Husu

Juha Sipilä, tuo maalaisjuntti!

  • Juha Sipilä, tuo maalaisjuntti!

Olen vuodesta 2004 asti ollut mukana Keskustapuolueen tapahtumissa ihmettelemässä miksi tämä maalaisten liitto on edelleen voimissaan ja miten on mahdollista, että tämän liikkeen silloisen puheenjohtajan Matti Vanhasen isä Tatu Vanhanen oli tullut siihen tulokseen että mustat lapset ovat vähemmän älykkäitä kuin valkoiset. Halusin nähdä ja kokea tämän kaiken itse, sillä tapoihini ei kuulu tuomita ketään pelkkien huhujen perusteella. Olen iloinen että menin näin tekemään. Suomessa oloni aikana olen kokenut jonkun sortin syrjintää milloin tumman ihoni, vieraan uskontoni tai kotimaani perusteella. Olen iloinen etten antanut oman ennakkoluuloni estää minua tutustumassa tähän hienoon liikkeeseen.

Tässä ihmettelymatkalla huomasin pikkuhiljaa alkavani ymmärtämään ja hyväksymään sitä kaikkea, mitä minulle oli tapahtumassa. Ensimmäinen kerran Suomessa oloni aikana huomasin olevani tärkeä ihminen jonka mielipiteitä arvostettiin. Huomasin kuinka ajatuksiani myös kokeiltiin käytännössä ja käytettiin hyödyksi toiminnassa. Olin iloinen että minulle ja ajatuksilleni annettiin mahdollisuus. Ryhdyin pohtimaan, miten voisin hyödyntää ja palvella koko yhteiskuntaa. Sitä kautta aloin puhumaan ja olen sillä tiellä edelleen.

Olen afrikkalaisesta kulttuurista ja ehkä sen takia minulla ei ole juurikaan ollut kärsivällisyyttä. Halusin saada palautetta heti kun olin tehnyt jotain. Halusin asioiden tapahtuvat nopealla tahdilla ja nähdä työn tulokset saman tien. En ollut ymmärtänyt pääkaupunkiseutulaisten vihamielisyyttä ja jatkuvaa Keskustan mollaamista. En ymmärrä edelleenkään. Ihmettelin, miksi maanmiehestä puhutaan sellaista, mikä ei välttämättä pitää paikansa. Miksi esimerkiksi puhutaan, että Keskusta tämä on maalaisjunttien puolue? Eikö Länsimetron ja Aalto yliopiston rakentamispäätökset ole tehty nimenomaan Keskustan ollessa pääpuolueena?

Tulen itse Somaliasta ja sen pääkaupungista Moqadishusta. Somaliassa valta keskitettiin Moqadishuun ja kun maan keskushallitus kaatui, vaipui koko maa sekasortoon. Ajattelin että jos se on minusta kiinni, niin en enää koskaan hyväksy sellaista hallintoa joka keskittää kaiken vallan yhteen paikkaan tai kaupunkiin. Tämä on myös Keskustan linja ja niinpä olikin ihan luontevaa lopulta liittyä virallisesti puolueen jäseneksi syksyllä 2005.

Olen aiemmin osallistunut Keskustan puoluekokouksiin vuonna 2008 ja 2010. Vuoden 2012 Rovaniemen kokous jäi välistä, enkä siis ollut todistamassa Juha Sipilän valintaa. En tuntenut Juha Sipilää silloin, enkä varmaankaan olisi häntä äänestänyt mikäli paikalla olisin ollut. Minulla oli oman ehdokkaani. Mies johon olin tutustunut ja tykästynyt – Tuomo Puumala. Olin kuitenkin poissa tästä historiallisesta tapahtumasta. Uskon kohtaloon, joten se oli varmasti tarkoitettu näin.

Olen kuitenkin viime lauantaina 14.6.2014 todistanut tuota historiaa uudestaan. Tällä kertaa ei ollut kyse enää valinnan tekemisestä, vaan sen toteamisessa kuinka tämä puolue oli onnekas saadessaan Sipilän johtajakseen. Pääsin todistamaan kuinka yli 1500 kokousedustajaa seisoi minuuttien ajan taputtaen tälle suurelle miehelle. Tunnelma oli käsin kosketeltava ja tunteikas. Kyyneleet nousivat silmiin kun näin miten tätä hienoa miestä arvostettiin. Oli kunnia olla paikalla todistamassa tätä yhdessä muiden kavereiden ja tuttavien kanssa. Juha Sipilä on aito, kunniallinen ja suoraselkäinen suomalainen mies. Sellainen, jota jokainen suomalainen voi ylpeästi kutsua maanmiehekseen.

Olen omasta puolestani ollut mukana puolueessa luomassa puolueen maahanmuuttopoliittista asiakirjaa. Se sisältää asioita joista olen täysin samaa mieltä ja joiden koen olevan hyödyllisiä sekä maahan muuttaneille että koko Suomelle. Tämä asiakirja on muuten hyväksytty puoluehallituksessa syksyllä 2013. Tulen jatkossa kirjoittamaan siitä ja sen sisällöstä enemmän.

Hyvä kesä toivoen, Husu stadista!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Matias Härkönen

Hyvä kirjoitus Husu!

Suomessa on pitkät perinteet sillä, mihin puolueeseen kuulutaan ja mitä mikäkin puolue edustaa. Keskusta on aina ollut maalaisjunttien puolue ja sellaisena se varmasti myös pysyy kaupunkilaisten silmissä. Hylkäämällä maaseudun, hylättäisiin myös äänestäjät. Mielikuvia on vaikea muuttaa.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos Matia kommentista!

Nuo maaseutulaisetkin ovat maanmiehiä! Miksi niiten puolesta ei saisi tehdä töitä! En ole mistään maalta kotoisin, mutta arvostan nuo maalaisjunttia enemmän kuin pinnallisuutta mikä yleensä suurissa kaupungeissä esiintyy. Mielikuvia ei tarvitse muuttaa, vaan arvostaa jos multa kysytään.

Matias Härkönen

Kyse on enemmänkin siitä, että Keskusta nähdään vaan tukiaispuolueena ja kaupunkilaiset maksajina. Ei kyse ole siitä, etteikä suomalaiset arvostaisi maanmiehiään tai maaseutua. Kyllä sitä arvostetaan, mutta maataloustuet syövät miljardeja, vaatimukset laajakaistoista ja palveluista jokaiseen kylänkoloon on välillä kohtuuttomia jne.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #6

Hienoa kuulla että maanmiehiä arvostetaan. Mitä tulee suurista tuesta, haluan uskoa siihen että meidän pitää olla omaa varainen ja maksaa enemmän kotimaassa kasvatettu perunaa kuin ulkomailta tuottu halpaa perunaa. Tällä pidän kotimaan maatalous hengissä ja maalaiset töissä. Kohtuutomuudesta, voidaan kädä kunnon keskustelua kahvin/bissen äärellä joskus.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto Vastaus kommenttiin #6

Hyvä Matias Härkönen

En ole maanviljelijä, vaan melko puhdas kuluttaja. Olen kiitollinen maanviljelyksen tukiaisista, jotka takaavat meille kuluttajille kohtuullisen ruoan hinnan, niin että vähävaraisetkaan eivät riudu nälässä. Tosin nykyään kauppa ja elintarviketeollisuus kahmivat kohtuuttomat osuudet; oletan maanviljelyksen Suomessa edelleen vähenevän kannattamattomana.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #32

Tukiaisista voidaan varmaan väitellä ikuisesti, onko tarpeellisia tai ei. Ei Suomessa maanviljely siihen loppuisi, että tukiaiset lopetetaan. Ei ole loppunut Ruotsissakaan.

Nyt kun ollaan EU:ssa, niin toki nuo tukiaiset kannattaa sieltä nostaa vaikka se tehotonta byrokratiaa onkin. Sen lisäksi maksamme kotimaisia tukia lähes 2 miljardia + kaikki kustannukset byrokratiasta kun asiaa hoitelee tuhannet ihmiset.

Minä voisin hyvin maksaa lihasta, maidoista ja muusta enemmän kaupan tiskillä. Silloin minulla olisi kuitenkin mahdollisuus valita esim. edullisempi ulkomaalainen vaihtoehto jos tarvetta.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #35

Olen EU myönteinen ja meidän pitää olla mukana tässä liitossa niin kauan kuin hyötyäkin on meillekin. Tosin tarvitaan sellaisia poliitikoita jotka jatkossakin pitävät Suomen intressit yllä siellä. Ei me voidaan jatkuvasti olla valitsemassa porukkaa jotka eivät ole sinne menossa meitä edustamassa, vaan lisää ääntä omalle puolueelle.

Demokraatisessa maassa kun ollaan, niin tottakai sinulla on/tulee olemaan jatkossakin vaihtoehto mahdollisuuksia.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #38

Mitä sellaista hyvää Suomi on saanut Eu-jäsenyydestä mitä se ei olisi saanut jättäytyessään Eu:n ulkopuolelle??

Kun olet Eu myönteinen niin sinun pitää osata perustella kantasi.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #41

Tässä muutama plussaa. - Kansainvälistyminen, - Vapaammat liikkumismahdollisuudet EU-alueella, - Tietty tunnettavuuden nousu,
- Matala korkotaso, - Vahva Euro , - tuonti -ja vientirajoitukset poistaminen rajojen väliltä, - työnhakuvapaus. Nämä tällä kertaa.

Tosin on myös haittoja, mutta hyvällä edustuksilla, saadaan niillekin tehty jotain. Tämä mikäli äänestämme oikeat ihmiset sinne meitä edustamaan, eikä sen sijaan sinne laiteta tyypit jolla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa asioihin osaltamme paremmin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #51

Otetaanpas koppi.

Kansainvälistyminen.
Suomen Eu jäsenyydellä ei ole yhtään mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Vapaammat liikkumismahdollisuudet Eu-alueella.
Suomalaiset ovat saaneet liikkua vapaasti Suomessa ja Euroopassa lähes läpi historian. Kun on ollut tarvittavat asiakirjat (passi ja viisumi tarvittaessa) kunnossa on voinut matkustaa vapaasti. Eu ei ole lisännyt suomalaisten vapautta tässä asiassa mitenkään.

Tietty tunnettavuuden nousu.
Tämän täytyy olla vitsi. Suomen tunnettavuus on noussut korkeintaan hyvänä maksumiehenä kun tarvitaan takuumiestä toisten velkojen maksamiseen. Absurdi ja luokaton väite alusta loppuun.

Matala korkotaso.
Vittaat tällä ilmeisesti euroon? Jos euro on Suomen matalien korkojen syy niin miten on mahdollista että omaa kansallista valuuttaa käyttävä Ruotsi nauttii myös matalasta korosta?

Vahva euro
Ennen kuin kommentoin tätä lisää haluan tietää mikä on mielestäsi nykyisen vahvan euron tuoma hyöty Suomelle?

Tuoniin ja viennin rajoitusten poistaminen
Tälläkään asialla ei ole Eun kanssa niinkään tekemistä. Suomi saa samat hyödyt ETA-sopimuksesta mikä on voimassa tälläkin hetkellä.

Työnhakuvapaus.
Viitaat tällä varmastikkin siihen että voit oleskella 3kk toisessa Eu tai ETA-maassa ja Sveitsissä samalla kun haet töitä kyseistä maasta etkä menetä oikeuttasi Kelan maksamaan työttömyysturvaan. Tämäkö on mielestäsi niin tärkeä asia että Suomi maksaa yli 800 000 000 euroa vuodessa nettomaksuja Eu:lle?? Aika kallista touhua.

Utopiasi siitä että Eulle voidaan tehdä jotain on väärä ja virheellinen. Englanti yrittää kovasti mutta ei tule saamaan minkäänlaisia myönnytyksiä pyrkimyksessään neuvotella perussuopimus uudelleen ja sen jälkeen mittauttaa asia kansanäänestyksessä. Mielummin heille tarjotaan ovea ulos ja sen jälkeen Sveitsin mallia jossa neuvotellaan erilliset sopimukset Eu:n kanssa.

Yleisesti Husu sinä olet aivopesty poliittinen broileri joka toistaa samaa propagandaa muitten eduskuntapuolueiden tapaan. Kommenttisi Eu:n tuomista eduista paljastavat että et ole itse ottanut asioista selvää vaan hymistelet muitten sinulle syöttämiä "totuuksia".

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #54

Jarmo, demokraatisessa maassa, jokaisella on oikeus mielepiden, joten pidä sinun ja minä pidän minulle syötetyn. Jooko?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #81

Nämähän eivät ole mitään mielipideasioita vaan faktoja. Kun haluat olla politikko niin voisitko yrittää poiketa normista ja nojata totuuteen, vai onko liian vaikeaa?

Demokraattisessa valtiossa on oikeus myös valehdella, ainakin johonkin pisteeseen asti. Esittämillä vanhoja valheita totuuksina sinustakin tulee, jos ei nyt suoranainen valehtelija niin ainakin valheen perinnön ylläpitäjä. Politiikassa sillä ei pitkälle pötkitä.

Edustamasi puolue on avoimen Eu ja euro myönteinen, olisi äänestäjien kuluttajansuojan kannalta tärkeää tietää, että minkä takia keskustalainen poliitikko kannattaa Euta ja euroa vaikka se on äärimmäisen haitallinen 90% Suomen kansasta, ja erityisen haitallinen juurikin maalla asuville.

Voisitko myös vastata kysymykseeni miksi mielestäsi vahva euro on hyödyllinen asia Suomelle?
Sinulla on oltava tähän näkemys kun kerran julkisesti ilmotat euron hyödyttävän Suomea.

Kiitos jo etukäteen.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry Vastaus kommenttiin #54

Monet noista asioista eivät riipu euroopan jäsenyydestä.

Vapaakauppasopimukset ovat juuri päinvastaisia, ja turmiollisia maille kaikkine maksuineen ja rajoituksineen. Niinpä amerikkalaisetkin ovat toistaiseksi hyllyttäneet tämän uuden TTPI sopimuksen. Kun sääntely ja byrokratia syö kaikkien leivän, tulisi eurooppalaistenkin miettiä tätä uutta rakennetta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #51

Ei mitään uutta. Myös ennen EU:a

- kansainvälistyminen on ollut osa suomalaisten puuhaa: sekä opiskelu, turismi että työ.
- liikkuminen Euroopassa oli vapaata, vain passi tarvittiin.
- tunnettuudelle ei ollut mitään esteitä ennenkään; se oli yrityksistä ja ihmisistä kiinni.

- MUTTA: matala korkotaso on myös ongelma (mietipä itse, miksi)
- VAHVA euro ja koko eurokriisi ovat Suomen kriisin suurimpia ongelmia.
- TUONTI- ja vientirajoitukset: kertaa mitä olivat jo ennen EU:a mm.:
a) Suomen EEC-vapaakauppasopimus v. 1974;
b) GATT-kierrokset (General Agreement on Tariffs and Trade),
c) EFTA (European Free Trade Association; Finn-EFTA jo 1961)

- Työnhakuvapaus on ollut aiemminkin: moni on työkennellyt kaaaauan sitten esim. Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Hollannissa jne., myös Yhdysvalloissa.

Panet siis EU:n piikkiin asioita, jotka olivat täysin mahdollisia suomalaisille jo ajat sitten ja sen ohella kehut niitä EU:n/euroalueen piirteitä, joista on Suomelle suurta haittaa.
Jos Juha Sipilä on 'maalaisjuntti', niin mikäs juntti Sinä sitten olet?
Ei sen puoleen; te voitte molemmat olla ihan mukavia veikkoja! :D

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #35

Matias Härköselle:

Suomen omavaraisuus (kriisitilanteita silmälläpitäenkin) vaatii sen että Suomessa on omaa maataloutta tarpeeksi..... multaa ei voi syödä mikäli paha paikka tulee joskus... ja epäilemättä se aika tullee ennemmin tai myöhemmin, valitettavasti.

Ja joskus/useinkin on myös turha v##tuilla liikaa "maalaisille". Mitä olen katsellut vierestä, niin aikalailla pienet yrittäjät ovat viimeisen 20 vuoden aikana likimain kaikki kuopattu tai pakotettu laajentamaan toimintaansa miljoonaveloin. Ei ole helppoa sielläkään.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #35

Ai ei vai lopu? Suunta ei meidän suvussamme ole ollut hyvä, sillä useampi tila on lopettanut maanviljelyn, siankasvatuksen ja maidontuotannon kannattamattomana. Yli sata vuottahan tätä oli tehty ja nyt se on loppu.

Kaupan katteista tulisi tinkiä, ja paljon... tai maanviljelijöiden etujärjestön tulisi puolustaa maatalouden myyntikatteita paljon enemmän. Nyt se ei ole kovin helppoa kun K- ja S-ryhmä monopolisoivat tuotteiden ostohinnat.

Käyttäjän HannuMyllynen kuva
Hannu Myllynen Vastaus kommenttiin #32

Monen miljardin tuista huolimatta maksamme ruuastamme eniten.

Tuet tuottavat vain tehottomuutta ja korruptiota. Saisimme ruokamme ilman tukiaisia edullisemmin muualta, jossa taas elintaso paranisi.

Suomesta ei maanviljelys loppuisi kokonaan vaikka lailla kiellettäisiin.
Tuottavaa tukea vaatimatonta tekemistä on loputtomasti.

Tuotannontekijämme , koulutetut ahkerat ihmiset, pääomat, koneet laitteet ja tuontitavarat, pitää allokoida kohteisiin, jotka tuottavat enemmän kuin kustantavat ja jotka luovat edelleen lisää työnkysyntää.

Millä tämän järjettömyyden saisi loppumaan?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #6

Hyvä Matias. Muistelen tässä viime vuosien tapahtumia, kun yllättäen yltäkylläisessä Suomessa tapahtui ihmeitä, eikä automaatio pelannutkaan.

Jouluna loppuivat kaupasta kinkut, pääsiäisenä kananmunat ja Juhannuksena makkarat. Suomen kansa tuntui menevät sekaisin, miten tässä näin on käynyt?

Se oli terveellinen muistutus ihmisen elämisen perustarpeista.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #57

Kuten sanoin, niin tästä voi kiistellä ikuisesti. Itse uskon, että Suomessa tuotettaisiin jatkossakin elintarvikkeita, vaikka tuotantoa ei tuettaisi. Kyllä suomalainen mieluummin ostaa suomalaista, vaikka maksaisi vähän enemmänkin. Toisaalta joku voi sitten ostaa halvemmalla ulkomaistakin jos haluaa.

Täytyy myös muistaa, että Suomesta viedään elintarvikkeita yli 1,6 miljardilla ulkomaille. Veronmaksajat siis tukevat suoraan sitä, että venäläinen saa edullista voita pöydälleen. Ei minusta ole veronmaksajien tehtävä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #6

Matias,

#110 - Maataloustuet ovat välttämättömiä:

Keskustan ehdokkaat puolustavat maataloustukia:

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/keskustan_ehdokkaa...

Maataloustuet kuluvat tuotantokustannuksiin:

http://deski.fi/9/39/maataloustuet-kuluvat-tuotant...

Maataloustuki – mitä se on? :

http://www.mikkosavola.fi/Suomeksi/Blogi/tabid/462...

Palvelut, laajakaistat, jne. ovat kohtuullisia ainakin joka kuntaan - esim. Jämijärven kylillekin on jo tulossa etätyöt mahdollistavia 10M/100M valokaapelilinjoja - loput peitelläänkin sitten kait 4G/5G mokkuloin...

"Myös Valiolla on ollut myönteistä kerrottavaa omistajilleen. Esimerkiksi voita myydään Venäjällä niin paljon kuin Suomen tuotantolaitoksilla saadaan rasvaa valmistettua. Välillä on jouduttu myymään ei-oota. Tämä saa valiolaiset hykertelemään, sillä voikilo maksaa Venäjällä lähes kymmenen euroa. Se on noin kaksi kertaa enemmän kuin Suomessa."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/venaja-syo...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juha Sipilää tuskin koetaan maalaisjunttina, ja jos joku on kokenut niin nysse käsitys ainakin poistui :)

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2014061318404412_uu....

ja mikä ettei olisi ostanut, on tilaa asua ja vierailla lapsillekin perheineen.

= Meniköhän otsikko vähän pieleen?

Matias Härkönen

Helsingistä katsottuna niin Sipoo on kyl ihan landee :D

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Matias, Sipoo on nykyään Helsinki :D

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #7

Tarkoittanet tuota pientä "pakkoliitosta"..

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/ham...

Muuten Sipoo on kyllä ihan Sipoo ja böndee :D

Antti Jokinen

Isoäidilläni kaupunki loppui Töölöön. Itäpuolella Pitkäänsiltaan. Kai se kaupunki nykyään alkaa Mannerheimintien alusta ja itäisissä kaupunginosissakin olen vieraillut varmasti useammin, kuin isoäitini.

Mutta tuohon otsikkoon vielä. Ei maalaisuudessa mitään pahaa ole. Ennemminkin niin, että enemmin maalaisjuntti kuin kaupunkilaispölhö.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Matias,

vähän ulkomaitakin tarkkailleena voin todeta, että likilaki toinen toisensa varjostavat kivitalot ovat kaukana "lunnonhelmaisista", vapaista "oma lupa, oma tupa"- kodeista - edellisiin nähden jokseenkin "ökytaloista"...

Pitäähän sitä puutetta jotenkin kompensoida - ainakin aliarvioinnin yrityksillä...

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Seija, tuo maalaisjunttius on IN. Minäkin haluan olla maalaisjuntti ;-)

= Ei otsikko mennyt pieleen. Juha on hyvä ystävää ja minulla on oikeus heitää läppää hänestä :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hanki nyt sitten edes siirtolapuutarhamökki ja kesäksi pari kanaa :)

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #12

Eikös toi muutaman neliön kasvimaa ja kukkamaa juttu ole enenmminkin kaupunkilaistenpölhöjen hommaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Äläs nyt, 4H välittää kasvimaita, ja kaiketi niitä vuokraavat maaltakin muuttaneet.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #14

Aijaa, en tiennytkään mutta eikös nuo siirtolapuutarhplätit ole aika kysyttyjä? Olin jostai lukevinani, että Helsinki perustaa Vihtiinkin siirtolapuutarhan asukkailleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Helsingin siirtolapuutarhoista en tiedä, mutta eiköhän siellä ole sama tilanne kuin muuallakin, eli onni potkaisee kun saa siirtolapuutarhamökin.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #12

Tehdään näin. Olen elokussa lypsyhommiin menossa kyllä.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #15

Ei siirtolapuutarhassa lehmiä varmaankaan saa pitää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Toivottavasti et odota maalaisromantiikkaa, lehmät lypsetään nykyään koneilla :)

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #21

Etsin sellainen joka ei ole koneessa kiinni ja lypsän sen käsillä. Luulen että tulen pärjäämään tähän. #maalaisromantiikka odottelleen :-)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Tulen itse Somaliasta ja sen pääkaupungista Moqadishusta. Somaliassa valta keskitettiin Moqadishuun ja kun maan keskushallitus kaatui, vaipui koko maa sekasortoon."

Tämä on niitä näkökulmia, jotka eivät ole täysin ilmeisiä tämänkään maan kantaväestölle ja siksi jopa kullan arvoisia.

Suomessa on menossa mielestäni maaseudun pumppaus tyhjiin. On jopa mahdollista, että se on osa jonkinlaista eurooppalaista tai muuta agendaa, sillä niin johdonmukaisesti palveluita ja muita juuri maaseutuun kiinteästi liittyviä toimintoja (yksityisautoilu, joukkoliikenne) ajetaan käytännössä alas tai tiukennetaan.

Ei sanota suoraan, mutta tekojen tasolla homman nimi näyttäisi olevan se, että kaikki asutaan kohta Helsingissä tai jossain isossa kaupungissa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Hyvä kirjoitus! Ei keskustakaan huono puolue ole, ei minun makuuni riittävän vasemmalla, ja ärsyttää turkistarhausmyönteisyys. Tosin en tiedä miten vahvana se elää vielä keskustassa kun Kiviniemi ei ole enää puolueen pääministeri.
Pääkaupunkiseutukeskeisyyden kritisoimisesta keskustalle kyllä tulee plussapisteitä. Vasemmistoliitolta ja vihreiltä, saati kokooomukselta, tuntuu usein unohtuvan, että elämää on kehä kolmosen ulkopuolellakin. Eivätkä kaikki ole kiinnostuneita muuttamaan Helsinkiin työn ja opintojen perässä.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Saara, nyt kun Kokoomus on lähtenyt kunnolla oikeistolaisuuden tielle, meidän köyhien ja vähävaraisten asialla olevat pitäisi pitää yhteen. Saadaan näin tarpeeksi hyvää vastavoimaa kokkareille. Se mikä tulee turkkistarhauksesta, olen itsekin vasta tutustumassa asian, joten lähde tuomitsemaan vielä. Täytyy rauhassa tutustua ja tehdä omat johtopäätökset sen jälkeen. Tutustuin yhden sellainen yrityksen joka toimii pääkaupungiseudulla keväällä, minulla on meneillä prosessin edelleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitenkäs kokoomus on lähtenyt oikeistolaisuuden tielle?

Husu nyt kuitenkin on näköjään palannut Maalaisliiton tielle :)

Edit: Haloo Husu, et ole vastannut kysymykseeni.

Antti Jokinen

"ärsyttää turkistarhausmyönteisyys"

Kaunis nainen komeassa turkissa on todella seksikästä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jaa. No ei se mulle kuitenkaan mikään estetiikka-kysymys ole, vain eläinoikeuskysymys.

Antti Jokinen

Hankit komeen turkin vaan, niin saat kunnon miehen. Ei tarvitse sitten opintotuilla kituutella.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #39

"Hankit komeen turkin vaan, niin saat kunnon miehen. Ei tarvitse sitten opintotuilla kituutella."

Silläkö lailla kunnon miehiä hankitaan? Olen tyrmistynyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Olihan tuo kerrassaan outo esitys, niin kuin pitäisi ostaa itselleen myötäjäisiä, vanhaan malliin, ja että niitäkö ko. kirjoittaja on hakemassa. Mutta tuli tässä mieleen sekin että oli varmaan kunnon isä kun sain jo lukiossa ollessani lincolnlammaspuoliturkin :)

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #42

niinpä, saitko kunnon miehen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #58

Eipä siinä turkilla osuutta ollut kun rakastuttiin syksyllä ennen talvipakkasia, enkä usko että olisi ollut talvellakaan :)

Onnea ja menestystä turkin omistavan naisen hakuun, muista kysyä onko minkkiturkki kalliimmista selkä-, vaiko vain vatsanahoista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #39

Kun joskus vielä olisi emännälle ollut paikkaa, niin epäilenpä että turkki päällä olisi vain karkoittanut kauemmas itsestäni ;) tai sitten olisi täytynyt olla aivan superpakkaus muuten ja olisin ajatellut että kyllä sen turkishuumasta vielä "kouluttaa" pois. Tosin naisen kouluttamisesta tulee lähinnä Uuno Turhapuro elokuvat mieleen eli ei tuo nyt olisi hyvä lähtökohta ollut ollenkaan ;)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #39

Valitsin mieheni rakkauden enkä rahan takia, olimpas tyhmä... Isomummon vanhoja turkkeja olisi tarjolla mutta en huolinut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #61

Kaipa se Jokinenkin jossain vaiheessa huomaa että turkit ovat jo pidemmän aikaa olleet out, mitä nyt vanhojaan kovimmilla pakkasilla käyttää.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #65

niin no joo, jotkut juoksevat muotioikkujen perässä. Siihen on muuten Romanian kuningatar Marie lausunut sopivasti.

“Fashion exists for women with no taste, etiquette for people with no breeding.”

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #70

Muotioikut ovat kausiluontoisia, ja niihin liittyvät esim. turkin pituus, kuosi ja kulloinenkin muodissa ollut turkis, mutta se käytetäänkö turkkia vai ei on eri asia.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #70

And fur coats for people with no morals.

Disclaimer: käyttäkööt ihmiset puolestani niitä vanhoja turkkeja, niiden kanssa vahinko on jo tapahtunut. Plus vanhat turkit eivät ole modernin turkisteollisuuden tuotteita, nykyisin ala on raaempi.
Uusia turkkeja ei tulisi valmistaa.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #79
ulf fallenius

Joskus tuntuu siltä että Sipilä on ainut joka voi mahdollisesti pelastaa Suomen.

Olavi Mansikka

noista sanoista kyllä tuli mieleen. siis maalaisia saa haukkua junteiksi? tuota on käytetty Suomessa haukkama ja pilkkasanana jossa on negatiivinen merkitys ainakin minulle ja muutamalle muullekkin. eli pyytäisin käyttämään jotain muuta termiä. Huttunen tuskin tämän sanan negatiivisuuteen puuttuu.. Ihan tasa-puolisuuden vuoksi koska tummaihoisistakin on termejä joilla on negatiivinen kaiku.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

- Jos junttius on siitä että asuu maalla, niin minäkin haluan sellaiseksi.

- Jos junttius on sitä että välittää väki jotka kehä kolmosen ulkopuolelle, niin minäkin olen sellainen.

- Jos junttius on siitä että haluaa koko maassa tulla asutetuksi, niin minäkin pyrin sellaiseksi.

#Junttius rules.

Olavi Mansikka

yritä nyt ymmärtää. loukkaa minua koska olen maalainen ja maalaistalosta kotoisin. juntti on haukkamasana. enhän minäkään käytä sinusta halventavia nimityksiä. siis pyydän hiukan käytöstapoja.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #73

Olavi,

koettakaamme nyt kuitenkin ymmärtää Abdirahimia tuossa "junttius"- kysymyksessä - ei halventavana, vaan eräänlaisena "lempinimena", myönteisenä. Todellisuudessahan se merkitsisi usein epäystävällisyyttä, tyhmänylpeyttä, kateellisuutta, epätasapainoisuutta, epätietoisuutta todellisuudesta (katkeruutta "oikeudettomuudesta",jne.), jne.

- junttihan merkitsee varsinaisesti halventavaa nimitystä kömpelöstä, tyhmästä tm. miehestä, esim. moukka, nuija, taukki, mäntti, uuno, esim. maalaisjuntti, juntti tyyppi.

- kaupungeissa ja maaseudulla = tavallinen ihminen jupin vastakohtana, esim. suomalainen perusjuntti.

- juntti (arkikieltä)= stereotyyppinen maalaisihminen
(arkikieltä) moukka, tavoiltaan sivistymätön ihminen,
(arkikieltä) typerys

...siis juntti ei ole suinkaan aina vain "maalainen", maakuntien asukas...

Helsingissäkin suuri osa asukkaista ovat maalaisia, ainakin alkuaan. Vaikka olen asunut Helsingissä ja sen ympäristössä muutamia vuosikymmeniä, en kutsu täällä Jämijärvellä itseäni esim. "metropolilaiseksi", olen suomalainen, jämi...

Huom. on siis turha esittää meistä vastakkainasettelua - päinvastoin - kuten Abdirahimkin ideoi...

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Husun ylistyspuhe Sipilälle ei kaihda ylisanoja, mutta varmasti nousevat aidosta kokemuksesta.

Puolueethan ovat yrityksiä, jotka tarvitsevat kannattajansa, sillä muutoin rahalaari ehtyy puoluetukien käydessä niukoiksi. Näin kävi myös Keskustalle viime eduskuntavaaleissa. Siksi tarvitaan nousua ja nostatusta myös puheenjohtajan avulla.

Mitä taas tulee kaupunkilainen - maalaisjuntti -keskusteluun, on hyvä tarkkailla ympärilleen. Tarvitsee mennä vaikkapa vain Leppävaaran Selloon tai Vantaan Myyrmanniin, mielikuvat kaupunkilaisesta muuttuvat nopeasti. Joskus jopa mietin, mistä nämä kaikki menninkäiset ovat tänne saapuneet. Eli, kaupungit ovat täyttyneet maalaisista, jotka etsiytyvät työn äärille - maaseutujen autioituessa työn puutteesta. Ehkäpä kiitos kuuluu tästä EU:lle, jonka rajoitteet ovat tuhonneet monen viljelijän elinkeinon. Vain suurtilalliset menestyvät EU -tukien avulla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Maaltapako kyllä alkoi jo 60-luvulla Suomen muuttuessa teollisuusyhteiskunnaksi, ja siinä rytäkässä muutettiin maalta Ruotsiinkin.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Seija, on totta, että suomalaista yhteiskuntaa on ravistellut moneen kertaan maaseudun tyhjeneminen. Muistaakseni joskus pellot oli laitettava 'pakettiin' sillä maaseudulla oli liikaa viljelystilaa.

Seitsemänkymmentäluvulla oli varsinainen kansanliike maalta kaupunkeihin. Nousihan tuolloin suurten ikäluokkien massa etsitytymään työn ja opiskelujen äärelle. Ei maaseutu kyennyt työllistämään lapsiaan.

Entinen Maalaisliitto olikin suurtalollisten etuja ajava puolue, johon myös pientilojen viljelijät turvautuivat kunnes Veikko Vennamo perusti Pientalonpoikien puolueen, mottonaan 'rötösherrat kuriin'.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

Mirjami, se peltojen paketointikin taisi olla 60-lukua ellen väärin muista. Maapallon väkiluvun kasvu ja mm. joidenkin maiden maaperän saastuminen ja Kiinan pohjavesien ehtyminenkin saattaa kuitenkin vaikuttaa siihen että Suomen pellot nousevat arvoon arvaamattomaan.

Peruskoulukin lienee vaikuttanut maaltapakoon, tasavertaisia opiskelumahdollisuuksia kaikille.

Keskusta vaihtoi aikanaan kaukonäköisesti 60-luvulla Suomen teollistuessa nimensä Maalaisliitosta; Maalaisliitto nimenä keskustalla tuskin olisi nykyistä kannatusta. Samoin perussuomalaiset Suomen maaseudun puolueesta.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #48

Olisi tarpeen keskustella näillä foorumeilla myöskin maaltapaosta, sillä sitä on tapahtunut viimeisten vuosikymmenien aikana runsaasti.

Uskon vahvasti, että maaseudun merkitys nousee nimenomaan ympäristöongelmien takia. Uusi sukupolvi kehittää menetelmiä, joiden avulla voi saada toimeentulon nimenomaan maaseudulla.

Mielestäni tuohon innovatiiviseen maaseudun rakentamiseen olisi nyt panostettava.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #52

Mirjami,

painavia kirjoitat - "keskitysleireistä" toimivaan tasapainoisuuteen. - Suomi ilman terveitä maakuntia on pian hajoamispisteessä - maakunnat tarvitsevat pääkaupunkiseutua ja Helsingin "metropolialue" tarvitsee koko Suomea...

Maakunnat elättävät pääkaupunkia:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/luk...

http://joukoheyno.blogspot.fi/2009_07_01_archive.html

Maakunnat maksavat Helsingin palatsit:

http://mikkoalatalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14478...

”Jouko Heyno

17.7.2013 12:12Vastaus kommenttiin #8

Näinhän se on: Pääkaupunkiseutu on Suomen suurin yksittäinen kehitysaluetuen saaja. JOS eduskunnassa olisi ketään, joka uskaltaisi ehdottaa veroremonttia, jossa verot maksettaisiin sinne, missä verotettava tulo on tuotettu, ja tämä menisi läpi, pääkaupunkiseutu kuihtuisi kuin kukka syksyllä.”

Useinhan todetaan vain ”Tosiasiassa Helsingistä kerätyillä verorahoilla elätetään puolta muusta Suomesta”

Heyno: ”Näin on. Ja ne Helsinskijstä kerätyt verovarat taas on tuotettu muualta Suomesta saadun kehitysaluetuen varassa.”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/60728-kansanedusta...

Hajautettu bio-, tuuli-, aurinko- ym. energia, cleantech, lähiruoka...

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Keskusta on selkeästi Suomen korruptoitunein puolue. Nova-group, Nuorisosäätiö, RAY, Keva, mitä näitä nyt on. Tätä puoluetta äänestääkseen pitää tehdä älyllinen itsemurha: "Ei tämä korruptio nyt niin paha juttu ole."

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Juhani, en lähde puolustelemaan asian mistä minulle ei ole tietoa. Mutta fakotja jään odotelemaan.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Asiat ovat monimutkaisia ja liittyvät toisiinsa. Ilomielin muistutan ihmisiä näistä asioista. Toivottavasti näillä viitteillä pääsee alkuun.

1. Nova-group oli mätien keskustalaisten liikemiesten firma, joka huijasi kumppaneiltaan miljoonia, ja jakoi rahat (pääosin) keskustalaisille poliitikoille. Liikemiehet (Arto Merisalo ja Tapani Ylisaunamäki) tuomittiin vankilaan mm. törkeistä lahjusrikoksista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nova_Group

2. Keskustalaiset RAY:n johdossa jakavat rahaa keskustalaiselle Nuorisosäätiölle, joka jakaa rahaa keskustalaisille poliitikoille. Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen on tuomittu vankeustuomioon luottamusaseman väärinkäytöstä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nuorisos%C3%A4%C3%A4t...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Kaikkonen

3. RAY on keskustalaisten hallussa oleva monopolifirma, joka jakaa rahaa keskustalaisille (ja myös muille) poliittisille järjestöille. RAY:n johdossa ollut keskustalainen Jukka Vihriälä on tuomittu törkeistä lahjusrikoksista vankeuteen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Vihri%C3%A4l%C3%A4

4. Kevan johtopaikat on läänitetty keskustalle. Hyväpalkkaiseen valta-asemaan nimitetään aina keskustalainen poliittisin perustein. Kun edellinen johtaja keskustalainen Markku Kauppinen joutui lähtemään korruptioväitteiden takia, paikalle istutettiin Merja Ailus, joka hiillostettiin pois väärinkäytösepäilyjen takia.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Merja_Ailus
http://www.soininvaara.fi/2013/11/26/ailus-verta-k...

Kaikki tuomitut lahjustapaukset muodostavat vain jäävuoren huipun. Näitten törkeimpien tapausten lisäksi Suomessa on paljon Kevan nimitysten tapaista "maan tapaa", jossa hyvät virat annetaan poliittisen perustein. Tämä on laillistettua korruptiota.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #67

Wikipedia hän on totuuden torvi?!!

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä Vastaus kommenttiin #82

Asioista löytyy lisää tietysti googlaamalla. Sano toki, jos joku listaamistani asioista ei pidä paikkansa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #67

Juhani,

vastaavalla tavalla voidaan löytää puolueesta jos toisestakin vikoja, virheitä, korruptioita, rikoksiakin. Nyt ei kuitenkaan ole tarkoitus tuijotella vain peräpeiliin, etsiä virheitä ja syntipukkeja, vaan etsiä perusteltuja parannusesityksiä.

Lisäarvosi tähän keskusteluun = maks. negatiivo . Sitäkös sinulle kouluissakin vain opetettiin - tai vain pelkkä skeptiikan jarruko hirtti kiinni??

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Puhut todellakin puutaheinää. Yksikään nykyinen puolue ei välty samalta maan tavalta, mistä väärää unta pelkästään kepusta näet.
Suomen Keskusta on maan kivijalka.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Kuinka esim. vihreät tai perussuomalaiset ovat käyttäneet maan tapaa hyväksi? Konkretiaa pöytään, kun näin topakasti olet sitä mieltä. Keskustan konnuuksia listasin kommentissa 67. En pidättele hengitystäni odottaessani konkretiaa keskustan puolustelijoilta..

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Loistavaa itsehillintää olla lähtemättä kaivamaan Kähärälle vastineeksi muiden puolueiden syntilistaa.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä Vastaus kommenttiin #99

Itsehillintää vai faktojen puutetta? Siinä vasta kysymys. Ehkäpä annan keskustalaisille paremman puolustautumismahdollisuuden kirjoittamalla jossain vaiheessa blogin tai pari aiheesta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #108

Juhani,

kuka nyt ryhtyisi laillasi riitaa kylvämään?? - varsin lapsellisen typerää!

Matt 12:25 Mutta hän tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi heille: "Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitautuu itsensä kanssa, pysy pystyssä.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä Vastaus kommenttiin #114

Tavoitteeni ei ole kylvää riitaa, vaan muistuttaa ihmisiä menneistä ja nykyisistä korruptiotapauksista. En voin ymmärtää, miten ihmiset painavat valtakunnassa muhivan miljardien eurojen vuosittaisen korruption villaisella. Jokainen kähmitty euro on pois veronmaksajilta ja köyhiltä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #122

Juhani,

minäkin voisin ryhtyä kaivelemaan kaikenlaista historiaa kaikista kilpailevista puolueista, mutta en - se ei synnytä muuta kuin pahaa verta, se alentaa vain kaikkien motivatiotakin. Keskusta ei ainakaan ryhdy kenenkään tuomariksi eikä häiriköksi, sensijaan lääkäreinä, insinööreinä ja psyykkaajina yrittelemme kehittää ja kohottaa elämisen ja elintasoamme sekä kansan tuottteisuuttamme - se on paljon mielekkäämpää.

Eikä se merkitse suinkaan minkään asian villaisella painelua eikä silkkihansikoin käsittelyä, tasan päinvastoin.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kiitoksia Husulle. Ihmisarvo on jakamaton ihonväriin,kansallisuuteen, varallisuuteen ja sukupuoleen katsomatta. Olen iloinen, että olet tullut keskustan riveihin. Sinulla on paljon annettavaa puolueelle. Olen onnellinen siitä, että keskustalaisittain vaikealla pääkaupunkiseudulla puhut rohkeasti sydämella keskustan arvoista. Pääkaupunkiseudulla asuminen on kallista (kaksinkertaiset hinnat)ja se on keskittymisen seurausta. Tässä asiassa keskustan arvostelijat eivät näe metsää puilta, vaan syövät omaa oksaansa.

Pääkaupunkiseutu saa pääkonttoreita tekemättä juuri mitään asian hyväksi. Näin koko suomi elättää "köyhää" pääkaupunkiseutua. Keskusta vahvistuminen pääkaupunkiseudulla vaatii pitkäjänteistä paikallista työtä, mitä ainakin Vantaalla aktiivesti tehdään. Asennemuurin murtamiseksi keskustan viestinviejiä tarvitaan, jotka puhuvat keskustan ihmisyysaatteesta suu auki.

Hyvä Juhannusta ja kesää sinne !!

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Pauli, pääkaupungilla asuu hienoväki jotka arvostavat pääkaupungiseudun ulkopuolella asuvat. Jotkut jopa hakeutuvat asumaan sellaisin rauhallisiin alueisiin tästä kaikesta kiiren keskuudesta. Suomalaiset ovat yleensä rauhan ja luonnon rakastavaa väki.

Ei mennä osoitelemaan sormeija toisillemme, kuka tässä oikea/väärin. Vaan ollaan asiallisia ja toistemme kunnioittavia.

Hyvä juhannusta sinnekin.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Se sopii minulle erinomaisesti sillä varauksella, että politiikassa pitää tuoda vastanäkemyksiä esille. Se on vain demokratiaa ja sananvapautta, eikä sen kummempaa. Asiat etenevät väitteiden ja vastaväitteiden kautta. Hymistely ei mitään auta. :)

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #66
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Pauli,

jälleen kannustuksistasi! - meitä kaikkia reiluja sosiaalisia demokraattisia juurevia suomalaisia ja lisäarvoa tuottavia ulkomaisia tarvitsemme poppoossamme.

Viime sodat olivat eräs vastakkainasenteiden sulatusuuni - toivottavasti samaan meidän ei kuitenkaan enää tarvi sortua - fiksuja keinojakin on olemassa!...

#110

Hyvää Juhannusta - kunnon kesää!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Olen afrikkalaisesta kulttuurista ja ehkä sen takia minulla ei ole juurikaan ollut kärsivällisyyttä."

Senpä takia ilmeinen siedätyshoito on ollut molemmin puolin hyväksi. Sinä olet joutunut sopeutumaan rauhallisempaan asioiden käsittelyyn ja vastaavasti ystäväsi ovat joutuneet sopeutumaan räiskyvämpään toimintaan.

Niin, Tuomo Puumala olisi ollut minunkin suosikkini ellei Juha Sipilä olisi tullut mukaan. Hyvä niin, sillä nyt Tuomo on saanut muutaman kasvun vuoden lisää.

Toni Seppänen

Lanseerasitko Husu tällä kirjoituksella eduskuntavaalikampanjasi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu
Toni Seppänen

Mikä se ja mikä ongelma .. kerro toki jos on jotain.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #100

No joo... tarvitsetko todella voiton? Ole hyvä vain.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Toni, minulla on tällä hetkellä sellainen elämän tilanne etten mitään eduskuntavaalia mieti. Lupaan kuitenkin ilmoittaa jos/kun sellaista päätöstä teen.

Toni Seppänen

Tunnusta vaan, oli tämä sen verran sokerinen tunnustus Sipilälle ja puolueelle.
Tässä haettiin jo kentän tukea, ei siinä mitään vikaa. Sipiläkin on ihan ok.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #102

Toni,

"sokerinen" ? - miehestä ?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #102

Toistan. Ilmoitan jos/kun teen sellaista päätöstä!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Huomaan, että keskustelu täällä jatkuu ennemminkin kulttuurista, uskonnosta ja junttiudesta. Ei siitä, johon blogisti keskittyy. Kyse on suomalaisen yhteiskunnan arvomaailmasta, jota Keskustan pj. Sipilä edustaa.

Kaikkein parasta olisi, jos puhuttaisiin ihmisoikeuksista ja yhteiskunnassa selviytymisestä.

Köyhyys on pahin yhteiskuntarauhan tuhoaja. Olisinkin iloinen, jos mr. Husu voisi esittää ehdotuksia, miten köyhyyden torjunta Suomessa mahdollistuisi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi oli mukana ajamassa lastensuojelulain kokonaisuudistusta vuonna 2006. Lastensuojelukerroin taas kuului hänen mukaansa valtionosuuslain uudistukseen. Kertoimen oli määrä korvata aiempi tasausjärjestelmä ja tukea pieniä kuntia huostaanotoissa, jotka usein horjuttivat kunnan taloutta: ”Kerroin ei todellakaan lisää huostaanottoja! Kunnissa otetaan lapsia huostaan aivan liian myöhään.”

Lastensuojelulain tuoreessa pykälämuutoksessa perhehoito määriteltiin ensisijaiseksi hoitomuodoksi sijaishuollossa. Paloniemi on puheenjohtajana Perhehoitoliitossa, jolle Ray on myöntänyt avustuksia 797 000 euroa, toiseksi eniten Keski-Suomessa. Liitto on valtakunnallinen sijoitettujen lasten, sijaisvanhempien ja perhehoitajien aseman parantamista ajava järjestö.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hukassa-hu...

Sekä keskustan kunniapoliitikko P.Väyrynen omistaa ja on ostanut lisää huostapaikkoja.Keskustalla on intohimoja(?!)ilmeisestikin , lasten ulkoistamiseen joka muuten on miljardibisnestä nykypäivänä.Omituisesti se puolue on myös ollut päättämässä pienten toimivien kyläkoulujen lakkauttamisestakin,suurimalla äänestys prosentilla.Jasso.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Helsinki on Suomen pääkaupunki. Samalla sen minun ja kaikkien suomalaisten pääkaupunki. Se taas merkitsee tunnepuolella ja politiikan puolella sitä, että Helsinkiä tulee käsiteltyä yhteiskunnallisesti. Helsinki ei ole pelkästään Helsingiläisten asia. Helsinki on tavallaan Suomen pää ja me muut olemme ruumista. Ruumis tarvitsee päätä ja pää ruumista. Näin me olemme toisiimme sidotut, halusimme sitä tai emme. Tekee mieleni lausua Kallion kuuluisaa lausetta mukaillen.

EI OLE KAUPINKILAISIA, EIKÄ MAALAISIA, VAAN ISÄNMAATAAN RAKASTAVIA SUOMALAISIA. !!!

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

"EI OLE KAUPUNKILAISIA, EIKÄ MAALAISIA, VAAN ISÄNMAATAAN RAKASTAVIA SUOMALAISIA".

Näin on..

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pauli,

kas kummaa: #110 !

Näin on - ja toivottavasti tulevaisuudessakin - varsinkin jos ja kun Juha Sipilä...

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Tsemppiä vaan Abdirahim!
Sitoutumaton patrioottinen suomalainen
T. Matti

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos Matti!
Patrioottinen uussuomalainen.
t. Husu

Jukka Laine
Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ei tarvitse olla syntynyt Suomessa voidakseen kunnioittaa Suomalaista maaseutua eikä tarvitse olla syntynyt Suomessa ollakseen isänmaallinen.

Olen tavannut Suomea rakastavia maahanmuuttajia jotka pitivät Suomea kotimaanaan ja olen tavannut Suomea vihaavia kantasuomalaisia vailla minkäänlaista tunnesidettä kotiinsa.

Vieraaseen pöytään on helppo huudella ja maaseudun sanontoja soveltaen "Akanoita mahtuu jokaiseen jyvälaariin"

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tyhjä, ja nuoleskeleva blogi. Suomen poliittinen kokonaisymmärrys hataralla pohjalla.

Kepu tosiaankin on eräs maan kivijalkapuolueista. Ei sen huipulle nuoleskelemalla pääse. Juonimalla ja kyynärpäillä kyllä.

Et sinä Husu vielä niin tärkeä mies tässä maassa ole että keskustan johtoon tulisit koskaan pääsemään.

Sielläkin on selkeät, historialliset ja asenteelliset ennakkoajatukset.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Markku,

nehän ne parhaiten tietävät ja taitavat lastenkasvatuksenkin, joilla ei ole omia lapsia lainkaan...

Kalervo Mustakallio

Huh ja heh! Olen äimistyneenä lukenut kirjoitettuja kommentteja - alunperin hyvin myönteiseen ja tarpeelliseen keskusteluun liittyen - havaitakseni vielä nykypäivänä fakkiutuneita käsityksiään ilmituovia! Olen itse entinen "Stadilainen ( 45 vuotta asunut ja siellä työtä tehnyt saman ajan )" ja pidän omavaraisuutta niin kaikessa alku-/kuin muussakin tuotannossa elintärkeänä. Kuinka moni "kaupunkilainen" on oikeasti syntyperäinen ja vain sekä ainoastaan sukuhistorialtaan oikea "Stadilainen"? Suomen kaltaisessa maassa, jossa veroa maksetaan alkutuotantoyrittäjyydestä/ kaikesta pienyrittäjyydestä enemmän kuin muualla Euroopassa, on yrittäjyyttä pystyttävä tukemaan. Tietämättömyyden populismi nakertaa tätäkin keskustelua!!??

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kalervo,

niinpä - mites tulisimme toimeen ilman taajamien tuotantoa? - miten tulisimme toimeen ilman maakuntien, maaseudun kaikkinaista tuotantoa, vuorovaikutusta, jne. ? - Yksin olemme vain yksinäisiä!

#110

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset