallistun keskusteluun, varmistan etten millään lailla symppaa ko. porukkaa.

Kyllä verenpaineeni nousi ja tuli oksettava olo. Arvomaailma johon kuuluu rotupuhtaus, eugeniikka, holokaustin kieltäminen, antisemitismi jne.. Saa voimaan pahoin.

Tämän sanottuani löysin seuraavan lauseen:

"Vastarintaliike aloitti Suomalaisapu-toimintaan kuuluvan katupartiointitoiminnan syksyllä 2014. Vuonna 2015 toimintaa laajennettiin useisiin kaupunkeihin niin etelässä kuin pohjoisessa."

SVL on siis partioinut kaduilla jo 1,5 vuotta. Mietin, etten ole kuullut mitään ongelmista. En ole nähnyt yhtään lööppiä, jossa partio olisi käyttänyt väkivaltaa tai käynyt ulkomaalaisten kimppuun. Onko joku kuullut?

Lähtökohtaisesti en heitä kadulle halua. Mutta, jos he tosiaan pysyvät väkivallattomina ja pysyvät lain puitteissa, niin ei heidän liikkumistaan kaduilla voi kieltääkään. Nyt he ainakin ovat suurennuslasin alla julkisen keskustelun takia.

Joonas Ranta

Vielä pari vuotta sitten poliisi halusi kaduille katupartioita. Tarve näille partioille ei ainakaan ole vähentynyt. Miksi ne pitäisi nyt kieltää? http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128852697485...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Paateron kanta on sittemmin muuttunut:

"- Tämä on surullista seurattavaa. Ei ääriliikkeitä ja rikollista toimintaa pidä hyväksyä enkä hyväksy tämäntyyppisiä katupartioita. Tämä nykyinen keskustelu on myös mennyt vikaan, Paatero sanoo."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010620916579_u...

Atiko Erreri

Olisikohan tämä mr. Paatero mukana pakolaisbisneksessä?

Sellaisen vaikutuksen saa kun lukee hänen kirjoituksiaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #134

Oletko MV-lehden kommentoijia?

Sellaisen vaikutuksen saa nimimerkistäsi.

Kari Ahveninen

Komentaja Taapero vaihtaa kantaa useammin kuin paitaa, ja kaikkien näitten vuosien ja hänen esittämiensä kommenttien jälkeen ei ole enää kuin hämmennys.
Yhtään selkeää lausuntoa Taaperolta ei ole tullut, joten kaipa se pitää luokitella kohtaan "poliittista jargonia".

Atiko Erreri Vastaus kommenttiin #142

Olisi hyvä selvittää onko komentaja Taaperolla kytköksiä maahanmuuttobisnekseen.

Kukapa ei haluaisi omia sijoituksia suojella :)

Seppo O. Saarela

Moikka Husu,

hyvä kirjoitus kieltämättä. Mutta...jos aluksi sanoisin muutaman sanan itsestäni. Olen kiertänyt maailmaa nyt 35 vuotta, eikä suurempia ongelmia ole koskaan ollut. Mistä se mahtaa johtua?

Se johtuu siitä, että itse olen aina muuttanut työn perässä. Olen ollut itsenäinen, opiskellut kielen, kunnioittanut paikallisia tapoja jne.

Suomessa monilla ulkomaalaisilla - ja myös monilla kantasuomalaisilla - on kummallinen tapa rinnastaa rasismi, ja maahanmuuttovastaisuus. Kuitenkaan näillä asioilla ei ole juurikaan tekemistä toistensa kanssa.

Itse olen ihmisläheinen kaveri, helposti lähestyttävä, mutta ehdottomasti hallitsematonta maahanmuuttoa vastustava henkilö.

Siitä päästäänkin Sinuun, Husu. Jos nyt oletettaisiin vaikkapa, että Suomessa olisi nyt 40 tuhatta turvapaikan hakijaa. Sanotaan, että 30-35 prosenttia saa maahanmuuttoon oikeuttavan luvan. Se tekisi noin 15 tuhatta ihmistä.

Sehän olisi aivan hyvin hallittavissa oleva määrä. Mutta kun ensi kesänä alkavat turvapaikan saaneiden ihmisten perheiden yhdistämiset, niin mitä Husu veikkaat tapahtuvaksi? Itse veikkaan, että hakijoiksi ilmoittautuvat vaimo, kaikki perheen lapset, vanhaa mummoa ja vaaria ei myöskään voi jättää yksin ym.

Meillä onkin yhtäkkiä 100-150 tuhatta kielitaidotonta maahanmuuttajaa, jotka tarvitsevat majoituksen, ruoan, tulkkipalvelut, terveydenhuollon, työpaikkoja joita ei ole kielitaidottomille ihmisille.

Husu hyvä ystävä, vakuutan poliisin seuraavan hyvinkin tarkasti ns. katupartioiden mahdollisia ylilyöntejä.

Tulevat maahanmuuton uhkakuvat ovat aivan eri kokoluokkaa.

Terveisin

Seppo

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

Husu oletko miettinyt, jos se kuitenkin johtuisi siitä, että tuvapaikanhakijat aiheuttavat Suomessa uusia ilmiöitä? Poliisilla varmaan muutakin tekemistä, kun valvoa tällaisia tahallaan aiheutettuja ongelmia. VOisit sinäkin poliitikkona tehdä jotain, että sopimukset antaisi meille mahdolisuuden johonkin järkevään taurvapaikanhakija käytäntöön. Mitään ongelmiahan ei olisi, jos tulijat olisivat niitä, joilla suurin hätä, eli naisia, lapsia ja perheitä. HOida hommas ja noi turvaa tarvitsevat tänne ja nämä millä muut mielessä, pois täältä, äläkä vaan arvostele ja tyrmää huolissaan olevia kantaväestön edustajia.

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Hyvä kirjoitus Abdirahim Husseinilta!

Mielestäni on oikein ottaa puheeksi taustalla vaikuttava talouslama, miksei myös valtamedian viime vuodet trendinomaisesti levittämä kuva ulkoisesta uhasta Suomelle - tällaiset uhat nimittäin TAANNUTTAVAT ihmistä, eli nostavat esiin sen wanhan luolanaisen tai luolamiehen mikä meissä kaikissa piilee. Tämä on luonnon mekaniikka, millä lauma ajettiin toimimaan yhdessä "tunkeutujia" vastaan ja suostumaan väkivaltaan, mihin se normaalioloissa ei "sivistyneenä" voisi sortua. Mielestäni tämä epävakaa perusasetelma pitäisi oivaltaa, ja puolin jos toisin välttää tilanteen keikuttamista edelleen epävakaammaksi.

Suomi on perustuslakinsa, lakiensa ja lakitulkintojensa kautta oikeusvaltio. Se on myös sitoutunut EU:n sekä monien kansainvälisten järjestöjen sopimuksiin, joilla ihmiselle taataan perusoikeudet. Nämä oikeudet eivät kuulu ainoastaan Suomen kansalaisille, vaan myös kaikille ihmisille jotka Suomen alueilla liikkuvat - turistille, työmatkalla olevalle, turvapaikan hakijalle... ja KYLLÄ, myös laittomasti täällä oleskelevalle ihmiselle. Rosa von Luxemburgin ajatusta siteeraten oikeusvaltio-status mitataan siitä saako heikoin ihminen täällä Suomessa oikeutta. En usko, että mystisen jumalan sotilaiksi itseään kutsuvat katupartiot (tokkopa edes kysytty lupaa saako Odin-nimeä käyttää) soisivat vieraalle hänelle kuuluvat oikeudet - päinvastoinhan nämä itse itsensä viranomaisen kaltaisiksi korottaneet hieman huonomaineiset kansalaiset kärttävät vain perinteistä suomalais-ugrilaista kylätappelua - mistä oikeudet, puhumattakaan ihmisoikeuksista, ovat kaukana.

Käytännön elämässä minun ei tarvitse pitää vastaantulijan ulkonäöstä, pukeutumisesta tai hajuvedestä. Jos minulla on huono kotikasvatus kävelen ehkä nyrpeä ilme naamallani ohi, vaikka vieras ilmiselvästi pyytäisi minulta apua. Menetän siinä paitsi tilaisuuden tuoda hyvää mieltä niin itselleni kuin vieraalle tervehtimällä häntä ystävällisesti nyökkäämällä, ehkä hymyillen, myös tilaisuuden tutustua ehkä hyvinkin miellyttävään, kiehtovaan ihmiseen. Opin myös tunnistamaan sen satunnaisen "pahan silmän", satunnaisen rasittavan ihmisen jolla on jokin agenda (käännyttämisvimma), ja kävelemään pois tilanteesta. Yritän kuunnella tarkkaan vieraan nimen, toistaa sen, yritän muistaa vaikka se joskus hieman vaikea nimi onkin, ja käyttää tätä nimeä - ei epäkunnioittavaa väännöstä siitä, sillä en voi tietää tarkoittaako suomennokseni kenties vieraan kielellä jotain kamalaa solvausta.

Olemalla ihmisiksi ihmiset pärjäävät keskenään ihan loistavasti.

Mielestäni Suomen viranomaiset ovat tähän mennessä hyvällä työllään luoneet pohjaa, paljon paremmin kuin aika monessa muussa maassa, meidän selvitä tästä pakolaisvirran lähes ratkaisemattomalta tuntuvasta ongelmasta. En ainakaan itse voi kuin nyökytellä hyväksyvästi, että on edetty systemaattisesti, positiivisen kansalaisaktivisminkin avulla, vaikka ratkottavia ongelmia on kaatunut päälle valtaisa määrä. Todellisia asiantuntijoita ovat ne, jotka pystyvät kaoottisen härdellin keskelläkin pitämään pään kylmänä ja ajatukset kirkkaina - olemme suuren kiitoksen velkaa meidän yhteisiä asioita hoitaville henkilöille. Paljon on tehty oikein - vaihteet on asetettu siten, että homma ei lähtenyt lapasesta heti ensi hetkellä. Voin vain olettaa, että turvapaikan hakijatkin ovat näillä -30 asteen pakkasilla ymmärtäneet, ettei Suomessa voi asua ellei varaudu ennalta asioihin (ulkosalle jätetty ihminen voi oikeasti kuolla näin kylmässä kelissä), eli että täytyy toimia järkevästi ja suunnitelmallisesti - suomalaiseen hieman hitaaseen mutta perusteelliseen tapaan, askel askeleelta eikä eestaas poukkoillen.

Nyt Suomella on edessään seuraava ongelmavaihe, vastausten ja ratkaisujen hakeminen päätään nostavaan negatiiviseen kansalaisaktivismiin. Ymmärrämme kai minkälaisen pedon kanssa olemme tekemisissä, jos lantentti muukalaisvastaisuus, muutosvastarinta, jätetään heitteille - löytämään itsekseen oman ruman uomansa? Kysehän on joukoista joissa tyhmyys tiivistyy, negatiivisuuskierre jatkuu ja väki radikalisoituu. On todellakin pelättävissä, että PS yrittäisi kääntää kohti tonttia sojottavat kannatuskäyränsä (muistatteko vielä SMP-jojon?) lypsämällä kansalaisten pelkoja ja epäluuloja - näinhän sen veljespuolueet muualla Euroopassa ovat tehneet. Soini-riidankylväjä ei osaa ratkaista ongelmia joita Suomella totta vie piisaa (ei tarvittaisi enää yhtään enempää!), vaan asiat muuttuvat entistäkin vaikeammiksi ja ennen kaikkea kalliimmiksi korjata... PerusKurjuutta kaikille. Huuliveikon varttitunti kuuluisuuden valokeilassa näyttäisi kannatuslukujen perusteella olevan ohi: täytyy vaan toivoa, että fiksut kuten Jussi Niinistö osaavat loikata ajoissa sopivampaan seuraan.

On täysin ymmärrettävää, että ihmisiä pelottaa ja ärsyttää kun tuttu ympäristö muuttuu, ja että he ovat helppoa saalista sopivan edesvastuuttomille poliittisille voimille. Varmaan toisinpäin tulijallakin on aluksi vaikeutensa tottua meihin rakkaudettomasti pukeutuviiin kalpeanaamaisiin äkäpusseihin, ja vastaava alttius lähteä väärien pillipiipareiden perään? Mielestäni on ihan ok purkaa paineita, aggressioita, vähä kerrallaan - kansalainen itse ei ehkä vaan löydä tapaa purkaa vihaansa (viime aikojen härski some-kirjoittelu ei sitä ole, vaan on omiaan levittämään "oikeutettua raivoa" entisestään). Esimerkkinä elävästä elämästä US Army:lla oli Pattonville-varuskunnassa (se oli aikoinaan Euroopan suurin) tarjolla romutettavien autojen murjomista lekalla... 1 taalalla sai rutata peltiä 3 iskun verran. Huvittavaa, kenties... mutta ihan elementaarista psykologiaahan tuo aggressioiden purkaminen fyysiseen aktiviteettiin vaan on: viisaampaa antaa sotilaiden mätkiä vanhaa Letukkaa, ei kadulla vastaan kävelevää saksalaista. Suomalainen sovellus voisi olla puiden pilkkomispalvelu - konkreettina esimerkkinä miten energiaa voisi purkaa hyödyllisesti. Joku minua paljon viisaampi voisi laskea kannattaisiko esimerkiksi kuntien tarjota tilat ja pöllit - maksaa jopa sopivaa verotonta tuntikorvausta jotta työ saataisiin käyntiin, ja polttopuut vapaaehtoisvoimin jaettua niitä tarvitseville (vaikkapa vanhuksille)?

Atiko Erreri

Helppoa se on puhua ja vaatia että toiset tekevät jotain tilanteen parantamiseksi, mutta oletko itse tehnyt mitään konkreettista pakolaisten auttamiseksi?

Oletko esimerkiksi majoittanut afrikkalaisia kotiisi?

Heikki Tala

Yleinen kiinniotto-oikeus (ennen jokamiehen kiinniotto-oikeus) on Suomen pakkokeinolaissa säädelty oikeus ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavattu rikoksesta epäillyn, jos rikoksesta saattaa seurata vankeutta tai rikos on lievä pahoinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä luvaton käyttö, lievä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, lievä vahingonteko tai lievä petos.

Kiinniotto-oikeus koskee myös viranomaisen antamaa etsintäkuulutusta. Kiinniotettu on välittömästi luovutettava poliisille.

Lisäksi Suomessa on jokaisella vapaa liikkumisoikeus ja vielä kenen tahansa kanssa.

Nämä ovat edelleen voimassa ja koskevat jokaista Suomen kansalaista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta ennen kun lähtee juoksemaan jonkun henkilön perään , on syytä selailla lakikirjaa, ettei vaan ota kiinni henkilöä, jonka rikos ei täytäkään lakipykälän kriteereitä. Tuolloin nimittäin paikalle saapunut poliisi saattaakin pidättää lakipykälät tuntemattoman kiinniottajan.

P.S. Lisäksi Lapissa tuo vaatimus, että kiinniotettu on välittömästi luovutettava poliisille, on käytännössä usein mahdoton, sillä viive poliisin tuloon paikalle on liian pitkä mahdollistaakseen "välittömän luovutuksen".

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Tilanne Suomessa on viime aikoina tulehtunut eikä loppua näy tällä hetkellä. Monet kunnioittamani henkilöt ovat sanoneet että Suomessa, ollaan tällä hetkellä henkisesti syvemmässä lamassa kuin koskaan. Jotkut ovat verranneet ilmapiiriä jopa jonkinlaiseen sotaan."

Näinhän tässä on käynyt. Siksi täytyy ihmetellä miksi tänne on tulijoita, mitä parempaa täällä on kuin omassa kotimaassaan. Talous on kuralla ja ilmapiiri kuin sodassa. Satoja tuhansia suomalaisia siirtyy köyhyyteen ja turvattomuuteen. Mikä tämän on aiheuttanut. Useita syitä lienee mutta joka syylle olisi saatava korjaava liike.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

'Jos tädillä olis munat, niin täti olis setä'

Yhtäkään noista nk. Partioista ei ole toiminnastaan tuomittu,,tai en ole kuullut, että olisi edes syytetty mistään partointiin liittyvästä rikollisesta toiminnasta.

Onko siis Kansanedustajan tarkoitus lietsoa eripuraa pelkillä olettamuksilla ? Vai onko tarkoitus varmuudeksi ennaltatuomita, vai manata nämä nk. Partiot. Samaan aikaanhan meillä on ihan oikeitakin ongelmia, joihin luulis kädet taskussa seisomisen asemasta olevan aiheellista puuttua. Valtaosa mm ssa Somaleista on edelleen integroitumatta yhteiskuntaan. Tähän ongelmaan olisi Husun hyvä antaa osaava ja auttava panoksensa, onhan nuo hänen maanmiehiään. Vai mitä ?

Tai toisaalta. Mitähän Bull Mentula on tänään tehnyt ?

Harri Immonen

Absoluuttisen järkyttävä ja totuudenvastainen bloggaus Husulta. Herra ei uhraa puolta sanaa esimerkiksi Saksan tapahtumiin, hallitsemattoman maahanmuuton aiheuttamaan kaaokseen Ruotsissa tai täysin absurdiin pakolaisten kokoontumiseen uutena vuotena pääkaupungissamme.

Sen sijaan kerrot kantasuomalaisten aiheuttamasta 'väkivalta-aallosta' Suomessa, kun kiistaton tosiasia on, että siirtolaisaalto on keskinäisellä rähisemisellä työllistänyt poliiseja jatkuvasti ympäri Suomen vokkeja ja syyllistyy seksuaalirikoksiin Ruotsin malliin selvästi kohonnein todennäköisyyksin vrt. kantasuomalainen.

Suomalaisilla on toden totta syytä olla huolissaan maamme tilanteesta, enkä nyt tarkoita joitakin katupartioita, joita itse en tue, vaan Ruotsin esimerkin mukaista pakkokansainvälistymistä, joka on epäonnistunut järkyttävällä tavalla.

Jos luulit bloggauksesi lyövän painetta persujen niskaan ja edesauttavan Suomen vaikeaa henkistä tilannetta, olet aivan hakoteillä. Tällaiset syyllistävät pökäleet päinvastoin saavat Pihtiputaan torpan mummonkin viimeiset karvat pystyyn.

Kuka sinä olet meille kertomaan mistä me saamme olla peloissamme ja kuinka me haluamme Suomen itsenäisyyttä, perinteitä ja kansallistunnettamme puolustaa?

Käyttäjän TiiaTrhnen kuva
Tiia Törhönen

Oikaisuvaatimus keskustalaisen Abdirahim HUSU Husseinin avoimeen kirjeeseen Juha Sipilälle ja Alexander Stubbille

Minäkään en voi olla hiljaa luettuani avoimen vetoomuksesi!
Viittaat kirjeessäsi ”joidenkin” verranneen ilmapiiriä Suomessa jonkinlaiseen sotaan? Kunnioittamasi ihmiset kertovat Suomen olevan henkisessä lamassa? Minä haluaisin kuulla lisää ja mieluummin asianomaisten nimiä käyttäen, koska tällaisia ilmaisuja ette voi asemassanne käyttää, ettekä myöskään ”vetää hatusta”!
Puhutte maahanmuuttajista, jotka nyt elävät pelon vallassa mutta unohdatte kokonaan mainita heidän taustoistaan, vai eikö niillä ole merkitystä kun he tulevat rajan yli? Katoavatko väkivaltataustat siinä samalla ja he muuttuvat rauhaa rakastavaksi ja yhteiskuntaamme sopeutuviksi?
Kyseenalaistat itsekin hallituksen kykyä hoitaa asioita ja otatte kantaa katupartioihin leimaamalla kaikki vihaa lietsoviksi rikollistaustaisiksi äärioikeistolaisiksi ryhmiksi. Voitte varmasti luetella, montako rikostaustaista katupartio johtajaa meillä Suomessa on? Katupatiossa ei ole tapahtunut ainuttakaan ylilyöntiä, joten Oikeusministerin lausunto on täysin perusteltu! Tällaiseen leimaamiseen vaadin todisteet, mikäli teillä ei niitä ole, oikaiskaa väitteenne katupartioista viipymättä! Myös maahanmuuttaja taustainen katupartio toimii Helsingissä, joten onko tämäkin väkivaltataustainen ja vihamielinen joukko ihmisiä, joita kansalaiset tulisi pelätä???
Mikään Suomen laki ei voi kieltää kadulla liikkumista ja meillä on oikeus puolustaa itseämme ja toista oikeudettomalta hyökkäykseltä taustoihin katsomatta. Lain lisäksi meillä on sotilasvala, jonka velvoittaa, sekä läheisrakkaus ja vanhemman rooliin kuuluva suojeluvaisto, joita mikään laki tai hallitus ei pysty poistamaan.
Rikostilastot puhuvat karua totuutta maamme tilanteesta, tästä emme liene eri mieltä? Kävikö mielessäsi, että katupartio toiminta voisi ehkäistä kaikkea rikollisuutta, luoda turvaa jokaiselle maassamme asuvalle ja edesauttaa yhteiskuntaamme ymmärtämään tätä tilannetta ilman vihan lietsontaa tai rasistisia viitteitä?
Kuinka omasta mielestäsi edesautat rauhaa ja suvaitsevaisuutta? Toimitko esimerkillisesti tuomitsemalla katupartiot perusteettomasti ja annat ymmärtää, että kansan tulee suojautua väkivaltarikollisilta katupartioilta?
Mielestäni juuri tällaiset kannanotot lietsovat vihaa ja ovat hyvinkin asiattomia ilman perusteita. Toivon, että kaikki ymmärtävät tämän olevan sinun henkilökohtainen mielipiteesi, johon Suomessa on kaikilla oikeus! Jatkossa pyytäisin kiinnittämään erityistä huomiota faktoihin ja myös omaan toimintaan kansalaisten turvallisuuden kehittämiseksi. Lisäksi toivon, ettei kukaan päättäjä taho ota vetoomukseesi mitään kantaa, koska se on täysin perätön.
Yhtistyö terveisin;
Tiia Törhönen
StreetPatrol

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Poliisit hoitamaan partioinnit ja passintarkastukset rajoille. Muutoin olemme ulkoistetun turvatoiminnan varassa.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Silloin kuin maassamme ei ollut islamilaisia pakolaisia ei ollut näitä partioita eikä niiden tarvettakaan.

Jari Nyberg

Ei noista Odinin pojista kannata repiä pelihousujaan. Kohta mekin muun Euroopan tapaan saamme tänne shariapartiot. Ja luulenpa, että tämä porukka joka nyt käy kuumana kuin hellankoukku, on silloin hiljaa kuin hiiret. Eikä silloin enää hiiskahdetakaan mitään mistään linnatuomioista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kuluttaja-ja...

"Ei väkivallalle -liike alkaa partioida Helsingin keskustassa. Asiasta kertoo liikkeen perustanut kansalaisaktivisti Suldaan Said Ahmed.

- Se jalkautuu viikonloppuisin keskustaan ja puuttuu kaikkiin rikoksiin lain sallimilla rajoilla "jokamiehen oikeuksilla", avustaa tarvittaessa virkavaltaa ja auttaa pulassa olevia. Liike on syrjinnästä vapaa. Jäseniksi hyväksytään 18 vuotta täyttäneet kantasuomalaiset sekä uussuomalaiset.

- Liikkeen Facebook-ryhmä on suljettu ja vain jäsenet näkevät keskustelut. Saa ilmoittautua jos asuu PK-seudulla. Olemme nimemme mukaisesti väkivallaton kansalaisliike."

Eikö ole hieno homma? Ihan kuka vaan saa tulla mukaan. (uutinen 5 päivän takaa)

Atiko Erreri

Minä en ainakaan suostu siihen että joku Suldaan Said Ahmed ryhtyy pidättämään kantasuomalaisia meidän omassa maassamme :)

Sellainen toiminta olisi viimeinen pisara tälle kansalle.

Tässä on kyse siitä että afrikkalaiset haluavat että Suomi muuttuu sellaseksi valtioksi jossa enemmistönä ovat afrikkalaiset, kantasuomalaiset ovat vähemmistö ja moskeijat tulevat kirkkojen tilalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minä en ainakaan suostu siihen että joku Suldaan Said Ahmed ryhtyy pidättämään kantasuomalaisia meidän omassa maassamme :)"

Eikö siinäkään tapauksessa että kantasuomalainen uhkailisi sinua nakkikiskajonossa, tai ahdistelisi tytärtäsi, tai murtautuisi asuntoosi?

Eikö silloinkaan "Suldaan Said Ahmed" saisi millään tavalla puuttua teidän kantasuomalaisten välisiin asioihin?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mahtaa herrat nauraa partaansa,kun suomalaiset on saatu aivopestyä eun pakkovallan alle,ja ovat ,kuten suunnitelmaan kuuluu,toistensa kurkussa,ja vihanpitoa ylläpidetään tarkoituksella.Eu joka vei suomen itsenäisyyden,tuhoaa suomen sisäisesti,vei suomen valuutan,oman rahan josta taisteltiin,siitäkin.Keskusta otti husun vaalimainoksekseen,ja kokoomus,sekä nämä muutkin eu-lobbarit ratsastivat samoilla aseilla.

Ei suomessa ole tarvittu ennen euta kohta vastaanottokeskusbisneksen jatkoksi tulevaa suojelupartiotoimintaa,jolla aletaan rahastamaan veronmaksajia.Samat huosta ja vast.ottokeskusbisnes firmat apajilla kohta.

Kyllä on suomen lammaslauma saatu aivopestyä ja manipuloitua kunnolla.Ei ihme että maailmalla nauravat ,ja kaikki jotka kykenevät ottavat pitkät.Ne nuoretkin jotka vielä voivat,lähtevät.Suomessa on alle 6 miljoonaa ihmistä,5% ruotsinkielisiä,ja kohta toinen mokoma ,ellei ylikin,venäjän kielisiä.Muut tulevat perässä pikkuhiljaa.Poliitikoilla on helppo homma ohjata lammaslauman mielipiteitä,varsinkin heikko itsetunto jolla suomalaisia syyllistetään,ja oman maan halveksunta,muiden ylistäminen ja nuolenta,kun ovat suomalaisten poliitikoiden leipätyö.Siksi luovutettiin keskustan,kokoomuksen ja sdp:n avustuksella suomen itsemääräämisoikeuskin eulle,kuten oma valuutta(AINOANA pohjoismaista)

Näitä maahanmuutosta leipänsä saavia ei kiinnosta omien köyhien ja kielitaidottomien elämät,vaan he pyörivät,kuten muutkin poliitikot ,diplomaattien tyttäret ja tanssii tähtien kanssa-kisaajat,siellä omissa julkkisten avulla saaduissa ympyröissä,joita kautta monelle on avattu,hankittu se mainosten kautta saatu äänimäärä.Siellä sdp:n omat maskotit,on kokoomuksen,on keskustan jne.jne.Samalla keinolla ostivat määkijälauman ääniä homoliitoilla ynm.EU tarvitsee kriisejä,joita kautta se pakottaa erilaiset valtiot pakkoliittoon,kuten venäjä-vihan lietsominen ,jonka aloitti kokoomuslaiset poliitikot,katainen ja stubb ynm.jotka puikoissa olivat aikanaan.

Eu kulkee näin:ensin maan itsenäisyys viedään,sitten muutetaan ihmisten laatu,liittovaltiota ajetaan pakolla,uhkailuilla,sanktioilla jne.jotka ovatkin olleet eun välineitä alusta asti.Nämä poliitikot ja ek,ynm.välistä vetäjät,eivät tunne sääliä,eivätkä empatiaa,valkokauluspsykopaatit ja narsistit,joille oma etu on se ainoa,joka merkitsee jotakin.Suomi ei ole mitään velkaa noille maille,joista tänne raijataan ja salakuljetetaan ihmisiä massoittain.Ne sodan uhrit,lapset,naiset,vanhukset jne.makaavat leireillä tai sotien jaloissa.He eivät ole suomeen tulleet,koska pojat ja miehet menevät kaikkien edelle.Älkää sekoittako maahanmuuttajia,ja suomeen aiemmin otettuja näihin ihmisiin,joita eu nyt stalinin tapaan,vallan pysymisen,halpatyövoiman takia siirtelee pakolla,suomen poliitikoiden avulla tänne.

Tämä ei ole mitään muuta,kuin eun laajentamisen ja vallan lisäämistä varten.1923 on jo suunnitelma ollut yhden hullun päässä,ja poliitikot eivät voi enää suuruudenhulluus unelmastaan lupua,vaikka jokainen normaalijärkinen on nähnyt miten tuhotaan ihmisten elämiä eu touhussa.Kun nämä painoivat vahingossa vääriä eu rahoja,oli kolikossa koko eurooppa,eli kuka luulee,että vahingossa näitä kriisejä rakennellaan.Kun suomessakin on aikoja sitten ,ennen tätä julkisuudessa mässäilyä valmistauduttu maksamaan näitäkin kuluja 2015-17 eu-kolhoosin jäsenmaksujen nostamisella ja suomalaisilta leikkaamalla,älkää nyt naurattako.Eri oppilaitokset jne.ovat tehneet suunnitelmansa,ei niitä ole nyt yhtä äkkiä alettua keksimään.Uskokaa nyt mitä lystäätte.

Blogin kirjoittajalle:miksi aina ivaat suomalaisia,annat hususta oudon kuvan kirjoituksillasi.Kuten se suomalaisten miesten nimittely ennen vaaleja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

olipa epistola..."emme hyväksy asioiden nykytilaa"

Käyttäjän JormaAhponen kuva
Jorma Ahponen

Katupartioita ei tarvitsisi jos te arvoisat maahantunkeutujat osaisitte käyttäytyä ja olla kiitollisia saamastanne avusta, mutta kuten on huomattu te elätte kuin viidakossa missä lakeja ei ole, on vain kuka selviää ja kuka on vahvin, virkamiehistömme ei ole mitoitettu näin suuriin ns.pakolais määriin, joten silloin kansa ottaa tehtäväkseen suojella omaansa. Täytyy muistaa että nämä virkamiehet ovat kansan valitsemia ja alaisia. Joten Husu puhu toiseen suuntaan omille somali veljillesi ja muille maahanmuuttajille ja perustakaa omat valvontapartioit pitääksenne oman väkenne ja tulijat kurissa ja sepalus kiinni.Maassa maan tavalla tai ulos. Husu yksi mätäomena korissa voi pilata kaikki, joten luulisi että ryhmäkuri ei ole vieras käsite.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Abdirahim,

ei pitäisi herättää sinussakaan moista huolestuneisuuttasi mamuista - korkeintaan yrität sinäkin estellä tällä agn vuodatuksellasi normaalia katupartiointia - hyvät kokemukset vantaalla jo 70- luvulla - niikauan kuin poliisin valvoma (miten?) katupartiointi tapahtuu asiallisesti ja laillisesti:

Pakkokeinolaki (806/2011)

1 luku

Yleiset säännökset

5 §

Itseapu

Rikoksen kautta menetetyn tai muuten kadotetun irtaimen omaisuuden takaisin hankkimiseksi on turvauduttava toimivaltaisen viranomaisen apuun. Toimet tällaisen omaisuuden takaisin ottamiseksi ovat kuitenkin itseapuna sallittuja, jos:

1) omaisuus on rikoksen kautta menetetty ja toimiin omaisuuden takaisin ottamiseksi on ryhdytty välittömästi rikoksen tapahduttua; tai

2) menetetty tai kadotettu omaisuus muissa tapauksissa otetaan takaisin siltä, joka pitää sitä oikeudettomasti hallussaan, eikä saatavilla ollut riittävää ja oikea-aikaista viranomaisapua.

Edellä tarkoitetuissa tilanteissa saa käyttää sellaisia omaisuuden takaisin hankkimiseksi tarpeellisia voimakeinoja, joita voidaan pitää kokonaisuutena arvioiden puolustettavina, kun otetaan huomioon tapahtuneen oikeudenloukkauksen ilmeisyys sekä uhkaavan oikeudenmenetyksen suuruus ja todennäköisyys.

Rangaistavasta omankädenoikeudesta säädetään rikoslain (39/1889) 17 luvun 9 §:ssä.

2 luku

Kiinniottaminen, pidättäminen ja vangitseminen

2 §

Yleinen kiinniotto-oikeus

Jokainen saa ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksesta epäillyn, jos rikoksesta saattaa seurata vankeutta tai rikos on lievä pahoinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä luvaton käyttö, lievä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, lievä vahingonteko tai lievä petos.

Jokainen saa ottaa kiinni myös sen, joka viranomaisen antaman etsintäkuulutuksen mukaan on pidätettävä tai vangittava.

Kiinni otettu on viipymättä luovutettava poliisimiehelle.

Lähde: Finlex

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Muuten hyvä johdanto aiheesta - aina katupartioiden perustelemattomaan ymmärtämättömyyteen asti:

http://blogit.savonsanomat.fi/mita-sita-tyhjaa/kat...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Naiivia suhtautumista sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergiltä katupartiointiin:

http://www.lapinkansa.fi/lappi/viranomaiset-ottiva...

Paavo Kervinen

Militarisoidaan poliisi, näin ongelmat ratkeavat. Kantasuomalaiset ja onnistuvat maahanmuuttajat voivat asua paremmalla alueella ja laitetaan "pakolaiset" (Partavauvat) tarkoin suunniteltuihin slummeihin josta he eivät pääse vahingoittamaan kunnollisia ihmisiä.

USA:n ratkaisu on toimiva täälläkin. Rasismista ei voi syyttää, onhan riveissä myös integroitumaan onnistuneita.

Oikeita hädänalaisia(Syyrialaiset sotalapset, vanhukset, naiset, köyhät perheet) Libanonissa, Syyriassa ja Turkissa voimme auttaa hakemalla näitä lentokoneella suoraan huostaan tai avustuksilla.

Käyttäjän peltka kuva
Kari Peltomaa

Minun oikeustajussani asiat ovat koomisessa tilassa:
ref:
Pakolaismiehet ovat pääasiassa maista, joissa naisilla ei ole "oikeutta" eikä sijaa avoimessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.
Kotoutumisen vaikeutus, on sopeutumattomuus läntiseen kulttuuriin, pukeutumiseen ja vain miespuolisten päätöksiin perheessä, heimossa, uskonnossa (sana joka on jo kohta kielletty käyttämästä, kun aiheuttaa niin paljon pahaa...), siis oma kulttuuri tulee / pysyy pakolaisten mukana / elämässä, sitä ei muuta mikään satoihin vuosiin.
Siitä seuraa; Naispuoliset ovat aina altavastaajia ja seksuaalisen väkivallan kohteina, onhan se taustakulttuuri ja;
Ei se maassa maan tavalla ja sen ehdoilla, kultuurilla ole kuin korulaisetta, en näe esim Suomen / läntisen kulttuuriin sopeutumisessa pukukoodissa mitään elkeitä: Japanin keisari määräsi 1800-luvun lopulla japanilaisten liikemiesten pukeutumaan läntisesti, jotta kotoutuisivat ko. kultuuriin ja edistyksellinen läntinen kehitys olisi tavoitettavissa japanilaisiin
Nykyisin:
1.
Pakolaiset ovat väkivaltaa ja sotaa pakosalla, hakien "rauhaa". ????
2.
Ovatko "miespuoliset nuoret pakolaisia", vai elintasoon hakkeutujia, nimikkeellä pakolainen?
3.
Pakolaisten "ymmärtäjät", mihin se perustuu? Huolimatta poskista, te saatatte/avustatte yhteiskunnassa naiset toisijaiseen asemaan.
4.
Jos yhteiskunta puolustatutuu alueellisesti, lisäämällä omia "partioita" turvaamaan yhteiskuntarauhaa, se on tuomittavana, ei saa puolustatutua, sitä hoitaa vain poliisi, joka ei ole paikalla,
5.
On koomista, että yhteiskunnan puolustautumista paheksutaan avoimesti erilaisin "ymmärrä" toisia, vaikka yhteiskuntarauha on järkkynyt, rauhan rikkojathan tulevat hakemaan rauhaisaa ja turvallista ympäristöä, pitäen kiinnin omista juuristaan, tavoistaan siellä, tuodessaan ne mukanaan.

Tosiasioita ovat, hakiessaan turvaa ja rauhaa paossa, nuoret "pakolaismieht", he ovat tapojensa "orjia" uskossaan / tavoissaan:
- Pakolaismiehet tulevat kulttuureista, joka on kaukana läntisestä
- Pakolaismiehet ymmärtävät vain omaa kulttuuriaan
- Läntinen kulttuuri on esitetty heidän maailmassaan, vuosikymmeniä, läntiset ihmiset, erityisesti naiset, ovat "vapaamielisiä", onhan se todennettu jatkuvissa läntisissä TV sarjoissa, mitä näytetään ko maissa (tässähän läntinen kulttuuri voisi katsoa myös peiliin)

James P. Huntington totesi teoksessaan Kulttuurien kamppailu ja Uusi maailmanjärjestys (The Clash of Civilizations. Remaking of World Order), että siellä missä kansakunnissa on paljon nuoria miehiä, soditaan.
Olemme vastaanottaneet erittäin päljon sotaa "pakoon" lähteneitä nuoria miehiä, sotaa käyvistä maista ja
nyt he aiheuttavat yhteiskunnassa tavoillaan "sotaa" yhteiskuntakulttuuria vastaan, eiköhän asioita voisi tarkastella toisinkin päin, eikä vain nähdä, että yhteiskunnan kulttuurien ja tapojen puolustaminehan kuuluu "kaikille", onhan meillä yleinen ja yhteinen, vahva kutsuntamalli kaikille nuorille miehille puolustaa synnyinmaataan, eikä lähteä pakoon.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Husu, oletko koskaan nähnyt yhtään katupartiota pääkaupunkiseudulla. Uuden vuoden yönä oli yksi partio rautatieaseman tienoilla, mutta se ei ehkä ollut sellainen partio, mitä tarkoitit? Puhuin pari minuuttia sitten Joensuun keskustassa olevan kaverini kanssa ja hän kertoi, ettei vielä ole nähnyt yhtään katupartiota, eikä myöskään kuullut mamujen raiskauksista.

Husu, minusta tuntuu, että tästä asiasta on tehty härkänen ilman kärpästä. (vanha suomalainen sananlasku: älä tee kärpäsestä härkästä)

Ymmärrän hyvin, että aihe on ajankohtainen ja kysymys on siitä, miten voitaisiin estää kulttuurien yhteentörmäys. Se ei mielestäni voi toteutua niin, että suomalaiset luopuvat arvoistaan. Muistutan, että Suomessa naiset saivat äänioikeuden yhtenä ensimmäisenä maana maailmassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Turhaan Husu vetoat avoimella kirjeellä pääministeriin ja valtionvarainministeriin katupartioiden kieltämiseksi. Meno Suomessa on äitynyt sellaiseksi (kiitos maanmiestesi ja muiden pakolaisten), että nyt jos koskaan kansalaisaktiivisuutta ja vapaaehtoistyötä tarvitaan katujen turvallisuuden varmistamiseksi, koska poliisin resurssit eivät näytä alkuunkaan riittävän. Siis kaikki suomalaiset nyt joukolla osallistumaan katupartiotyöhön.
Mitä muuten Husu olet itse tehnyt maanmiestesi ja muiden pakolaisten rauhoittamiseksi? Tuskin mitään lukuun ottamatta vähätteleviä lausuntojasi somalien tekemästä joukkoraiskauksesta Tapanilassa. Vähintä, mitä voisit tehdä, olisi kehottaa maanmiehiäsi palaamaan mitä pikimmin takaisin kotiin suojelemaan perheitään ja puolustamaan isänmaataan aina viimeiseen hengenvetoon saakka.
Facebookissa jättisuosion saanut kirjoitus persoonastasi kertoo kaiken ajattelutavastasi. Siihen ei ole paljon lisättävää.

Käyttäjän ArtoForsstrm kuva
Arto Forsström

Hei Rasisti Husu!

Mihinkä rikokseen nämä katupartiot ovat partioidessaan syyllistyneet, voitko luetella vaikka muutaman?
Jos et niin kirjoituksesi on täysin aiheeton, minusta sinun ei pidä luoda tälläistä kahtiajakoa, ei katupartioita pidä pelätä, voit vaikka mennä juttelemaan heidän kanssaan niin huomaat, että ei heitä tarvitse pelätä. Voit vaikka ottaa pari katupartion jäsentä kotiisi asumaan. Toisin kuin mamut, jotka myös partioivat porukalla tuolla liikenteessä niin he ovat syyllistyneet rikoksiin. Lisäksi ihmettelin niin kovin suunnattomasti kun katsoin kartalta, että tällä hetkellä iso osa turvapaikanhakijoista on Murmanskin lähettyvillä niin ihmettelen, että mikä sota/kuka terroristi on ajanut heidät niin kauas? Somaliasta ja Irakista on aika pitkä matka juosta Murmanskiin asti. On siinä takaa-ajajallakin ollut kova kunto.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Hei Rasisti Husu!"

Jokainen pelle on näemmä päättänyt ryömiä netin syövereistä mölyämään juuri tähän blogiin.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Joku voisi vastata minulle, miksi täysin turvallisista maista, kuten Venäjä, tai Ruotsi, tulevat ihmiset hakevat täältä turvapaikkaa.

Käyttäjän TuulaLehtinen kuva
Tuula Lehtinen

Ei välttämättä ole tietoa siitä, että kaikki insinöörit osaavat lukea, joten olisiko joku räp-tyyppinen henkilökohtainen ratkaisu tälle erämaiden kuninkaalle kuitenkin parempi ratkaisu? Mies kun ei kuulemma osaa Helsingissä yksin edes ylittää katua?

Käyttäjän JuhoPasanen kuva
Juho Pasanen

Välitän viestin:

Oikaisuvaatimus keskustalaisen Abdirahim HUSU Husseinin avoimeen kirjeeseen Juha Sipilälle ja Alexander Stubbille

Minäkään en voi olla hiljaa luettuani avoimen vetoomuksesi!

Viittaat kirjeessäsi ”joidenkin” verranneen ilmapiiriä Suomessa jonkinlaiseen sotaan? Kunnioittamasi ihmiset kertovat Suomen olevan henkisessä lamassa? Minä haluaisin kuulla lisää ja mieluummin asianomaisten nimiä käyttäen, koska tällaisia ilmaisuja ette voi asemassanne käyttää, ettekä myöskään ”vetää hatusta”!

Puhutte maahanmuuttajista, jotka nyt elävät pelon vallassa mutta unohdatte kokonaan mainita heidän taustoistaan, vai eikö niillä ole merkitystä kun he tulevat rajan yli? Katoavatko väkivaltataustat siinä samalla ja he muuttuvat rauhaa rakastavaksi ja yhteiskuntaamme sopeutuviksi?

Kyseenalaistat itsekin hallituksen kykyä hoitaa asioita ja otatte kantaa katupartioihin leimaamalla kaikki vihaa lietsoviksi rikollistaustaisiksi äärioikeistolaisiksi ryhmiksi. Voitte varmasti luetella, montako rikostaustaista katupartio johtajaa meillä Suomessa on? Katupatiossa ei ole tapahtunut ainuttakaan ylilyöntiä, joten Oikeusministerin lausunto on täysin perusteltu! Tällaiseen leimaamiseen vaadin todisteet, mikäli teillä ei niitä ole, oikaiskaa väitteenne katupartioista viipymättä! Myös maahanmuuttaja taustainen katupartio toimii Helsingissä, joten onko tämäkin väkivaltataustainen ja vihamielinen joukko ihmisiä, joita kansalaiset tulisi pelätä???

Mikään Suomen laki ei voi kieltää kadulla liikkumista ja meillä on oikeus puolustaa itseämme ja toista oikeudettomalta hyökkäykseltä taustoihin katsomatta. Lain lisäksi meillä on sotilasvala, jonka velvoittaa, sekä läheisrakkaus ja vanhemman rooliin kuuluva suojeluvaisto, joita mikään laki tai hallitus ei pysty poistamaan.

Rikostilastot puhuvat karua totuutta maamme tilanteesta, tästä emme liene eri mieltä? Kävikö mielessäsi, että katupartio toiminta voisi ehkäistä kaikkea rikollisuutta, luoda turvaa jokaiselle maassamme asuvalle ja edesauttaa yhteiskuntaamme ymmärtämään tätä tilannetta ilman vihan lietsontaa tai rasistisia viitteitä?

Kuinka omasta mielestäsi edesautat rauhaa ja suvaitsevaisuutta? Toimitko esimerkillisesti tuomitsemalla katupartiot perusteettomasti ja annat ymmärtää, että kansan tulee suojautua väkivaltarikollisilta katupartioilta?

Mielestäni juuri tällaiset kannanotot lietsovat vihaa ja ovat hyvinkin asiattomia ilman perusteita. Toivon, että kaikki ymmärtävät tämän olevan sinun henkilökohtainen mielipiteesi, johon Suomessa on kaikilla oikeus! Jatkossa pyytäisin kiinnittämään erityistä huomiota faktoihin ja myös omaan toimintaan kansalaisten turvallisuuden kehittämiseksi. Lisäksi toivon, ettei kukaan päättäjä taho ota vetoomukseesi mitään kantaa, koska se on täysin perätön.

Yhtistyö terveisin;
Tiia Törhönen
Toiminnanjohtaja
StreetPatrol

Arto Davidsson

Pari kysymystä tälle "asiantuntija HUSU konsultille": Mitäs siellä Somaliassa vähemmistöille kuuluu? Kertoisitko Bantuheimon kohtalosta rasistisen, herrarotuisen valtaväestönne armoilla. Entä maassanne jatkuvat kristinuskoon kuuluvien vainot?

Olisiko maassanne KATUPARTIOILLA käyttöä heidän suojelemisessaan, siellä kun auktoriteetit eivä tunnu välittävän heidän turvallisuudestaan ja hyvinvoinnistaan. (sama tilanne Suomessa)

Ymmärrän, entisenä rauhanturvaajana, näitä partioita organisoivia tahoja täysin. Koska niitä ei perusteta pelosta, rasismista tai vihasta, vaan tarpeesta pitää Suomen kaupungit turvallisina. (Tällä hetkellä, poliitikkojen tukahduttama Suomen poliisilaitos on unohtanut miksi se kantaa miekkaa.)

TÄSSÄ TEESIÄ TODELLISISTA PAKOLAISISTA:
-he tosiaan kuuluvat lähtömaassaan VAINOTTUUN, tai muuten vaarassa olevaan heikompaan kansanryhmään.
-he eivät VAADI MITÄÄN!
-he ovat KIITOLLISIA! saamastaan turvapaikasta.

KATUPARTIOT OVAT SEURAUS nuorten ”miesten” maihinnoususta. Pelkureiden, jotka pakenevat itseään, oman kulttuurinsa ja uskontonsa korruptoimasta, nepotismin ja heimoajattelun saastuttamista valtioista.
Monenko sääliä herättävä kertomus valheenpaljastuskokeessa tai Suomen viranomaisten taustatutkimuksessa (mahdotonta näillä resursseilla) muuttuisikaan kärsivästä syyttä vainotusta pakolaisesta, oikeutettua rangaistusta välttelevään (aikaisempaan riistohallintaan kuuluneeseen ja siten pakorahansa keränneeseen) rikolliseen.
Tässä ohje heidän eskuvaltaan: ”vääräuskoiselle valehteleminen on sallittua, jopa suotavaa”
Ja heidän kertomuksensa tuntuu parhaiten uppoavan hyväuskoisiin suomalaisiin naisiin, -päättäjiin sekä -viranomaisiin, jotka toivottavat tervetulleeksi nämä aavikon pojat sekä heidän eteläiset uskonveljensä, joiden uskonnollinen kasvatus lapsuudesta alkaen ylistää heidän herrauttaan yksilönä ja suurempaa arvoaan naisten ja ”vääräuskoisten” yli.
Heille elämän tärkeysjärjestys on vanhaa arabialaista sananlaskua lainaten: ”Minä, Minä ja minun veljeni, Minä ja minun perheeni, Minä ja minun sukuni/klaanini...jne.
Melko kaukana heillä on ajatus velvollisuudesta taistella heikompien tai sorrettujen tai paremman, oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta sen rakentajina ja ylläpitäjinä.
Mutta kun on kysymys omaisuudesta, vaikutusvallasta tai mahdollisuudesta saada 70 neitsyttä, nämä ”miehet” ovat valmiit ottamaan aseen käteensä, varsinkin heikompaa ja alivoimaista uhria vastaan.
Kuvaava kutsumanimi heille on "häpykaartilainen".
Ottaen huomioon miltä sukupuolta heidän tänne tunkeutumistaan innokkaimmin kannattavat edustavat.

EIVÄTKÖ ESIM. SAKSAN, RANSKAN, ENGLANNIN JA RUOTSIN
ONGELMAT KILAUTTELE PÄÄTTÄJILLÄ HÄLYTYSKELLOJA?
PAKOTETAANKO MEIDÄT TEKEMÄÄN SAMAT VIRHEET KUIN EM. MAAT?

Ei se ihonväri ja pään muoto, vaan kulttuuri, tavat ja niiden hedelmät.

Herra Korhonen

Kukahan näitä oikein kirjoittelee?
Kaikkihan näet tietää ettei Husu osaa puhua eikä kirjoittaa kovin hyvää suomea vaikka on asunut täällä 20v. Kun taas nämä blogit ovat lähes virheetöntä suomea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset