Husu

Somalit eivät kaipaa pelastusta persuilta

Vaalien lähestyessä innostutaan politiikassa taas pelaamaan hyviksiä ja pahiksia. Näin uussuomalaisen näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että maahanmuutto alkaa taas kiinnostaa entistä enemmän. Vanhat vastustajat ovat entistä aktiivisempia ja toisaalta myös mamujen omat ritarit valkoisissa haarniskoissaan ilmestyvät ottamaan vihollisistaan mittaa. Välillä tämä taistelu saa kuitenkin outoja piirteitä.

Otetaan yksi esimerkki. Muutama kuukausi sitten Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen haukkui (jälleen) muslimeita, somaleita ja homoja sekä kutsui ulkoministeri Tuomiojaa imaamiksi. SDP tai mikään muukaan puolue ei kommentoinut muslimeiden leimaamiseen tähdännyttä kielenkäyttöä, mutta Tuomiojan kutsuminen imaamiksi oli heille asia josta puolue kyllä rähisi Hakkaraiselle. Vihreiden Pekka Haavisto taas kävi Hakkaraisen kanssa keskustelua homoseksuaalien puolesta ja he ilmeisesti myös saavuttivat jonkinlaisen yhteisymmärryksen. Haavisto varmaan yritti puhua myös somaleiden puolesta mutta tuskin Hakkarainen laittoi paljoakaan painoa keskustelun tälle osalle, koska Pekalla ei ole somalien ”mandaattia”.

Minä itse muslimina koen imaamiksi tituleeraamisen kunnianosoituksena. Ei se ole mikään loukkaus. Tästä huolimatta demarit pitivät asiasta kovaa meteliä. Ymmärrän kyllä miksi näin tehtiin, mutta samalla ohitettiin kommentit murhanhimoisten maahanmuuttajien salaliitosta. Yritin huomauttaa asiasta joitakin demarituttaviani, mutta laihoin tuloksin.

Koska olen käytännön mies, olen tullut siihen tulokseen että muslimina/somalialaisena/vähemmistön edustajana/uussuomalaisena lähden itse keskustelemaan minua ja minun kaltaisia vastustavien kanssa. Esitin jo persuille mahdollisuutta tavata ja käydä keskustelua keskenämme ilman välikäsiä. Tarkoituksena on järjestää avoimia tilaisuuksia joissa maahanmuuttokriittiset ihmiset voivat tulla suoraan keskustelemaan itse mamujen kanssa. Ensimmäinen tapaaminen on nyt helmikuussa ja mahdollisista tuloksista ilmoitetaan sen jälkeen.

Jo tuota ennen haluan kuitenkin painottaa, etteivät Suomen somalit tarvitse opportunisteilta apua. Persut ja somput selvittävät erimielisyytensä itse.

Terveisin Husu, päivystävä suomensomali/uussuomalainen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Olisihan se hyvä, että somaleita edustaisivat somalit itse eikä aina satapäinen lauma suomalaisia monikulttuurisuus-, sopeutumis- ja kotouttamisasiantuntijoita. Voitaisiin saavuttaakin jotain yhteisymmärrtystä. :)

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Eero. Näin on. Ei saa puhua paikalla olevan puolesta pitäisi päteä tässä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... etteivät Suomen somalit tarvitse opportunisteilta apua."

Miten luulet tyrkky-poliitikkojen malttavan pysyä poissa irtopisteiden keruusta? Esiintyä Suurena Rauhantekijänä kyräilevän kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä; vastustamaton houkutus!

PS. Missä sovittelutapaaminen pidetään? Voisin saapua asettamaan käteni osapuolten edustajien olkapäille ja hymyilemään kohti kameraa.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kyseessä on keskustelu tilaisuus eikä sovittekua. Me ei ollaan riidoissa persujen kanssa. Paikka pidetään salaisena kunnes käyttännön asiat on kondiksessa. Tarkoituksena kuitenkin pitää tässä kuussa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

"Koska olen käytännön mies, olen tullut siihen tulokseen että muslimina/somalialaisena/vähemmistön edustajana/uussuomalaisena lähden itse keskustelemaan minua ja minun kaltaisia vastustavien kanssa."

Loistavaa, pidä tuo! Suomessa holhoamisesta on tullut vallankäytön väline jolla milloin mikäkin väestöryhmä saadaan tarvittaessa kätevästi leimattua holhouksenalaiseksi ja siten kyvyttömäksi tekemään itseään koskevia päätöksiä tai huolehtimaan omista asioistaan. Tällaista kehitystä on vastustettava ja sen sijasta keskityttävä huolehtimaan sellaisista, jotka eivät oikeasti voi kaikilta osin huolehtia omista asioistaan, lähinnä siis sairaista, vanhuksista ja lapsista.

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

kyllä se vaan taitaa olla paha paikka keskustalle jos persujen kanssa yhtaikaa hallituksessa istuvat,vaan kun ihminen on sopeutuvainen niin mitähän sitten onkaan politiikko,veikkaisin että tilanteen mukaan tuuliviiri

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hienoa. Myös Somalian sisäisten asioiden hoito kaikkine vahvuuksineen, ongelmineen, uhkineen ja mahdollisuuksineen kuuluu ensisijaisesti maan omille kansalaisille.

Suomalaiset hoitakoot omat SWOT-ongelmansa kuntoon. Vapaalla ihmisellä vapaassa maassa tulee olla täysi mahdollisuus vastata itse itsestään - ensisijaisesti. Se koskee niin Husua kuin Hakkaraistakin.

Mitä kriittisyyteen tulee, niin lähiaikoina - EU-vaalien vuoksi - taitaa tuo eurokriittisyys (tai euroskeptisismi) nousta enemmän esille Kepu:n vaalitilaisuuksissa kuin Husun mamu-keskustelut, joita voi järjestää milloin vain.
http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1597...

Kaipaavatko Somalit pelastusta (Persujen sijasta) EU:lta? Se on kiintoisa kysymys. :-)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Somalit eivät kaipaa pelastusta persuilta"

No keneltäs ne sitä pelastusta tarvitsevat, ehkä kotioloista ?

Otto Gustafsson

Demarit varmasti näkevät itsensä pelastajan roolissa tässä tilanteessa. Jokaisessa Pohjoismaassa olen huomannut saman ilmiön, että jakkupukuiset naiset ovat ensimmäisenä tarjoamassa "apua" juuri Somaliasta tuleville, kohtelusta päätellen lapsen asteella oleville aikuisille, jotka eivät heidän mielestään osaa mitään tai tule ilman jatkuvaa virkamiesten huolenpitoa pärjäämään elämässä. Jonkin sortin hoivavietti iskee tässä vaiheessa päälle. Tässä tulee samalla esiin täydellinen toisen ihmisen älyllisen ja henkisen kapasiteetin aliarvioiminen.

Tämä on kuitenkin se hyväksytyin tapa, eli maahan tulleille hoidetaan kaikki mahdollinen valmiiksi, halusivat he sitä tai eivät, annetaan kaikki mitä he keksivät pyytää, sekä tungetaan taskut täyteen vastikkeetonta rahaa, jotta henkilöt "kotoutuvat." Tämä poliittikojen hoivavietti on se, joka aiheuttaa suurimman osan ongelmista.

Esimerkiksi Lieksan sosiaalijohtaja sanoi, että koska valtio maksaa ELY-keskuksen kautta kaikki kustannukset 100%:sti kolme ensimmäistä vuotta, tarkoitus on muuttotappiokuntaan ottaa mahdollisimman paljon maahanmuuttajia ja antaa heille rahaa niin paljon kuin vain kehdataan (siis tavallisia lieksalaisia kohdellaan eri tavoin). Tässä on ollut ajatuksena, että osa rahoista jäisi kuntaan ja tällä tavoin kunta hankkisi itselleen lisätuloja. Puhdasta bisnestä siis.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Husu, jos tulee liian tiukat paikat ottakaa kokouskieleksi somali!

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Timo. Kiitos vihjeestä. Saattaa olla että persut oppivat muutaman somalian kieltä sanoja!! Nimittäin, jos tykkää haasteista, niin voisi alkaa opettelemaan somaliaa ;-)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin miksiköhän persujen tars osata jotain somalialaisten kieltä ?
Jos tykkää oikeesti haasteista niin pyrkisi korjaamaan niitä synnyinmaansa vikoja joita siellä ehkä on, niin persutkin tekevät vaikka se joittenkin mielestä onkin väärin tehty.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #19

Martikainen kysyy:

"Niin miksiköhän persujen tars osata jotain somalialaisten kieltä?"

Totta kai tarvitsisi. Sehän on yksi niistä monista hyödyllisistä kielistä, joita persuparat eivät toistaiseksi ole voineet julman pakkoruotsin takia opiskella.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #22

No, ei sitten muuta kuin pakkosomalia kouluihin niin sillähän siitä päästään. Pakkohan on tätä nykyä semmonen päällimmäinen suuntaus päättäjien politiikassa. Mitäs mieltä olit siitä kotomaan asioiden korjaamisesta noin sen sijaan että itketään rasismista ja muista rikoksista joita suomalaiset tekee maailmankansalaisia kohtaan. Siellähän sitä olis korjattavaa näissä hiekkalaatikkomaissa yllin kyllin nyt kun siellä on olotkin rauhottuneet.
Mutta se ei taijja enää "juuresaumoissa" asuminen kiinnostaa kun on vähän aikaa joutunu oleen täällä kylmässä pohjolassa kärsimässä vilua ja puutetta ja rasismia sekä muuta epäasiallista käytöstä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #22

Jalonen lienee nyt ylpeä "älykkään" kommenttinsa vuoksi...

Ari Lotvonen

Sinä olet muhamat kuin pelastus!

Mentiin vamon kanssa iltapäiväkävelylle, sain otettua kaksi Black Label:a kun sain 10 randilla - alennuksella!

Pojat pelasi biljardia ja oli isot lihakset, hyvä että lähettiin kotiin. muuten olisi tullut painimaaottelu.

Minä olen sitä mieltä, että turhaan afriikan nälkää näkeville rahaa keräätte. Kyllä nämä pojat, UCT ja kaikki ovat kovia tappelijoita. Ei ne teidän sääliä, pahemmaksi teettä. Antasitta olla, omat pojat hoitaa pelin kotiin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin mutta kun täytyy pelastaa maailma ja silloin ei saa sanoa vastaan mistään , se on suvaitsematonta.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Eli siis näit jossain lihaksikkaan somalin ja päättelit että kehitysapu on turhaa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eikös logiikka ole selvä kuin pläkki? Vain terveellinen ravitsemus auttaa bodaamaan kropan kuntoon!

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako
Teppo Kuhanen

Eikös Jeesus ole jo kuollut?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mitkä ovat somalien suurimmat haasteet suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisessa?
Mistä johtuvat ja mitä asioille voisi tehdä?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Yllättävä veto. Ihan oikeasti olen positiivisesti yllättynyt tästä.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Kiitos Husu hyvästä kirjoituksesta

Olen iloisena ja ajattelevaisena kuunnellut puheradiosta Ali ja Husu - ohjelmaa. Se on suorasukainen, älykäs ja iloinen. Ajatte mainiosti meidän kaikkien suomalaisten ja Suomessa asuvien yhteistä asiaa.

Reijo Tossavainen

Blogisti ilmoittaa puoluekannakseen kepun. Uussuomalaisena hän ei taida tietää, että "kepu pettää aina".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset