Husu

Nostetaan kissojen lisäksi koiratkin pöydälle

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja kansanedustaja Hanna Mäntylä vaativat maahanmuuton liittyvät rahoitus ja tukimuotojen perusteellista selvitystä. Perussuomalaiset edustajat tässä siteeraavat kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauman joka taannoin nosti esiin Espoon maahanmuuttajien lastenvaunu erityisasemasta.

”Perussuomalaisten mielestä tämä on vain yksi esimerkki järjestelmän ongelmallisuudesta. Verovaroin kustannettavan sosiaalitukijärjestelmän tulee heidän mielestä olla kaikilta osin avoin”.

Kansan edustaja Pia Kauma oli viikko sitten ylen A-talk jossa hän sai kertoa asiasta. Ohjelmassa kansanedustajalta kysyttiin asiasta kysymyksiä, mutta vastaukset olivat mitä olivatkin. Samassa ohjelmassa esiintynyt Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes kertoi asiantuntijana miten nämä asiat toimii ja ettei Suomessa ole eri järjestelmiä eri ihmisille. Toisin sanoen, maahanmuuttaja ei saa senttiäkään enempää kuin suomalainen

Suomessa on tapana kuulla mitä mieltä asiantuntijoita ja asian kanssa tekemisissä olevat ihmiset kokevat tietyissä asioissa. Olemme yleensä tyytyneet vastaukset mitkä nämä asiantuntijat/asian kanssa tekemisessä ovat. Tilanne on kuitenkin muuttunut sellaiseksi ettei näin ole enää. Suomalaisten keskuudessa tulee esille suuri epäluottamus ja vihaa, ja se on korvannut faktapohjaisen keskustelun. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä mistä tämä kaikki viha ja epäluottamusta tulee.

Myös uusi pääministerimme ei tiedä/ehdi/jaksaa kansan rauhoittaa sillä, myös hänen puolue toverit kylvävät viha ja epäluottamusta kansan keskuudessa. Viittaan tällä mm. edellä mainittuun Pia Kaumaan ja juuri kansainvälisten asioiden sihteeriksi nimitettyyn Wille Rydmaniin, jonka muukalaisvastaisuudesta ei liene epäilyksiä. Pääministerin pitää kansan mieltä rauhoittaa mutta ehkä ei nyt ehdi sieltä some maailmasta. Tai ehkä meidän pitää kaikki liittyä Twitteriin jotta tavoittaisimme hänet ja voimme saada tietää mitä pääministerimme on mieltä mistäkin!!

Veronmaksajana kannatan perussuomalaisten aloitteen maahanmuuton liittyvät rahoitus ja tukimuotojen perusteellista selvittämistä. Olen sitä mieltä että koko maahanmuuttojärjestelmän rahoitus ja todellinen vaikutus pitää tarkastella kunnolla. Olen sitä mieltä ettei integrointi toimi tällä hetkellä nykyisellä keinolla ja että se tarvitsee tarkastelua sekä korjausta. Sitten kun tiedämme missä ongelma piilee, voidaan ratkaista tuon koko integrointi ongelmaa. Tämä mikäli tarkastelun syynä on korjata ongelmaa joka saattaa olla tuossa järjestelmässä. Näin saadaan maahanmuuttajiin turhaan menevä raha sijoitettu monen muuhun kohtiin, kuten lastensairaalan rakentaminen, homekoulujen korjaamiseksi ym. Nostetaan kissa pöytään.

Kun kerran nostetaan kissa pöytään, eli tutkitaan maahanmuuton menevää rahaa, niin nostetaan koirakin pöydälle. Tarkistetaan paljonko meillä menee alkoholin, päihteiden, tupakoitsijoiden aiheuttamat kustannukset kansanterveydelle ja yleiselle järjestykselle. Selvitetään myös vammaisten, lasten ja vanhusten kustannukset. Tehdään tämän selvityksen kerralla ettei meidän tarvitse palata näihin enää.

Tosiaan meidän olisi tehtävä päätöksiä rohkeasti kansallisesti, kuten useat EU maat ovat tehneet. Laitetaan mekin kansallisen edun etusijalle ja kaikki tukijärjestelmät lukkoon vaan! Unohdetaan sivistys, armo ja lähimmäisenrakkaus. Julistetaan hyvinvointivaltio lakkautetuksi! Näin me saadaan kaikki mamut, lapset, vanhukset, vammaiset, alkoholisoituneet ja päihteiden käyttäjät elättämään ja pitämään itsensä huolta.

 

Sanotaan hyvinvointivaltiolle kiitos ja hyvästi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Abdirahim HUSU Hussein ehdottaa Perussuomalaisten tavoin maahanmuuton liittyvien rahoitus- ja tukimuotojen perusteellista selvittämistä. Tätä ehdotusta on syytä kannattaa, sillä niin kauan kuin tietoa pimitetään, se ainoastaan lisää veronmaksajien epäluuloja.

Suomessa olisi erinomaiset tekniset mahdollisuudet saada tarkka selvitys kaikista sosiaalikuluista, koska ne on mitä todennäköisimmin tallennettu tietojärjestelmiin ja haettavissa yksilöllisten henkilötunnusten avulla. Tutkimuksen tekemisen ei silti tarvitse loukata kenenkään yksityisyyttä, sillä samoin kuin lääketieteellisessä tutkimuksessa, henkilötunnukset voidaan korvata erillisillä yksilöllisillä tutkimuskoodeilla, jolloin kenenkään identiteetti ei paljastu.

Ainoastaan poliittinen motiivi estää toteuttamasta tällaista selvitystä, ja vaikka salailun tarkoitus onkin sosiaalihallinnon "kukkahattuinen" uskottelu ja yritys selittää kaikki parhain päin, salailu lopulta kääntyy maahanmuuttajien ja muiden sosiaalituen vastaanottajien etua vastaan.

Ja toden totta: alkoholin, päihteiden, tupakoitsijoiden aiheuttamat kustannukset kansanterveydelle ja yleiselle järjestykselle on syytä selvittää ja julkistaa aivan samoin, miksei myös vammaisten, lasten ja vanhusten kustannukset. Läpinäkyvyys kuuluu avoimeen yhteiskuntaan. Eikä mikään estä toteuttamasta uusintaselvityksiä, jotta muutokset ja kehityssuunnat käyvät ilmi.

Kuinka niin Wille Rydmaniin muukalaisvastaisuudesta ei liene epäilyksiä?

Veronmaksajalle keskeisiä käsitteitä ovat huoltosuhde ja kantokyky. On rajallista, kuinka paljon passiiviväestöä voi veroja maksava aktiiviväestö elättää. Meidän kaikkien etu on, että mahdollisimman suuri osuus sekä kantaväestöstä että maahanmuuttajista sekä haluaa että pystyy elättämään itsensä ja perheensä. Taloudellisesti vaikeina aikoina sosiaaliset tulonsiirrot on pidettävä hallinnassa ja enemmän vastuuta siirrettävä niiden vastaanottajille etnisestä alkuperästä riippumatta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Mononen kyselee:

"Kuinka niin Wille Rydmaniin muukalaisvastaisuudesta ei liene epäilyksiä?"

Olen miettinyt tätä itsekin ja tullut siihen tulokseen, että WR ei liene niinkään muukalaisvihaaja kuin suomalaisvihaaja.

Rydman on ilmoittanut "pelkäävänsä etnisiä ghettoja". Kun kuitenkin vilkaisee kaverin peräänkuuluttamaa sosiaali- tai aluepolitiikkaa, jonka pääasiallinen lopputulos olisi ihmisten elinolojen kurjistaminen, vaikuttaa selvältä että ei hänellä ghettoja vastaan sinänsä mitään ole. Ränsistyneet ja kurjaliston asuttamat nolla-alueet ja periferiat olisivat Rydmanin maailmassa ihan siedettävä juttu. Se ongelma on vain siinä, jos ne alkaisivatkin olla niinsanotusti etnisiä.

Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että kurjuuden, köyhyyden, kovien arvojen, maaltapaon ja slummiutumisen lisääminen on Rydmanin linjauksissa ihan hyvä juttu, mutta vain silloin, kun se kohdistuu siihen omaan kansaan. Jos kohteena olisivat maahanmuuttajat, niin sitten se olisi pelottavaa. Me tarvitsemme tähän maahan lisää etnisesti puhdasta köyhyyttä!

Susanna Kaukinen

Kun näistä kustannuksista aletaan jaarittelemaan, niin jospa selvitettäisiin kuinka paljon €U ja €uro ovat maksaneet meille, kun otetaan huomioon menetetty talouskasvu. Veikkaanpa, että näihin kohteisiin rahaa vuodetaan kuin pistetty sika.

Jouni Nordman

Ehdotan että samalla lailla kun pienipalkkaiset veivät todisteita heidän olemassa olosta tiedon ministerille, niin tekisivät maahan muuttajat omista tilitiedoistaan asioita käsittelevät ministerille ja tutkimusta vaativille kansanedustajille. Sillä niin kuin monesti on nähty virkamiehille on kädet sidottu vaitiolovelvollisuuten vedoten, jolloin pallo jää itse kohteelle osoittaa asioiden tila, jolloin myös asia ratkea nopeiten.

Jukka Mäkinen

Tehokkaampaa ja nopeampaa olisi poistaa virkamiesten vaitiolovelvollisuus.
Helppoa se ei ole, sitä vastustavat kaikki virkamiehet, poliitikot ja kyseenalaisten tukien saajat.

Pirjo Jokinen

Siinäpä sitten mitätöityis lääkäreiden vaitiolovelvollisuus ja kaikkien terveystiedot tulis myös julki.

Ei taida suostua enemmistö ihmisistä paljastelemaan peräpukamiaan, kystiaan, suonikohjuaan, puhumattamaan intiimimmistä vaivoista.

Meikäläinen se kertoo suu vaahdossa omista vammoistaan ja sairauksistaan, saamistaa tuista jne ja jengi komentaa että ole hiljaa siinä, peläten että omatkin paljastuu.

Mikäli palastetaan maahanmuuttajien tietoja niin sitten kaikkien. Suomessa ei rasismia harjoiteta, se on jämpti se.

Heljä Helinä Kostiainen

Asiaa asiallisesti Husulta. Pöytä on katettu, erityisesti huolissaan oleville perussuomalaisille ja seitinohuesti lievästi pintakosketuksessa kansaan oleville kokoomuslaisille, jotka ehkä alkavat hahmottaa, että meillä on köyhiä ihmisiä.

Maahanmuuttajien tilanne kokonaisuudessaan on mielestäni ongelmallinen, ei heidän vuokseen, vaan epäselvän maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Ei ole prosessoitu kotoutumiskuviota kaikkine detaljeineen, vaan on jätetty epämääräisyyksiä, jotka vaikuttavat vahvasti kotoutumiskuvioon, se maksaa välillisesti sekä rahaa että inhimillisiä kärsimyksiä.

Esimerkkinä asuminen; otamme Suomeen humanitäärisistä syistä pakolaisia ja turvapaikanhakijoita, mutta meillä ei ole selkeää suunnitelmaa miten asuminen järjestetään valtakunnallisella tasolla. Maahanmuuttajiin kohdistuu paljon arvostelua perusteluna, että heille myönnetään toimeentulotukea monista syistä, jotka ovat aivan samoja syitä kuin kantaväestölläkin. Asuntopolitiikka suoraan sanoen pisaisee kintuille heti kättelyssä; valtio ei voi määrätä yksittäisiä vuokranantajia hillitsemään vuokratasoa, asuntojen vuokraamisesta on tullut osittain jopa bisnestä, segregaatiota on kahdenlaista, on hienot asuinalueet ja alueet, joissa ei voi kotoutua, kun asuinyhteisö ei voi hyvin. Tähän olisi saatava jokin ratkaisu, jotta vuokrataso olisi kohtuullinen ja ihmiset voisivat valita itselleen mieluisen asuinalueen. Tätä asiaa eivät hallituspuolueet ole olleet halukkaita ottamaan esille.

Koulutus, työllistyminen ja oman paikkansa löytäminen yhteiskunnassamme; siihen on panostettu eri kielisten omissa yhteisöissä ja panostetaan koko ajan. On toimivia kuvioita; läksypiirit, vanhempain koulut. Näin omakieliset opettavat vanhempia auttamaan lapsiaan koulunkäynnissä. Yhdistyksillä on aktiivista neuvonta- ja ohjauspalvelua, ne myös työllistävät sekä omakielisiä että kantasuomalaisia. Nuoret ammatillisen tai korkeakoulututkinnon saaneet ihmiset yrittävät parhaansa mukaan työllistyä. Tässä on yksi kriittinen piste; valtio satsaa koulutukseen, mutta ei pyri vaikuttamaan työnantajapuoleen, jotta hyödynnettäisiin korkeasti koulutettuja nuoria ja aikuisempia ihmisiä työelämän erikoisosaajina. Asenteet ovat ennakkoluuloisia monissa yrityksissä, nimenomaan rekrytointitilanteissa.

Sivistysvaltion tulee huolehtia kaikkein heikoimmassa asemassa olevista kansalaisistaan; lapset, vanhukset, syrjäytyneet, mielenterveysongelmaiset, työttömät, nuoret yms., tätä listaa voi jokainen jatkaa itse. Mitkään näistä ongelmista eivät vaadi jonkin toisen osa-alueen tukemisen poistamista. Ongelmien korjaus vaatii perusteellista pohdintaa ihmisyydestä, ihmisoikeuksista ja niiden kunnioittamisesta. Perustuslaki ja muu lainsäädäntö jo edellyttää kansanedustajien toimivan kansan hyväksi, ei vain omien äänestäjiensä etuja ajaen.

Kun katsotaan kokonaisuutta, mieleen nousee selkeä ongelma; meillä on repaleinen lainsäädäntö, jossa on ihmisen mentäviä aukkoja; on lukematon määrä mahdollisuuksia pudota yhteiskunnan perukoille, kun lainsäädäntö ei ole tukeva verkosto ja tämä kuvio koskee kaikenlaisia, eri värisiä ja eri ikäisiä ihmisiä. Siinä suhteessa on edes jotain tasa-arvoa, joskaan siitä ei kannata ylpeillä.

Hyvä Husu, jatkahan samaan malliin!
Asiat asioina, näin syntyy innovatiivisia ajatuskulkuja.

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

""Laitetaan mekin kansallisen edun etusijalle ja kaikki tukijärjestelmät lukkoon vaan! Unohdetaan sivistys, armo ja lähimmäisenrakkaus. Julistetaan hyvinvointivaltio lakkautetuksi! ""

Tämä kohta pilaa minusta asiallisen kirjoituksen.

Jukka Mäkinen

Juu, siihen asti minullakin oli sormi peukutusnäppäimellä. Ilmaan jäi.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Ari, miksi niin?! Olisiko pitänyt jättää koko lauseen pois sieltä ;-)

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Tuo kohta muutti minusta koko tekstin luonteen valittavaksi ja narisevaksi.

Susanna Kaukinen

No jaa. Musta se on enemmänkin sikäli häiritsevä, että se rikkoo muun kirjoituksen tyylin. Itse kirjoitan aika tulikivenkatkuisia tekstejä aika ajoin, mutta se toimii parhaiten s.e. koko kirjoitus on sitten sitä. Tyylin vaihtaminen kesken kirjoitusta ei jotenkin mielestä toiminut kovin hyvin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ironia ja varsinkin sen ymmärtäminen on suomalaisille kovin vieras laji.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

" alkoholin, päihteiden, tupakoitsijoiden aiheuttamat kustannukset kansanterveydelle ja yleiselle järjestykselle on syytä selvittää ja julkistaa"

Noita on hyvin paljon tutkittu ja tiedot ovat julkisia. Kuitenkaan en ymmärrä mitä tekemistä niillä on maahanmuuton kustannusten kanssa. Ehkäpä se, että muslimit eivät käytä alkoholia muuten kuin salassa ja nuoret miehet keskenään.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

On ne varmasti tutkittu, mutta kun ne maksaa meille paljon enemmän kuin mokutus tulee meille maksamaan. Veronmaksajana, se aiheuttaa minulle enemmän haittaa kuin sitä että autan huono varainen suom/mamu perheen toimeentuloa.

Susanna Kaukinen

Mä joskus keräsin jotain hajatietoja:

Alkoholifaktat v7
=================

- Alkoholin välittömät kustannukset 1,3 miljardia euroa, todelliset kustannukset paljon suuremmat (2010) [10]
- Alkoholiveron lasku tuotti valtiolle n. miljardin mutta aiheutti kunnille n. 8 miljardin menot [11]
- Dramaattinen käänne juomisessa tapahtui kun regulaatiota purettiin (2004) [11]

- 20% juo 68% kaikesta alkoholista [1]
- 50% juo alle 10% kaikesta alkoholista [1]
- 10% absolutisteja [1]

- miehet juo keskimäärin 11 paukkua ja naiset 5 paukkua viikossa [1]
- alkoholin kulutus nousee iän myötä, tarkkaan ottaen 41 ikävuodestä ylöspäin [1]

- alkoholiveronnosto saattaa vähentää kulutusta [2]

- Alkoholin kokonaiskulutus on laskenu vuodesta 2007 alkaen [3]
- Matkustajatuonnin osuus kokonaiskulutuksesta on noin 15% [4]

- Alkoholi on huumeista haitallisin [5]
- Väkivallan määrä nousee alkoholinkulutuksen myötä [6]
- Alkoholilla ja masennuksella on erittäin vahva yhteys [9]

- Kieltolaki aiheutti väkeviin siirtymistä ja siten lisäsi haittoja [7]

- Kieltolakien aikana alkoholi on tuotu pääasiassa Virosta: [7]
-- yli miljoona litraa alkoholia vuodessa (1930)
-- miljoonia litroja pirtua vuodessa (1850-luvulla)

- Kieltolaki vähensi rikollisuutta (1756) [8]

[1]
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194828578098/arti...

[2]
http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2013/05/25/hs-o...

[3] http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tilastot/aiheittain...

[4]
http://www.thl.fi/tilastoliite/tilastoraportit/201...

[5]
http://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/...

[6]
http://yle.fi/uutiset/ministerion_muistio_alkoholi...

[7]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kieltolaki_(Suomi)#Seuraukset

[8]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kieltolaki_(Suomi)#Alkoholiongelmiin_kiinnitetty_huomio_ennen_1800-luvun_j.C3.A4lkipuolta

[9]
http://www.studio55.fi/irtiarjesta/article/asiantu...

[10]
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=33438

[11]
http://yle.fi/uutiset/sunnuntaisuomalainen_alkohol...

Ref:
http://pastebin.com/Zpkuhpyj

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kokemuksien perusteella uskallan väittää että yksi alkoholistiperhe maksaa veronmaksajalle enemmän kuin kaksi maahanmuuttajaperhettä.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Tuolle väitteelle kun saisi myös jonkun todistuksen!!

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Mitä tehdä ? No lisää A-klinikoita ja satoja terapeutteja niihin,vlaltio maksaa !

Jonne Sirén

Eli tämän perusteella on suorastaan fiksua tuottaa lisää maksettavaa muualta kun omissakin olisi ihan tarpeeksi tekemistä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuota ajatusta minäkin ihmettelin. Eihän kalliit alkoholiongelmaiset sillä mihinkään häviä että tuodaan tänne niitä halvalla kotoutettavia pilvin pimein.
Molemmat kustannukset olisi hyvä olla julkisesti tiedossa ja molempiin asioihin tars suhtautua realistisesti ilman sen suurempaa paheksuntaa. Katottais vaan mihin me kykenemme täällä Suomessa ja arvioitas avustettavien hoito-ohjelmat sen mukaisesti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Laitetaan myös politiikan kokonaiskustannukset avoimiksi, puolueiden ministeriöiden ja eduskunnan. Lisäksi kaikkien virastojen ja koko virkamieskunnan kustannukset kansalaisten nähtäviksi. Nyt kun valtiomme etsii säästöjä, niin nämä edellämainitut olisi hyvä olla julkista tietoa, jotta kansalaiset voisivat ehdottaa mistä näistä voitaisiin mahdollisesti etsiä säästöjä!

Susanna Kaukinen

Erään arvion mukaan tämä nykyinen europolitiikka on maksanut Suomelle n. 5 vuoden BKT:n verran...

Hannu Töyri

"Harkinnanvaraista sosiaalitukia jaetaan n.10 prosenttia budjetista."

Helsingin sosiaaliviraston budjetti on hieman yli miljardi, joten helsingissä pelkästään jaetaan harkinnanvaraisena tukena yli 100 miljoonaa euroa.

HUSU, voisivatko somalit muutta takaisin Somaliaan nyt kun siellä on jo paljon rauhallisempaa?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

"Somalit takaisin somaliaan", on kuulut niin monta kertaa. Etkö voinut keksiä mitään omaperisempää?!

Hannu Töyri

Minä vain kysyin. Eikö ole halua lähteä?

Hannu Töyri

Tämän ei ole tarkoitus olla omaperäinen, vaan päinvastoin, tuoda esille se kysymys joka on niin monesti jo esitetty ja saada siihen vastaus.

Miksi tätä kysymystä ei saa esittää?

Voiko se loukata jota kuta jos nostaa sen asian esille, että olojen palauduttua normaaliksi maahanmuuttaja palaisivat takaisin kotiseudulleen?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Mistä budjetista? "Harkinnanvarainen" osuus toimeentulotuesta on tosiaan noin 10% mutta mikä on toimeentulotuen osuus kaikista menoista? Espoossa 3% budjetista menee toimeentulotukeen ja tästä siis 10% on noita "harkinnanvaraisia". Siis 0,3% Espoon rahoista menee näihin tukiin.

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/1145...
http://sakutimonen.com/tag/taydentava-toimeentulot...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta niiden propaganda-arvo vihankylväjille on suunnaton. Keskustelun noloksi muuttaminen Kaumatyyliin ei palvele demokratiaa vaan on malli jota itäisen naapurimaan johto käyttää. Meitähän nolottaa kun Ukrainan irtautumista ajavia kutsutaan fasistijuntaksi tai kun puhutaan novotossijasta. Juuri nyt pitäisi hallitus- ja pääministeripuolueen vaalia länsimaista tyyliä tehdä politiikkaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #36

En oikein tiedä mistä länsimaisesta tyylistä puhut...

"jengi ei tiedä et Obama sääti 2011 lain, jonka perusteella se/USAn pressa voi vangita kenet tahansa missä tahansa milloin tahansa ilman oikeudenkäyntiä ja pitää vangittuna kuinka kauan haluaa, ja siis tää on laki USAssa"

"jengi ei tiedä sitäkään et jo 1990-luvulla USAn laki kielsi ulkolaisen rahoituksen kaikilta kansalaisjärjestöiltä joiden voidaan katsoa horjuttavan maata"

"Boisessa ammuttiin ekan maailmansodan aikana ay-heppu ni ainoat jotka uskals kanta sen arkkua oli suomalaiset kaivosmiehet"

"USA:ssa samat tuloerot ku vuonna 1913"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Länsimaisella tarkoitan ei nykyvenäläistä. Venäjän vastapooliksi tässä olisi ehkä pitänyt asettaa eurooppalainen. Euroopassa huhut ja panettelu eivät sisälly jokapäiväiseen politikointiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kokoomuksen rydmankaumaosasto todella ovat liittyneet vihapolitiikkaan. Pieni ajatusleikki. Olen tosiasiassa hyvin kielteisesti autoistumiseen suhtautuva. Joku yleineen häpy ja itsekontrolli ja länsimaisuus on pidättänyt minua lietsomasta itseäni ja muita vihaan. En edes halua rattijuopoille tiukempia rangaistuksia. Tiedän että Suomen yksityisautoistaminen on satojen yhteiskunnallisten päätösten ketjun tulos joissa on käytetty yhteiskunnallista valtaa ja että näitä päätöksiä vieläkin tehdään jatkuvasti. Me autoilukieöteiset emme skandalisoi ketään, emme vouhota emmekä pilaa yhteiskuntailmastoa. Me käytämme junia ja linja-autoja ja tuemme vaaleissa näitä liikennemuotoja suojelevia poliitikkoja.
Vaikka ihmisillä on eri preferenssejä on yhteiskuntarauha kaikkien vastuulla. Olen iloinen kun olen samaa mieltä jonkun kanssa jostain kysymyksestä enkä halua koko ajan vouhottaa omista lempiaiheistani.

Ilkka Huotari

Monikulttuurisuus on rikkaus -propagandaa on niin paljon, että vastakkaisia mielipiteitä on pakko tuoda esiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei rikastuttaminen aina niin kahjo sana ole kultturien suhteen. Puheenvuoroa rikastuttaa esim viikonloppuna maahanmuuttajien blogit mitä sinunkin kiinnostuksesi osoittaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #65

No mä käyttäisin aikaa mieluummin johonkin ns. hyödylliseen, mutta kun nyt on tällainen valtioideologia mikä on erittäin haitallinen ja vaarallinen, niin on vähän pakko taistella sitä vastaan. Olisi paljon parempi jos ei tarvitsisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

No hyvä ettet ole kuitenkaan sen valtion palkkalistalla jota kohtaan teet myyräntyötä kuten ruotsalainen valtiopäiväavusjaja joka työaikana on pommittanut keskustelupalstoja rasistisilla kommenteilla. http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

En tee myyräntyötä, vaan autan faktoissa ja perustelen yleensä aina linkeillä. Faktat kun on valtiojohdolta ja monelta muultakin kadoksissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #80

Voi olla näin. Se että puhuit valtionideologiasta kuitenkin antoi tuollaisen vivahteen. Muistaakseni olen seurannut ja hieman mahdollisesti osallistunut jo kerran keskusteluun jossa itsekin myönsit että mitään monikulttuurismia tai monikulttuuri-ideologiaa ei ole olemassa. Erikoista että jos muka välität faktoista niin sitten kuitenkin käytät haukkumasanoja vielä omasta valtiostasi joilla ei ole minkäänlaista faktapohjaa ja vielä sen jälkeen kun faktapohjan olemattomuus on sinulle osoitettu. Suomen valtio ei ole missään caiheessa julistanut mitää ideologiaa joka liittyy tähän lastenvaunugateen mitenkään Pia Kaumaa vastustaen. Ideologisia toki ovat kansalaisten keskustelut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #80

Lisäys vielä tässä että oletan että olet Suomessa kirjoilla ja sikäli tämän valtion osa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #83

Siinä keskustelussahan (Jorin blogissa) minä nimenomaan sanoin että valtioideologia on olemassa, en tiedä miten voit muistaa niin että olisin väittänyt jotain muuta?

Ja se valtioideologiahan on olemassa Suomessa, sen näkee monestakin asiasta. Esim: "Miksi Suomessa syntyneille lapsille opetetaan somalin kieltä ja kulttuuria, vaikka he eivät ole edes koskaan käyneet Somaliassa?" http://www.radiorapu.com/2014/09/05/henri-heikkine...

Mitä haukkumasanaa käytin? Haitallinen ja vaarallinen eivät ole haukkumasanoja.

Pia Kauman tapauksesta ei voi tietää kun ei ole tietoa, se on kaikki vain spekulaatiota. Yksi pieni yksityiskohta koko keskustelussa.

Suomen valtion osa toki olen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85

Onko koirapuistot jotain valtio ideologian ilmentymiä? Tai koulupsykologin virat(vaikka suomalaiset eivät ole syntymähulluja? Sun valtioideologia on demagoginen keksintö. Miksi huijaat?!?!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #86

Kokoomus on tämän maan johdossa, ja Kokoomus on puhunut monikulttuurisuuden puolesta (kuten myös kaikki muut puolueet paitsi PS), joten en tiedä miksi tästä edes väitellään.

Koirapuistoista ei voi päätellä mitään tähän liittyvää, mutta monesta muusta voi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #87

Koirapuistot ja maahanmuuttajalasten omakieliset opinnot peruskoulussa ovat samantapaisten päätösprosessien tuloksia. Onhan juuri persut puhuneet monikulttuurista ehkä enemmän kuin muut.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #88
Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #65

Rooman valtakunnassa, perheoikeuden alueella, monikulttuurisuus hoidettiin isän vallalla (patria potestas).

http://dictionary.reference.com/browse/patria+pote...

http://en.wikipedia.org/wiki/Pater_familias

Tämä tarkoitti yövartijavaltiota perheoikeuden alueella, ei suinkaan sääntöohjattua hyvinvointivaltiota, jossa päätetään kollektiivisista oikeushyvistä.

Rikastuminen voi tietää sen loppumista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

Rikastuminen sisältää tuon vaaran niin kuin liberalisten ja muun äärioikeiston politiikka jossa valtioita ajetaan alas.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #76

Yhteiskunnan yhteisen arvopohjan murentuessa ainoa keino pitää koossa valtiota on yövartijavaltio. Erilaiset uskonnolliset ryhmät ovat halunneet länsimaissa mahdollisuutta soveltaa perheoikeuden alueella omaa uskontoonsa perustuvaa lainkäyttöä. Tämä on juurikin tuota Rooman valtakunnan isän valtaa, tosin isä saa valtansa uskonnollisesta perinteestä.

Valtion alasajo tapahtuu muutenkin kun valtion kollektiiviselle rahankäytölle ei löydy enää maksajia. Tällöin valtio velkaantuu. Näin kävi myös Roomassa. Se johti inflaatioon, koska maksuvälineongelma hoidettiin painamalla rahaa, eikä Rooman rahojen metalli ollut enää arvokasta. Seteleitä ei tuolloin ollut vielä. Velka tunnettiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #77

Suomessa kuitenkin valtion heikompia suojaava asema on enemmän oikeistoideologian kuin uskontojen uhkaama. Uskontokunnat ovat myös uhka ja usein kulkevat käsi kädessä poliittisten tahojen kanssa.
Tietysti taloudellinen lama on suurin syy hajaannukseen. Lamojen aikana pitäisi puhaltaa yhteen hiileen kuten myös ulkoisten uhkien aikana.

Mika Samuel Kiekkijev

Jo toinen riskikommentointi avaus, jonka kanssa täytyy olla erityisen varovainen kirjoituskiellon uhka mielessään, mutta siitä huolimatta.

Hyvä ja asiallinen kirjoitus tärkeästä ja paljon huomiota saaneesta aiheesta.

Hieman ongelmalliseksi kirjoituksen tekee vertailuryhmien valinta, koska niin alkoholin, muiden päihteiden kuin tupakankin aiheuttamista kustannuksista saa lukea vähintään nyt kerran viikossa lähes mistä tahansa mediasta.

Toisaalta vanhusten, vammaisten ja lastenhoidon kustannuksetkin selviävät vuosittain valtion/kuntien tilinpäätöksistä, eihän niistä muutoin oltaisi edes osattu leikata, ellei tiedettäisi mistä leikataan.

Joten jäljelle jää tuo maahanmuuton kustannusten selvittäminen, joten kääntyikö rinnastus muihin mainittuihin ryhmiin tarkoitustaan vastaan?

Joka tapauksessa pidän rinnastusta suorastaan alentavana maahanmuuttajia kohtaan ja toisaalta asiattomana myös esim. vammaisia kohtaan.

Olavi Mansikka

isiksen joukkoihin vaan somalit taistelemaan... sieltähän te saatte rahaa. Pelkän menolipun kanssa. Viranomaiset enenkin valehdelleet joten eipä ton asiantuntijan sanoilla väliä ole... Mitä alkoholisteihin ja kantasuomalaisiin tulee. ovat ainakin jonkin verran veroja maksaneet mamut eivät mitään. tänne siivelle tulevat olemaan...

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Tämänkö takia heräsivät tänä aamuna?! Saat lupa mennä takaisin nukkumaan mun puolesta, nyt kun kerran sunnuntai päivä on!!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikös siitä just eilen ollu valitusta että tarvittais viranomaisapua kun ne somalitaustaiset nuoret ei oikein taho pysyä erossa noista isis-jutuista. Oletkos sitten toista mieltä tästä asiasta kun et hyväksy tätä keskustelua joka jotenkin läheisesti liippaa myös aloituksesi aihetta.

Pirjo Jokinen

Olavi Mansikka trollaamassa taas.

II-polven maahanmuuttajat ja III-polven, mitä heillä on lähtömaassa. Vaikka nyt jotkut nuoruutensa kiihkoissa lähtevät kun on värvätty, niin ketään ei voi pakottaa lähtemään a) sotimaan b) ylipäätään lähtemään. Ei meillä ole sellaista lakia, ei onneksi.

Vaikka tulijat ei helposti kotoudu, aikuiset ihmiset etenkään ja mukanaan tulleet lapsetkaan kun on niin monenmoisia sosiaalisia ties mitä terveydellisiäkin ongelmia, hillitön rahapula jne. Niin pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Ei täällä Suomessa kantaväestökään mikään homogeeninen ole. Joissakin syrjäkunnissa valitettavasti sukulaiset lisääntyy keskenään niin paljon, että puhutaan vaikkapa "Kuusamon taudista". Suppea geenipooli ja perinnölliset sairaudet ja viat kertaantuu.

Hyvä vaan kun tulee uutta verta.

Pikkuhiljaa ne uskonnollisetkin kuviot sitten muuttuilee. Niin käy vääjäämättömästi vaikka tuiljoilla ois miten vankkumattomia vakaumuksia. On niitä täälläkin lahkouskovaisia, jos jotakin lestaadiolaisuutta ja nokiamissioita, helluntailaisia, jehovanmtodistajia, mutta kun maallinen houkuttaa niin se houkuttaa.

Kaikkihan riippuu kuitenkin siitä jakaantuuko yhteiskunta miten rajusti hyvä ja huono-osaisiin, paljonko on köyhyyttä ja kurjuutta, työttömyyttä, tuleeko orjuuttakin kurjuuden päälle.

Kokoomuksesta tämän tästä pelmahtelee tunkkaisia esityksiä sosiaalietuuksien vastikkeellistamisesta ja siitäkin pitää keskustella ja keskustella vaikka tuossa em hiukan ylempänä just todetaan että isolta näyttävä summa onkin vain 3% suuremmasta kokonaisuudesta.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Ensin täytyy perustaa tutkijaryhmä joka tekee useamman vuoden perusteellisen selvityksen. Sitten kenties maahanmuuttoministeriö kaikkine virkamiehineen. Näin päästään selville todellisesta tilanteesta,eikä tarvitse tehdä ratkaisuja somen tulkintojen perusteella. Alustavan tutkinnan voisi suorittaa joku yksityinen yritys,tietenkin isolla rahalla saa parhaan !

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Kelpaako heimoveljillesi kunnon risusavotta työksi? Suomessa on tuhansia neliökilometrejä kiireellisen hoidon tarpeessa olevia metsiä. Tuolla torinkulmilla notkuvat heimoveljesi voitaisi velvoittaa sosiaalitukien menetyksien uhalla töihin.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Joo,mutta. Mitä siitä maksetaan,pärjääkö avustuksilla paremmin,kannattaako jos saa lusmuilemalla enemmän ?
Rajahan tuntuu menevän siinä työnteon kannattavuuden suhteen kaikilla Suomalaisilla. Eikös työ ole ilomme ja miksi emme kaikki osallistuisi maamme tilanteen kohentumiseen.

Pirjo Jokinen

"Eikös työ ole ilomme ja miksi emme kaikki osallistuisi maamme tilanteen kohentumiseen."

-Työhän ei lopu tekemällä.

Palkan maksajista on pulaa, siinä se ongelma on. Mikä työ kannattaa? Risusavottapuheet on typeriä kun meillä on ammattipäteviä metsureita työttöminä. Puistoihinkaan ei palkata määrättömästi siistijöitä ja hoitajia. Lakaisnkoneidenkaan kuljettajista ei taida olla pulaa, ei siistijöistä, ei jäteautokuljettajista kuin ei muistakaan alemman koulutuksen duunien tekijöistä, joilla ei tarvitse olla hyvä ulosanti.

Totaalisen järjettömiä nämä "sosiaalietuudet palkkana" puheet.

Lööpeissä on olleet marjanpoimijoiden palkat. Toiset yrittäjät kyllä pystyy tarjoamaan palkkaamilleen työntekijöille kunnon majoitukset ja asialliset korvaukset. Sitten tulee helppoheikkiyrittäjä joka sanoo että kun ei tää homma tuota ja mullka ei ole varaa maksaa noille poimijoille palkkaa.

Kas kas.. Minäpäs voisin kanssa perustaa tekstiili- ja vaatetusalan yrityksen niin että mukapalkkaan sinne työväkeä ja sitten sanon haastattelemaan tulleelle toimittajalle että eihän tää homma Suomessa kannata kun intiassa tehdään halvalla ja porukka ostaa niitten tekemät vaatteet, että mää saan tästä kannattavaa vaan tällä mun näppärällä keksinöllä, orjatyövoimalla.

Jos en sitten edes velliä tarjoilis niille mun orjille niin kärräisin johonkin hautaustoimistoon ja sanoisin että eihän mulla nääs rahaa oo näitä edes haudata kun pitää saada liiketoiminnastani itselle tuottoa, mahdollisimman paljon.

Niinhän ihmiset tuppaa ajattelemaan. Että itselle vaan ja verot on varkautta, hoitakoon jokainen itsensä.

Humanitääristen pakolaisten otto perustuu kansinvälisiin sopimuksiin. Ei se ole kiinni siitä haluuks joku vai ei. Jos me halutaan olla osa läntistä kulttuuria, me maklsamme myös siirtomaahallinnon aikaisia velkojamme samalla kun varmistamme ettei meitä itseämme jätetä muiden toimesta heitteille.

Ne jokka aukoo jatkuvasti naamaansa irvien maahanmuuttajia, eritoten ollen humanitääristen pakolaisten kimpuusa, ovat rasite.
Sille ei tietenkään voi mitään jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia, mutta sama laki on kaikille. Jossakin vaiheessa voi napsahtaa hilut kinnttuun kun oikein innostuu aukomaan päätään ilkeämielisesti, syyllistyen vihapuheeseen.

Jonkinaikaa tais olla rauhallisempaa, mutta nyt kun Ukarinan ja Venäjän, siis idän ja lännen politikoilla ja etenkin liikemieheillä, olikargeilla ja mafiosoilla on menneet napit vastakkain ja koko maailmassa vaikuttaa lamat, niiden aaltoliikkeet, niin johan on alkanut taas härskit heittelyt, ikäänkuin niitten viskojilla ois jotain pysviä vammoja päässä, alhainen äo, tjms joka estää ajattelemasta selväjärkisesti kokonaisuutta maapallolla.

Me eletään telluksella, ollaan ihmiskuntaa. Kuka täällä yksin on yhtään mitään? Ei kukaan.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma Vastaus kommenttiin #54

Vastauksen poisto, koska kommentointi on poistettu, kun Pirjo on itkenyt ylläpidolle.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma Vastaus kommenttiin #48

Pirjo on näköjään käynyt itkemässä ylläpidolle, kun aikaisempi kommentointini on poistettu. Onko sinulla näin huono itsetunto?
Itse nimittelee ihmisiä, mutta kun häneen kohdistuu kritiikki, niin on itkemässä ylläpidolle.
Pitäisikö tehdä parannus katkeruudesta.

Jos et ymmärtänyt, niin tarkoitin joutilaisia maahanmuuttajia, jotka pitäisi velvoittaa töihin, vaikka risusavottaan.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma Vastaus kommenttiin #48

Sinähän tässä syyllistyt vihapuheeseen, mutta et näe malkaa omassa silmässäsi. Taidat olla umpi katkera koko ihminen.

Ei se ole rasismia tai vihapuhetta, jos toimettomat torinlaidalla lorvijat pitäisi pakottaa töihin. Vai eikö tällaista saa sanoa suomessa, jossa näyttää vaikuttavan umpiliberaalinen hyssyttely meininki, ettei vaan loukata ketään.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kyllä se minulle sopii että heimo veljet pakotetaan työhön, kun hän saadaan samalla reissulla viedä mukaan sun juoppottelevat heimon veljet myös. Sopiiko tämä sinulle?!

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Kyllä minun mielestäni sopii, heimoveljesi ja suomen juopot,sinne vain risusavottaan kaikki velttoilijat töihin.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma Vastaus kommenttiin #55

Ota kylmä suihku, niin mieli rauhottuu.

Niko Sillanpää

Blogisti sekoittaa sivistyksen (= korkeakulttuuri ja tieteet), sosiaalivakuutukset (= esim. sairausvakuutusjärjestelmä, eläkevakuutus, työttömyysvakuutus jne.) ja hyväntekeväisyyden eli almut ja aneet (= tässä kontekstissa kehitysmaiden köyhyyden hyvittely esim. kehitysavulla, ilmastoperusteisilla tulonsiirroilla ja köyhien maahanmuutto sallimalla).

Pirjo Jokinen

Sivistystä on myös kansankulttuuri. Valtion varoin tuotettu infra sisältää paljon muutakin kuin tappiota tuottavan oopperan, baletin, tai sellaisen tieteen tekemisen ja tutkimuksen, joka ei ehkä johda mihinkään tuottavaan.

Ihminen on laumaeläin. Laumassa jo sinällään jäsenten välinen keskinäinen hyväntahtoisuus kaikessa empaattisuudessaan ja älykkyydessään on tärkeä osa sivistystä.

Hitler kavereineen varmaan kuvitteli että on sivistynyt jätkä mennessään oopperaan tai kun komppas lääketieen taholla megeliä, mutta sekö sivistystä? Hoh hoh.

Sotiminen on sivistymätöntä. Juurikin sotien takia on pakolaisia! Ihmiset lähtee henkensä kaupalla pakoon barbaareja, sivistymättömiä tyranneja, joilta puuttuu niin empaattisuus kuin järki.

Barbaari on barbaari vaikka voissa paistas.

Elämää kunnioittava ja suojeleva on sivistynyt. Meillä on länsimaissakin oikeusjärjestelmä, joka takaa oikeudenmukaisen kohtelun, sivistyneen kohtelun tasa-arvon hengessä.

Ketään ei tuomita ihonvärin, sukupuolen, varallisuuden tms. perusteella. Jokainen on syytön kunnes toisin todetaan.

Euroopalla on yhä kolonialismin takia omat velkansa maksettavana Afrikkaan ja jossakin vaiheessa varmaan tulee aika ruveta maksamaan humanitääristä velkaa Aasiaan, Intiaan ja vaikka mihin, jossa nyt teetetään meidän vaatteet ja tarvekalut, konneet ja komponentit surkealla korvauksella kamalissa olosuhteissa, epäinhimillisissä.

Sivistystä on siis paljon muu kuin korkeakulttuuri ja tieteet.

Meillä on yhä erilaisia sivistysjärjestöjä, jotka on osa suurempaa kokonaisuutta. Tässä yksi: http://www.kepa.fi/jasensivut/jasenrekisteri/1042

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomen tilastointijärjestelmä on niin aukoton, että kannattaisi käyttää sitä kaikkiin mahdollisiin selvityksiin, jotta tiedämme, minne rajallisia verovaroja käytetään.

Kehitysvientiin tulisi lisätä Husun toivomat "sivistys, armo ja lähimmäisenrakkaus". Niitä voi täydentää ns. hyvinvointivaltion mallilla ja KiVa-koulu hankkeilla.

On suositeltavaa, että tukijärjestelmistä huolimatta mahdollisimman moni kykenisi itse pitämään huolta itsestään. Siihen perustuu myös ns. hyvinvointivaltion (pahoinvointivankilan?) rahoituspohja.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

""Kun kerran nostetaan kissa pöytään, eli tutkitaan maahanmuuton menevää rahaa, niin nostetaan koirakin pöydälle. Tarkistetaan paljonko meillä menee alkoholin, päihteiden, tupakoitsijoiden aiheuttamat kustannukset kansanterveydelle ja yleiselle järjestykselle. Selvitetään myös vammaisten, lasten ja vanhusten kustannukset. Tehdään tämän selvityksen kerralla ettei meidän tarvitse palata näihin enää""

Suomen kansa raittiiksi ja tupakoimattomaksi jotta riittäisi maahanmuuttajille enemmän rahaa. Mitä tuossa vammaisten, vanhusten ja lasten kustannuksien rinnastaminen merkitsee maahanmuutto kustannusten kanssa?

Niko Sillanpää

Ja mitä tulee maahanmuuton taloudellisten vaikutusten arviointiin, siihen oikeastaan ei ole pakollista tarvetta, koska tämä on jo tehty useissa muissa maissa, eikä ole syytä arvella, että tulokset olisivat Suomessa juurikaan toisenlaiset.

Tulos pähkinänkuoressa: Kehittyneen jälkiteollisen tieto- ja palveluyhteiskunnan kannalta koulutetun ja ammattitaitoisen työvoiman maahanmuutto on erittäin kannattavaa sekä julkisen että yksityisen talouden kannalta. Ammattitaidottoman työvoiman, käytännössä globaalien köyhien, maahanmuutto taas on julkistaloudellinen taakka ainakin toiseen polveen asti maassa, joka tarjoaa kattavan sosiaalivakuutusjärjestelmän ja siihen liittyvät runsaat tulonsiirrot (kolmennesta polvesta ei ole juurikaan vielä ehtinyt tulemaan dataa). Jälkimmäisen osalta kyse on siis keskimäärin olennaisesti tulonsiirrosta vastaanottavilta yhteiskunnilta kyseisille muuttajille. Tämän kannalta täysin ratkaisevaa on työllistyminen tai pikemminkin hyvin vaikea työllistettävyys. Tilannetta helpottaa toki se, että kyseisten muuttajien kulutuksesta huomattava osa tapahtuu vastaanottavassa yhteiskunnasta, jolloin BKT toki kasvaa, mutta BKT per capita laskee. Lisäksi kyseessä on vaihtoehtoiskustannus, kyseinen raha on pois muusta julkisesta varainkäytöstä.

Tässä asiassa ei ole mitään epäselvää, joten voidaan suoraan siirtyä keskusteluun, onko kehittyneillä mailla ylipäätään tällaisia yli rajojensa olevia moraalisia erityisvelvollisuuksia globaalia köyhää kohtaan.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Mitäpä luulet,jos vastaanottokeskuksessa kysytään ensin koulutus ja jaotellaan näin takaisinlähtijät ?

Niko Sillanpää

Australian (Tony Abbottin hallituksen) malli voisi olla EU-tasolla tutkimisen arvoinen varsinkin tulevaisuuden ja lisääntyvän muuttovolyymin kannalta. Kaikki siis päätyvät hakemuksensa käsittelyn ajaksi kolmanteen sopimusmaahan, joka on kehitysmaa. Australia maksaa majoitus ym. kustannukset. Ajatuksena on, että tarjoavat suojelun, mutta eivät länsimaista elintasoa, jos edellytyksia työllistymiseen ja itsensä elättämiseen ei ole.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #39

No Australiahan se onkin ihannevaltio heti USA:n jälkeen!

Eurooppalaiset on menneet aseineen ja tappaneet alkuperäisväestöä häätäen heidät omilta mailtaan ja komentaen sitten henkiin jääneet jonnekin joutomaille ja nyt kun muualta olis tulossa porukkaa niin hus pois vaan kaikki muut kuin varakkaat ja mielellään tietenkin valkoihoisen Herrarodun edustajat.

Siinä sitä on sivistystä kerrassaan.

Apinatkin pystyy parempaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #56

    Today, it is just under four weeks during which no illegal immigrant has arrived in Australia by boat, nor been taken into Australian immigration authority for transfer to Manus Island or Nauru.

http://www.theaustralian.com.au/opinion/columnists...

    approximately 862 asylum seekers died trying to reach Australia between 2008 and July 2013.

http://en.wikipedia.org/wiki/PNG_solution

Tuntuu toimivan.

Susanna Kaukinen

Itseasiassa loogisesti ajatellen ainakin jossain määrin on, koska Suomikin hyötyy länsimaiden harjoittamasta imperialismista, joka on muuttoliikkeen erittäin suuri juurisyy.

On epäselvää, että onko ongelmamaihin järkevää viedä ruokaa tai sen sellaista, vai pitäisikö sinne viedä Kalashnikoveja, jotta paikallisväestö saisi sikariistäjät karkoitettua.

MEND on tästä esimerkki:

Movement for the Emancipation of the Niger Delta
=> http://en.wikipedia.org/wiki/Movement_for_the_Eman...

Jari Leino

Minä kannatan ehdottomasti maahanmuuton kustannusten selvittämistä ja sosiaalisten tulonsiirtojen avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Noista muista mainitsemistasi asioista on jo tehty lukuisia tutkimuksia ja niitä saa minun puolestani tutkia jatkossakin.

Tilastotietojen avoimuus ja yhteiskunnan kaikkien toimien läpinäkyvyys kuuluvat olennaisina osina avoimeen yhteiskuntaan.

Paria viimeistä kappalettasi hyvinvointivaltion heittämisestä romukoppaan en ymmärrä lainkaan. Päinvastoin, menojen seuranta ja väärinkäytösten karsiminen vain varmistavat hyvinvointivaltion jatkumisen.

Pirjo Jokinen

Kaikenkaikkiaan läntien pallonpuoliskon teollistuminen pikavauhdilla on luonut koko maapalloa koettelevan ongelman.

Teollisuuspohatat ja niitten ahneus. Ns. vapaakauppa ja monikansalliset suuryritykset viemassä tuotantoa vaikka minne korruptoituneiden virkamiesten ja politikkojen avulla.

Sademetsät parturoidaan valtavilla harvestereilla ja lisää vaan keksitään jos jokinmoisia tuhokoneita, sillä globaalilla markkinavoimilla ei ole velvollisuuksia hyvän tekemiseen.

Pois alta ne huutaa kun katepillari ajaa jyräämään köyhien hökkeleitä kun köyhät on ensin häädetty sieltä metsästä slummeihin.

Pieni ihminen puolustuskyvyttömänä, daavid goljatin edessä. Ja Goljatit nauraa räkäsen naurunsa ja huutaa "pois tieltä siitä inisemästä ja ruikuttamasta, täältä tulee SIVISTYS"!

Jos se on sivistystä niin minä olen Elvis Presley.

https://www.youtube.com/watch?v=2En0ZyjQgU4

Ilkka Huotari

"Wille Rydmaniin, jonka muukalaisvastaisuudesta ei liene epäilyksiä"

Mitä tarkoitat muukalaisvastaisuudella?

Cenita Sajaniemi

Olisin kysynyt lähinnä tuosta ankarasta uskonnosta.... miten siihen sopii, että esim. Espoossa asuu paljon yksinhuoltaja-somalinaisia, jotka saavat tasaiseen tahtiin uusia lapsia. Välillä yksinhuoltajaperheeseen muuttaa jopa uusia lapsia.
Esimerkki Matinkylästä.

Heikki Polojärvi

"Kun kerran nostetaan kissa pöytään, eli tutkitaan maahanmuuton menevää rahaa, niin nostetaan koirakin pöydälle. Tarkistetaan paljonko meillä menee alkoholin, päihteiden, tupakoitsijoiden aiheuttamat kustannukset"

Rinnastus ei oikein toimi tässä. Juopot ja tupakoitsijat ym. aiheuttavat kustannuksia valtiolle, eli veronmaksajille, ja veronmaksajat luullakseni mieluusti haluaisivat vapaamatkustajista eroon. Nyt vain ei ole olemassa sellaista paikkaa koko maapallolla mihin heidät voisi lähettää. Maahanmuuttajilla on tässä suhteessa eri tilanne. Sellainen paikka löytyy, ja se on se maa mistä maahanmuuttaja on peräisin.

Kannatan sellaista maahanmuuttoa josta on hyötyä Suomelle. Tästä näkökulmasta on mielestäni omituista, että joudutaan miettimään maahanmuuton kustannuksia.. homman pitäisi toimia niin, että laskeskellaan paljonko se tuottaa. Mutta kun ei toimi. Eikä tuota.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset