Husu

Maahanmuuttopolitiikalle hyvä alku!

  • Soini, Sipilä ja Stubb.
    Soini, Sipilä ja Stubb.

”Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Entistä useampi suomalainen nuori opiskelee ulkomailla ja joudumme kilpailemaan myös heistä.” Tämä oli lause jota Suomen seuraava pääministeri Juha Sipilä käytti eilen keskiviikona 13.5 kun hän kertoi maahanmuuttopoliittisesta linjasta, josta hallituspuolueet ovat päässeet sopuun. Sitä oli vaikea uskoa, kunnes tuleva valtionvarainministeri Timo Soini sanoi, että näin asiat ovat ja näin myös sovittiin. Soini sanoi että kaikkea ei saada ja että tämä on ratkaisu jonka takana hän seisoo. Olen monesti sanonut, että arvostan Soinia ja tänään arvostukseni häntä kohtaan kyllä lisääntyi.

Viimeisen viikon aikana on Suomessa ihmisiä peloteltu äärioikeistolaisilla puolueilla, jotka tulevat kurjistamaan Suomea ja suomalaisten elämää. Etenkin maahanmuuttajien osalta on porukkaa täällä peloteltu millä milloinkin. Toivon, että hallitusneuvottelujen keskiviikkoinen ulostulo on tuonut ihmiselle helpotusta. Olen tässä oppinut, että pitää olla kärsivällinen ja luottaa toisiin, sillä olen muutamaan otteeseen ollut lähellä jopa erota Keskustasta.

Otan eilisen päivän maahanmuuttopoliittisesta linjasta esille muutaman kohdan, sillä esitin itse niille muotoiluja.

Pakolaispolitiikasta sanotaan näin:

”Kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon.” Tämä on hyvä alku, mutta uskon, että lähitulevaisuudessa meidän tulee nostaa tätä kiintiötä 2000:een. Tämä sen vuoksi, että olemme osa Euroopan unionia ja tulemme kohta osallistumaan Välimeren yli tulevan pakolaisvirran helpottamiseen ottamalla eteläisten jäsenmaiden turvapaikanhakijoiden joukosta ihmisiä tänne. Tämä voitaisiin toteuttaa esim. tarjoamalla humanitaarista viisumia osalle etelän maissa olevista turvapaikanhakijoista.

Kotouttamisesta sanotaan, että sitä ”tulee tehostaa esimerkiksi lisäämällä kielen opetusta kotoutettavien nykyistä paremmalla lähtötaitotason huomioimisella, parantamalla tukihenkilötoimintaa ja lasten osallistumista varhaiskasvatukseen.” Tämä on myös hyvä asia, mutta meidän tulee aloittaa kotoutustyö heti kun maahan saavutaan ja kielen opetus tulee tehdä koulutuksen lisäksi mahdollistamalla kantaväestön ja uusien tulijoiden tutustuminen toisiinsa. Kuntien pitää osallistaa kuntalaisia mukaan näihin talkoisiin.

Hieman erikoista oli, että maahanmuuttopaperissa lausuttiin yllättäen myös kriminaalipolitiikasta, mutta menköön: ”Osallistuminen YK:n tai EU:n terroristijärjestöksi luokitellun organisaation toimintaan kriminalisoidaan. Törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistamista nopeutetaan.” Olen samaa mieltä. Meidän tulee poistaa törkeisiin rikoksiin syyllistyneet rikoksen uusijat maasta. Tämä ei kuitenkaan voi tarkoittaa sitä, että Suomessa syntynyt ja täällä koko elämänsä ollut karkotetaan, vaan kyseessä pitää olla sellaisten ihmisten, jotka ovat tulleet maahan aikuisina ja sen jälkeen lähteneet rikoksen tielle. Meidän pitää myös varmistaa, että kyseiseen maahan voi ihmisiä palauttaa. 

Maahanmuuttopoliittisessa linjauksessa on hyvä alku, mutta sieltä kyllä puuttuu monta muuta asiaa, kuten se, miten tullaan kohtelemaan Etelä-Euroopan maista tulevia turvapaikanhakijoita. Olen pettynyt kehitysyhteistyörahoihin kohdistuviin säästöhin, mutta iloitsen siitä että kehy-politiikan pitkä linja säilyy. Iloitsen erityisesti myös siitä, että kehitysmaiden omaa yritystoimintaa ja veropohjan vahvistamista korostetaan. Vain kehittämällä omaa tulopohjaa kehitysmaat voivat päästä irti apuriippuvuudesta.

On hienoa nähdä, että uusi hallitus on tosissaan Suomen ongelmien ratkaisemisessa. Toivon, että lupaukset myös pidetään ja toivon, että oppositiossa ollaan kritiikissä rakentavia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Räsänen ei halunnut taakanjakoa EU:n ehdoilla. Luotan hänen viisauteensa ja sisäministerin tietämykseensä.

Osallistuminen pakolaiskiintiön kautta etelä-Euroopan tulvan jakamiseen tietyin edellytyksin ehkä kannattaa, jos ehdotus lähtee etenemään. Kuitenkin tuossa asiassa aloiteoikeuden ja ohjausvallan luovuttaminen EU-byrokraateille on estettävä. Siksi Suomen ei pidä osallistua komission pykälämaakareiden ehdottamaan kuvioon.

Husun mielestä EU:n turvapaikkamenettely saattaa olla fantastinen ihmisoikeuksia kunnioittava riemusaavutus, mutta minä näen asian maahanmuuttajien kannalta ihmisoikeuksien heikentäjänä ja jäsenmaiden kannalta kohtuuttomana järjestelmänä. Komission uusi ehdotus on surkean systeemin paisuttamista ja uuden "niskalenkin" jäsenmaista ottamista.

Sami Vekkuli

”Kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon.” Tämä on hyvä alku, mutta uskon, että lähitulevaisuudessa meidän tulee nostaa tätä kiintiötä 2000:een. Tämä sen vuoksi, että olemme osa Euroopan unionia ja tulemme kohta osallistumaan Välimeren yli tulevan pakolaisvirran helpottamiseen ottamalla eteläisten jäsenmaiden turvapaikanhakijoiden joukosta ihmisiä tänne."

Emme tule osallistumaan taakanjakoon muutoin kuin tuon 750 tai 1050 kiintiön osalla. Tämän Soini ja Stubb tekivät hyvin selväksi. Mutta tätä väärinymmärtämistä on aika turha selittää ihmisille jotka eivät sitä haluakkaan ymmärtää.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Itseasiassa sanamuoto taisi olla "vähintään".

Sirpa Abdallah

Ei ollut "vähintään", vaan pysyy entisellään.

YLEn kirjoituksessa; "Kiintiöpakolaisten määrä halutaan pitää viime vuosien tasolla."

http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttolinjaukset_tyope...

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Nimenomaan, vähintään sana tarkoittaa tässä tapauksessa 750 on alakanti ja määrä voi tästä nousta.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Ei lue sovitussa ohjelmassa VÄHINTÄÄN vaan sana on ainakin. "Kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon. Valtio lisää yhteistoimintaa kuntien kanssa ja käytössä on riittävät resurssit."

http://kuvapankki.valtioneuvosto.fi/?cart=692-fjam...

Edit; Mainitset määräksi 750, jota on korotettu 1050 ja jälleen syksyllä vihreän langan mukaan pudotettu takaisin 750. Jostain ihmeen syystä itselläni oli virheellinen käsitys että määrä olisi jossain vaiheessa nostettu 1050:een ja siitä vielä Syyrian pakolaisten johdosta 300:lla lisää. Noin ei näytä kuitenkaan olevan.

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/kiintiopa...

http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/suomen-p...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #21

Se vaan että sitä "vähintään" sanaa ei siellä ollut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

Eihän siellä sitä olekaan, siellä on sana "ainakin". Ainakin viime vuosien tasolla tarkoittaa samaa kuin vähintään viime vuosien tasolla.

Eli kuten Husu tuossa jo ilmaisi, Suomi ottaa ainakin 750-1050 (riippuu mikä katsotaan viime vuosien tasoksi) pakolaista vuodessa. Lauseen mukaan Suomi voi ottaa enemmänkin. Kattoa ei ole edes määrätty.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #51

Nimenomaan. Kattoa ei ole tässä määrätty ja hyvä näin!!

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #21

Stubb totesi tiedotustilaisuudessa kiintiöpakolaisten ja turvapaikkahakijoiden määrästä neuvottelutuloksen olevan pesun kestäviä. Ihmisoikeuksia loukkaavan turvapaikkamenettelyn osalta käsittely tiukkenee. Soini totesi määrien osalta kuljettavan nykytasolla ja siihen sisältyvän myös taakanjaon, eli paino siirtyy kiintiöpakolaisuuteen turvapaikkahakijoiden säilöntää vähentämällä.

Husulla ja kumppaneilla on tarmoa takertua välimerkkeihin ja semanttiseen kielipeliin ja sanojen uudelleen määrittelyyn ponnistellessaan välimeren hukuttamismenettelyn legitimoimiseksi, mutta minua kiinnostaa suuremmat linjaukset ja vaikutukset ihmisoikeuksien täyttymiseksi niiden kohdalla jotka oikeasti ovat suojelun tarpeessa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kun siinä ei sitä "vähintään" nyt ollut niin rupesin tuota oikein tarkoin ajattelemaan.

"Kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon"

Itse asiassa tuossa taitaa olla sanajärjestys mennyt konekirjoittajalta sekaisin ja tarkoitus olikin kirjoittaa: Ainakin kiintiöpakolaisten määrä pidetään viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon. Siinä se pakolaispolitiikan sanoma korjattuna.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Mikä tekee sinun ymmärrys asiaan oikein ja minun väärin?!!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Pyydän jo valmiiksi anteeksi mutta jos suomenkielen ymmärtäminen on kohdallasi samalla tasolla kuin suomenkielen kirjoittaminen niin ei ole aihetta oikein paljon lähteä suomenkielen sisäisiä kuvamaailmoita ja merkityksiä erittelemään.
Minulla ei kumpikaan ole hyvässä kunnossa ja sempäpuoleen en sillä isommin rehvastelekaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Olen monesti sanonut, että arvostan Soinia ja tänään arvostukseni häntä kohtaan kyllä lisääntyi."
"Olen muutamaan otteeeseen ollut jopa lähellä erota Keskustasta."

Husun puolueloikka Perussuomalaisiin alkaa olla vain ajan kysymys.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Ihmeitä on kyllä aiemminki nähty. Voitti hän Lordikin Euroviisut ;-)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Perussuomalaisten viralliset maahanmuuttolinjaukset ovat olleet aina asiallisia, eivät ne ainakaan mitään mahdottomia olleet.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Persujen linja on nyt asiallinen!!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Valtion velalla elävät työttömät eivät lisää työttömiä kaipaa, edes ulkomailta.
Lsään vielä. Uuden työttömän väri ei ole ratkaiseva. Kaiken värisiä työttömiä täällä igluissamme pitää velalla lämmittää vaikka lämmityskustannuksiamme vihreät paheksuvatkin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämä on todella hienoa! Järki tuntuu voittavan ja Perussuomalaisista kuoriutuu lopulta vastuuntuntoinen ja poliittisesti korrekti puolue. Puolueen asiasiipi saa uskottavuutta, jota populistit ovat nakertaneet.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Näin on. Todella hieno juttu!!

Jouko Silvennoinen

Olisiko aika pohtia hieman miksi on pakolaisongelma otetaan esim. pohjoisafrikka siellähän on ollut näitä hirmudigtaattori hallitsijoita niinkuin Libya sananvapaus oli heikkoa, mutta olot kuitenkin suht vakaat nyt hengenlähtö on helppoa.Mikä on jenkkien vastuu on kyllä tuotu niitä länsimaisia arvoja niin afrikkaan kuin lähiitäänkin, hommat jääny joka maassa kesken on tullu vain nämä humanitääriset kriisit.
Ehei Husu nämä ongelmat pitää hoitaa siellä missä ne on, eikä siihen kuulu vastuun pakoilu, ei kuulunut talvi-eikä jatkosodassakaan.

Mika Rantanen

Asiallinen kysymys. Husu, pitäisikö sinun (ja muutamien muiden) mielestä Suomen maahanmuuttopolitiikan tavoitteena olla erityisesti muslimien väestönosuuden kasvattaminen?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Maahanmuuttopolitiikan tavoitteena pitää olla hädänalaisten ihmisten auttaminen. Minulla ei ole mitään erityinen syytä suosia mikään ryhmä/uskonto kuuluvan yli muiden.

Mika Rantanen

Valitettavasti, Husu, vastauksesi viimeinen lause ei täysin vakuuta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #59

Miksi kysyt, kun itse tunnut tietävän Husun vastauksen Husua itseään paremmin?

Mika Rantanen Vastaus kommenttiin #62

Kysyin, koska halusin nähdä Husun vastauksen häneltä itseltään. Mistä sinä tiedät, mitä minä tiedän esim. tässä asiassa? Onko sinulla kenties joitakin ennakkoluuloja ja ennakko-oletuksia tähän liittyen?

Jokainen pitää aina ainakin hiukan enemmän oman ryhmänsä/uskontonsa puolta kuin muiden ja ulkopuolisten. Eikö näin ole?

Käsittääkseni muslimit Suomessa ovat jo pitkään ilmaisseet halunsa ja toiveensa saada tänne entistä suurempi muslimiyhteisö (vähintään 100.000?).

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #68

Uteliasuudesta kysyn, missä kohta muslimit näin ilmaisivat?!!

Mika Rantanen Vastaus kommenttiin #73

En pysty ilmaisemaan tarkkaa lähdettä, mutta kyllä muistaakseni joku tällainen luku kuin 100.000 on ollut esillä. Vai eikö se lainkaan pidä paikkaansa?

Sinähän, Husu, olet jo pitkään muutenkin ollut julkisuudessa (parin muun kanssa) eräänlainen Suomen muslimien edustaja ja puhemies, jolta esim. toimittajat kysyvät kommentteja, kun jokin teihin liittyvä asia on näkyvästi esillä.

Tarkkoja ja luotettavia lukuja esim. teidän tämänhetkisestä lukumäärästä Suomessa on vaikea saada.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #68

Ei minulla ole ennakko-oletuksia. Kysyit Husulta asiaa ja kun hän vastasi, sanoit että sinun on vaikea uskoa hänen vastaustaan. Miksi epäilisit, jollei itselläsi olisi vastauksesi jälkimmäsessä osassa kuvaamiasi oletuksia.

Kyllä kai jokainen pitää oman ryhmänsä (perheensä, kyläläistensä, kansansa) puolta enemmän kuin näihin ryhmiin kuulumattomien. Itse en kyllä koe omaa uskontoani tai kirkkoani sellaiseksi ryhmäksi, jota puolustaisin toista uskonnollista ryhmää vastaan.

Missä muslimit ovat ilmaisseet toiveensa isosta muslimiyhteisöstä? Entä millä tavalla tämä olisi meille evankelis-luterilaisille suomalaisille uhka?

Mika Rantanen Vastaus kommenttiin #89

Minähän sanoin, etten pysty ilmaisemaan tarkkaa lähdettä, josta käy ilmi heidän tämä toiveensa.

Toivottavasti Suomi olisi nyt ja tulevaisuudessa niin kristillinen maa, että mahdollisimman moni täällä asuva olisi elävässä uskossa koko maailman Vapahtajaan ja Pelastajaan, syntien sovittajaan, Jeesukseen Kristukseen. Siinä on toivomme ja turvamme.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #59

Mitä? Enkö vastannutkaa kuten halusit?! Sori, yritän ensi kerralla!!

Kari Ahveninen

Noin periaatteessa maahanmuuttopolitiikka ja hädänalaisten ihmisten auttaminen ovat kaksi eri asiaa. Vai tulkitaanko maahanmuuttaja joka tulee töihin maahan hädänalaiseksi? Ovatko kaikki hädänalaiset ihmiset muuttamassa maahan, vai hakemassa turvapaikkaa kun henki on uhattuna kotimaassa?

Tämä voidaan tulkita saivarteluksi, mutta sillä on vissi ero. Ihan samalla lailla kun höpistään välimeren ylittävistä "siirtolaisista" kun kyse ei kuitenkaan sellaisista ole. Siirtolainen ei tule maahan laittomasti vaan ihan luvan kanssa.

Tuomas Koskinen

Eikös nuo välimeren yli tulevat venekunnat ole laittomia maahantulijoita, eikä suinkaan pakolaisia. Ei EU:lla ja sen jäsenvaltioilla ole mitään velvoitetta heitä kohtaan, vaan asian hoito kuulunee heidän lähtömaillensa, joiden kansalaisia he luultavammin ovat. Saa korjata jos tulkintani on väärä.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Suomen kansalaisia ei perustuslain mukaan voi karkottaa. Eli sekin pelko lienee turha.

On ilahduttavaa, etteivät äärimmäisiä uhkakuvia maalailevat puheenvuorot saa ihan jokaista menettämään otettaan todellisuuteen. Mutta onneksi asiat päätetään eduskunnassa, eikä blogeissa. Eikä haittaa, että valtuustoissakin on terveen harkintansa säilyttäviä ihmisiä, kuten Hussein. Ja hallitustakin on vaikea kasata, jos kaikki osalliset eivät ole realisteja, sekin lienee selvää.

Markku Kuortti

''Suomen kansalaisia ei perustuslain mukaan voi karkottaa. Eli sekin pelko lienee turha.''

Ellei sitten kansalaisuutta poisteta. Esimerkiksi jos henkilö on tullut Suomeen turvapaikanhakijana, saanut Suomen kansalaisuuden (on kaksoiskansalainen) ja syyllistynyt täällä vakaviin rikoksiin. En tiedä olisiko poistaminen tässä tapauksessa mahdollista.

Hallituksen maahanmuuttolinjauksissa todetaan myös, että hallitus aikoo tiukentaa perheenyhdistämistä ja että eri viranomaisten tiedot kulkevat paremmin toisille. Perussuomalaisethan vaativat, että jatkuvasti sosiaalitukea saavasta maahanmuuttajista pitäisi kulkeutua tieto maahanmuuttoviranomaisille...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Tämä on hyvä alku, mutta uskon, että lähitulevaisuudessa meidän tulee nostaa tätä kiintiötä 2000:een."

Jos Husu saisit itse valita, montako kiintiöpakolaista Suomeen vuosittain otetaan, niin paljonko se olisi? 2000? 10000? 50000? 200000?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Vähintään 10,000 joka vuosi. Sijoittaisin heidät tasaisesti koko maassa!!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eivätkö kuitenkin pakolaiset haluaisi itse päästä asumaan suurimpiin kaupunkeihin?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #64

Ei vältämättä mikäli luomme sellainen järjestelmän että pitää asua tietyissä alueessa, tietyn ajan. Plus luodaan verkostoja ja mahdollisuudet heille saada hyvää elämää näissä kunnissa missä asutetaan!!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Millä estäisit heitä keskittymästä sen jälkeen Helsinkiin?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #65

Keinoja on monenlaisia. Norjassa esim, pakolaisille on annettu omia asuntoja näissä pikku kunnissa, näin he joutuvat asumaan siellä ja pitämään asunnosta huolta! Sen sijaan että maksamme näiten ihmisten toimeentulon kautta vuokraa ym menoja, voimme tarjota asuntoja!!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #76

Eli Halla-ahon linjalla tässäkin?

Mitä mieltä olet siitä, että vasemmisto teilasi tämän ehdotuksen rasistiseksi ja fasistiseksi, sekä perustuslain vastaiseksi?

Mika Rantanen

Osaatko arvioida, mikä tästä lukumäärästä 10.000 voisi olla muslimien osuus?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tanskassa ja Ruotsissa on paljon maahanmuuttajia. Työllisyysaste on 73% paikkeilla kummassakin. Maahanmuuttajien pääosa on siis työllistynyt.

Suomen työllisyysaste on 67-68%. Työikäinen väestövähenee eläköitymisen vuoksi.

Meillä pitäisi myös päästä muiden pohjoismaiden tasolle työllisyysasteessa ja työikäisen työtätekevän porukan määrä pitäisi saada kasvamaan. Jotenkin siihen malliin pitäisi päästä,jos mielitään pitää tällainen julkinen sektori.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Työllisyysaste on 73% paikkeilla kummassakin."

Minkä lähteen mukaan?

Ruotsissa vuonna 2011 näin:

"År 2011 förvärvs­arbetade 57 procent av de utrikes födda i de mest yrkes­aktiva åldrarna 20–64 år jämfört med 82 procent av de inrikes födda i samma åldra"

http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Fle...

Siis työllisyys 57 % ulkomailla syntyneillä.

Kasus Hassan

Kyllähän se on niin, jos tänne tulee ja täältä lähtee terrorijärjestöön katkomaan sen maan asukkailta kauloja, niin ei tarvitse tänne enää tulla. Kansalaisuus pois, maahantulokielto ikuisesti. Aivan sama minne sen jälkeen menee, kunhan ei Suomeen. Ei ole suomalaisten veronmaksajien velvollisuus maksaa vielä heidän "kuntoutumisensa" terrorijärjestöön liittymisen vuoksi.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Husu: Näetkö maahanmuuttopolitiikkaa lainkaan parisuhde- ja seksuaalipoliittisena asiana? Välillä tuntuu kuin asiasta hyssyteltäisiin, eikä uskalleta tuoda tätä puolta esiin. Esim. somalinaiset ovat monesti kauniita ja somalimiehet komeita, mutta musliminaiset eivät vaikuta yhtä paljon ryhtyvän parisuhteisiin tai rakkausseikkailuihin kantasuomalaisten miesten kanssa, jotka eivät ole muslimeja kuin muslimimiehet kantasuomalaisten naisten kanssa. Tuntuu siltä kuin muslimimiehet suojelisivat musliminaisia suomalaisilta miehiltä, tai ainakin harvemmin näkee pariskuntia, joista mies olisi kantasuomalainen ja nainen olisi esim. somali. Jos musliminaiset ryhtyisivät yhtä rohkeasti rakkaus- ja parisuhteisiin kantasuomalaisten miesten kanssa kuin muslimimiehet kantasuomalaisten naisten kanssa, rasismi voisi alkaa laskea maassamme.

Minulla oli itselläni ilo olla kerran treffeillä kauniin somalinaisen kanssa. Tulimme hyvin toimeen, hän oli fiksu ja kaunis ja hän piti minusta. Mietin, että voisi olla vaimomateriaalia. Emme kuitenkaan päätyneet pidemmälle, koska tämä nainen olisi toivonut, että hänen miehensä olisi ympärileikattu ja muslimi, enkä ollut valmis siinä vaiheessa valmis tekemään näitä muutoksia (en tosin täysin tyrmännytkään ajatuksia). Joka tapauksessa puhuimme mm. miten nätin näköisiä meidän puolitummista lapsista voisi tulla ja kuinka hänen mielestään afrikkalainen nainen ja eurooppalainen mies muodostavat monesti toimivia parisuhteita. Opin hänen kauttaan myös paljon teidän somalikulttuurista, uskonnosta jne. Puhuimme myös jopa sinusta pari sanaa. =)

Eikö parempi visio maahanmuuttopolitiikassa olisi kansojen sulatusuuni kuin monikulttuurinen mosaiikki? Siinä te muslimimiehet voisitte ottaa rohkean askeleen ja sallia siskojenne ja tyttärienne muodostaa parisuhteita myös kantasuomalaisten miesten kanssa. Ja muslimimiehet voisivat edelleenkin muodostaa parisuhteita kantasuomalaisten kanssa kuten tähänkin saakka. Ehkä rakkauden kautta me voisimme aidosti rakentaa Suomesta kansojen sulatusuunin, josta rasismi haihtuu pois. Mitä mieltä olet tästä? =)

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Pekka, tunnen monen muslimi nainen joka on valinnut itselleen suomalainen miehen joka ei ole muslimi, sekä sellaisia jotka ovat kääntyneet Islamiin. Minusta tämä on sellainen asia joka on henkilökohtainen eikä minulla, saati muslimi yhteisöllä saa olla sellainen valtaa että aletaan sanelemaan ihmisille rakkaus elämästään.

Ymmärrän kuitenkin pointisi. Huom! Samalla tavalla kuin minä muslimi miehenä jouduin taistelemaan vaimostani, joudut veli hyvä sinäkin taistelemaan naisesi vuoksi. Minä maksoin 10 kamelin arvoinen rahaa vaimoni sukulle että saan hänet vaimoksi. Olisin maksannut enemmänki koska rakastuin tähän naiseen. Minusta rakkaus on sellainen vahva asian ja jos oikeasti rakastat, niin silloin ympärileikaat veli pippelisi ja käännyt vaikka marssilaiseksi ;-)

Jaana Saarikko

No huh. Taitaa Husu kannattaa myös naisten sukupuolielinten silppomista. Muslimiksi on pakko kääntyä, jos muslimin kanssa aikoo mennä naimisiin, muuten kapinoit Allahia vastaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kyllähän nuo kristitytkin monia Raamatun lakeja taitavat näinä päivinä rikkoa. Islamillakin on kaikki edellytykset maallistua kuten kristinuskolla, kunhan vain pääsevät koulutukseen, elintasoon kiinni ja turhan tarkasta sukupuolisiveydestä päästäisiin eroon. Romanttiset suhteet ja avioliitot eurooppalaisten miesten kanssa voisi oikeasti olla. Ja kyllähän humalaisia nuoria somalimiehiä näkee Helsingin ratikoissa harva se päivä. Alkoholin juominen nyt on Allahin silmissä selvä synti, mutta eipä haittaa.

Mielenkiintoista oli muuten se, että kun juttelin somalitaustaisen treffikumppanini kanssa muslimien taivaasta, hän kertoi että siellä muslimit voivat juoda alkoholia ja taivasten alkoholi on moninverroin parempaa kuin tämä meidän maallinen alkoholi. Tämän taivasalkoholijutun kuulin myös 5 vuotta sitten jordanialaisen muslimin suusta Malesiassa. Muslimien mielikuva taivaasta on mainio ja perin yksityiskohtainen. Kannattaa kysyä.. tulee kiintoista tavaraa.

Mika Rantanen

OMA MAA MANSIKKA, MUU MAA MUSTIKKA.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Palaisin malliesimerkkiin, Ruotsiin, jota moni Suomessakin haluaisi kopioida. Onko Ruotsi epäonnistunut "taakanjaossaan", kun tuore uutinen kertoo tällaista?
http://yle.fi/uutiset/ruotsidemokraatit_nousussa_s...

Muutama retorinen kysymys mietittäväksi:
Miksi Ruotsi ajaa nyt innokkaasti EU:ssa ns. taakanjakoa, vaikka se aiemmin on kulkenut ylhäisessä yksinäisyydessään omaa tietään ja kertonut menestyksestään: maan kulttuurisesta ja taloudellisesta rikastumisesta?
Vaikka Sdp:n johtama vähemmistöhallituksen blokki saa toimia Moderaterna-puolueen tuella melko vapaasti, jokin näyttäisi Ruotsissakin menneen pieleen? Onko ns. saturaatiopiste lähellä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset