Raiskauksia ei voi hyväksyä

Maantaina Helsingissä tapahtui tragedia, jossa 4-5 nuorta etnisesti somalialaista ovat epäiltynä raiskauksesta, (huom. epäiltynä). Tässä on nyt alkanut media kysymään miksi, mitä, miten tämä on voinut tapahtua? Kysytään sellaisia kysymyksiä, mitkä vievät fokuksen pois varsinaisesta tragediasta. Eli tälle nuorelle naiselle tapahtuneesta hirvittävästä väkivallasta.

Pienen tytön isänä, en osaa kuvitella mitä tuon tytön elämä tällä hetkellä on, enkä osaa kuvitella millaista surua tämä hänelle aiheuttaa. En myös tiedä kuinka olisin voinut reagoida jos kyse olisi tyttärelleni tehdystä väkivallasta, tai mitä olisin tehnyt niille jotka tämän aiheuttivat. Haluan uskoa että oikeus tulee tapahtumaan ja jokainen on vastuussa omasta teostaan. Tässä tapauksessa nämä törkeään väkivaltaan syyllistyneet nuoret.

Suomen somalilaisena, en koe vastuuta pyytää anteeksi tekoa, joka ei liity minuun eikä somaleihin. Me emme ole vastuussa jokaisesta somalialaisesta joka rikkoo lakia. Kuten ei kantaväestö ole vastuussa eilen pedofiliasta tuomitusta suomalaisesta.

Kyse ei ole kotoutumisesta eikä somalialaisuudesta, vaan yksinkertaisesti siitä että joillakin meidän yhteisössä asuvien nuorten keskuudessa on asiat huonosti ja, että he eivät  kunnioita toisen ihmisen koskemattomuutta. Meidän pitää vanhempina ja aikuisina skarppata tällaisten nuorten suhteen. Kaikkien nuorten, etnisestä taustasta riippumatta, pitää oppia kunnioittamaan toisia ihmisiä ja heidän fyysisiä rajojaan. Liian moni nainen kohtaa elämänsä aikana seksuaalista häirintää ja väkivaltaa, jopa omassa kodissaan.

Raiskaus on kauhea rikos ja aina väärin. Meiltä (somalialaisilta, mamuilta, muslimeilta) ei vaan voi joka kerta voi pyytää irtisanoutumista ja anteeksipyyntöä näiden yksilöiden teoista.

Pienen tytön tytön isänä ja kanssaihmisenä otan henkilökohtaisesti osaa mitä tälle nuorelle naiselle on tapahtunut. Toivon hänelle voimia ja jaksamisia ja perheelle ja ystäville voimia ja taitoa tukea tyttöä. Sydämeni sattuu kun kuulen tällaista.

Syyllisten nuorten vanhemmille toivon mielenrauhaa ja että tukevat näitä oikean polulle. Poliiseille/ viranomaisille toivon työrauhaa ja teille jotka aiotte syyttää koko yhteisön ja etsitte syitä toisia vihata sanon, jäitä hattuun

abdirahimhussein
Sitoutumaton Helsinki

Abdirahim ”Husu” Hussein on Suomen PENin sananvapauspalkinnolla palkittu kansalaisaktivisti ja helsinkiläinen 5 lapsen isä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu