Husu

Hallituksen irtisanouduttava rasismista ja vihapuheesta

Hallitusneuvotteluissa hyväksyttiin linjaus avoimesta maahanmuuttokeskustelusta, jossa rasismia ei kuitenkaan sallita. Linjauksessa todettiin hallituksen sitoutuvan edistämään suvaitsevaa ja ihmisarvoista kansallista keskustelukulttuuria.


Viime päivinä olemme saaneet tiedotusvälineistä lukea perussuomalaisten kunnallispoliitikkojen lausuntoja, joissa yksi ehdottaa että Afrikasta pakolaisina Suomeen saapuvien lapsimäärä olisi rajoitettava kolmeen. Tämä edellyttäisi Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutetun mielestä afrikkalaismiesten pakkosterilointia. Ehdottajan mielestä maahanmuuttajien monilapsiset perheet romuttavat suomalaisen sosiaaliturvan.

Lieksassa puolestaan sosiaalijohtajaa nimitellään ”sompanssien hyysääjäksi” ja hänen postilaatikkoonsa on toimitettu kirje, jonka sisältö on törkeää. Sosiaalisessa mediassa sosiaalitoimesta levitetään herjaavaa tekstiä ja kaupungin tarkastuslautakunnan perussuomalainen varajäsen uhkaa levittää sosiaalijohtajasta tekaistua pornokuvaa.

Herjausten kohteeksi itsensä kokevat ovat lähestyneet perussuomalaisten puoluetoimistoa, mutta vastauksia ei ole toistaiseksi saatu siihen, miten puolue aikoo käsitellä ja puuttua näihin selkeästi rasistisiin keskustelunavauksiin. On perusteltua kysyä myös muilta hallituspuolueilta ja pääministeriltä, miten keskustelu saadaan suvaitsevalle ja ihmisarvoa kunnioittavalle raiteelle ja miten taataan työrauha niille ihmisille, jotka työskentelevät rasististen hyökkäysten kohteeksi joutuneiden parissa.

Perussuomalaiset totesivat vaaliohjelmassaan, että humanitaarista maahanmuuttoa pitää vähentää ja Suomessa asuvien kotoutumista pitää parantaa. Julkisuudessa ei kuitenkaan ole esitetty yhtään konkreettista toimea, joka tukisi sen enempää somalialaistaustaisten kuin kenenkään muunkaan hyvää kotoutumista, yhteiskunnallista hyväksymistä ja hyviä etnisiä suhteita.

Somalialaisia on asunut Suomessa jo 25 vuotta enemmissä määrissä. Moni suomensomali on täällä syntynyt tai kasvanut, käynyt koulunsa ja löytänyt paikkansa työelämässä. Se ei kuitenkaan tunnu kiinnostavan ketään, sen sijaan pyritään levittämään vain mielikuvia sosiaaliturvalla elätettävistä monilapsisista perheistä.

Moni nuori on syrjäytynyt tai vaarassa syrjäytyä. Tiedämme tämän, sillä työskentelemme nuortemme parissa joka ikinen päivä, suuren vapaaehtoisjoukon kanssa. Rasismi, huutelu, halveksinta ja kiusaaminen ovat monien näiden nuorien arkea. Ne eivät ole omiaan parantamaan osallisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Toivotamme uuden hallituksen kaikki ministerit tervetulleiksi tutustumaan somalialaisten yhdistystoimintaan ja arkeen, puolueidensa puheenjohtajien johdolla. Edellytämme, että jokainen hallituksen ministeri sitoutuu hallitusohjelman mukaiseen vastuulliseen, kunnioittavaan keskusteluun, ja että hallituspuolueet irtisanoutuvat rasismista ja vihapuheesta - joka kerta.

 

Allekirjoittajat:

- Kanava nuoriso ry

- Pohjois-Suomen somalinuoret ry

- Sateenvarjo ry

- Moniheli ry

- Suomi-Somalia Seura ry

- Turun Kanava nuoriso ry

- Suomen Somalia-verkosto ry

- Pirkanmaan somaliyhdistys ry (Pirsom ry)

- Lieksan somaliperheyhdistys ry

- Union youth developement ry

 

Tämä tiedote on lähetetty seuraaville

-       Keskustan puheenjohtaja ja Suomen uusipääministeri Juha Sipilälle

-       Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtionvarainministeri Alexander Stubille

-       Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soinille

-       Eduskunnalle

-       STT lle

-       Ylelle

Mitä ehdotuksia teillä on konkreettisista toimista, joilla voitaisiin edistää maahanmuuttajien osallisuutta yhteiskunnassa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Yllämainitut esimerkit ovat rasistisia. Olisi kuitenkin hyvä jos pystyttäisiin määrittelemään jollain tarkkuudella rasismin rajat jolloin jokainen debatti ei päättyisi keskusteluun että ollaanko sitä nyt rasisteja tai suvakkeja.

Mikä on sellainen yleinen loukkaantumisen taso jonka jokainen on pakotettu sietämään? Miten keskustella kaikista ongelmista leimaamatta ongelmiin liittymättömiä henkilöitä?

Minä en tiedä lainkaan miten suhtautuisin maahanmuuttoon. Selvää on se että porukkaa tänne täytyy jostain haalia. Meillä on tätä menoa pian elossa olevia eläkeläisiä enemmän kuin työikäisiä. Toisaalta etenkin humanitaarinen maahanmuutto syö resursseja. Tuskin kukaan hallinnon ulkopuolella osaa sanoa että paljonko.

Jos tarkoitus on auttaa, siihen on tehokkaampia keinoja. Jos tarkoitus on korjata ikäpyramidia, siihen on varattava rahaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä hallitus on heti hajoitettava, jotta somaliyhteisöt ovat tyytyväisiä.
Myös lainsäädäntöä on syytä muokata jyrkemmäksi, sekä perustaa rasimia käsittelevä komitea.

Cenita Sajaniemi

Ensimmäiset somalit tulivat Suomeen Venäjältä. Miksi?
Somalimaa, vai mikä mahtaakaan olla virallinen nimi... oli Saksan alusmaa vielä 1900-luvun alussa.
Mitä somalit tekevät Suomessa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Etkö ole huomannut, monipuolistavat poliittista kulttuuriamme mieleisekseen.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Somalia muodostettiin Italian ja Britannian Somalimaista. Saksan taisit keksiä päästäsi?

Cenita Sajaniemi

Noista alueista taisi riidellä myös Ranska, ja kyllä, kyllähän saksalaisetkin olivat siellä norsunluuta keräämässä ja Eurooppalaista sivistystä viemässä.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Pieni historian päivitystä on paikallaan osaltasi :-)

Cenita Sajaniemi

Vaikea erottaa toisistaan Itä-Afrikan musliimiväesto toisistaan. Kauppa taisi onnistua intialaisten kanssa. Varmaankin joitakin kulttuurieroja, tulee löytymään, jotka eivät varmaan taas yhteisistä pyhienvietosta jne. Vaikea on edelleen ymmärtää miksi kohteenne oli Suomi.

Siellähän teillä olisi ollut lähialueille yhteinen kieli ja kaunis Intian Valtameri. Tansaniasta on löytynyt öljyä, joten ei täällä kauppakeskuksissa kannata norkoilla.
Oma kotimaa ja kieli.... ja kouolutuskin.... niin kannattaa harkita, varsinkin kun teitä kotimaassa odotellaan.

Seppo Hildén

Jaahas, HUSU (tahtoo jostain kumman syystä välttämättä kirjoitettavan isolla) on taas mieliaiheensa parissa, eli rasismia jälleen (taas, ainoastaan, valitkaa sopiva määrite) pukkaa blogiaiheena.

Ei sitä etteikö näitä yhden asian ihmisiä suomalaisessa politiikassa olisi, mutta pikkasen se antaa henkilöstä yksipuolisen kuvan, mitkä asiat kiinnostaa, kun aiheita on vain yksi.

Kiinnitin kuitenkin tällä kertaa huomion blogistin ristiriitaiseen näkemykseen asioiden tilasta. Blogisti toteaa, että:

"Julkisuudessa ei kuitenkaan ole esitetty yhtään konkreettista toimea, joka tukisi sen enempää somalialaistaustaisten kuin kenenkään muunkaan hyvää kotoutumista, yhteiskunnallista hyväksymistä ja hyviä etnisiä suhteita."

Ja tämän blogikirjoituksensa allekirjoittajiksi blogisti nimeää seuraavat yhdistykset:

Kanava nuoriso ry

- Pohjois-Suomen somalinuoret ry

- Sateenvarjo ry

- Moniheli ry

- Suomi-Somalia Seura ry

- Turun Kanava nuoriso ry

- Suomen Somalia-verkosto ry

- Pirkanmaan somaliyhdistys ry (Pirsom ry)

- Lieksan somaliperheyhdistys ry

- Union youth developement ry

Tässäkin oli vain murto-osa yhdistyksistä, jotka tukevat somalialaistaustaisten hyvää kotoutumista, yhteiskunnallista hyväksymistä ja hyviä etnisiä suhteita Suomessa.

Jos nämä eivät blogistin mielestä kuitenkaan ole konkreettisia esimerkkejä edellä toivotuista kotiuttamisteoista, niin minä en ymmärrä mitä HUSU (tahtoo jostain kumman syystä välttämättä kirjoitettavan isolla) toivoo yhteiskuntamme oikein tekevän. Pitääkö kansa vaihtaa Suomessa kokonaan siten, että kaikki somaliaiset tulevat Suomeen asumaan ja suomalaiset muuttavat vastaavasti Somaliaan?. Tällä konkreettisella keinolla luulisi kotiuttamisen olevan sitten sataprosenttista, vai mitä?

Ps. Miksi muuten haluat tuon nimesi kirjoitettavan isolla? Onko kyse suuruudenhulluudesta vai mistä? Yhteiskuntamme tekevät lukuiset kotiuttamistoimet maahamme Somaliasta tulleille eivät ainakaan näytä olevan sinulle riittäviä, että jos se suuruudenhulluus on sitten vain sinulle synnynnäistä.

HUSU, ihan rauhassa ja omin sanoin

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Rasismiongelma ja ulkomaalaisvastaisuus ovat tuontitavaraa.Ei niitä ennen ollut.Lienevät piiloutuneen johonkin venäjältä tulleeseen junaan.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Ulkoministeri ja puoluejohtaja Soini kärsii silminnähden arvostelusta, että hänen puolueensa ei lainkaan pysy siinä ruodussa, jossa hän haluaa sen olevan. Mutta itse hän omassa vallanhimossaan hän päästi aikanaan rasistit puolueeseensa ja vapautti kannattajansa täyttämään törkypuheella kaikki keskustelupalstat, solvaamaan kadulla erivärisiä ja sylkemään rattaissa istuvan mustan lapsen kasvoille.

Nyt sitten pitäisi muka kunnioittaa tuollaista puoluetta, sen ministereitä ja puhemiestä. Paljon on tässä maassa jo tähän mennessä menetetty ja Husun julkaisema ja usean yhdistyksen allekirjoittama vetoomus on itse asiassa vakava hätähuuto.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Vapauttiko Soini tosiaan kannattajansa sylkemään rattaissa istuvan mustan lapsen kasvoille? Mihin Soinin lausuntoon viittaat?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Härkönen,tämä somalijulistushan osoittaa heidän sopeutuneen kulttuuriimme eräitäosin erinomaiseti, sillä julistuksen ovat toivottavasti myös allekirjoittaneet yhdistysrekisteriin merkityt nimenkirjoittajat.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ajatus irtisanoutumisesta ja anteeksipyynnöstä on hyvä ja kaunis muttei kovin realistinen. Perussuomalaiset ovat nyt vasta kiivenneet yhteiskunnan huipulle ja siellä nöyryyttä oppii vasta kokemuksen kautta. Hallituskumppanit eivät persuja anteeksipyyntöön pakota, vaan seuraavat katseella kun ylpeys käy lankeemuksen edeltä.

Kaarlo Kunnari

Abdirahim HUSU Hussein. Etkö ole huomannut, että kaikkia epäkohtia maahanmuutosta koskevat kirjoitukset ja lauseet leimataan rasistisiksi. Tällä toiminnalla ei ole tulevaisuutta. Epäkohdista demokratiassa pitää puhua ja pyrkiä myös sellaiseen tapaan elää, ettei tule samanlaisia ongelmia maahanmuuttajista kuin on Ruotsissa, Ranskassa ja monissa muissa maissa. Varsinkin Ruotsissa on yritetty ymmärtää ja luovia maahanmuuttajien kanssa, mutta kuitenkin siellä on maahanmuuttajien asumia alueita, joihin poliisikaan ei uskalla mennä muulla kuin panssariajoneuvolla. Onko silloin tehty oikeita sopeuttamistoimenpiteitä? Suomessa sanotaan kansan keskuudessa: "Maassa maan tavalla tai maasta pois" ja tätä periaatetta minä ainakin noudatan oleskellessani ulkomailla. Sillä periaatteella ei ole tullut ongelmia. Miksi maahanmuuttaja ei saamiensa tukitoimintojen avittamana voi tehdä Suomessa niin? Onko teillä tarkoitus muuttaa Suomea erilaiseksi yhteiskunnaksi, kuin se nyt on ja millaiseksi? Meistä tavallisista suomalaisista tuntuu siltä että maahanmuuttaja ystävälliset piirit haluavat meidän poistuvan maasta eli vaihtaa kansan, sekö on tarkoitus? Saada parempi kansa meidän mörkösuomalaisten tilalle.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Maahanmuuton epäkohdista pitää ehdottamasti keskustella ilman mitään rasismin leimaa, mutta onko afrikkalaismiesten pakkosterilointi ehdotus, se keskustelu jonka ajamme takaa? Ja miten tämä edistää keskustelu? Jotta voidaan keskustella, tulee ensin kunnioittaa toista osapuolta.

Kaarlo Kunnari

Uskon että steriloinnista puhe oli vihje lasten lukumäärän pienentämiseen. Meillä on erilaisia tukijärjestelmiä lapsiperheille kuten lapsilisät jne, mutta ne eivät ole sitä varten, että lapsia tehtailemalla hankitaan elanto myös itselle lapsilisillä ja suurperhe lisillä. Suomalaiseen etiikkaan kuuluu elättää työllä itsensä ja perheensä. Toinen vaihtoehto steriloimisen tilalle on tietenkin poistaa lisät suurperheiltä ja sallia ne vain esim 3 lapsiselle perheelle. Vihapuheista puhuminen on itsessään vihapuhetta eri mieltä olevia kohtaan ja olen havainnut ettei suurin osa viesteitä, joita nimitetään vihapuheiksi ole sitä. Myönnän että vihapuhettakin on somessa ja se yleensä on häiriintyneen ihmisen tekosia. Teidän pitää tutkia sellaista keskustelutapaa, jota kutsutaan ironiaksi. Yleensä ironia kohdistetaan omaan tai lähipiiriin, vaikka se tarkemmin ajateltuna onkin yleistettävissä. Muualta maasta muuttaneena esim. nykyisen asuinpaikkani ihmiset eivät käsitä ironista juttua. Olen asunut 11 vuotta talvet Välimeren alueella eli olen siellä tullut hyvin toimeen ajatuksella "Maassa maan tavalla tai maasta pois".

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä olen rasisti, erilaisuuden kannattaja. Toivottavasti hallituskin.
Kannatan rotuerottelua kuten kansat ympäri maailman ja ovat ylpeitä suvustaan, rodustaan.
En kannata rotusortoa, joka on eri asia. Toivottavasti ei hallituskaan kannata.

Ei ole rikkautta, jos olemme kaikki samanvärisä jotain esperantoa puhuvia Mao-puku päällämme.

Mustat olkoon mustia ja valkoiset valkoisia. En halua lapsistani harmaita.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Rasisti tunnustautuu julkisesti rasistiksi. Sinänsä oikein. Tehkää muut perässä, näin kuva selkenee.

Petteri Hiienkoski

Kiitos että tuot asiaa esille! Pelkäänpä, että monta vetoomusta saa vielä esittää yhden hallituspuolueen edustajien asiattomien kommenttien ja tempausten suitsimiseksi, elleivät hallituskumppanit asiaan reagoi.

Rasistinen kielenkäyttö ja rasismiin perustuva ajojahti viranhaltijoita kohtaan ovat asioita, joihin tulee puuttua. Viimekädessä ryhdyttävä oikeustoimiin tällaisiin rikkomuksiin syylloistyneitä vastaan.

Näistä tulee kuitenkin erottaa asiallinen mutta kriittinen keskustelu maahanmuutosta. Kaikki kriittisiä argumentteja ei sovi yksioikoisesti tuomita rasistisiksi, vaikka ne eivät olisikaan miellyttäviä. Demokratian toimivuuden kannalta on välttämätöntä, että turvaamme sananvapauden.

Rajanveto ei ole aina helppo. Tähän sopinee kuitenkin periaate: 'kunnioitan oikeuttasi esittää näkemyksesi, josta kuitenkin olen täysin eri mieltä'

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Etninen tausta on rotu, mutta nyt näyttää tulleen jo uskontokin mukaan.

Hannu Töyri

Tämä Husun kirjoitus on valetta. Tällä pyritään leimaamaan tiettyjä tahoja. Tämä om uhriutumisen avulla tehtävää rahan hankintaa. Jos tämä maa ei kelpaa niin...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On ollut hän täällä vieras vain ja ollut jo alusta saakka, on hänelle outoja laaksot maan ja raskas on elämän taakka.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tänne kutsuttu hänet onko ollenkaan, vai onko vaivaksi muille vaan? Yrittääkö tuoda omia tapojaan, joiden vuoksi joutui lähtemään kodistaan?

anita frisk

Cenita Sajaniemi, ihmettelit miksi ne ensimmäiset somalit tulivat Suomeen Venäjältä. He olivat nuoria miehiä, jotka opiskelivat tai "opiskelivat" Moskovassa Patrick Lumumba-yliopistossa.Kun Somalian diktaattori Siad Barre potkittiin pois vallasta ja Neuvostoliittokin kaatui, eivät somaliopiskelijat enää olleetkaan etuoikeutettuja siellä, eivät tosin millään tavalla vainottujakaan kuten eivät muutkaan afrikkalaisopiskelijat - muutenhan Suomeen olisi tullut silloin NL/Venäjältä turvapaikanhakijoita myös muista Afrikan maista. Johanna Suurpää varmaan mielellään kertoo miksi he olivat niin tervetulleita.

Minua on aina hämmästyttänyt se, että vaikka nämä tulijat olivat a) opiskelleet ja b)nimenomaan Moskovassa, heidän arvatenkin loistavaa venäjän taitoaan ei Suomessa ole osattu hyödyntää. Maassa, jossa on huutava pula venäjänkielen taitoisista.

Blogistille sanoisin, että ihan jokaisessa jutussa ei kannata vaatia sitä kunnioitusta ("kunnioittava keskustelu"). Suomi on sillä tavalla vanhanaikainen, että täällä kunnioitus ansaitaan ja sillä sanalla on muukin merkitys kuin jenkeistä apinoituna gangstaräppi-rispektinä jou.

anita frisk

Vielä pieni lisäys: nuo kaikki allekirjoittajajärjestöt saavat rahoituksensa valtion varoin eli veronmaksajilta.

Reino Jalas

“Hallituksen irtisanouduttava
rasismista ja vihapuheesta”

Suomen Hallitus noudattaa Suomen lakeja ihan muutenkin. Ei Hallitukselta siksi tarvitse erikseen kinuta, että sanoutukaa nyt erikseen vielä irti tällaisesta ja tällaisesta asiasta. Ihan vaan meidän eturyhmän mieliksi.

---
“Viime päivinä olemme saaneet tiedotusvälineistä lukea
perussuomalaisten kunnallispoliitikkojen lausuntoja, joissa
yksi ehdottaa että Afrikasta pakolaisina Suomeen saapuvien
lapsimäärä olisi rajoitettava kolmeen.”

Tuo on tietenkin suhteellisen kova, poliittissävyinen mielipide ja kannanotto. Mutta ei siinä ole rikoskynnystä ylitetty.

Kun olet nyt muslimina pysyvästi asettunut suomalaiseen yhteiskuntaan asumaan, niin kannattaa perehtyä näihin Korkeimman Oikeuden ja Eurioopan Ihmisoikeustuomioistuimen näkemyksiin. Siitä miten paljon Länsimaissa itse asiassa sananvapautta arvostetaan ja mitä kaikkea sallitaan.

  Korkein oikeus 2012:
  “Poliittiset mielipiteet kuuluivat sananvapauden ytimeen ja niillä oli vahvin sananvapauden suoja. Ihmisoikeustuomioistuin oli toistuvasti lausunut perusteluissaan lähtökohdan olevan, ettei ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 2 kohta antanut juurikaan mahdollisuutta rajoittaa sananvapautta poliittisen puheen kohdalta tai yleisesti merkittävissä kysymyksissä.
  Poliittista puhetta ei ihmisoikeustuomioistuimen mukaan saanut rajoittaa ilman pakottavia syitä.”
  http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2012/20120058

---
Poliittisessa keskustelussa on Korkeimman Oikeuden mukaan voitava esittää myös huolestuttavia, järkyttäviä ja loukkaavia asioita.

  Korkein oikeus 2012:
  “Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännöstä ilmeni käräjäoikeuden tuomiossa selostettujen seikkojen ohella, että poliittisessa keskustelussa oli voitava esittää käsityksiä yhteiskunnallisista ongelmista siitä huolimatta, että ne loukkaavat, järkyttävät tai huolestuttavat jotain väestönosaa. ”

---
Suomalaiset ovat ihan oikeutetusti huolissaan ääri-islamistien tekemisistä. Ja aggressiivisen väkivaltaisen värväyksen toimista myös kaduilla Suomessa.

Siksi teidän maltillisina muslimeina itseänne pitävien ei kannattaisi heittäytyä aivan lapsiksi. Mankua milloin minkäkinlaista irtisanoutumista, hallitukselta saakka.

Silmät suurina muka ihmettelemään. Että miksi ihmeessä teillä kantasuomalaisilla on tuollaisia epäluuloja. Miksi ne haluavat rajoittaa meidän lukumääräämme jne.

Syynä on ihan oikeasti huoli. Ja se huoli joka osittain liittyy uskontoonne ja sen uskonnon mukanaan kantamiin dogmeihin. Niitä aggressivisesti esitettyjjä uskonkappaleita mm. ISIS käyttää menestyksellisesti hyväkseen.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Joka kerta kun vähemmistöt kokevat tulevansa loukatuksi, on heidän oikeutensa vaatia koko suomen kansaa irtisanoutumaan kaikesta.

Joka kerta kun ryhmä muslimeja tekee törkeän rikoksen/terrori iskun islamin nimissä, on törkeää rasismia vaatia kaikkia muslimeja irtisanoutumaan rikoksen tekijöiden arvomaailmasta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Varmin tapa joutua marginaaliin on keskittyä yhden asian ympärille, heitellä mutuja asiasta tappiin asti. Jos nämä tulevat olemaan kahden nykyisen kansanedustajan taival parlamentissa, reisille tulee menemään toivioretki. Kyllästysaste lähenee ja tuskin enää äänestäjätkään haluavat kuulla samaa jargoniaa.
ps Husu, voisit vähän sohaista kilpailevaa puoluetta (Vihreät), jos sattuu Özan Janari tilaamaan kyydin taksistasi. Voit kohteliaasti kysyä löytyykö käteistä kyydin maksuun? Ei tarvitse sitten pippuria suihkutella herkästi kiihtyvälle turkkilaiselle , jos tilanne toinen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Missä ohjelmakohdissa kaksi päivää vanha hallitus on syyllistynyt rasisimiin tai vihapuheeseen?
Kannattaisiko Sinun osoittaa asiasi ensin puolueesi johtajalle, pääministeri Juha Sipilälle?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Näitä irtisanoutumisvaatimuksia tipahtelee säännöllisen epäsäännöllisesti, joten kaipaisin Husun näkemystä siitä, kuinka irtisanoutuminen toteutetaan oikeaoppisesti. Riittääkö lehdistötiedote, jonka Sipilä, Soini ja Stubb (aakkosjärjestyksessä) allekirjoittavat vai miten asia tulisi käytännössä hoitaa, jotta ollaan oikein kunnolla sanouduttu irti?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jo pitkään rasismi ja vihapuhe on kohdistunut siihen tavalliseen suomalaiseen mieheen ja naiseen, jonka esi-isät ovat maatamme rakentaneet ja sen todellakin tulisi loppua välittömästi. Maatamme ovat vaivanneet jo kauan rasismin muodot joita kutsutaan positiivisiksi syrjinnöiksi ja muiksi vastaaviksi, joissa syntyperäistä suomalaista kohdellaan ei vain b-luokan kansalaisena, vaan ö-luokan kansalaisena ja toivottavasti tämä tulee nyt muuttumaan Perussuomalaisten mentyä hallitukseen.

Kaarlo Kunnari

Hyvin ja asiallisesti tiivistetty. Olen jo kauan miettinyt haluaako meidän suvaitsevaisto vaihtaa kansan eli pitääkö maasta muuttaa pois. Tämä omien kansalaisten syrjintä on jo saavuttanut liian suuret mittasuhteet. ISIS taistelijalle suunnitellaan erikoishuoltoa ja sopeuttamista kun hän saapuu taisteluista ja mestauksista rasittuneena takaisin Suomeen. Syntyperäinen suomalainen ei taas pääse Terveyskeskusten vastaanotolle millään. Annetaan vain vihjeitä, menkää yksityisvastaanotolle, terveyskeskus ei ole sairaita varten. Onko sekin varattu ainoastaan ISIS taistelijoiden käyttöön. SOTE uudistuksen tarve taitaa olla tarpeeton, jos kustannusten maksajaa ao. systeemi ei palvele. Lopetetaan Terveyskeskukset, jos ne ovat vain muita kuin suomalaisia varten (paperittomia maahanmuuttajia ja ISIS taistelijoita vartenko?)

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Husu, masentavaa on tämä yleisin kommentointilinja tämänkin blogisi kommenteissa. Ne kertovat minullekin sellaisista ihmisistä ja sellaisesta Suomesta, jota minä en koe omakseni. Ilkeitä, loukkaavia ja vanhaa hommamantraa toistavia kommentteja, toinen toisensa jälkeen. Ei noiden kanssa voi keskustella, ei ehkä pidä yrittääkään.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kunnallispolitiikon aivoituksiin ja Lieksan sosiaalijohtajan työpaikkakiusaamiseen ei monilla tunnu olevan juurikaan sanottavaa.

Eero Mattila

Mikä on HUSU sinun todellinen ongelmasi? Onko sinulla sellainen, vai ratsastatko sinä rasismilla?
- Valitat aina vaan, ettei nimi unohtuisi. Oletko tosiaan sitä mieltä, että edustamasi yhteisö on todellisessa vaarassa tai hädä alla Suomessa? Tarvitsetko sinä jotain erityishuomiota?.. Nykysuomessa on ihan oikeasti sairaita, vähävaraisia ja pienituloisia, jotka kaikesta huolimatta elättävät itsensä ja perheensä. On sekä lapsiperheitä ja vanhuksia, jotka tarvitsevat yhteiskunnan tukea. Miksi teitä somaleita pitäisi tukea ihonvärin vuoksiko?
Kokonaisen kansan syyllistäminen on mielestäni äärimmäisen tyylitöntä. Käytännössä varmaan jokainen somali on saanut Suomen valtiolta jossain vaiheessa tukea elämäänsä. Tiedoksi vaan että aika moni geneettisesti suomalainen jää ilman näitä samoja tukia.

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Haluan pitää rasismin avoimena keskustelussa. Muutoin rasistien on pakko valehdella - ja nehän valehtelee (muutoinkin, mutta se on ilmeistä kun paljastavat rasisminsa). On vain kaikkien etu että kaikki voivat avoimesti julistaa hyviä, luovia, huonoja, tyhmiä tai hulluja ideoitaan

Martti O Suomivuori

Rasismia kun vastustetaan olisi hyvä sitten muistaa vastustaa kaikenlaista rasismia eikä ainoastaan keskittyä siihen mitä äänekkäimmät ovat kiljumassa.
Esimerkiksi salafistiversio islamista on syvästi rasistinen uskonto, jopa siihen mittaan että juutalaiset pitää viimeistä myöten surmata. Jos ja kun Helsinkiin rakennetaan moskeija ja siihen tulee rahoitusta Saudi-Arabiasta, on iso riski että samaan kauppaan alkaa tulla 'opettajia' joiden päämääränä on Koraanin kirjaimellinen toteutus aina sitä myöten mitä kirja sanoo juutalaisten kohtelusta.

Muista Euroopan maista, Ruotsistakin, on kokemusta siitä minkälaista viestiä partasuut levittävät.
Heidän rasismiinsa tulee suhtautua yhtä kriittisesti kuin kantaväestönkin rasismiin.
Suvaitsevaisuus ei tarkoita sitä että annetaan jalansija suvaitsemattomuudelle.

Ja vielä: Joka maassa on hulluja joilla on hullun puheet. Joku haluaa steriloida afrikkalaiset miehet, joku toinen päästää ketut ja minkit takaisin luontoon, kolmannella on vahva vakaumus että voimalinjat ja internet aiheuttavat hänen päänsärkynsä ja hammaspaikasta kuuluvat äänet.

Hulluja puhutaan, niin pitää ollakin.
Sen sijaan sitten kun lähdetään pieksemään tai puukottamaan ihmisiä, mustia tai valkoisia, kun ei heltiä rahaa tai tupakkaa tai muuten vain katsotaan vinosti, pitää viranomaisten puuttua asiaan. Tai jos yllytetään uskonveljiä tappamaan vaikkapa kirjailija tai ampumaan piirtäjä tai lehdentoimittaja.

Miksi täällä Ranskassa vierailemassa käyneet nuoret haluavat vaihtaa puolta kun vastaan tulee tummaihoisia kreoleja? Mistä he ovat tämän oppineet? Miksi tumma iho tarkoittaa väkivallan uhkaa?
Miksi he hämmästyvät kun sanon 'bonsoir' ja kävelemme ohi sen kummemmitta...
Ettei vain maahanmuuttajien kulttuurissa olisi jotain mikä tämän pelon on heihin istuttanut?

Työskentelen päivittäin eri väristen afrikkalaisten, aasialaisten ja eurooppalaisten kanssa ilman että kukaan edes muistaa että ollaan eri värisiä. Jotain kummallista on tapahtumassa Suomessa ja sille pitää voida jotain.
Hallituksen sanomiset eivät paljon auta...pitää olla aloitteita ruohonjuuritasolla.
Rovaniemeltä valmistui eteläkorealainen tyttö ylioppilaaksi ja se oli lehdissä.
Pitäkää muutkin meteliä positiivisista aikaansaannoksistanne. Täältä katsoen julkisuudessa on vain rosvoja ja raiskaajia mamujen piirissä ja sosiaaliloisia. Muuttakaa se kuva!

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Noihinhan on sitouduttu. Negatiiviset esimerkit ovat poikkeuksia joilla mällääminen alkaa kyllästyttää.

Antti Arola

Aika hassuja tällaiset tapaloukkaantuja Huput, jotka luulee että heillä on oikeus sanella mitä mieltä kenelläkin tulee olla asioista. Melko paljon Suomi tehnyt mamujen hyväksi, jopa liikaa ja silti meillä pitää alkaa teiltä vielä anteeksi pyytelemään.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Somaliyhteisö ei ole vieläkään irtisanoutunut(seksi)rasismistaan suomalaisia naisia kohtaan,vaan raiskaukset jatkuvat,-nyt suomen hallituksen pitäisi hyväksyä heidän rasismi suomalaisia kohtaan ?

Käyttäjän JormaLehmonen kuva
Jorma Lehmonen

Taas Husu kirjoittelee tyhjänpäiväistä soopaa. Niinkuin nyt edustamasi etninen ryhmä olisi jossakin erityisasemassa tässä maassa. Vaalit on Husu käyty ja pulinat pois.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Kyllä tälläinen selkeästi rasistinen ja loukkaava käytös on tuomittava ilman selityksiä.
En tiedä onko nämä ko. tapaukset ihan sen luokan juttuja, että tarvisi ihan ministeri tasolla ottaa kanttaa.

Ja kyllä Husu tässä ihan oikealla asialla on, että rasismin ja syrjinnän kanssa on suomessa paljon vielä työnsarkaa.
Ja myöskin maahanmuuton ja islamin ongelmista ja ristiriidoista suomessa on keskusteltava, mutta se pitäisi pystyä tekemään rakentavassa hengessä. Riitely aiheesta ei ole johtanut yhtään mihinkään.

Juha Anttila

No nyt pomppas!! En ole ikinä kommentoinut yhtään mitään missään mutta nyt on PAKKO!! Seurustelin 8 vuotta afrikkalaisen tytön kanssa ja ainoa rasismi mitä kohtasimme tuli somali miehiltä ja nuorilta pojilta. Joka helvetin päivä tuli kommentteja junassa ,bussissa ja kadulla. Tyttöystävääni haukuttiin huoraksi ja ravintolassa käytiin myös käsiksi. Jopa bussikuski (somali) näytti liikennevaloissa keskaria,tämä asia selvitettiin loppuun asti ja kuski sai kenkää dösäfirmasta. Mutta,mutta ,tuo 8 vuotta pelkkää paskaa ja ahdistelua somalien taholta joka helvetin päivä!! Miksi? Husu vois vastata? Ja olen iloinen tänä päivänä kun suomalaiset osaa äänestää. Emme polta rakkaiden naapurimme autoja emmekä riko kauppojen ikkunoita mistä ostamme ruokamme,mutta mitä enemmän meitä potkitaan sitä paremmin me äänestämme!!

Juha Anttila

Ja Husulle vähän lisää ajateltavaa. Mitä enemmän olet äänessä,sitä enemmän herättelet nukkuvia äänestäjiä suomessa. Ja ne ei todellakaan äänestä sinua! Huom, PS on nyt hallituksessa , mitä vielä haluatte? Suomen kansa on puhunut ja puhuu tulevaisuudessa lisää jos on tarvis!!

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Suomessa tällaiset Husun kuvaamat tapahtumat menevät poliisille joka tutkii asian. Jos on aihetta jatkaa, tehdään syyte joka myös tutkitaan eri osapuolien näkökulmasta. Tuomion antaa käräjäoikeus josta asia voi edetä hovioikeuteen ja sitten mahdollisesti korkeimpaan oikeuteen.

Mielestäni asia ei kuulu hallitukselle.

Käyttäjän KristaRantanen kuva
Krista Rantanen

Musta rikostilastoista pitäisi puhua ilman rasismin leimaa, mutta kyllä myös etniset vähemmistötkin osaa käyttää rasismikorttia. Jokainen tänne tuleva oppii suomenkielen, saa suomalaisia ystäviä, mutta vähän pitää nähdä vaivaa. Ei voi olettaa että kaikki annetaan. Jokaisen on otettava vastuunsa lapsiensa kasvatuksessa koskee se suomalaisia kuin somaleitakin. Seksuaalirikostilastot somaleista kertoo siitä, että kasvatus ei ole onnistunut, ei ole opetettu kunnioittamaan naista. Toki suomalainen koululaitos ja yhteiskunta auttaa kunnioittamaan naista, meillä on hyvä synnytyslaitos, naiset pääsevät kouluihin ja johtajan paikkoihin.

Kasus Hassan

Krista, Islamikulttuurissa opetetaan, että naista saa tarvittaessa lyödä. Naisen, joka ei ole muslimi, saa raiskata, nainen ei saa välttämättä poistua kotoaan ilman miestään ym. Kannattaa ottaa selvää mitä tuo uskonto pitää sisällään. Järkytys voi olla kova. Joten, tuohon sinun viestiisi liittyen raiskaustilastoista, on muslimeilla kasvatus onnistunut todella hyvin.
Tuossa linkki uutisiin, niin näet yhden esimerkin miten siellä kasvatetaan tytöistä naisia: http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/somalipe...

Kurt Hedborg

Ymmärrän että tässä on kysymys rasismista laajemmin, mutta mistä johtuu että useimmiten kun lähdetään keskustelemaan rasismista Suomessa niin keskustelu kohdistuu vain ja ainoastaan somaliyhteisöön tai epämääräiseen joukkoon mustia (miehiä)? Ymmärtääkseni muslimiyhteisöön (johon somalitkin kuuluvat) kuuluu monia vähemmistöjä. Aasiasta on saapunut tänne myös maahanmuuttoa ja erityisesti Lähi-idästä. Sanat irakilainen, syyrialainen, afgaani vain harvemmin esiintyvät keskusteluissa - heihin viitataan vain epämääräisesti muslimeina (joukossa on myös kristittyjä, druuseja ja zarahustralaisia). Ottaen vielä huomioon että noiden maiden sisälläkin asuu lukuisia eri etnisiä ryhmiä. Jotenkin tuntuu että suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa ja ennakkoluuloissa ei ole olemassa harmaan sävyjä, on vain ne mustat ja jotkin muslimit, jotka eivät sitten kiinnosta niin, että heitä jaksaisi eritellä. Itselläni on kokemuksia varmaan lähemmäs sadasta eri kansallisuudesta + etnisestä ryhmästä. Itseäni ei häiritse ihmisen ulkonäkö vaan jos jokin häiritsee niin se on persoona, joka ei liity millään tavalla siihen mitä on. Persoonissa eniten on ärsyttänyt tällaiset nuoret pojanklopit tai miksei vanhemmatkin jotka esittävät jotain raggaria tai machoa tai muuten haluavat dominoida ympäristöään teennäisesti ja niitä on ollut nimeltä mainitsemattomista kansallisuuksista ja suomalaisistakin. Mikä eniten ärsyttää on kunnioituksen puute ei kansallisuus. Piilorasismissa olen laittanut merkille sen että monet ulkomaalaiset tai uussuomalaiset etnot ovat huomanneet joidenkin suomalaisten negatiivisen asenteen ns. mustiin ja kun ihminen hakee hyväksyntää ja nousua hierarkioissa ovat nimeltämainitsemattomissa työpaikassa nämä etnot käyttäneet hyväkseen näitä ennakkoluuloja oman suosionsa kasvattamiseksi. Haluankin tuoda esiin sen että rasismi Suomessa on valikoivaa, se ei ole objektiivista vaan jankkaavaa ja perustuu kliseille ja yksisilmäisille stereotypioille. Sama yksisilmäisyys perustuu näille positiivisille stereotypioille kaakkois- ja itä-aasialaisista, he ovat jaettujen representaatioiden ja konstruktioiden mukaan täydellisiä, ilman mitään rikoksiin tai hyväksikäyttöön taipuvaisuutta. Pyydän että täällä herättäisi siihen että käytettäisiin älyä eikä tunnetta ja mutua.

Kasus Hassan

"Linjauksessa todettiin hallituksen sitoutuvan edistämään suvaitsevaa ja ihmisarvoista kansallista keskustelukulttuuria." Tuohan on erinomaista !!! Nyt saa suvaitsevaisuuden nimissä sanoa mitä mieltä on esim. Islamin uskonnosta: Se tuhoaa maailman, alistaa naiset orjiksi, tappaa jos et ole samaa mieltä, kannattaa väkivaltaa rangaistuskeinona ja joka maassa yrittää saada omat sharia-lait voimaan. Tuo uskonto täytyisi ilman muuta kriminalisoida Suomessa. Ruotsissa ei koulun päättäjäisissäkään uskallettu laulaa kansanlaulua, eikä heiluttaa Ruotsinlippua, koska pelkäsivät muslimien alkavat riehumaan. Kiitos ei tätä Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset