Husu

Suomen pakolaiskriisi on Euroopan pakolaiskriisi

Mikäli luulet pakolaiskriisin oleva sillä selvä, että Suomi ottaa nyt povatut 30 000 pakolaista vastaan, niin mieti uudestaan. Pakolaiset tulevat nimittäin hakeutumaan Eurooppaan jatkossakin. Suomessa ja Euroopassa ollaan tällä hetkellä shokissa tänne nyt hakeutuvien ihmisten määrästä. Haluammeko oikeasti uskotella toisillemme ettemme osanneet tähän varautua? Eikö me oltu kovasti kiinnostuneet demokratiaa viemisestä muualle vaikka väkisin? Eikö me ilahduttu Arabikeväästä? Oltu iloisia siitä että Egyptissä, Libyassa, Syyriassa ym. arabimaissa tullaan ottamaan meidän toimintatapamme yhteiskunnan pohjaksi? Jossittelu ja voivottelu eivät tule näitä maailman kriisejä ratkomaan joten meidän pitää ruveta toimiin. 

Aloitetaan vaikka Syyriasta. Siellä tavallisten syyrialaisten riesana on presidentti Assadin lisäksi Isis, erilaiset vapaustaistelijaryhmät, Al-nusra, Al-qaeda ynnä muut ryhmät jotka kaikki käyvät sotaa keskenään. Tavalliset kansalaiset ovat näiden ryhmien kohteena missä milloinkin. Eri ryhmät tappavat eri syistä. Kun isislaiset tappavat, koska joku on heidän vastainen, voivat vapaustaistelijat tappaa jonkun joka ei liity heihin puolustamaan maatansa. Tätä sekasortoa on suurin osan kansasta paennut Turkin rajalle ja sieltä sitten lähdetään hakemaan turvaa muualta maailmasta. Suurinta tuhoa syyrialaisille aiheuttaa lentokoneesta pudotettavat tynnyripommit. Näitä käyttää enimmäkseen maan johdon armeija joka haluaa kukistaa opposition. Heillä kun on enää suhteellisen pieni maa-armeija taistelemassa kentällä. Nämä pääosin siviileihin kohdistuvat pommitukset pystyttäisin pysäyttämään perustamalla lentokieltoalueita suurimpien kaupunkien ylle. Jos tähän pystyttäisiin, pääsisivät avustustyöntekijät kuten Unicef, YK ja muut auttamaan hädässä olevia ihmisiä paikanpäällä. Näin myös estettäisiin pahin pakolaistulva niiden synnyinseuduilla. Kaikki naapurimaat kuten Turkki ja muut, mieluummin auttaisivat näitä ihmisiä paikanpäällä. Tämä ei kuitenkin ole ainoa keino saada näitä maita stabiiliksi.

EU:n pitää pystyä sanomaan Yhdysvalloille, ettei enää hyväksy/tue heidän ulkopolitiikassa, sillä suurin osa nykyisistä kriiseistä johtuu niin sanotusta sodasta terrorismia vastaan. Tämä sota, jonka monet tutkijat ovat kuvanneet olevan pikemminkin öljy- ja resurssisota, on aiheuttanut paljon enemmän tuhoa ja sekoittanut maailman turvallisuutta. Euroopassa ei voida ihmetellä miksi näitä kriisejä ei saada ratkaistua, ellei itse yhtenäisesti tueta rauhanomaisia keinoja joilla turvataan maailman tasapaino ja vakaus.

Irakin tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että sunnit jotka olivat Saddamin aikana vallassa ja jotka aiheuttivat shiioille ja kurdeille paljon pahaa, ovat nyt vailla valtaa ja vallassa olevat ovat vaan jatkaneet siitä mihin aiempi ryhmä lopetti. Eli kostot, murhat, poliittiset salamurhat ym. ovat siellä jokapäiväisiä asioita. Siellä ainoa keino olojen rauhoittamiseksi on saada vallankahvassa olevat jakamaan valtaa kaikille. Tässä tapauksessa siis kurdeille, sunneille ja shiioille. Heitä täytyy muistuttaa siitä, että he ovat maanmiehiä. EU:n tulee ottaa kova linja, mikäli halutaan tälle kriisille loppu.

Somalian tilanne on helpompi kuin Irakin ja Syyrian siinä mielessä, että siellä ei ole enää varsinaista sotaa. Somaliassa tilanne on turhauttava nuorille sillä heille ei ole paljoa tarjottavaa paremman elämän rakentamiseksi. Al shabaab on edelleen voimissaan mutta heidät pystyttäisiin kyllä kansainvälisellä yhteistyöllä nujertamaan. Mutta sitäkin enemmän Somaliassa tarvittaisiin töitä nuorille. Mitä enemmän työpaikkoja luodaan sinne, sitä suurempi osa nuorista pysyy omassa maassaan. Tässä Suomen uudistuneella kehitysyhteistyöpolitiikalla olisi tilaisuus näyttää kyntensä.  

Tämä kaikki vaatii rohkeutta eurooppalaisilta johtajilta vaatia Yhdysvaltoja muuttamaan kovaa ulkopoliittista linjaansa. USA:n pitäisi neuvotella ulkopoliittinen linjansa sopimaan paremmin yhteen EU:n toimien kanssa. Uskon että Yhdysvallat ja Eurooppa voivat löytää sellaisen linjan joka sopii molemmille. Se ei voi kuitenkaan perustua ainoastaan siihen, miten turvataan oman maan nykytila, vaan pitää miettiä myös miten tämä maailma pysyy kasassa ilman turhia ihmisuhreja. YK:n pitää ottaa enemmän kantaa näihin asioihin ja sen on vaan toimittava ja käytettävä sitä mandaattia joka sillä on.

Mitä tulee Eurooppaan saapuviin pakolaisiin joista suurin osa on miehiä, niin Euroopan pitää tässä pelata korttinsa oikein, aloittaa heidän kotouttamisensa heti ja antaa heille mahdollisuus tehdä työtä, sillä Euroopan väestö vanhenee ja täällä tarvitaan lähitulevaisuudessa lisää nuorta väkeä. Sanoisin, että Euroopan pitäisi iloita siitä, että ne ovat ennen kaikkea nuoret jotka hakeutuvat tänne eikä pelkästään vanhukset ja sairaat.

Nyt on aika ravistella itsemme irti tästä shokista ja kääriä hihat. Kyl myö tästäkin selvitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Nyt on aika ravistella itsemme irti tästä shokista ja kääriä hihat. Kyl myö tästäkin selvitään."

Puhut niin kuin joskus Impivaaran aikoina. - Tiedätkö mitä tehtiin 1939 kun rajan yli tuolloin alkoi tulla paperittomia? Juu, laitettiin konekiväärit laulamaan.

Esa Niemi

Husu haluaa kertoa meille, että islamilaisissa yhteisöissä ei ole edes toivoa parempaan, vaan Allahin luomukset pakenevat aluita missä islamin oppeja noudatetaan.

Allahin luomukset pyrkivät vaistomaisesti välttelevän islamin oppeja noudattavia maita ja tunku tänne vääräuskoisten luomaan maailmaan on kovaa. Vääräuskoisiin joudutaan aina turvautumaan oli kyse kehityksestä, eliniän nostamisesta tai elintasosta, keksinnöistä, ilosta ja kaikesta sellaisesta, jotka islam ei tarjoa. Allahin luomukset pyrkivät vaistomaisesti kohti vääräuskoisten elämää koska meillä on iPhonet ja kaikki sellainen, jotka saavat Allahin luomukset iloiseksi ja onnelliseksi, vaikka islamin opit käskevät myös vastustamaan sitä mikä tekee heidän onnellisiksi. Se on aikamoinen tunnustus itse Allahilta ja miten Allahin luomukset äänestävät jaloillaan.

Keskustan Husu ei kuitenkaan ymmärrä, että kyse ei ole pakolaisista, vaan turvapaikanhakijoista, jotka ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan esim. YK:n tarjoamaan turvapaikkaa.

Suomesta vuosien 2000-2013 välillä turvapaikkaa hakeneista turvapaikanhakijoista 96% todettiin nimenomaa etteivät he ole pakolaisia. Heillä ei ollut perusteltua vainoa tai uhkaa taustalla. Ei ihme koska YK:n pakolaisleirien ohittaminen tai jättäminen kertoo ettei matkan motiivi ole turvapaikka.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Esa, mielestäni tulkitset sekä tekstiä että maailman tilannetta väärin.

Toiseksi olisi ehkä hyvä jättää tuollaiset rasistiset ilmaisut väliin kuten "Allahin luomukset" joilla puhtaan pejoratiivinen lataus sisällään.

Tuollainen kielen käyttö karkottaa fiksumpia ja vaikutusvaltaisimpia ihmisiä, jotka saattaisivat muutoin kuulla sanomaasi. On eri asia vastustaa kuin vihata. Vihalla ei ikinä ole rakennettu mitään, sitähän yrität itsekin sanoa, mutta tuollaiset ilmaisut kertovat, että omien kommenttiesi taustalla jyllää viha. Lopulta taistelet itse rakentamiasi tuulimyllyjä vastaan.

Aiheesta. Mielestäni kirjoittaja nimenomaan tahtoo sanoa, ettei kukaan halua tällaista kansainvaellusta muistuttavaa tilannetta, mutta osa on jo tullut. Emme voi perusteettomasti lähettää heitä takaisin, joten olisi paras ottaa suurin mahdollinen hyöty ja antaa heidän tulla hyödyllisiksi meille, se työn teko. Ainakaan minulla ei ole mitään vastaan. Totuus on, että Suomikin tarvitsisi hieman lisää nuorta väkeä. Nyt ero: hieman, ei valtavasti.

Kirjoittaja esittää mielestäni selkeästi ratkaisuksi ihmisten auutamista lähellä kotia, ei täällä. Mielestäni erittäin kannatettavaa.

Miksi paetaan suoraan tänne eikä yk-leireille? Haluaisin kysyä kommentoijalta oletko lukenut tilanteesta yk leireillä, laatulehdistä? Minun käsityksen mukaan joka on kohtuullisen luotettavista lähteistä (omien bloggausten perässä yleensä vähintään pari aiheeseen liittyvää) yk ei pysty huolehtimaan pakolaisista, jonka johdosta leireille on turha mennä. Osa myös ollut siellä vuosia.

Kuvittele itsesi 10 neliön telttaan 4 lapsen kanssa, jotka eivät välttämättä saa edes käydä koulua kolmeksi tai neljäksi vuodeksi. Telttailuhan on kivaa, mutta oman kokemuksen mukaan pitkä viikonloppu alkaa olemaan maksimi. Toisaalta pakolaistelttailussa on sekin ero, että kauniin luonnon ja maisemien sijasta joutuu nauttimaan metrin päässä ympäröivistä muista telttailijoista, joita voi olla useita kymmeniä tuhansia

Tietenkään Merkel ei tilannetta parantanut, mutta se tuskin bloggaajan perusteluja kaataa tai on pakolaisten syy tai islamin.

Libanon muuten (mikäli tilanteen oikein luin) sulki pakolaisten vastaanottamisen syistä ei kestä, ei rahaa, mikä mielestäni ymmärrettävää, kun pienessä maassa 1,1 milj syyrialaista ja 500 000 palestiinalaista pakolaista, juuri toukokuussa. Hmm... milloin pakolaistulva todella alkoi? Hmm.. Ehkä totuus on siellä, että leireille ei pääse tai olosuhteet ovat katastrofaaliset? Ehkä sen takia myös tullaan suoraan.

Joka tapauksessa syyt tuskin Allahissa, hänen luoduissa pakolaisissaan, Suomen maahanmuuttopolitiikkassa vaan ihan siinä, että me emme ole paskaakaan välittäneet lähimmäisistämme, me Luojamme luodut

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #27

Ville, kiitos palautteestasi ja sitä tarvitaankin.

Kommettia ei ole tarkoitettu rasistiseksi (uskonto ei varmasti ole ns. rodullinen ( race + ism) ominaisuus eikä kristinuskon "Jumalan luomusta" voi mieltää myöskään rasistiseksi kommentiksi) eikä myöskään vihaksi.

Kommentti oli osoitettu Husulle, jonka ajattelumaailmassa ihmiset ovat Allahin luomuksia ja minä jatkoin tätä kertomalla, että muslimit vaistomaisesti seuraavat vääräuskoisten luomuksia eikä Allahia. Kyllä siinä pientä herättelyä on kun Husu itsekin toteaa ettei muslimimaissa oikeastaan ole toivoa ja me vääräuskoiset olemme pelastus.

"Kirjoittaja esittää mielestäni selkeästi ratkaisuksi ihmisten auutamista lähellä kotia, ei täällä. Mielestäni erittäin kannatettavaa."

Kyllä tuossa lopussa löydetään perusteluita sille, että väkeä voi tulla.

Ville:
"Miksi paetaan suoraan tänne eikä yk-leireille? Haluaisin kysyä kommentoijalta oletko lukenut tilanteesta yk leireillä, laatulehdistä? Minun käsityksen mukaan joka on kohtuullisen luotettavista lähteistä (omien bloggausten perässä yleensä vähintään pari aiheeseen liittyvää) yk ei pysty huolehtimaan pakolaisista, jonka johdosta leireille on turha mennä. Osa myös ollut siellä vuosia."

Leireille voi mennä eikä YK yksin huolehdi pakolaisleirin pakolaisista. Jos huolehtisi yksin, niin mitä sitten, kyse on vain resursseista. Vuosien oleskelu ei ole peruste millekään kun toisinaan oleskelu voi olla lyhytaikaista.

Ville:
"Kuvittele itsesi 10 neliön telttaan 4 lapsen kanssa, jotka eivät välttämättä saa edes käydä koulua kolmeksi tai neljäksi vuodeksi."

Tuo kuvitelma ei ole Geneven pakolaissopimuksen mukainen peruste turvapaikalle. 20 neliön teltta tai elintason nosto kuuluu esim. työluvan piiriin eikä kansainvälisen hätämekanismin piiriin. Monille tuo kuvitteellinen 10 neliön telttakin täyspidolla YK:n piikkiin on luksusta verrattuna kotipaikkansa tilanteeseen.

Mikäli Euroopan maissa vaadittaisiin resursseja pakolaisleirille samalla raivolla kuin mitä Euroopan kustannustasolla hoidettavaksi, niin YK:n pakolaisleireistä voidaan tehdä 5 tähden lomakeitaita.

Euroopassa pelkästään ruoka on 30-40 kertaa kalliimpaa kuin pakolaisleirissä, joten laske monelleko miljoonalle ihmiselle voidaan maksaa eurooppalainen elintaso. Töitä ei ole tarjolla kun sitä ei ole omillekaan, joten tulevaisuus ei ole kovin ruusuista ja syrjäytyminen on hyvin todennäköistä.

Ensisijaisesti meidän tehtävä on tarjota resurssit YK:n pakolaisleirillä oleville tasapuolisesti eikä vain yksittäisille rikkaille yhdellä maailman kalleimmalla kustannustason alueella.

EU:n nykyinen politiikka vain kiihdyttää Lähi-Idän väkivaltakierrettä kun mm. ISIS tienaa valtavasti rahaa ihmissalakuljetuksella Eurooppaan ja sillä laajennetaan sotaa. Kun Eurooppa ajatuu epävakauden partaalle, niin olemme helppo pala Putinille, joten EU:n politiikka on suuri uhka maailmanrauhalle ja vakaudelle oli sitten mitä mieltä tahansa rahan syytämisestä turvapaikasta kieltäytyneille turvapaikanhakijoille.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Onko Hyötyniemi kavereineen lähdössä länsirajan pintaan ampumaan konekiväärillä pakolaisia? Juu, suuret on puheet ja levottomat.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mitenkähän noissa maissa naiset, lapset, sairaat ja vanhukset tulevat toimeen, kun nuoret terveet miehet jättävät heidät oman onnensa nojaan ja luikkivat pakoon, turvaa hakemaan?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kenen joukoissa itse taistelisit vaikkapa Syyriassa? Assadin vaiko Isiksen? Vai jonkun noist al-sitä ja al-tätä alkuisista joukoista? Kenties arabina kurdien joukoissa?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Useasti heidät kyllä käsittääkseni lähetetään, koska suku laittaa toivonsa heihin

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Pakolaisuuden taustat ovat tosiaan moninaiset, geopoliittisista suurvaltakiistoista paikallisiin monikulttuurisuusongelmiin lähtömaissa, ja matkan varrella veneestäpudottamisineen. Aina vihanpidon monikulttuuriset syyt eivät selviä vastaanottajamaiden päissä, eikä niitä välttämättä edes osata/haluta aina tuoda yleiseen tietoon ihan jo kommunikointivaikeuksienkin vuoksi, mikä taas saattaa vaikuttaa toivemaavalintoihinkin. Mitä ns. "valkoisen miehen taakkaan" tulee, sitä Suomelle ja suomalaisille ei voi sälyttää pelkän ihonvärimme vuoksi - http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202420-fiksut...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Somalia kuuluu energiavaroiltaan rikkaaksi osoittautuneeseen Afrikan sarveen. Itse asiassa koko Afrikan itäinen rannikko on yhtä maakaasukenttää.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/29342...

Somaliassa pitäisi jonkun vain ottaa se lapio käteen ja ryhtyä kaivamaan.

Odottamalla eivät rikkaudet käsiin tipu, paitsi Hölmölässä sijaitsevista taikaseinistä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Valtavat kansainvaellukset Eurooppaan, jossa on historian pahin talouskriisi. Rajat menevät kiinni mahdottomassa tilanteessa. Nyt on syntymässä poikkeustilanne, rajatarkastukset tulevat EU-alueen sisälle. Saksa taitaa olla tässä ensimmäisenä liikkeellä.

Pakolaiskriisiä ylläpitää USA:n vastahakoisuus ratkaisujen suhteen. Nyt Venäjä vahvistaa sotilaallista läsnäoloaan ja on maininnut virallisesti sotilaallisen liittouman perustamisesta. Sotilaallinen liittouma ja sen toimesta rauhoitettuja alueita Lähi-idässä, siinä on kestävämpi ratkaisu verrattuna nykyiseen.

Suomi, jossa sosiaaliturva tulee "romahtamaan" on tulevaisuudessa erittäin huono vaihtoehto, ellei tänne muuttavat ole valmiita tyytymään todella niukkaan toimeentuloon. Samanlainen toimeentulo on meillä kaikilla edessä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Husu kirjoittaa täsmälleen siitä mistä on kyse.
Nykyisellä Lähi-Idän pakolaiskriisillä on alkunsa ja juurensa, ei arabikeväässä, vaan aikaisemmin, vuodessa 2003 kun Yhdysvallat liittolaisineen näki hyväksi aloittaa "sodan terrorismia vastaan" - mistä seurasi ennennäkemätön terroristijärjestöjen kukoistus konfliktialueilla, ei suinkaan niiden heikkeneminen.

Keskityn tässä Irakiin. Sotaa perusteltiin kemiallisilla aseilla mitä ei ollut, mistä kylmästi yritettiin valehdella, perusteltiin diktaattorin syöksemisellä vallasta, mikä tapahtui, itse asiassa Wolfowitz & Co saivat tahtonsa läpi ja pääsivät vallan kahvaan joksikin aikaa.
Vaikka Irak oli diktatuuri, yhden puolueen ja ryhmittymän hallitsema valtio, maassa oli tavalliselle kansalaiselle suhteellisen vakaat olot, koska järjestysvalta, terveydenhuolto ja koulutus toimi. Ja töitäkin oli. Irakin sota hajoitti tämän kaiken, tilalle tuli kaaos, rikollisuus ja entistä pahempi korruptio. Kurdeilla on oma autonominen alueensa, mutta sielläkin paitsi taistellaan vallasta pääpuolueiden kesken, on vahva järjestäytynyt rikollisuus.
Kun Irakista tulee tänne turvapaikanhakija, hän saattaa olla parempaa elämää etsivä kokeilija, siis takaisin käännytettävä, mutta hän sattaa olla "väärässä" puolueessa toiminut, tai mies joka haluttaisiin rekrytoida taistelemaan (ties mihin) tai hän saattaa olla velkaa mafialle.
Jos meillä henkilö on pahasti velkaantunut, vaikkapa on mennyt yritystoiminta pieleen, hänestä tulee merkinta rekistereihin. Irakissa tämmöinen tapetaan. Tai jos häntä ei löydetä, täysi-ikäinen poika tapetaan. Mafia on semmoinen luottolaitos. Ja tästä minulla on ensi käden tietoa, en juttele kuulopuheita.
Jos taistelujärjestö, vaikkapa ISIS, haluaa miehen riveihinsä, hänellä on kaksi vaihtoehtoa. Joko hän kerää tavaransa ja perheensä samana yönä ja lähtee, tai liittyy taistelijoihin. Muuten lähtee henki. Kurdien Peshmerga ei toimi näin, siellä riittää vapaaehtoisia, myös naisia.
Mutta jos vaikkapa Irakin kurdi on toiminut poliittisessa liikkeessä ja valta vaihtuu, tulee miehelle kiperät paikat, etenkin jos mies on ollut lähellä puolueen johtoa. Hän tietää liikaa - tovereiden korruptiosta - ja hänen henkensä on tämän tiedon takia vaarassa. Tunsin aikoinaan erään miehen, en Irakista, jolla tilanne oli juuri tämä.
Tämän ylläolevan takia ei voida yleistää, huhuista ja joistakin faktoistakin huolimatta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kyllä on omituista tekstiä.Huomaa ettei se joka kirjoittaa näitä blogeja,ole perillä siitä,miten paljon suomessa on työttömiä,niin NUORIA,kuin vanhempiakin.Ei se muuksi muutu,vaikka kuinka monta riviä suoltaa.Vihreiden gronberg jo aikaan sekoili että otetaan 50 000 espanjalaisnuorta,koska eu kiittää,ja suomi näyttää kuinka se tekee hyvää eulle ja suomelle.Siis miten??Kun suomalislapsia raijataan jo nyt huostabisnekseen,eikä heistäkään ole huolta pidetty?

Suomessa on 10 000 asunnotonta,perheitä 500 asunnotta,kotia vailla,ja te mainostatte työvoimapulaa ja eun 26 miljoonan työttömän lisäksi vielä koko maailman ottamista eun alueelle.EU-KOLHOOSI ITSE MYÖNSI JO MUUTAMA VUOSI SITTEN,ETTEI PAPERILLA KAUNIILTA NÄYTTÄNYT TYÖVOIMAN VAPAA LIIKKUVUUS ONNISTUNUTKAAN:EI KIELITAITOA,EI AMMATTITAITOA,EI VARAA.Aivan sama mistä ne ihmiset ovat lähteneet kuleksimaan.Ei se,ettei ihmisillä ole varmaa duunia,eikä kotia,ole mikään ihanuus,ei suomalainen saa mistään sossutukia,kun joutuu työn perään lähtemään.Ne jutut siitä,kuinka aikanaan lähdettiin TYÖN perään,on nyt muutettu kaikenlaiseksi jauhamiseksi,jossa ei totuuden perää ole.Siihen aikaan oli duunia,johon oikein haettiin tekijöitä suomestakin.Näitä duunareita lähti niin ruotsista,kuin suomesta jne.mm.kanadaan,australiaan,amerikkaan jne.sillä erotuksella,että sos.tukia ei makseltu.

Joka neljäs lapsi elää periytyvässä köyhydessä eun alueella,kas vain,ei ole keskustaa kiinnostanut.Suomessa ammuttiin ne jotka olivat rintamakarkureita.Keskusta onkin mielenkiintoinen puolue,kun miettii sen harjoittamaa perhepolitiikkaa.

Tietääkö blogin kirjoittaja kuinka paljon ovat lisääntyneet "maahanmuuttotaustaisten"lasten huostaamiset ja miksi näin on??Aivan,ei tietoa ole.Muutamat syyt siihen ovat:lapset ja vanhemmat riitaantuvat koska lasten maailma on sopeutunut suomen yhteiskuntaan,kun taas kielitaidottomat vanhemmat eivät.Lapset joutuvat toimimaan tulkkeina vanhempien ja viranomaisten välillä jne.sekasotkuja.Maahanmuuttajataustaiset myös pelkäävät sos.viranomaisia,koska huostaanottoa pelätään.

Nyt ei ole kyse maahanmuuttajista,jotka tulevat duuniin,ja joiden elämä ei ole sossuista kiinni.

Laittappa tilastoa tästä puolestakin.Turha kuvitella ettei näillä asioilla ole merkitystä yhteiskunnalle,huostabisnes vie vuosittain satoja miljoonia veronmaksajien rahaa.Keskusta myös tietää mikä on huostakerroin,koska sieltä se on lähtenyt.Nämä rasismi ja vihapuheet saa myös jättää omaan arvoonsa.Suomi joka ennen poliitikoiden keksimiä välineitä eli rasismia,rsisteiksi leimaamista,vihapuheita jne.ei niitä suomessa ollutkaan.Suomessa olevilta ulkomaalaistaustaisilta kun kyseltiin,ei ,he eivät sitä olleet kokeneet,ja suomi onkin maailman vähiten rasistinen maa ollut.Amerikassa tuomitaan edelleen ENITEN tummaihoisia kuolemaan,jopa lapsia,siellähän ei YK:n Lastenoikeuksien julistusta ole sitouduttu noudattamaan.Valkoihoiset toimivat tuomareina,ja näytöksi riittää väärään aikaan,väärässä paikassa.

Että turha ratsastaa noilla poliitikoiden välineillä.Jos suomalainen mies on vaimoaan ja lapsiaan hakkaava nurkkiin kuseksiva juoppo(husu,ennen vaaleja)mikä onkaan suomalainen nainen?Miten tämä edistää yhteishenkeä,ja arvostusta?Lisätään porukkaa,kun entisetkin ovat hoitamatta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Luulisi olevan suunnaton häpeä etsiä turvaa kristityistä maista,-vääräuskoisten parista,,eikö islam pelastakaan ?
Luulisi heräävän ajatus,,että allah taitaa olla päiväunilla kun ei riennä avuksi ?

Ja silti tulijat alkavat ensi töikseen rakentamaan kalifaattia eurooppaan,,voi aikoja,voi tapoja!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

A.H.H.>....Siellä tavallisten syyrialaisten riesana on presidentti Assadin lisäksi Isis, erilaiset vapaustaistelijaryhmät, Al-nusra, Al-qaeda ynnä muut ryhmät jotka kaikki käyvät sotaa keskenään.....

ooo

Jos tilanne on todella tuollainen, osaako kukaan selittää miksi?

Reino Jalas

“Eikö me oltu kovasti kiinnostuneet demokratiaa viemisestä
muualle vaikka väkisin? Eikö me ilahduttu Arabikeväästä?”

Tuo osoittaa että länsimaiden ja länsimaalaisten on turha koettaa mennä islamistisiin maihin auttamaan, neuvomaan ja tukemaan. Meidän tarjoamamme demokraattisen yhteiskunnan mallin päälle syljetään ja nauretaan.

Jopa 20 vuotta Suomessa asunut blogistikin ylenkatsoo sitä. Pitää sellaisen yhteiskuntamallin viemistä siirtomaatyylisen väkisin viemisen inhottavana hommana.

Tässä on yksi syy miksi Länsimaiden on entistä tärkeämpää pysyä vain omissa maissaan. Antaa islamististen arabimaiden rauhassa sotia keskenään.

---
“Al shabaab on edelleen voimissaan mutta heidät
pystyttäisiin kyllä kansainvälisellä yhteistyöllä nujertamaan.”

Mikäli yhtään muistan oikein, niin USA yritti käydä auttamassa Somaliaa 1990-luvun alussa. Somalit palkitsivat tämän avun raahaamalla amerikkalaisten ruumiita auton perässä Mogadishun pääkatua pitkin.
Länsimaiden avun on turhaa mennä paikan päälle Somaliaan. Keskinäisten sotatoimien on parasta antaa vain käydä niin monta vuoksikymmentä, kuin sotimisen haluja piisaa.

---
“Mutta sitäkin enemmän Somaliassa tarvittaisiin töitä nuorille.
Mitä enemmän työpaikkoja luodaan sinne, sitä suurempi osa nuorista
pysyy omassa maassaan. Tässä Suomen uudistuneella
kehitysyhteistyöpolitiikalla olisi tilaisuus näyttää kyntensä.”

Minusta ulkomailla, kuten Suomessa pakosalla eläneillä somaleilla on kaikkein suurin moraalinen vastuu nyt näyttää ne tekemisen kyntensä. Täällä Suomessakin on hyvän peruskoulutuksen saaneita somaleita nyt jo yli 20.000 henkeä.

Näiden blogeissa tietävästi kirjoittavien 20.000 asiantuntijan muuttaminen takaisin omaan kotimaahansa asioita organisoimaan ja järjestelmemään olisi kaikkein reiluinta ja kaikkein tehokkainta kehitysyhteistyötä. Itse apua saanut menee auttamaan avun tarvitsijoita.

Me länsimaalaiset emme sitä opastustanne nyt kipeimmin kaipaa. Vaan Somaliassa sitä apuanne oikeasti tarvitaan.

Länsimaissa olevien lähes 2 miljoonan terveen, koulutetun ja työikäisen panos Somalian jällenrakennukseen olisi nyt ensiarvoisen tärkeätä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Suomalaiset auttamaan Somaliaan työpaikkojen luomisessa? Mielenkiintoista...kun niitä työpaikkoja ei ole täälläkään!

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Niin, taas se perussuomalainen tapa auttaa paikan päällä ;) Vielä kun näkisi jotain rakentavaakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No enpä nää sinunkaan kommentissasi mitään muuta kuin tyypillistä vihreää ideologiaa...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Husu Husseinin kannattaisi tarkastella tilannetta paljon pakolaiskriisiä laajemmin.

Se on EU:n (ja meillä Suomen) johtavien päättäjien kolossaalisten virheiden ja suuren kyvyttömyyden kriisi. Sen ei edes kuuluisi olla Euroopan kansalaisten kriisi, jonka vuoksi solidaarisuus ropisee silmissä ja riidat Saksan ja Ranskankin johdolla kasvavat unionissa aivan uusiin mittoihin.

On vain ajan kysymys, kun ns. tavalliset eurooppalaiset saavat kriisijärjestö EU:n ja euroalueen masinoimista ongelmista kyllikseen. Asioiden oireilu tuli jo viime vuoden EU-vaaleissa esille, mutta ääniä ei haluttu kuunnella. Ongelmat ovat todellisia:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

Nyt käsissä on monesta eri osasesta (talous-, ulko- ja sosiaalipolitiikka) johtuvan aikapommin kasvu, jota ei ehkä blogistakaan voi näkökulmansa perusteella tarkastella.

Eurooppa polarisoituu, ongelmat kärjistyvät, unionin eripuraa eivät voi peittää edes muodolliset julkilausumat ja huono kyky vastata demokratiaan, avoimuuteen, korruptioon ja paljon toisteltuihin "arvoihin".
Siksi viittasin linkillä tutkija Markku Jokisipilän blogiin ja lisään tähän vielä toimittaja Erkki Toivasen blogin vuodelta 2007. Ongelmatiikka on varsin laaja:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178...

P.S. Mistäs kummasta tällainen on saanut alkunsa?
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yk-va...

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Väestöennusteiden mukaan African väkiluku kasvaa vuoteen 2050 1,3 miljardilla. Jos lähi-idän maat lasketaan mukaa, niin helposti päästään varmaan 1,5 miljardin ihmisen lisäykseen. Jokainen voi arvioida itse maailman nykytilan ja miettiä miten 1,5 miljardia ihmistä enemmän löytää ruokansa ja elantonsa.

Itse veikkaisin, että meillä on romahdus edessämme, johon verrattuna tämänpäiväiset ongelmat ovat naurettavia lillukanvarsia. Ainut mikä tilanteen voi pelastaa, on fuusioenergian saaminen laajamittaiseen käyttöön ja massiivinen levien/hyönteisten/etc viljely ravinnoksi.... elämme mielenkiintoisia aikoja.

"Africa’s population is expected to more than double, rising from 1.1 billion today to at least 2.4 billion by 2050"
http://www.prb.org/publications/datasheets/2013/20...

Keijo Kakkonen

Abdirahim HUSU Hussein: koskahan niitä niin paljon julkisuudessa mainostettuja syyrialaisia alkaa tulemaan tänne suomeenkin? kaikki puhuu syyrian pakolaisista, mutta viime vuonna niitä tuli n.190 kun taas irakilaisia ja somaleja n.4000. miten selität tämän kansalaisille valehtelun? ja koska husu sanoudut julkisesti irti ääri-islamismin kannattamisesta? ja haluatko noin niinkuin julkisesti olla hallitsemattoman pakolaisuuden kannalla? ja siinä että isis porukkaa tulee näiden pakolaisten mukana? aseetkin on jo tulossa heidän perässään. ajatellaan husu tilanne niin pitkälle että tänne tulleet isis terroristit alkaa terrorisoida suomessa, niin oletko valmis tarttumaan aseeseen ajaaksesi heidät pois täältä suomesta???

Lopuksi ajattelemisen aihetta: Suvaitsevaiset kukkahattutädit ja sedät puhuvat pakolaisista, vaikka kyse ei ole edes turvapaikanhakijoista. Jos ihminen ei hae turvapaikkaa turvaan päästyään, vaan jatkaa matkaansa toiseen maahan toiveidensa perässä, hän on siirtolainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset