Husu

Timo Soini puolustaa kansanmurhaa

  • Timo Soini puolustaa kansanmurhaa

Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana saanut tutustua erilaisiin suomalaisiin poliitikkoihin niin median kautta kuin henkilökohtaisestikin. Monia heistä arvostan edelleen. Tällaisia ovat mm. presidentti Martti Ahtisaari, nykyinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, kehitysministeri Pekka Haavisto, europarlamentaarikko Anneli Jääteenmäki, ex-komissaari Olli Rehn sekä kenties yllättäen - kansanedustaja Timo Soini.

Tapasin Timo Soinin ensimmäisen kerran kesällä 2012 Lahdessa. Olin suomen pakolaisavun tilaisuudessa juontajana ja yhtenä tilaisuuden tavoitteena oli saada paikalle saapuneiden puolueiden johtohenkilöt allekirjoittamaan adressi, joka yllytti kuntia ottamaan vastaan enemmän pakolaisia. Minä otin tämän tehtävän hoitaakseni ja sainkin monelta puolue-aktiivilta allekirjoituksen. Soinin kanssa pääsin jopa juttelemaan asiasta vähän pidempään. Oheisessa kuvassa Soini allekirjoittaa kyseistä adressia.

Oli hienoa todistaa itselleni ettei Soini ole sellainen kuin hänestä usein annettaan ymmärtää. Että hän ei hyväksy kenenkään ala-arvoista kohtelua. Tosin ymmärrän myös sen että joskus politiikassa päämäärä saattaa pyhittää keinot. Tällä tarkoitan sen sitä, että kun hakkaraiset, hirvisaaret, immoset ja halla-ahot käyttivät rasistista kieltä kansanedustajaksi päästäkseen, oli minulle selvää että Soini suvaitsi sitä päästäkseen suurten puolueiden kanssa saman pöytään.

Se mikä nyt pisti silmäni ja miksi sanon, että Soini hyväksyy rasismin ei kuitenkaan liity kotimaan politiikkaan, vaan Soinin HS:lle antamaan haastatteluun, jonka mukaan Soini puolustaa Israelin iskuja Gazaan. Siis eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja, puolustaa Israelin iskuja jossa on tähän menneessä saanut surmansa liki 2000 ihmistä.

Artikkelin alaotsikossa sanotaan että Soini on saanut palautetta ”kristikansalta”, jota Israelin ja Gazan konflikti ahdistaa.  Siinä kohden hän olisi voinut ihan hyvin sanoa että suurinta osaa kansaa ahdistaa tämä konflikti sillä se on jatkuvasti meidän kaikkien olohuoneessa eikä siitä millään pääsee eroon.

Israelia johtaa Likud-puolue joka harjoittaa politiikkaa, jota ei mielestäni kenenkään järkevän ihmisen pidä hyväksyä. Israelia puolustetaan sillä argumentilla, että maa on monen arabimaan keskellä ja että nämä haluavat pyyhkäistä sen pois maailman kartalta. Kuitenkin Israelilla on hyvät välit Egyptin ja Jordanian kanssa, selkeästi naapureitaan vahvempi armeija ja lisäksi se on ainoa maa Lähi-idässä, jolla on ydinaseita käytössään. Miten tällaisessa tilanteessa voidaan väittää Israelin olemassaolon olevan uhattuna?

Israel harrastaa omassa maassa vähemmistöjen keskuudessa esim. pakolaisten pitämistä aitojen takana. Ja vaikka kuinka monesti puhutaan Israelin olevan demokraattinen maa, sen hallituksen kanssa ei saa olla eri mieltä. Esim. lääkärit jotka kieltäytyivät hoitamassa Israelin armeijan nykyisessä konfliktissa vammautuneita henkilöitä vangittiin ja heitä kutsutaan maanpettureiksi. Israel harjoittaa rasismia omassa maassaan ja sortaa gazalaisia näiden omassa kotimaassa sekä pitää yllä maailman suurinta avovankilaa. Israel polkee palestiinalaisten oikeuksia jalkoihinsa. Tämä kaikki on koko maailman tiedossa ja jotkut jopa ovat sen uskaltaneet tuomita.

Soini kertoo että on saanut ”kristinkansalta” palautetta, joten minun täytyy kysyä, niin pyysikö kristinkansa Soinin tukea Israelin nykyisen valtapuolueen Likudin toiminnalle vai juutalaisille kokonaisuudessaan?! Hyväksyykö Soinin mainitsema kristinkansa massamurhan jota Israelin armeija parhaillaan toteuttaa?

Itse en usko ”kristikansa” ja etenkään suomalaisten enemmistö tukisi Israelin nykymenoa. Tuntemani kristilliset tuttavat ja ystävät ovat kaikki huolissaan gazalaisten kohtalosta.

Tulin siihen tulokseen että Soini hyväksyy kansanmurhan, sillä en tällä kertaa löydä mitään tekosyyttä jonka taakse voisi piiloutua. En osaa selittää tämän Soini viestin millään muulla tavalla. Se ei voi olla Suomessa asuvien juutalaisten äänten kalastelua, sillä heidän määränsä on ehkä tuhat. Tietääkseni Israelin valtiolla ei ole Suomessa myöskään sellaisia lobbaajia jotka voivat vaikuttaa suomalaiseen poliittiseen kenttään laajemmin. Tämän vuoksi en löydä tästä Soinille minkäänlaista poliittista voittoa.

Olen ensimmäistä kertaa pettynyt Soiniin, sillä en osaa enää selittää itselleni hänen motiiveja tällaisiin kannanottoihin! Hän taitaa valitettavasti olla ihan aidosti olla sitä mieltä, että kohta 2000 ihmisen (joista 70-85% on muuten siviilejä) tappaminen on oikeutettua.

Sionismista, kuten rasismista, on päästävä eroon. Rasismista Soini ei voi päästää eroon sillä hän hyötyy siitä poliittisesti, mutta sionismi ei ole hänelle mitenkään hyödyllinen.

Olen Abdirahim HUSU Hussein ja olen valmis käymään Soinin kanssa tästä keskustelua, sillä en usko tuohon terroristin/rasistin kanssa ei neuvotella -hömppään.

 

Hesari linkki tässä.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1406872956652?jako=4b3b273ab21af86b3589da8c2e8a069c&ref=fb-share

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (300 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitä mieltä olet Israelin Suomen suurlähettilään selkeästä toteamuksesta, että "jos Hamas ei ammu raketteja niin mekään emme ammu mitään"?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Olen sitä mieltä, että heti kun Israel lopettaa saaron ja muu epäinhimillistä touhua Palestiinassa, voidaan pyyttää Hamasia lopettamaan rakettien ampumista!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Kun kerran saarto johtuu juurikin niistä raketeista niin eikö Hamasin pitäisi ensin luopua ampumisesta ja muokata periskirjaansa siihen suuntaan että yhteiselo Israelin valtion kanssa olisi mahdollista?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #4

Luopuisitko sinä ampumisesta mikäli kotisi olisi vallattu?!!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #5

En ole laukaustakaan ampunut Venäjän suuntaan vaikka sukutilani on siellä

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #8

Vaikka ryssä aikoinaan teki suunnattoman vääryyden Suomen kansalle on järkevämpää pitää välit kunnossa valloittajaan kuin alkaa tappelemaan uudestaan. Jos verrataan Venäjää ja Suomea niin monessa asiassa Suomi pesee Venäjän 6-0 etenkin jos painotetaan ihmisten vapauksia.

Palestiinalaisten tulee hyväksyä Israelin valtion olemassa olo ja moni palestiinalainen elää, yritää ja voi hyvin Israelin puolella. Miten kommentoit kansanmurhaa vaikka Israel sallii rauhallisten palestiinalaisten eläminen ja olemisen Israelin puolella.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #15

Jouni,

eipä mitenkään - mutta rikkahan on toisen silmässä kun itsellä on silmänsä peittävä pökkelö!!...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #5

Kai myös Hussein tietää, että yli 400.000 suomalaisen koti on vallattu, mutta he lopettivat ammuskelun silti jo noin 70 vuotta sitten? Mietipä, miksi?

On siis päästävä eroon koston kulttuurista ja ryhdyttävä rakentamaan rauhaa ja ajamaan oman kansan hyvinvointia, ei pelkästään laskemaan molempien puolien kuolleita. Kyllä syitä raketeille tai konflikteille löytyy historiasta mielin määrin, jos niiden annetaan jatkuvasti vallita koko heimon/kansan/ryhmän jne. ajattelua.

Gazan asukkaiden kannattalisi valita edustajikseen valtiomiestason poliitikkoja. Muuten he saavat tyytyä kostonhimoisiin terrorismista eläviä ääriryhmiin.

Suomalaisetkin joutuvat kärsimään tai saavat kukoistaa valitsemiensa poliitikkojen kautta.

Käyttäjän Mikko-VilleMtt kuva
Mikko-Ville Määttä Vastaus kommenttiin #22

En tosin usko, että gazalaiset voivat käytännössä valita johtajikseen todellisen rauhan tekijöitä, vaikka yrittäisivät. Ei tarvitse kuin katsoa minkälaista touhu oli Fatahin aikana ja ketkä nyt rahoittavat Hamasta, niin voi luopua kaikesta toivosta.

Ehkäpä jossain vaiheessa öljyvarantojen ehtyminen aiheuttaa Israelia ympäröivien arabivaltioiden yhteiskunnallisen romahtamisen. Sen jälkeen tilanne Israelin suhteenkin varmaan muuttuu.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #5

Abdirahim,

uskontosi mukaan on kyllä voimassa "silmä silmästä", mutta ei meillä länsimaissa, ei ainakaan meillä kristityillä...

Minunkin äitini vanhempien koti ja tilat jäi Karjalaan, Kuolemajärvelle - luuslisitkos minun - tai meidän - pärjäävän Putinille ja joukoilleen, kuten hamasilaispojat 'ritsoineen' Israelille, täh? - mitä se hyödyttäisi??järkevää?? - varsin lapsellinen perusteesi...

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #5

Sanohan Husu miksi Israelia ei pidä perustaa alueelle jossa on heidän pyhin paikkansa ja mistä he ovat peräisin ja niille rajoille jossa heidän valtionsa oli aikoinaan.

Jos mandaattia ei olisi laadittu, kyseinen alue olisi liitetty Syyriaan. Mitään itsenäistä palestiinan valtiota ei olisi koskaan perustetu.

Miksi sitten juutalaisten olisi pitänyt jäädä jälleen vainottaviksi antisemitistisen Syyrian valtaan? Damaskos oli ennen toista maailmansotaa antisemitistisen toiminnan keskuksia ja toisen maailmansodan aikana erittäin antisemitistinen. Sieltä sai suojapaikan mm. Alois Brunner, Adolf Eichmannin paras mies joka oli vastuussa 140 000 juutalaisen tappamisesta. Miksi juutalaisten olisi pitänyt jäädä muslimien vallan alle? Ei mistään syystä.

Hyvä vertauskuva olisi se että valtaamme Saudi-Arabian, jyräämme heidän pyhimmän paikkansa, tapamme suurimman osan asukkaista ja kiellämme arabeja ja yleensä muslimeja enää koskaan saapumasta sinne. Nimeämme maan vaikkapa Piglandiaksi tai Yankeelandiaksi. Se olisi muslimeja kohtaan samanlainen häväistys mitä juutalaisille on tehty tuhoamalla heidän pyhin paikkansa ja nimeämällä alue Palestiinaksi. Muutaman vuosikymmenen päästä olisimme natiiveja ja siellä syntyneet lapsemme olisivat oikeutettuja pakolaisstatukseen jos niin kävisi että muslimit ajaisivat heidät kotoaan jonka ovat ihan itse rakentaneet.

Näin Israelissa ja Juudeassa on aikoinaan käynyt. Olisiko tämä oikein?

Niistä kansoista jotka Jerusalemia ja Israelia pitäneet hallussaan vain juutalaisilla ei ole omaa maata. Kaikilla muilla on omat valtionsa joilla on ihan oikeat rajat. Miksi juutalaisilla ei saisi olla maata jolla on ihan oikeat rajat?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #5

"Luopuisitko sinä ampumisesta mikäli kotisi olisi vallattu?!!"

+++ Kenen koti Gazassa on vallattu? EI Isrel valtaa ihmisten koteja. Päivitä tietosi hyvä mies!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Saartoko ja "muu epäinhimillistä touhua" oikeuttaa siviilikohteiden pommitukset?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #6

Hamasin pommitukset ovat tähän menneessä tappaneet 3 siviilin Israelissa ja noin. 60 sotilasta. Israel yli 1600. 63/1600. Do the math!!

Tuomitsen molempien tahojen siviilien murhat, mutta 3 Isr ja noin 80%, 1600 ihmisistä!!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Onko sinusta valitettavaa, että Hamas ei ole onnistunut paremmin tappamaan juutalaisia? Edelleenkin muistutan, että Israel on vain ja ainoastaan reagoinut hyökkäykseen.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #11

Olen tuossa edellisessä kommentissa sanonut tuomitsevani siviilien murhia, joten tiedä mitä tuolla kysymyksellä.

PS: Kuinka kauan aiot uskoa että Israel on reagoinut hyökkäykseen? Mitä kaikkea pitää tehdä ja mitkä uutiskanavia seuraat näin sokeasti?!!

Katso välillä muu maailman uutiskanavia, vertaile uutisia ja tee johtopäätöksiä sen jälkeen. Älä jaksa uskoa kaikkea mitä heti luet!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Laiskuuttani pyydän sinua linkkaamaan uutisen, jossa todistetaan Israelin aloittaneen nämä pommitukset.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #18

Abdirahim,

miksi tulet tänne vain sönkkäämään, etkä tunne itse asiaa, edes kaikkia kysymyksiäkään ? (kielitaitosi? - joku yleläinen on ilmeisesti laatinut tämän "dokumenttisikin"!)...

"Katso välillä muu maailman uutiskanavia, vertaile uutisia ja tee johtopäätöksiä sen jälkeen. Älä jaksa uskoa kaikkea mitä heti luet!" - koskee juuri ja nimenomaan sinua itseäsi! : #74

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #94

Minäpä luulen että suurin syy tähän kirjoitikseen oli saada jotenkin kolhaistua Soinia. Kun ei muuta asiallisempaa asiaa nyt tullut mieleen niin tämä kiiltäväpukuinen herra keksi tämmöisen kirjoituksen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #120

Sama tuli itselleni mieleen. Siis vain saada julkisesti tölväistyä Soinia. Kirjoittajan kannattaisi myös kysäistä puolueensa puheenjohtaja Sipilältä samat kysymykset kuin Soinilta. Siis ainakin sen hyväksyykö Sipilä Israelin pommitukset Gazassa? Nimittäin olen aivan varma että vastaukset on samansuuntaiset kuin Soinilla. Sipilä muuten on myös uskovainen poliitikko. Soinihan ei kuitenkaan ole ainoa joka uskontoonsa liittyen ajattelee niin kuin ajattelee. Muuten USA:n presidentti Obama sanoi aivan selvästi että Israelilla on oikeus puolustaa maataan. Kyllä Suomestakin löytyy poliitikkoja, jotka ovat Soinin kanssa samaa mieltä, vaikka kuuluvat toiseen uskontokuntaan. Mikä muuten mahtaa olla pääministeri Stubbin kanta?

Blogisti on aiemminkin 'hyökkäillyt' perussuomalaisia kohtaan, joten käsitin tämänkin kirjoituksen jatkumoksi aiemmille.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #94

Israel tappaa sanonnan mukaan taloissa ja puutarhoissa ja mieluiten siellä, missä on paljon lapsia ja siviilejä. Israelilla on maailman tehokkaimmat Usasta kerjätyt asejärjestelmät, jotka muualla osuvat metrien tarkkuudella ennalta asettettuihin kohteisiin, mutta Gazassa ne osuvatkin kumman usein "vahingossa" siviilikohteisiin ja jopa Yk:n kohteisiin. Olisi mukava kuulla Israelin p:n nuolijoilta täällä, mistä moinen epätarkkuus johtuu.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #9

Tuomitsetko myös Hamasin painostukset siviilejä kohtaan etteivät jättäisi alueitaan ja siirtuisi turvallisemmille alueille. Israel ilmoittaa ennakkoon alueet minne iskuja on tulossa ja on kehoittanut siviileitä poistumaan. Ilmesesti Hamas on jopa aseellisesti estänyt siviileitä poistumasta turvallisille alueille.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #12

Kokeile lähtemästä kodistasi kolmessa minuutissa. Muista ottaa passi ja hammasharja, sekä perhekuva!!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #24

Mielummin menisin vetämään turpiin sitä idioottia joka kotini vierestä ampuu raketteja naapurivaltioon ja saattaa kotini vastaiskulle alttiiksi

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #24

Abdirahim,

älä kiemurtele kuin kyykäärmeet, vaan vastaa suoraan kysymykseen, asiaan:

"Tuomitsetko myös Hamasin painostukset siviilejä kohtaan etteivät jättäisi alueitaan ja siirtuisi turvallisemmille alueille. Israel ilmoittaa ennakkoon alueet minne iskuja on tulossa ja on kehoittanut siviileitä poistumaan. Ilmesesti Hamas on jopa aseellisesti estänyt siviileitä poistumasta turvallisille alueille".

Koska et ainakaan heti vastannut tasapuoleisesti - olet yksioikoisen puolueellinen, vain yksipuoleinen - sinulla ei ole mitään virkaa ainakaan Suomen Keskustassa - "maassa maan tavalla tai maasta pois"!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #95

Paraskin puhuja suoraan puhumisesta :)

Mikä olisi mielestäsi tasapuolinen vastaus? Israel saa tappaa, palestiinalaiset eivät?

Ja tämän maan tapana on Ilkka ollut, että naisten ja lasten tappajat laitetaan kärsimään teoistaan. Joten jos et kykene elämään maassa maan tavalla, niin maasta pois. Muuta vaikka sinne Israeliin, varmasti löytävät sijan kaltaisellesi lasten tappamisen puolestapuhujalle. Älä halvenna tätä maata väittämällä että meidän tapohin kuuluu lasten ja siviilien tietoinen tappaminen.

Pitää muuten kertoa Hamasille, että muistavat varoittaa ampuvansa raketteja. Jos sitten 150 kilometrin säteellä siviilit eivät poistu Israelilaiset tieltä, ovat itse vastuussa kuolemastaan. Sillä se etukäteen varoittaminenhan ilmeisesti muuttaa siviilikohteiden pommituksen oikeutetuksi?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #97

Juhana,

turha sinun on tulla taas tässä väliin "lastenmurhinesi" #74 - koeta nyt hyvä mies vastata yhteenkään niistä äläkä mutuyleistä yksittäisiä tapauksia koskemaan kaikkia - varsinaista tieteellisyyttä!

"Älä halvenna tätä maata väittämällä että meidän tapohin kuuluu lasten ja siviilien tietoinen tappaminen." - turha sinun on pistää aivan omiasi omaan suuhuni - ei onnistu sekään syytöksesi eikä suornainen perusteeon tuomiosi - kuuluu samaan sarjaan Abdirahimin kanssa - pelkkään kunnianloukkailuun! Seuraa nyt edes yhtä asialinkkiäni, niin saat myös vastauksen onnettomaan yritykseesi "Israel saa tappaa, palestiinalaiset eivät"...

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #97

Juhana Turpeinen kirjoittaa

Älä halvenna tätä maata väittämällä että meidän tapohin kuuluu lasten ja siviilien tietoinen tappaminen.

+++ EI kuulu meidän tapoihin, eikä kuulu Israelin armeijan tapoihin jos se vain suinkin voidaan välttää. Hamasin ja palestiinalaisten terroristien tapoihin se kuitenkin kuuluu. Heidän taktiikkansa on tappaa nimenomaan lapsia.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #24

Israelilaiset joutuvat juoksemaan kodeistaan pommisuojaan 45 sekunnissa, kun tulee hälytys saapumassa olevasta raketista. Taitaa jäädä hammasharjakin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #9

63/1600 on todellakin suhdeluku, josta Israelia täytyy muistuttaa, ja jolla sitä saa ja pitää painostaa. Miksi palestiinalaiset ovat kuin massatavaraa verrattuna israelilaisiin yksilöihin? Miksi ja millä oikeudella huipputekninen maa surmaa ihmisolentoja noin suurpiirteisesti?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

"Jos he eivät ammu, mekään emme ammu".

Valinta on siis Hamasilla.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #17

"Emme ammu, mutta aina voimme kyllä laajentaa siirtokuntia."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

Olisivatpa suomalaiset yhtä närkästyksissään venäläisten siirtokunnista Viipurissa, Sortavalassa ja Käkisalmessa.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #26

Niin tai joku kaksinaismoralisti voisi olla näreissään Krimin liittämisestä Venäjään, mutta peukuttaisi Israelin laittomalle laajentumiselle.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #31

Montakos siirtokuntaa on Gazan alueella? Israelhan oma-aloitteisesti vetäytyi sieltä mutta rauhallisen Gazan sijaan saivat niskaansa raketti sateen joka johti saartoon.

Samira Taina Vastaus kommenttiin #36

Saartoon johti Hamasin _vaali_voitto, eikä mikään rakettisade.

Ja syyt Hamasin voittoon ovat moninaiset, vaikka eivät ns. länttä kiinnostakaan. Yksi suurimmista kuitenkin se, että Fatahia pidettiin /ja pidetään) niin korruptoituneena, ettei sen varaan voinut laskea mitään.

Hajota ja hallitse on Israelin motto, ja on ainakin tähän asti toiminutkin ihan kivasti...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #93

Samira,

Israel puhuu: Gazan saarron syyt:

http://www.tv7.fi/broadcast/?broadcast=0_147052

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=28236

Gazan saarto:

http://www.takeapen.org/Takeapen/Templates/showpag...

"Konfliktin taustalle esitetään syyksi mahdollisesti Gazan saarto. Saarto ei kuitenkaan ole millään muotoa laiton. Se on täysin legitiimi ja kansainvälisesti hyväksytty. Sen osoittaa YK:n niin sanottu Palmer Report (PDF), joka selvitti touko-kesäkuun vaihteessa 2010 tapahtuneet välikohtauksen Gaza Freedom Flotillassa. Kokonaisuuden kannalta osa konfliktia johtuu varmasti Oslon rauhansopimuksesta, joka legitimoi Israelin sotilashallinnon Länsirannan alueella C. Tapa, jolla Israel hyödyntää tilannetta, kylvää katkeruutta. Gazasta Israel kuitenkin Ariel Sharonin käskystä vetäytyi osana Oslon sopimusta."

http://juhanihoo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171785-7...

Samira Taina Vastaus kommenttiin #99

Ilkka, sulla on tosi puolueettomat lähteet... ;)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #324

Samira,

monesta lähteestä tarkistettujakin!

Israel: Puolet Gazassa kuolleista taistelijoita:

http://yle.fi/uutiset/israel_puolet_gazassa_kuolle...

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #99

Lähteet:

Mitchell Bard: Myths and Facts Online, nr.62: The Gaza Blockade, 24.11.2008

The Israel Ministry of Foreign Affairs

Ha'aretz

The Jerusalem Post

Yedioth Acharonot

Nyt on aivan pakko nauraa noille lähteillesi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #335

Olli,

läntiset lähteet ovat moneenkertaan tarkistettuja ja vertaisarvioituja - sensijaan arabilähteet ovat maailman heikoimmissa kantimissa luotettavuuden suhteen - vaatiihan arabi-islamistien koraani valehtelemaan nimenomaan vääräuskoisille! - ja nämä heidän säestelijänsä vain toistelevat niitä pravdoiksi...

Lisää:

Ihmiskilvillä propagandaa Gazassa:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1726...

Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1251...

Antisemistiset sionismia vastustavat juoksupojat:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1144...

”Israel tuhottava” viha- ja puolustuspuheet jatkuvat... :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1129...

Naurattaa jo ilman pakkoakin...

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #99

Lähteet:

Mitchell Bard: Myths and Facts Online, nr.62: The Gaza Blockade, 24.11.2008

The Israel Ministry of Foreign Affairs

Ha'aretz

The Jerusalem Post

Yedioth Acharonot

Nyt on aivan pakko nauraa noille lähteillesi.

Timo Hirvi Vastaus kommenttiin #336

Nauramme samalla sinulle:))) Kukaan muu kun ei voi antaa lahdetietoja jotka perustuu lahimmaksi totuutta. Kysy silla aikaa Hamasilta niin voimme nauraa lisaa..

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #93

Näyttää ne Hamasinkin johtoveljekset egyptiläisen televisiokanavan mukaan olevan pulleassa kunnossa vetämässä pihviä naamaan jossakin sviitissä tai pallokentällä pudottamassa ylimääräisiä kiloja läskisestä ahterista. Uutistoimittaja vielä lupasi Egyptin puolesta vapaan pääsyn taistelukentälle.
Eivät tosin taida joutaa, lienevät odottavat tilisiirtoja ja avustuskuormia länsimaista, jotta saadaan taas tiskit täyteen Hamasin osuuskauppaan. rakennusbetonista ei saa bonuspisteitä (syy maanalainen rakennustoiminta).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Meinaatko tosissasi, että Krimin liittäminen Venäjään on ollut Venäjän valtion olemassaolon kannalta ehdottoman tärkeä puolustuksellinen toimenpide?

(Olen eri mieltä)

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #38

Venäjästä en tiedä, kun nyt puheena on eri kiistat.
Mutta että laiton siirtokuntien laajentaminen on Israelille olemassaolon kannalta ehdottoman tärkeä puolustuksellinen toimenpide?

Nyt on pahasti moraalinen kompassi sekaisin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #31

Janne,

niinkuin nämä tilanteet ja viitekehykset olisivat aluksikaan samanlaiset...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #20

Niinpä ja toki aina välillä pommitetaan ali-ihmisiä ihan muuten vaan. Tuo jumiutuminen noihin raketteihin kertoo ainoastaan siitä miten heikolla tasolla nämä laste massamurhaamisen puolustajat ovat. Eivät ole tutustuneet historiaan ja taustoihin ollenkaan. Ja kun on päätetty puolustaa valittua kansaa tapahtui mitä tapahtui, niin sitten ei jää muuta kuin papukaijoina toitottaa sitä virallista massamurhaamisen tekosyytä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #33

Turha tunkea sitä valittua kansaa joka paikkaan. Itse olen osin kriittinen koko holokausti caseen mutta siitähän ei saa keskustella. Israelin paikka on kuitenkin siellä missä se nyt on - historiallisestikin ja kurdienkin pitäisi saada oma kotimaansa.

Israel ei kuitenkaan tarkoituksella iske siviilikohteisiin vaan asevarastoihin jotka Hamas on kätkenyt siviilikohteisiin. Sotilaiden ja sotamateriaalin kätkeminen siviilikohteeseen on tietääkseni sotarikos.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #56

"Israel ei kuitenkaan tarkoituksella iske siviilikohteisiin vaan asevarastoihin jotka Hamas on kätkenyt siviilikohteisiin."

Niinpä niin. Kaikki nuo kuolleet ovat asuneet asevarastoissa!!

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #66

Eipä ole asuneet asevarastoissa.

Mutta Hamas on tullut ja perustanut asevarastoja ihmisten koteihin. Samoin krh-asemia ja raketinlaukaisualustoja.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #66

Abdirahim,

ja vaihtelevat ammuskelu- ja muut kohteensa sijoittavat kouluihin, sairaaloihin, moskeijoihin, niiden lähelle, ym. siviilikohteisiin - ja sitten äkkiä pois, jotta saadaan näyttämään "taas Israel ampui vain siviilejä, hirveä sentään, meni siinä lapsiakin, kauhia asia, niiin...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #33

Juhana,

toistat, toistat, toistat... #74, jne.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #33

Juhana,

vaikka kuinka yrität toistella ja vääristellä "nämä laste massamurhaamisen puolustajat ovat" ei ole vielä täälläkään yksikään ilmoittautunut tai väittänyt olevansa sellainen, mutta sinähän puolusteletkin näitä uskontonsa mukaisia murhaajia, itsemurhaajia. lastensa murhaajia! - ei siis mikään ihme ko. fanaattisuutesi - saas nähdä monestikohan vielä toistelet tuota samaasi - jokos aloitit tutustumisen? : #46, #74...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #33

Juhana,

moneskohan kerta tämäkin toisintosi? - sitä kutsutaan nettikielellä spämmäämiseksi (spammaaminen)...

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #17

Kannattaa ehdottomasti lukea tämä Syksy Räsäsen vastine Hesarin Palestiina/Israel kirjoitukseen.

Tässä yksi ote:

HS kirjoittaa:
"Raketteja Israeliin ampuu myös islamistinen ääriliike Hamas, joka hallitsee nyt Gazan kaistaa. Israelin ja Hamasin välillä käytiin lyhyet sodat sekä 2008 että 2012."

Räsänen vastaa:
"Tässä ei mainita sitä, että Israel on hyökännyt Gazaan useammin ja tappanut ja haavoittanut paljon enemmän palestiinalaisia Gazassa kuin mitä palestiinalaiset aseelliset ryhmät ovat tappaneet ja haavoittaneet israelilaisia. Esimerkiksi kolmen ensimmäisen marraskuun 2012 hyökkäyksen jälkeisen kuukauden aikana Israel rikkoi tulitaukoa yli sata kertaa. Todistetusti Israelin tehokkain tapa vähentää rakettitulta Gazasta on olla rikkomatta tulitaukoja.

Israelin hyökkäysten Gazaan kutsuminen Israelin ja Hamasin välisiksi sodiksi on vielä harhaanjohtavampaa kuin niiden kutsuminen Israelin ja palestiinalaisten välisiksi yhteenotoiksi, koska Israelin hyökkäysten kohteena ei ole vain Hamas, vaan Gazan siviiliväestö. YK:n asettaman Richard Goldstonen johtaman tutkimusryhmän mukaan Israelin tavoitteena vuoden 2008-2009 sodassa oli "kohtuuttoman voiman käyttäminen ja suuren vahingon ja tuhon aiheuttaminen siviiliomaisuudelle ja infrastruktuurille, ja kärsimyksen aiheuttaminen siviiliväestölle". Vuoden 2012 hyökkäyksessä Israelin armeijan kohteiden valinta oli erilaista, mutta silloinkaan kohteena ei ollut vain Hamas."

http://kulttuurivihkot.fi/lehti/jutut/artikkelit/5...

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen Vastaus kommenttiin #14

Olivatko britit syyllisiä toiseen maailmansotaan, kun saksalaisia kerran kuoli huomattavasti enemmän? Israelin suurlähettilään käyttämä vertaus on osuva.

Israel pyrkii suojelemaan siviilejään toisin kuin Hamas. Hamasille oman puolen siviilit ovat vain propagandan välineitä, arvokkaita vasta kuollessaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #46

Olli,

niinpä niin, ei vaan näytä menevän fanaatikkona Juhanakaan kaaliin!...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #46

Britit olivat syyllisiä siviilien massamurhaamisiin aloittamalla Saksan kaupunkien terroripommitukset.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sir_Arthur_Harris,_1s...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #122

Britit aloittivat pommitukset 1942, Luftwaffe pommitti Coventryn tiilikasaksi1940. Lontookin sai aika paljon sontaa niskaansa kun blitz oli pahimmillaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #14

"63/1600 on todellakin suhdeluku"

Jos mittaat yrityksen määrää, ahkeruutta, mikä on suhdeluku silloin? Kyllä yritys on tässä vähintään yhtä vahva kummallakin. Se ettei toinen onnistu, ei vähennä syyllisyyttä. Luvuilla pallottelu on pöljän touhua ja himmentää sen tosiasian, että keinojen toimimattomuus ei pyhitä tarkoitusta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #14

Ja Suomikin tappoi sodissa Neuvostoliittoa vastaan joissakin taisteluissa kymmenen venäläistä yhtä kaatunutta omaa taistelijaa kohtaan.

On se niin väärin, että Suomi tappoi enemmän neukkuja kuin neukut suomalaisia, vaikka Venäjä aloitti sodan. Kyllä aloittajan pitää saada tappaa enemmän ? Vai?

Iskuun pitää vastata kovemmalla iskulla, jotta aggressoija ja hyökkääjä ymmärtäisi jättää naapurinsa rauhaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #9

Sotia ei matematiikalla (siis vertailemalla uhrilukuja) valitettavasti ratkaista.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #23

Ei ratkaista ei, mutta niistä voi päätellä tavoitteita. Israel on menettänyt lähinnä sotilaita ja palestiinalaiset lapsia ja muita siviilejä. Sodat ratkeavat aseilla ja kun vastustajalla on enemmän ja parempia, pystyvät he tehokkasti tappamaan toisia. Ja kun on tarpeeksi tarkkoja aseita niin voi halutessaan tähdätä kouluihin ja sairaaloihin. Ja kyllähän niihin sitten tähdätäänkin.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #45

Miten määrittelet palestiinalaisen siviilin?

Ei ollut kokardia keffiyehissä, vai?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #6

Kun kerran siviilikohteiden pommitus Israelin toimesta on mielestäsi oikein, niin kerrotko vielä mitkä ne syyt olivatkaan. Voimme sitten kertoa Hamasille, että vetoaa niihin jos joskus saa tilaisuuden ja halun toimia yhtä julmasti ja murhanhimoisesti kuin Israel.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #82
Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #82

Jos koulun tai sairaalan eteen pystytetään krh- tai raketinheitin, se ei ole enää vain koulu tai sairaala, vaan raskaan aseen tuliasema, sotilaskohde, mihin on oikeus iskeä.

Jos pihalla olevaan krh-heittimeen pudotetaan koneesta pommi, ei siviiliuhreilta voi välttyä. Mutta vastaisku on oikeutettu. Hamas on syyllinen siviiliuhreihin, koska vetää tulen koulun tai sairaalan suuntaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #6

Siviilikohteiden pommitus on oikeutettua jos (kun) Hamas ampuu niistä siviilikohteista.

Hamas pystyttää kranaatinheittimiään ja rakettiensa laukaisualustoja suoraan koulujen, sairaaloitten, jopa moskeijoiden viereen, ja ampuu sieltä siviilien keskeltä. Mikä on sotarikos. Hamas tulittaa umpimähkään Israelin asutuskeskuksia kohtaan, mikä on myös sotarikos.

Ainoa mahdollisuus, mikä Israelille jää on vastata tuleen, juuri sinne, mistä Hamas ampui.

Tästä syystä Hamas on syypää omien siviiliensä kuolemiin.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Jos saarto purettaisiin, Hamas saisi lisää aseita ja tarvikkeita tunnelien rakentamiseen. Israel on ilmoittanut vetäytyvänsä kun 5 vuotta rakennetut tunnelit Israelin puolelle on tuhottu. Tosin se jatkaa vastaiskuja jos Hamas jatkaa rakettien ampumista. Ja siviilejä tulee kuolemaan.

Israelin toimet eivät täytä kansanmurhan tunnusmerkkejä eikä se ole peruskirjoissaan tällaista tavoitetta asettanut toisin kuin arabiosapuoli.

Gazaa saartaa myös Egypti Muslimiveljeskunnan sisarjärjestön Hamasin takia.

Jotta rauha tulisi alueelle. Husun pitäisi vaatia palestiinalaisviranomaisia muuttamaan peruskirjansa niin ettei niissä vaadita Israelin tuhoamista. Rauha tulisi heti.

Jos kuviteltaisiin tilanne että yrittäisin tappaa sinut ja perheesi ja yrittäisin toteuttaa sen muutaman kerran, mitä tekisit? Yrittäisitkö saada minut tulitaukoneuvotteluihin kotiisi kahvipöydän ääreen? Antaisitko minun kulkea vapaana ja suunnitella uusia yrityksiä? Vai yrittäisitkö saada minut vankilaan niin etteivät yritykset toistuisi?

Olen pettynyt Husuun, siis todella pettynyt. Luen rivien välistä että tuet Hamasia, PLOta ja Muslimiveljeskuntaa ja niiden kaltaisia liikkeitä koska ne ovat vihollisesi Israelin viholisia. Olenko oikeassa? Ihmiset ovat taipuvaisia alitajuisesti tukemaan ääriliikkeitä jos nämä sotivat omaksi viholliseksi koettua toimijaa vastaan.

Mikään toimi Israelin puolelta ei tuo rauhaa alueelle ellei arabiosapuoli tunnusta Israelia ja poista peruskirjoistaan sen tuhoamisen tavoittelemista.

Oikeasti kyse on tästä:

http://youtu.be/7sD9wJW-eq8

http://youtu.be/XvTejpelcRI

Hamasin yhden perustajan mukaan roomalaiset ja saksalaiset rankaisivat juutalaisia ja nyt heidät on tuotu Israeliin jotta muslimit voivat rankaista heitä.

Muslimit ovat tosin vainonneet juutalaisia 1400 vuotta ja tehneet ihan oikeita kansanmurhayrityksiä että sikäli tilanne ei ole uusi.

Samira Taina Vastaus kommenttiin #139

Jos saarto purettaisiin, gazalaisten ei tarvitsisi rakentaa tunneleita. ;)

Ja oikeesti, kuvitteleeko kukaan tosissaan, että mitään peruskirjoja muuteltaisiin ennen kuin rauhanneuvotteluiden alkamisesta on edes toiveita olemassa..?!?

Tuossa muslimiveljeskunta-hamas-kuviossa on muuten paljon sellaistakin, mistä länsitiekkareissa ei puhuta. Ja se 'muu' saattaa ajan myötä tuottaa diplomaattisesti ikäviä ylläreitä Israelillekin, riippuen siitä, miten se omat korttinsa nyt esim. palestiinalaisten siviilien suhteen pelaa.

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

Sinulla menee syy-seuraus -suhde väärin päin. Israel aikoinaan luovutti ehdoitta Gazan palestiinalaisille ja nämä palkitsivat sen nostamalla valtaan ääri-islamistit, joiden ainoa päämäärä on tuhota Israel - ei neuvotella sen kanssa. Israel siesi yllättävänkin kauan rakettitulta Gazasta. Tulta, jonka tehtävä oli tappaa israelilaisia siviilejä; raketteja ei siis suunnattu sotilaskohteita kohtaan. Se, että raketit eivät juuri aiheuttaneet vahinkoa, ei tee niistä yhtään puolustettavampia.

Minä kannatan rauhaa ja Israelin valtion ohella Palestiinan valtiota, mutta tosiasia on, että palestiinalaisten keskuudessakin ylivoimaista kannatusta nauttii - ei kahden valtion muodostaminen, vaan yhtenäinen Palestiinan valtio, joka ulottuu Länsirannalta Välimerelle eli siis Israelin hävittäminen. Tämä mielipidetiedustelu tehtiin kesäkuussa ja julkaistiin heinäkuun alussa.

Pro Israel -mielisyys ei tarkoita siviiliuhrien hyväksymistä, mutta se auttaa olemaan suhtautumatta niihin niin tunteellisesti, että unohtaisi Israelin häviämisen taistelussaan ääriaineksia vastaan johtavan Lähi-idän ainoan demokratian katoamiseen.

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

Sinulla menee syy-seuraus -suhde väärin päin. Israel aikoinaan luovutti ehdoitta Gazan palestiinalaisille ja nämä palkitsivat sen nostamalla valtaan ääri-islamistit, joiden ainoa päämäärä on tuhota Israel - ei neuvotella sen kanssa. Israel siesi yllättävänkin kauan rakettitulta Gazasta. Tulta, jonka tehtävä oli tappaa israelilaisia siviilejä; raketteja ei siis suunnattu sotilaskohteita kohtaan. Se, että raketit eivät juuri aiheuttaneet vahinkoa, ei tee niistä yhtään puolustettavampia.

Minä kannatan rauhaa ja Israelin valtion ohella Palestiinan valtiota, mutta tosiasia on, että palestiinalaisten keskuudessakin ylivoimaista kannatusta nauttii - ei kahden valtion muodostaminen, vaan yhtenäinen Palestiinan valtio, joka ulottuu Länsirannalta Välimerelle eli siis Israelin hävittäminen. Tämä mielipidetiedustelu tehtiin kesäkuussa ja julkaistiin heinäkuun alussa.

Pro Israel -mielisyys ei tarkoita siviiliuhrien hyväksymistä, mutta se auttaa olemaan suhtautumatta niihin niin tunteellisesti, että unohtaisi Israelin häviämisen taistelussaan ääriaineksia vastaan johtavan Lähi-idän ainoan demokratian katoamiseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Aijai mikä provokaatio; onneksi olkoon bloggaajalle!

Jutun kuvassa Soini siis allekirjoittaa humaania adressia vastaanotettavien pakolaismäärien kasvattamiseksi. Mutta jos lukija klikkaa vain kuvaa, tekstiksi ilmestyy otsikon kertaus "Timo Soini puolustaa kansanmurhaa". Aika lähellä on siis ajatus puoluejohtajasta vahvistamassa allekirjoituksellaan tappolistaa. Taitaapa bloggaaja Husu toden teolla harjoitella disinformaation tyrkyttämistä!

"Lapsiuhrit eivät voi olla vaikuttamatta", myöntää kristitty perheenisä Soini gazalaisista puhuttaessa. Kuitenkin juutalais-kristillisyys on Soinin ajattelussa voitolla suhteessa palestiinalais-islamilaiseen osapuoleen. Onko tällä perusteella oikein lokeroida poliitikko kansanmurhan huutosakkiin?

Sionismi ei ole Soinille "hyödyllinen", väittää Husu. Tavoitteleeko bloggaaja paikkaa perussuomalaisten puheenjohtajan poliittisena konsulttina, vai mistä tämä hyöty-pohdinta johtuu? Sionismi on aate, joka katsoo juutalaisten tarvitsevan oman valtion, minkä Husu voisi nyt ottaa loppukesän läksykseen. Jos sionismi on Husun mielestä rasismin kaltaisena kitkettävä maailmasta, mitä blogisti mahtaa suunnitella Israelin varalle, ja millä aikataululla?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tuomo,

niinpä niin - no sehän kuuluu näiden omien lastensakin murhaajien ideologiaan jo perustaltaan, ja sitähän puolustelevat juuri nämä tätä Husseinia puolustelevat "hamasin lapsiasiavaltuutetut" arabilaisittain kiivaillen, kuten esimerkiksi Juhana täällä - ei muuta osaakaan!!! - kas kun ei vastannust sinulle jo täällä ...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Kerroppa Husu mitä tapahtuisi gazalaiselle tytölle joka rakastuisi juutalaiseen poikaan ja vielä jos pari päättäisi asua Gazan alueella? Miten Hamas suhtautuisi tuohon rakkauteen ja pariin?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Edelleen Husu odotan asiantuntevaa arviotasi edellä mainitusta skenaariosta.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Voi hyvänen aikaa! Oletko tosissasi?!!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Kyllä hän varmaan on tosissaan tuossa kysymyksessään, joten voit aivan hyvin antaa arviosi. Jos sen arvion ja perustelujen pohjalta sitten käy ilmi, että kysymys on typerä, niin se on meille kaikille opiksi.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #25

Kyllä, olen ihan tosissani! Jos olisit itse juutalainen ja rakastunut gazalaiseen tyttöön niin uskaltaisitko mennä asumaan rauhaa rakastavaan Gazaan mielitiettysi kanssa?

Tarkoituksena on miettiä yleensä Hamasin suhtautumista eri asioihin. Jos minä rakastuisin venäläiseen naiseen (mikä on varsin epätodennäköistä mutta mahdollista) niin tuskinpa muut suomalaiset alkaisi rakastani pieksemään tai jos Venäjälle muuttaisin niin tuskin venäläiset alkaisivat minua suomalaisuuteni takia pieksemään, korkeintaan FSB tulisi ovelle kirjoitusteni johdosta.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #42

Mikä etninen puhdistus? Jos siellä olisi israelilaisten suorittama etninen puhdistus käynnissä ei Gazassa olisi muita kuin israelilaisia tai tyhjä maa. Nyt siellä on kuitenkin palestiinalaisia joilta Israel odottaa rauhanomaista kanssakäymistä naapurivaltioiden kanssa. Israelhan vetäytyi oma-aloitteisesti mutta joutui palaamaan kun Hamas aloitti uudelleen terrorikampanjan.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #48

Se jolla siitä Gazasta tehtiin sellainen Ghetto kuin se nykyään on. Mutta tietysti jos et ole Israelin historiaan tutustunut viimekuukautta kauemmaksi niin tuollaisia pikkuasioita kuin sen maan laajentumisen käytännön toimeniteet on saattanut mennä ohi.

Jos tehdään nyt Jouni niin, että kun oikein internettiin olet osannut mennä, niin tutustu vähän historiaan. Samin voit tutustua siihen mitä tuo Israelin "vetäytyminen" tarkoitti. Se vetäytyminen tarkoitti sitä, että Israel edelleen kontrolloi alueen rajoja, määritteli kuinka paljon vettä, lääkkeitä ja ruokaa sinne sai viedä jne. Sellaista yleensä kutsutaan Ghetoksi ja Israelin harjoittamaa toimintaa terroriksi. Sillä alalla Hamas on ihan amatööri Israeliin verrattuna.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #53

"Sillä alalla Hamas on ihan amatööri Israeliin verrattuna."

Ja siksikö sillä on oikeus aloitteellisesti tappaa juutalaisia siviilejä niin paljon kuin kykenee?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #57

Ei ole, eivätkä ne sellaista ole kaivanneetkaan. Sinä sen sijaan olet kovin antamassa Israelile oikeutta tappaa siviilejä niin paljon kuin kykenee. Ja paljonhan ne kykenevät. Aika mielenkiintoista, että syytät ilmeisesti minua siviilien tappamisen sallimisesta, vaikka itse olet ainoa joka sellaista oikeutta puolustaa...

Israelin "puolustusvoimat" on perustettu siviilejä lahdanneista terroristiryhmistä, joten ei ole ihme että metodologia on sen mukainen. Niillä on praktiikkaa terrorismista ja siviilien murhaamisesta jo 30-luvulta. Ja kun on kokemusta niin on myös taitoa. Ja mderneimmat asejärjestelmät apuna.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #53

Kuinkas Israel kontrolloi esimerksiki Gazan ja Egyptin rajaa? Kerropa se.

Ja tuohon historiaan niin Israelhan on ihan sillä oikealla paikallaan missä Israelin kuningaskunta oli. Roomalaiset vain ajoivat israelilaiset pois ja nimesivät maan palestiinaksi. Britit vain korjasivat tuon vahingon ja antoivat maan takaisin juutalaisille.

Tuo kontrolli josta puhut juontaa taas vetäytymisen jälkeisiin aikoihin jolloin Gazasta alettiin tekemään uudelleen iskuja ja noiden iskujen takia saartoon ryhdyttiin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #61

Kuten jo kerran totesin, niin tutustu historiaan ettet nolaa itseäsi höpöjä puhumalla. Kuvitteletko muuten niiden palaestiinalaisten vain jostain ilmestyneen sinne asumaan?

Ja se kontorolli ei koskaan mihinkään kadonnut. Vetäytyivätpähän vain sen verran etteivät joutuisi vastaamaan velvoitteista valloitetulla alueella. Samalla saivat Gheton asukkaiden ruokkimisen sysättyä meidän muiden maksettavaksi.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #53

Oletko itse tutustunut alueen historiaan edes vuodesta 1946 alkaen, tai 1900-luvun alusta?

Tai mieluummin ihan sieltä vuodesta 67.

Koko laajan alueen historia, ja valloitusten tarkastelu on tarpeen. Gaza on vain pieni näyttämö, minkä lapsiuhrit ovat lähes ainoa asia, mistä suomalainen media uutisoi.

Tosiasiassa tässä on suuresta globaalista voimainmittelöstä kyse: sodasta ääriväkivaltaisen ja ihmisoikeuksia polkevan islamistisen liikkeen ja demokraattisemman (kristityn ja juutalaisen) lännen välillä.

Islamistit (Isis, Taleban, jne) katkovat päitä ja käsiä ja mnurhaavat ihmisiä, siviileitä, naisia, lapsia ympäri maailmaa, kuten viimeksi kaksi suomalaista hyväntekijänaista Afganistanissa. Mutta siitä laajasta murhaporukasta ei ymmärretä, että saman liikkeen voima on Gazassakin hyökkäämässä Israelia vastaan, tavoitteenaan tuhota Israel, ja laajentaa "kalifaattinsa" myös yli koko lännen, antaen vaihtoehdot: kuole tai käänny islamiin. Sitähän halunnet tukea?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #237

Jorkka,

tätähän nämä hamasilaisten, jihadistien, jne. puoltajat ja puolustelijat myös haluavat:

Suomea puhuva mies terroristijärjestön videolla: "Sharia tulee Suomeenkin":

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194918829349/art...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #237

Tietysti olen tutustunut alueen historiaan ja hyvin. Minulla ei ole tapana laukoa kovia mielipiteitä asioista joihin en olisi tutustunut. Israelin tukijoilta se harjoitus on selvästi jäänyt tekemättä.

Jos aloittaa vasta vuodsta -67 saattaisi israelin tukijoiden kommentteja ymmärtää. Sittne kun aloitetaan sieltä vuosisadan alusta ja katsotaan kuka teki mitä ja milloin, sekä mistä ne tekijät tulivat - niin Israelille ei ymmärrystä jää.

Israel ei ole mikää suoja pahuuden voimia vastaan. Se on itse koko historiansa ajan uskonnollisin perustein ihmisiä tappanut ja terrorisoinut organisaatio. Meillä täällä kotisuomessa ja erityisesti tässä blogissa löytyy valtavasti ihmisiä, joiden mielestä lapsia saa tappaa massoittain jumalan nimissä. Tällä porukalla ei ole varaa valittaa siitä että Islamilaisista maista löytyy yhtä hullua ja murhanhimoista porukkaa. Ja siitähän tämäkin blogi on perustansa saanut, että yhden maan suurimmista puolueista tukee puheenjohtajansa suulla uskonnollisin perustein tehtyä kansanmurhaa. Ja se sitten jeesuksen nimissä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #25

Abdirahim,

no mutta, etkös olekaan tosissasi? - etkö osaa vastata näin yksinkertaiseen kysymykseen - levitellä vain provojasi ja yksipuoleista propagandaasi...

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #25

Epäilen että kyseinen juutalainen poika joutuisi rasistisen toiminnan kohteeksi. Mutta sinähän tunnet sikäläiset tavat hyvin, joten kerro toki mikäli juutalaiseen poikaan ei kohdistuisi muslimien harjoittama rasistinen kohtelu.

Tiedät varmaan Husu, että suomessa vaikeneminen on myöntymisen merkki...

Samira Taina Vastaus kommenttiin #175

Ei siihen juutalaiseen Gazassa varmaan kovin ystävällisesti suhtauduttaisi.

Eikä palestiinalaiseen miniään / vävyyn Israelin juutalaisissa piireissä.

Jos tämä on jotenkin ylläri ylipäänsä kenellekään, ei voi kuin hämmästellä tätä ns. palstan tietämyksen tasoa taas tässäkin asiassa.

Muslimivävyyn ei muuten suhtauduta erityisen ystävällisesti myöskään suomalaisissa, etenkään kristillisissä piireissä, ylläri teille kaikille varmaan tämäkin?

Janne Hilden

Ei taida "kristikansan" tuki riittää siivittämään soinilaisia vaalivoittoon.

KD ja PS - Suomen kotikutoinen teekutsuliike

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Olisi tosiaan toivottavaa ettei lasten massamurhaamisen ihannoinnilla vaalivoitta tässä maassa irtoaisi.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Jep, eli toivotaan siis vasemmistolle rökäletappiota sillä hehän ihannoivat Hamasin toimintaa ihmiskilpineen.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #35

Mielenkiintoista ja melko säälittävää. Tuo logiikka ei tosiaan ole koskaan ole ollut äärioikeiston vahvinta aluetta. Yhden massamurhaajaporukan vastustaminen sitten tarkoittaa jonkun toisen porukan ihannointia - melkoinen linkitys. Vertailussa Israel - Hamas, jälkimmäinen on kuitenkin selvästi vähemmän murhanhimoinen. Edellinen on ollut puhdasverinen siviilien terrorisointiorganisaatio ensimmäisestä sekunnistaan lähtien. Jälkimmäinen sen seuraus.

Koita kehittää seuraavaan kirjoitukseen parempia perusteluita lasten massamurhaamiselle. Tämä ei kovin häävi ollut.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #40

Oikeisto vertaa näissä "mutku Hamaskin"-narratiiveissä ihannevaltiotaan siis terrorijärjestöön.

Kaltaisensa vertailukohteen ovat kyllä löytäneetkin.
Hyvästi sivistysvaltion leima ja korkeat standardit, tervetuloa terroristien joukkoon tummaan!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #44

Kysymys nyt ei todellakaan ole "oikeistosta" tai "vasemmistosta", vaan aivan realiteeteista.

Vaikka tuo toteamuksesi "Kaltaisensa vertailukohteen ovat kyllä löytäneetkin" implisoi Hamasin tuomitsemista terrorijärjestönä, niin siitä huolimatta voi hyvällä syyllä kysyä mikä olisi Israelin kannalta oikea reagointitapa summittaiseen ja jatkuvaan siviilikohteiden rakettipommitukseen.

Ottaa se vastaan nöyränä ja kiitollisena?

Niinkö?

Samira Taina Vastaus kommenttiin #52

Ei, vaan kelpuuttaa, tai edes yrittää kelpuuttaa, Hamas neuvottelupöytiin, kuten olisi pitänyt tehdä jo heti 2007 vaalivoiton jälkeen (koska demokratia).

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #98

Samira,

kuinka missään pelkkiä murhaterroristeja otetaan vakavasti, saati sitten asiallisiin neuvottelupöytiin? - suapi ootella...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #109

Voiko sellaisen tahon ottaa neuvottelupöytään, minkä peruskirjassa on julistettu tavoitteena olevan toisen osapuolen totaalinen tuho ja hävitys? ja jonka uskonto sallii "vääräuskoiselle" valehtelun sallituksi?

Samira Taina Vastaus kommenttiin #238

Ensimmäiseen kohtaan sanon, että voi. Toisen terroristi on toisen vapaustaistelija, ja jos sellaisia ei koskaan olisi neuvottelupöytiin missään huolittu, tilanne olisi aika karmaiseva hyvin monessa muussakin paikassa kuin Gazassa.

Toinen väittämäsi sitten taas ei pidä paikkaansa, vaan on just sitä 'piru lukee raamattua' -kategoriaa, jolla islamofobiaa lietsotaan.

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #280

"Islamofobia" on korvannut "neuvostovastaisuuden" propagandavälineenä!
Muhammedin tavoite oli koko maailman alistaminen "oikeauskoisten" vallan alle. Juutalaisille ja kristityille oli varattu paikka päähänpotkittuina "suojeltuina". Suunnitelma olisi ehkä onnistunut, mutta Tsingis Kaani valtasi Bagdadin. Tämä antoi Euroopalle toipumisaikaa, renesanssi pääsi syntymään, ja voimasuhteet muuttuivat. Nyt suvaitsevaiset hinkuvat taas alistumaan islamin edessä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #40

Turpeinen, annappa ennusteesi mitä mahtaisi tapahtua jos Israel vetäytyisi nyt ja lopettaisi sotatoimet. Lupaatko että Hamas lopettaa iskut Israeliin? Lupaatko että Hamas ei varastoi aseita siviilikohteisiin? Lupaatko että Hamas keskittyy omien kansalaisten elinolosuhteiden parantamiseen vai pelkäätkö että Hamas vahvistaa omaa sotilaallista iskuvoimaansa ja aloittaa jälleen uuden hyökkäyskampanjan?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #51

Vaikea sanoa kun ei ole kokemuksia Israelin vetäytymisistä. Sotatoimia se ei ole tuolla koskaan lopettanut, vaikka on puhunut vetäytyneensä.

Palestiinalaisten oikeutta taistella Israelia vastaan vetäytyminen ei poistaisi. Edelleen ne olisivat kodeistaan ajettuja ja oikeutettuja taistelemaan massamurhaavaa miehittäjävaltiota vastaan. Ja se miehitysalueen raja ei kulje Gazan rajalla, vaan kaukana siitä. Joten varmasti Hamas jatkaisi sotilaallisen voiman keräämistä, jotta voivat seuraavallakin kerralla taistella vastaan kun Israel aloittaa Ghetonpuhdistusoperaation.

Mutta voitko sinä Jouni luvata että Israel lopettaa siviilien ja lasten massamurhaamisen jos Hamas lopettaa rakettien ampumisen? Tuskin, sillä sitä se ei ole koskaan historiassaan lopettanut missään tilanteessa. Ei myöskään aiemmilla kerroilla kun Hamas on rakettien ampumisen lopettanut. Tai lopettaisivatko ne saarron, jossa alueen väestö elää aliravitsemuksessa, vähällä vedellä ja lääkkeiden puassa kun Israel estää niiden toimitukset asukkaille.

Mutta jos logiikkaasi seurataan, niin Hamashan voisi tappaa vapaasti Israelilaisia. Ampuvathan ne jatkuvasti raketteja ja ovat tehneet sitä kauan ennen kuin Hamasia oli olemassakaan.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #60

Lupaamaanen toki pysty mutta väitän että mikäli Gazasta ei ole Israelin valtiolle uhkaa ei Israelilla ole mitään intressiä lähteä uutta konfliktia hakemaan.

Kerro kuitenkin miten on mahdollista että vastuuntuntoiset ja kansastaan välittävät Hamasin johtajat keräävät itselleen valtavia omaisuuksia avustusrahoita jotka on tarkoitettu tavallisten gazalaisten avuksi. Ja kaikki se betoni joka on tarkoitettu kotien, koulujen ja sairaaloiden rakentamiseen päätykin hyökkäystunneliverkostoon?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #64

Tuon voisi varmaan muotoilla niin, että jos Israelin valtiosta ei olisi uhkaa Gazan asukkaille, ei heillä olisi mitään intressiä hakea konfliktia. Mutta ikävä kylläIsraelin valtio on aina ollut välitön turvallisuusuhka kaikille alueen asukkaille. Lapsia murhaavat massoittain, joten konfliktia ei voi välttää.

Tuohon jälkimmäiseen toivoisin muutaman lähteen. Vastuuntuntoisen Hamas johtajat varmasti rakentavat tunneleita, jotta saavat salakuljetettua ruokaa, polttoainetta, lääkkeitä, avustustyöntekijöitä, lehtimiehiä ja kaikkea muuta Israelin Gheton asukkailta epäämiä tarvikkeita alueelle. He huolehtivat ihmisten tarpeista, jotka tosin kansainvälisten sitoumusten mukaan olisivat Israeln vastuulla. Israel tosin ei ole koskaan ollut kykeneväinen sellasista velvoitteista selviämään. Murhaaminen ja varastaminen ovat aina olleet ne Israelin erityistaidot.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #60

Voisiko Turpeinen käyttää edes hippusen energiastaan keskustellakseen Putinin kanssa Karjalasta?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #240

Sopii, järjestätkö tapaamisen?

Vai tarkoitatko, että en voi keskustella Israelista ilman keskustelua Karjalalasta, Kuriileista ja muista alueluovutuksista. Suomi on tehnyt rauhansopimuksen Neuvostoliiton kanssa, palestiinalaiset eivät. Israel voisi sellaisesta neuvotella, muttei ole kiinnostanut.

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula Vastaus kommenttiin #40

Hamasko seuraus ja puhdas pulmunen? Ihan oikeastiko uskot noin? Huh!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #196

Tietysti, olenhan tutustunut historiaan. Kannattaisi sinunkin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juhana,

jota parahiten yrität edesauttaa juuri sinä toistoillasi muka pravdoiksi...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Soini ja sionistien komppaajat puolustvt naisien ja lasten tappamista "tiettyyn rajaan asti" Se on kansanmurhan hyväksymistä!

Palestiinan ja Gazan vaalivoittaja Hamas on oikeassa. Taistelu ei laannu eikä rauhaa tule ennen Israelin harjoittaman laittoman saarron lopettamista.

Israelin pinta-ala on kymmenkertaistettu vuoden 1948 jälkeen sodilla ja laittomilla siirtokuntien rakentamisella. YK on vaatinut aluevaltausten ja rakentamisen lopettamista Israelin oikitohallituksen laittomuudet on estettävä pakotteilla ja asekauppakiellolla.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Kyseessä ei ole kansanmurha.

Olikos kyseessä kansanmurha kun liittoutuneet hyökkäsivät Saksaan aiheuttaen suuret siviilivahingot.

Pitäisikö pahan antaa riehua maailmassa ihan rajattomasti niin että tilanne on kuten Syyriassa ja Irakissa jossa muslimiterroristit tappavat kaiken tieltään.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Abdirahim,

valitettavasti erehdyt pahemman kerran ryhtyessäsi ad hominem- virheargumentoinnein, vääristellen syyttämään ja nimittelemään Timo Soinia "kansanmurhaajaksi" - kyseessä on suorastaan kunnianloukkaus! Rasisti hän saattaa tietyin osin ollakin - jokseenkin yleisessä mielessähan sitä on jokainen suomalainen (mikäli mamut tulevat tänne "lihapatojen ääreen" noin vain syrjäyttelemään 300 000 työtöntämme!!), mutta semitismi ja sionismi on hänelle - kuten meille jokaiselle suomalaiselle - erityisen hyödyllinen asennoituminen.

"Sionismista, kuten rasismista, on päästävä eroon.", kirjoitat. Harjoitat siis uskontosi mukaan antisionismia, ilmeisesti antisemitismiäkin, valitettavasti. Eivät ne kuulu ainakaan Suomen Keskustan ohjelmarepertuaariin, päinvastoin! - Sinusta on päästävä eroon, mitä pikimmin, sitä parempi! - Voit kysyä myös puheenjohtajamme Juha Sipilän mielipidettä semitismistä, Israelista, juutalaisista, jne.

Kukahan, ketkä ovatkaan todellakin kansanmurhaajia jo uskontonsa perusprotokollankin mukaisesti? - täältä löydät valaistusta asiaan lisää:

Ihmiskilvillä propagandaa Gazassa:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1726...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Et sitten lukenut kirjoitusta...

Mutta onneksi sinulta löytyy näitä papukaijana toisteltavia Israelin propagandatekosyitä lasten massamurhaamiselle.

Tuo antisemitismi on ehkä säälittävin vasta-argumentti mitä löytyy. Seemiläisten (eli palestinalaisten) lasten massamurhaamisen vastustaminen on mielestäsi antisemitismiä. Naurattaisi ellei se olisi niin masentavan iljettävää ja tyyperryttävän typerää yhtäaikaisesti.

Sipilä tuskin kaipaa Keskustaan teitä lasten murhaamisen esitaistelijoita.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juhana,

et valitettavasti ole lukenut muitakaan lähteitä, saati sitten syventynyt niihin itsekriittisesti! - sinähän et usko kuin 'omiisi' - vaikka itse Mooses tulisi kertomaan - toivottavasti sinullekin valkenee joskus - tässäkin taas yksi:

Riitta Kvist: - "Tässä hetki, missä helvetti ja pimeä maailma lyövät kättä. Miksi näiden lasten piti kuolla Gazassa? Israelia syytetään jatkuvasti sotarikoksista mm lapsia kohtaan, mutta voitko kuvitella sivistysvaltiossa koskaan tapahtuvan tällaista, heidän toimestaan, joille elämä on kultaakin kalliimpaa? Vai onko sittenkin kuvaaja tulossa kuvaamaan uusia "Israelin tappamia" Gasan lapsia ja tarvitaan materiaalia? Katso noita lapsia silmiin ja ajattele heitä hetki, kun seuraavan kerran. syytät Israelia!"

Hamas kill children in aaza....חמאס הורג ילדים בעזה — henkilön Abshalom Charikar kanssa. :

https://www.facebook.com/photo.php?v=743949218997884

https://www.facebook.com/StandWithUs/photos/a.3509...

# 74

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #84

No Ilkka, kerro nyt sitten selvästi meille kantasi. Onko lasten tarkoituksellinen tappaminen oikeutettua Israelin toimesta, kyllä vai ei? Jos kyllä niin millä perusteilla? Ovatko ne perustelut sellaisia, joilla myös palestiinalaiset voivat perustella lasten murhaamista?

Ei kannata keskustella lähteistä asiassa jossa on olemassa vain kyllä tai ei vastaus. Joko kannattaa lasten murhaamista tai ei. Minä en kannata, mutta nähtävästi sinä kannatat.

Suosittelen myös sinulle itsekritiikkiä ja sen oheen aimo annoksen lähdekritiikkiä. Ja se ei siis tarkoita Aimon käyttämistä lähteenä...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #87

Juhana,

jatkuva saman asian kyselysi osoittaa täydellisen tietämättömyytesi ao. kaikkinaiseen murhaamiskantaani - eritoten hamasilaisten, kaikkien terroristien suhteen!

Ihmiskilvillä propagandaa Gazassa:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1726...

Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1251...

Antisemistiset sionismia vastustavat juoksupojat:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1144...

Israelin ja rauhan vastainen apartheidilla panettelu:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1120...

”Israel tuhottava” viha- ja puolustuspuheet jatkuvat... :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1129...

jne., jne.

Tutki ensin ko. asioita mutuhutkintojesi sijaan!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Hyvä Husu, kerrankin asiasta puhutaan suoraan. Soinilla ja muilla kristillisillä ääriaineksilla on ehtymätön luonnonvara, tai oikeastaan kaksi sellaista. Ensimmäinen on kaksinaismoralismi ja toinen on löytää onnettomia tekosyitä lasten massamurhaamiselle. Ja jumalan nimessä...

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos kommenteista Hienoa että löytyy ihmisiä jotka näkevät asiat kuten on. En ymmärrä miten ulkoasianvaliokunnan pj`na Soini voisi käyttää asemansa näin väärin!!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Se on se uskonnon ja pyhien kirjojen voima. Niitä kun väärin tulkitsee ja antaa harhaluulojensa sumentaa järjen äänen, niin päätyy puolustelemaan vaikka lasten massamurhia. Oma ironiansa tietysti on, että hyökkäävät muslimeja vastaan joidenkin sekopäiden takia, mutta sitten seuraavaksi itse puolustelevat tappamista aivan yhtä sekopäisesti. Pitäisiköhän kaikkia kristittyjä arvioida näiden lastentappajien puolustelijoiden puheilla...

Soini tosiaan on varsin pihalla ja käyttää asemaansa törkeyksien puolustelemiseen. Muut ulkopolitiikan tekijät tosin ovat aina yrittäneet pysyä mahdollisimman kaukana tästä kysymyksestä, sillä jenkkien pelko on aina voittanut oikeudenmukaisuuden. Siinä sivussa toki on viety kaikki uskottavuus siltä moraaliselta paremmuudelta jota länsimaissa yritämme itseemme assosioida.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Abdirahim,

et voisi enää pahemmin erehtyä tässä asiassa vääristyneen uskosi kera! Ulkoasianvaliokunnan pj:na Timo Soini - kuten ei Juha Sipiläkään - kysy edes häneltä! - asemaansa yhtään väärin - joutuisi vielä valtakunnaoikeuteen, sinä saatat saada syytteitä hänen täysin aihheetomista loukkailuistaan, sorry vaan...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Abdirahim Husu Hussein,

miksi ylipäätään ryhdyt moisella vääristelyllä puremaan auttajasi kättä, häh?? - meillä Keskustassa ainakaan ei moisia hyväksytä, kaulailit sitten Juhaakin kuinka paljon tahansa - hävetään vain...

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/file...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Pientä rajaa??Mitähän tapahtuisi jos "syytetty" olisi jostakin muusta puolueesta...Päättääkö Soini mitä Saksa tekee?Taitaa T.S.olla SUURMIES jo eläessään ja puolue Suomen tunnetuin(äänestetyin kohta)kun vuodesta toiseen seurataan haukkana...

Saksa on toimittanut Israelille ydinasevalmiudella varustettuja asejärjestelmiä. Suomi on käynyt mittavaa kauppaa israelilaisen Rafael Advanced Defense Systems -aseyhtiön kanssa. Rafael on vastannut Israelin ydinaseohjelman aseistuksesta.

Niin kauan kuin Israel ja Yhdysvallat EU:n hiljaisella hyväksynnällä kieltäytyvät tukemasta kokonaisvaltaista ydinaseriisuntaa Lähi-idässä ydinasekilpailun vaara alueella pysyy ennallaan.

Noam Chomsky ja Johannes Hautaviita

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/mielipide/puheenvu...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ilona,

luulisitkos, että Israel koskaan luopuu ydinaseistaan? - ei:

Sak 12:
1 ¶ Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Eikö se ole hyvä, että Suomi ostaa aseet edullisesti ja sellaiselta, joka osaa niitä parhaiten valmistaa, ja joka on jopa battle-tested, niiden toimivuuden. Vai pitäisikö aseet ostaa kalliimmalla joltakin joka ei ole joutunut aseitaan tositilanteissa käyttämään 300 vuoteen?

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Se, että israelilaisia siviilejä on kuollut "vain" kolme, ei johdu siitä että Hamas olisi tarkoituksella säästänyt siviilejä kuolemalta. Yritystä Hamasilla on tappaa niin monta juutalaista kuin mahdollista. Uhrien vähyys johtuu Hamasin rakettien alkeellisuudesta, ei Hamasin armosta. Siksi Hamas ampuu sadoittain raketteja, jotta edes yksi tappaisi juutalaisia. Ja Israelin kannalta yksikin Hamasin murhaama siviili on liikaa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Tuo on olettamus, jolle ei ole reaalimaailman näyttöjä. Sille sen sijaan on, että Israel tappaa rajoituksetta siviilejä ja lapsia. Kuinka paljon alempi ihmisarvo palestinalaisilla lapsilla mielestäsi on, että heitä saa vapaasti lahdata muta yksikin palestinalaisten surmaama siviili olisi liikaa.

Voisiko tuon muotoilla Hamasin toimesta vaikka seuraavasti? Yksikin Israelin tappama siviili on liikaa, joten voimme tehdä aivan mitä tahansa sen estämiseksi. Siältäisikö sellainen toimi oikeuden ampua raketteja? Nythän taivaalta tippuu jatkuvasti Isrealin ampumia raketteja ja tykistönammuksia sairaaloihin, kouluihin ja asuintaloihin. Voisiko sen yhden palestiinalaissiviilin tappamisen välttämiseksi iskeä tuollaisiin kohteisiin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Israelilla on oikeus reagoida Hamasin harjoittamaan siviilien terorisointiin parhaaksi ja tehokkaimmaksi katsomallaan tavalla. Hamasilla on valta ja mahdollisuus lopettaa se lopettamalla terrorismin harjoittaminen ja nöyrästi keskittyä omalla alueellaan omaan elämäänsä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #72

Onko palestiinalaisilla oikeus reagoida Israelin harjoittamaan siviilien terroriin parhaaksi ja tehokkaimmaksi katsomallaan tavalla? Jos ei ole niin miksi sellainen oikeus kuuluu vain toiselle?

Palestiinalaiset eivät voisi nöyrästi keskittyä omalla alueellaan (joka muuten sisältää koko Israelin alueen kun ovat enemmistö siellä), sillä sitä Israel ei ole koskaan sallinut eikä nähtävästi koskaan kykene sallimaan. Elettäkään eivät sen eteen ole Israelissa koskaan tehneet. Israel on jatkanut koko olemassaolonsa ajan palesiinalaisten etnisiä puhdistuksia täysin riippumatta siitä tappelevatko palestiinalaiset vastaan vai ei. Siksi koko asetelmasi on täysin teoreettinen. Palestinalaisilla tai Hamasilla ei ole valtaa lopettaa Israelin sotarikollista toimintaa. Jos olisi niin se varmasti olisi lopetettu keinolla millä hyvänsä

Israelilla olisi täysi mahdollisuus ja valta saada rauha alueella lopettamalla terrori ja siviilien massamurhat. He voisivat lopettaa etniset puhdistuksetkin ja nöyrästi keskittyä elämään alueillaan (lähinnä siis ne euroopan maat joista lähtivät etnisiä puhdistuksia ja massamurhia tekemään), mutta halua ei ole koskaan ollut. Kun valtaa on, eli parempia aseita, sitä käytetään sen saavuttamiseksi mitä halutaan. Ja kun halu on etnisellä puhdistuksella vapauttaa palestiinalaiset hengestään ja omaisuudestaan, niin siihen sitä sitten käytetään niin paljon kuin uskalletaan. Se kuinka paljon sitä harjoitettaisiin jos eivät olisi ulkomaailmasta riippuvainen valtio, olisikin mielenkiintoisempi kysymys kuin se onko Hamsilla mahdollisuutta saada rauha alueelle.

Hannu Rytilä Vastaus kommenttiin #76

Ei ole mitään Palestiinalaisia, vaan arabeja jotka asuvat Gazan alueella. Tämä alue kuuluisi oikeasti Israelille. Siellä asuville ihmisille voitaisiin antaa Israelin kansalaisuus. Ohjusten ampuminen loppuisi siihen paikkaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #72

Juha,

niinpä niin, ei mene fanaatikkojen kaaliin kun kerran heidän "raamattunsa" sanoo ja käskee näin "tappakaa kaikki vääräuskoiset" - niin lapset kuin aikuisetkin...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #117

Israelin heimoilla on vuosituhantiset perinteet etnisissä puhdistuksissa.

Hämeen-Anttila:
http://fi.pinterest.com/pin/193021534004764983/

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #320

Lauri,

vanhatestamentilliset, ei uusitestamentilliset - nykyisin sitä harjoittelevat arabit, palestiinalaiset, yleensäkin islamistit...

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #72

Ihanko nauramatta tuota juttuasi sävelsit?

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino Vastaus kommenttiin #72

Ihanko nauramatta tuota juttuasi sävelsit?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Alueella on ollut jo neljä tulitaukoa jotka kaikki hamas on rikkonut. Ulkopuoliset todistajat puhuvat laajalti hamasin ihmiskilpien käytöstä ja kaikki rauhat israelin ja hamasin välillä on kaatunut hamasin iskuun.

Verrataan länsirantaan missä hamasia ei ole...ei minkäänlaisia vihamielisyyksiä, ei kuolonuhreja, siirtokunnat on purettu ja alueelle tulvii humanitäärinen apu israelin siunauksella.

Husun, muslimina, ei voi olettaakkaan olevan objektiivinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Älä sekoita tähän uskontoa!

Myös meidän suomalaisten luterilaisten keskuudessa on debattia tästä asiasta, kuten ketjusta huomaat.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Onko varma että ovat luterilaisia?Mistä luulet sotien johtuvan alkujaan?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Hyvä pointti sinulla. Länsirannalla ei ole Hamasia, mutta on silti systemaattinen etninen puhdistus, apartheidpolitiikka jne. käytössä. Loogisesti Israelin rikokset ihmisyyttä vastaan eivät ole riippuvaisia Hamasista.

Tietysti jos historiansa tuntisi niin olisi havainnut että ne ovat olleet jatkumo vuosikymmeniä Hamasia edeltävältä ajalta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Antisemitismi on ennakkoluuloa, halveksuntaa ja jopa vihaa juutalaisia kohtaan, kaikkia juutalaisia kaikkialla, vain siksi että he ovat juutalaisia.

On kuitenkin täysin mahdollista, että tämä kiihkeä antisionisti (vastustaa sionismin jatkuvaa kolonialistista hanketta) olematta millään tavalla juutalaisvastainen (antisemitisti) – mutta:.

Ef. 4:27 älkääkä antako perkeleelle sijaa

Jaak. 4:7
Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.

Kristityt sionistit uskovat, että juutalaiset ovat edelleen Jumalan valittu kansa yhdessä kristittyjen kanssa (Room. 11:17-24). Tämän vuoksi kristityt sionistit ovat sionismin kannattajia ja tukijoita. Toisin kuin sionismi (joka on juutalaisten poliittinen kansallisuusliike) kristillinen sionismi on uskonnolliselta pohjalta rakentuva Kristukseen uskoon pohjautuva ideologia.

Finnish Reporter Admits Rockets Fired From Shifa Hospital:

http://www.israellycool.com/2014/08/01/finnish-rep...

Totta ja mediatarua Gazasta:

http://terokaski.wordpress.com/2014/08/01/totta-ja...

Sirpa Rikkinen: ”Tuo Red alert appsi, joka ilmoittaa tabletille punaisena hälytysmerkkinä joka kerta kun Israeliin on iskenyt raketti, on kyllä järkyttävä, suosittelen hankkimaan. Se tuo eteesi Israelin Live-TODELLISUUDEN ja pistää sinut keskelle tapahtumia ja kummasti alkaa yhtäkkiä muistaa Israelia rukouksissa.

Ruutuun ilmaantuu paikka ja kellonaika ja siitä myös näkee ihmisten kommentit suoraan.

Oli kyllä havahduttavaa havaita, että tänäkin aamuna niitä raketteja on paukkunut yhtä soittoa!! Kyllä on todellakin jollain YLE:llä vääristynyt kuva Israel tilanteesta!”

Risto Hyttinen: Uskomatonta, miten lapsia opetetaan vihaamaan! :

Gaza's Palestinians are trapped under Hamas:http://blogs.timesofisrael.com/gazas-palestinians-trapped-under-hamas/

#NoMasHamas! Save the Children of Gaza from Hamas's war crimes!

https://www.facebook.com/StandWithUs/photos/a.3509...

Tältä näyttää Israelin täsmäohjusisku Gazaan – kuvalinkki:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12887212460...

Mikä oikeastaan on Gaza? :

http://terokaski.wordpress.com/2014/07/29/mika-oik...

You Won’t Believe What the Son of Hamas Just Said on CNN! :

http://www.israelvideonetwork.com/you-wont-believe...

How to make a Hamas hero :

http://www.jewsnews.co.il/2014/07/29/how-to-make-a...

What this Quranic scholar said will shock you…and probably make you puke:

http://www.jewsnews.co.il/2014/07/29/what-this-qur...

More despicable lies against Israel, this is just absurd:

http://www.jewsnews.co.il/2014/07/28/more-despicab...

"Koraanissa ei ole sellaista kuin Palestiina. Allah antoi Pyhän Maan Israelin lapsille tuomiopäivään saakka." Tekstissä mainitaan, etteivät arabiterroristit tule menestymään tuhoaikeissaan, koska se perustuu valheelle. Kannattaisi lukea... :

You will not believe what this Jordanian muslim scholar has to say about ‘Palestine’ :

http://www.jewsnews.co.il/2014/07/25/you-will-not-...

Riitta Kvist: - Tässä hetki, missä helvetti ja pimeä maailma lyövät kättä. Miksi näiden lasten piti kuolla Gazassa? Israelia syytetään jatkuvasti sotarikoksista mm lapsia kohtaan, mutta voitko kuvitella sivistysvaltiossa koskaan tapahtuvan tällaista, heidän toimestaan, joille elämä on kultaakin kalliimpaa? Vai onko sittenkin kuvaaja tulossa kuvaamaan uusia "Israelin tappamia" Gasan lapsia ja tarvitaan materiaalia? Katso noita lapsia silmiin ja ajattele heitä hetki, kun seuraavan kerran. syytät Israelia!
Hamas kill children in aaza....חמאס הורג ילדים בעזה — henkilön Abshalom Charikar kanssa. :

https://www.facebook.com/photo.php?v=743949218997884

Hamasin perustajan poika, muslimi, Mosab Yousef Hassan kääntyi kristityksi. Mitä islam terroristille tai tavalliselle muslimille merkitsee? 'Son of Hamas' De. :

http://youtu.be/RIqEOzLocAU

Hyödylliset idiootit:

http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/stigin_kynas...

Israel moraalisesti sairaan yhteisön naapurina:

http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/kangas/936/i...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juhana,

et siten taaskaan lukenut ko. tälläkään välillä noita lukemattomia esimerkkitodisteita edes aluksikaan - moinen asenteesi on 'luonnollisesti', mutta valitettavasti pyyhkeenä silmilläsi ja aivoillasi...

"rupesit kannattamaan ja puolustamaan lasten massamurhaa" - missäs niin väitän tekeväni? - tasan päinvastoin! - nämä hamasilaiset murhaajat ja itsemurhaajathan juuri niin tekevät lapsilleen ja yrittävät sitä samaa sitten israelilaisillekin lapsille - opettavat "oikeaa inhimillisyyttä" - "kaikki vääräuskoiset on tapettava" - vielä lapsilleenkin!!! - ja sinä valitettavasti heidän kannattajanaan ja puolustelijanaan!...

https://www.facebook.com/photo.php?v=743949218997884

https://www.facebook.com/StandWithUs/photos/a.3509...

"Älä tapa" - mutta: "Esivalta ei turhaan miekkaansa kanna" - mitähän se merkitsee tässäkin yhteydessä, tässä kontekstissa?...

Koetahan päästä mutuiluastetta vähän asiaperusteisemmalle tasolle Abdirahiminkin pelkän yksipuoleisen, perusteettoman propagandan sijaan, tnx.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #83

Kerrotko vielä miten Hamas sai Israelilaiset ampumaan kouluja? Älä pakene epämääräisten uskonnolisten jaaritteluiden taakse piiloon, vaan kerro meille miten Hamas on vastuussa siitä, että Israel tuhoaa sairaaloita ja kouluja tietäen niiden olevan täynnä lapsia ja muita siviilejä. Se olisi sitä asiaperustaista tasoa jota kaipailit. Nyt vain latelet jotain epämääräisiä raamatun värssyjä, joita selvästikään et ymmärrä ja linkität omaa kirjoitustasi jossa toistelet papukaijana Israelin propagandaa.

Kun kerran et kykene tuomitsemaan lasten tappamista yksiselitteisesti, niin ei se jätä tilaa muulle olettamukselle kuin sille että puolustat lasten tappamista. Et vain uskalla myöntää sitä suoraan, vaan pakenet jaarittelun ja raamatunvärssyjen taakse piiloon.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #91
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

On parempi Suomalaisten olla sekaantumatta arabien jne.välien selvittelyihin.Siellä eivät länsimaiset käsitykset pelaa.Eiköhän noitakin sotia ole käyty viimeiset 60vuotta.Vai ennemmän..

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ilona,

kukapa sinne väliin nyt menisikään! - mutta:

1.Moos 12:3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

Eivät sodat toistakaan poskeamme kääntämällä lopu:

Matt 10:34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Koko tässä jauhannassa on eräs satukirjallisuuteen perustuva hullunkurisuus Hesekielistä, jossa kerrotaan että monet kansat ovat Israelia vastaan. Kaikessa tässä hullunkurisuudessa ja Israel kielteisyydessä vahvistatte vain satukirjan profetiaalisia tekstejä! Heh .. =)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Viivi,

täällä vahvistusta tuosta "satukirjasta":

Sak 12:
1 ¶ Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

http://www.kotipetripaavola.com/koraaninjaRaamatun...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

EU calls for disarmament of terrorist groups in Gaza :

The European Union on Tuesday called upon terrorist groups in Gaza to disarm, and to end and renounce violence.

The official statement read:

"The EU strongly condemns the indiscriminate firing of rockets into Israel by Hamas and militant groups in the Gaza Strip, directly harming civilians. These are criminal and unjustifiable acts. The EU calls on Hamas to immediately put an end to these acts and to renounce violence. All terrorist groups in Gaza must disarm. The EU strongly condemns calls on the civilian population of Gaza to provide themselves as human shields."

http://www.jpost.com/Breaking-News/EU-calls-for-di...

Israel, Hamas, Isis :

http://janiliukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1730...

Pertti Mynsas:
IDF:n maajoukot ovat alkaneet vetäytymään Gazasta. Israelin mukaan tunneleiden tuhoamiseen tähtäävä operaatio saadaan päätökseen 24:n tunnin sisällä. IDF:n arvion mukaan kuolleista gazalaisista 47 prosenttia oli terroristeja. Tunneliverkosto, jota Hamas oli n. 5 vuotta rakentanut, on Israelin mukaan sunnuntaihin mennessä tuhottu. Tänään IDF löysi tunneleista jopa moottoripyöriä, joita oli tarkoitus käyttää israelilaisten kidnappauksiin ja terrori-iskuihin. Netanyahu pitää aiheesta tiedotustilaisuuden puolen tunnin kuluttua.

Tero Kaski: Jossain vaiheessa arabit ovat tehneet sopimuksen, että kun juutalaiset on ajettu mereen niin gazalaisilla on etuoikeus juutalaisten omaisuuteen. Tämä on heidän hyvinvointitoivonsa. Paitsi tietenkin on miljadeja avustuksilla keränneet johtajat ja heitä tukeneet miljonäärit, joilla se hyvinvointi on jo nyt.

Marjatta ja Ilkka Hyttinen: Kieroa pahuutta arabeilla.. ! - Israelille kuuluu Raamatun profetioiden mukaan vieläkin suurempi maa siitä alueesta kuin mitä se omistaa nyt tällä hetkellä.. Jumala pitää kansastaan huolen.. ja vielä jonain päivänä he kääntyvät kansana Herran Jeesuksen Kristuksen puoleen ja sokeus häviää ja he saavat tuntea Hänet, jonka he ovat aikoinaan lävistäneet.. Israelissa on messiaanisia juutalaisia, mutta Herra ilmestyy myös koko kansalle , kun aika on kypsä.. Profetiat toteutuvat ajallaan.. vain Jumala tietää tarkan ajankohdan.. Meidän tulee toivottaa rauhaa Jerusalemille ja rauhaa Israelille ja siunata heitä sekä rukoilla heidän puolestaan…

Satu- Maarit Nevalainen: Maria Palo! Sinulla taitaa olla melkoisen idealisoitu kuva islamista. Islam ei ole mikään rauhaa rakastava ideologia. Jo heidän profeettansa murhasi satoja ihmisiä ihan omatoimisesti ja kehotti myös seuraajiaan murhaamaan. Islam haluaa vallata koko maailman se kuuluu ihan heidän perusaatteisiinsa. Juutalaisuuteen kuuluu: hyvien tekojen tekeminen toisille, rauha, maailman tekeminen paremmaksi paikaksi KAIKILLE, eläinten-ja luonnonsuojelu, kaikkien ihmisten kunnioittaminen, opiskeluun kannustaminen, hyvät elämäntavat, perheestä huolehtiminen, elämän rakastaminen...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1664944083...

Jerusalem studio : Gazan sota –extra :

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=41144

https://www.facebook.com/marjattajailkka?fref=ts

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lisäksi EU:n ulkoministerit toteavat muun muassa näin:
6. The EU recalls that a lasting solution to the conflict must be achieved on the basis of the relevant UN Security Council Resolutions, the Madrid principles including land for peace, the Roadmap, the agreements previously reached by the parties and of the Arab Peace
Initiative, with the State of Israel and an independent, democratic, contiguous, sovereign and viable State of Palestine, living side by side in peace and security and mutual recognition. The EU believes that clear parameters defining the basis for negotiations are key elements for a successful outcome. The EU has set out and will continue to actively promote its position with regard to parameters in Council Conclusions of December 2009 and December 2010, and as expressed by the EU in the UN Security Council on 21 April 2011. On this basis, the EU is willing to work with the US and other partners on an initiative to relaunch the peace
negotiations, based on the following parameters:
- An agreement on the borders of the two states, based on 4 June 1967 lines withequivalent land swaps as may be agreed between the parties. The EU will recognize changes to the pre-1967 borders, including with regard to Jerusalem, only when agreed by the parties.
- Security arrangements that, for Palestinians, respect their sovereignty and show that the occupation is over; and, for Israelis, protect their security, prevent the resurgence of terrorism and deal effectively with security threats, including with new and vital threats in the region.
- A just, fair, agreed and realistic solution to the refugee question.
- Fulfilment of the aspirations of both parties for Jerusalem. A way must be found through negotiations to resolve the status of Jerusalem as the f
uture capital of both states."
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/doc...

Hamasin aseistariisumisen pitäisi siis olla vain osa kokonaisvaltaista "pakettia" konfliktin ratkaisemiseksi jo lopulllisesti.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Blogikirjoitukseen liitetyn kuvan alla (klikkauksen jälkeen luettavissa) lukee "Soini puolustaa kansanmurhaa".

Miksi kyseinen teksti on liitetty kuvaan? Kirjoittaako Soini allekirjoituksensa kuvassa kyseiseen tekstiin oikeuttavaan paperiin? Tuollaisen mielleyhtymän tuosta kyllä ilman muuta saa. Jokseenkin raju syytös Soinia kohtaan.

Ylipäätään itse karsastan puuttua yhdenkään henkilön uskonnollisiin mielipiteisiin, jota edustavat kunkin henkilön mielipiteet Israel/Hamas/Palestiina kysymykset silloin kun niihin näyttää liittyvän uskonnollinen aspekti, kuten tässäkin kirjoituksessa näyttää käyneen. Tuskin koskaan tulee ratkaisua rauhaan tuossa maan kolkassa.

Jo se että kirjoittja todellakin on ottanut ainoaksi kohteeksi Soinin, vaikka jokseenkin samaa mieltä on kirjoittajan oman puolueen puheenjohtaja Sipilä Soinin kanssa osoittaa tiettyä tarkoitushakuisuutta. Tällainen tapa (uskontoon liittyen) näyttää yleistyneen netissä, mutta ei sitä pitäisi hyväksyä. Uskontoon liittyvät kysymykset ovat kunkin henkilön omia, eikä niihin pitäisi tällä US:n sääntöjen mukaan edes puuttua. Vielä vähemmän lähteä vaatimaan hyväksyntää omaan toisenlaiseen mielipiteeseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"'Soini puolustaa kansanmurhaa'.
Miksi kyseinen teksti on liitetty kuvaan?"

- Koska bloggaaja harjoittelee disinformaation levittämistä lukijoidensa keskuuteen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tehdäänpä pieni ajatuskoe: menepä itärajallemme ampumaan raketteja Venäjän puolelle. Mitähän tapahtuu? Kääntävätkö toisen poskensa lyötäväksi?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pekka,

pikkupoikamainen "kyllä isoveli"- natoilu-uhittelu Venäjälle jo usuttelee siihen. - Eivät käännä...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Niin. Kyllä nyt olisi parasta olla hiljaa Natosta. Nato-juna meni jo.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #207

Pekka,

ei näytä menneen sharia- junakaan, yrittää vaan kiihdytellä eräiden antisemististen puolustelijoidenkin toimesta...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Jos hamas laskisi aseensa,tulisi rauha,jos israel laskisi aseensa,ei olisi israelia(vaan toinen holocaust)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Netanyahu edustaa Likud-puoluetta mutta ei lainkaan toteuta Israelin kovan oikeiston vaatimuksi Gazan miehittämisestä ikuisiksi ajoiksi etc.

Israel aikoo vetäytyä yksipuolisesti Gazasta kunhan tunnelit saadaan riittävästi tuhottua, ilman sopimuksia tai tulitaukoja, kun ei niistä Hamasin kanssa kerran tule mitään.

Operaatio nauttii suurta kannatusta israelilaisten keskuudessa. Erään lehtitiedon mukaan israelilaisten enemmistö olisi kannattanut Gazan miehittämistä uudelleen. Kansa on tässä suhteessa typerä tai ainakin harkitsematon, mikä ei liity juutalaisten ominaisuuksiin yleensä.

IDF on perustanut uuden sotarikoksia dokumentoivan hankkeen, joka siis dokumentoi Hamasin tekemiä tai Israelin tekemäksi väitettyjä sotarikoksia. 1600 siviiliuhria on ehdottomasti liikaa, mutta kyseessä on Hamasin aiheuttama olosuhde ja ilman Israelin maltillista pitkämielisyyttä niitä uhreja tulisi molemmin puolin paljon enemmän.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Kristikunta" vain noudattaa uskontonsa oppeja. Sellaista se on kun mielipide tulee tuhansia vuosia vanhasta kirjasta - helpottaa kun ei tarvitse itse omaa mielipidettään muodostaa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Keskustaa edustavan blogistin pitäisi tuoda esille myös oman puolueensa puheenjohtajan ( lestadiolaisen kristityn ) mielipiteet asioista!

Pitäisi myös ottaa kantaa Syyrian, Irakin ja jopa Afganistanin uskonnolliseen politikointeihin, joissa maissa sotaisuudet keskittyvät saman uskonnon välisiin ristiriitoihin. Euroopassa Ukrainassakaan syyt eivät liity uskontoon.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Katsotaan mitä ylläpito sanoo sinun rasismistasi!

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Tässä on US uutinen vuodelta 2010. Silloin oltiin tyytymättömiä siihen ettei alueelle saada terästä ja sementtiä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/96593-israelin-temppu-arsyttaa-”ketsupilla-ei-saada-mitaan-aikaan”

"-Ketsupilla ja majoneesilla ei saada mitään aikaan. Tarvitaan satojatuhansia tonneja sementtiä ja rautaa."

Nyt kun teräs ja sementti on mennyt Israelin puolelle tehtyjen tunneleiden rakentamiseen, mitä luulette saadaanko Gazaan vielä terästä ja sementtiä.

Aika huonosti ovat Gazassa UNWRA ja muut viranomaiset valvoneet sitä mihin rakennustarvikkeet on käytetty. Israel vaati tuolloin tiukkaa valvontaa siitä mihin kyseiset tarvikkeet käytetään. Ehkä joku on heille raportteja toimittanut, mutta jos niitä on toimitettu ne on väärennetty.

Tulee mieleen kysymys että valvotaanko rakennustarvikkeiden käyttöä ja jos joku valvoo, onko kyseinen taho kuinka puolueeton. Gaza pitäisi ottaa kansainväliseen valvontaan. Suomalaiset voisivat rakentaa alueen kuntoon niin voitaisiin varmistaa se että tarvikkeet menevät oikeisiin kohteisiin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Samaten herää ainakin minulle kysymys, millaista toiminta näissä YKn kouluissa on, jos niihin pääsee raketteja piilottelemaan.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

" Ja vaikka kuinka monesti puhutaan Israelin olevan demokraattinen maa, sen hallituksen kanssa ei saa olla eri mieltä. Esim. lääkärit jotka kieltäytyivät hoitamassa Israelin armeijan nykyisessä konfliktissa vammautuneita henkilöitä vangittiin ja heitä kutsutaan maanpettureiksi. "

Lääkärit eivät saa ammattinsa ja ammattietiikkansa takia kieltäytyä kenenkään hoitamisesta oli vahingoittunut sitten murhaaja tai vastapuolen sotilas tai viaton lapsi. Tottakai tällainen laittomasti tuomarina toimiva lääkäri vangitaan ja häneltä otetaan pois lupa toimia lääkärinä. Maanpetturuudesta en osaa sanoa, mutta ainakin on pettänyt oman ammattikuntansa. Lääkärillä ei tule olla ammattinsa hoitamiseen vaikuttavaa mielipidettä ja jos onkin, niin vankila todellakin on oikea paikka.

Jukka Mäkinen

Paljon raflaavamman, ja yhtä oikean, otsikon saisi:
"Husu puolustaa ääri-islamilaisia terroristeja"

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Soinille häneen yhteyttä ottaneet "kristikansan" edustajat merkinnevät kaikkia kristittyjä ihan samalla tavalla kuin hänelle Perussuomalainen merkitsee koko Suomen kansaa. Suhteellisuudentaju ei kuulu Soinin eikä monen muunkaan perussuomalaisen vahvimpaan osaamisalueeseen.

Yhtä paradoksaalista kuin tuo edellämainittu on se, että hän suhtautuu kristinuskoon noin välinpitämättömästi, vaikka kristitty ilmoittaa olevansa, jopa intohimoinen sellainen. Pitäisiköhän hänen lukea myös uutta testamenttia, kun tuo lasten tappaminen ja yhden juutalaisen vaihtaminen sataan arabiin on hänestä ihan jees?

Valtionhoitajaksi noin vääristyneellä suhteellisuudentajulla varustetusta ja muka-kristittyjen arvojen läpi ajatuksensa suodattavasta Soinista ei ole – viimeistään näiden sammakoiden jälkeen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Yhden juutalaisen vaihtaminen sataan arabiin kertoo myös siitä, että arabileirissäkin vaihtosuhde katsotaan oikeaksi. Aivan kuin "juutalaiset yksilöitä, arabit massaa" -ajattelu olisi tunnustettu kautta koko Lähi-idän.

Yksilön näkökulmaa ja hänen absoluuttista arvoaan korostavan länsimaisuuden suunnasta asiaa on vaikea ymmärtää. Ovatko kulttuurit todella niin kaukana toisistaan, että ihmisarvo on raja-aidan takana sata kertaa suurempi?

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Kannattaa lukea Uudesta Testamentista myös Ilmestyskirja, Johanneksen Ilmestys.

Käyttäjän Urho2Kakkonen kuva
rauno varis

Israelin armeijan kenraalin poika Miko Peled, valaisee Israelin toimia aina vuodesta 1947. Hän kertoo samasta rasismista ja kansansorrosta, kuin Abdirahim Husu.

https://www.youtube.com/watch?v=TOaxAckFCuQ&featur...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo kuolleiden palestiinalaisten ja israelilaisten välinen suhdeluku on pitkälti samoissa sfääreissä kuin talvisodan kuolonuhrit Suomen ja Neuvostoliiton välillä. Olisiko Suomea siis siksi pitänyt pitää tuomittavana osapuolena?

Hiukan viihdettä mukaan:
http://www.youtube.com/watch?v=473vFjfc3cs

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä Karjala-keskustelussa on yksi outo piirre:
- Suomelle tehtiin väärryyttä.
- Samat asiat Länsirannalla ja Gazassa eivät olekaan väärryyttä!!??

Henry

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Vääryyttä on kaikissa konflikteissa, mutta tässä Karjala-tapauksessa sentään älyttiin jossain vaiheessa - ennen kuin oli kulunut 70 vuotta - lopettaa. Rauha voitti, vaikka vääryydet jäivät voimaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Suomi vastaan Neuvostoliitto on vastaava asetelma kuin Israel vastaan arabit/islamistit ja itsevaltaiset islamilaiset maat.

Media esittää karttoja, mitkä on rajattu siten että Israel täyttää kuvan ja Gaza on pieni palanen. Kun ottaa kuvaan mukaan todelliset vastapuolet, on Israel vain 0.5% siitä maa-alasta, minkä sen viholliset omistavat.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä pelkkä otsikko - sitä tuskin olisi pelastanut edes kysymysmerkki lopussa - jo kertoo, että blogistista on hyvää vauhtia kehittymässä sellainen poliitikko, joka puhuu totuudesta, mutta jolle totuuden muuntaminen ei näytä tuottavan mitään vaikeuksia?

"Surullinen tapaus, sellaista on vapaus." (L. Viita)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Yli tuhannen siviilin kuolemaa kyllä minäkin kutsun ihan rehellisesti kansanmurhaksi.

Ja huomatkaa, että Israelin toiminnan kritisointi ei tarkoita Gazan saati Hamasin kannattamista. Ei tässä ole pakko valita mitään puolta, minä en kannata kumpaakaan.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Hamas provosoi kolmen viikon ajan Israelia ampumalla yli 700 rakettia siviiliasutusten keskeltä Israelin siviileihin kohdistuen. Miten Israelin olisi pitänyt toimia tehtyjen iskujen suhteen? Ehkä Gazassa olisi Hamas pitänyt koota siviilien seasta yhdelle jalkapallokentälle jolloin varsinainen ongelma olisi saatu hoidettua siististi, vai?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ei Israelin valtion ole mikään pakko vaipua toimissaan _terroristijärjestön_ tasolle. Olisi mahdollista olla se "isompi ihminen", mutta ei..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #184

Toki olisi toivottavaa, jos jokin toimiva toisenlainen ratkaisu olisi löydettävissä vastaukseksi silmittömään rakettitulitukseen. Mutta esimerkiksi rauhanvälittäjienkään myötävaikuttamat tulitauot eivät ole kestäneet, vaan aina päättyneet kerta toisensa jälkeen uuteen Hamasin raketti-iskuun.

Jos sinulla on idea siitä kuinka Israelin pitäisi toimia, niin kerro se konkreettisemmin eikä vain viittaamalla "isomman ihmisen" statukseen. Muista kuitenkin, että maalla on helppo olla viisas, kun merellä myrskyää.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #184

"Isompi ihminen" - mitä tarkoitat?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #188

Se joka ei vastaisi väkivaltaan väkivallalla, vaan pyrkisi neuvottolemaan.
Tulee mieleen tämä feissarimoka (toiseksi viimeinen tässä koosteessa) http://www.feissarimokat.com/2014/07/sekalaisia-os... Jossa 40 vuotias aikuinen heittää 9 vuotiasta lasta kivellä päähän, koska lapsi oli heittänyt sorsaa kivellä päähän.
Aikuisen pitäisi tietää vähän paremmin kuin 9 vuotiaan, aikuisella pitäisi olla kypsempiä konfliktinratkaisutaitoja.
Israel valtiona ei voi heittää Hamasia kivellä päähän jos Hamas on heittänyt ensin sorsaa kivellä.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #189

Kuvitellaan tilanne jossa julistan periaatteekseni tappaa sinut ja perheesi ja poistaa muiston sinusta maan päältä ja yritän sitä muutaman kerran.

Mitä teet?

Koetat neuvotella minun kanssani etten tekisi vastaavaa enää ja kun yritän uudestaan, yrität neuvotella uudestaan jne. jne.

Vai

Teet rikosilmoituksen ja toivot yritysteni loppuvan siihen että joudun vankilaan loppuiäkseni. Sillä aina päästessäni lomalle tai karattuani vankilasta yritän uutta murhaa.

Itse tiedän mitä minä tekisin.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #189

Niin. Ne konfliktin kärjistämiseksi israelin siviilikohteisiin suunnatut 700 rakettia kun eivät ole mitään lasten ampumia ilotulitusraketteja, kuin annat ymmärtää.

Vaikka kaikki alle 40-vuotiaat muslimimiehet näyttävät punavihreiden naisten silmissä ihanilta alaikäisiltä poikalapsilta jotka pitää saada turvaan suomeen, niin vaatimuksesi neuvotteluteistä on naiivin absurdi. Mikäs neuvottelun paikka siinä on kun hamas ampuu parta hullun vaahdossa raketteja israeliin? Jospa ne parhaiten ymmärtää kun heidän ampumiaan raketteja vastaan tulee lentotoimituksena samanlaisia takaisin.

Jos sinulla ei ole terroristien sotaan tähtäävien aseellisten provokaatioiden tueksi muuta kuin hupisivuston hassut jutut, niin kevein perustein olet liikkeellä. Voisi olettaa että hamasillakin on kriisin aloittajana jotain vastuuta. Etenkin kun se tietää että provokaationsa seurauksena kuolee lähes kaksi tuhatta siviiliä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Joukkotuhonnan (kansanmurhan) tunnusmerkistöt eivät nykyisessä konfliktissa täyty:
"II artikla

Tässä yleissopimuksessa tarkoitetaan joukkotuhonnalla jokaista seuraavaa tekoa, joka tähtää jonkin kansallisen, etnillisen, rodullisen tai uskonnollisen ryhmän hävittämiseen tässä sen ominaisuudessa joko kokonaan tai osittain:
a) ryhmän jäsenten tappamista;
b) vaikean ruumiillisen tai henkisen vamman aiheuttamista ryhmän jäsenille;
c) ryhmän elinehtojen tahallista huonontamista tarkoituksella aikaansaada sen fyysillinen hävittäminen joko kokonaan tai osittain;
d) toimenpiteiden toteuttamista, joiden tarkoituksena on syntyväisyyden ehkäiseminen ryhmän piirissä;
e) lasten pakollista siirtämistä ryhmästä toiseen."
http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1960...

Tämä ei kuitenkaan poista sitä mahdollisuutta, että muita lievempiä sotarikoksia olisi tehty.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Hamasin aiheuttamat yli tuhannen ihmisen kuolemat ovat tosiaan kansanmurha.

Hamasin ei pitäisi pystyttää tuliasemiaan siviiliensä keskelle (sotarikos) eikä ampua umpimähkään Israelin asutuskeskuksiin (sotarikos).

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Muutamia otteita:
"Timo Soini puolustaa kansanmurhaa"
"Se mikä nyt pisti silmäni ja miksi sanon, että Soini hyväksyy rasismin"
"Soini hyväksyy kansanmurhan"
"Hän (Soini) taitaa valitettavasti olla ihan aidosti olla sitä mieltä, että kohta 2000 ihmisen (joista 70-85% on muuten siviilejä) tappaminen on oikeutettua"
"Rasismista Soini ei voi päästää eroon"

Raskaita väitteitä ja syytöksiä.

Kysyn Markku Huuskolta: Ovatko tällaiset väitteet ja syytökset Uuden Suomen journalistisen linjan mukaisia?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juhani,

täyttävät perusteettomina - päinvastoin! - ainakin kunnianloukkauksen - Timo Soinin - tunnusmerkistöt.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Nämä tapaukset panevat arvelemaan todellisen tapahtuman poikkeavan oleellisesti median tiedoista. Onko kyseessä näytelmät joilla yritetään saada lisää maailman myötätuntoa Israelin piikkiin saatujen siviiliuhrien kautta? Odotellaan tutkimustietoa.

Mediassa uutisoidaan, että Israel hyökkää jopa UNRWA:n klinikoille. Nyt tämäkin myytti on saanut tutkittaessa koko selityksensä. Kyseessä oli vanha Punaisen Ristin käytöstä poistettu klinikka. Nykykäyttö oli terroritunnelin sisäänkäynti. Sisäänkäynnin suojaamiseksi seinään oli ripustettu UNRWA:n kyltti. Rakennus oli ansoitettu. Seinissä oli kaksitoista isoa räjähdettä. Rakennuksen ampui Hamas ei Israel. Kun sotilaat menivät sisälle tuli Hamasin raketti, joka räjäytti seinien räjähteet ja katto putosi Israelin sotilaiden päälle kolme kuoli ja useita haavoittui. Mediamme tuskin korjaa uutisointiaan.

Näyttävästi uutisoitiin, että Israel hyökkäsi sairaalaan ja siviilejä kuoli. Totuus on, että ensin sairaala evakuoitiin yhteistyössä henkilökunnan kanssa. Se onnistui, mutta sitä en tiedä, ovatko yhteistyötä tehneet evakuoijat enää hengissä. Rakennuksessa oli sekä Hamasin, että Jihadin asepajat. Täsmäpommit menivät kolmeen kohtaan ja kolme savupatsasta nousi. Räjähdyksiä varastoissa oli lähes kymmenen. Uhrien väittäminen siviileiksi on hyvin kyseenalaista.

Ehkä vielä noista uhriluvuista. Kansainvälinen periaate on, että sotilaskohteessa oleskeleva ei ole siviili. Sillä periaatteella IDF laskee siviilejä olevan uhreista alle 10%. Tätä siviiliuhrimyyttiä on syytä purkaa.

Israelissa on useampia toimijoita jotka käyvät uhrit läpi nimi nimeltä. Niissä listoissa näyttävät olevan mukana Hamasin teloittamat Israelin kanssa yhteistyöstä epäillyt ja mielenosoittamisen takia teloitetut. Sukupuolijakautuma on hyvin miesvoittoinen ylivoimaisesti eniten edustettuna on miesten 18-38 ikäluokka. Osa uhreista on listoilla useampaan kertaan. Jokunen on kuollut listojen mukaan kolme kertaa. Listoissa ei erotella onnettomuuksissa, harhaluodeista, eikä harhautuneista raketeista kuolleita.

Listojen rakentamisen yleispeiaate on pitää kaikki, jos suinkin mahdollista siviileinä. Vain ne jotka ovat ase kädessä toteamishetkellä ovat taistelijoita. Tälläisiä ”siviili” ryhmiä ovat esimerkiksi rakettiauton kuskit, raketinampujat, raketinkokoajat, autojen lastaajat ja kaikki aseiden parissa työtä tekevät. Etulinjassa taisttelevat 16-18 vuotiaat arabipojat muuttuvat lapsiuhreiksi tilastoissa.

Länsimaiden median osuus tässä uhritilastojen vääristelyssä on merkittävä. Mediasympatian saavuttamiseksi Hamasin järjestämänä kuolleet siviilit pitäisi ensisijaisesti laskea median syyksi. Jos tämä kieroutunut järjestelmä kokonaisuutenaan paljastuisi ja Hamas saisi sen mukaisen kohtelun mediassa, tuloksena olisi melkoinen siviiliuhrien säästyminen. Kenenkään ei pitäisi sympatisoida syyttömien ihmisten tietoista uhraamista.

Vielä otan yhden myyttin, jonka mukaan tulitauko on askel rauhaan. Islamin mukaan tulitauko, hudna on aika asemien parantamiseen. Juuri näin se on Gazassa toiminut. Raketit siirtyy jäljelläoleviin ampumiskelpoisiin paikkoihin. Sen lisäksi on koottu Israelin kanssa epäillyt ja mieltä osoittaneet teloitettavaksi. Nyt tämän viimeisen tulitauon tehtävänä oli järjestää IDF:lle yllätystilanne, jotta saatiin vihdoinkin israelilaissotilas kidnapattua. Islamistien kanssa ainut askel rauhaan on se, että he joutuvat tunnustamaan vihollisen itselleen ylivoimaiseksi. Sekin tilanne on ongelmallinen. Koska silloin menee kunnia, jonka palauttamiseen on löydettävä keinot.

Tässä tulitauon tarkoituksesta:

Soldier Kidnapped During Ceasefire:

http://www.collive.com/show_news.rtx?id=31399

Monet ovat keränneet myyttejä ja faktoja. Lisää tietoa löytyy. Tässä on yksi kerääjä.

http://www.aish.com/jw/me/10-Myths-and-Facts-about...

Hannu Töyri

Eri arvioiden mukaan palestiinalaishallinto on maailman korruptoituneimpia hallintoja. Saavat miljardiluokan avustukset, mutta eivät kykene yksinkertaisimpiakaan yhteiskunnallisia tehtäviä hoitamaan.

Sota takaa heille jatkuvat avustukset. Ei kannata lopettaa munivaa kanaa.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Arafatilta jäi melkoinen kuolinpesä.

Siellä on aika lihava siivu Euroopan palestiinan kärsivälle kansalle kannettuja avustuksia. Veronmaksajat iloissaan maksavat taas EU:n ja kirkon (Ulkomaanapu KUA) kautta terroristien tunnelinrakennus- ja raketinräpellyshommat.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jorkka,

tuli käytyä -88 Arafatin naapurissa Ramallahissa - samaa mielikuvamasinointia silloinkin - arabitaxista huolimatta kivisateessa pois...

Ja sitten nämä arabieliitit syövät kaiken ulkomaiden "hyvät hyssykät"- avustuskuormista kaiken itselleen ja loput tunneleiden rakenteluun...

Sitten vielä roolistaan rauhanneuvotteluissa Arafatille myönnettiin yhdessä Israelin Rabinin ja Pereshin kanssa Nobelin rauhanpalkinto v. 1994 - "Hyvin" on tämäkin Nobel kutinsa pitänyt - saanevat lastensa murhista pian toisenkin "rauhaanyllytyksen"...

"Sama arabi vaikka voissa paistais"...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Abdirahim Hussein,

turhaan poistelet #113 ym. kommenttejani!

Täällä lisää:

Ihmiskilvillä propagandaa Gazassa:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1726...

Jarkko Korhonen

Laitetaan nyt vielä tännekin:

1970-luvulta alkaen palestiinalaiset ja arabimaat ovat tarjonneet Israelille rauhansopimusta ja suhteiden normalisoimista, jos Israel lopettaisi miehityksen. Esimerkiksi vuonna 2002 arabiliitto ehdotti tätä, sekä pakolaisongelman ratkaisemista jollain oikeudenmukaisella tavalla. Ehdotus toistettiin vuonna 2007. Jokainen Arabiliiton sekä Islamilainen yhteistyöjärjestön (OIC), johon kuuluu 58 valtiota, jäsen hyväksyi ehdotuksen. Israel on kieltäytynyt keskustelemasta ehdotuksesta.

Israel on toistuvasti torjunut kaikki muutkin ehdotukset, jotka toteuttaisivat kansainvälisen oikeuden vaatimukset, eli miehityksen lopettamisen ja pakolaisten oikeuden palata koteihinsa – ja jopa ehdotukset, joissa pakolaisten oikeuksia ei taata.

Syynä on se, että Israel pitää miehitettyjen alueiden hallitsemista tärkeämpänä kuin rauhaa. Tämä on osa Israelin perustamisesta alkaen vakiintunutta ulkopoliittista linjaa, jonka keskeinen elementti on lyhyen tähtäimen etujen takaaminen sotilaallisella voimankäytöllä.

Israel on sotinut muidenkin Lähi-idän maiden kanssa perustamisestaan lähtien, mutta Israel on enemmän hyökännyt niiden kimppuun kuin päinvastoin. Perustamisensa jälkeen Israel on hyökännyt ainakin seuraaviin maihin: Egypti, Irak, Jordania, Libanon, Libya, Sudan, Syyria ja Tunisia.

Koko Israelin historian aikana vain yksi sota on alkanut siitä, että jostakin naapurimaasta hyökättiin Israeliin, nimittäin vuoden 2006 sota Israelin ja Libanonin välillä.

Israel on hyökännyt Gazaan useammin ja tappanut ja haavoittanut paljon enemmän palestiinalaisia Gazassa kuin mitä palestiinalaiset aseelliset ryhmät ovat tappaneet ja haavoittaneet israelilaisia. Esimerkiksi kolmen ensimmäisen marraskuun 2012 hyökkäyksen jälkeisen kuukauden aikana Israel rikkoi tulitaukoa yli sata kertaa. Todistetusti Israelin tehokkain tapa vähentää rakettitulta Gazasta on olla rikkomatta tulitaukoja.

Israelin hyökkäysten Gazaan kutsuminen Israelin ja Hamasin välisiksi sodiksi on vielä harhaanjohtavampaa kuin niiden kutsuminen Israelin ja palestiinalaisten välisiksi yhteenotoiksi, koska Israelin hyökkäysten kohteena ei ole vain Hamas, vaan Gazan siviiliväestö. YK:n asettaman Richard Goldstonen johtaman tutkimusryhmän mukaan Israelin tavoitteena vuoden 2008-2009 sodassa oli "kohtuuttoman voiman käyttäminen ja suuren vahingon ja tuhon aiheuttaminen siviiliomaisuudelle ja infrastruktuurille, ja kärsimyksen aiheuttaminen siviiliväestölle". Vuoden 2012 hyökkäyksessä Israelin armeijan kohteiden valinta oli erilaista, mutta silloinkaan kohteena ei ollut vain Hamas.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä nämä sodat Suomelle kuuluvat.Niin kauan siellä on sodittu ja tullaan sotimaan,kun ajatusmaailmat ovat mitä ovat.

60-luvulla lähti Suomesta YK:n Rauhanturvajoukkoihin porukkaa ja totta on se ,kun sanoivat että "sodat eivät lopu koskaan" Suezin kanava on hyvä esimerkki kuinka sota saadaan aikaan ja monta muuta mukavaa pikku asiaa oheen mukaan.

NATO ja YK,menneen talven lumia,käsikassaroita tänä päivänä.

T Piepponen

"Mitä nämä sodat Suomelle kuuluvat."

Sitä tässä on ihmetelty monta vuotta. Tuntuu olevan paljon sellaisia suomalaisia joiden on pakko olla hihkumassa ja fanittamassa jotakin kaukomaan ihmeellisyyttä. Ilman puolten valintaa ja valitun puolen totuuksia ei tunnu moni osaavan elää. Jotkut ovat valinneet kohteeksi jopa satuolentoja.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

T Piepponen,

SYYT MIKSI SIUNATA ISRAELIA - Miksi asian pitäisi edes kiinnostaa?:

http://www.laverdaduniversal.org/siunisr.html

Käyttäjän JariHeino kuva
Jari Heino

Israelilla on täysi oikeus puolustaa omaa valtiotaan. Niin kaikki muutkin maat tekevät. God bless Israel <3

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lauri,

sodat - Israel - Arabivaltiot 1967 - aluevaltaukset - siirtokunnat - laittomia?

Israelilaisministeri ehdottaa uutta siirtokuntaa murhattujen teinien muistolle:

"Israel on vuoden 1967 jälkeen rakentanut useita siirtokuntia Kuuden päivän sodassa miehittämilleen alueille Länsirantaan ja Gazaan.

Siirtokuntien asema on ollut keskeinen kiistakysymys konfliktissa, sillä ne sijaitsevat palestiinalaisten itselleen vaatimalla alueella. Siirtokunnat hankaloittavat kahden valtion mallin perustamista, koska ne pirstovat palestiinalaisten alueen.

Siirtokuntia pidetään kansainvälisen oikeuden vastaisina. Vuonna 2005 Israel toteutti yksipuolisen vetäytymisen Gazan alueelta, jolloin kaikki israelilaisten siirtokunnat alueella purettiin. Länsirannan ja Itä-Jerusalemin alueella kuitenkin elää edelleen yli 200 000 israelilaista"

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/israel_uusi%2...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #233

Tämä kuva kertoo, että Israel on maailman pahin valtioterroristi ja on ollut sitä jo vuosikymmeniä:

http://www.pinterest.com/pin/193021534004762621/

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #265

Lauri,

kukaan ei ole valloittanut "Palestiinalta" yhtään mitään, "Palestiina"-valtiota ei ole ollut olemassa ennen Israelin valtion syntymistä 1948 :

http://www.kotipetripaavola.com/koraaninjaRaamatun...

Ei ole palestiinalaista kansaakaan:

http://www.kristitynfoorumi.fi/eikansaa.htm

Palestiina käyttöpropagandana:

http://www.reinosav.net/landsname.htm

Raamatun luvattu maa Israel on siis ihan oikeata kiveä ja hiekkaa. Paljon muuta se ei ilman keinokastelua olisi edelleenkään - kas siitäpä nyt arabien kateudesta...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #293

Säälittävää. Jos ei valtiota, ei ihmisiä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #301

Lauri,

'sortokuntia' vain, saati sitten entisistä juutalaisista siirtolaisista, nykyisistä Israelin emigranteista. "Sääli on sairautta" - Siunaus ei...

Käyttäjän Mikihoijer kuva
Miki Höijer

Hamas irroittaa homoilta päät. Tämän pitäisi olla jo minkä tahansa valtion velvoitus taistella moista brutaalia barbarismia vastaan. Kaikki, jotka seisovat Hamasin puolella, hyväksyvät joukkomurhan.

Käyttäjän JariHeino kuva
Jari Heino

Aina sodissa kuolee siviilejä niin on aina ollut ja tulee olemaan. Mutta hamasin rättipääterroristit tapattavat omiaan jotta maailma tuomitsisi Israelin. Onneksi Jumala on Israelin puolella God bless Israel.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Soini täysverisenä populistina kerää vaalikarjaansa näyttävillä kutsuhuudoilla keppihevosinaan Venäjä- pakotteet ja 'kristikansan hätä luvatun maan puolesta'. Tuntuu moni jo kutsuun vastanneenkin. Soini vain sattuu olemaan ulkopoliittisesti tärkeässä positiossa sisäpolitiikkaa vääntäessään. Kuinkahan voisi ajatella moisen posetiivarin pääministerin paikalle?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tätäköhän Abdirahimkin yrittää ajella Suomeen Keskustan selän takana:

Suomea puhuva mies terroristijärjestön videolla: "Sharia tulee Suomeenkin":

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194918829349/art...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tero Kaski: Mitä ajattelemme uskontojen temppeleistä sekä niille kuuluvasta kunnioituksesta ja arvostuksesta? Osaammeko kuvitella kauniissa temppelissä saarnaa, jossa keskeisenä aiheena on velvoitus tappaa naapurikansa? Osaammeko ymmärtää rukousta tässä temppelissä, jossa pyydetään apua mahdollisimman monen naapurikansan jäsenen murhaamiseen? Luonnollisena jatkona tälle on tietenkin asevaratojen kokoaminen tähän temppeliin.

Hamas uses places of worship in Gaza to store weapons, fire rockets, and conceal tunnels. An organization that uses mosques for military purposes should not complain when mosques may become legitimate military targets.

https://www.facebook.com/idfonline/photos/a.250335...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tero Kasski: Nämä on järkyttäviä uutisia. Tulitauko neuvotellaan, että humanitäärinen apu voidaan tuoda. Rikotaan tulitauko ja lisäksi ammutaan avun tuojia.

Hamas forces Palestinian civilians to suffer. Hamas is responsible for the humanitarian situation in Gaza. Share this if you agree.

https://www.facebook.com/idfonline/photos/a.250335...

Niin sitä pitää, jotta hamaislaisvääristely olisi täydellistä...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tero Kaski: Oli murtavaa lukea tätä. Olen niin paljon toivonut uuden Herran soturipolven kasvua ja vahvistumista, hengellisen miehuusiän saavuttamista.

http://janiliukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1730...

Timo Hirvi

Asiaan on hyvin yksinkertainen ratkaisu: Laittakaamme lapset nimeltä Risto, Juhana, Musu ja Laurin samaan huoneeseen ja pyydämme Hamasia ampumaan Qassamin heidän päälleen. Jos lopputulos on kuolettava, niin he olivat oikeassa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Esa Mäkinen ”Israel tuhoaa kaiken? Vuonna 2005 miehityksen päättyessä, kun juutalaisten siirtokuntia Gazassa tyhjennettiin Maailmanpankin James Wolfensohn organisoi keräyksen, jonka tuotolla ostettiin siirtokuntien kasvihuoneet ja ne luovutettiin käyttökunnossa kaikkine varusteineen palestiinalaishallinnolle. Niistä piti tulla itsehallinnon merkittävä taloudellinen selkäranka. Ne tuhottiin ja ryöstettiin heti. Palestiinalaispoliisit saattoivat vain seurata vierestä, kun väkimassa vyöryi rikkomaan ja pöllimään pumput, letkut, muovit ja alumiinit ym. Samaan aikaan Hamas piti voitonparaatia.”

Pekka Juhani ”Ahvenanmaan hallintolaissa ei ole merkintää Suomen tuhoamisesta eikä siellä kielletä Suomen olemassaoloa. Tämä on tilanne arabiosapuolella.

Jordania ja Egypti ovat tunnustaneet Israelin ja sotaa eikä siviiliuhreja ole sen jälkeen tapahtunut.

Siinä olisi mallia PLOlle ja Hamasille ja muille arabimaille, jos halauavat rauhaa.”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71050-rajusti-arvo...

Mika Samuel Kiekkijev

Tuomitsen Israelin sotatoimet, mutta en Hamasin.

Tuomitsen siviilien murhaamisen, mutta en siiviilien käyttämistä ihmiskilpenä.

Katu-uskottavuus vähän hakusessa?

Keijo Räävi

Timo Soini puhuu asiaa ja Suomen pitäisikin ottaa Israel-myönteinen asenne Lähi-idän konfliktissa.

Näyttää idioottimaiselta kun tuetaan terrorismia äänestämällä YK:ssa Israelia vastaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Israel on maailman pahin valtioterroristi tukipilarinaan USA.

State terrorism is a political system whose rule of recognition permits and/or imposes a clandestine, unpredictable, and diffuse application, even regarding clearly innocent people, of coercive means prohibited by the proclaimed judicial ordinance. State terrorism obstructs or annuls judicial activity and transforms the government into an active agent in the struggle for power."

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lauri,

pari tarkemmin määrittelemätöntä ao. yleislauseketta ei tee vielä Israelista valtioterroristia eikä kansanmurhaajaa - päinvastoin. Arabit useina ao. valtioina täyttävät kyllä sen tunnusmerkistön samoinkuin yhteisöllisesti hamasilaiset terroristit, vaikkeivät enää kansanmurhaan pystykään.

”Poliittisen viestin lähettäminen ja pelon luominen

Terrorismin tutkijat tuntuvat olevan varsin yksimielisiä siitä, että yksi terrorismin ulottuvuuksista on pelon aikaansaaminen ja vaikuttaminen laajempaan ihmisryhmään kuin iskujen välittömiin kohteisiin (katso luku 2.2.). Hoffmanin mukaan yksi terrorismin muista väkivallan muodoista erottavista piirteistä on: ”designed to have far-reaching psychological repercussions beyond the immediate victim or target” (Hoffman 1998, 43).

Paastelan mukaan terroristien tarkoituksena on usein levittää pelkoa, jopa epätoivoa tavallisten ihmisten keskuudessa, ei pelkästään poliittisten johtajien joukossa (Paastela 2005, 24). Pelon luominen laajempaan ihmisjoukkoon on mielestäni sekä ei-valtiollisten ryhmien että valtioiden harjoittaman terrorismin ehkä keskeisin ulottuvuus. Homerin mukaan se, mikä erottaa terrorismiin kuuluvat teot muusta voimankäytöstä ja väkivallasta on juuri se viesti, jonka teot välittävät niille, jotka eivät ole iskujen varsinaisia kohteita (Homer 1984, 168). Sana terrori viittaa latinalaisissa juurissaan juuri kauhuun. Terrorin harjoittajien tärkeä vaikutin on nimenomaan tarkoitus levittää pelkoa ja epävarmuutta. (Karlsson 2005, 13.)

Pelon ilmapiirin ja laajoihin ihmisjoukkoihin vaikuttamisen korostaminen kuitenkin mahdollistavat tiettyjä varsin kyseenalaisia päätelmiä. Peter Alan Sproatin mukaan kansanmurhaa ei voida pitää valtioterrorismina, sillä kansanmurhan tarkoituksena ei ole vaikuttaa välittömiä uhreja suurempaan kansanryhmään. Huolimatta siitä, että esimerkiksi juutalaisten kansanmurha sisälsi mitä brutaaleinta viattomiin kohdistuvaa valtion harjoittamaa väkivaltaa, ei sitä Sproatin mielestä voi pitää valtioterrorismia. Holokaustin tarkoituksena ei ollut vaikuttaa muihin, vaan tuhota juutalaiset kokonaisuudessaan. (Sproat 1997, 126, 140.)

Sproatin päättely on mielestäni teoreettisesti kestämätöntä ja moraalisesti sietämätöntä. Ellei natsien suorittamaa juutalaisten kansanmurhaa tai turkkilaisten suorittamaa armenialaisten kansanmurhaa 1910-luvulla pidetä valtioterrorismina, niin siinä tapauksessa on mielestäni kyseenalaistettava, voidaanko mitään väkivallantekoja ylipäätään kutsua valtioterrorismiksi.

Toiseksi on vaikea kuvitella, etteivät natsien juutalaisvainot olisi aiheuttaneet kauhua ja pelkoa paitsi juutalaisten niin myös muiden Saksan vaikutuspiirin alaisuudessa olleiden vähemmistöjen keskuudessa.”

https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/78236...

Valtioterorismi ja kansanmurha Israelin yhteydessä on pelkkää urbaania legendaa, jolla Israel pyritään saamaan vain näyttämään kaikessa yksin ao. syylliseksi!

Käyttäjän ArtoAlanenp kuva
Artorius VA

Tulkoon rauha sodan sijaan. Minä rakastan Raamatun Israelia. Olkoon rauha Jerusalemissa ja sen ihmisillä. Tässä on ehdottomasti nykyisen Israelin paras tuntemani seurakunta, jonka puheita voi kuunnella internetin kautta. http://www.carmel-assembly.org.il/audio-messages.html Siunausta kaikille! Terveisin Arto. http://goarto.com

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Raamatin Israelilla ja nykyisellä Israelilla on vähemmän tekemistä keskenään kuin suomalaisilla ja unkarilaisilla.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lauri,

Raamatun ja nykyisellä Israelilla on poikkitieteellistäkin tekemistä keskenään - paljon enemmän kuin suomalaisilla ja unkarilaisilla, tai suomalaisilla ja eestiläisillä, esimerkiksi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Arto,

kiitos, näin toivomme! Shalom! Siunauksin, Ilkka & Marjatta

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo kuva kertoo, että YK:n aloitteesta perustettiin Israelin valtio pääasiassa entisen Brittien mandaattihallinnossa olleen Palestiinan alueelle. Alueella oli asunut juutalaisia siinä vaiheessa jo kuutisenkymmentä vuotta.

Englanti tapansa mukaan vastusti siirtomaastaan luopumista ja asettui arabien puolelle heidän aloittaessaan sodan Israelin tuhoamiseksi. Arvaapa kummalla puolella Neuvostoliitto silloin oli!

Arabimaat pyrkivät tuhoamaan Israelin uudelleen vuonna 1967, mutta koska hyökkäysvalmistelut olivat niin näkyviä, Israel kykeni ennaltaehkäisevällä iskulla varmistamaan itselleen puolustettavissa olevat rajat. Seuraavan kerran arabimaat yrittivät ajaa "juutalaiset mereen" (kuten virallinen julistus kuului) vuonna 1973 aloittamallaan sodalla. Israel pystyi kuitenkin puolustautumaan.

Vaikea ymmärtää, että tällaisessa tilanteessa oleva valtio luokiteltaisiin "maailman suurinta valtioterrorismia" harjoittavaksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #281

Lauri,

ei kukaan ole valloittanut "Palestiinalta" yhtään mitään, "Palestiina"-valtiota ei ole ollut olemassa ennen Israelin valtion syntymistä 1948 :

http://www.kotipetripaavola.com/koraaninjaRaamatun...

Ei ole palestiinalaista kansaakaan:

http://www.kristitynfoorumi.fi/eikansaa.htm

Palestiina käyttöpropagandana:

http://www.reinosav.net/landsname.htm

Raamatun luvattu maa Israel on siis ihan oikeata kiveä ja hiekkaa. Paljon muuta se ei ilman keinokastelua olisi edelleenkään - kas siitäpä nyt arabien kateudesta...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #298

Eka kuva kertoo missä palestiinalaiset asuivat ja juutalaiset. Kuvia oli neljä. Harjoitat semanttista bluffia...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #281

Lauri,

"absoluuttinen valtioterroristi" Israel ? - eipä ole Haagin kansainvälisessä oikeudessakaan näkynyt eikä näy - miksikähän?

Kuinka on piskuinen Israel vain alkupaimentolaisineen kasvanutkin noin "suureksi" ? - eikä ole vielä edes kokoisensakaan! - semanttisella bluffilla ja häiriköinnilläkö??..

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #309

Höpöt. Valtioterrorismi on poliittinen ködite, ei juridinen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #311

Lauri,

pelkkää sana- ja käsitesaivarteluasi! Määrittele ensin tieteellisesti käsite "valtioterroristi/-ismi" - moni on jo yritellyt - poliittisesti ja juridisesti - vieläpä Israelin yhteydessä ja tule se sitten kertomaan minulle, kiitos!

Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1251...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #313

Lapsellista. Että oikein tieteellisesti. Raamattu on sairas ja ristiriitaonen tarinakokoelma, sairaampi kuin koraani. Siihen perustuu koko tämä touhu.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #315

Lauri,

#326 - yleensä tieteissä määritetellään käsitteetkin varsin tarkasti ja ristiriidattomasti, ja sinä nimittelet sitä tieteen perusvaatimusta "Lapsellista" - hoh hoijakkaa... Moiset silmänkääntötemppusi eivät täälläkkän päde enempää kuin täysin perustelemattomat mutuväitteesi "Raamattu on sairas ja ristiriitainen tarinakokoelma, sairaampi kuin koraani" - Ole hyvä ja tutki ensin asioita ja hutki vasta sitten, jos on aiheellista...

"Koraanissa ei ole sellaista kuin Palestiina. Allah antoi Pyhän Maan Israelin lapsille tuomiopäivään saakka." Tekstissä mainitaan, etteivät arabiterroristit tule menestymään tuhoaikeissaan, koska se perustuu valheelle. Kannattaisi lukea... :

You will not believe what this Jordanian muslim scholar has to say about ‘Palestine’ :

http://www.jewsnews.co.il/2014/07/25/you-will-not-...

Goebbels (April 1945) : ”There will come a day, when all the lies will collapse under their own weight, and truth will again triumph.”

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #313

Lapsellista. Että oikein tieteellisesti kun kansanmurha ja sen puolustelut perustuvat muinaisen kansan tarinoihin, jotka perustuvat sairaaseen maagiseen ajatteluun ...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #313

Lapsellista. Että oikein tieteellisesti kun kansanmurha ja sen puolustelut perustuvat muinaisen kansan tarinoihin, jotka perustuvat sairaaseen maagiseen ajatteluun ...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #309

Etnisten puhdistusten avulla. Niistä kerrotaan jo raamatussa:

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #321

Lauri,

juu, näin oli vanhatestamentillisella aikakaudella, mutta nyt eletään jo Israelin aikaa vuodesta 1948 alkaen.

Taidat sinäkin lukea kuin piru Raamattua (eli jotain raamattua) Koraanistahan sinulla ei ole hajuakaan tyylillä "Ja Juudas meni ja hirtti itsensä" - "Tehkää tekin samoin"...

Raamatun Totuus:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7726...

Ajautuuko Lähi-Itä sotaan?:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7691...

Islamin aikapommi:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8396...

Islam on kuoleman vakavasti otettava uskonto:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...

Israel - juutalaiset - Jumalan silmäterä:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4361...

Jumala ON!:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5035...

Rakastan - siksi elän!:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5752...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #309

Etnisten puhdistusten avulla, joista jo raamattu kertoo:

1. Sam. 15:3: Jumala: "Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

5. Moos. 20:16-17 ym.: "16. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon,
Joos. 10:40 Sitten Joosua valtasi koko maan, Vuoriston, Etelämaan, Alankomaan ja Rinnemaat, ja surmasi kaikki niiden kuninkaat, päästämättä pakoon ainoatakaan, ja vihki tuhon omaksi joka hengen, niinkuin Herra, Israelin Jumala, oli käskenyt.
Joos. 11:11 Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä; ja Haasorin hän poltti tulella. 17. vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt,"

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juha,

niinpä niin, mutta pahinta jihad-terrorismia harjoittelevat nämä hamasilaiset terroristit, kuten jo pahaiset katupojakin konsanaan kivinensä ja ritsoinensa - ja sitten luulevat vielä olevansa allaheita, ainoita oikeassa ja pääsevänsä isona - itsemurhinensa heti - "paratiisiin"...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #300
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #312

Lauri,

älä nyt ihmeessä takerru vain valtioihin, ei varsinkaan piskuiseen Israeliin - väkiluku 8 180 000 (toukokuu 2014) - kun kyseessä on laajasti ottaen ei pelkkä Gaza, vaan islamilaiset valtiot ja yhteisöt yleensäkin - väkiluku 1,3 miljardia...

Islamhan tarkoittaa kirjaimellisesti alistumista Allahille - Muhammed hänen jes... eiku profeettansa. Islamissa uskonnollisella lailla (šaria) on keskeinen merkitys.

Sharia- lakia yritellään jo meille Suomeenkin - oletko jo valmis?

Profeetta Muhammad: ”Jos jo­ku vaih­taa is­la­min us­kon­sa, tap­pa­kaa hä­net.” (Buk­hari 9:84:57)

Sharia-laki:

http://shariatulee.wordpress.com/sharia-laki/

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #312

Lauri,

ei ainakaan Israel: #361

Ari Salo

tuolla s....a ei kyllä ole kaikki muumit himassa ...katsokaapas tuota otsikkoa ... en viittinny edes lukea koko juttua---yhtä hyvin voisi väittää että abdirahim haluaa murhata kaikki suomalaiset ja se varmaan on enemmän totta kuin hänen väittämänsä Soinista ikuna.kyllähän nyt kaikki täysjärkiset ymmärtävät mistä Soini puhuu,vaan ei abbirahim joka vääntää asian niinkuin hänen veljillään on tapana ,ilman minkäänlaista totuuden hiventäkään,täysin päälaelleen.tästä Soinin pitäisi jo suuttua ja mielestäni tällaista ei saisi edes julkaista.tähän ei sääntöjen mukaan saa kommentoida huhuja tai valheita mutta jo otsikko pääkirjoituksessa on täyttä peetä eli siis sitä itseänsä.samat säännöt kaikille BLIIS !!!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ari,

muistahan kuitenkin, että emme kiihtyile Abdirahiminkaan provoista - sehän tulee jo heidän uskonnostaan! - hänkään ei tiedä mitä hallaa hän tekee vain itselleen ja yrittää sitä samaa muillekin...

Luuk 23:34 Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät." Ja he jakoivat keskenään hänen vaatteensa ja heittivät niistä arpaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Juutalwiset elävät raamatun mukaisesti:

1. Sam. 15:3: Jumala: "Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

5. Moos. 20:16-17 ym.: "16. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon,
Joos. 10:40 Sitten Joosua valtasi koko maan, Vuoriston, Etelämaan, Alankomaan ja Rinnemaat, ja surmasi kaikki niiden kuninkaat, päästämättä pakoon ainoatakaan, ja vihki tuhon omaksi joka hengen, niinkuin Herra, Israelin Jumala, oli käskenyt.
Joos. 11:11 Ja he surmasivat miekan terällä ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen, joka siellä oli, niin ettei jäänyt jäljelle ainoatakaan henkeä; ja Haasorin hän poltti tulella. 17. vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt,"

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lauri,

miksi kaivelet täysin epätieteellisesti - hallitset Raamatun eksegetiikankin? - ko. Raamatun Vanhan Liiton (VT) vain historialliset esimerkit muka voimassa oleviksi Uuden Liiton (UT) säädöksiksi??

Raamatusta VT:sta löydät vastaavia hyvin paljon muitakin, esim. :

3 Moos 20:13 Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Olli,

mitä typeryyttä siinä on, että Timo Soinikin on puolustellut Israelin Gazaan suuntautuneita toimia - ei kuitenkaan kaikkia!! - sillä perusteella, että Israelillakin on oikeus puolustautua - näinhän tulee kaikissa demokratioissa ja oikeusvaltioissa olla jo täysin luonnollisesti! - niinhän sinullakin! - muuta väittäen - kuten yo. purkauksessasi - puhut itsesi täysin pussiin, eli jo perusväitteesi on täysin irrelevantti!

"Puolustautuminen lähes vaarattomia raketteja vastaan tappamalla lähes 2000 ihmistä, joista suurin osa siviilejä on murhaan verrattavissa, sillä se on tahallista, eikä vaadi noin kovia toimia." - Tuijottelet vain lukuihin, mutta et lainkaan niiden taustoihin - valhe - emävalhe - tilasto. - Tutustu ensin ao. moniiin kommentteihin - en toistele niitä.

Toiseksi: valitettavasti vain täysin surutta puolustelet ja vähättelet hamasilaisten 'ilotulista' tyypilliseen arabilaiseen tapaan "ei kristittyjen, ei juutalaisten hengillä ole mitään merkitystä, paras juutalainen on hengetön juutalainen" - ja sitten vielä ilkeät epäinhimilliseti väittää "lähes vaarattomia raketteja" - ole hyvä mies ja mene itse sinne testaamaan kuinka "vaarattomia" !

Kolmanneksi: "murhaan verrattavissa, sillä se on tahallista, eikä vaadi noin kovia toimia". Israel ei käytä sotilasdoktriininsa - kansainvalisen tarkkailun alla jatkuvasti! - tippaakaan liikaa voimaa, vain sen mikä on välttämätöntä tukkiakseen humanitäärisen avun voimalla rakannetut tunnelit ja ulkoavusteiset raketit varastoineen päivineen. - Virheliike oli Israelilta jättää Gaza valvomatta v:sta 2005 alkaen - ei nyt tarvitsisi ainakaan näissä samoissa enää kahlailla...

Soini ei kuvittele esittämiäsi Israelin mahdollisia tulevaisuudenkaan toimia, ne esittelet naiivina sinä ihan itse. - Missä Soini on noin väitellyt? Hevosmiesten torillasiko?

Haagin kansainväliseen rikostuomioistuimeen ei ole vielä viety Israelin toimia - miksikähän? - sensijaan hamasilaisten, PLO- ym. jihadistiterroristien "laupeudentyöt" tulisi jo kiireenvilkkaa kiikuttaa sinne. - No, toivottavasti Israel saa pian Gazankin järjestykseen, ao. rikolliset sanktioihinsa heti!

Mistä sinä tiedät, että "joista Soini en näytä tietävän tarpeeksi". - Lienet ennustajaeukko ilman hametta...

"Soini on kertonut olevansa uskossa, eli samalla hän tunnusti olevansa yksinkertainen, kuten muutkin olemattomiin jumaliin uskovat tutkitusti ovat. Jos joku on käynyt saunomassa Soinin kanssa, niin voisi kertoa täällä onko Soinilla esinahkaakaan enää tallella" - ala-arvoinen, asiaton ja vain a.h.- loukkaileva löpinäsi kuuluu samaan sarjaan yleisesti islamistien ja nyt erityisesti Abdirahim HUSU Husseininn vääristelevien Soinin kunnianloukkausten ja vihapuheiden sarjaan - ilmoitettu jo Uuden Suomen ylläpidolle.

"Miksi EU tukee Hamasia?

3.8.2014 4:00
EU myönsi juuri 5 miljoonaa euroa Gazan alueen humanitaariseen tukeen. Täytyy kysyä miksi.

Nimikkeestä huolimatta myönnetty avustussumma tukee Hamasin terroritoimintaa. Meillä uutisoidaan koko ajan, miten paljon siviiliuhreja Israelin iskuissa tulee, mutta ei kerrota miksi iskut ovat välttämättömiä.

Hamas piiloutuu siviilien sekaan, kouluihin, sairaaloihin toreille tarkoituksella. Näin se saa maailman sympatiat kun välttämättömissä vastaiskuissa rakettien ampumiseen kuolee syyttömiä sivullisia, tästähän Hamas ei piittaa tippaakaan vaan nimenomaan toivoo siviiliuhreja.

Miksi Hamasin toimintaa ei kritisoida? Melkeinpä ainut uutinen viime aikoina, jossa sitä kritisoitiin oli, kun ilmeisesti huolimattoman toiminnan johdosta eräästä koulusta löytyi raketteja ja uutisointi oli pakko tehdä, koska liian moni oli raketit nähnyt. Gazan kriisi loppuu kun tuki maailmalta Hamasin kaltaisille terroristijärjestöille loppuu.

Ari Hyvönen, Kouvola"

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vap...

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

En kyllä pitänyt Soinia niin typeränä, että alkaa puolustella Israelin toimia, sanomalla, että Israelilla on oikeus puolustautua! Puolustautuminen lähes vaarattomia raketteja vastaan tappamalla lähes 2000 ihmistä, joista suurin osa siviilejä on murhaan verrattavissa, sillä se on tahallista, eikä vaadi noin kovia toimia. Vaikka Gazasta ei ammuttaisi ikinä enää yhtään rakettia, niin kuvitteleeko Soini naiviina, että Israel lopettaisi palestiinalaisten sortamiset, laittomien siirtokuntien rakentamiset, Apatrhaid politiikkansa, tai Yk:n päätösten noudattamatta jättämiset? Ei todellakaan lopeta.

Raketteihin on kuollut vain muutama siviili, mutta niiden kuolemien kostamien on mennyt jo rikolliseksi toiminnaksi. Haagissa olisi paikka, jossa nämä kansanmurhaajat pitäisi tuomita ja pitkiin rangaistuksiin. Mutta kun Usakin suojelee näitä sotarikollisia ja puolustelee puudeliaan, niin pääsevät kuin koirat väräjästä.

Sodissakin on omat kansainväliset sääntönsä,. joista Soini ei näytä tietävän tarpeeksi, vaikka on ängennyt itsensä eduskunnassa aivan väärään asemaan, johon kyvyt eivät selvästikään riitä.

Soini on kertonut olevansa uskossa, eli samalla hän tunnusti olevansa yksinkertainen, kuten muutkin olemattomiin jumaliin uskovat tutkitusti ovat. Jos joku on käynyt saunomassa Sonin kanssa, niin voisi kertoa täällä onko Soinilla esinahkakaan enää tallella.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

En kyllä pitänyt Soinia niin typeränä, että alkaa puolustella Israelin toimia, sanomalla, että Israelilla on oikeus puolustautua! Puolustautuminen lähes vaarattomia raketteja vastaan tappamalla lähes 2000 ihmistä, joista suurin osa siviilejä on murhaan verrattavissa, sillä se on tahallista, eikä vaadi noin kovia toimia. Vaikka Gazasta ei ammuttaisi ikinä enää yhtään rakettia, niin kuvitteleeko Soini naiviina, että Israel lopettaisi palestiinalaisten sortamiset, laittomien siirtokuntien rakentamiset, Apatrhaid politiikkansa, tai Yk:n päätösten noudattamatta jättämiset? Ei todellakaan lopeta.

Raketteihin on kuollut vain muutama siviili, mutta niiden kuolemien kostamien on mennyt jo rikolliseksi toiminnaksi. Haagissa olisi paikka, jossa nämä kansanmurhaajat pitäisi tuomita ja pitkiin rangaistuksiin. Mutta kun Usakin suojelee näitä sotarikollisia ja puolustelee puudeliaan, niin pääsevät kuin koirat väräjästä.

Sodissakin on omat kansainväliset sääntönsä,. joista Soini ei näytä tietävän tarpeeksi, vaikka on ängennyt itsensä eduskunnassa aivan väärään asemaan, johon kyvyt eivät selvästikään riitä.

Soini on kertonut olevansa uskossa, eli samalla hän tunnusti olevansa yksinkertainen, kuten muutkin olemattomiin jumaliin uskovat tutkitusti ovat. Jos joku on käynyt saunomassa Sonin kanssa, niin voisi kertoa täällä onko Soinilla esinahkakaan enää tallella.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

En kyllä pitänyt Soinia niin typeränä, että alkaa puolustella Israelin toimia, sanomalla, että Israelilla on oikeus puolustautua! Puolustautuminen lähes vaarattomia raketteja vastaan tappamalla lähes 2000 ihmistä, joista suurin osa siviilejä on murhaan verrattavissa, sillä se on tahallista, eikä vaadi noin kovia toimia. Vaikka Gazasta ei ammuttaisi ikinä enää yhtään rakettia, niin kuvitteleeko Soini naiviina, että Israel lopettaisi palestiinalaisten sortamiset, laittomien siirtokuntien rakentamiset, Apatrhaid politiikkansa, tai Yk:n päätösten noudattamatta jättämiset? Ei todellakaan lopeta.

Raketteihin on kuollut vain muutama siviili, mutta niiden kuolemien kostamien on mennyt jo rikolliseksi toiminnaksi. Haagissa olisi paikka, jossa nämä kansanmurhaajat pitäisi tuomita ja pitkiin rangaistuksiin. Mutta kun Usakin suojelee näitä sotarikollisia ja puolustelee puudeliaan, niin pääsevät kuin koirat väräjästä.

Sodissakin on omat kansainväliset sääntönsä,. joista Soini ei näytä tietävän tarpeeksi, vaikka on ängennyt itsensä eduskunnassa aivan väärään asemaan, johon kyvyt eivät selvästikään riitä.

Soini on kertonut olevansa uskossa, eli samalla hän tunnusti olevansa yksinkertainen, kuten muutkin olemattomiin jumaliin uskovat tutkitusti ovat. Jos joku on käynyt saunomassa Sonin kanssa, niin voisi kertoa täällä onko Soinilla esinahkakaan enää tallella.

Timo Hirvi

Laitamme Ollinkin Hamasin Qassam testiin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Jes 43:5,6

Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; minä tuon sinun siemenesi päivänkoiton ääriltä, päivän laskemilta minä sinut kokoan. Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä-

- (kirjoitettu noin 701-681 eKr.- toteutunut jo suurelta osin)
Profetta Jesaja sanoi, että juutalaiset palaavat kotimaahansa idästä, lännestä, pohjoisesta ja etelästä. On muistettava, että Jesaja eli noin 2700 vuotta sitten ja mitä on tapahtunut juutalaisille ja Israelin maalle sen jälkeen! Vuonna 732 assyrialaiset veivät Israelin pohjoisen kuningaskunnan pakkosiirtolaisuuteen. Sitten Nebukadnessar tunkeutuu Juudaan ja kansa viedään pakkosiirtolaisuuteen. Vuonna 605 eKr. vietiin ensimmäinen osa Juudaa babyloniaan. Vuonna 588 eKr. Jerusalemin valtauksen jälkeen vietiin lisää Juudan heimon jäseniä pakko-siirtolaisuuteen. Sitten vuonna 70 jKr. roomalaiset tuhosivat Jerusalemin kaupungin ja tappoivat monia sekä karkoittivat satoja tuhansia juutalaisia pois omasta maastansa Siitä lähtien juutalaiset ovat olleet hajaantuneina lähes joka maahan maailmassa. Mutta 1900 luvulla miljoonat juutalaiset ovat palanneet kotimaahansa Israeliin idästä, lännestä, pohjoisesta sekä etelästä.

Idästä: Monet juutalaiset lähi-idässä muuttivat Israeliin 1900 luvun alussa.

Lännestä: 1900 luvun keskivälin paikkeilla sadat tuhannet juutalaiset, jotka asuivat lännessä (Eurooppa ja Yhdysvallat) alkoivat muuttamaan Israeliin.

Pohjoisesta: Entinen Neuvostoliitto (Venäjä) on pohjoisessa Israelista käsin katsottuna. Neuvostoliitto (Venäjä) ei sallinut juutalaisten muuttavan Israelin maahan, vaan kielsi sen. Mutta monet maat ovat vuosia painostaneet Neuvostoliittoa (Venäjä) päästämään juutalaiset omaan maahansa. Neuvostoliitto (Venäjä) vihdoin vuonna 1980 salli juutalaisten paluun takaisin Israelin maahan. Tähän asti, sadat tuhannet Venäjän juutalaiset ovat muuttaneet Israeliin.

Etelästä: Etiopia, joka on etelässä Israelista katsottuna, myös kielsi juutalaisilta paluun Israelin maahan. Mutta kuitenkin vuonna 1985 Etiopia teki päätöksen, että juutalaiset saavat palata kotimaahansa Israeliin. Toukokuun 25 päivä vuonna 1991 14,500 Etiopian juutalaista lennättettiin Israelin maalle.

Jesajan profetia osui oikeaan sillä hän sanoi: Minä (Herra) sanon pohjoiselle: Anna tänne! ja etelälle: Älä pidätä! Niin tämäkin on jo kirjaimellisesti täyttynyt, sillä niin Neuvostoliitto kuin Etiopia joutuivat taipumaan ja päästämään juutalaiset takaisin omaan maahansa.

Jesajan profetia osui myös oikeaan siinä, että juutalaiset palasivat maa äärestä takaisin kotimaahansa Israeliin. Viimeisen sadan vuoden aikana Kiinasta, Yhdysvalloista, Etelä- Afrikasta sekä skandinaviasta on juutalaisia muuttanut takaisin Israeliin, eli todellakin maan äärestä (ends of the world)."

http://www.kotipetripaavola.com/profetiat_toteutuv...

”Israel tuhottava” viha- ja puolustuspuheet jatkuvat...:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1129...

Israelin ja rauhan vastainen apartheidilla panettelu:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1120...

Sodan uhka kasvaa Välimeren alueella:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8287...

Raamattu on poikkitieteellisempi kuin yksikään ihmisen teos:

Raamatun Totuus:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7726...

Jumala ON!:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5035...

Yksi Ainut Jumala ja Hänen Sanansa, Raamattu - Sana, mikä on terävämpi kuin kaksiteräinen miekka...

Nämä sählämit ne vasta ovatkin kaksinaamaisia, etten sanoisi monisellaisia...

Israelin suurlähettiläs: "Jos he eivät ammu, me emme ammu" – katso koko haastattelu:

http://yle.fi/uutiset/israelin_suurlahettilas_jos_...

P.S. Miksi ulkoministeri Erkki Tuomiojakin miettii sanktioita Hamasin hyökkäyksen/hyökkäysten kohteelle, Israelille??? Tappaminen kuuluu palestiinalaisten politiikkaan. Israel puolustaa täysin oikeutetusti siviilejään. Hamasin tavoitteisiin kuuluu tuhota Israel, ajaa juutalaiset mereen. Kovin inhimillistä?? - Israel pyrkii siihen, että ihmiset saisivat vihdonkin elää rauhassa Israelissa ja rauhan ympärillä oleviin arabivaltioihin. Jos hamasilaiset lopettaisivat raketointinsa, ei tarvitsisi Israelinkaan puolustaa maataan - aivan tarpeettomasti. Ja miksi nämä hamasilaiset typerykset vain jatkavat, vaikka pitäisi tajuta, etteivät mahda Israelille yhtään mitään? - Murhaajia ja itsemurhaajia!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen
Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

En kyllä pitänyt Soinia niin typeränä, että alkaa puolustella Israelin toimia, sanomalla, että Israelilla on oikeus puolustautua! Puolustautuminen lähes vaarattomia raketteja vastaan tappamalla lähes 2000 ihmistä, joista suurin osa siviilejä on murhaan verrattavissa, sillä se on tahallista, eikä vaadi noin kovia toimia. Vaikka Gazasta ei ammuttaisi ikinä enää yhtään rakettia, niin kuvitteleeko Soini naiviina, että Israel lopettaisi palestiinalaisten sortamiset, laittomien siirtokuntien rakentamiset, Apatrhaid politiikkansa, tai Yk:n päätösten noudattamatta jättämiset? Ei todellakaan lopeta.

Raketteihin on kuollut vain muutama siviili, mutta niiden kuolemien kostamien on mennyt jo rikolliseksi toiminnaksi. Haagissa olisi paikka, jossa nämä kansanmurhaajat pitäisi tuomita ja pitkiin rangaistuksiin. Mutta kun Usakin suojelee näitä sotarikollisia ja puolustelee puudeliaan, niin pääsevät kuin koirat väräjästä.

Sodissakin on omat kansainväliset sääntönsä,. joista Soini ei näytä tietävän tarpeeksi, vaikka on ängennyt itsensä eduskunnassa aivan väärään asemaan, johon kyvyt eivät selvästikään riitä.

Soini on kertonut olevansa uskossa, eli samalla hän tunnusti olevansa yksinkertainen, kuten muutkin olemattomiin jumaliin uskovat tutkitusti ovat. Jos joku on käynyt saunomassa Sonin kanssa, niin voisi kertoa täällä onko Soinilla esinahkakaan enää tallella.

Käyttäjän OlliLeino kuva
Olli Leino

En kyllä pitänyt Soinia niin typeränä, että alkaa puolustella Israelin toimia, sanomalla, että Israelilla on oikeus puolustautua! Puolustautuminen lähes vaarattomia raketteja vastaan tappamalla lähes 2000 ihmistä, joista suurin osa siviilejä on murhaan verrattavissa, sillä se on tahallista, eikä vaadi noin kovia toimia. Vaikka Gazasta ei ammuttaisi ikinä enää yhtään rakettia, niin kuvitteleeko Soini naiviina, että Israel lopettaisi palestiinalaisten sortamiset, laittomien siirtokuntien rakentamiset, Apatrhaid politiikkansa, tai Yk:n päätösten noudattamatta jättämiset? Ei todellakaan lopeta.

Raketteihin on kuollut vain muutama siviili, mutta niiden kuolemien kostamien on mennyt jo rikolliseksi toiminnaksi. Haagissa olisi paikka, jossa nämä kansanmurhaajat pitäisi tuomita ja pitkiin rangaistuksiin. Mutta kun Usakin suojelee näitä sotarikollisia ja puolustelee puudeliaan, niin pääsevät kuin koirat väräjästä.

Sodissakin on omat kansainväliset sääntönsä,. joista Soini ei näytä tietävän tarpeeksi, vaikka on ängennyt itsensä eduskunnassa aivan väärään asemaan, johon kyvyt eivät selvästikään riitä.

Soini on kertonut olevansa uskossa, eli samalla hän tunnusti olevansa yksinkertainen, kuten muutkin olemattomiin jumaliin uskovat tutkitusti ovat. Jos joku on käynyt saunomassa Sonin kanssa, niin voisi kertoa täällä onko Soinilla esinahkakaan enää tallella.

Timo Hirvi

Ei onnistunut Hamasin Qassam testi Olliin ensimmaisella kerralla. Toistakaamme testi Grad-raketilla..

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

1948 what is known as the Nakba, or "Catastrophe", hundreds of Palestinian villages and over 70,000 Palestinian homes were destroyed.[5] 700,000 Palestinians fled or were driven from their native land by the Israelis

Timo Hirvi

Kun et itse tieda niin kopsaat wikipedian sivuilta...ahahaaa:))) Tule paikan paalle ja kysy heilta. Kysy samalla miksi wikipedia ei kerro totuutta siita etta heista satoja tuhansia lahti pois Jordaniaan, Syyriaan Egyptiin ja Libanoniin, oma-aloitteisesti, ilman Israelin maaraysta. Ja viela enemman: Olisivat voineet jaada, mutta eivat halunneet. Kysy asiasta omalta puoleltasi, eli Israelin arabeilta jotka asuvat tanakin paivana Israelissa. Eivatka halua lahtea minnekaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hohhoijaa! Kylät ja talot hävitettiin ja lähtivät vapaaehtoisesti ..

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #349

Lauri,

on tuskin käynyt Israelissa edes turistinakaan pistäytymässä...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

The booklet is full of meaty advice about how they should shape their answers for different audiences. For example, the study says that "Americans agree that Israel 'has a right to defensible borders'.

But it does you no good to define exactly what those borders should be. Avoid talking about borders in terms of pre- or post-1967, because it only serves to remind Americans of Israel's military history. Particularly on the left this does you harm. For instance, support for Israel's right to defensible borders drops from a heady 89 per cent to under 60 per cent when you talk about it in terms of 1967."

http://www.independent.co.uk/voices/comment/israel...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hamas perustettiin 1987.

6. Resistance movement: An organized effort by some portion of the civil population of a country to resist the legally established government or occupying power and to disrupt civil order and stability.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Israelin rajat :

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/is...

PALESTIINALAISVALTIO ISRAELIN ALUEELLE - MISTÄ ON KYSYMYS?:

http://www.saunalahti.fi/vpekki/raamattu/palestii.htm

Israelin nykyiset ja tulevat rajat:

http://www.einoniemi.fi/Asiakirjat/Hengelliset%20k...

Kenelle Israelin maa kuuluu?:
http://www.kotipetripaavola.com/israelpalestiinako...

Israel puhuu : Vuoden 1967 rajat: Jordanjoen laakso :

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=17072

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Riitta Kvist: Suorat sanat saudilta! Jos arabit itsekin kertovat hamasin olevan syyllinen Gasan tilanteeseen, niin miksi se on niin vaikea tajuta täällä?

Saudi Prince admits: "Hamas is responsible for what is happening in Gaza".

Saudi Official Says Hamas Responsible for Deaths in Gaza; Columnist Calls for Peace With Israel:

See news report: http://www.algemeiner.com/2014/07/28/saudi-officia...

The Japanese have some questions for ‘Palestine Supporters’…AND OH ARE THEY AWESOME:

http://www.jewsnews.co.il/2014/08/05/the-japanese-...

Yhdessä maakuntalehdessä esitettiin kysymys Israelin ystäville: "Millä oikeudella Israel miehittää Länsirantaa." Kysyjä sanoo, ettei hyväksy raamatullisia perusteluja. Tässä tulee juridiset perustelut.

http://terokaski.wordpress.com/2014/08/04/milla-oi...

"Kun varastot räjähtävät, niin savuun voi sekottua montusta jälkiräjähdyksessä nousevaa rakennusmaterialien pölyä. Lähikuvassa monttu on silloin tyhjentynyt huomattavasti rakennusmaterialista ja ne on ympäristössä. Kuoppakin on syventynyt. Tämä valtava talonjätteet poistava räjähdysvoima ei ole peräisin Israelin ylimitoitetusta voimasta vaan terroristien varaston räjähteistä. Räjähdys on tapahtunut altapäin. Tämä todellisuus on tuntematon medialle ja lausuntoja antaville poliitikoille."

Hamas Uses Hospitals and Ambulances for Military Purposes:

http://todaychristian.net/hamas-uses-hospitals-amb...

SUOJAAVA KÄRKI -OPERAATIO JA GAZAN TILANNE
Konfliktin taustaa:

http://fi.icej.org/news/special-reports/suojaava-k...

Käyttäjän TeemuNiva kuva
Teemu A. Niva

Hei Husu.

Törmäsin netissä tällaiseen kuvaan.

http://3.bp.blogspot.com/-h5La__xj0SA/U-HnXvrsnjI/...

Voisitko antaa pari kommenttia tästä?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Teemu,

ei tule tältä "heililtä" vastausta, vaikka kuinka yrittelisi kiemurrella Keskustankin liiveihin...

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

No ohhoh! Tuo kyllä vaatii jo hieman tarkennusta!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Israelin armeija ja Hamas:

http://www.kotipetripaavola.com/israelinarmeijaham...

Hamas teloitti kymmeniä gazalaisia:

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/47...

”Tämän päivän (29.7.) Iltalehti siteeraa Israelin armeijan majuri Arye Shalicaria. " Emme ole ampuneet sairaalaa tai Shatin pakolaisleiriä. Tiedämme, että Hamas ampui molemmilla alueilla ja ohjukset osuivat näihin paikkoihin. Majurin mukaan Hamasin Israelia kohti ammutuista ohjuksista noin 200 kappaletta on viimeisen kolmen viikon aikana jäänyt kantomatkaltaan lyhyeksi ja pudonnut Gazan kaistaleelle. " Sillä lailla, hamas ampuu ohjuksilla OMAA KANSAANSA JA ISRAEL ON " SYYLLINEN " !!!!! 3 viikossa n. 200 ohjusta omien niskaan.”

http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/2014/07/29/gaza...

Yle: Terroristijärjestön videolla suomea puhuu Suomessa tunnetun somalipoliitikon poika:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128872244243...

HARVARDIN EMERITUSPROFESSORI: MEDIAHUOMIO ROHKAISEE IHMISKILPIEN KÄYTTÖÖN :

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/47...

HAMAS PAINOSTAA GAZALAISSIVIILEJÄ IHMISKILVIKSI :

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/47...

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12887220067...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Molempien osapuolien tiedottajat on palkattu valehtelemaan omaksi eduksi. Israel ei päästä tutkimaan kumpi syyllinen

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lauri,

valehtelu ja kieroilu omaksi edukseen kuuluu jo islamistien oppeihin, koraanin allahin perinteisiin, jo lapsena opetettuihin käskyihin: Ole hyvä ja mene seuraamaan Israeliin kouluihin tai ota luotettava tulkki mukaan, ellet hebreaa hallitse, niin toteat vähän toista. Israel, vaikka tiedustelultaankin onkin maailman huippua, pystymme myöskin saamaan heiltä tietoa monesta tuutista, vaikka yrittäisivät sievistelläkin asioita.

Islamin profeetta Muhammad opetti seuraajansa harhauttavan ja tarkoituksellisen valehtelun, taqijjan, saloihin. :

Taqijja ja kitman: Miksi uskovainen muslimi voi valehdella vääräuskoiselle:

http://ajattelemista.blogspot.fi/2011/09/taqijja-j...

Ei ihme, että tämä Abdirahimkin ja muut "opetulapset" yrittelee täälläkin kieroilla...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lauri,

ainakin osatotuuksiakin viljellään runsaasti puolin ja toisin...

Tuomioja ja Israel:

http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/876...

Yksipuoleista tukea kyllä:

”Puheessaan Palestiinan yliopistossa Gazassa helmikuussa 2013 ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja esitti Suomen tuen palestiinalaisten ”vielä toteutumattomalle unelmalle yhtenäisestä, itsenäisestä valtiosta” (vapaa käännös englannista”)

http://icahd.fi/wp-content/uploads/2013/12/suora_t...

Hukkaan valuivat ”Tuomiojankin tuet” – no, on niitä tunneleita vielä jäljellä Gazassa runsaasti…

Kun ihmisoikeustarkkailusta tulee asennelobbausta:

http://www.vartija-lehti.fi/ihmisoikeustarkkailust...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Muslimi terroristiryhmä haluaa tehdä etnisiä kristittyjen puhdistuksia:

http://www.apg29.nu/?artid=7460&hl=fi

Mikä on Iron Dome, ja miten se toimii? :

http://www.apg29.nu/index.php?artid=15876&&hl=fi

Väärä kuva Israelista :

http://www.apg29.nu/index.php?artid=15868&&hl=fi

Får sanningen inte komma fram om Gazas raketbeskjutning mot Israel? :

http://www.apg29.nu/index.php?artid=9689

138000 linkkiä Gazasta:

http://www.apg29.nu/index.php?sida=sok&q=Gaza

Edelleen:

http://www.apg29.nu/index.php?tags=gaza

Hamas har 5000 tunnlar under Gaza - ei vain ne 30... :

http://www.apg29.nu/index.php?artid=15963

Vapenvila i Gaza? :

http://www.apg29.nu/index.php?tags=Ship+to+Gaza

Kansa - arabit - joka pimeydessä vaeltaa! - Suomikin? - ei kokonaan...

Timo Hirvi

Ei voi muuta kuin hattua nostaa Ilkka! Laita viela kun ehdit, kansainvalisten reportterien todistukset videokuvana etta Hamas ampuu siviilikohteista. Niita alkaa nyt paljastumaan. Esim viimeisin Intialaisten raportti hotellialueelta. Jotkut myos luulevat etta Gaza on niin tiheaan asuttu ettei siella ole minne siirtya suojaan. Siitakin loytyy kartta. Lisaksi vertauskuvana etta Gaza on vain viidennes muihin tiheampiasutuksisiin paikkoihin verrattuna.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Timo!,

yritän tutkiskella jos jotain lisää löytyisi! Siunauksin,

Ilkka

P.S. Gaza: asukastiheys: 4 118 as/km²,(Helsingin väentiheys on 2 741 asukasta/km² (31.7.2010) )

Gazan kartta:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thum...

Myös satelliittikuvana:

http://www.mapmash.in/gaza.html

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Konfliktista Israelin ja Hamasin välillä kesällä 2014:

http://www.iha.fi/2014/08/05/konfliktista-israelin...

Gazaa hallitseva palestiinalaisten Hamas-järjestö on ampunut rakettejaan siviilikohteiden läheltä :

http://www.hs.fi/ulkomaat/Gazan+siviiliuhrien+m%C3...

TAKE A PEN – VETOOMUS :

”Se sodankäyntimuoto, jolla Hamas on rasittanut sekä Gazan väestöä että Israelia, on aiheuttanut paljon kärsimystä ja suuria tappioita ja vahinkoa sekä Israelin siviiliväestölle että koko Gazan alueelle. Hamas on ampunut 6300 rakettia Israelin siviilikohteisiin. Gazassa Hamas on säilönyt raketit ja muuta aseistusta pääasiassa siviilikohteisiin - asuntoihin, moskeijoihin ja kouluihin. Tuhansia raketteja ja granaatteja on ammuttu siviilikohteista, mikä on pakottanut Israelin vastamaan sotilaallisesti tavalla, joka välttämättä on johtanut siviiliväestön kärsimykseen ja omaisuusvahinkoihin.”

http://fi.icej.org/news/finland/take-pen-vetoomus

”Mitä Israelin ilmaiskujen kohteet ovat?

Operaation osana IDF, IDF kohdistaa ilmaiskuja liikkuviin ja piilotettuihin rakettien ja ohjusten laukaisualustoihin, Hamasin komento- ja johtokeskuksiin, salakujetus- ja hyökkäystunneleihin, sekä terroristien tukikohtiin, harjoitusalueille, kommunikaatiokeskuksiin, ilmatorjuntaelementteihin ja muihin, Israelin vastaiseen terrorismiin liittyviin kohteisiin.

Mitkä ovat Hamasin pitkän tähtäimen tavoitteet?

Hamas on samankaltainen kuin muut jihad-järjestöt kuten al-Qaida, ISIS ja Boko Haram; järjestö ei lainkaan hyväksy ei-muslimien läsnäoloa Lähi-idässä. Sen vuoksi ei ole yllätys että Hamas ylläpitää tiiviitä suhteita Siinain niemimaan jihadistiterroristeihin, joiden avulla Hamas saa salakuljetettuja aseita sekä tukea Iranilta.

Hamasin ideologian mukaan Israelilla ei ole paikkaa maailmassa ja Hamas on julistanut tavoitteekseen juutalaisvaltion tuhoamisen. Tämä näkyy myös järjestön perustamiskirjassa: ”Hamas ponnistelee kohottaakseen Allahin kilven Palestiinan jokaisen kolkon ylle” [tarkoittaen koko Israelin, Länsirannan ja Gazan aluetta]. Lisäksi järjestö edistää antisemitististä ideologiaa joka glorifioi jihadia ja juutalaisten surmaamista.

Miksi Gazan alueella on ollut siviiliuhreja?

Gazan siviiliuhrit ovat suoraa seurausta Hamasin taktiikasta käyttää palestiinalaissiviilejä ihmiskilpinä sen terroristitoiminnalle. Hamas syyllistyy kaksinkertaiseen sotarikokseen, kun se tarkoituksellisesti kohdistaa iskunsa israelilaissiviileja vastaan, ja samanaikaisesti sijoittaa aseensa, johtajansa, agenttinsa ja infrastruktuurinsa sivullisten palestiinalaissiviilien keskelle. Hamas kantaa täyden vastuun Gazan kaistaleen siviiliuhreista.

Lisäksi Hamas investoi kaiken varallisuutensa aseiden, rakettien ja ohjusten hankintaan ja valmistamiseen sen sijaan, että se huolehtisi Gazan asukkaiden hyvinvoinnista.

Merkkinä Hamasin täydellisestä piittamattomuudesta alueen omista siviileistä, Hamasin sisäministeriö on ohjeistanut asukkaita olemaan noudattamatta Israelin varoituksia lähestyvistä iskuista. Hamas myös kehottaa asukkaita aktiivisesti muodostamaan ihmiskilpiä ja täten ehdoin tahdoin asettaa heidät suureen vaaraan.

Miten Israel toimii minimoidakseen siviiliuhrit Gazassa?

Israel tekee kaikkensa minimoidakseen sivullisille siviilieille aiheutetut haitat. Tämän saavuttamiseksi Israelin iskujen kohteet valitaan äärimmäisen tarkasti, ja asukkaita varoitetaan lähestyvistä iskuista puhelinsoitoilla, tekstiviesteillä ja varoituslaukauksilla.

Israel tekee tämän kaikein suurista taktisista kustannuksista huolimatta, jättäen välistä operatiivisia etenemismahdollisuuksia, ja pidättäytyen iskemästä tunnettuihin terroristien piilopaikkoihin ja asepiiloihin jotka ovat vaarallisen lähellä siviilejä.

Miksi on niin vaikeaa rauhoittaa tilanne?

Hamasin haluttomuus ratkaisuun on tärkein syy sille, miksi on niin vaikeaa lopettaa väkivalta.

Hamasin tähänastinen kokemus on näyttänyt ettei kansainvälinen yhteisö pidä sitä syyllisenä järjestön moraalin ja kansianvälisen oikeuden vastaisista toimista.

Ovatko tämäntetkiset tapahtumat osa väkivallan kierrettä?

On helppoa nähdä tämä selkkaus viimeisimpänä osana kuviteltua ”väkivallan kierrettä”. Tämä on kuitenkin kaukana totuudesta, sillä Israelin ja Hamasin välillä ei vallitse tasapainoa.

Israel vetäytyi Gazasta täydellisesti vuonna 2005 eikä sillä ole aluevaatimuksia Gazan suhteen – ainoastaan toiveita nähdä alueen kehittyvän rauhalliseksi ja menestyväksi naapuriksi. Jos Hamas ja muut terroristijärjestöt riisuutuisivat aseista, ei Israelilla olisi mitään tarvetta vastaiskuihin.

Mutta Gazan alueen kehittämisen sijasta Hamas otti vallan aluella väkivaltaisesti, teki siitä terroristitukikohdan ja nosti valtaan terroristidiktatuurin joka julistaa tavoitteekseen Israelin tuhoamisen.
- - -

Seuraa tilanteen kehittymistä Israelin ulkoasiainministeriön nettisivulta

ja IDF:n blogista

http://mfa.gov.il/MFA/ForeignPolicy/Terrorism/Phot...

http://embassies.gov.il/helsinki/NewsAndEvents/Pag...

”OPERAATION Protective Edge 29 vuorokauden aikana USA. YK ja EU painostivat Israelia lopettamaan taistelunsa Gazan kaistalla esittäen samalla syytöksiä iskuista siviilikohteita vastaan ja kauhistellen uhrilukujen kasvamista perustaen lausuntonsa Hamasin julkistamiin virheellisiin tietoihin. YK:n alainen UNRWA joutui epämukavaan ja hämmentävään asemaan, kun sen kolmesta koulusta löydettiin raketteja, jotka se kuuliaisesti palautti Hamasille. UNRWA:n kouluista, moskeijoista, sairaaloista ja muista laitoksista tulitettiin sotilaita, jotka vastasivat tuleen. Raketteja lauottiin hotellien ja koulujen pihoilta sekä puistoista välittämättä siitä, että siviilejä liikkui niiden lähettyvillä. Intialainen TV-yhtiö videoi ja julkaisi uutisissaan tilanteen, jossa Hamasin teknikot teltan suojassa asensivat raketin laukaisualustan hotellin ikkunan eteen myös laukaisten raketin sieltä kohti Israelia.”

http://israblockupdate.blogspot.fi/

”GAZAN asukkaista n. 400 000 joutui muuttamaan pois taistelujen jaloista. Heitä majoitettiin kouluihin ja muihin julkisiin rakennuksiin, osa meni sukulaistensa luokse. Lukuisia asunto-ja muita rakennuksia tuhoutui IAF:n ja tykistön iskuissa, mutta myös miina-ansojen vuoksi, joita Hamas oli asentanut niihin sotilaita varten. Pommit laukaistiin usein kauko-ohjauksella, kuten tapahtui terveysklinikan nimellä kulkevassa kaksikerroksisessa rakennuksessa, jonka terroristit räjäyttivät 80 kg:n pommeilla surmaten pahaa-aavistamattomat sotilaat. Myös tunnelit olivat valtaosin miinoitettuja. PA:n apulaistalous-ministeri Taysir Amro arvioi lonkalta, että Gazan tuhot nousevat 6 miljardiin USD.”

TERRORISTIT ampuivat IDF:n arvion mukaan 3 356 rakettia Gazasta Israeliin, joista 2 303 iski Israelin maaperään, 116 niistä asutuskeskuksiin. 356 rakettia ammuttiin Gazassa operoivia sotilaita vastaan. Iron Dome eliminoi 578 rakettia; 475 rakettia putosi Gazan alueelle. 70 % raketeista ammuttiin Gazan pohjoisosasta, 12.9 % keski- ja 17.3 % eteläosasta. 597 rakettia laukaistiin siviilikohteesta, 260 niistä kouluista, 127 hautausmailta, 160 moskeijoista ja vastaavista sekä 50 sairaaloista. IDF:n arvion mukaan terrorijärjestöillä oli yhteensä n. 10 000 rakettia, niistä IDF tuhosi kolmanneksen ja Hamas ampui toisen kolmanneksen, joten kolmasosa lienee edelleen käytettävissä.

Israel vei Gazaan 1 481 rekka-autollista ruokatarpeita, 220 rekallista humanitääristä apua sekä 106 rekallista lääkintä- ja muita tarvikkeita.http://www.timesofisrael.com/after-29-days-operation-protective-edge-by-the-numbers/, http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/WAT...

http://israblockupdate.blogspot.fi/

JIHAD-TURISTIEN LOMAVIDEO OSA 4 :

http://jamesgonzo.wordpress.com/author/newsbygonzo/

”- Hamasin tunneliverkosto on valtaosin tuhoamatta, etenkin sen keskeinen labyrintti Gazan kaupungin ja Rafahin alla. IDF tuhoaa tunnelien suuaukot, mutta muu osa niistä jää tuhoamatta. Tunneleilla on niitä yhdistäviä sivutunneleita, ja uusia suuaukkoja on helppo lisätä tuhottujen korvaukseksi, mikä voitaisiin suorittaa muutamassa kuukaudessa. Yksi tunneli alkoi Rafahista ja ulottui 2 km Israelin alueelle.

Hamasilla oli ennen operaation alkamista 10 000 rakettia, josta ainakin kolmannes on tuhoamatta, suuri osa niistä pitkän kantomatkan. Hamas ampui lauantain aikana n. 70 rakettia Israelin siviilikohteisiin, joten sillä on edelleen kapasiteettia

Terrorijärjestöjen sodankäynti ei noudattele länsimaisia normeja eikä kansainvälisiä sopimuksia. Heille asukkaitten käyttäminen ihmiskilpinä ei tuota moraalista päänsärkyä. Kansa on aivopesty vakaumukseen, että kuolema on toivotumpi kuin elämä ja epäröivät pakotetaan alistumaan kepein ja kiväärinperin. Länsimaat vaativat, että Israelin tulee noudattaa hyvin ahtaasti kaikkia yleisesti tunnustettuja normeja ja sääntöjä riippumatta siitä, ettei vastustaja tee niin, mikä asettaa IDF:n mahdottomaan asemaan. Jos vaarallinen kohde on tuhottava, ja vastapuoli pakottaa siviilejä siihen, ihmisuhreja tulee pakosta. http://www.debka.com/article/24158/I...r-of-attrition

”Presidentti Obama vaatii, että Hamasin tulee vapauttaa sieppaamansa IDF:n upseeri välittömästi ja ilman ehtoja. Hän pitää hyvin pahana loukkauksena rikkoa USA:n suurin uhrauksin neuvottelema tukitauko, jota Hamas itse ehdotti. http://www.jpost.com/Operation-Prote...r-terms-369811

- Suomalainen työntekijä Shifa-sairaalassa Gazassa julkaisi päästyään rauhallisemmille vesille yoytubessa videon, jossa hän kertoo, miten Hamas ampui rakettejaan sairaalan takapihalta. Hän kertoo alun perin Hesarin julkaisemassa raportissa omin silmin nähneensä, miten raketti ammuttiin kahden aikaan aamuyöstä Israeliin.http://www.jpost.com/Operation-Prote...rnalist-369804

IDF avaa Kerem Shalomin terminaalin ja päästää Gazan kaistalle 200 rekkakuormallista humanitäärisiä avustustarvikkeita sodasta huolimatta, ellei työntekijöitä ammuta.

- Operaatio Protective Edge alusta lähtien 08.07. Gazasta on ammuttu 3 127 rakettia Israelin puolelle.

- Israel vaatii, ettei Gazan avustusta ja jälleenrakentamista voida hyväksyä ilman, että Gazan kaista julistetaan aseettomaksi vyöhykkeeksi kansainvälisessä valvonnassa.

Edelliset tiedot on saatu Times of Israel kokoamasta tunti tunnilta tiedonvälityksestä.

- Saudi Arabian kuningas Abdullah seuraa suurella mielenkiinnolla Israelin ja arabien välisiä rauhanponnisteluja, ei niinkään pelkästä myötätunnosta, vaan siksi, että haluaa Iranin johtaman voimakentän heikentämistä, koska se uhkaa suoraan Saudi Arabiaa. Siksi Israelkin kelpaa paikallisena suurvaltana sukupolvien vihasta huolimatta. Abdullah sanoo, että tuo pieni kriisi on poistetava, jotta voidaan keskittyä suurempaan, Iranin ja Saudien väliseen. Gazan sodassa on kuollut Gazan arabilähteitten mukaan yli 1400 ihmistä ja haavoittunut n. 8 000, mikä on vaikea pala niellä arabimaailmassa, kuten sekin, että 8-miljoonainen valtio uhkaa n. 350 miljoonaa arabia, joilla on valtavat öljydollarivarat käytettävissään, ja kuitenkin teknisellä ja tieteellisellä edistyneisyydellään rajusti ylittää arabien vastaavat saavutukset.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7...4552821,00.htm

http://forum.netmission.fi/showthread.php?10058-Totuus-Palestiinasta!/page31

”Näistä asioista on monenlaista tietoa ja tulkintaa, ja niissäkin pro palestiinan liikkeen harjoittama propaganda on hyvin näkyvää!
Suosittelen sen vastapainoksi tutustumaan Lähi-idän asioihin perehtyneeseen Pastori -kirjailija Pekka Sartolan tutkimuksiin asioista , hänen kirjoihinsa ja kolumneihinsa joissa hän huolellisesti perustelee myös esitetyt näkemykset” http://www.ajanteos.com/index.php

Israel on itse asiassa ollut pitkään alakynnessä tämän häikäilemättömän mediaterrorismin kanssa , nykyisin asioiden todenperäisyydestä tiedottamisessa on pyritty olemaan paremmin ajan hermolla!

http://www.patmos.fi/arkisto/848/pas..._lansirannalla

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Listassasi ei taida olla yhtään puolueetonta lähdettä. Vastuu lukijalla.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Lauri,

sinäkös sen puolueellisuuden määrittelet ja miten? - todistustaakka jää itsellesi. Ei 1000 todennöisyyttä taida olla ihan väärässä yhtä epätodennäköisyyttä kohden - ja vielä jää ainakin looginen päättelykykykin, moninäkökulmaisuus, ao. gradut, jne. jäljelle - jos, sikäli mikäli - you know...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #379

Sinulle riittävöt todistukseksi myös raamatusta poimitut lauseet. Raamattu on täynnä keskenään ristiriitaisia tekstejä, joilla voi todistella ihan mitä tahansa. Saatanallista totuutta.

Israelin tiedotus valehtelee törkeästi. Esim:

http://www.theguardian.com/uk/2005/apr/24/israel.f...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #382

Lauri,

sinä valitettavasti näet monen monissa eri linkeissä ja kommenteissani vain muutaman Raamatun lauseen, et tietenkään lukemattomia, toinen toisiaan eri lähteistä vahvistamia todistuksia Hamasin terroristien rikollisista tihutöistä! - kuinka voisitkaan?...

Raamattu taas on poikkitieteellisesti todistettu toisin kuin yksikään ihmisen väitöskirja tai Nobeliin oikeutetut monet huippututkimukset.

Raamatun ristiriitaisuus taa näkyy vain pidemmälle ajattelemattomuuksissa - vrt. esim. ateistien "Ristiriitainen Raamattumme"...

Kun taas kerjäilet noita ainoan viisaan, Jumalan Totuuksia Jumalan Sanasta, Raamatusta, heitänpä tähän sieltä parit - joita ymmärtämättömänä tietenkin pidät "ristiriitaisina", jopa "hulluinakin":

Sananlaskut:

26:4 Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin.

26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

P.S. Ko. yksi ainut linkkisi - yrität sillä mutuyleistää kaiken aivan tyypillisesti hamasilaisten tyyliin! - turhaan - on sekin jo vuodelta 2005... eiväthän Israelinkaan sotilaat nyt aivan erehtymättömiä ole...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #380

Olisikohan Israelin suorittaman kansanmurhan tuomitseva YK:n resoluutio, jota vain USA ei hyväksynyt?

http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=48330...

Mitä tästä unohtui:

http://www.timesofisrael.com/why-nobody-but-the-us...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #381

Lauri,

yrittelet jälleen mutuyleistää "Israeli army 'lied' about Miller death" koskeamaan kaikkia ao. tapauksia - varsin "tieteellistä" tarkoitushakuisuusyritelmääsi jälleen - paistaa läpi...

Et sitten huomannut taaskaan UN:ssakaan - YK:ssa - epärealistista puolueellisuutta. - Milloin YK olisi saanut globaalisti aikaan jotain merkittävää peruskirjansa tavoitteiden - human rights, etc. - mukaisesti? - päinvastoin!...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #381

Lauri,

"Esa Mattila

Kysymys kuuluukin, että miksi nuo kyseiset valtiot, jotka itse tekevät räikeitä ihmisoikeusloukkauksia omaa kansaansa kohtaan edes tekevät ihmisoikeusneuvostossa. YK:n ihmisoikeusneuvosto on mauton vitsi."

http://gideonbolotowsky.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Saudi Official Says Hamas Responsible for Deaths in Gaza; Columnist Calls for Peace With Israel:

http://www.algemeiner.com/2014/07/28/saudi-officia...

Saudi king publicly blames Hamas for Gaza war :

http://article.wn.com/view/2014/08/07/Saudi_king_p...

Arab Leaders, Viewing Hamas as Worse Than Israel, Stay Silent:

http://www.nytimes.com/2014/07/31/world/middleeast...

Hamas Launches Rockets on Civilians in Gaza:

http://www.idfblog.com/blog/2014/07/31/hamas-launc...

http://news.nationalpost.com/2014/07/30/stephen-ha...

NDTV exclusive - how Hamas assembles and fires rockets:

https://www.youtube.com/watch?v=A_fP6mlNSK8

http://www.ndtv.com/video?yt

Watch: NDTV Exclusive - How Hamas Assembles and Fires Rockets :

http://www.businessinsider.com/hamas-rocket-team-c...

Frightening video: Hamas assembles and fires rockets in civilian area:

http://allenbwest.com/2014/08/frightening-video-ha...

Startling Footage Shows How Hamas Assembles, Fires Rockets (Video):

http://www.breakingisraelnews.com/19602/startling-...

Indian TV Reporter Films Hamas Assembling, Launching Missiles From Residential Area Outside Hotel Minutes Before Cease-Fire (VIDEO):

http://www.algemeiner.com/2014/08/05/indian-tv-rep...

Indian TV Crew Shows Rare Video of Rocket Launch From Gaza:

http://www.nytimes.com/2014/08/06/world/middleeast...

Yes, Gaza militants hide rockets in schools, but Israel doesn ...

http://www.vox.com/2014/7/17/5912189/yes-gaza-mili...

Why 70% of the people killed in Israel-Gaza violence are ...

http://www.vox.com/2014/7/30/5937119/palestinian-c...

Israeli Defence Forces video claims to show Hamas firing rockets from civilian areas:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleea...

Gaza: Palestinian Rockets Unlawfully Targeted Israeli Civilians:

http://www.hrw.org/news/2012/12/24/gaza-palestinia...

In Gaza, Hamas fighters are among civilians. There is nowhere else for them to go:

http://www.theguardian.com/world/2014/jul/24/gaza-...

Here’s What Israeli Soldiers Found under a Hamas Activist’s Bed and Bathtub:

http://www.theblaze.com/stories/2014/08/03/heres-w...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Aseiden vaiettua ja ruudinsavun hälvennyttyä – Israelin moraalinen yliote:

Hamasin toimet Gazassa täyttävät sotarikosten tunnusmerkit kaikilla mittareilla

Ihmiskilpien käyttö asettaaa Israelin mahdottomaan välikäteen

Israelilla on vain voitettavaa toimimalla kansainvälisen lain puitteissa

Onko arabilla suomalaisten silmissä ihmisarvoa, ainoastaan jos hän kuolee juutalaisten toimesta?

http://gideonbolotowsky.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Israelin valheista
Boston Globe: "Israeli-imposed buffer zones.. now absorb nearly 14 percent of Gaza's total land and at least 48 percent of total arable land. Similarly, the sea buffer zone covers 85 percent of the maritime area promised to Palestinians in the Oslo Accords, reducing 20 nautical miles to three." Human Rights Watch: "Israel also continues to control the population registry for residents of the Gaza Strip, years after it withdrew its ground forces and settlements there." B'Tselem, 2013: "Israel continues to maintain exclusive control of Gaza's airspace and the territorial waters, just as it has since it occupied the Gaza Strip in 1967. HP

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ihmiskilvillä propagandaa Gazassa:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1726...

Why Does Hamas Use Human Shields? (INN) :

http://thereligionofpeace.com/index_files/TROP.jpg

The Forgotten Child Victims of Hamas (Daniel Greenfield):

http://www.frontpagemag.com/2014/dgreenfield/the-f...

What is Hamas Doing to Schools and Hospitals (INN) :

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...

Pat Condell: Hypocrisy over Gaza (You Tube) :
https://www.youtube.com/watch?v=_Ugsv5u-sW0

What Would Hamas Do If it Could Do Whatever? (The Atlantic) :

http://www.theatlantic.com/international/archive/2...

The Empty Spaces in Gaza (Gatestone):

http://www.gatestoneinstitute.org/4580/gaza-popula...
The Truth about Gaza's Civilian Casualties (Gatestone) :

http://www.gatestoneinstitute.org/4570/gaza-civili...

CAIR, ANSWER, Hamas and Terrorism (Am. Thinker) :

http://www.americanthinker.com/2014/08/cair_answer...

Hamas's Co-Conspirators (National Review) :

http://www.nationalreview.com/article/384407/hamas...

The Hamas Trap: Hidden Labyrinth Wired for War (SMH) :

http://www.smh.com.au/comment/the-hamas-trap-hidde...

Jihad Means There Will be Blood (American Thinker) :

http://www.americanthinker.com/2014/08/there_will_...

Islam Worse than Nazism (Jihad Watch) :

http://www.jihadwatch.org/2014/08/turkish-poet-isl...

Injured Gazans Being Treated in Israeli Hospitals :

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...
Former Military Intelligence Head: Gaza Goals Weren't Achieved :

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...

Op-Ed: What is Going to Become of Gaza?:

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article...

IDF: CAPTURED HAMAS COMBAT MANUAL EXPLAINS BENEFITS OF HUMAN SHIELDS…….. :

They’re evil. :

http://tundratabloids.com/2014/08/idf-captured-ham...

http://tundratabloids.com/wp-content/uploads/2013/...

Hamas TV: Every Muslim mother "must nurse her children on hatred of the sons of Zion":

http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=12237

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Silminnäkijän lausunto Gazasta. Karmeeta.

"Menimme Shujaiyaan etsimään ja tuhoamaan Hamasin terroristitunneleita.

Löysimme kokonaisen maanalaisen kaupungin, jossa oli monia sisääntuloja,
leveitä käytäviä, langaton nettiyhteys ja ilmastointijärjestelmä. Seinät
olivat betonia, ja käytävät olivat täynnä aseita ja räjähteitä kattoon asti. Jotkut tunnelit olivat niin tilavia, että siellä pääsi kulkemaan skootterilla.

Pahinta kuitenkin oli se, kun Hamasin taistelijat lähettivät 13- ja 14-vuotiaita lapsia juoksemaan meitä kohti. Lapsilla oli itsemurhapommittajan räjähdysliivit yllään. Paikalliset aikuiset olivat tehneet lapsista ihmispommeja. Meidät oli koulutettu taistelemaan aikuistaistelijoita vastaan, jotta voisimme puolustaa perheitämme ja kansalaisiamme. Mutta tämä?

Emme voineet muuta kuin puolustaa itseämme ja ampua lapset mahdollisimman nopeasti, ennen kuin heidän lähettäjänsä aktivoisivat räjähteet kännykällä ja tappaisivat meidät. Yksi loukkaantuneista sotilaista sanoi: ”En tiedä, saanko enää koskaan unta. Nuotappamani lapset eivät koskaan jätä minua rauhaan."

When Some of the Wounded IDF Soldiers Open Up:

http://israelwatcherasecondopinion.blogspot.co.il/...

Totta ja mediatarua Gazasta:

http://terokaski.wordpress.com/2014/08/01/totta-ja...

http://www.collive.com/show_news.rtx?id=3139

Monet ovat keränneet myyttejä ja faktoja. Lisää tietoa löytyy. Tässä on yksi kerääjä.

http://www.aish.com/jw/me/10-Myths-and-Facts-about...

10 Facts about Hamas:

http://www.aish.com/jw/me/48957311.html?s=raw

Rachel Corrie: Myths & Facts :

http://www.aish.com/jw/me/88182517.html?s=raw

Israel - Gazan kaista ja rauhalle mahdollisuus:

http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17203...

Gazan konflikti - vanhaa ja vähän uuttakin:

http://vasarahammer.blogspot.fi/2014/08/gazan-konf...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Uudelleen ja uudelleen silminnäkijät kertovat kauhistuttavista lasten käyttämisistä ihmiskilpinä:

SHOCKING REPORT: Soldiers come back from Gaza with horrific stories of being charged at by terrorist with babies in their hands :

http://www.jewsnews.co.il/2014/07/22/shocking-repo...

Gaza Archbiship says Hamas has been using their church to fire rockets :

http://www.jewsnews.co.il/2014/08/08/gaza-archbish...

Arab Palestinians Have Begged Youtube to Remove This Video :

http://www.israelvideonetwork.com/arab-palestinian...

The Most Important Video About Israel Ever Made:

http://www.israelvideonetwork.com/the-most-importa...

Palestinian Leader Mudar Zahran: Hamas is killing my people:

https://www.youtube.com/watch?v=F1qpaWTu0eU

PM Orders IDF to ‘Respond with Force’ to Renewed Gaza Rocket Fire:

http://www.israelvideonetwork.com/pm-orders-idf-to...

“Liisa Moliis-Niininen: There are not many real voices to be heard in Gaza, since there's only one opinion allowed, and that's the one of Hamas. But here are a few.

Gazassa ei kuulla monia Hamasista eriäviä mielipiteitä. Tässä kuitenkin muutamia. Lisäksi eri maiden uutiskirjeenvaihtajien klippejä. Mukana myös Suomen klippi.

Real Voices from Gaza

These are real voices from Gaza: journalists and civilians exposing Hamas war crimes. http://bit.ly/1sdk69X

This clip from TruthFYI shows footage of Hamas firing from hospitals, homes, UN buildings, and hotels. It shows them hiding weapons of terrorists in order to stage the events to look like Israel was killing civilians. Here is a collection of news clips showing the TRUTH about Hamas.”

https://www.facebook.com/photo.php?v=1015228685697...

Tässä ohjelmassa on tietoa raketeista ja lopussa alueen kokonaiskuvasta. USA:n osuus näiden tuhovoimien irtipääsyssä on aika keskeinen. Olemattomalla tietämyksellä toimittaessa tulos on tälläinen.

http://www.youtube.com/watch?v=wau8i4BfRqA&sns=fb

”Tämä uutinen on järkytys. Yk:n toimijat ovat olleet mukana aseiden kätkemisessä kouluihin ja niiden ampumisessa UNRVA:n hallinnassa olevilta alueilta. Eikö pääsihteeriä pitäisi hävettää YK:n oma laiton toiminta. Pääsihteerin asemassa pitäisi myös noissa tuhoissa ymmärtää perusasia. Tuhoihin on syypää se, jonka räjähteet ovat rakennuksessa ja tuhoavat rakennuksen, ei se, joka omien siviiliensä suojaamiseksi räjäyttää nuo varastot.

Miten tuo pääsihterin häpeä pitäisi tulkita, onko hänestä hävettävää se, että Israel estää rakettien räjähtämästä omien siviiiliensä keskellä? Eiikö hänelle pitäisi sen sijaan hävettävää olla se, että Hamas sijoittaa raketit rikollisesti siviilien sekaan siviiliuhreja saadakseen, eikä sitten ota vastuuta siitä, että omat räjähteet rikkovat talon murusiksi?

Toimittajan ammattitaitoon kuuluisi sen ymmärtäminen, että jihadisteilla on kaksi syytä suostua pidempään tulitaukoon. Toinen on, että ammuttava loppuu ja toinen on sen tajuaminen, että tämä tie ei johda Israelin tuhoutumiseen. Kolmas mahdollisuus asetetun ehdon mukaan tulitaukoon on se, että Israel suostuisi itsemurhaan antamalla jihadisteille oikeuden vapaaseen aseistautumiseen ja liikkumiseen aseineen Israelissa. Tämä ilmaistaan tietenkin muodossa: "Israelin on lopetettava Gazan saarto." Kuorrutus on silloin parempi, vaikka tarkoitus ja tulos on sama.”

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12887227593...

Nyt se taas alkoi. Mikä? Vääristely. Tällä kertaa savupatsas kertoi, israel osui joko suureen rakettipajaan tai rakettivarastoon. Videosta ei nähnyt jälkiräjähdysten määrää.

Israel ei neuvottele. Höpsistä. Israel ei neuvottele, koska Hamas asetti neuvottelulle ennakkoehdon, johon Israel ei voi suostua ennenkuin rakettitulitus ja rakettiterrori on kokonaan loppunut.

Israel ei voi avata rajoja terroristien vapaalle kululle ja vapaalle asestautumiselle. Ilman tämän lupaamista taas Hamas ei neuvottele.

http://yle.fi/uutiset/israel_tulitauon_jatkosta_ei...

Tero Kaski: Paljon on edistytty, kun BBC:kin tunnustaa monien kuvien olevan näyteltyjä. Heidän toimittaja jäi aikanaan kiinni tökerösti tehdystä kuvamanipulaatiosta.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...

The ironic truth in far too many UN schools in Gaza.

Condemn Hamas terror. Stand up for Israel. Sign the petition at

http://www.theisraelproject.org/support-israel/

Tero Kaski: Hienoa luettavaa suunnanmuutoksesta. Tämä uutistoimisto ennen jakoi kaikenlaista israelinvastaista materialia. Nyt toimittaja sai potkut kun oli sulkenut silmänsä ihmiskilpien käytöltä.

https://www.facebook.com/RepeaceUK/photos/a.346524...

Ylen tiedostuslinjasta koskien Israelin valtiota

Ylen toimittajien linja on ollut Israel vastainen vuosikausia. Gazan ja Israelin välinen uutisointi alkaa aina sanoilla, "Israel iski jälleen” josta on tullut hokema jota toistetaan jatkuvasti aina kun aloitetaan uutisointi Israelin vastaiskusta Gazaan. Uutisen lopussa saatetaan sanoa (ei kuitenkaan aina) lyhyesti, että myös Gazasta ammuttiin raketteja Israelin puolelle. Hamasin toimista uutisoidaan hyvin lyhyesti eikä kerrota tarkemmin siitä että kohteessa johon Israel iski oli varastoitu myös aseita ja ammuksia ja kuinka ne on sijoitettu tarkoitukselle siviilien keskellä. Hamas ei välitä siviiliväestönsä kohtalosta vaan omasta asiastaan johon sisältyy kuolettavien ja suurta tuhoa aiheuttavien rakettien ampuminen Israelin siviiliväestön keskuuteen sekä uusien hyökkäystunnelien rakentaminen Gazasta Israelin puolelle.

MTV 3 -uutisointi on ollut mielestäni tasapuolisempaa, eikä Israelia ole aina syyllistetty, vaan on kerrottu tarkemmin mitä tapahtui ennen kuin Israel teki vastaiskun Gazaan. Ylen toimittajat ovat tehneet vuosi toisensa jälkeen Israel vastaisisi raportteja. Hannu Reime on erikoistunut Israelin vastaisiin kannanottoihin jo useamman vuoden aikana.

Yksi ainoa Israelin puolestapuhuja Ylen kanavilla viimeisen Israelin ja Gazan konfihltin aikana oli A-Studion lähetyksessä haastateltu Israelin Suurlähettiläs, Dan Ashbel. Hän kertoa totuuden mukaisesti miten Hamasin ja Israelin välinen- konfilhti on alkanut. Kuinka Gazan luovuttamisen jälkeen (v. 2005) alkoi välittömästi Hamasin toimesta rakettien ampuminen Israelin siviiliväestön keskuuteen.

Lisäksi ennen Gazan luovattamista ja ennen ns., turvamuurin rakentamista, Israelissa tapahtui usean vuoden aikana kymmenittäin eripuolille Israelia suunnattuja itsemurhaiskuja, busseissa ym., joissa kuoli vuosittain satoja Israelin kansalaisia, joista suurin osa oli siviilejä.

Israelilla on oikeus puolustaa oman maansa kansalaisia ja asuttaa omaa maataan myös länsirannalle, jossa Israelilaiset yritykset tarjoavat työtä siellä asuville arabeille (palestiinalaisille). Israelin ei pidä luovuttaa Länsirannan aluetta koskaan palestiinalaisille, sillä se olisi kuolonisku koko Israelin valtiolle.

6.8.2014 Lapinlahdella pastori Teuvo Tikkanen

https://www.facebook.com/marjattajailkka

Jaakko Häkkinen

Jo keskiajalla kristityt auttoivat juutalaisia taistelussa islamilaisia vastaan, esim. Jerusalemin kuningaskunnan kohtalosta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jerusalemin_kuningask...

Tämä vanha aseveljeys elää nykyäänkin: mitä fundamentalistisempi kristitty, sitä suuremmat Israel-sympatiat.

Aihe on ilmeisesti niin tabu, ettei sitä saa kristittyjen mielestä sörkkiä - hassua sikäli, että juutalaiset murhasivat kristittyjen messiaan. ;-) Toisaalta, ilman sitä tekoa ei kristinuskoa olisi syntynytkään...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset