Husu

Avioliittoon pakottaminen kriminalisoitava

Minua muslimina ja suomalaisena ihmetyttää aika ajoin islaminuskosta puhuminen, vaikka todellisuudessa monet uusien tulijoiden mukanaan tuomat tavat liittyvät lähtömaiden kulttuuriin eikä uskontoon.

Suomessa asuu n. 60 000 muslimia jotka koostuvat lähinnä tataareista, kurdeista, irakilaisista, iranilaisista, somaleista, kosovolaisista ynnä monista muista.  Kaikkia näitä ryhmiä yhdistää Islam uskontona mutta jokaisella ryhmällä on myös tapoja joka ei perustu Islamiin, vaan heidän omaan kulttuuriinsa joka on ollut kauan osa kyseisen ryhmän perinteitä. Monella näistä ryhmistä on myös tietyt tavat harjoittaa omaa kulttuuria ja uskontoa täällä suomessa.

Suomessa nämä ryhmät eivät ole määrältään niin suuria eivätkä ole olleet maassa niin kauan että kantaväestö välttämättä huomaisi kaikkea heidän mukanaan tuomia tapoja ja normeja. Haluan myös korostaa, että monet näistä tavoista ovat hienoja perinteitä, jotka olisi hyvä säilyttää ja jopa siirtää suomalaisille. Tällaisia ovat esimerkiksi laaja perhekäsitys, sekä vanhusten hoito ja kunnioitus. Nämä samat asiat ovat olleet osa suomalaistakin kulttuuria mutta ovat viime aikoina unohtuneet tai jääneet taka-alalle.

Valitettavasti uudet tulijat tuovat mukaan myös negatiivisia asioita jotka ovat olleet ongelmia lähtömaissa, ja koska niitä ei osata päästä eroon, niin ne seuraavat mukana myös uuteen kotimaahan. Tällaisia asioita ovat jakaantuminen klaaneittain sekä uskonnon perusteella, luokkaerot ym. Nämä jaot eivät näy päällepäin mutta kuitenkin vaikuttavat jatkuvasti taustalla. Ellei näistä asioista keskustella uusien tulijoiden kanssa, tulevat nämä aiheuttamaan sosiaalisia ongelmia lähitulevaisuudessa.

Sitten ovat ne kulttuuriin liittyvät konkreettisemmat osat jotka ovat ihmisoikeuksien vastaisia kuten pakkoavioliitot, kunniamurhat, tyttöjen ympärileikkaukset ynnä muut. On häpeällistä ja harmillista että elämme 2000-luvulla mutta yhteiskunnassamme on ihmisiä jotka ovat juuttuneet keskiajalle. En harrasta sormella osoittelua, joten lähden purkamaan näitä asioita yhteisenä asiana johon meidän pitää myös yhdessä – yhteiskuntana – vastata.

Jo nykyisin meillä jokainen maahan tulija käy läpi tietyn kotoutumisprosessin, jonka kautta hänen pitäisi sisäistää suomalaisen yhteiskunnan erilaiset normit. Nämä prosessit ovat olleet välttämättömiä, mutta minusta ne tarvitsevat päivitystä. Meillä esimerkiksi opetetaan suomen kieltä, mutta sen rinnalle tarvitaan myös yhteiskuntaoppia. Uusille tulijoille on kerrottava Suomesta, sen yhteiskunnasta, verotuksesta, toimeentulotuista ja mistä ne ovat peräisin, miten maa toimii ja kuinka jokaiselta uudelta tulijalta odotetaan että hänkin osallistuu yhteiskunnan ylläpitämiseen niin pian kuin mahdollista. Ja tietenkin se kaiken tärkein asia, eli mitkä asiat ovat hyväksytty ja mitkä ei.

Jokaiselle Suomessa asuvalle ja etenkin uusille tulijoille pitää kertoa että tyttöjen ympärileikkauksia ja pakkoavioliittoja ei suvaita. Samoin kuin sen, että tyttöjen ja poikien tasa-arvo Suomessa on erittäin tärkeää ja kuinka jokainen nuori voi/saa toteuttaa itseään ilman, että vanhemmat kieltävät häneltä tämän omien unelmien tavoittelemisen.

Näin Suomessa asuvana ja suomalaisena isänä ja miehenä totean vielä, että tyttöjen pakottaminen naimisiin ja ympärileikkaus on kriminaalisoittava tässä maassa. Kiitos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Matias Härkönen

Hyvä kirjoitus jälleen Husu! Uskallat rohkeasti ottaa esiin myös ongelmia, juuri niin kuin pitääkin!

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos Matias. Ei muutosta tapahtuu ellei oteta kantaa ja yrittää vaikuttaa näitä asioita.

Matias Härkönen

Ymmärtääkseni nuo järjestetyt avioliitot ovat lähinnä Lähi-idästä kotoisin olevien ongelmia. Miten tuo asia menee somalikulttuurissa (niillä jotka sellaista noudattavat)? Pitääkö tytön valita esim. omasta klaanistaan vai miten?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #4

En tiedä miten muualla on, mutta suomen osalta, tytöt ja pojat aika usein valitsevat itselleen puolisonsa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #4

Järjestetyt avioliitot ovat yleisiä monissa kulttuurissa. Esimerkiksi Intiassa 95% avioliitoista on järjestettyjä. Mutta järjestetty avioliitto on eri asia kuin pakkoavioliitto missä siis vanhemmat/muu suku pakottaa osapuolia naimisiin. Järjestetyissä avioliitoissa taas vanhemmat ehdottavat sopivia ehdokkaita mutta tulevilla aviopuolisoilla on viimeinen sana siinä valinnassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Osallistun Matiaksen kehuihin. Ja lisään, että suurinta rohkeutta on vaatia omaa viiteryhmäänsä luopumaan huonoista toiminnoista. On helppoa vaatia muutoksia muilta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minäkin voisin ottaa muslimivaimon, mutta Koraani ei salli musliminaisen avioitua kristityn miehen kanssa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei pidä paikkaansa. Asuin Balilla hotellissa, jonka omisti musliminainen, jonka puoliso oli kristitty.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kyllä kyseinen avioliitto on Islamissa kielletty, mutta ainahan sitä rikkoa voi, jos nainen on valmis kestämään seuraamukset.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #9

Hyvin tuntui kestävän. No, sinänsä Indonesia on toista maata. Muutenkin suosittelisin muslimimaissa käyntiä. Selviää moni asia, joka täällä perustuu vain kuulopuheisiin. Malesiassakin on ravintoloissa ihan eurooppalaisen tason viinilistat.

Jos nuorella miehellä on vähänkin pelisilmää, niin Kaakkois-Aasian kiertue kannattaa kyllä ulottaa Thaimaata pidemmälle. Käydä vaikka borneolaisella bussiasemalla oluella.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #12

...kuuntelemassa sitä borneolaista passipoliisia.
http://www.youtube.com/watch?v=nWaD-Xhp1Os

PS. Indonesian lain mukaan aviopuolisoiden on oltava samaa uskontoa avioliittoa solmittaessa. Jompikumpi vaihtaa jos ovat eri jegiä. Uskonnottomuus on kiellettyä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #27

Innanen oli monessa asiassa aikaansa edellä...

No, ei se laki ilmeisesti paljon tahtia haittaa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #12

Kuulopuheisiin... - Niin ne mamut täällä kertovat.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #9

#9
Eikö olekkin jännä miten joidenkin ihmisten keksimät hassut säännöt voivat olla este rakastavaisten avioitumiselle? Suomessahan talibaani-kristityt haluavat puuttua yhtälailla toisten ihmisten henkilökohtaisiin asioihin.

ps. MIES ei aseta naista kestämään seuraamuksia vaan tekee mielummin itse uhrauksen ja vaihtaa uskontonsa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Burgaan pukeutuneisen vaimon ottaminen olisi arpapeliä.
Lisään. Härskisti sanoen sika säkistä.

Jouni Nordman

Olisiko suora asioiden krimisilointi ratkaisu, josta tiedottaminen olisi Ilmainen tehtävä, eli kertoisivat tulijoille, että on ihan sama miten olet kotona tehnyt, niin sellainen ei käy täällä. Eli jokaisen yhteisön loppupeleissä pitää itse asia hoitaa. Sillä muslimien pitää katsoa miten katolinen kirkko rupee pedofiili kohuissa ja ottaa näistä selkeä ero ja oppia näistä. Eli kyllä Muslimi yhteisön pitää itse tuomita jyrkästi tällainen ja myös paljastaa tällaista kerttiläistä koulukunnan edustajat yhteisöstä.

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Hienoa Husu että tuot rohkeasti uussuomalaisten omia kantoja näkyviin! Uskon että ajan myötä monenlaiset ennakkoluulot ja ihmisten väliset raja-aidat tulevat varmasti poistumaan, mutta sitä ennen on vielä tehtävää.

Keep up the good work!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Avioliittoon pakottaminen kriminalisoitava"
Suomalaisten keskuudessa se ei kovin suuri ongelma ole joten jos eletään kuten Suomessa on aina eletty niin hyvin menee.
Tulijoiden pitäisi ymmärtää että mikä on sallittua jossain muualla niin täällä ei ole.
Puhut tuossa että pitäisi opettaa mikä on sallittua ja mikä ei, no tietysti pitäisi mutta luuletko oikeasti että ne jotka naittavat pikkulapsensa tai silpovat heitä eivät todella tiedä että se on Suomessa sopimatonta eikä kuulu kulttuuriimme.
"Näin Suomessa asuvana ja suomalaisena isänä ja miehenä totean vielä, että tyttöjen pakottaminen naimisiin ja ympärileikkaus on kriminaalisoittava tässä maassa. Kiitos."
Jos tuollainen laki tehtäisiin niin mitä arvelet kuinka kauan menisi ennenkuin joku fiksu keksisi että siinä asetetaan eri uskonnot eri asemaan ja sentakia sitä ei voi vaatia noudatettavaksi, tai ainakin siihen pitäisi saada joitain erivapauksia koskien.......,mutta sitä ei saa sanoa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Avioliittoon pakottaminen ei olisi Suomessa ongelma, kun kukin rotu pysyisi omilla kulttuurialueillaan. Ei suomalainenkaan voi mennä Saudi Arabiaan vaatimaan lapsilleen kouluruokailussa sikapitoista karjalanpaistia.

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Jarmo, mun tietojen mukaan maapallolla on vain yksi ihmisrotu ja koko maapallo on kyseisen lajin kulttuurialuetta. Suomi mukaan lukien.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Valtonen; Ihan näin suomalaisittainkaan, sisäsiittoisesti, turkulainen ei tunne itseään savolaiseksi. Mahtaako Idi Aminit Ugandassa mieltää riihimäkeläisen ugandalaiseksi??

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen Vastaus kommenttiin #22

Ahaa, olet siis Turusta. Mukava tutustua, minä taas olen Porista. Tervetuloa vierailemaan kaupunkiimme, tule vaikkapa Pori Jazzeille. Ja toisin kuin mahdollisesti pelkäät, niin turkulaisuutesi ei ole vierailulle minkäänlainen este. On yksilö sitten Turusta tai vaikka Ulan Batorista, niin yhtä tervetulleita olette!

Tässä on nyt tosin vaarana keskustelun harhautuminen sivuraiteille, joten palataanpa varsinaiseen topikkiin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #23

Heh. Porilaiset on sorttia, että me ollaan me ja muut on muualta. Kiitos jatzzikutsusta. Ei olisi kivaa, jos olisimme kiinalaisittain kaikki samaa mieltä.
En muuten ole Turusta. Olen Helsingistä ja 40-vuotta merimiehenä meriä kiertelin rotuihin tutustuen.

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen Vastaus kommenttiin #25

No ei kai ny sentää, Jarmo! Mun nähräkseni kaikki ihmiset o yht, eikä meil ny nii pruukat erottelee ihmisii toisistaa. Sitä miält mää porilaisen oo, ja mää usko et meis kaikis asuu piäni porilaine.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

Ympäristö muokkaa ihmiset kaltaisekseen. Porilaisetkin.
Tasaista ja matalaa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

"..minä taas olen Porista."

Otan osaa.
Raumalaiset sentään ovat jotain.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Savolaiset Savossa ja suomalaiset Suomessa?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

""kun kukin rotu pysyisi omilla kulttuurialueillaan.""

Ja juuri tällaiosen kommentoinnin takia kotoutuminen Suomeen on hyvin raskasta pakolaisille ja maahanmuuttajille. Ja sitten vielä ihmetetllään perään, että miksi he eivät kotoudu?
No jaa, olisiko omassa suhtautmisessa jonkinlainen vaikutus asiaan?

Onko sinun mielestäsi myös ruotsalaiset ja venäläiset eri rotua kuin suomalaisiet? Vai tarkoitatko nyt vain ihonväristä johtuvaa eroa???

Jouni Nordman

No, Someen on ihmisillä ollut aina vaikea sopeutua, sillä tämähän on ollut hyvin pitkään vaellus alueat johon ollaa tultu kesä viettämään runsaiden ravito varojen takia. Ensimmäiset pysyvät asukkaa ovat aina menettäneet populaatioista suurimman osan talvellla, mutta ajan saatossa ihmine on tällä äärimäisen vaikealla alueella oppinut elämään. Eli tästä voi johtua että suomaliset vaativat pakolaisilta vastaavan sitkeyttä, sillä sellanen on vain maa nimeltä suomi, jota sossiaalitantat ovat yrittäneet kovasti kansainvälisttä tuoden tänne siirtoistutuksina ihmisirotuja jotka eivät ole tänne kovinhelposti sopeutuvia, sillä jopa Valkohäntäpeuran istutuksisaa aikanaan olitii otettu ennalta selvää onko sillä yleensäkään mahdolisuutta selvitä täällä :)

Pirjo Jokinen

Muslimit *nips*"..kantaväestö välttämättä huomaisi kaikkea heidän mukanaan tuomia tapoja ja normeja. Haluan myös korostaa, että monet näistä tavoista ovat hienoja perinteitä, jotka olisi hyvä säilyttää ja jopa siirtää suomalaisille. Tällaisia ovat esimerkiksi laaja perhekäsitys, sekä vanhusten hoito ja kunnioitus. Nämä samat asiat ovat olleet osa suomalaistakin kulttuuria mutta ovat viime aikoina unohtuneet tai jääneet taka-alalle."

-Meillä on täällä monia ongelmia pohjoisen perukoilla, yksi on vähälukuinen väki laajalla alueella. Kun on vain n.5milj. veronmaksajaa ja tasa-arvon nimissä pitäisi hoitaa niin vauvat kuin vaarit ja ohessa julkista sektoria leikataan ja leikataan ja verovaroja ohjataan ties mihin yritystukiin, niin ei ole helppoa kunnioittaa vanhuksia.

Kultuurista se ei ole kiinni. Täällä ollaan yhä paljolti kuin körttiläisiä perhekeskeisesti ja niin edelleen, mutta piittaako elinkeinoelämän johtohenkilöt eduskunnassa, hallituksessa ja suuryritysten taholla siitä että nuorempi väki on pakotettu muuttamaan syrjäseuduilta etelään rannikon tuntumaan kasvukeskuksiin? Ei niitä kiinnosta jääkö tuppukylään mummut yksin itkemään.

Kokoomus, joka edustaa mainittua busines-tahoa, sehän koittaa lakkauttaa palvelut syrjäkyliltä ja pakottaa ihmisiä uhkailemalla ettei syrjäseudulle edes saisi enää rakentaa tai muuttaa.

Ongelmia tietenkin on, en sitä kiistä. Yhdenvertaisuuden nimissä kun joka töllissä Utsjoellakin pitäis olla nettiyhteys, linkkimastot puhelimia varten ja töllinkin pitäis täyttää tietyt direktiivit, niin yksinkertaista ei ole yhdistää hyvää kilpailukykyä ja humanismia.

Olet KEPU:n joukoissa ja edustat suurmaanomistajia ja pääomapiirejä, kannattais varmaan kääntyä omiensa puoleen ja kysyä että voisko mummut ja vaarit olla tasa-arvosia riippumatta varallisuudestaan?

Minä vasemmistolaisena kannatan tasa-arvoa. Pakana lienen mutta pakanoitahan täällä on oltu kunnes miekkalähetys toi veriset terveiset jostakin Lähi-idästä ja maanomistus alkoi, köyhiä alettiin kyykyttää ja nyt osa vanhuksista riutuu yksinäisyydessään tai makaa vuodeosastoilla kuin elävät muumiot vaikka toisilla on niin paljon rahaa ja tavaraa etteivät eläissään ehdi kaikkea kuluttaa tai laittaa kiertoon.

Eriarvoisuus pois ja johan olis lysti olla.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"Näin Suomessa asuvana ja suomalaisena isänä ja miehenä totean vielä, että tyttöjen pakottaminen naimisiin ja ympärileikkaus on kriminaalisoittava tässä maassa."

Näin Ruotsissa asuvana suomalaisena haluaisin kertoa, että tyttöjen ympärileikkakkaus on Suomen rikoslaissa kiellettyä ja se tulkitaan törkeäksi pahoinpitelyksi

"Jokaiselle Suomessa asuvalle ja etenkin uusille tulijoille pitää kertoa että tyttöjen ympärileikkauksia ja pakkoavioliittoja ei suvaita. Samoin kuin sen, että tyttöjen ja poikien tasa-arvo Suomessa on erittäin tärkeää ja kuinka jokainen nuori voi/saa toteuttaa itseään ilman, että vanhemmat kieltävät häneltä tämän omien unelmien tavoittelemisen."

Hyvinkin sekavaa lukea näin tasa-arvoa, lapsen ruumiillista koskemattomuutta ja myös lapsenkin uskonnonvapautta kannattavana lukea toi yllä oleva.
Kannatat tasa-arvoa, mutta poikia saa silpoa ja tyttöjä ei? Minusta olisi tärkeää se, että jokainen nuori saa toteuttaa itseänsä, niinkuin itsekkin mainitsit. Ja siihen liittyisi se, että täysi-ikäiseksi tultuaan nuori jaa valita tullaanko hänen sukupuolielimiään silpomaan vai ei. Lapsen ruumiillinen koskemattomuus koskee, myös poikia vaikkakin politikkomme ilmeisesti pelkäävät puuttua keskiaikaisiin tapohin ja antavat uskonnon varjolla toisten ihmisten päättää lasten ruumiillisesta koskemattomuudesta ja näin ollen, myös OSASTA lapsen loppuelämää.

Ps. kriittisestä sävystäni huolimatta tykkäsin tekstistäsi.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Hienosti kirjoitettu Husu ja valitettavasti minun on yhdyttävä ajatuksessasi myös seuraavaan: "Haluan myös korostaa, että monet näistä tavoista ovat hienoja perinteitä, jotka olisi hyvä säilyttää ja jopa siirtää suomalaisille. Tällaisia ovat esimerkiksi laaja perhekäsitys, sekä vanhusten hoito ja kunnioitus. Nämä samat asiat ovat olleet osa suomalaistakin kulttuuria mutta ovat viime aikoina unohtuneet tai jääneet taka-alalle."

Suomalaiset ovat aikaisemmin olleet perhekeskeisempiä ja suurperheeseen kuului lastenlapset, lapset, vanhemmat, isovanhemmat ja jopa iso-isovanhemmat.

Valitettavasti vain sosialidemokraattinen ja yleisvasemmistolainen linja on rikkonut tuon perinteisen perhekeskeisyyden luomalla harhan että valtio voi ja sen pitää huolehtia kaikesta eikä perheenjäsenten tarvitse kantaa eivätkä he aina edes saa kantaa vastuuta läheisistään. Nyt sitten kun yhteiskunnan varat on tuhlattu järjettömään byrokratiaan pois tuottavista käsistä ei yhteiskunnalla ole enää varaa huolehtia vanhuksista joista se on luvannut huolehtia, ja joiden huolehtimisen perinteen perheistä henkinen demarius on karsinut pois.

Jari Leino

Suomessa ei tarvinnut pohtia pakkoavioliittojen kriminalisointia ennen kuin me otimme tänne ihmisiä, jotka ovat - kuten sanoit - juuttuneet keskiajalle.

Me voimme kertoa uusille tulijoille, että tyttöjen ympärileikkauksia ja pakkoavioliittoja ei suvaita, mutta keskiajalle juuttunut ihminen ei välitä meidän puheistamme.

Ainoa keino välttyä lasten sukuelinten silpomisilta ja pakkoavioliitoilta Suomessa on olla ottamatta tänne ihmisiä, jotka tulevat keskiaikaan juuttuneilta alueilta.

Toivon, että suomalaiset yrittäisivät pelastaa edes Suomen.

Seppo Tarvainen

Itselleni hiukan särähti korvaan se, että puhuit vain tyttöjen ympärileikkauksesta, kun olisit voinut puhua yleisesti ympärileikkauksesta. Oikeus fyysiseen koskemattomuuteen kuuluu kaikille sukupuolesta riippumatta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Suomessa kristityt uskonnolliset yhteisöt pakottavat tyttärensä valitsemaan aviopuolisonsa oman uskontokunnan miesten joukosta. Jos kriminalisoimme avioliittoon pakottamisen, niin joutisimme tässä ristiriitaan sen kanssa, että kristittyjen uskontokuntien tyttäret eivät saa vapaasti valita puolisoaan.

Suomessa ei kunnoiteta YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 16 artiklaa, ja sen kohtia: 16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta

Tämän vuoksi etenkin Keskuta, mutta myös Kristillidemokraatit tulevat vastustamaan pakkoavioliittojen kriminalisointia.

Urpo Upi Tamminen

Ahola harrastaa jälleen näitä höpöpuheita. Kysymys kuuluu, miksi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Istanbulin sopimuksen ratifiointi on ajankohtaisempaa kuin koskaan ...

Sara Tikkanen

Avioliittoon pakottamisen ja silpomisen lisäksi huomattavasti laajempi joukko konservatiivisten perheiden nuoria joutuu ankaran painostuksen kohteeksi, jolla pyritään estämään heidän "seurustelunsa" so. kaikki kanssakäyminen sopimattomien tyyppien kanssa. Parisuhde sopimattoman henkilön kanssa ei tietenkään tule kuuloonkaan. Sopimattomiksi tyypeiksi lasketaan kaikki, jotka ovat omaksuneet tämän maa(ilma)n vallattomia tapoja, joiden mukaan nuorella on tietyin rajoituksin itsemäärämisoikeus omista asioistaan. Nähdään vain kaksi vaihtoehtoa, joista vapaus päättää itse johtaa automaattisesti häpeään ja turmioon. Tällaista nuoren ihmisen rajoittamista on vaikea nähdä ja melkeinpä mahdotonta kriminalisoida. Rajoittaminen koskee vielä enemmän nuoria tyttöjä kuin poikia, joissain katsomuksellisissa piireissä myös kantasuomalaisia nuoria. Voi vain arvata, miten paljon lahjakkuutta haaskaantuu siinä, että nuoret joutuvat käyttämään voimavarojaan tällaisten asioiden kanssa kamppailemiseen.

Aslak Koivuila

Missä €U-maassa viranomaisten resurssit ovat riittäneet puolustmaan joistain kulttuureista tuleiden tyttöjen ja homoseksuaalien YKn ihmisoikeuksien mukaisia oikeuksia.
Missä olisi edes yritetty. Sormienläpi katsominen senkun laajenee.
Kulttuuri muodostavat paisuessaan enklaaveja, joissa noudatetaan mafian tapaan omia lakeja. "Edellä"kävijä on Iso-Britania.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset