Husu

Soiniko Suomen pääministeriksi?

Kun vuonna 2011 eduskuntavaalien alla kulkivat mustat pilvet, pelon tunne, perussuomalaisten voitosta, olin yht’aikaisesti skeptinen ja epäuskoinne kuin tasavallassa. Povaukset mediassa olivat hurjia miten paljon he saisivat lisää paikkoja eduskuntaan. Monet alkoivat uskoa, että sieltä se tulee, mutta tuskin edes Iivisniemen nalle, Soinin Timo, tiesi mitä tulevan piti.

Vuoden 2008 finanssitsunamin jälkiaallot ja monet globaalit ongelmat olivat rantautuneet Suomenniemelle ja jonkun oli maksettava tästä hinta. Keskusta oli pääministeripuolueena ja omiin jalkoihinsakin sotkeutuneena se, jolle maksupäivä koitti. Se ei ollut mikään
perjantaina pubilasku.

Siitä on nyt pari vuotta, kun perussuomalaiset murtautui suurten puolueiden joukkoon. Tupusta, Hupusta ja Lupusta oli lyhyt matka puolivallattomaan serkkupoikaan. Vastuuta se ei halunnut ottaa, joten Ankkalammikon tulokas jäi räyhäämään oppositioon sen suurimpana.
Keskustalaisena olen kokenut perussuomalaiset puolueena, joka nostaa esiin kipeitä kysymyksiä yhteiskunnastamme. Sellaisia, joista on vaiettu. Siitä iivisniemeläisen populismin aallokon jälkiä on helpompaa ymmärtää – veden liikkeelle on syynsä.

Toisaalta, olen odottanut perussuomalaisilta kansanedustajilta paljon enemmän kuin suunsoittoa ja herjoja. Rytmi ja sävel ei ole muuttunut alun jälkeen, vaikka tasavallan tulevaisuuden yllä riehuvat myrskypilvet – finanssikriisin jatkumo, heikon kasvun aika ja suurten ikäluokkien eläköityminen. Siitä huolimatta osalle perussuomalaisista on suoranainen fetissi maahanmuuttajista puhuminen. Heille on tärkeämpää kuulla rakasta ääntänsä kuin palvella isänmaatansa.

En epäile hetkeäkään, etteikö tässä joukossa ole rakentavia ihmisiä, jotka ovat huolestuneita siitä, millä eväillä tätä maata rakennetaan ja mikä sen tulevaisuus on. Heidän toivoisi nostavan äänensä, puhuvan olennaisista asioista, ei sivuseikoista. Tuore puoluesihteerikin on,
valitettavaa kyllä, tässä leikissä mukana.

Kun tähän yhdistetään puhe siitä, miten Iivisniemen nallesta, Soinin Timosta, tulisi pääministeri, niin vaikea ymmärtää. Miten Soini vieläkin suuremman puolueen puheenjohtajana pitäisi edustajansa kurissa ja keskittyisi olennaisiin, kun hän ei siihen nytkään pysty?

Ja miten Soini kantaisi vastuuta hallituksen vetäjänä, jos hän ei voinut sitä lähteä Kataisen hallituksessa halunnut tehdä?

Suomi on tänä päivänä kansainvälinen tekijä. Suomi on sivistyneiden maa, joka voi seisoa omilla jaloillaan. Se voi olla mukana pelastamassa vapautta, mistä Snowdenin tapauksessa on kyse. Kummalla puolella Soini seisoo? Minä seisoisin vapauden ja yksityisyyden puolella. Suomettuneisuuden aika on ohi, vapautta ei pidä vaihtaa hetkelliseen tuesrvallisuuteen.

Meidän pitää olla eurooppalaisuuden puolustaja, sivistysarvojen lipunkantaja, joka kantaa Euroopassa edistyksen lippua ja johtaa sivistyksen airuetta. Ihmisen uutta aikaa.

Silloin kun suurvallat Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat pompottelevat omia kansalaisiaan ja muuta maailmaa intressiperusteineen, tarvitaan vahva Eurooppa joka uskoo vapauteen, sivistykseen ja veljeyteen. Meidän Eurooppamme on ihmisen Eurooppa, vapauden Eurooppa ja sivistyksen
Eurooppa. Eurooppa, joka taistelee yhdessä korporativismia, eturyhmäpolitiikkaa ja suurvaltojen leikkien ulkopuolella. Eurooppa, josta jokainen eurooppalainen voi olla ylpeä.

 

Hyvä kesää sinne Suomeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Lauri Korhonen

Malta vielä. Sivistysvaltioissa on tapana pitää vaalit ennen valintaa.

"Meidän pitää olla..."

Keihin viittaat - meidän? Keiden suulla puhut?

Demokratiassa kansalla on sanansa sanottavana siinäkin mitä "meidän" pitää olla. Tai olla olematta.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Meidän = Minä plus 5.3milj muut suomessa asuvat.

Lauri Korhonen

Vain yksi mielipide miljoonista.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #3

Niinpä, vain yksi mielipide miljoonista. Minun.

Sinun??

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #10

Kiitos kysymästä. Se on omani.

Kerron sen sitten äänestyskopissa.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Kovasti paljon blogistia tuntuu PS-puolue kiinnostavan, vaikka Keskustan kannattajia näyttää olevankin.
Suomessa isänmaallisuus siirtyy pitkälti sukupolvelta toiselle.
Kun sitä lapsesta saakka kuuntelee, miten sitä rintamalla veri tursus`saappaanvarressa, niin siitä se tunne syntyy syntyperäiselle suomalaiselle. Isänmaallinen tunne.

Siellä oli työmies, maanviljelijä ja virkamies. Kaikki tekivät sen, mitä miehen piti.

Tulee kunnioitus; ne oli kovia miehiä.

Siitä maksettiin kova hinta. Suomea ei Brysselliin myydä nyt, eikä koskaan!

Suomalaista hyvinvointia rakennettiin vuosikymmeniä.

PerusSuomalaiset on isänmaallinen puolue.

Emme voi hyväksyä sellaista politiikkaa, että Suomi luopuu vapaaehtoisesti itsenäisyydestään.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Missä kohta kirjoituksessani pyysin luoppumaan Suomen itsenäisydestä?!!

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Kuulostaa siltä että Abdirahim tarkoittaa ettei maahanmuutosta pitäisi puhua.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Esa, kyllä maahanmuuttosta pitää puhua, mutta meillä on suurempia ongelmia mitkä tarvitsevat huomiomme tällä hetkellä enemmän. Etkö ole samaa mieltä?

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Abdirahim, en ole koska: maahanmuutto on on iso ja maata muuttava asia. Siitä pitää puhua ja sitä pitää suunnitella ennen maahanmuuttajien tuloa. Jos päästetään maahan uusia asukkaita miettimättä miten heidät kotoutetaan, työllistetään yms ja miten suunnitelmat rahoitetaan, aiheuttaa katastrofin. Maahanmuuttoa ei voi mielestäni jättää yhteiskunnassa keskustelematta sillä perusteella että jokin muu olisi isompi ongelma.

Eikka Jormanainen

Kas näin rakennetaan oikeaoppinen vi**uilu viesti, laittakaa korvan taa

Hats of to you sir!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tää ei nyt jaksa. Päivä lakkasuolla ja uistelemassa, jiggaamassa ja virrassa soutelu suometti meikäläistä melkoisesti.

Matias Härkönen

Mikäs tilanne lakkojen kanssa? Vieläkö heinäkuun lopulla kannattaa suunnata ilomantsin soille?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

No ens viikolla kerkee mainiosti. Loppuu on myöhäistä

Sixten Korhonen

Abdirahim !

Mitä yrität sanoa ?

Otsikkosi yhteys sekavaan tekstiin jää arvoitukseksi.

Koetappa selkeyttää, suomenkieli näyttää taittuvan, miten olisi ajatus ! ?

Tuomas Taivasaho

Selkeää suomen kieltä se minusta on.

Abdirahim on oikeassa ettei maahanmuutto ratkaise Suomen menestystä tai menestymättömyyttä. Ps änkyrä-siipi puuhastelee maan kannalta toisarvoisten asioiden parissa.

Ukko Makkonen
Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #32

Onko? Voiko parempaa argumenttia olla maahanmuuttopolitiikan tarkastelemiseksi ja tarvittavien muutosten tekemiseksi kuin tuo että maahanmuutto ei ratkaise Suomen menestystä tai menestymättömyyttä. Ei taida.

Koska (teidän mukaan) maahanmuutto on täysin yhdentekevä Suomen menestyksen kannalta tarkoittaa se tietenkin että keskustelussa ja päätöksenteossa painottaa muita esille nousevia seikkoja. -Kuin Suomen menestystä siis.

Voisiko maahanmuuttopolitiikan järkeistäminen olla avain esimerkiksi sille että Timo Soinista ei tule koskaan päämisteriä? Seikka joka näyttää monia huolestuttavan.

Entä voisiko maahanmuuttopolitiikasta löytyä avain esim.

- kansalaisten kokemaan eriarvoistumiseen
- maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välisen vuorovaikutuksen paranemiseen
- asenteiden muokkautumiseen - puolin ja toisin
- kaikkien kansalaisten kannalta parempaan yhteiskuntaan - ei pelkästään jonkin tietyn asian kannattajien?

Entä vähentääkö vai vahvistaako kritiikitön suhtautuminen kriittistä näkökulmaa? Voisiko Soinista kritiikittömyyden myötä tulla jopa hallituksen muodostaja ja pm? Kenties jostain vielä kriittisemmästä hahmosta joskus tulevaisuudessa?

Hmmmm... Vastaukset jäänee nähtäväksi mutta jonkinlainen selvä jakolinja on nähtävissä jo nyt. Pidän joka tapauksessa Suomen mallia demokratiasta parempana kuin esimerkiksi Egyptin.

Annoitte taas lisää ajattelelemisen aihetta. Kiitos.

Harri Lahtinen

Maahanmuutolla on erittäin suuri merkitys Suomen menestykselle. Otammeko tänne kolutettua ja motivoituneita ihmisiä tekemään töitä, vai otammeko tänne paljon esim. "turvapaikanhakijoita" elätettäväksi, tuvapaikan hakijat ovat pääasiassa muslimimaista ja he ovat kotoutuneet kaikista huonoiten länsi-ja pohjois Eurooppaan, katso tilannetta esim. Saksassa, Ranskassa, Englanissa Hollanissa,Belgiassa, Ruotsissa,Norjassa, Tanskassa ym.ym. Kanadan maahanmuuttopolitiikka on erittäin järkevää, sinne otetaan kolutettua väkeä jotka ovat rikastuttaneet maata erittäin paljon, tämä ei ole itsekästä toimintaa, vaan se on ainoastaan järkevää.

Raimo Luukkanen

Arvoisa Abdirahim
Luulen, että hieman pelkäät perussuomalaisten vaalimenestystä, mutta mielestäni sinun pelkosi on aiheeton. Suomessa on oma maahanmuuttopolitiikka, joka maksaa tietyn rahasumman. Kysymys on siitä kuinka monta maahanmuuttajaa on jakamassa tätä rahasummaa. Jos maahanmuuttajia on paljon, niin silloin sitä rahasumma on laitettava pienempiin osiin, jolloin maahanmuuttaja saa vähemmän.
Minun mielestäni maahanmuuttajien määrän pitää olla kohtuullinen, jolloin siitä rahasummasta voidaan paremmin jakaa maahanmuuttajan hyväksi. Silloin voidaan paremmin sopeuttaa maahanmuuttaja Suomeen. Oletko tästä asiasta samaa mieltä?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Arvoisa Raimo. En pelkää persujen menestystä. Persuilla oli mahdollisuus päästä mukaan 2011 jytky voiton jälkeen hallitukseen, parantamaan yhteiskuntamme asioihiin, mutta Soini kieltäytyi vastuusta.

Maahanmuutosta sen verran että olen usein samaa mieltä perussuomalaisten kanssa, mutta persuilla ei taida olla sen kummallisempaa vastausta haasteelle. Sen sijaan haukutaan ja hertjataan itse maahanmuuttajia joilla ei ole mitään valtaa päättämään asioihiin. Miksi potkitaan maassa makaavan vaikka olisi käytössä valta muuttaa asioita?!! Tämän kysymyksen olen esittänyt monelle persuille, myös mamu taistaiset mamunne jolla ei kanssa ole mitään ratkaisua asialle.

Sirpa Abdallah

Aivan samalla tavalla kävi Kataisen johdolla hallitusneuvotteluja keslusta ja jäi 'rannalle' ruikuttamaan. Ei siis mennyt hallitusvastuuseen. Miksipä siis syyttelet PS:a ettei mennyt Kataisen vaatimaan hallitukseen jakamaan tukipakettirahaa muille maille? Tuo kun oli puolueella vaaleissa yksi kynnyskysymys jotta tukipaketteihin ei osallistuta. Onko mielestäsi jatkettu tuota tukipakettisouvia? Jos vastaat myöntävästi, niin siinäpä se syy kieltäytymiseen olikin. Jos taas vastaat kielteisesti, et valitettavasti ole seurannut poliittista debaattia aiheesta. Näin yksinkertaista sen pitäisi olla kun seuraa kiinteästi politiikan tapahtumia maassamme.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #28

Sirpa Abdallah juttelee:

"Aivan samalla tavalla kävi Kataisen johdolla hallitusneuvotteluja Keskusta ja jäi 'rannalle' ruikuttamaan. Ei siis mennyt hallitusvastuuseen."

Keskusta kävi hallitusneuvotteluja, ja oli valmis menemään hallitukseen yhdessä Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kanssa, mutta ne neuvottelut kyllä kaatuivat Perussuomalaisten vetäydyttyä. Keskustan ehtona oli se, että vaalien suurimman voittajan pitäisi tulla mukaan hallitukseen, mikä tuskin oli kohtuuton ehto.

Sopii muistaa, että Keskusta oli vaalien suurin häviäjä, eikä sillä ollut paljon tinkimisvaraa. Ainoa, mitä pyydettiin oli se, että Perussuomalaiset olisivat mukana hallituksessa. Soinille tämä ei käynyt.

Tämän jälkeen ehti yhden iltapäivän ajan olla esillä myös kysymys vanhan hallituspohjan jatkamisesta, kristillisillä täydennettynä. Tämä ei oikein käynyt Vihreille eikä Keskustalle, koska molemmat puolueet olivat tosiaan hävinneet ne vaalit kohtuu rajusti, ja yleensä sitä äänestystulostakin täytyy kunnioittaa. Ensimmäiseksi ehti kieltäytyä Vihreät, ja sen jälkeen Keskusta totesi, ettei vanhan porvarihallituksen lämmittämisessä uudestaan ole mitään mieltä sen jälkeen kun kansa oli vaaleissa tehnyt selväksi, että se vaihtoehto ei kelpaa.

Väännettäköön tämä nyt siis rautalangasta, Abdallah: se, mitä tapahtui keväällä ja kesällä 2011 oli se, että Keskusta kunnioitti vaalitulosta. Vaalitulos oli ollut se, että kansa oli antanut epäluottamuslauseensa Keskustalle. Tämän seurauksena puolue ilmoitti, että ei mene hallitukseen, aloitti neuvottelut vain koska maalle oli jonkinlainen hallitus saatava, ja laittoi ehdokseen tällöinkin sen, että mukana pitäisi olla myös vaalien suurin voittaja.

Harri Lahtinen

Persut ei mennyt hallitukseen tekemään sellaisia päätöksiä jotka ovat heidän periaatteitaan vastaan, esim, vasemmistoliitto tekee koko ajan juuri näin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Rotat jättävät ensimmäisenä laivan.

Matias Härkönen

Tuo ei mennyt hallitukseen kommentti alkaa tosiaan olemaan kulunut ja erittäin typerä fraasi. Demarit, vasemmisto ja kristillisetkin olisivat voineet kieltäytyä hallitusvastuusta ja tukipaketeista kokoomuksen kanssa. Tuolloin kokoomus olisi yksin jäänyt rannalle ja persut olis voinut olla hallituksessa demareiden kanssa. Tuohon hallitusvastuusen vetoaminen on ala-arvoista politikointia. Periaatteita ei myydä.

Juhani Kuuppa

Hyvä teksti Husulta.

Olet täysin oikeassa nykyisen tilanteen suhteen,
enään ei ole olemassa "omaa puolta" on olemassa vain Venäjän ja USAn puoli ja jos sanot kantasi niin olet toista vastaan ja toisen puhemies.
Seuraavaksi huomataankin että joku pistää sanoja suuhun.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Abdirahim,

Aika moni maahanmuuttajakin äänestää perussuomalaisia, on jopa ehdokkaana. Mitä pelkäät?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Ei mua haittaa että maahanmuutajat äännestävät tai ovat ehdokkaina persuissa, vaan miten yhteisön ongelmat aiotaan Soinin kautta hoittaa!!

PS: Olen tavannut PJ Soinin ja minusta hän on mukavan oloinen tyypin kyllä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

En tiedä, riippuu ongelmista.

Soinin mielipiteistä on vaikea ottaa selvää, siitä olen samaa mieltä jos sitä tarkoitat...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Silloin kun suurvallat Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat pompottelevat omia kansalaisiaan ja muuta maailmaa intressiperusteineen, tarvitaan vahva Eurooppa joka uskoo vapauteen, sivistykseen ja veljeyteen. Meidän Eurooppamme on ihmisen Eurooppa, vapauden Eurooppa ja sivistyksen Eurooppa."
- - - - -

Kappale on ylevä toive, muttei aivan pidä yhtä todellisuuden kanssa. Eurooppa taitaa paraikaa pompotella maanosan valtioita ja niiden kansalaisia enemmän kuin se itse haluaa tunnustaa.

Vapaus, sivistys ja veljeys [ja tasa-arvo] ovat nyt koetuksella, ei Euroopan ulkopuolelta, vaan sen omien toimien vuoksi. Ihminen, vapaus ja sivistys näyttäytyvät aikamme Euroopassa jokseenkin omituisessa valossa:
Vapauksia halutaan tukahduttaa. "Sivistys" ei luonnehdi kovin hyvin EU-byrokratiaa, sen demokratiavajetta, läpinäkymättömyyttä ja sen ihmisiä epäkunnioittavaa, Suomelle vierasta hallintokulttuuria.
Veljeys on muuttunut epäluottamukseksi, rauha katumellakoiksi, eurokriisiä nimitetään taaksejääneeksi, tutkittu tieto ei aina kelpaa päätösten pohjaksi ja harhausko todellisuudesta leimaa ja kaunistaa virallisia lausuntoja.
Eurooppa on oppinut tietoisesti valehtelemaan kansalaisilleen. Se käyttää pakkoa, uhkaa, kiristystä ja lahjontaa varmistaaksen tämän jatkuvuuden.

Ja blogisti miettii kuka - joskus tulevaisuudessa - kelpaa tai ei kelpaa Suomen pääministeriksi.
Sehän olikin blogin aihe, Eurooppa taas vain sivujuonne parissa viimeisessä kappaleessa

Mika Samuel Kiekkijev

Haluan esittää kiitoksen kirjoittajalle varsin maltillisesta lähestymisestä asiaansa ja samalla varaan oikeuden miettiä syvällisempää kommenttia huomiseen.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Kiitos ja tervetuloa uudelleen :-)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mitä teki Keskusta vaalein jälkeen?

Ne oikiasti kieltäyty vastuusta, on ihan turha keskustalaisten tuollaista tulla väittämään että Perussuomalaiset olis sen teheny.

EU.ssa ja euro asioissa on ajettu juuri Keskustan ohjemaa, ja samasta ohjelmasta Perussuomalaiset on kauan sitten kieltäytyneet.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Keskusta ei kieltäytynyt vastuusta vaan tuli mukaan pyydettäessä hallitusneuvotteluihin.

http://yle.fi/uutiset/keskusta_lahtee_mukaan_halli...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Onhan se kumma juttu jos ei edes neuvotteluissa olis käyny.

Sirpa Abdallah

Niinpä lähti keskusta mukaan hallitusneuvotteluihin, mutta kieltäytyi menemästä hallitukseen. Tuo on tapahtumain kulku. Miksi kieltäytyi hallitusvastuusta? Olikohan syys sama kuin PS:lla eli ei haluttu jatkaa tukipakettipolitiikkaa mutta tuo ei käynyt Kataiselle?

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #30

No, jos vähääkään ajattelee missä tilanteessa Keskusta oli pari vuotta sitten vaalien jälkeen puolueen olisi ollut järjetöntä lähteä hallitukseen, puolue oli vaalirahoitusskandaalin jälkeen niin heikoilla ettei heillä olisi ollut mihinkään sananvaltaa.

Paradoksaalisesti sama juttu oli/on edelleen "jytkyjengillä" koska vakaasta kannatuksesta huolimatta peruusuomalaisten "arvoja" eivät vain muut puolueet jaa.Omien ulkopuolella puoluetta suorastaan karsastetaan enkä oikein näe miten tämä tilanne olisi muuttumassa koska perussuomalaiset ei pyri muiden puolueiden kanssa minkäänlaiseen dialogiin. Tämän todisti viimeksi puoluesihteerin valinta. Vaikka Riitta Slunga-Poutsalolla oli otsatukka valinnan jälkeen hiessä hän on ajatuksiltaan kireän nuivasti maahanmuuttovastainen henkilö:( Persut ne vaan vetäytyy poteroihinsa.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Kysymys olikin vain hallitusvastuuseen menemisestä, jota nyt kommentissa on laajennettu koskemaan aivan muuta. Keskusta neuvotteli mutta eimennyt vastuuta ottamaan. Tuo on se lopputulos mikä neuvotteluista tuli. Miksi mennä edes neuvotteluihin jos ensimmäisessä kappaleessa esittämäsi perustelu olisi joka tapauksessa johtanut oppositioon? Selittelyn makua?

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein . Vastaus kommenttiin #34

Sirpa. Lyhyt vastaus teille. Suomen kanssa halusi Kepu pois vallasta ja kansan tahtoa olemme toteuttaneet.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #36

Abdirahim.
Vähän hymyssä suin sanottuna.

Keskustalaisilla on 5kk poliittinen-muisti.
Kepulaiset halus Keskustan pois vastuusta, nyt ne autuaasti on unohtaneet mitä politiikkaa Keskusta ajanu.

Eli 5kk poliittinen muisti pätee vieläkin. :)

Korjasin nimen oikein, sori tarkistamatontani tekstiä ennen lähetystä.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Abdirahim Hussein Mohamed, älä viitsi. Suomen kansa ei vaaleissa mitään sanonut hallitukseen menosta. Keskusta itse teki hallitusneuvottelujen jälkeen tuon päätöksen. Noin, vaikka se nyt rassaa arvosteltuasi PS:a. :D

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #33

Ukko, nyt sanoit kyllä demokratialle hyvästit.

Riitta S-P on täysin demokraattisesti valittu, sullekko se ei käy?

Sitten sanot, ettei "Perussuomalaisten arvoja muut puolueet ei aja", miksiköhän?
Näiden puolueiden tekemä EU ja europolitiikat on todettu olevan Suomelle ja suomalaisille tuhoks, ja perussuomalaiset on sen paljastamassa, niin varmasti tulevat estämään yhteisrintamalla Perussuomalaisten pääsyn seuraavaankin hallitukseen purkamaan tätä heidän sontatunkiota.

EU on määränny kuntauudistukset sun muut syrjäseuytujen alasajot, ja ketkä meidät sinne EU.hun on vieneet ja halunneet jopa kirkkovihkiä perustuslakien kautta ristiliitokseen muiden euroopanmaiden kans.
Samalla antaa määräysvalta itseltämme etelänmaille.
(luvan tehä meille mitä haluavat).

Jorma Jakkolan kotisivuilla on kuntauudistuksesta joka oli aikoinaan Pekkarisellakin käsissä, se on likipitäen sama mitä nyt tämäkin hallitus on esittänyt.
Eli ihan samaa paskaa me saadaan mutta vain erinvärisessä sontavaunussa, olkoot hallituskumppaneina keskenään mikä tahansa puolue vanhan 3 suurimman kans.
Joku niistä on vain huilitauvolla vuorostaan oppositiossa.

Minä en jaksa pidempään kirjoittaa tuosta PS.n hallitusvastuusta, jos se on vielä pidempään kirjoittelijoiden mielestä epäselvä, silloin on itsetutkiskelun paikka, ja luetun ymmärtämisen opiskelu edessä.

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Riitta S-P on tietenkin ihan prosessien mukaan oikeutetusti valittu, en minä tätä ole kyseenalaistanut, mitä se sitäpaitsi minulle kuuluu? Ihmettelen vaan sitä miten ps edes kuvittelee esim. tämän valinnan edistävän yhteistyötä muiden puolueiden kanssa mikä on politiikanteon perusedellytys. Konsensus ei ole kirosana vaan välttämättömyys politiikassa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #46

Silloin pulinat pois jos kansa on puhunut.
Itse halus lähtiä mukaan ja toiset halus sen valita, muu on ihan turhaa huulien läpätystä.

Vieläkään et ymmärrä vai etkö periaatteessa halua ymmärtää PS.n pois jääntiä hallituksesta.
Jonku pitää tehä siitä tarkka, lyhyt ja ytimekäs selvitys. Jonka saadaan aina liittää kirjoitukseen.

Sen takia lyhyt, kun pitkän kirjoituksen lukeminen on joillekkin vaikea hahmoteltavaks. :)

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #48

"Kansa" on puhunut, no ei ole esim. minä olen osa sitä kansaa ja nyt puhut perussuomalaisten puoluekokouksessa tapahtuneesta perussuomlaisten äänestyskäyttäytymisestä. Tehkää ihan miten lystäätte mutta ei se tee persuista yhtä kuin (Suomen) kansa.Perusskysymysten äärellä taas ollaan:D

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #49

Ne äänestysoikeudelliset kansalaiset on puhuneet.
Silloin jupinat pois jos ei ole jäsenyyspassia taskussa.

Oisit menny valitsemaan jonku muun kuin Riitan.
Enhän minäkään ollu äänestämässä, luotan perussuomalaisiin jäseniin että osaavat valita parhaansa.

Tuo muuten oli oikean provoilijan kommentti sinulta, olet siis opetellu käyttäytymisensäännöt "kuinka opin hyväksi provoilijaks". :)

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #51

Tapani, heh, vilkasepas profiilia niin yllätyt. Kaikkea se rakkaus teettääkin. Eikös?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #55

Sitähän se täytyy olla, ei tuohon paljon muuta voi sanua. ;)

Nyt jätän sanomata se mikä mieleen tuli, pakkohan sitä on joskus opetella itsehillintää.

Pekka Salo Vastaus kommenttiin #49

Siis mitä mieltä Ukko "Suomen kansa" on?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #30

Sirpa Abdallah kyselee:

"Niinpä lähti keskusta mukaan hallitusneuvotteluihin, mutta kieltäytyi menemästä hallitukseen. Tuo on tapahtumain kulku. Miksi kieltäytyi hallitusvastuusta?"

Lue tämä kommenttini tuosta vähän ylempää.

Tuo on muuten oikeasti niin tajuttoman typerä kysymys, että ihmetyttää miksi sellaisen kukaan esittää. Keskusta lähti hallitusneuvotteluihin, koska Kataisen heitettyä vasemmistopuolueet pihalle alkoi näyttää siltä että maalle ei muuten enää hallitusta saada; koska Keskusta oli hävinnyt vaalit, niin se laittoi kuitenkin ehdoksi sen että vaalien suurin voittaja eli Perussuomalaiset pitäisi saada mukaan; ja Soini sanoi jälleen kerran että kiitos ei.

Keskusta kunnioitti vaalitulosta, mutta vaihtoehtojen käytyä vähiin puolue ei kieltäytynyt hallitusvastuusta. Neuvottelut kariutuivat tuolloinkin Soinin ratkaisuun.

Reijo Tossavainen

Blogisti: "Miten Soini vieläkin suuremman puolueen puheenjohtajana pitäisi edustajansa kurissa ja keskittyisi olennaisiin, kun hän ei siihen nytkään pysty?"

Median ja blogimaailman päinvastaisesta rummutuksesta huolimatta kiistaton tosiasia on, että perussuomalaiset on puolueena ja eduskuntaryhmänä puolueista kaikkein yhtenäisin rkp:n ohella.

Käyttäjän abdirahimhussein kuva
Abdirahim HUSU Hussein .

Reijo. Sinähän olet persu KE ja usein peräänkuulutat maahanmuuttosta. Mikä on sinun lääke asialle? miksi sinulle ei käynyt esim. OECD,n raportti mitä maahanmuutto maksaa suomelle?

En ole kuulut sinulta/muu persut yhtään sellaisen kommentin jossa kerrotte miten asiat pitää hoittaa. Ehkä nyt tässä blogissa kerrot??

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Ihan ensiksi kannattaisi blogistin katsoa peiliin ja puolueeseensa. Keskusta ryssi asiat ja istuu nyt oppositiossa. Perussuomalaisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa ilman täydellistä takinkääntöä, mitä suoraselkäisinä emme tehneet.

Toisekseen OECD-raportti -mikä meille lehdistön taholta julkisuuteen annettiin, on kaunisteltu versio totuudesta. Kannattaa lukea esim. tämä bloggaus joka kertoo asian vähän kattavammin;

http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142878-...

Ja lopuksi, tämän maan virkakoneisto, hallitus ja hyvävelijärjestöt istuvat niin syvällä korruption suossa, että asioiden oikeille raiteille palauttaminen kestää useamman kuin yhden hallituskauden jos/kun Perussuomalaiset hallituksessa istuvat.

Hyvää kesän jatkoa =)

Lauri Korhonen

Mohamed. Mittaatko sinä kaiken rahassa kun vetoat "mitä maksaa"?

Aika monen mielestä kyse ei ole rahasta pelkästään. Rahalla ei juurikaan ole merkitystä eihän koska "maahanmuutto ei ratkaise Suomen menestystä tai menestymättömyyttä".

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Toisaalta jos kun Suomen Perusta selvittää asiaa tarkemmin eikö siitä saada vahvistusta arvostamallesi totuuden kertovalle OECD:n raportille eikö niin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä unohda persujen Nelson Mandelaksi pyrkivää Seppo Hauta-ahoa.

Pekka Salo
Van Freddy

Suurin ongelma eli työvoimapula on torjuttu, eli Keskustan, Kokoomuksen, Demareiden, Vasemmiston, Rkp:n ja Vihreiden tavoite on saavutettu, joten heitä ei enää tarvita.

Harri Lahtinen

Monet asiantuntijat ovat lytänneet OECD.n raportin ja uutta kuulema valmistellaan. ps. Miksi Suomi ei tee, saa, tai uskalla kertoa avoimesti paljonko "maahanmuuttopolitiikkamme" on tullut maksamaan veronmaksajille ja kustannuksiin pitää littää myös se valtava koneisto joka välillisesti littyy maahanmuuttoon. Tuskimpa maahanmuuton kustannuksiin lasketaan esim. noin sata erillaista Somaliyhdistystä jotka saa rahoituksensä pääasiassa valtiolta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Meidän pitää olla eurooppalaisuuden puolustaja, sivistysarvojen lipunkantaja, joka kantaa Euroopassa edistyksen lippua ja johtaa sivistyksen airuetta. Ihmisen uutta aikaa."

Nasevasti sanottu. Toivotaan, että Keskustakin löytää monta hyvää ehdokasta EU-vaaleihin, jotka ovat kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusliberaali Keskusta nostaa päätään. Lehtijuttujen perusteella puheenjohtaja Sipilä ei ole mukana ainakaan rahan takia.

Harri Lahtinen

Mikä on eurooppalainen sivistysarvo, Velko-Venäjä, Moldova, Bulgaaria,Romania,Albaania, Serbia, Venäjä, Turkki ym.ym.?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä, vaikka jotkut vetävätkin Euroopan rajan keskeltä Venäjää ja Turkkia. Sivistysarvot liikkuvat näppärästi myös rajojen yli.

Mauri Hyhkö

"Silloin kun suurvallat Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat pompottelevat omia kansalaisiaan ja muuta maailmaa intressiperusteineen, tarvitaan vahva Eurooppa joka uskoo vapauteen, sivistykseen ja veljeyteen."

Noista kolmesta Yhdysvallat sattuu olemaan ainoa jossa kansalaisilla, myös maahanmuuttajilla, on täydet kansalaisoikeudet ja velvollisuudet, eikä oppositiopoliitikkoja panna linnaan tai kuolleille järjestetä näytösoikeudenkäyntejä. http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/58864-tuhannet-os...

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Harri Lahtinen

Jenkeissä puhutaan yhtä paljon oikeuksista ja velvoitteista, Suomessa on unohdettu täysin velvoitteista puhuminen.

Johannes Kytö

"Heille on tärkeämpää kuulla rakasta ääntänsä kuin palvella isänmaatansa."

Kun puhutaan isänmaasta, niin paljonko blogisti on tehnyt oman isänmaansa hyväksi, muuta kuin lomaillut siellä?

Noin tavalliselta tallaajalta ymmärtää puheet vastuun pakoilemisesta, kun kysymyksessä on vain ja ainoastaan poliittinen peli, jonka ansiosta perussuomalaisten kannatus on säilynyt vähintään ennallaan, ellei jopa noussut, mutta politiikolta se on hyvin naivi lausunto.

Pekka Salo

Hei Husu tiesitkö, että Suomi on demokratia? Hallituksen muodostavat ne puolueet, jotka sopivat yhteisestä ohjelmasta. Näin se meillä menee usko tai älä. Istu tai pala.

Viime kerralla persut eivät lähteneet hallitukseen, koska he olisivat joutuneet sitoutumaan toimimaan vastoin vaalilupauksiaan. Sensijaan kepun puheenjohtaja Mari Kiviniemi oli heti valmis ja todella ministerinpostin kipeä, kun kysyttiin. No hän ei tullut kyseeseen. Ja hyvä niin.

Mauri Hyhkö

"Ja miten Soini kantaisi vastuuta hallituksen vetäjänä, jos hän ei voinut sitä lähteä Kataisen hallituksessa halunnut tehdä?"

Siitä syystä, että hallitustunnusteluissa Kataisen ehdot olivat sellaiset, ettei Soini voinut niitä hyväksyä äänestäjilleen annettujen vaalilupausten johdosta. Ei olisi kannattanut luvata liikoja ennen vaaleja. Toisaalta jos ei lupaisi mitään muuta kuin "verta, hikeä ja kyyneleitä", niin ei tulisi vaalimenestystä, paitsi toisen maailmansodan aikaisessa Britanniassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset