Husu

En halua kasvattaa tulevaisuuden terroristia

Luin muutama viikko sitten kuinka suomalaisen somalipoliitikon Suomessa kasvanut lapsi oli liittynyt terroristijärjestö ISISikseen. Näin kuinka tämä uutisen myötä oltiin lähes varmoja, että Suomessa kasvaa lisää tämän kaltaisia nuoria, jotka haluavat lähteä tuhon ja tuhoamisen tielle. Suomessa asuvana ja pienten lasten ja etenkin kolmen pojan muslimi-isänä, alkavat hälytyskellot soida aika usein tällaisia uutisia lukiessa.

Tulin vuonna 1994, 15-vuotiaana tähän maahan. Minulla oli jo valmiiksi tietoa siitä mitä oma uskontoni, kulttuurini ja identiteettini ovat. Matkan varrelle on minullekin riittänyt paljon vastoinkäymisiä kuten syrjintää, ennakkoluuloja ja monia muita ongelmia joita ilman vanhempia kasvavat kokevat tässä hyvinvointiyhteiskunnassa. Kesti kaksi vuotta, kunnes sain sisaruksistani ja äidistäni koostuvan perheeni tänne Suomeen. Olin tuohon mennessä jo tottunut tekemään kaiken itse ja koin, ettei minun tarvitsee asua äidin kanssa enää. Olin sitä mieltä että pärjään ja että äitini oli tehnyt hyvää pohjatyötä. Hänen ei tarvitsisi olla huolissaan minusta ja hänen tulisi keskittyä nyt auttamaan nuorempia sisaruksia. Äidille on aina ollut tärkeä olla olematta taakkaa kenellekään ja hän on sitä mieltä, että meidän pitää maksaa tälle yhteiskunnalle takaisin kaikki mitä siltä ollaan aikoinaan saatu. Minulla on kuusi pikkuveljeä täällä ja täytyy sanoa että olen ylpeä heistä, sillä he ovat olleet kunnollisia ja tällä hetkellä jopa työssä käyviä kansalaisia. Osa tietysti opiskelee edelleen.

Minun huoleni kuitenkin on omien lasten kasvattamisessa. Miten tulen onnistumaan? Kuka minua auttaa? Miten saan välitettyä heille hyvän kulttuurin, uskonnon ja elämäntavat? Miten välittäisin heille itse tuntemani ylpeyden kotimaastansa Suomesta ja halun huolehtia sekä kunnioittaa sitä sekä ennen kaikkea tuntea ylpeyttä omasta identiteetistään? Somalialaisessa kulttuurissa lapset kasvattaa koko yhteiskunta, suomalaisessa kulttuurissa taas viranomaisilla iso rooli. En vielä tiedä kumpi on parempi vaihtoehto, sillä omat lapseni ovat vielä sen verran nuoria. Tiedän kuitenkin sen, että en helposti tule hakemaan viranomaisapua, sillä sellaisesta saa aika helposti huonon vanhemman leiman.

Muistan tapauksen kolmannen lapsemme syntymän jälkeen. Vaimollani Xakiimolla oli ollut huono päivä ja hän oli itkenyt, sillä se on hänen tapansa purkaa pahaa oloa. Sattumoisin tuona päivänä oli myös neuvola-aika ja tapaamisen aikana neuvolatäti huomasi Xakiimon itkeneen ja alkoi kysellä siitä. Vaimo selitti asian sillä huonolla suomella jonka hän osaa ja neuvolan täti oli ymmärtänyt sen mitä halusi ymmärtää. Seuraavaksi saimme molemmat kutsun neuvolaan. Paikalla olisi neuvolatädin lisäksi joku psykiatri sekä sosiaalityöntekijä. Kysyin vaimolta mikä oli vikana, mutta hän ei ymmärtänyt mistä oli kyse. Menimme paikalle ja porukka perillä oletti, että olen aviomiehenä ollut auttamatta vaimoani ja perhettäni. He kertoivat kuinka Xakiimo oli itkenyt vastaanotolla. Vaimoni kuunteli ja kertoi oman versionsa minkä jälkeen häneltä kysyttiin halua erillisen ajan saamiseen. Tähän hän vastasi, ettei sellaiseen ole tarvetta.

Olin itse iloinen että kävin tämän prosessin läpi, sillä kyse oli viranomaisten osalta välittämisestä. He halusivat auttaa vaimoani. Tosin Xakiimo oli tästä kettuuntunut ja hän kyllä osoitti sen. En meinannut uskoa mitä olin todistanut, sillä minun päässä pyöri, että minä puhun tämän maan kieltä ja siten ymmärrän mistä on kyse. Mutta mitä tapahtuu niille jotka eivät ymmärrä kieltä tarpeeksi tai ovat uusia näissä asioissa? Olin järkyttynyt ja kerroin niille neuvolan väelle itsestäni ja kuinka tämän kaltaisten tapausten kanssa on oltava varovaisia.

Tämä tapaus tuli mieleeni kun luin juttua sosiaalipsykologi Johanna Hiitolan väitöskirjasta jossa hän kävi läpi hallinto-oikeuden pöytäkirjoja vuodelta 2008. Nämä koskivat vastentahtoisia huostaanottoja. ”Hiitola huomasi että, että onnistuneen vanhemmuuden ja ”kunnon perheen” mitaksi määrittyy usein keskiluokkainen, ”kantasuomalainen” heteroseksuaalinen ydinperhe.” Ymmärrän sen, etteivät mamut ole olleet maassa niin kauan aikaa, että tätä perhekäsitystä olisi vielä ehditty muuttamaan. Esimerkiksi pituus- ja painokäyrissä käytetään myös maahanmuuttajien kohdalla vuosikymmenten saatossa kertynyttä tilastoa suomalaislasten keskimääräisestä kasvusta, koska monipuolisempia lähteitä ei ole saatavilla. Kuitenkin näiden fyysisten mittojen erilaisuus on synnyttänyt joissakin maahanmuuttajaryhmissä pelkoa siitä, että vastaava erilaisuuden huomioonottaminen heijastuisi myös lapsen käyttäytymisen seurantaan. Että ei-kantasuomalaisittain kehittyvän mamuperheen lapsen vanhempia syyllistetään asioista, jotka selittyvät erilaisella taustalla.

Uussuomalaisilla on muutoinkin korkea kynnys pyytää apua viranomaisilta, sillä he pelkäävät, että lapsi voidaan viedä heiltä pois. Heidän keskuudessa nimittäin liikkuu tarinoita sellaista tapauksista. Näissä keskusteluissa viranomaiset ovat ne pahikset ja vanhemmat taas hyvikset, vaikka tilanne voisi olla toisinkin.

Lastensuojeluviranomaisten pitää antaa selkeä kuva itsestään ja tehdä vanhemmille selväksi, että kyse ei ole kiusaamisesta vaan lapsen hyvinvoinnista. Tapasin kerran mamu-isän joka sanoi että hänen vaimollaan on kaksi aviomiestä. Kun kysyin mitä hän sillä tarkoitti, hän sanoi että vaimonsa on naimisissa hänen lisäkseen Suomen valtion kanssa. Mikäli tämä on se tunne viranomaisista, niin on se karmea kuva tahosta jonka tarkoituksena on auttaa yhteiskuntaa.

Ja mitä tulee lapsiini, niin toivon että jos minulle sattuisi jotain, heille annettaisiin kaikki ne mahdollisuudet tulla joksikin ja elää sitä suomalaista elämää jonka minäkin haluan heille antaa. Se on ylpeyden tunnetta suomalais-somalialaisuudestaan ja ylpeyttä puolustaa syntymäkotimaataan kuten heidän isänsä olisi toivonut heidän tekevän. Mutta ennen kaikkea se on sitä kuuluvuuden tunnetta tähän maahan.

Kuten kaikissa suurperheissä ja yksinhuoltajaperheissä, lapsen kasvatus ei ole helppoa nyky-yhteiskunnassa, sillä vastuuta pompotellaan paikasta toiseen. Vanhemmat, opettajat, neuvola, terveydenhoitajat, lastensuojeluviranomaiset ym. Kun kaikki nämä ihmiset huolehtivat samasta lapsesta, niin luulisi että meillä on kaikki asiat hyvin. Lapsen kasvatustyö tarvitsee kuitenkin aikaa ja riittävät resurssit. Meillä ei voi olla hallituksia jotka haluavat vaikeuttaa tämän haastavan työn entisestään.

Väsyneet mamuäidit ja suomalaisäidit tarvitsevat apua seuraavan sukupolven kasvattamisessa. Eivät tuomitsemista. Apu kelpaa heille kaikille, mutta sen hakemisen pitää perustua aitoon huolenpitoon ilman, että apua tarvitsevia leimataan huonoiksi vanhemmiksi.

Ei kukaan vanhempi toivo kasvattavansa uutta terroristia, huumediileriä, murhaajaa, raiskaajaa tai muuta rikollista. Olen aidosti sitä mieltä että Suomella pitää olla perheasiaministeri ensi vaalikaudella, joka kokoaisi saman katon alle kaikkia lapsiin ja perheiden hyvinvointiin vaikuttavia toimijoita.

Olen Abdirahim HUSU Hussein ja olen huolissani tulevista sukupolvista!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Kirjoituksen sanoma tuntuu olevan se, että riittämätön panostus maahanmuuttajapalveluihin on ainakin osin syyllinen siihen, että Suomessa tulee olemaan terroristeiksi värväytyviä maahanmuuttajia. Se vain, että islamilaisista maista Suomeen tuleville on jo nyt panostettu huomattava määrä verorahaa. Mikähän olisi tähän maahanmuuttajaryhmään panostettava verorahamäärä, jolla terrorismin vaaraa ei enää ole?

Risto Koivula

Älä vaan katsele YLEä äläkä lue Hesaria, äläkä anna lastenkaan niin tehdä, kuten ei myöskään etsiä netistä itse lisätietoa YLEN AIHEISTA:

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1737...

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Erikoista argumontoinita maan tavoista tietoiselta poliitikolta: "Väsyneet mamuäidit ja suomalaisäidit tarvitsevat apua seuraavan sukupolven kasvattamisessa."

Ehkä se ogelman ydin on juuri tässä, vääristyneessä kuvassa sukupuolten työnjassa. Valinnan mahdollisuuden puuttuminen on orjuutta.

Janne Suuronen

Kirjoitus oli hyvä ja kertoo kirjoittajan omista asenteista paljon positiivista.

Kirjoitus ei kuitenkaan ei muutamista terroristi/ISIS viittauksistaan huolimatta avannut sitä, kuinka radikalisoitumisen riskejä saataisiin vähennettyä. Eikä ehkä ollutkaan tarkoitus avata.

Varmaa kuitenkin on, etteivät suomalaiset viranomaiset yksikään kykene joidenkin nuorten muslimien radikalisoitumista. Ei edes yhdessä näiden nuorten vanhempien kanssa. Kansallisuuteen, ihonväriin, uskontoon tai mihin hyvänsä katsomatta osa nuorista alkaa vääränlaisessa kaveriporukassa hölmöilemään joka tapauksessa. Ja nykymaailmassa taitaa riittää jopa vääränlainen kaveriporukka sosiaalisessa mediassa.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos Janne.

Blogin tavoite oli nimenomaan tuoda esille omia haasteitta omat jälkelaisten kasvattamisesta. Haasteet mitkä tulee kokemaan ja kuinka haluan onnistua niissä!

Mikäli haluamme onnistua nuorten radikaalisoitumisesta, pitää viranomaiset tehdä tiivistä yhteistyötä perheiden kanssa. Nämä nuoret kun ovat meidän tulevaisuus!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä Sinun pitää vain luottaa itseesi ja perheeseesi kasvatusasioissa. Niin tekevät ne monet suomalaisetkin, jotka ovat muuttaneet täältä muualle.

Muuan opiskelutoverini asuu perheineen Yhdysvalloissa, on elämäänsä tyytyväinen, kokee olonsa turvalliseksi ja nauttii onnistumisestaan uudessa ympäristössä. Hän sopeutui nopeasti, löysi elämäntehtävänsä ja ahkeroi koko perheen tavoitteiden hyväksi. Hän käy joskus Suomessa, muttei muuta enää takaisin.

Toisaalta, nyt olet Suomessa, joten vanhan kotimaasi yhteisörakenne ei voi olla täällä sama. Voihan olla niinkin, että jonakin päivänä Sinusta ja perheestäsi tulee "paluumuuttaja" takaisin Somaliaan, jos sellainen ratkaisu tuntuu paremmalta teille?

Keskity niihin asioihin, pieniinkin, jotka ovat täällä tavalla tai toisella perheesi kannalta hyvin. "Onni tulee pienistä onnenpipanoista", sanotaan. Siitä löytyy myös tulevaisuudenusko ja tyytyväisyys. :D

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27

Eihän niihin asioihin jotka ovat hyvin tarvitse puuttua, vaan epäkohtiin pitää kiinnittää huomiota.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Hyvä, että näistä kohtaamisista kirjoitellaan. Toivottavasti saadaan näkemystä lisääkin tänne pikkumaahan. Aktiivisuus on arvostettavaa ja näkyminen silloin kun tarpeen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

”Huostaanotto on aina erittäin raskas prosessi ja meille somalialaisille voi olla lähes mahdotonta ajatella, että lapsi asuisi jossain muualla kuin kotona”. Abib totesi ja korosti huostaanoton viimesijaisuutta toimenpiteenä, vaikka myönsikin, että ylilyöntejä viranomaisten puolelta on joissain tapauksissa voinut tapahtua"

No,on heillä "paremmin"asiat siinä suhteessa,että Suomalaislasten LAITTOMIA huostaanottoja ei edes JULKISESTI tunnusteta,viranomaiset EIVÄT voi puuttua yksittäistapauksiin,kas vaan..tai eivät edes suostu myöntämään tekemiään virheitä ja aiheettomia huostaamisia.Oikein kunnon sossukieltä:on voinut,joissakin tapauksissa jne.Nousemaan päin ainakin ovat.

Mahdoton,traumaattinen,ihmisoikeuksia polkeva on yhtälailla suomalaisen perheen lasten ulkoistaminen.Yhtälailla HE haluavat omat lapsensa pitää.

Somalien kieliongelmat,ei osata suomenkieltä ovat vielä esteenä,kun kapulakieltä ja asianomaisia ei kuunnella.Sen verran voi valaista ,ettei auta suomenkaan kieli noiden instanssien kanssa.

Suomalaiset ovat omassa maassaan ,SILTI yhteistä kieltä ei löydy.Että sen paremmin ei alkuperäisväestöäkään kohdella tuon firman puolelta.

"Lastensuojelua ohjaavista tärkeimmistä periaatteista yksi on lapsen kielellisen, kulttuurisen ja uskonnollisen taustan huomioiminen prosessissa"

Jaha,eihän näitä huomioida suomalaisten lastenkaan "prosessissa",kun huostaajat ovat vauhtiin päässeet,lapsia saatetaan laittaa es.uskovaisten,aivan eri kulttuuritaustaisten ohjailtaviksi jne.

Maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut Suomessa,sen ovat tunnustaneet asiantuntijat ja tutkijat.

http://somaliliitto.fi/2013/11/28/somaliliiton-sem...

Pikkasen tuli vaikutelma alentuvasta suhtautumisesta yleisöön,siis somaleihin,näiltä as.tuntijoilta tuon linkin takaa.Laki sanoo kuitenkin että ihmisen on saatava palvelua omalla kielellään,ehkei se koske kaikkia.Vaikka eihän sos.puolella ymmärretä aina suomenkaan kieltä,eikä normaalia suupuhetta.

Tervetuloa tasa-arvon maahan,jossakin löytyy yhteinen tekijä,riippumatta mistä olet alkuperin.

ps.teillä on keskustassa omasta takaa nainen,joka RAY:n apurahoilla on edustajana ajamassa SIJOITETTUJEN lasten hoitajien asioita,siis kotoaan ulkoistettujen lasten vieraiden hoitajien etuja.Yli 700 000 euroa tukirahoja,mm. bisneksen avulla tienaavien tukemiseen.Miettikääpä sitä,samaten on kunniajäsen Väyrysellä tuottavia laitoksia huostabisneksessä.

"Ihan turha kenenkään väittää, että suomalaiset muka olisivat keskimäärin yhtään sen huonompia vanhempia kuin muunkaan maalaiset. Eivät ole. Asukasmäärään suhteutettuna maailman suurimpien huostalukujen takana on oikeistopolitiikka, ei mitään muuta.

Jos emme olisi joutuneet kärsimään kahta perättäistä oikeistohallituksen kautta, huostaanottoluvut olisivat Suomessakin aivan normaali lukemissa muuhun maailmaan verrattuna.

Kokoomus ja keskusta
- romuttivat entisen hyvän sosiaaliturvan
- samoin entisen hyvin toimineen julkisen terv.hoidon osittain
- vanhushuollon
- ja entisen hyvätasoisen peruskoulun, jossa vielä 80-luvulla oli lain mukaista ja toimivaa erityisopetustakin

Ideana oli, että ydinperheitä ei tueta, niin saadaan aikaan kunnon paarialuokka Suomeenkin, heidät leimataan "huonoiksi vanhemmiksi", jotka perheet tai joiden lapset tarvitsevat erityisesti jotain yllä mainituista tuista. Ajatuksena alkujaan oli, että varakkaammat (siis paremmat vanhemmat) sitten hyvän hyvyyttään hoitavat ja kasvattavat paarialuokan jälkikasvusta kunnon kansalaisia.

Sijaisperheiden osalta suunnitelma ei oikein toteutunutkaan, koska edes heidän liitonsa pj. ei välittänyt heidän etujensa ajamisesta. Tärkeämpää oli "selittää" järkyttävän suuria huostalukuja kansalle jotenkin ja rouva Paloniemi keskittyikin lähinnä bio-vanhempien mollaukseen koko tarmollaan. Mm. hän oli tärkeä keulakuva siinä valehtelussa, jossa kaikki biot leimattiin päihde-, mt-ongelma, väkivalta ym. perinteisillä leimoilla. Siis niillä syillä, joiden takia ls. pitkälti aikanaan oli perustettukin.

Rva Paloniemeltä menivät pasmat pahasti sekaisin kun ilmeni, että osittainen peruskoulun ja terv.hoidon alasajo suolsikin enemmän huostaanottoja kuin perinteiset päihdeperheet konsanaan. Siinä vaiheessa arvon rouva oli vähän kahden tulen välissä kun s-perheitäkin oli jo niin paljon, että heidänkin joukossaan oli myös köyhällistöä. Arvon rouvan oikeistolainen ideologia ei kuitenkaan anna periksi ajaa köyhällistön etuja, joten pienipalkkaiset sijarit saivat jäädä nuolemaan näppejään. Pienituloisten auttaminen kun on myrkkyä oikeistolle, silloin maksetaan vaikka mieluummin suuria laitoshoidon kustannuksia, koska se sentään tukee yksityistä ja yrittäjyyttä ja se on mannaa oikeistolle"

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10736532

Susanna Kaukinen

Tiedän, että Suomessa on käytetty lastensuojeluviranomaisia poliittisena aseena kantasuomalaisiakin kohtaan. Mielipiteiden takia on pyritty saattamaan toisen lapset huostaanotettavaksi.

Suomalaisten viranomaisten valta on monelta osin karannut täydellisesti lapasesta ja tällä on se suora seuraus myös muiden vähemmistöjen kuin maahanmuuttajien piirissä, ettei viranomaisille uskalleta viedä mitään asioita ja apua ei uskalleta pyytää, vaikka sitä saatettaisiin ajoittain tarvita sen tähden että suomalaisen yhteiskunnan perheet ovat hajonneet yksinäisten ihmisten neukkukuutioiden vankiloihin.

Olin myös kanssasi eri mieltä eilisessä mielenosoituksessa, jossa kehut suomalaista demokratiaa. Varmasti on kivaa, että hommat on jotenkin lapasessa verrattuna siihen mistä itse tulet, mutta tosiasia on se, että Suomalainen systeemi on kaikkea muuta kuin demokraattinen puuttuessaan jopa toisten oikeuteen pitää huolta omista lapsistaan.

Se on yksinomaan totalitaristista.

Jouko Silvennoinen

Nyt Husu kun käyt seuraavan lomareissun verorahoillamme kotimaassasi niin osta sieltä kivääri ja puolusta omaasi, kun nuin oot isänmaallinen.Eikö mikään riitä.

Marja Selkämaa

Tahallaanko ymmärrätte väärin vai onko se väriset lasit päässä, että ei ymmärretä? Minä tulkitsin kirjoituksen niin, että Husu on tässä huolissaan ihan kaikkien perheiden palvelujen puolesta. Kertoi vain asian omien kokemusten kautta.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Tahallaan!

Ymmärsit Marja, viestini ydin. Kiitos siittä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Kuten kaikissa suurperheissä ja yksinhuoltajaperheissä, lapsen kasvatus ei ole helppoa nyky-yhteiskunnassa, sillä vastuuta pompotellaan paikasta toiseen. Vanhemmat, opettajat, neuvola, terveydenhoitajat, lastensuojeluviranomaiset ym. Kun kaikki nämä ihmiset huolehtivat samasta lapsesta, niin luulisi että meillä on kaikki asiat hyvin. Lapsen kasvatustyö tarvitsee kuitenkin aikaa ja riittävät resurssit. Meillä ei voi olla hallituksia jotka haluavat vaikeuttaa tämän haastavan työn entisestään.

Väsyneet mamuäidit ja suomalaisäidit tarvitsevat apua seuraavan sukupolven kasvattamisessa. Eivät tuomitsemista. Apu kelpaa heille kaikille, mutta sen hakemisen pitää perustua aitoon huolenpitoon ilman, että apua tarvitsevia leimataan huonoiksi vanhemmiksi"

Vielä sen verran tuosta pakko mainita.Yksikään pienperhe(ent.yh,nyk.pienperhe nim.joko isä /äiti ja lapsi/lapset) EI tarvitse minkään valtakunnan sossuja niskaansa ,kuten ei perheet yleensäkkään,Suomalaiset,eivätkä muutkaan.JOLLEIVÄT ITSE sitä pyydä.Vastuu on aivan jokaisen vanhemman omissa käsissä,ei viranomaisten.Perhe on asiantuntija omassa asiassaan,ei ulkopuolisten tahojen sössimis kenttä.

Siinä olet oikeassa mitä tarkoitat tällä,hallitus EI voi hyväksyä näitä pakkoon perustuvia lakeja,joita lastensuojelu sisältää.Varhainen puuttuminen on osa sitä.Näissä laeissa on vanhempien ja lasten,SIIS PERHEEN,oikeudet karsittu minimiin.Viranomaiset lyövät kiilaa lasten ja vanhempien väliin,puuttumalla vanhempien oikeuksiin ja määräysvaltaan lastensa asioissa mm.2014 tullut "asiantuntijaryhmien" oikeus kävellä vanhempien ja lasten yli,he ovat ottaneet viimeisenkin oikeuden,perheiden itsemääräämisen suhteen,omista asiosta.Kaikki tämä tapahtuu perheiden selän takana.Te olette politiikassa mukana,vaikuttakaa ja siivotkaa oman puolueenne perheitä hajoittavat voimat.
Perheitä ei voi puolustaa yksikään poliittisen kannan omaava,se pitää olla riippumaton,lahjomaton,puolueeton taho.Taho jonka oikeudenmukaisuutta ja totuutta EI VOI ostaa,ei rahalla,ei viroilla,ei suojatyöpaikoilla.
Hoitakoon sos ynm.viranomaiset asioita jotka heille kuuluvat,ilman pakkopuuttumista perheiden yksityiselämään ja perhesuojaan.Maahanmuuttajille on omat viranomaiset joiden velvollisuus on heitä auttaa ja neuvoa,kielenkääntäjät,sosiaalityöntekijät,kielenopetus jne.

Huoliliputus(SITRA:n malli!!Sitra on eduskunnan alaisuudessa toimiva Suomen itsenäisyyden rahasto,joka rahoittaa kasvuyrityksiä jne.mm.Mehiläinen,joka huostabisneksestä tekikin yhden tuottoisan alueen,siis laajensi ,koska tuotto ja voitto kasvavaa.Sittemmin se on myyty ulkolaiselle firmalle jne.jne)Ei taida husu käsittää koko kuviota,vaikka tiedostusta saisi puolueensa sisältä,ihan pääkallopaikalla toimivilta.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Kun luin kirjoituksen, jäi mieleen kultturiero.

Täällä viranomaisilla on vahva ote. Muualla itse yhteisö voi olla merkittävä.

Kyllä siinä varmaan jotain eroavaisuutta syntyy. Kumpi parempi? Missä ja milloin? Entä kaksikärkisyys?

Susanna Kaukinen

Vaikuttaa siltä, että yhteisön ote on parempi, koska nykyinen byrokraattien ja talouspoliittisen €liitin hallinta on johtanut totalitarismiin, jossa koko kansan yhteinen omaisuus varastetaan.

Käyttäjän HeikkiFossi kuva
Heikki Fossi

Selvästi vaaliavustajan kirjoitus.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Selvästi jätätte tahallanne lukematta es. linkin:
http://somaliliitto.fi/2013/11/28/somaliliiton-sem...

Ja Husu jättää tahallaan lukematta ketkä siellä häärää.Sen voin taata ,että tietoa kyllä löytyy,ja selitys tällekin kohtelulle avautuu,kun viitsii tosiasiat tunnustaa.

Pikkasen väärän puolueen mies nyt asialla,puolue kun nyt sattuu olemaan vähän kuin pukki kaalimaan vartijana tässä asiassa..

Toistan vielä:Suomalaisille kohtelu on yhtä ala-arvoista,sillä erotuksella,että heitä ei niin vaan päästetäkkään pihdeistä.Huom.Kun suomalaisesta perheestä herää "huoli"tai sen jäsenestä,lastensuojeluviranomaiset ovat haukkana vaanimassa perhettä,ja lastensuojeluilmoitus tehdään välittömästi.

Pienperheen ei toki tarvitse olla kuin olemassa,niin saa sen kunnian osakseen.Suomalaisen perheen isä leimataan pahoinpitelijäksi,ellei peräti pedofiiliksi,kun "huoli" viranomaisissa nousee.Huoli,jonka HE päättelevät olevan olemassa,tietenkään siihen ei tarvita perheiden näkemystä.

Kiittäkää luojaa että selvisitte ilman rekisteröintiä,ja olette vielä kokonaisuus,perhe.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Jos muuttaa toiseen maahan, lienee selvää, että tulee ongelmia jos oma asenne on tällainen:
- "He halusivat auttaa vaimoani. Tosin Xakiimo oli tästä kettuuntunut ja hän kyllä osoitti sen."
- "Olin järkyttynyt ja kerroin niille neuvolan väelle itsestäni ja kuinka tämän kaltaisten tapausten kanssa on oltava varovaisia."

Jos minä muuttaisin toiseen maahan, pitäisin lähtökohtaisesti itseäni tumpelona, joka tekee asiat väärin ja josta aiheutuu vaikka kyseisen kaltaisia ongelmia. Tässä oletettiin ilmeisesti, että asiakas on oikeassa ja viranomaiset väärässä vaikka kyse oli vain normaalista maan tavasta. Ja olen vähän eri mieltä siitä, että viranomaisten pitäisi tehdä tätä kulttuurityötä ("kerroin neuvolan väelle.."), se on minusta asukkaan omalla vastuulla.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

HUSU, sinun pitäisi kasvattaa yhdessä vaimosi kanssa lapsiasi primitiivisen uskonnollisen maailmankatsomuksen sijaan tieteelliseen maailmankatsomukseen.

Suomessa on kova pula älymystöstä. Se on miltei kuollut sukupuuttoon.

Susanna Kaukinen

Uskonnollisuus on yksi ihmisten yleispiirteistä (kts. human universals), mutta ateistejakin on aina ollut. Ei uskonto silti tästä maailmasta vielä pitkään aikaan häviä. Suotavaa olisi, että se sillä aikaa palvelee hyvää eikä pahaa. Mikään uskonto ei itsessään ole hyvä tai paha, olennaista on mihin sitä käytetään. U$A:n kristillisfundamentalistit ovat sytyttäneet loputtoman sotien sarja, josta koko muu maailma kärsii ja radikalisoitumisen juuret lepää tässä pahassa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

#36

"sinun pitäisi kasvattaa yhdessä vaimosi kanssa"

Näinhän se menee. Valintojen rajoittamien valikoidusti johtaa orjuuteen ja orjakauppaan.

pekka numminen

Abdirahim Hussein on itse ensimmäisen polven pakolaistaustainen, muslimi-maahanmuuttaja. Hänellä oli jonkinlaista käsitystä millaista on elää muualla ennen kun hän saapui Suomeen.

Ensimmäisen polven maahanmuuttajat (jopa muslimi-) kotiutuvat Suomeen ja muihin Euroopan maihin suhteellisen hyvin, koska he tuntevat jonkinlaista kiitollisuutta että heidät on otettu vastaan ja koska he tietävät että täällä on moni asia paremmin kuin muualla. He eivät silti yleensä omaksu uuden maan tapoja tai opi kieltä, mutta koska he ovat täällä omasta tahdostaan, niin tämä ei aiheuta heille suuria ongelmia.

Toisen polven maahanmuuttajat kokevat kaikki vanhempiensa maahanmuuton ongelmat. Heidän vanhempansa eivät osaa kieltä tai opeta heille miten maassa enemmistö elää. He törmäävät jo lapsena kahden kulttuurin ristiriitaan, eli miten heidän tulisi heidän vanhempiensa mielestä elää ja miten maassa missä he asuvat eletään.

Islamilaistaustaisten maahanmuuttajanuorten vanhemmat kertovat lapsilleen kuinka paljon parempi on elää islamin mukaan ja kuinka paljon parempi olisi elää maassa missä kaikki ovat muslimeja ja missä noudatetaan islamilaisia tapoja ja lakeja (sharia). He eivät itse ymmärrä puhuvansa paskaa lapsilleen, eivätkä heidän lapsensa ymmärrä että tämä kaikki on täyttä paskaa.

Ensimmäisen polven muslimit kertovat lapsille miten islamilaisten maiden ongelmat johtuvat ei-muslimeista ja ei-islamilaisten maiden toimista islamilaisia maita vastaan. Esimerkiksi Somalian ongelmia eivät suinkaan ole ahdasmielinen islamin tulkinta ja ahdasmielinen klaaniyhteiskunta, missä toisista välittäminen rajautuu vain omaan klaaniin ja uskontoon, vaan ei-islamilaiset maat ja vääräuskoiset.

Kun toisen ja kolmannen sukupolven muslimit kokevat epäonnistumisia ja/tai sopeutumisvaikeuksia vääräuskoisten maissa, niin tarinat islamilaisten maiden ja islamin mukaan elämisestä alkavat kiinnostamaan. Erityisesti pahasti elämässä epäonnistumista kokeneiden muslimien kiinnostus väkivaltaisesta lopusta, jonka palkkiona on paikka paratiisissa, johtaa heitä terroristien riveihin.

Kirjoitus on tietysti raskasta yleistämistä, eikä koske kuin pientä vähemmistöä, kuten esimerkiksi ne "noin 40" IS - kalifaatin riveihin liittynyttä.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Husulle tiedoksi että Suomessa lasten kansvatuksesta ei vastaa viranomaiset, vaan vanhemmat itse. Se että joistakin somalinuorista kasvaa terroristeja, ei johdu viranomaisista tai kantasuomalaisista, kas kun suomesta ei koskaan ole ollut tapana lähteä terroria harjoittamaan. Nämä terroristisotkut ovat sellaisia jotka teidän täytyy ihan itse ratkoa - sillä ei ole mitään väliä johtuuko se teikäläisten uskonnosta, kulttuurista vai molemmista.

Keskimääräinen somaliperhe saa varmasti enemmän viranomaistukea ja -apua kuin keskimääräinen suomalaisperhe. Kun tästä huolimatta somaliperheet integroituvat normaaleiksi suomalaisiksi kansalaisiksi ja veronmaksajiksi, ei vika todellakaan ole viranomaisissa tai kantasuomalaisissa. Ehkä apua vastaanottavalla osapuolella puuttuu joko kyky tai halu tähän.

Reino Jalas

On helposti todettavissa että tuo radikalisoituminen, liittyy vain islamin uskontoon. Siksi tällaisena kristillisen kasvatuksen saaneena näen asialla muutamia aivan ilmeisiä, mahdollisia korjauskeinoa

1) Ei oteta enää lainkaan islamilaisen uskonnon omaavia pakolaisia jatkossa. Sekä Afrikassa että Aasiassa on miljoonia pakolaisia ja auttamisen tarpeessa olevia joilla on joko kristillinen, hindulainen tms. uskonto olemassa.

Ottamalla jatkossa pakolaisia vain ei-islmamilaisista uskonnoista voi Suomi mainiosti täyttää oman YK-pakolaisvelvoitteensa. Samalla kuitenkin säästymme lisäämästä uutta, vaarallista radikaaliainestamme.

2) Entistä tiukempi maasta pysyvästi karkoittamisen ohjeistus radikaaliainesten suhteen. Esimerkiksi ketään Syyriassa/Irakissa taistelleita ei saa enää lainkaan päästää palaamaan Suomen rajojen sisäpuolelle.

3) Entistä tiukemmat velvoitteet koko Suomessa olevalle islamilaiselle yhdyskunnalle, itse ottaa vastuuta. Yhteisönä vastata oman väkensä radikalisoitumisen estämisestä.
Myös muita perheenjäseniä, ja uskonnollisia johtajia ja kiihoittajia ym. on voitava karkoittaa, jos ko. henkilön tai perheenkäsenen todetaan osallistuneen radikaalitoimintaan.

---
"Somalialaisessa kulttuurissa lapset kasvattaa koko yhteiskunta,
suomalaisessa kulttuurissa taas viranomaisilla iso rooli."

Tuo on kyllä lievästi sanoen puppua. Suomalaisen virkavallan vastuullisen selän taakse piilottelua. Kasvattamisessa suomalaisilla viranomaisilla ei ole minkäänlaista roolia.

Suomessakin kasvattajina ovat a) Perheet itse b) Koululaitos.

Koulullakaan ei ole juuri mitään keinoja puuttua uskonnollisesti radikalisoituvien tekemisiin. Mahdollista puuttumista pidettäisiin räikeänä Islamin opetuksiin ja uskontoon puuttumisena. Käytännössä vastuu tältä osin jää siis yksinomaan muslimiperheen ja muslimiyhteiskunnan omalle vastuulle.

---
Kaikkiaan tällä haluan tyrkätä pelipallon takaisin blogistin omaan suuntaan. Vaikka näen siellä suurtakin toivetta saada vielä vaan uutta suomalaista lisäpassausta. Tällaisessa vieraan uskonnon asiassa meiltä, helposti kömpelösti ja väärin käyttäytyviltä kristityiltä.

Teillä on täydellisesti itsellänne olemassa keinot joille voitte perheitänne valvoa ja kasvattaa.

Mikäli oikeasti haluatte minimoida radikalisoitumisia, niin teidän on muslimiyhteisönä itse otettava vastuu asiasta.

On täysin asiatonta ja myös toiminnallisesti tehotonta ja turhaa koettaa sälyttää murlimiperheiden sisäistä valvontavastuuta Suomen viranomaisten vastuulle ja tehtäväksi.

Veikko Nironen

Reino Jalas, olen pitkälti samaa mieltä kommentissasi esittämiin seikkoihin...Ja niiden korjaamis ehdotuksiin...On todella tullut tuntuma, että Suomessa suorastaan kartetaan oikealla tavalla ohjeistamasta mamuja ja on muodostunut kuva Että varsinkin islamin uskoisien vaatimuksiin helposti suostutaan ja heitä "palvellaan" mieluummin, kuin sanotaan kuinka täällä asioita pitää hoitaa...Niin koulu-ja asunto yhteisöistä kantautuneista negatiivisistä viesteistä päätellen... Toivottavasti ei sentään ruveta hommaamaan "pakko Somalian" opiskelua jo yhden pakko kielen lisäksi...Kun näyttää, että "hyysäreillä ei se hyysäily halu" vähene, vaikka maa on työttömyyden kasvaessa ja rahapulassa ajautumassa roskalaina luokkaan...Ja lisäksi, kun ei näemmä haluta ottaa opiksi mitään siitä, mihin ulkomailla on ajauduttu, kun muslimien määrä kasvaa...

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Kyllä kantasuomalaisenakin joutuu olee vähän varpaillaan viranomaisten kanssa.
Aika hurjia tarinoita kuulee noista lasten huostaan otoista ihan luotettavilta tahoilta.
Ymmärrän, että maahanmuuttajien kannattaa pysyä lastensa kanssa mahdollisimman kaukana sossutädeistä.
Se on kuitenkin ehkä kauheinta mitä vanhemmalle voi tapahtua, kun lapsi viedään väkivalloin jollain keksityllä syyllä.

Ps. Ja ei voi kun ihmetellä mistä näistä rasisti idiootteja riittä tähänkin keskusteluun näin paljon.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvin mielenkiintoinen kirjoitus tiukasti yhden henkilön näkökulmasta.

Luin sen mielihyvin, mutta en kostunut mitään, kun odotin jotain painavaa otsikon aiheesta.

Olen kuitenkin kovasti kiinnostunut ja kysynpä nyt asiantuntijalta eli itse Husulta:

- Miten sinä pääsit tänne Suomeen 15-vuotiaana?
- Miten valitsit Suomen?
- Miksi sait sukulaisesi Suomeen ja kuinka?
- Oletko käynyt lomalla Somaliassa?
- Miten ihmeessä ilmeisen raakaa sotaa käyvässä maassa eli Somaliassa Suomen somalit pystyvät käymään lomailemassa?
- Miten todella uskot voivasi saada poikasi, joita on paljon, jäämään pois pyhästä sodasta?
- Onko sinulla todellisia mahdollisuuksia jotenkin vastustaa pojillesi kaikuvaa moskeijan kutsua jihadiin?

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Rasistiksi leimautuminen tuntuu olevan kohta suurin rikos täällä Suomessa. Ehkäpä kohta luovutaan omasta kultturistamme ja käännytään Islaminuskoisiksi,kun kirkostakin väki häviää.
Kaikilla on varmaan kuva mielessään,mihin tämä maahanmuuttopolitiikka johtaa. Jotkut haluavat vielä olla Suomalaisia,jotkut jotain muuta,sekalainen seurakunta. Otetaan kerralla tänne 6 miljoonaa pakolaista,kunhalutaan niin humaaneja olla. Näin päästään tästä hävettävästä Suomalaisuudesta,opitaan uusia kieliä,saadaan väkeä toreille ja paljon uusia ruokapaikkoja. Byrograatitkin toteavat hommansa mahdottomaksi ja ottavat loparit.

Marja Selkämaa

Yritetään vain kasvattaa lapsistamme ihmisiä, jotka kunnioittavat toisten oikeutta elää ja olla omanlaisiaan. Itse uskon, että se onnistuu parhaiten olemassa läsnä ja antamalla lapselle tukevan jalustan mille rakentaa elämäänsä. Lapsen pitää tuntea kuuluvansa johonkin. Kaikkein haavoittuvaisempia ovat nuoret, joilla ei tuota perustaa ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset