Husu

Kehotan Päivi Räsästä eroamaan hallituksesta

Viime perjantaina Ruotsin uusi pääministeri Stefan Löfven ilmoitti, että Ruotsi aikoo tunnustaa Palestiinan valtion. Samalla hän totesi, että Israelin ja Palestiinan välinen konflikti tulee ratkaista kahden valtion periaatteen mukaisesti. Myös uusi ulkoministeri Margot Wallström kannattaa näitä asioita ja huomautti niiden olleen jo sosiaalidemokraattien vaaliohjelmassakin.

Muutama päivä myöhemmin Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoi kuinka Suomi tekee linjauksensa itse, mutta Pohjoismaat ovat perinteisesti keskustelleet kaikista Lähi-itää koskevista kysymyksistä. Tuomiojan arvion mukaan Pohjoismaat tulevat myös Palestiinan tunnustamisessa päätymään yhteiseen linjaukseen. 
Fakta on se, että Palestiinan on jo tunnustanut 134 YK:n jäsenvaltiota. Israel ja Suomi eivät kuulu tähän joukkoon. Sekä Suomen että Ruotsin sosiaalidemokraatit kannattavat kahden valtion periaatteen mukaisen ratkaisun etsimistä konfliktiin.

Toisaalta meillä on sisäministeri Päivi Räsänen joka on sitä mieltä, että Ruotsin uuden hallituksen linjaus tunnustaa Palestiinan valtio on harkitsematon. Räsänen sanoo, ettei Palestiinan yksipuolinen tunnustaminen auta ratkaisemaan Lähi-idän kriisiä. Räsäsen mukaan ”Suomen tulee pidättäytyä tukemasta palestiinalaisten yksipuolista itsenäisyysjulistusta. Sen sijaan meidän tulee kannustaa osapuolia neuvottelupöytään ja pidättäytymään väkivallasta”. 

Mitä Räsänen ei taida haluta ymmärtää on se, että nykyisen Israelin valtapuolue Likudin kanssa on vaikea keskustella. Likudin hallinnossa rauhanprosessi on tuhottu ja uusia vihollisia tehty. Viimeisin Israelin ja Hamasin välinen sota ei johtunut mistään kolmen nuoren miehen murhasta vaan sitä, että Hamas ja Fatah lähestyivät toisiaan ja olivat valmiit jakamaan vastuuta.Syy moiselle kompromissille taas oli siinä, että länsi ei tunnusta Hamasia vaikka se onkin oman kansansa valitsema.

Hamasin ja palestiinalaisten taistelu ei ole mikään uskontoon liittyvää sota, vaan vapaussota jossa ovat vastakkain maailman militarisoitunein valtio ja köyhä arabikansa. Tuota kansaa on yli 40 vuoden ajan sorrettu ja palestiinalaisten pitää saada ihan arkipäiväistenkin asioiden hoitamiseen luvat Israelin viranomaisilta. Jatkuvaa laitonta rakentamista, häätöjä kodeista, palestiinalaisten nuorten vangitsemisia, kiduttamista, tarkastuspisteitä kodin ja työpaikan välillä tai koulumatkalla. Kaikki nämä ovat tulleet normiksi Palestiinassa. Unohtakaa koulutus ja sivistyminen; Palestiinassa nuorten tulevaisuuden haave on säilyä hengissä. Ulkomailla olevilta palestiinalaisilta taas estetään systemaattisesti kotiinpaluu, sillä nämä ovat ehkä saaneet maistaa vapautta ja saatavat herättää toisissa tunteita samasta.

Etelä Afrikan apartheid-hallinto ei aikoinaan olisi halunnut antaa valtaa valtaosalle maassa asuvista ihmisistä, mutta maailman painostuksella se saatiin lopulta taipumaan. Israel ja etenkin Likudin kaltainen hallinto ei tule suostumaan mihinkään neuvotteluihin mikäli me emme heiltä sitä vaadi.

Mikäli pohjoismaat aikovat tunnustaa Palestiinan, pitää meidän myös tehdä selväksi palestiinalaisille mitä me tuemme. Meidän pitää tukea sellaisen Palestiinan hallintoa joka aidosti edustaa paitsi maan muslimeita, niin myös kristittyjä ja kaikkia muitakin vähemmistöryhmiä. Meidän pitää tehdä selväksi, että ainoastaan Mandelan kaltainen johtaja, joka lähtee rakentamaan maata kaikille sen kansalaisille, tulee kyseeseen. Ihmisoikeuksien kunnioittamisesta ja demokratian noudattamisesta ei voida tinkiä.

Uusi Palestiinan valtio tulee tarvitsemaan apua ja tukea, ja myös meidän pitää valmistautua sitä antamaan, yllä mainitulla ehdoilla. Israelin ja muiden alueen maiden tulee myös auttaa uutta naapuriaan eikä lähteä lietsomaan konflikteja palestiinalaisten keskuuteen. YK:lla pitää olla mahdollisuus olla mukana luomassa sellaista oikeusvaltiota kuin täällä lännessä.

Uskonnollisten fundamentalistien pitäisi pitää näppinsä erossa tästä kaikesta. Ja meidän pitää tehdä selväksi, ettei esim. mitään uskonnollisia poliittisia puolueita tulla hyväksymään. Näin saadaan uskonto pidettyä poissa tästä sopasta, sillä se on ainoa elementti joka johti tämä tähän, eikä sillä pitäisi olla mitään poliittista tulevaisuutta.

Mikä tulee Päivi Räsäseen, olin hänen kanssaan Ylen ohjelmassa vuonna 2011 tai 2012 keskustelemassa siitä, kuinka hänen mielestään Suomen pitäisi ottaa vastaan vain kristittyjä kiintiöpakolaisia. Ohjelman jälkeen Räsänen kertoi minulle noudattavansa vain hallituksen yhdessä sopimia asioita. Onkohan tämäkin hallituksen linja? Siis sekoittaa uskontoa politiikkaan?  Ehkä asiat muuttuisivat hänelle selkeämmiksi mikäli hän ottaisi uskontomyssyn pois päästään. Kun Räsänen sanoo, että Suomen pitää ottaa kiintiöpakolaisia mieluiten kristityistä maista ja puolustaa Israelin nykytoimintaa (vaikkakin peitellyin) uskonnollisin perustein, kuulostaa se siltä,että hän hyväksyy toisten kärsimykset, kunhan kyse ei ole kristittyistä ihmisistä. Kuitenkin kristinusko ja Raamattu opettavat rakastamaan kaikkia naapureita, ei pelkästään kristittyjä.

Minusta Räsäsen tulisi pystyä pitämään uskonto ja politiikka toisistaan erillään. Mikäli hän on siihen kykenemätön, niin ehdotan hänelle eroamista. Samalla paikan voisi antaa jollekin joka osaa tehdä politiikkaa ilman, että sotkee uskontoa siihen.

Tästä kaikesta huolimatta, toivotan Päivi Räsäsellekin oikein hyvää syksyä ja viisautta. 

terveisin: Abdirahim HUSU Hussein

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Olet Husu täysin oikeassa. Uskonto rajoittaa Päivi Räsäsen toimintakykyä liiaksi, kuten voimme hänen suhteestaan Israelin ja Palestiinan välisestä konfliktista havaita. Hän toki yrittää kätkeä asenteensa todelliset vaikuttimet, mutta kaikki hiemankaan asioita ymmärtävät pystyvät näkemään asioiden todellisen laidan.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Herännäiskristityt haluavat juutalaisten saavan kaiken "luvatun maansa", keinolla millä hyvänsä.

Ja miksikö? No siksi, että muuten ei voi tulla Armageddonia, eikä tuomiopäivää ja "tuhatvuotista valtakuntaa".

Räsäsellekin lienee lapsesta saakka opetettu, että kaikki paha maailmassa on "lopunajan merkkejä", ja että Ilmestyskirja tulee toteutumaan vielä hänen elinaikanaan.

Ja vaikkei täti enää moista uskoisikaan, niin monet äänestäjänsä kyllä lienevät aivan sieltä seniilimmästä, tai aivopestymmästä päästä suomalaisia.

Tapio Vehmaskoski

”Suomen tulee pidättäytyä tukemasta palestiinalaisten yksipuolista itsenäisyysjulistusta. Sen sijaan meidän tulee kannustaa osapuolia neuvottelupöytään ja pidättäytymään väkivallasta”.
--------------------------------------------------

Ihan järkevästi sanottu.

Minusta Husu sekaantuu omilla näkemyksillään asiaan, joka ei ole Keskustan foorumia. Toki sana on vapaa, mutta yritä ensin puolueesi sisällä.

Meille riittää ihan muut poliittiset murheet kuin osallistuminen Lähi-idän sekoiluun.

Antaa Ruotsin poliitikkojen touhuilla omassa maassaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Voisitko Husu kertoa puolueesi Kepun kannan lähi-idän kysymykseen? Nimittäin Kepussahan on aina ollut lajinsa ns. Israelin ystäviä.

Minulle Israel valtio on valtioiden joukossa ihan samalla tavalla kuin Somalia.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Tämä on minun kanta. Keskustassa mahtuu erilaisia kantoja edustavia mielipiteitä.

Henry Lindgren

Jos et tiennyt, niin Suomessa on ihmisellä sukupuoleen ja ikään ja uskontoon katsomatta OIKES ILMAISTA MIELIPITEENSA :) ja hyvin monet ovat Päivin kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos et pidä Räsäsen politiikasta, se ei ole syy sille, että hänen pitäisi erota. Sitäpaitsi Räsästä äänestetään juuri siksi, koska hän tuo politiikkaan mukaan kristillisen näkökulman. Räsäsen mielipiteiden sisältöön en tässä yhteydessä ota kantaa, mutta kyllä hänellä on oikeus mielipiteisiinsä ja niiden kertomiseen. Ännestäjät ratkaisevat, jatkaako hän myös seraavassa hallituksessa.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

"Suomen tulee pidättäytyä tukemasta palestiinalaisten yksipuolista itsenäisyysjulistusta" saattaa viitata juuri siihen, että palestiinalaisista osa ei tunnusta omalta puoleltaan Israelin oikeutta itsenäisyyteen ja rauhaan, ja tämän pitää minusta olla ILMAN MUUTA ehtona Palestiinan itsenäisyydelle. Olivatpa tarkat rajat mitkä hyvänsä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Jos tunnustaa Gasan porukan itsenäiseksi valtioksi niin ISIS-valtio on luonnollinen jatkumo...
Terrorismi on jees näköjään tietyssä (demari) porukassa...

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Mikä oikeus Räsäsellä on arvostella Ruotsin, suvereenin valtion, linjauksia tässä asiassa silloin kun ei ainakaan ole kyse minkään kansainvälisen lain, ihmisoikeuksien tai muun hyväksyttävän käytännön rikkomisesta?

Päivi Räsänen lienee nyt itse syyllistynyt harkitsemattomaan lausuntoon.

Tapio Vehmaskoski

Nyt lipesi arvostelija Räikkälällä harkitsemattoman mielipiteen puolelle.

Kerroppa missä Räsänen on arvostellut Ruotsin linjauksia ja oliko se blogin aiheena?

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Blogin kirjoituksen syy lienee juuri Päivi Räsäsen lausunto asiasta. Jos Päivi Räsänen ei nyt ole arvostellut Ruotsin linjauksia, on se sitten median keksintöä.

KU: "Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää Ruotsin uuden hallituksen tuoretta linjausta Palestiinan valtion tunnustamisesta harkitsemattomana. Palestiinan yksipuolinen tunnustaminen ei auta ratkaisemaan Lähi-idän kriisiä, vaan voi jopa pahentaa sitä, sisäministeri arvioi."

IL: "Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mielestä Ruotsin uuden hallituksen linjaus tunnustaa Palestiinan valtio on harkitsematon."

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #32

Räsänenhän sanoo vain totuuden noissa viesteissä. Mitä vikaa siinä on?...vai onko vika juuri siinä?

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä Vastaus kommenttiin #36

Mikä totuus? Entä miksi Päivi ei tuonut sitä totuutta esiin että Palestiinan on tunnustanut virallisesti 134 YK:n jäsenvaltiota? Onko näin monella valtiolla harkinta pettänyt pahasti?

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #37

Totuus 1: "Palestiinan yksipuolinen tunnustaminen ei auta ratkaisemaan Lähi-idän kriisiä, vaan voi jopa pahentaa sitä, sisäministeri arvioi."

Totuus 2: "Ruotsin uuden hallituksen linjaus tunnustaa Palestiinan valtio on harkitsematon."

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä Vastaus kommenttiin #38

Mitä tarkoittaa Palestiinan yksipuolinen tunnustaminen? Tarkoittaako se siis sitä, että Israelin tulee tunnustaa se ensin ja sitten vasta muut? Missä kansainvälisessä laissa näin olisi?

Miten tuo tunnustaminen pahentaisi tilannetta? Entä voiko palestiinalaisten tilanne enää pahempi olla?

Miten perustellaan se, että Ruotsin hallituksen linjaus on harkitsematon? Tietääkö Päivi Räsänen, miten tätä asiaa on harkittu tai jätetty harkitsematta? Lienee niin, että tällä hetkellä Suomessa ei kovin moni tiedä, miten asiaa harkittiin. Voi olla että ministerillä on toista tietoa asiasta, mutta hallituksen ollessa vielä näin tuore, epäilen.

Voihan olla ettei päätöstä harkittu yhtään, mutta sitä emme siis tiedä.

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #43

1.) Kysy lehdeltä ja/tai sitten Räsäseltä. Itse en lähtisi tunnustamaan tässä tilanteessa vaan keskittyisin oikeisiin ongelmiin Suomessa.

2.)Meidän näkökulmasta Suomena harkistematon ja tarpeeton myös Ruotsille.

"Hamas ei kuitenkaan tunnusta Israelia."

"Neuvottelujen lähtökohta on ollut kahden valtion – Israelin ja Palestiinan – muodostaminen Lähi-itään. Kahden valtion mallin pohja on, että palestiinalaisvaltio perustettaisiin suurin piirtein Israelin vuonna 1967 valtaamiin Gazaan ja Länsirannalle. Palestiinalaiset haluavat Itä-Jerusalemista valtionsa pääkaupungin, mutta Israel vastustaa Jerusalemin jakamista.

Rajojen lisäksi keskeisiä kiistakysymyksiä ovat palestiinalaisten pakolaisten asema ja Israelin siirtokunnat palestiinalaisalueilla. Lisäksi Israelille on tärkeää, ettei mahdollinen palestiinalaisvaltio vaarantaisi sen turvallisuutta."

"Israel, Yhdysvallat ja Euroopan unioni pitävät Hamasia terroristijärjestönä."

"Kiistat nousivat pintaan toden teolla vuonna 2006, kun islamistinen Hamas voitti maltillisemman Fatahin parlamenttivaaleissa. Vaalitulos johti lyhyisiin yhteenottoihin Hamasin ja Fatahin välillä.

Kesällä 2007 Hamas karkotti Fatahin Gazasta. 1990-luvulla luotu palestiinalaishallinto jakautui kiistassa kahtia. Länsiranta jäi käytännössä Fatahin haltuun, kun taas Hamas on pitänyt valtaa Gazan kaistaleella.

Toisin kuin Fatah, Hamas ei tunnusta Israelia. Fatah on osallistunut rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa, mutta Hamas ei."

"Israel on saartanut Gazaa siitä lähtien, kun Hamas otti vallan alueella."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1404965075751?ref=adwor...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan blogistilta, kehottaako hän myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistöä eroamaan virastaan tämän antaman lausunnon vuoksi ?

" Suomi ei seuraa Ruotsin mielipidettä Palestiinan valtion tunnustamisessa."

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Husu se taas jatkaa vaihtoehtotodellisuutensa paasaamista. Tuen osoittaminen terroristeille ei todellakaan edistä mitään kehitystä. Ei rauhaa eikä ihmioikeuksia eikä mitään muutakaan.

Gazan taannoinen sota alkoi kolmen juutalaisnuoren murhasta. Tällä konfliktilla Hamas pystyi pönkittää otettaan Gazan palestiinalaisten johdossa ja pitämään itsellään tuottoisa ase- ja huumausainekauppa. Lisäksi se pääsee kivasti skimmaamaan avustusrahoja joita hyödylliset idiootit pitkin Eurooppaa lähettävät.

Oletko Husu kuullut miten menee Palestiinana tälle vuodelle suunnitelluilla vaaleilla? Ehtiikö loppuvuodeksi vai onko päällä vallankaappaus?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ruotsi ilmaisi aikeensa tunnustaa Palestiinan, ei Hamasia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Muistaakseni Hamas johtaa Gazaa ja johtaakin ilmeisesti pitkään koska se on käytännössä kaapannut vallan. Eikö Palestiinan tunnustaminen Kalevi mielestäsi tarkoita myöskin hallinnon tunnustamista? Jos ei niin mitä se tarkoittaa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #19

Gaza lienee ymmärrettävä kapinalliseksi maakunnaksi. Joka tapauksessa sen hallintoa ei mikään taho nähdäkseni ole aikonutkaan tunnustaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #20

Eli Kalevi, ruotsalaiset ovat tunnustaneet vain Länsirannan ja sitä hallinnoivan PLO:n?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #21

Aikovat tunnustaa (ainakaan en ole missään havainnut viitteitä, että tarkoituksena olisi toimia toisin kuin vaikkapa islantilaiset).
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi...
http://www.mfa.is/news-and-publications/nr/6847

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

"Viimeisin Israelin ja Hamasin välinen sota ei johtunut mistään kolmen nuoren miehen murhasta vaan sitä, että Hamas ja Fatah lähestyivät toisiaan ja olivat valmiit jakamaan vastuuta."

Tätä teoriaa on vähän vaikea käsittää. Fakta on kuitenkin se, että Gazasta ammuttiin viikkoja rakettitulta Israelin siviilialueille ennenkä Israel vastatoimena hyökkäsi Gazan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Palestiinassa on nyt kolme valtiota olemassa käytännössä. On Hamasin johtama Gaza, on Israel ja Länsinranta. Mikä näistä pitäisi oikein Husun mielestä tunnustaa? Hamasko?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Vasta sitten kun Lähi-idässä pidetään uskonto ja politiikka erillään, voi vaatia samaa myös meiltä.
Mitenkä Husu on Koraanin käytön laita palestiinalaisten keskuudessa? Kyllä tasapuolisuuden nimessä Päivi Räsänen voi käyttää Raamattua ja siihen pohjautuvaa kristinuskoon perustuvaa arvomaailmaansa.
Kristinuskon pohjalle koko Suomen lainsaadäntö vielä tänä päivänä pitkälle pohjautuu. Tosin sitä yritetään vesittää kaiken aikaa.
Tiedätkä mistä lähtien Palestiina on ollut itsenäinen valtio? Ei koskaan.
Voisit tarkistaa asian historian kirjoista.Suomi on tunnustanut vain itsenäiset valtiot.Niin on hyvä jatkaa myös Palestiinan asiassa.Ruotsi kai tunnustaa samalla logiikalla myös Kurdistanin itsenäiseksi valtioksi?

Veikko Juvanéz

"Tiedätkä mistä lähtien Palestiina on ollut itsenäinen valtio?"

mistä lähtien israel on ollu itsenäinen valtio??

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Suomen lainsäädäntö perustuu kylläkin lähinnä roomalaiseen oikeuteen. Ja mitä tulee kristinuskon arvomaailmaa, on se lainannut sen aiemmista kulttuureista.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Tuota kansaa on yli 40 vuoden ajan sorrettu ja palestiinalaisten pitää saada ihan arkipäiväistenkin asioiden hoitamiseen luvat Israelin viranomaisilta. "

+++ Ennen intifadoja ja massiivista terrorikampanjaa ei liikkumista oltu juurikaan rajoitettu. Ihmiset kävivät rajan yli esimerkiksi ostoksilla. Israelin toimet ovat sinänsä perusteltuja, mutta niiden mittasuhteista voi toki olla montaa mieltä.

"Etelä Afrikan apartheid-hallinto"

+++ Apartheid perustui rotuajatteluun. Israelin toimet ensisijaisesti maan turvallisuuteen. Appelsiini ei ole omena jne..

"Mikäli pohjoismaat aikovat tunnustaa Palestiinan"

+++ Ainakin se romuttaisi yhä edelleen legimiteettia Israelin ja palestiinalaisten välisiltä sopimuksilta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Israel on Lähi-Idän pahin terroristivaltio.

On käsittämtöntä, että monet kristilliset tahot paapovat Israelin valtiota ja hyväksyvät sen terrorin vain sen vuoksi, että Vanha Testamentti kertoo juutalaisista erilaisia tarinoita.

Erittäin hyvä ja analyyttinen blogi.

Jaakko Häkkinen

Räsänen ei muista sitäkään, että vasta alle sata vuotta sitten me itsenäistyimme yksipuolisesti. Jokainen itsenäistyvä kansakunta kaipaa tukea - on valitettavaa, jos asiassa valitaan puoli uskonnon mukaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Itse asiassa Israelinkin tunnusti moni valtio vielä kun selkeistä rajoista ei ollut tietoakaan (osittainhan rajat ovat yhä määrittelemättä, vaikka ääriviivat ovat kyllä jo olemassa).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Risto Koivula

Palestiinan tunnustaminen on YK:hon suhtautumisen indikaattori. Tunnustus on kanasinvälisen lain puolesta, tunnustamattomuus sitä vastaan. Israel sai jo 66 vuotta sitten itsenäisytensä, josta YK oli päättänyt samalla PL (GAR) 181-päätöslauselmallaan kuin Palestiinan arabivaltionkin itsenäisyydestä.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/09/yk-n-yl...

Palestiinan tunnustaminen pitäisi saada vähintäänkin seuraavaan hallitusohjelmaan. Vasemmisto- liitto ja Demarit (ja miksei muutkin) tekisivät solidaarisuus- ja laillisuusteon, jos eivät menisi hallitukseen, joka ei tunnusta Palestiinaa. USA on pitänyt ainoana suurvaltana tällä vuosituhannella yllä laitonta apartheid-tilannetta Lähi-Idässä. Homma on YK:ssa täysin USA hyppysissä, sen yksin päätettävissä, että kuika kauan ketkuttelu jatkuu.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Husu puhuu terrorismia vastaan ja samalla kiihkoilee Palestiinalaisten puolesta. Kaksinaamaista toimintaa, mutta niin kovin tuttua kepulaiselta.

Palestiinaa johtaa kaksi terroristijärjestöä ja niin kauan kuin nämä ovat vallassa ei kyseistä valtiota tule tunnustaa.

Demokraattinen, ihmisoikeuksia kunniottava ja Israelin olemassaolon hyväksyvä palestiinalaisvaltio voidaan kyllä tunnustaa, mutta kun sellaista ei ole.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

PLO on hyväksynyt Israelin valtion olemassaolon vuonna 1993.
http://www.mfa.gov.il/mfa/foreignpolicy/mfadocumen...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tiedän, mutta PLO on silti terroristijärjestö.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #33

Jos haluat asian niin nähdä, mutta Israelin hyväksymä neuvotteluosapuoli kuitenkin.
http://www.mfa.gov.il/mfa/foreignpolicy/mfadocumen...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Päivi Räsänen on oikeassa. Ei terroristien hallitsemaa "valtiota " palestiinaa kukaan terve järkinen voi/ saa tunnustaa.

Henry Lindgren

Ei oikein tule esille se puoli että hamas on puhtaasti terroristi järjestö. Jonka 1 tavoite on saada israel pois kartalta. Eikä sekään seikka että palestiinalaiset ampuvat lukuisia raketteja jatkuvasti Israeliin. Kyseisen jutun kirjoittaja tuo esille vain yhden kannan. Suosittelen jokaista tutustumaan kolikon kumpaankin puoleen. Esim Ameriikka ja Israel eivät koskaan neuvottele terroristien kanssa, he eivät sitä saalaa. Meillä olisi paljon opittavaa, mitähän itsemurha pommittajan kanssa voit jutella :D Muuten todella monet arvostavat Päivin sanomisia paljon. Varsinkin ihmiset jotka omaavat ristilliset arvot. Päivi on rohkea. Rehellinen ja todellakin uskaltaa näyttää todellisen värinsä. Saisimme kristityt ottaa mallia :) kannattaa ihmiset välillä miettiä, ei kaikki ole hyväksi ja sallittua. Entä jos se Raamattun sana onkin totta....oletko ajatellu...jos et niin ajattele hetki, vaikka 2 min

Käyttäjän JariHeino kuva
Jari Heino

Päivi Räsänen on viisas ja rohkea nainen joka uskaltaa ottaa kantaa. Miksi hänen muka pitäisi erota? hän on yksi viisaimmista.

Käyttäjän JariHeino kuva
Jari Heino

Palestiinaa on mahdotonta tunnustaa valtioksi kun se kerran ei sitä ole.

Carl Palomäki

Raamatun mukaan juutalaiset ja Israel on Jumalan omaisuuskansa,ja joka tätä kiroaa,saa Jumalan vihan niskaansa(näin lukee siis meidän kristittyjen pyhässä Raamatussa).Päivi Räsäsellä on oikeus käyttää sitä vakaumustansa työssään,mihinkä hän uskoo..Näin sanoo Suomen Laki.Jos ollaan ihan tarkkoja niin semmoista valtiota kuin Palestiina ei ole edes ikinä ollut olemassa eikä ole tälläkään hetkellä.Juutalaiset asuivat tuolla samalla alueella jo Vanhan Testamentti aikaan..Päivi Räsänen edustaa kristittynä ihmisenä Suomen kristittyjä ja hän on hoitanut työnsä varsin hyvin Hallituksessa..Palestiinan Valtion tunnustamisella tuskin on minkäänlaista merkitystä,koska ydinasevaltio Israel ei varmaankaan aio luopua ko.alueesta vaikka sitä kuinka moni yrittäisi heiltä saada..Eikös Somaliassa ala olla jo rauhalliset olot että voitte palata kotimaahanne nyt sitten jo..

Amgad Al Gangaray

Ensiksi pahoittellen sillä en käytä pilkkuja!

Pitäiskö nyt vähän oikaista monen suomalaisen näkemystä siitä mitä Islam oikeesti on?

Isis = USA = Israel = NATO, Suomalaiset ovat yhteisvastullisia Lähi-Idän konfliktiin kuin NATO, Tukemalla nato olette Hyökänneet NATON ja USAN seurassa Afganistaniin ja Irakiin. Hillary Clinton on jo sanonnut aikasemmin että tämä on ollut heidän suunitelmansa vallata lähi-itä jotta ne saisi sinne uudenlaisen kartan joka sitten heitä mielyttäisi. USA ilman NATON Tukea ei olisi koskaan lähtenyt sotaan, sillä ne ei olisi pärjännyt. Suomalaiset sit taas ei sodi vaan rahoittaa natoa ja heidän Sotiinsa. Israel ei ole ollut aikasemmin Lähi-Idän kartalla ja se on alun perin kuulunut Arabilaisille kansoille! Kertokaa vähän missä kristityt, juutalaiset on parempia kuin muslimit? tai Muslimit parempia kuin juutalaiset tai Kristityt. Vastaus onkin varmaan se että muslimit tappaa toisiaan? Huom ne ei ole muslimeja vaan ne on Juutalaisia/NATO/USA yhteistyöllä rakennettu Terrori ryhmä jonka tarkoitus on tuhota Lähi-Itä ja viedä kaikki rikkaudet sieltä. Miksi USA Antoi saddamille Ydin aseita irania vastaan ja sitten saddamia pitikin poistaa koska hänellä on ydin aseita? Onkohan tuossa jotain järkeä teidän mielestänne? Irakissa kuoli sodassa 1,5 milj lapsia ja naisia, miks? oliko niillä lapsilla aseita? Kaikki on muslimeja vastaan, mutta Eikö Nato, USA ja Israel olekkin Kristyttjä ja juutalaisia, vai onko ne nykyään muslimeja? Mistä tuo kaikki viha muslimeja vastaan oikeen on? Herätkää hyvät ihmiset ja yrittäkää ymmärtää ettei uskonto liity millään tavalla asiaan. Eikö Muslimien pitäisi sotia teitä vastaan jos olisi oikeesti jotain sodittavaa? Huom uskonto ei salli sotaa millään tavalla!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset